• header

COLD DAY

Get my jacket here (adlink/reklamlänk)

Hej hjärtan! Hoppas ni haft en fin måndag. Jag har frusit (varför lär jag mig aldrig att ha ordentliga strumpor haha) på långpromenad med Ines och kidsen! Vi åt även lunch med Dani, Vickan och Alex. Värsta mammaligan haha, så mysigt. Nikola har dock varit gnällig idag.. Hans första tand har nämligen precis spruckit igenom så jag tror att han har haft ont. Han känns också lite hängig men ingen feber iallafall. Trodde inte han skulle få tänder redan nu så var inte beredd på det. Tänkte testa lägga någon frusen frukt i hans lilla “smaknapp” (det är som en napp med hål i som man lägger frukt/mat i för att bebisen ska få smaka nya smaker) för att bedöva lite. Har ni nå fler tips?

Vi drog hem efter lunchen och har sedan dess myst i soffan. Nu sover han och jag väntar på att Aleks ska komma hem så jag kan fixa lite inför imorgon. Dags för plåtning igen!

// Hey babes! I hope you’re having a nice Monday. I’ve been freezing (why don’t I ever learn to wear proper socks haha) on a long walk with Ines and the kids! We also had lunch with Dani, Victoria and Alexandra. Mama crew haha, so cozy. Nikola has been whiny today though.. His first tooth has just broken through so I think he’s got pain. He also feels a bit tired but no fever. I wasn’t expecting him to get teeth already so I wasn’t prepared for that. I’m gonna try to put some frozen fruit in his little “taste pacifier” (he has like a pacifier with holes in it, and you put fruit/food in it for the baby to taste new flavors) and see if it helps. Have you got any more advices?

We went home after lunch and since then we have been cuddling in the couch. Now he’s sleeping and I’m waiting for Aleks to come home so that I can fix some stuff for tomorrow. It’s time for a photoshoot again!

84 Comments

Gh

Varför står du så ofta med ena benet utsträckt så? Har du komplex för korta ben?

Reply
Maya

Hej Kenza! När ska du kommentera din sponsrade resa till Dubai? Vi är många som undrar hur du resonerar.

Reply
Amanda

Varför kommenterar du inte ditt samarbete med visit Dubai som du sa att du skulle göra?

Reply
Jenny

Hej kenza! Tänker du besvara kritiken angående dubai snart? Hoppas verkligen du har tänkt efter och planerar att skänka alla pengarna du fick från samarbetet till nån form av välgörenhet.

Reply
Caroline

Multi-mam baby dent att smörja tandköttet med. Vi använde det främst inför natten.

Reply
Angelica

Det finns en receptfri bedövningssalva på apoteket, som man stryker på hans tänder/tandkött. Mankan också ta lite på nappen om det är svårt att få dit i munnen. Den tyckte vi hjälpte en aning iaf. Men sen har våra fått ipren när de haft tandsprickning, det har hjälpt enormt. Och endast ipren har funkat för dem, inte Alvedon.

Reply
Frida

Du har postat en del inlägg men inte svarat på kritiken angående din sponsrade Dubai resa. Vill verkligen veta hur du tänker. Suck

Reply
Åsa

Kanske lägga in bitleksaker i kylen som han kan bita på eller ge honom en kall gurkstav att suga på. :)

Reply
Ellen

När ska du ta ditt ansvar som influencer och lyfta tankarna kring att åka till Dubai? Är strategin att tiga ihjäl den?

Reply
Johanna

Det finns en kräm, tror den heter ”babydent”. Den är just mot tandsprickning hos små bebisar. Den fungerade toppen på min dotter! Finns på apotek 😊

Reply
Ronja

Har inga direkta knep mer än att jag läste när min son fick tänder – att man inte ska ta frysta bär för det blir alldeles för kallt för bebisens tandkött. Frukt som varit i kylen är bättre för de blir inte fullt så kalla. Mango blir vattnigt och kyler fint!
Min son gillade också de mest enkla bitringarna (som man kan köpa på typ mataffären eller apoteket), en enfärgad gummiring med en liten bitdel på bara. Enkel för barnet att greppa och leka med också 😊

Reply
Saga

Bitring 😊 (Som man ger kall)
Sen finns det någon slags “kräm” som man kan lägga på tandköttet. Bedövar/lindrar gött. Mam-babydent tror jag den heter? Finns på apoteket 😀

Reply
Anna

Babydent från MAM (finns på apoteket) är super för tandsprickning. Är lillen väldigt störd kan man smörja lite flytande alvedon på tandköttet. Allt kallt som han kan suga på hjälper också. Och mycket närhet och extra mys för att lugna honom <3
MVH
En mamma till 8 månaders bebis som precis fått två tänder

Reply
Lina

Saker som funkade när min son fick tänder: frusen bröstmjölk/ersättning i smaknappen, lägga napp eller bitleksak i frysen och sen ge.

Reply
Repe

Vi fick tips från BVC att massera med lite flytande alvedon/ipren mot tanden som håller på att spricka upp.

Annat jag tycker hjälpt att bära nära, amma fritt och erbjuda all slags närhet 😊

Reply
Sara

Hej Kenza! Jag kan tipsa om en liten tandborste som han kan tugga på samtidigt blir hans tänder rena 😊. Du kan köpa de på apoteket om de inte funkar kan du testa smörja lite flytande Alvedon på tandköttet om ni lyckas få honom att gapa. Lycka till

Reply
Sara

Juste dom säger att frusna saker/ frukt är inte bra för tandköttet men du kan lägga i gurka, clementin eller mango, en liten köttbit utan salt funkar ju också i själva nappen.

Reply
Sandra

Det finns en besövningssalva som du lägger på tandköttet som tar bort smärtan direkt, kan smörjas på flera gånger om dagen, multimam

Testa hade inte klarat mig utan den till mina barn

Reply
Susann Pettersen

Det er visst ikke bra med frossen frukt, den kan være kald/kjølig ja, men ikke frossen☺️ Samme kN du gjøre med noen bitelekee, legge de litt i kjøleskapet☺️

Reply
Emilie

Är han fyra månader? Det kommer en fas där plus att bebisar börjar gnaga på grejer och dregla mer. Jag blev lurad både med första och andra barnet att tänder var på G. Jag hade säkert blivit lurad igen med ett tredje barn, för det verkar verkligen som tänder. Men oavsett tycker han säkert det är en trevlig distraktion med kall smaknapp. Sen vad ni än gör när tänderna kommer på riktigt – använd ej bedövningssalva i munnen. Vissa galningar inom vården rekommenderar det. Bl.a. Xylocain. Men gör det inte! Det kan bli livsfarligt.

Reply
Elin

Kenza jag vill tipsa dig om ett instakonto som heter @vildabarn. Det handlar om barn och föräldraskap i olika kulturer. Väldigt intressant och jag tror du skulle uppskatta det 😊

Reply
Minna

Tandsprickningssalvan på apoteket är GULD!
Löp och köp, ha en i väskan och en hemma. Räddade massa smärta på min dotter

Reply
Sanna

Väntar med stort intresse på din kommentar ang den sponsrade resan till Dubai och hur du tänker kring allt det där. Vi är många som väntar nu. Varför dra på det så här länge? Känns som att det provocerar ännu mer liksom..

Reply
E

Vad väntar ni på ??? Alla flyger/reser när hur och var de villl. Med eller utan massa följare på instagram. Hon har inte mer ansvar än dig mig eller någon annan och jon behöver inte förklara sig för sånna som dig. Som tror att ni är som små internetspioner. Och vet du. Ad? Hört att Dubai är ett superfint resmål åk dit du med vetja! Och du, ta flyget det går snabbast 😁

Reply
Sanna

Vi köpte Multi mam från Babydent – en smärtlindrande gel som funkade bra. Finns på de flesta apotek tror jag 🙂

Reply
Lovisa

Är nyfiken på att höra dina tankar kring ditt samarbete med Visit Dubai som du sagt att du ska kommentera. När har du tänkt göra det?
Tycker du verkar vara påläst och värna om jämställdhetsfrågor och mänskliga rättigheter generellt så skulle vilja höra hur du resonerar kring detta samarbete.

Reply
Mikaela

Älskar jackan! Hade velat ha den i samma färg men verkar bara finnas vit, svart eller lila :(

Reply
Frida

Det finns en kräm på apoteket vid tandspricknibg som ska lindra kommer dock inte ihåg namnet.

Reply
Emilia

Du kan prova att lägga bitleksaker i kylen eller frysen, det funkar också väldigt bra. Sedan kan man lägga nappar i kylen för att få dom kalla. Har även provat med kalla grönsaksbitar, typ morot eller gurka. :)

Reply
Anna

Alltsååå… Nu börjar detta bara bli märkligt Kenza. Varför förklarar du inte ditt samarbete med vidriga VisitDubai som du själv sa att du skulle göra? Tror du vi släpper detta så lätt så har du fel.

Reply
Emina

Hahaha vilka tror ni att ni är? Vad ska hända om hon inte ”förklarar” sig? Ska ni sluta läsa bloggen? Varsegod hejdååå 👋 hon gör vad hon vill precis som alla andra så gå med erat gnäll någon annanstans. Orka!!! Ha en bra dag fina Kenza 💓

Reply
Viktoria

Hahah Anna chilla!! Hon har kommenterat i annat inlägg varför hon väntar på rätt tillfälle. Att ni kan bli så hääär provocerade är för mig helt sjukt. Kenza har inte större ansvar än någon annan bara för att hon har fler följare på insta, ALLA borde ta pålästa beslut men vem är du att kritisera någon annan?

Reply
Anna

Jätteroligt. Varför uttala sig om att hon ska bemöta kritiken när hon uppenbarligen inte gör det? Och du verkar ju inte vara särskilt brydd om mänskliga rättigheter. Måste vara skönt att vara så tanklös.

Reply
Lone

Hei! Er du fornøyd med vognen deres? :-) fungerer den best i byen eller på mer ulendt terreng også?

Reply
Johanna

En kall skalad morot var det absolut bästa tipset vi fick när våran lilla skulle få tänder. Hårt och kallt mot tänderna är tydligen en hit för dom små!

Reply
Kate

I recommend to buy some medicines for that. We’re using a teething balm Dentinox and it helps us a lot ;)

Regard,
Kate and little Jackob

Reply
Mi

Åh, det där med tandsprickning är inte roligt. Vår 9-månaders har nu fem tänder, varav tre sprack igenom samtidigt i förrgår. Det har varit många sömnlösa nätter, mycket gnäll och han har varit kräsen med maten. Nu är Nikola ju mycket mindre, så maten är kanske inget du behöver tänka på. Men det jag gjort är att jag har ammat ännu mer än tidigare (när än jag känt att han har behövt/velat det) samt gnuggat hans käklinje med mitt finger. Han får också kylskåpskalla morötter att gnaga på och det gillar han verkligen. Vi har fått otaliga råd angående tandsprickning, men det är ändå min erfarenhet (detta är vårt andra barn…) att det inte finns så mycket att göra mer än att vara lyhörd till deras behov – oftast av närhet och gos. Om det varit riktigt förjävligt någon eftermiddag/kväll så har vi enstaka gånger gett lite alvedon, alternativt gnuggat in lite (flytande) alvedon mot tänderna som är på väg ut. Om det har hjälp eller inte är svårt att säga. Bedövande salvor har vi inte tyckt funkat alls, och absolut inte bärnstenshalsband heller (det är ett alternativt sätt till traditionell medicinering), och det finns inte heller någon forskning alls som stöder just att bärnstenshalsband på något sätt skulle göra något bättre vid tandsprickning. Så, återigen: lyssna på er lille bebis, gör det som funkar för er och hjälps åt på nätterna. Ni fixar detta! Och kom alltid ihåg: det går över!
Stor kram och lycka till!

Reply
Sarah W

Aftamed har fungerat väldigt bra för oss. Lagt det längst in på nappen så att det hamnar “direkt på” tandraden. Finns att köpa på apotea.

Reply
Maria

Hej Kenza, din resa var sponsrad av landet UAE.

Du var ju inte bara på semester i ett land där det finns lite dåliga grejer som de flesta som åker till Dubai är, utan du har aktivt deltagit i strategin för att förtrycka människor.

Visit Dubai är ett projekt av UAE som går ut på att framställa Dubai som ett fantastiskt och attraktivt ställe för västlänningar, för att förbättra ryktet för detta land och få folk att glömma bort de odemokratiska, förtryckande lagar och brott mot mänskliga rättigheter som sker.

Att få betalt för att hjälpa Dubai att svepa bort legitim kritik och tysta mänskliga rättighetskämpar är att aktivt hjälpa förtryckarna på bekostnad av de som vill ha ett jämställt och mer rättvist UAE.

Ser fram emot att höra hur du kommer bemöta kritiken.

Med vänlig hälsning,

Reply
Josefine

Mitt bästa bästa bästa tips mot bebisar och tandsprickning är att blöta ner och frysa in en liten frottéhandduk, såna man kan köpa exempelvis på Ikea som små trasor som finns på barnavdelningen, som dom sen får gnaga på, Det är toppen!

Reply
Louise

Tips är att köpa flytande Alvedon med smak och gnugga i tandköttet ca 1 h före varje måltid :) Det tipset gav BVC att man kunde göra så länge det gjorde ont för den lille :)

Reply
anna

Hej, man kan ta lite av deras flytande allvedon på tandköttet och gnugga lite nät. Finns även ett gel för detta på apoteket men vi körde Alvedon och det upplevde jag bedöva lite?

Reply
Emina

Tror hon bara skitar fullständigt i sånna som er haha. Lev erat eget liv eller gå läs
På gretas blogg istället. Hejråå 👋

Reply
Sara

Min 4-månaders har också en tand på gång, tidigt! Kom precis igenom sleep regression (tror jag) och så kommer tänderna och stör sömnen…😴
Jag har gett frysta blåbär i smaknappen! Uppskattat, men se till att skydda kläderna.

Reply
Fia

Du kan smörja tandköttet med lite flytande alvedon! (Och även ge en dos eller två om han är mycket påverkad så klart.)

Reply
Sandra

Min son är bara några veckor yngre än Nikola och fick sin första tand för ett par veckor sen. Han hade inte heller feber men verkade ha ont. När han var som mest gnällig gav jag honom faktiskt Alvedon och det hjälpte supermycket. Då gick smärtan över och han kunde somna. Skönt att slippa se honom lida. 😟

Reply
Hanna

När kommer du bemöta kritiken om samarbetet? Vi är många som är väldigt besvikna…

Reply
Di

Det finns ett sådant kryss på skärmen som du kan klicka på! Bye! Sluta fjanta er! Förväxla inte Kenza md Greta!

Reply
Jaezmine

Mitt bästa tips som funkade på min son när han var mindre var att gnugga flytande Alvedon på tandköttet 😊 Framförallt innan läggdags då det tycks spänna mer under nätterna när de slappnar av.

Kraaam 😴

Reply
Ida

Kan du inte göra ett inlägg om hur du ser på klimatkrisen ur ett msmma- och influencerperspektiv? Ditt jobb är att göra reklam för flygresor och konsumtion samtidigt som det är raka motsatsen till vad forskarna säger att vi ska göra. Kommer du kunna säga till Nikola att du gjorde allt i din makt gör att stoppa den kommande klimatkatastrof ?

Reply
Alexandra

Angående samarbetet med VisitDubai så spelar det roll. Iallafall för Kenzas del. Hennes jobb är att göra reklam för företag via betalda samarbeten, vilket gör att hennes image är otroligt viktig för att verka trovärdig. Och företag anlitar henne för att bli förknippade med hennes värderingar. Och vill ett företag som säljer gulliga babyprodukter bli förknippade med en person som indirekt stöder en regim som förtrycker kvinnor och homosexuella. Och om hon Inte stöder detta, varför tar hon då betalt för att göra reklam för det? Betyder det att hon bara gör reklam för saker för pengarna, och egentligen inte ens tycker om produkterna? Hur ska man veta nu? Jag bryr mig inte om hon kommenterar detta eller inte, men jag skulle starkt rekommendera henne att göra det.

Reply
Kinna

Hej hej Kenza!
När kommer inlägget om Dubai?
Kanske bäst att bara vara tyst, det är mitt råd.
Du är fri att resa vart du vill och ta betalt för vad du vill, hur oetiskt det än är. Pengar är pengar.

Reply
Anna

Det var fan det dummaste jag läst. Pengar är pengar. Ja, och PENGAR STYR. Blir så trött på folks dumhet.

Reply
Matilda

Väntar fortfarande på vad du har att säga om Dubai-samarbetet. Det här med att sticka huvudet i sanden funkar inte, det blir snarare konstigare. Kom igen nu.. Du har ett ansvar här.

Reply
E

https://www.hrw.org/world-report/2019/country-chapters/united-arab-emirates

Ärligt, du har de ekonomiska förutsättningarna att resa precis vart du än behagar i världen och av alla länder väljer du UAE, ett land som systematiskt kränker mänskliga rättigheter. Visste du att våldtäkt av kvinnan inom äktenskapet är helt lagligt där? Är det något du tycker är rimligt 2019? Har följt dig i många år men detta känns bara förkastligt och girigt, att låta dina personliga intressen gå före det ansvar du har som känd person med så många följare. Det faktum att du inte har sökt ge någon slags förklaring under så lång tid förvärrar bara.

Reply
Jasmine

Hon får väll bestämma själv om hon vill kommentera något om resan till Dubai eller inte. De ska ni väll ge blanka fan i! Fan vad trött man blir på människor alltså. Bry er om era egna tråkiga liv istället!

Reply
Anna

Jätteroligt. Varför uttala sig om att hon ska bemöta kritiken när hon uppenbarligen inte gör det? Och du verkar ju inte vara särskilt brydd om mänskliga rättigheter. Måste vara skönt att vara så tanklös.

Reply
Johanna

Hej! Undrar när det ska komma en kommentar gällande resan till Dubai? Det var många dagar sedan kritiken kom och vi är många som väntar på en förklaring och ett svar!

Reply
Josefin

Kanske sent att kommentera de här inlägget, men min bebis älskade att gnaga på tandborstar! Hoppas ni hittar något som hjälper, lycka till!

Reply
Milla

Instead of frozen berries, try to give him an icecube that’s inside the “tasting pacifier”. That way the cold numbs the circulation and you can give about 5 icecubes in a row without the teeth constantly being fed carbs. The primary teeth are sensitive when they appear and if the baby is constantly given something other than water (neutral pH) in between actual meals, it can damage the teeth. Plus icecubes can be given as many as you like since there is no limit to water. Just a dental professionalist view and it worked for our baby on those “restless moments and painfull gums”. :)

Reply
Sabina

Båda mina pojkar fick tänder tidigt, dock toppar den yngsta med hur tidigt och hur många. Fick 2 första lite innan 5 månader o nu har han 6st till på g samtidigt!!! Han är 6,5 månad så det är ofta mycket gnäll vilket jag kan förstå. Har en plastgrej man sätter på fingret som har som en mjuk borste på ena sidan o små knoppar på andra, smörjer på multimam babydent på o gnuggar på tandköttet. Han brukar lugna sig rätt mycket av det!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*