• header

FIRST TRIP

Som jag nämnt så ska vi resa utomlands för första gången snart! Jag är både peppad och nervös inför det. Peppad för att det ska bli så himla mysigt att åka iväg lilla familjen för första gången. Det var en av mina målbilder under tiden vi försökte bli med barn, att vi en dag skulle få vara ett av de paren som på hotellet plaskar i poolen med sin lilla skatt och ser nästan överdrivet lyckliga ut. Nervös för att det är första gången vi åker så långt hemifrån och första gången Nikola ska flyga, och som ni vet så är jag ju som ni vet flygrädd själv. Nu har jag inte flugit på ett tag så då är jag alltid lite extra rädd, men det ska gå bra.

Vi åker iväg en vecka ihop med våra vänner och deras 1.5 åring och det känns tryggt att vi åker med några som rest med bebis förut så att vi kan få lite tips, hjälp och bara allmänt stöd om jag panikar haha. Har även frågat Dani en hel del som i somras var iväg med Vienna när hon var lika gammal som Nikola. Men jag tänkte om ni hade något superdundertips ni känner att ni vill dela med er av? Eller om ni bara vill dela med er av er första familjeresa ihop, så kul att läsa.

Pass, resevagn, uv-dräkter, solhattar & tunnare sommarkläder har vi fixat. Vi reser till Dubai så där finns ju allt vi kan tänkas behöva på apoteket, men vi tar med hela hans necessär vi har hemma med Alvedon, febertermometer och sånt också. Babyskyddet tar vi med (vi kan klicka fast det på vår resevagn också, smidigt när vi ska någonstans med taxi) och jag antar att man checkar in det? Behöver man plasta in det innan eller gör man det på Arlanda? Vi har även sett till att Nikola hinner få sin andra vända med vaccinationssprutor innan vi åker så att han har grundskyddet.

Vad mer… Jo, det ska vara lite varmare än väntat men vi håller oss till skugga och svalkar oss i vattnet. I somras när det var sådär varmt här hemma så ammade vi mycket och höll oss inne när det var som varmast på dagen så det kan vi göra där med, det är inga problem. Det man inte får glömma är att det bor bebisar i länder varmare än Sverige liksom, det är lätt att man blir lite för nojig.

Avslutar inlägget med världens gulligaste passbild. Tänk att det där är min son. <3

// Like I’ve mentioned we’re gonna travel with Nikola for the first time soon! I’m both excited and nervous about that. I’m excited because it’s gonna be so cozy to go away with my little family for the first time. It was one of my goal images during the time when we tried to get pregnant, that one day we would be one of those couples who play with their little treasure in the pool, looking a bit too happy. Nervous because it’s the first time we’re going so far away from home and the first time Nikola is flying, and as you know I’m scared of flying myself. I haven’t been on a plane in a while now so I’m a bit extra scared, but it’s gonna be fine. 

We’re going away for a week together with our friends and their 1.5 year old and it feels safe that we’re going with someone who have traveled with baby before so that we can get some advices, help and just overall support if I panic haha. I’ve also asked Dani who traveled this summer with Vienna when she was as old as Nikola. But I thought if you have any super tips that you want to share? Or if you just want to tell me about your first family trip together, it’s so much fun to read.

We’ve fixed passport, travel stroller, UV suits, sunhats & thin summer clothes. We’re traveling to Dubai so we can find everything we might need there at the pharmacy, but we will bring his bag with pills for fever, thermometer and stuff like that. We will bring his baby car seat (we can attach it to the travel stroller too, which is nice when we’re going somewhere with taxi) and I guess we have to check it in? Will they help us wrap it in plastic etc? We’ve also made sure that Nikola will get his second dose of shots before we leave so that he has the basic protection.

What else… Well it’s gonna be a bit hotter than we expected but we will stay in the shadow and cool down in the water. This summer when it was very hot in Stockholm, we breastfed a lot and stayed inside when it was too hot in the middle of the day so we can do that there as well, no problems. What we shouldn’t forget is that there are babies living in hotter countries than in Sweden, it’s easy that we get a bit too stressed about these things.

I’m gonna end this post with the cutest passport photo ever. Can’t believe this is my son. <3

125 Comments

hedda

På flyplasser i Norge kan man leie noe som heter Ultimate travel bag for å pakke inn bilstolen, sånn at den ikke går i stykker på reisen/man får igjen på forsikring dersom noe går i stykker. De har sikkert noe tilsvarende i Sverige? Evt leie av privatpersoner. Ville nok ordnet med noe mer enn bare plasten, siden den ikke beskytter mot støt og man ikke vet hvordan bagasje behandles.

Fløy første gang, og alene, med baby da min var 5 mnd gammel. Kort tur da, men det var deilig med bæresele/sjal, lite håndbagasje, og noen leker du vet baby blir fascinert av. Kan forresten tipse om appen Onni&Ilona til iphone, som er en app for visuell stimulering av babyer. Mini har likt den fra et par uker gammel opp til 15 mnd nå, topp å ha på flyet siden den kan brukes i flightmode. God tur! :)

Reply
Yen

Otroligt söt bild. En dum fråga, växer hans hår sådär naturligt? Coolt med mohawken haha.

Reply
Matilda

Han är jätte söt men vaaaarför fixar ni inte hans hår? Haha alltså… Så synd 😬

Reply
Sara

Du kan köpa en plastpåse till vagnen på flygplatsen men det går också att hyra av airshell. Boka på deras hemsida och hämta/lämna det på Arlanda.

Reply
Sara

Usch för att åka till ett land som Dubai och bidra till förtyck av mänskliga rättigheter!

Reply
Linda

Yep, tur att du stannar hemma och bidrar till att minska förtrycket. Hurra för Sara! /L

Reply
Nasra

För det första så är Dubai inget land, det är en stad i Förenade Arabemiraten. För det andra så finns det orättvisa i alla delar av världen. Det finns inget land som är perfekt tyvärr. Du kan resa till Dubai och ändå bidra till en bättre värld genom att skänka pengar, mat och kläder till behövande. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Jag är säker att Kenza gör det hon kan för sina medmänniskor. Låt henne leva och njuta av sitt nya mammaliv.

Reply
Amanda

Sjal! Inte för att bära utomlands, blir ju lätt för varmt, och inte endast på flygplatsen utan på planet! Flög med Tilda nyss, då var hon precis 5 månader gammal, och enda sättet att få henne att sova på planet var att sjala henne och sedan gå i gången/stå och gupp. Sele går också såklart, men tyckte sjalen var smidigare eftersom jag då kunde sätta mig ner med henne kvar i sjalen så att hon kunde sova vidare. Hade nog gått under utan sjalen, haha. Lycka till!

Reply
Fanny

Vår första resa var till Madeira, enligt mig vår bästa resa med vår lilla. Förstås gången hon badade i pool, det var så fint!

Vi åkte även till maldiverna men jag glömde packa med alvedon och andra nödvändigheter i handbagaget för vad tror du händer.. jo hon får feber och mår dåligt medans vi flyger och det fanns ingenting att göra för att hjälpa henne. Så det är mitt tips, var förbered med sådana saker i handbagaget också! Kram :-)

Reply
isabella

Vätske ersättning! Ta med de ifall att de blir magsjuka. Alvedon, termometer, några leksaker hemifrån Amat filt eller snutte så han känner att de är lite hemma. Jag har en speciell liten flygmadrass du kan få som vi använt på våran 20mån den är upp till 6mån. https://www.barnresebutiken.se/flyga/ombord/skybaby-1

För har ingen användning Av den nu.
Sen mycket vätska de är som hemma när de är 30C de finns solkräm oxå för bebisar.
Vi har rest helt sjukt mycket med våran lilla.
https://www.apotea.se/eco-cosmetics-baby-och-kids-solkram-spf-50?gclid=EAIaIQobChMIk9nKgJWj5QIVFqaaCh22Lgi1EAQYASABEgI9p_D_BwE

Maila mig om du vill ha den flygasängen skönare att ha i famnen på flyget.

Reply
A

Våtservetter, underlägg för blöjbyte, tunna filtar, sen saknar ni något finns allt där så känn ingen oro.

Reply
Sofia

Tänker att säkert fler frågar det här, men varför är han född två olika dagar på svenska/engelska? Superspännande, haha! I mitt pass är jag född samma dag både på svenska och engelska vad jag vet ;) Extremt söt liten kille iallafall, älskar frippan!

Reply
Emma

för att ena är datumet han är född och det andra är datumet passet är utfärdat?

Reply
Nina

Vi var nettopp på ferie i Spania med vår da 4,5 mnd. baby (5 mnd. nå). Og det gikk helt supert! Mitt beste tips gjelder flyreisen; både ved take-off og landing så ammer du ham, slik at han ikke får vondt i ørene. Vår baby reagerte positivt på flystøy og sovnet omtrent med en gang vi satte oss i flyet. Ellers så vil jeg tro dere får bruk for halvparten av klærne dere pakker til ham (det gjorde vi), så tenk over det og pakk litt mindre enn først tenkt. De ligger jo aller mest i bare bleie eller en kortarmet body. :) Husk et ullpledd til flyreisen og nok bleier og skift. :) Lykke til!

Reply
B

Ta med bärsele, det är guld när man reser.

Vatten eller amning vid start och landning.

Reply
Ebba

Har Nikola blivit vaccinerad mot mässling? Har själv en nyfödd och ska åka utomlands när hon är 6 månader men fick informationen från BVC att hon inte kommer hinna bli vaccinerad mot mässling innan vi åker och att vi om möjligt borde skjuta på resan. Hur har ni resonerat här?

Reply
P

Man kan vaccinera tidigast vid 6mån mot mässlingen, vi valde att vänta tills dess pga det :) Det är inte det mest rekommenderade att göra redan vid 6mån, men bättre än att inte göra. Prata med bvc!

Reply
ullistu

Samma här, vi ska resa till Australien med mellanlandning i singapore. Vår bebis blir 6 månader dagen efter vi åker o därmed får vi inte vaccinera honom, för det är det datumet man räknar, även om han är 186 dagar gammal o räknat man dagar ett halvår är det 182 dagar. Frågade på bvc redan när han var 2 mån hur vi skulle göra, fick svaret det löser vi längre fram tills för en v sedan när vi nu ville ha en plan fick vi svaret att vända oss till vaccinationsmott o där var det tvärstopp. Så är oxå nyfiken på vilken info o råd som ni fick Kenza? Själv känner jag mig inte alls bekväm med att resa längre

Reply
Ida

Boka airshell för babyskyddet! Vagnar och dylikt hanteras inte varsamt så det krävs rejäla fodral för att de inte ska bli skadade. Inte alltid man ser heller skadorna i frigolit etc innanför tyg.

Reply
Linn

När vi reste med resevagn (vår son var drygt 1 år), hade den en väska och då behövde vi inte plasta in den (reste med Norweigan har jag för mig?). Och jag tror att ni kan få ta med babyskyddet ombord? Fast kanske bara om ni har en egen plats till Nikola, men kolla med flygbolaget!

Reply
Maria

OM möjligt vid start, och allra helst vid landning; försök att amma, amma, amma. Skönt för bebis att att tryckutjämna genom att äta (pga man sväljer). Och extra trygghet om det känns läskigt såklart. Lycka till, det där fixar ni galant. Blir det skrik- och bajsfest så blir det svettigt men ni landar en erfarenhet rikare.

Reply
Andrea

Haha vad gulligt att det står “not able to sign” 😅 Ser framför mig att Nikola försöker skriva sitt namn där på passkontoret 😍 Trevlig resa!

Reply
Angelika

Här kommer ett tips som är toppen när det sorligt. En UV-filt. Funkar så bra till vagnen och runt bebisen om han kommer upp.

Reply
Emma

Till vår resevagn har vi en tillhörande förvaringsväska. Kanske finns någon som passar den ni köpt också?

Reply
Linn

Vi fick tipsat om att droppa saltlösning i näsan en timme innan planet går och en timme innan landning för att lösa upp lite.. vi märkte inte att hon hade ont. Amma i start och landning eller få honom att snutta på flaska. Kan även tillägga att jag också var sååå nojig inför vår första resa men allt gick verkligen så bra! Önskar att jag hade vetat hur ”enkelt” det skulle gå veckorna innan så hade jag sluppit oroa mig så mycket 😂 vi tog med en sval filt som vi använt hemma också för att ge henne lite trygghet i nestet som vi valde att ta med oss. Ta med majskrokar till planet om han äter de, det är bra ”underhållning”. Det kommer gå superbra 😍😍

Reply
Nathalie

Vi åkte första gången med bebis när hon var strax under 3 månader. Det gick superbra, tror det går minst lika bra för er. Att bara ha en bra inställning att allt löser sig räcker långt. De stunder då de kan bli lite jobbigt, se din målbild du hade under tiden ni kämpade för bebis. Känns som du tänkt på det mesta, men jag vill slå ett slag för gallerfilt om ni inte har de? Den här varit super. Och förresten ska ni checka in väskan i bagaget så kan de vara bra att investera i ett vagnskydd. Vet att man kan hyra, men planerar man mer barn eller flera resor sparar man in de pengarna. Har nu tre barn 8,4, å snart 1år gamla och rest mycket och mera ska de bli. Njut av semestern!

Reply
Erica

Jag vill rekommendera airshell! En särskild väska som är godkänd av de flesta flygbolag att packa vagn och babyskydd i. Man hyr den på Arlanda. Super smidigt! Trevlig resa!

Reply
Tinnie

Bästa när jag reste med barnen när de var små var en mjuk barnstol som man krokar fast på bordet. Genialiskt! Funkar på hotellet, balkongen, restauranger, uteserveringar. Det är bara att lägga den under vagnen och man behöver aldrig leta efter barnstolar! Fast Nikola kanske inte använder barnstol än…?

Reply
Liz

Så koselig med første turen sammen! Men Kenza, IKKE DRA TIL DUBAI!! Landet er en versting på menneskerettigheter – visste du at kvinner som voldtas i Dubai havner i fengsel??! (for sex utenom ekteskapet). Det er så absurd og sykt, og det kvinneundertrykkende styresettet gjør meg kvalm. Men håper dere får en nydelig tur altså! :-D Men håper også at du ikke velger samme destinasjon neste gang… Ønsker deg en fin dag fra Oslo! Hilsen Liz.

Reply
Evelynn

So you are telling me that you are taking your 4 month son that not only can die in every moment (SIDS) to the other country with totally diffrent environment and food, so he can die from silly things like diarrhea? Also you will ruin other people’s vacations – because child that age will scream and scream and scream, because he doesn’t understand what is happening around and i guess you dont’ chart an airplane for one family. This is a human being, not an accesory you show on blog to look cute. Seriously cool pics are more important then your son’s life???

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Your comment is so stupid it doesn’t even deserve an answer…

Reply
Anna Jansson

OMG Evelynn.. We travelled with our son when he was 4 month old.. He slept most of the time on the plane. No screaming at all.. And different food? Kenza is breastfeeding him. Why can not people just be kind an positive?
I wish you an amazing vacation Kenza! You are an amazing mom!

Reply
Aleksandra

OMG, are you people normal? Nikola will probably sleep and eat in a plane. I traveld with (at that moment) my 3 months old son and he was perfect. He maybe can catch a cold because of different climate but it is normal and it lasts just 2 days. Vacation will be great for Nikola, you cant keep your children in 4 walls forever. And he will be more immune later if he is not in sterilazed enviroment all the time. And of course, what is also very important you will enjoy this trip. Happy parents=happy baby! You will have time of your life. Enjoy! Haters can stay at home with their children forever and be miserable. Loves from Serbia.

Reply
Linda

It’s kinda obvious that no matter what Kenza will do, you will find something to rant about. Do us all a favor, crawl back under the stone. /L

Reply
Millan

Mitt bästa tips: Amma i start och landning. Hjälper barnet att tryckutjämna :)

Reply
Tina

När jag flög med min lille plutt såg jag till att amma vi start & landning. Det hjälper till så de inte får ont i öronen <3 funkade jättebra. Vi flög i ca 3 timmar utan gråt :-) lycka till & kram

Reply
Skyismyoffice

Tips av en flygvärdinna 😊.

För det första, det är okej att er bebis, gråter eller gör ljud ifrån sig på planet. Det är normalt så stressa inte upp dig för det. Amma start och landning underlättar för de små öronen och det kanske får dig att fokusera på annat om det är de som är de din flygrädsla är baserad på start och landning. Byt inte blöja i sättet tack hihi. Inne på toaletten finns sköttbord tänk på att det en av föräldranan och bebis på toaletten då det bara fins två oxygen masker ( kommer aldrig hända men bra att veta).

Ni kommer ha en underbar resa och kul ni delar den med vänner som också har barn.

Njut!

Reply
Patrycja

“Not able to sign” and his height is what brought smile to my face seeing these :D

Reply
Victoria

Hur känner din son i ungdomen och vuxen ålder över att hans passbilder finns ute på internet?
Livet som influenserbarn, har de inga rättigheter? Uppriktigt nyfiken!

Reply
Angelica

På vissa flyg får man ta med babyskyddet in som handbagage, kolla med flygbolaget. Även tips att amma/ge flaska vid start och landning, så att hörselgångarna vidgas och det är mindre risk för ont i öronen som man kan få ibland :)

Reply
Sofia

Åh vad kul och mydigt för er!! Vi var i Dubai när vår dotter var 4 månader och det gick hur bra som helst! Jag upplevde invånarna som väldigt barnvänliga. Det var 35c när vi var där men höll henne bara i skuggan och blötte handdukar som vi la på henne när hon sov för att svalka. Men hon påverkades inte och vi spenderade ingen tid dagtid på rummet. Vi flög med Emirates och bokade en baby cot på flyget, dvs en liten säng som hakas fast på väggen. Hon sov faktiskt där i (trodde hon bara skulle sova på mig) vilket var succé för då kunde vi äta. Ring och boka en sån oavsett flygbolag om du inte redan gjort det. Jag hade inga direkta nojor över att resa med barn men var inställd på att allt tar lite längre tid. Jag vet med mig att när hon är missnöjd och skriker (vilket är väldigt sällan) så går jag in i min egen bubbla och ser/hör inga andra (utom min man) vilket gjorde att jag inte stressade om hon skulle skrika på planet. Rolig info: när vi åkte hem så var vi typ sex barnfamiljer som dom buntat ihop på flyget i en egen sektion. Först skrek en bebis, sen en annan, sen vår osv. Men alla vi familjer blev som ett stort team som hjälptes åt haha. Gulligt!
Ger ni ersättning ombord och om det ska vara varm så är tipset att fylla upp en termos från ett café efter säkerhetskontrollen så att ni har ersättning snabbt redo när ni behöver ombord. Personalen kan vara upptagen med sitt och med bebisar kan det vara NU som gäller hehe.
Första resan är något speciellt så jag förstår att du ser fram emot det! ❤️

Reply
Victoria

Hyr en airshell till babyskyddet och checka in. Finns i olika storlekar och går finns säkert i den storleken att ni kan checka in vagnen med, om ni inte vill ha den på flygplatsen då. Jag hade vår dotter i sele mest på flygplatsen. Till flyget tipsar jag om att ha på honom hörselkåpor, de hjälpte henne att sova utan att bli störd och jag inbillade mig att hon inte fick lika ont i öronen av dem. Låt honom amma vid start och landning så hjälpte det öronen med. Köp en ny leksak som ni ger honom först på flygplanet ifall han behöver distraheras en stund. Annars är det bara att försöka ta det lugnt, skriker han så skriker ha, livet går vidare från det med :)

Reply
Jessica

Nu har jag inte rest utomlands med barn än, men bara tänkte på babyskyddet om ni checkar in det att man ska kassera det om man krockar eller tappar det. De brukar ju inte vara så försiktiga när de kastar omkring bagaget så kanske är värt att kolla upp om det kan behandlas som ömtåligt gods? Bara en spontan tanke!

Reply
Erica

Det jag vet mina föräldrar gjorde när jag var bebis och skulle flyga var att vid lyft och landning att jag hade något att mumsa på, på så sätt kan man undvika lock i öronen 🙂 det gör jag än idag när jag vill undvika lock för öronen.

Reply
Karolina

Bästa tipset för flygresan är att amma/mata med flaska vid start och landning för att slippa lock i öronen och ledsen bebis. Annars – ta med överdrivet många ombyten!

Reply
Emma

Näsdroppar och amma vid start och landning äe mitt tips till flygresan! Har fungerat toppen med båda mina barn!

Ta med vätskeersättning man vet aldrig vad som händer är mitt andra tips.

Reply
Malin

Hörselkåpor att ha på flygplatsen, det är nog med ljud och intryck för de små. 😊

Reply
Caroline

Vi reste nyligen med vår 4 månaders och vi hade med babynestet på flyget. Var guldvärt!!

Reply
Cornelia

Vad härligt och mysigt med semester! Klart man är orolig innan men det går säkert fint :) Tänker ofta på det när folk nojjar över att det är så varmt/kallt dit man ska resa, det bor bebisar överallt som överlever alla klimat, de klarar sig! Hoppas ni får det bra ❤️

Reply
Madeleine

vårt babyskydd gick sönder när vi flög med det. Det hade spridit i frigoliten. De är ju inte så varsamma med bagagets och vår stol gick då
Alltså sönder. Lite trist. Man kan ju ha med det in på planet men då måste ni betala en flygstol.
Annars är det supersmidigt att flygs med be isar. De sover ju mest och ammar.
Utmaningen är ju typ 1-2-3 åringar.
Mysigt med semester!!!

Reply
lissel

Så gulligt! Vi ska snart fixa pass till våra tvillingtjejer som är 5mån 😍😍 dela gärna med dig sen vad du tyckte va bäst att ha med på resan osv 😊😊

Reply
Sanne

Hej! Bomullspads är hett tips!! Reste med min 3 månaders till Spanien i juni (varmt!) och baddade henne med bomullspads dränkta i flaskvatten när vi var på stranden. Hon älskade det så det svalkade nog väldigt härligt och det är ju enkelt att svalka honom på det sättet även om ni går runt på stan eller så. Annars funkade allt toppen, var enklare att resa än jag trodde och det är ju svinbra att du ammar så du slipper tänka på mat.

Reply
Emma

Rekommenderar att ni hyr ett airshell till babyskyddet och även resevagnen om det inte är en sån som går som handbagage 🙂
Googla på airshell, boka på nätet o hämta ut på flygplatsen. Skyddar så mkt mer än plast runt om bara 🙂

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Bästa tipset! Tack! Resevagnen kan vi ha som handbagage men för babyskyddet ska vi nu hyra ett airshell. :-) Kram K

Reply
Ida

Hej, kul med första resan med familjen!
Mina systrar har alltid ammat vid start/landning, eller försöka se till att barnen dricker något under tiden. Det ska motverka att dom får ont i öronen! Har fungerar för mina 4 syskonbarn när dom har rest i alla fall 👍🏼 minsta var 4 månader när hon flög och allt gick super! Dubbelkolla med flygbolag samt flygplatsen gällande vagn osv.. ibland måste man hyra skydd för vagn osv och det har för dom alltid krångligt på flygplatsen med allt sånt, så se även till att vara i tid i så fall!
Njut och ha det fint!

Reply
Linda

Min dotter är född några dagar innan nikola och vi åkte utomlands första gången i slutet på augusti, allt gick super bra. Sov hela resan dit och hem, vi använde saltlösnings näspray 30 min innan vi lyfte och napp för lock. Det enda som vi märkte att hon tyckte va jobbigt va den starka solen för ögonen fast hon hade hatt och låg i skuggan hela tiden så skulle rekomendera att ta med sig solglasögon till honom och även typ uvfilt att göra ännu bättre skugga med då parasollen ibland inte är så teckande😊

Reply
Vivi

En termos som håller värmen, typ thermos märket, 350ml. Så kan du snabbt göra ersättning om du behöver, skölja flaskan Osv.
Kortisonkräm, typ mildison, om han skulle
Råka få nåt utslag eller reagera mot något.
Extra nappar om han tar napp. Bärsele/sjal.
Handsprit, plåster. Dessa saker har räddat oss på resor med vår lilla!

Reply
Annie

Vi var i Dubai tidigare i år och hade blivit förvarnade innan vi åkte, men blev ändå förvånad över hur kylig ac de har i allmänna utrymme. I rummet kan ni själv bestämma men på övriga platser är det väldigt kallt. Hade kofta på när man åt eller vistades på hotellet och frös trots det, sen när man kom ut slog värmen mot en. Så väldiga kontraster. Tänkte bara att ni tar med även varmare kläder och filt till sonen.
Har själv rest med barn sen de var nyfödda utan problem. Amma vid landning och lyftning för att hjälpa mot lock i öronen, och ta lite nässpray på honom innan både upp och ner.
Ha en skön första resa hela familjen!

Reply
Sofia

Hur tänker du kring att semestra i ett land som systematiskt kränker mänskliga rättigheter? Är du inte medveten om det, bryr du dig inte eller tycker du att det är rimligt av någon anledning att fortsätta stötta? Jag misstänker att du inte kommer lägga upp något kritiskt inlägg om Dubai och exv arbetsvillkoren där för migranter, så hur tänker du? Du verkar ju vara en person som har ett stort hjärta, men flyger det här liksom bara över huvudet på dig? Är genuint nyfiken på din tankegång.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag tänker att bojkottning av ett land och dess invånare inte kommer leda till någon förändring, utan jag tror mer på turism och interaktion.

Reply
Mira

Dubai är inte direkt i behov av mer turism och interaktion, utan det förstärker snarare bilden som de vill bygga upp som ett slags mellanösterns Las Vegas med mycket pengar, rikedom och lyx. Jag tror inte att just turism och “interaktion” är det som kan leda till ett mer jämlikt land utan förtryck, eller stoppa den grova kränkning av mänskliga rättigheter som pågår där.

Jag såg just en dokumentär på Svtplay som jag verkligen rekommenderar som jag tycker ger en inblick i hur Förenta Emiraterna faktiskt beter sig: https://www.svtplay.se/video/21173827/flykten-fran-dubai?start=auto , jag tyckte iaf den var mycket gripande och lärorik.

Jag förstår att dina kanaler går ut på att förmedla en viss bild, och att du inte tar en större politisk ställning, men på sätt och vis tar du faktiskt ställning genom att upprepade gånger åka till ett land som begår dessa grova brott mot sina medborgare. Vill inte att detta ska kännas som ett “påhopp”, jag blev bara så berörd av dokumentären och samtidigt trött på senka influensers glorifierande a just Dubai.

Önskar dig annars lycka till med allt!

Reply
Hanna

Hur tänker du att man ska interagera och turista för att förändra Dubai menar du? Utveckla jättegärna.

Reply
Tilde

Dubbelkolla att du får ha med vagn OCH babyskydd, ska snart iväg med mig 4-månaders och SAS tillåter inte att man får ta med både och, utan måste att köpa ett extra kolli 🙄🙄🙄

Reply
Stina K

Jag var så skraj första gången vi skulle resa med bebis och låg upp hela natten och googlade som en tok. Men vilken lättnad det sen blev när jag läste alla bra tips. Man får ta med sig vatten, mat, klämmisar genom säkerhetskontrollerna ( sålänge man lägger upp dom på bandet så dom kan kontrollera dom). Hyr en Airshell till barnvagnen, då är ni säkrade att ha en hel vagn när ni kommer fram. Hämtas och lämnas på Arlanda 👌🏼 Försök amma eller ge flaska vi stigning och landning för att förebygga mot lock för öronen. trevlig resa!

Reply
Kay

Beste tips for flyplassen/flyreisen må være å ha bæresele som han kan sitte i omtrent hele tiden, og å amme eller gi flaske på vei opp og ned med flyet så han ikke får vondt i ørene. (Og ta med mye skift+bleier i håndbagasjen, våtservietter, engangs stelleunderlag og søppelposer a la hundeposer, så kan dere skifte på han i et hjørne ved gaten om det må til – de merkeligste bleiesituasjoner oppstår på tur;)). Han er så nydelig altså! <3 God tur!!

Reply
Jenny

Haha I love that passport picture! When my husband and I traveled to Finland with our son (I’m from Finland but we live in LA since my hubby is American), I was so surprised how easy it is to travel with a baby! I was worried our son would make a scene or scream the whole flight but he was so good. I made sure he was on the boob most of the time (either eating, sleeping, or just nursing to keep him calm). If not, my hubby played with him and kept him super entertained for about 30min to make him tired again and then I nursed him to sleep. I’m sure your flight is gonna go well!
If you still have time, buy an UV protected clip-on umbrella and a portable minifan!!! They’re the key to survive the heat with a baby!
Enjoy your trip!💕🌴

Reply
Emma

Hej! Vi reste på vår första resa när vår son var tre månader. Det var inga problem då maten fanns i brösten och han satt bara fast på mig som vanligt. På planet var det smidigt med en sådan sovkorg på väggen om vi ville vila armarna lite.
Något som jag uppskattat mycket är en uvfilt. Så smidigt om det är varmt och bebisen endast har blöja så kan man vira runt honom om man tex behöver amma, om solen strålar in lite i vagnen osv. Trevlig resa!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Har blurrat alla siffror förutom födelsedatum för det vet ju alla redan. Och hans namn. Så tänkte att det inte spelar någon roll :-)

Reply
Mia

Sååå gullig, älskar frisyren. Ett litet tips är att ha ett nässpray för rätt ålder( om det finns) om man får problem med ont i öronen så är det en bra hjälp. Annars,är bara du lugn så känner han det och det går hur bra som helst. Ha en jättemysig semester!

Reply
V

Jag är också flygrädd men när jag åker med mina barn försöker jag lägga allt fokus på att de ska ha det bra och inte bli rädda, vilket har funkat helt ok.
Mitt tips är att ta med extrakläder till er själva i handbagaget! Det är inte kul när bebis kaskadbajsar och man själv inte har ombyte… hehe

Reply
V

Och just det, första gången jag skulle åka med barnen så youtubade jag flygplansljud för att förbereda mig. Särskilt start/landningsljud. Tyckte det hjälpte lite.

Reply
Lisa

Hej!

Roligt att ni ska på semester ☺️ Ni kan om ni vill boka ett extra säte för babyskyddet. Då kan Nikola sitta i den under resan, Dubai är ju en lite längre så de kan vara skönt att slippa ha honom i knät 😊 kolla med flygbolaget.

Lycka till! 🌞

Reply
A

Vad kul!! Reste med vår så 6 månaders och det gick super, över förväntan, speciellt flygresan. Vi bältade henne det sista vi gjorde och ammade plus hade napp och underhöll henne med mina händer och leksaker som hon tittade på. Verkade inte bli påverkad av trycket.
Glöm ej myggspray och myggnät, vår lilla fick dock inte ett enda myggbett, till skillnad från mig , men alltid bra att vara redo ifall det finns mkt myg där.
En annan sak som räddade oss var en liten babypool vi tog med som fick vara lekhage på stranden under ett parasoll. Tog med vatten från hotellet och fyllde pyttelite mest för att svalka. Nikola är yngre så vet ej om det passar men det var super för oss.
Ha så kul!

Reply
Amanda

Så mysigt att åka på semester ihop med sin lilla familj😍! Vi åkte i somras med våran tremånaders och det gick över all förväntan. Vi tog också med babyskyddet och det plastade vi in på Arlanda, gick smidigt. Du verkar ha koll på det mesta men ett tips är att ladda en flaska med lite bröstmjölk eller ersättning (om han nu tar det) för att försöka ge vid start och landning. Vi flög med SAS och jag fick nämligen inte amma vid start?!?! Utan bebis var tvungen att sitta fastspänd och framåt i mitt knä. Då var det smidigt med flaskan.
Annars har jag inget mer tips än att bara njuta<3 jo förresten, vi boarda planet sist så man slipper trängas i ett varmt plan med alla som ska upp med sitt handbagage osv.

Ps. Har följt dig så länge men lite extra nu när du fått barn för att det är så mycket som är obehagligt lika. Gick lika mycket över tiden, nästa identisk förlossning, ungarna vägde samma vid födsel, lika stora huvuden, gått upp lika mycket i vikt och är lika långa vid samma ålder. Väldigt kul att följa då👶🏼😃

Ha det bra☺️!!

Reply
Janina

Vi har haft med paraply som skydd mot solen, superpraktiskt om man vill bära i sjal/sele istället för vagn. Då behöver man inte vara så stressad att någon lite del av huden bränns som inte täcks av kläder, och det är förvånansvärt mycket svalare. Finns säkert solparasoll också, men vanligt paraply (storlek lite större) fungerar lika bra. =) hoppas ni får en riktigt lyckad resa!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tack! Hade glömt skriva upp det eftersom vi lagt undan vårt vagnparasoll för vintern.

Reply
Lina

Kanske redan nämnts men förutom att passa sig för värmen ska ni även passa er för kylan. AC:n på allmänna utrymmen är sjuk och finns ÖVERALLT haha. Jag och min sambo frös mer under vår semester än vad vi svettades trots 35 grader sol. Kom hem förkylda båda två. Så ta lite koftor, svala långbyxor också om ni åker på utflykter eller går på malls.

Reply
Louise

TIPS!
Vår son blev sjuk när vi var i Dubai i februari och utan läkarintyg eller recept så kan man INTE köpa de substanser som finns hemma. Det är främst naturläkemedel i deras hostmediciner t.ex. Ta med de mediciner ni behöver. Alvedon, hostmedicin mm.
Allt annat finns att köpa där nere och barnfamiljer blir väl mottagna på hotellen mm. Alkohol kan man glömma att köpa utanför hotellkomplexen.

Reply
Sara

Jag tänkte precis som du att hela lilla familjen skulle åka och ha det fantastiskt och plaska vid poolen (dottern var 1,5 år) men det blev dessvärre att sitta inne på hotellrummet där det fanns AC :) Insåg att den enda anledningen att vi åkte var för att vi föräldrar ville det. Vår dotter kunde lika gärna sitta hemma i sin badbalja. Jag skulle nog läsa på om sjukdomar de kan drabbas av eftersom han inte har fullt vaccinationsskydd. Avråder BVC från att åka med så små barn? Hoppas att er resa blir bättre :)

Reply
Karin

Vi fick inte amma vår vid start landning men tyckte det funkade lika bra med nappen :)
Mässlingsskydd har jag för mig de har via mamman upp till 6 mån..(?)
Har tittat avundsjukt mot de som fått sätena längst fram i resp avdelning där det finns som inbyggda vaggor..tror de kan förbokas. SÅN ser ju himla bekvämt ut…
Och sele/sjal. Har använt vår supermycket under flygresorna.
Och som andra skrivit så oroar man sig bra mkt mer inför än under. Allt löser sig. De allra flesta medresenärer är dessutom himla förstående med kinkiga barn. Om där finns någon som tycker annat brukar jag blänga surt tillbaka och liksom känna hur jag har hela resterande flygpassagerare på min sida.
Njut av resan! :)

Reply
Nora

Jag måste bara påpeka att det verkligen är svinkallt inne på galleriorna och på alla restauranger om man inte väljer att sitta på uteserveringar förstås. Jag vet att man tänker att det förmodligen inte är så farligt, men det är verkligen jätte kallt. Det är säker 20-25 graders skillnad mellan temperaturen utomhus och inomhus. Jag har varit Dubai två gånger. Sist i December 18. Jag blev så sjukt hes efter ett besök på Dubai mall. Så ett hett tips är att ha med lite varmare kläder, koftor, filt till Nikola osv. Dubai är så fint, maten är något helt annat. Jag brukar aldrig tycka att restauranger lever upp till Sveriges standard utomlands, men här gör det verkligen det! Och gå på bio, sjukt tips jag vet haha. Men det är en sån upplevelse! Allt är 10 gånger större än i Sverige. Ha en trevlig resa!

Reply
Sofia

Ett hett tips till flygresan, extrakläder! Till bebis givetvis men glöm inte er själva. Kräks och bajsolyckor händer även i luften och vis av erfarenhet så kommer ombyte till mamsen och pappsen väl till pass😅

Reply
Joanna

+1 på det tipset. Släng med en extra t-shirt till föräldrarna 😊.

Ha en fin semester!

Reply
Gina

Du är grym! Du ska verkligen fortsätta vara dig själv. Älskar din blogg och brukar inte kommentera men vill bara säga (jobbar med säkerhet inom IT) – rekommenderar dig att inte lägga ut bilder på något pass, inte ens redigerade. Det är en onödig risk och det är så mycket bättre att låta bli ur en säkerhetssynpunkt. Du väljer alltid själv precis som alla andra och du verkar va en oerhört klok person både som ung tjej, mamma och kompis så du har säkert redan tänkt över det. Bara ett litet tips från någon som jobbar med såna frågor – no shaming menad!! <3

Reply
Elisabeth h

MME ( ihvertfall Nan) kan man kjøpe ferdig drikkeklar, trenger ikke stå i kjøleskap, en kartong er 200ml, mye mer smidig på flyet enn å måtte blande ut pulver m vann osv.
Saltvann i nesen 15 min før take-off og landing.
Solhatt med lang «brem»/skydd både foran og bak (som de bruker i New Zealand, Australia!), beskytter nakke,ører,hode,øvre del av rygg i tillegg til ansiktet.
Anti-bakterielle vipes!
God tur!

Reply
Lina

Alltså jag orkar inte sötheten?! 😭
”Längd; 66 CENTIMETER”?!!! ALLTSÅ?! 😭 ♥️

Reply
Rebecca

Det är min målbild med, 2,5år kämpandes för att bli gravida. Nu har vi 5 embryon i frysen vi väntar på att få tillbaka 🙏🏼♥️ Tack för att du delar med dig av er resa ♥️

Reply
V

Instämmer med vad någon mer skrivit i kommentarerna, en extra tröja till dig och alex om något sker i planet (förhoppningsvis behöver ni inte få användning av det men om ni får det är det guld värt att haft med). Och sedan som vanligt vid utflykt med barn, -packning i ryggsäck så man har två händer fria! Även om ni är två st så är det toppan med extra händer 😊

Reply
T

Om du ammar Nikola när flyget är på väg upp och sen ammar igen när flyget är på väg ner så slipper Nikola lock i öronen.

Tips tips tips!

Reply
Titti

Jag skulle be om en dos mpr-vaccin. De innebär att han får 3 doser i sitt grundskydd men det gör inget. I Dubai ingår också mpr i vaccinationsprogrammet men pga mycket turister och invandrad arbetskraft så skulle jag inte åka dit ovaccinerad .

Annars har vi rest med våra barn sen dom var små och det här alltid gått bra, vi får alltid fin hjälp och service. Alla älskar ju gulliga småungar 🙃

Reply
Lina

Ta med ersättning/välling för det kan ibland vara svårt att få tag på utomlands. När vi åkte till Kroatien gjorde vi det misstaget och vi hittade bara gröt som var smaksatt och med en massa socker….

Reply
Lilly

Åååå Dubai är världens bästa stad!!!!! Bott där i 4 år men är hemma nu efter studier där.
Och jag håller med dig – att sluta resa till ett land eller stad gör att vi har mindre att påverka och influera!
Go go go Mellanöstern är underbart :)
Ha en fantastisk resa!!!!

Reply
Fanny

Han är ju såpass liten så han kommer säkerligen bara göra som ni brukar under flyget. Äta, sova, hänga :-) men amma under landning och start så underlättar det om han får lock.
Rekommenderar att köpa en barnvagnsväska, den från stokke är super. Får plats blöjor och sånt som man har med extra. Sulkys kan ni låna på Arlanda om ni inte har sele, vilket är super på flyget.

Ta med ett extra ombyte även till er vuxna på flyget. Inte roligt om man skulle bli nerkräkt eller bajsad på flyget 🙏

Reply
Semmie

Nikola you’re so cute babyboy!! MasAllah! Don’t worry Kenza, I was the same when we had our first flight with our 7wks old babygirl and I’m also scared of flying. But it went super! The sound in the plane calmes them somehow, like in the car. Also you can check if there are seats open upfront, they can give you a bassinet there (placed upon the wall). I made sure to have some pumped milk with me too, if she suddenly couldn’t handle my boob because of cabin pressure or anything (moms with their worst case scenarios haha). You already prepped everything really well!
We had many more travels after our first flight, she is 6 months now and it will be so great for them to look back at what they had been up to as newborns. I wish you all the best and safe travels! Loves from Holland <3

Reply
!!!!!

Checka inte in babyskyddet…dem hanterar dom dåligt. Alltså kastar runt.. såg till och med en som jobbar tappa en rakt i marken från flygplansfönstret och tog upp den som vanligt igen. Skrämmande..

Reply
Josefin

Inte läst alla kommentarerna.. så några som kanske redan nämnt.
Sett att några tipsar om airshell, och ja kan vara bra i vissa fall. Första gången vi åkte till Dubai tog vi med vår bugaboo vagn med liggdel, och hyrde då ett airshell. Vi fick då också plats med babyskydd. (De är sjukt stora.. vilket kan bli lite opraktiskt…) Då också specialbaggage körs ut ”manuellt” och lämnas i hallarna och inte kommer på band, prioriterades säkert inte denna stora väska. Så den kom bort, och dagen efter fick vi hämta den då den hade hittats. Men fick själva åka ut till flygplatsen då vi behövde skriva på..
Så jag hade nog inte valt airshell till Dubai. Särskilt inte om ni har em resevagn eller en mindre reseskydd beroende på hur dyr vagn… Dubai är en stor flygplats och bagage hanteras kanske inte så varsamt… Man får nog bara ta med babyskydd eller vagn i biljetten, det ena kan man behöva betsla extra för (om ni har en väska var, annars kan det räknas som ett) Vi har haft turen just till Dubai att få ta med babyskyddet på planet, då det inte varit fullsatt! Så fråga! Chansen finns! Annats är en babycrib ngt att fråga efter!
Uv filt är ett bra tips!
amma/napp/välling vid start å landning.
Om man är oroligt att barnet skriker och stör medresenärer; gör ett ”kit” med små kuvert med öronproppar, en liten godis och en lapp ”sorry this is my first trip…” (vände min irritation när jag fick en sådant innan barn 😊)

Reply
Kicki

Hej
Mitt tips är att ta med väskersättning samt sånna där sprutor som man fyller flytande läkemedel i. Om Vätskrdersättning skulle bli aktuellt behövs sånna sprutor till små barn för att få i barnet ersättningen. Ha en trevlig resa🙂

Reply
Minelle

Glöm snälla inte koftor och långbyxor till Bebisen, alla stängda köpcentrum och platser är iskalla då de har på högsta AC’n. Det tycker jag att ni ska ta med till er själva också. Det kan nästan kännas som minusgrader.
Och använder han Libero Så ta med extra, du hittar inte libero i Dubai.
Ta med napp eller ta fram rutten som han kan suga på vid flygning och landning, det hjälper mot trycket i öronen.
Trevlig resa!

Reply
Kicki

Jag förstår inte detta med vaccin 🤪 När min plutt var 4 månader så frågade jag om mässlings vaccinet och de kunde man ta i för väg när hon blev 6 månader men då ska man tänka på + 3 veckor så de hinner fylla sin funktion annars kunde man lika gärna strunta i de om man rester tidigare. Så alltså vid 7 månader skulle vi kunna resa med henne. Hur gör ni???? <3

Reply
Julia

Ni verkar ju ha bra koll, det kommer gå jättebra!
Vi har precis varit i Grekland med vår 6 månader gamla dotter. Det ni kan göra är att fråga på BVC vad de rekommenderar kring mässlingsvaccin! Det tar man vanligtvis vid 1,5 år ålder pga bäst skydd då men vi fick ta nu vid 6 mån för att det var bättre att va vaccinerad än att åka ovaccinerad på mkt stor spridning av mässling i resten av världen 💜

Annars det jag kan komma på är sele, hörselskydd (bra på bullriga/stökiga platser, kanske vid flygningen eller innan/efter beroende på hur er bebis är), ersättning om ni använder det. Ta med en napp (eller kanske en flaska med ersättning/mjölk) även fast du har skrivit att han inte tar det (vår dotter vill inte heller ha den) så att han kan försöka suga på något när ni flyger. ”Tyvärr” måste barnet ofta sitta framåtvänd i ditt knä när man lyfter så man kan inte alltid amma (beror lite på personalen har jag märkt), men det kan vara bra för dem att suga så de inte får ont i öronen. Men vår dotter verkade inte bli påverkad alls av varken lyfter eller llandning så beror såklart på barn 💛 Tunna filtar! Näsdroppar + snorsug om han blir förkyld för att underlätta inför flygningen så han inte får öroninflammation (om han är för tät).

Det kommer gå jättebra! Kram

Reply
Cia

Skulle inte bara plasta in babyskydd. Babyskyddet ska man va försiktig me vilket de som packar planen oftast inte är me bagaget.

Reply
p

Hur kan du på riktigt åka till Dubai?
Bryr du dig inte öht?
Ett samarbete och du tar familjen med till ett land som behandlar människor på ett sånt fruktansvärt sätt.
Där sjönk du ordentligt. Trodde du var smartare än så.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*