• header

VACATION

Hej bloggen! Vi njuter för fullt av vår första familjesemester utomlands. Första dagarna var det aktiviteter (för mitt instagram-samarbete med en resebyrå – ja jag har sett kritiken och kommer kommentera det) men vi valde som sagt att förlänga resan och stå för det själva, ta in på ett annat hotell och ha ordentlig semester. Sedan dess har vi bara hängt vid barnpoolen och ätit massa god mat. Mobilen är så full med semesterbilder på Nikola att jag inte vet var jag ska börja haha. Nikola som badar, Nikola som smakar frukt, Nikola som sover, Nikola som leker…. Ja ni fattar! Vi har det väldigt bra här och Nikola verkar nöjd han med. Han sover tusen gånger bättre än hemma (det var bara första dagen efter flygresan som han var lite kaosig) och skrattar för fullt. Ser framför mig hur han om 2 år kommer vara en sån busig unge som bara kastar sig från poolkanten för han verkligen älskar att bada. <3

Vi har en dag kvar här och sen åker vi tillbaka till kylan igen. Här kommer lite glada bilder från mobilen!

// Hey guys! We’re totally enjoying our first family vacation abroad. First few days we had a couple of activities but then we decided to stay longer, changed to another hotel and have some real vacation. Since then we have only spent time by the kids pool and eaten lots of nice food. My phone is so filled with vacation photos of Nikola that I don’t know where to start haha. Nikola taking a swim, Nikola tasting fruit, Nikola sleeping, Nikola playing. Well you get it! We’re having a really good time here and Nikola seems happy too. He’s sleeping a lot better than at home (except the first day after the flight, it was a bit chaos) and laughing a lot. I can imagine in two years he will be one of those kids who just throws themselves into the pool because he really loves to swim.

We have one day left here and then we’re going back home to the cold. Here are some happy photos from my phone!

      

My little sunshine <3 THANK YOU LIFE FOR GIVING ME HIM <3 <3 <3

56 Comments

Nikki

Hur tar du till dig kritiken om du väljer att förlänga semestern på det ställe som kritiken gäller?

Reply
Emina Mujezinovic

Men snälla gå o lägg dig bara. Gör nåt med ditt liv istället för att sitta o kommentera på andras bloggar. Alla gör vad fan dom vill och antingen kan du läsa och inspireras eller så kan du sluta följa och fortsätta med ditt ”perfekta” liv. Snälla! Vilka tror ni att ni e. Kenza dont give a shit and do what you like! Att resa är livet 💃☀️🐠❤️

Reply
Amina

Men klart som fan att man tar vara på att åka till Dubai på jobb om man får den möjligheten! Varenda jävel i Sverige hade gjort precis samma sak.. jag lovar dig!♥️ Så jag vill väll bara skicka lite kärlek! Njut av resan och alla avundsjuka själar får mind their own business känner jag♥️ Kram och grattis till ditt underbara liv med allt vad det innebär! Kram!

Reply
Amanda

De som kritiserar samarbetet är inte avundsjuka snälla du. Läs kritiken och förstå innebörden av texterna för du verkar inte förstå budskapet.

Reply
Kom igen

Tror inte det handlar om avundsjuka alls, jag tror bara du inte är särskilt politiskt insatt Amina om du inte förstår varför folk reagerar så som de gör. Jag tror de allra flesta hade älskat att åka till ett tropiskt land, men vissa människor lägger vikt i sina värderingar och kan inte med gott samvete åka till ett ställe och välja att blunda för hur befolkningen lever där och framförallt, hur de behandlar kvinnor. Jag har tackat nej till många roliga grejer för att jag inte vill ekonomiskt bidra till ett land som inte värderar mänskliga rättigheter. Handlar ju i slutändan om hur mycket du bryr dig om vad som pågår utanför din lilla västerländska värld och hur andra människor lever i resten av världen, handlar inte om att folk sitter och brygger avundsjuka.

Reply
Elin

Tycker på rikigt lite synd om er som hela tiden måste försvara er om olika val ni gör. Ta flyg iställer för tåg, välja kött istället för veg, Dubai istället för Thailand osv.
Vi andra blir inte ifrågasatta i varje val vi gör. Kanske borde det finnas en mer kollektiv ifrågasättning istället för att rikta in sig på infuenser? Men syns man inte finns man kanske inte och på så sätt kommer majoritetet iväg på semester eller andra val som infuensers måste försvara sig på.

Reply
E

Greta är nog den mest irriterande människan just nu. Sätt sig på
Ett flyg bara eller simma över atlanten greta

Reply
Lolla

Underbar semester!!! Det förtjänar ni verkligen! Detta med kritiken över att ni åker till Dubai är så in i H irriterande, vart finns stå å hej när folk åker till andra länder som Thailand, Mexico, Israel mm. Det är häxjakt på allt som har med Mellanöster att göra och speciellt Islam känns det som.

Njut njut av eran semester!

Reply
Ida

Är gravid och kommer resa när min bebis är 4 månader. Önskar alla tips, lärdomar och erfarenheter kring allt från packning till vaccin till livet i värmen!!!

Njut med familjen nu, ser underbart ut <3

Reply
T

Tycker det är så tråkigt att du får kritik för ett samarbete utomlands och att du måste förklara dig. Det är ditt jobb och du gör det sjukt bra. Är folk så avundsjuka….hur tar dom påhopp på sitt arbete, jag gissar att facket får ett samtal? Du gör ett grymt jobb!!!!

Reply
Beyrihlena

Asså herregud vilket gulligt leende Nikola har, man blir genuint superglad av att se honom le sådär. Älskar glada småbarn!

Reply
Aida

Du behöver inte stå till svars för alla problem som finns i UAE. Det råder så mycket dubbelmoral i den kritik som du får. Jag menar, de som nämner gästarbetare ex. Kritiserar de alla som köper kläder på H&M eller andra klädkedjor, det är ju samma grupp av människor som jobbar i deras fabriker. Kritiserar de människor som åker till USA? Det finns en del politiska problem där bland annat som strider mot mänskliga rättigheter. Världen är inte den trygghet vi har i Sverige. UAE är ett ungt land som är på väg i rätt riktning, ett beduinfolk kan inte över en natt anamma västvärldens värderingar. Förändring tar tid. Kritiken är alldeles för långsökt, ska man följa den så blir det väldigt svårt att resa till andra länder och uppleva andra kulturer. Turismen är en stor bidragande orsak till förändring i UAE och jag menar, hur ofta samsas människor i burka, bikini, slöja och you name it på samma strand utan problem? Det är imponerade att de lyckats skapas den toleransen. Hoppas ni har en fantastisk semester!

Reply
Beyrihlena

Sverige själv säljer ju vapen till diktaturländer ska vi också ta och flytta härifrån?

Reply
E

Helt underbara bilder!!!
Tycker bara att till och med tv kanalerna som tex TV4 visar reklam med Dubai och resor dit men de får ingen skit.
Härligt att ni haft en sån härlig resa!

Reply
Josefin

Att folk orkar kommentera och kritisera allting!!!
Trött man blir på den svenska avundsjukan och jantelagen! Har inte följt dig sålänge, men blir förvånad hur och vad folk kritiserar! Har det alltid varit så -eller är det bara för att du fått barn och då ska det kritiserad extra mkt?

Reply
Tiffany

He is do adorable, little angel 🥰 guys you are so cute

Btw where I can find this Leo bikini ?

Xoxo

Reply
H

Så tråkigt med massa betalda samarbeten på instagram hela tiden:( tycker inte det är nåt annat man ser nu för tiden:( roligare med ditt privatliv och eran semester bara ni tre att se!!! Hoppas på mer privatbilder och inlägg. Kram från en liten ledsen följare

Reply
Hanna

Hi Kenza! I really wish that you will comment this feedback you’ve got about your trip to Dubai also in English. It’s pretty weird that you did not even mention this on your translation. I know that most of the feedback you have got is in Swedish and just wanted give you a hint that there is also alot of your followers from other countries who question your trip. I understand Swedish but not all of them do. For exemple there has been aiot of discussion about this in Finnish Jodel. I’ve been your follower for years nyt had to stop following you during this trip because it’s just not OK for me. But to be truthful I think I’ll scart following you again later when the Dubai posts are done. Looking forward to hear your comments about the trip. I hope you’ll find out also about the other side about travelling in Dubai outside what you’ve seen yourself in this trip of yours.

Best records,
follower from Finland

Reply
T

How come you comment on this post if you no longer follow her? Please tell us a bit about your life so we all can judge the calls you make :)

Reply
Maj

It’s nice to hear that you are going to comment the criticism you’ve got about your trip. Please do it also in English! And before you do, I hope you’ll really read about the topic people are worried about and choose your words wisely. I know it’s not easy when you have been paid for your travels but please speak openly about your thoughts. Here’s a good source about the problems related to travelling in Dubai: https://www.hrw.org/world-report/2019/country-chapters/united-arab-emirates

Reply
Julia

These pics melt my heart. 💙 Can’t wait on having my own babyboy in November!

Reply
Özlem

Det finns absolut Ingen som hade tackat Nej till en betald gratis semester, OAVSETT resmål!

Så löjligt att ge dig kritik för det! Det handlar bara om något så simpelt som avundsjuka. Så enkelt är det i vårt enkla Sverige.

Reply
Sara

Jag hade definitivt tackat nej till Dubai eller Turkiet. Stödjer inte äckliga diktaturer :) vettiga människor kan inte köpas för pengar

Reply
Hej hej

Jo Kissie är ett bra exempel som tackade nej till en resa till Kina pga hur de behandlar den muslimska minoriteten i Kina.

Mvh,

Reply
Annika

Dubai är alltid en god idé! (Jag har också läst alla kommentarer och ja, det är ett skitland på många vis men jag har familj där och åker dit och njuter av sol och bad ändå)

Reply
Sandra

Det är väl inte så konstigt att du får kritik för samarbetet då du samarbetar med en regim som förtrycker kvinnor. Till och med kvinnor i sin egen familj. Du har väl läst om hur hans dotter försvunnit efter att hon försökt ta sig ifrån förtrycket? Hur han systematiskt låter personal övervaka kvinnorna i familjen?
Och du har väl råd att åka på semester utan att få den betald? Dessutom tror jag att det finns andra samarbeten du tackat nej till för att prioritera detta. Visst, kanske inte lika mycket betalt. Men du göder ett land med sin galna regim och gör reklam för att öka deras turism. Går det i linje med din människosyn?
Landet är förövrigt byggd av importerad arbetskraft från Pakistan och Indien. Folk jobbade med livet som insats. Det dog flera människor varje dag på byggarbetsplatserna när landet byggdes.

Reply
#FreeLatifa

Exakt.. free latifa 😞 sök så kan du se hennes youtube video från innan hennes rymningsförsök

Reply
Stina

Du behöver inte besvara kritiken. Vem som helst skulle tacka ja till en gratis semester mot bilder på Instagram om man fick chansen.

Reply
Kom igen

Nu är de allra flesta långt från perfekta, men nej, alla hade inte tackat ja. Jag hade inte gjort det, och jag älskar att resa till länder med sandstränder och kristallklara hav. Som vuxen får man fan prioritera och offra grejer för sina värderingar. Om alla tänkte som jag misstänker att du gör “amen det gör ingen direkt skillnad om jag åker” så hade ingen förändring skett i världen.

Reply
Linn

Hej Kenza! Har följt dig i 10 år och fick mitt första barn 3 månader innan Nikola kom.

Hoppas du förstår att kritiken mot er semester inte handlar om att ni som familj semestrar i Dubai.

Det handlar om att ni fått resan betald i utbyte mot att göra reklam åt förenta arabemiraten för att öka turismen dit. Till ett land som förtrycker kvinnor, homosexuella och mänskliga rättigheter. En del av deras strategi för att tvätta sin image är att anlita just influencers.

Att öka turismen dit hjälper inte.

Och du har så mycket inflytande med alla följare som du har. Det är ungefär som att semestra i nordkorea och göra reklam för att folk ska åka dit och regimen kan tjäna mer pengar.

Tacksam om du kan bemöta kritiken i ett inlägg.

Med vänlig hälsning,

Linn

Reply
Linn

Längtar också efter ett svar på kritiken. Vill höra hur dina tankegångar gått och hur du kommer välja att resa i framtiden. Och framförallt vilka du kommer fakturera för dina familjesemestrar. Sen att du väljer att försöka lindra det faktum att du gör denna resa med bilder på ditt gulliga barn är… Ja jag vet inte. Men många verkar ju glömma vad som hänt när de ser skrattande bilder på Nikola så jag tvivlar inte en sekund på att det är ett väldigt välplanerat inlägg detta.

Reply
Amanda

Jag har börjat följa dig då vi fick barn samtidigt och har uppskattar mycket av det du skrivit. Jag måste dock säga att detta samarbete tyder på en enorm okunskap, jag hoppas att du framöver kan omge dig med bättre rådgivare så att det inte upprepas. Lycka till i framtiden!

Reply
Annelie

Jag bor just nu i Dubai och har gjort det i 3,5 år där jag jobbar som flygvärdinna för Emirates. Tyvärr hör jag ofta att folk blandar ihop Dubai med Saudi Arabien och deras kvinnosyn. Dubai är otroligt open minded och går inte att jämföras med de andra länderna i mellanöstern. Dubai har också blivit ett väldigt populärt turistmål. 90% av befolkningen består av invandring från hela världen och endast 10% består av *locals* deras lokalbefolkning. De inspireras hela tiden av västvärlden och jag har märker skillnad varje år. Jag kan hålla med om att det är ett land som inte har rätt moraliska värderingar när det gäller t.ex arbetskraft men jag tycker inte att Kenza förtjänar all denna kritik. Dubai är underbart och har man inte varit här så förstår man inte hur accepterande det är. Underbart att få en resa betald och njuta av det varma vädret. Sverige ska vara så sjukt PK hela tiden. Dubai och många andra länder är inte lika utvecklade, things take time!

Reply
Greger

Vad du upplever som flygvärdinna är inte representativt för landet, men du går på precis den bluffen de vill att vi ska gå på.

Från Wikipedia: “Homosexual acts are illegal under UAE law. Freedom of speech in Dubai is limited, with both residents and citizens facing severe sanctions from the government for speaking out against the royal family or local laws and culture. Most of the low paid labourers are victims of human trafficking or forced labour while some women are even trafficked into the growing sex trade in Dubai, a centre of human trafficking and prostitution.”

Reply
Azyyati Elias

Your baby is soooo damn adorable and have a very warm smiley. I love looking all his smiles photos. It’s such a nice one.

Reply
Jörgen

SHAME ON YOU KENZA!
DU tar imot blodspengar ifrån Visit Dubai.
Dubai har inga mänskligarättigheter, Gästarbetare är slavar passen tas ifrån de som jobbar i Dubai och de blir misshandlade dagligen och du väljer att sammarbeta med Visit Dubai som är statligt ägt av Dubai och tar imot deras blodspengar…..!!!!
Kenza jag trodde du hade större kunskap och inte var så pengakåt influencer och ja du ska kritiseras som offentlig person.
Senborde du ta en funderare ang denna resa för din tystnad skadar dig som influencer och ditt företag för vem vill samarbeta och förknippas med Kenza och hennes företag när kritiken är enorm?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*