• header

MONDAY

Sweater from H&M, earrings from Nootka

Hej babes! Sminkade mig häromdagen och det förtjänar lite selfies i badrummet haha. Man kan ju inte låta det gå till spillo liksom. Hatar när man kommer hem efter en dag när man gjort sig fin och inte tagit en enda bild haha! Such a waste.. Har bettskena i på bilderna därav extremt blanka tänder…. Min tråd bakom tänderna gick nämligen av så fick ha bettskena ett tag innan jag kunde gå och laga tråden. Vet inte när den lossnade men helt plötsligt fick jag en glugg mellan två tänder så fick PANIK. När man krigat med tandställning i flera år förtjänar man fan att ha perfekta tänder. Ni som haft tandställning förstår nog vad jag menar. Iallafall, körde bettskena non-stop i några dagar och kände hur det tryckte på tanden så jag tror det löste sig för nu syns knappt glipan. Phuu.

Ok låt oss balansera upp detta ytliga inlägg med hur jag mår idag: skit. Jag blir aldrig frisk vilket inte är så konstigt när man inte får sova något. Den senaste veckan har vi haft våra värsta nätter någonsin (tror nya tänder är på g. eller så är det magen. eller båda) och jag håller på och tappar det. Har fått pausa allt som har med avvänjning av nattamning att göra för nu är survival mode på. På dagarna funkar allt helt okej med sömn och mat och han accepterar till och med flaska med bara ersättning ibland (men helst ska det vara blandat med bröstmjölk annars slår han undan flaskan efter bara 50 ml fast han inte är mätt), men nätterna är kaos. Men vi kämpar på, vaggar och sjunger och gråter ikapp. Gör så jäkla ont i hjärtat att se tårarna rinna ner för hans små kinder.

// Hi babes! Did my make up the other day and that deserves some selfies in the bathroom haha. I mean, you can’t let that go to waste. I hate it when I get home after a day when I’ve made myself pretty and haven’t taken a single photo haha! Such a waste… I’m wearing my bite splint in the photos that’s why my teeth look extremely shiny…. My thread behind my teeth broke so I had to wear my bite splint before I could go and fix the thread. I don’t know when it broke but suddenly I got a gap between two teeth so I got PANIC. When you’ve had bracers for years, you deserve to have perfect teeth. If you’ve had bracers you know what I mean. Anyway, wore my bite splint non-stop for a few days and felt the pressure on the tooth so I think it solved the problem because now you can barely see the gap. Phuuu.

Ok let’s balance this shallow post with how I’m feeling today: shitty. I’m never getting rid of this cold which isn’t weird since I don’t sleep much. The last week we’ve had our worst nights ever (I think he’s getting new teeth. or maybe it’s his stomach. or both) and I’m about to lose it. I’m pausing everything that has to do with weaning off night feeding because now survival mode is on. The days are fine and everything works pretty okey with sleep and food, and he even accepts the bottle with only formula sometimes (but he prefer when it’s mixed with breastmilk, otherwise he push away the bottle after only 50 ml even though he’s not full), but the nights are chaos. But we’re fighting on, rocking him and singing to him and crying together. It really breaks my heart to see tears coming down his little cheeks.

50 Comments

Maria

Vad använder du på läpparna? 😊 Ser väldigt fint ut. Har du foundation med? 💓

Reply
Anna

Supp Alvedon (de har ont!!!!) och utpumpad bröstmjölk i flaska en natt. Lägg dig i ett annat rum eller i en annan lägenhet kl 20 och byt av vid 04/06. Han äter om han är tillräckligt hungrig (bröstmjölk på flaska). Kommer göra under med 7-8 sömn..

Reply
Simone

why dont you try sleeping on the coach more often like you did a couple of nights ago? i remember you wrote then that nikola slept so good and you sleep the longest (the most hours in a row without waking up) since he was born.

maybe it will help- its worth a try even if he seems to be in pain or so now maybe he will sleep better despite the pain?! (if he has any) when he doesnt smell the milk.

Reply
Maria

Alltså, jag hoppas SJÄLVKLART att ni snart får skönare nätter för allas skull och att du snart får bli frisk. Men du anar inte hur trösterikt det är att läsa för en mamma som själv har en krångelsovare på 2.5 månad… Kunde inte hålla ihop det inatt, grät nästan mer än honom! Det är ju bara att kämpa. Rätt vad det är så vänder det. Älskar din ärliga och modiga inlägg om moderskapet. Både glädjeämnen och orosmoln!

Reply
Erica

Multi-Mam BabyDent kan vara värt att prova det har vi haft till våra 15 månaders tjejer 😊

Reply
Emelie

Fy fan, kämpa på! Man blir helt knäpp av att inte sova ordentligt… tänkte tipsa om en grej ifall det skulle underlätta något. Funderar själv på att köpa den till min 7 månaders bebis, har hört gott om den. En mojäng som fortsätter vagga vagnen/ vaggan så man slipper stå där i all evighet. Sleepytroll Babyrocker Barnvagnsvaggare. Om ni har spjälsäng till den lilla så finns de rundade fötter att köpa så den går att vagga. Vet att ni samsover men kan tänka mig att alla tips är välkomna i detta läget 😂

Reply
Michaela

Har du testat mjölkfri ersättning/kost? Med första dottern kämpade vi i 1 år och när vi bytte till mjölkfri kost tog de 2-3 dagar så var hon som förbytt. Lugn, sov 2 timmar mitt på dagen (aldrig hänt innan) sov hela nätter. När vår andra dotter kom fick vi börja med ersättning efter ca 3 mån. Hon började allt mer ta efter storasysters beteende så då bytte vi direkt till mjölkfri ersättning och hon började sova 3 timmar mitt på dagen och hela nätter ♡ nu äter hon fortsatt mjölkfri kost (snart 2 år) och är så otroligt glad och nöjd tjej.
Ett tips som kan vara värt att prova ♡ håller tummarna för er, vet hur de är när man sitter där mitt i natten och känner sig otillräcklig ♡ kram M

Reply
Sara

Vill bara tipsa ☺️
Mot tandsprickning har vi gett Paracetamol inför nätterna.
Mot magknip har vi gett magmassage, magövningar och Sempers Magdroppar.
Detta har fungerat på båda våra små, men alla barn är ju individuella!
Kämpa på, helt plötsligt när ni minst anar det så får ni sova en hel natt.. 💚

Reply
Lala

Tips från en mamma som höll på att gå under på grund av sömnbrist. Vår bebis sov bra (vaknade 2-4ggr per natt för amning) mellan 0-3 månader men sedan hände något med nattsömnen och bebisen började vakna varje timme och grät till. Detta pågick i fyra månader, alltså från 4-8 månader. Vi vaggade, testade pysventil, ammade/gav ersättning (trots att bebis slutade äta på natten vid 4mån), strök, samsov, samsov inte. Inget hjälpte. Efter fem månader av ungefär två timmars sömn per natt bröt vi ihop och tog kontakt med BVC och berättade att vår bebis vaknar varje timme och gråter. De berättade då till oss att det finns bebisar som har extrakänslig nattsömn och varenda litet ljud väcker dem. De rekommenderade att bebisen skulle sova i egen säng och i eget rum och för att bebis skulle lära sig somna om på egen hand skulle vi inte skulle ta upp bebis när bebis grät. Vi testade detta när bebis var 8mån och hen sov hela natten den natten. HELT JÄVLA SJUKT. Önskar såklart att vi hade vetat och testat detta tidigare och därför kommenterar jag här. Förövrigt tycker jag att er pojk och vår bebbe påminner mycket om varandra till sättet och jag skulle därför inte bli förvånad om detta hjälper er också. Lycka till.

Reply
Ella

Rekomenderade bvc att ignorera barnet om det grät efter er? Låter ju helt galet :)

Reply
StrongerLife

Så fin make och verkligen en fin tröja på dig, den färgen passade dig mycket bra.
Så tråkigt att höra att du inte mår bra Kenza, hoppas du snart får vila och kan känna dit lite bättre. <3

Reply
Elisabeth

Just the same as my daughter and her 8 month old son. It is surely little comfort right now when you’re right in the middle of battling with this, but it WILL pass. Definitely. And you are doing the best you can with a loving heart and that is GOOD ENOUGH even if it does not always seem so. Nikola ( and you) are going through a tough and exhausting phase, but you are doing it together, he is not left alone without love and comfort, and you ( and Alex) are the best parents to your sweetheart. Be brave, cry if you have to,but know that you are doing the best you can. Sending you lots of love from a grandma.

Reply
Betty

Kenza! :)

Du borde göra tips på juloutfits och nyårsoutfit!!! Du klär dig så snyggt;)

Reply
Sandra

Hej! Jag har en sjumånaders bebis här hemma som jag (tyvärr) har ammat till sömns varje sömntillfälle (alltså till och med i bärsjal/sele) och hon kan såklart aldrig somna utan tutten. Från fjärde språnget vaknade hon 10-12 gånger per natt bara för att snutta. Jag har brutit ihop ex antal gånger pga sjukaste tröttheten och tänkt att jag ska ta tag i avvänjningen men jag har fan aldrig orkat plus vill ju att min bebis ska vara så nöjd som möjligt. Men nu helt plötsligt vaknar hon TVÅ!!!! gånger per natt för att äta. Och jag får sova flera timmar i rad och är till och med pigg ibland! Och hon är dessutom förkyld plus får tänder titt som tätt. Ja, lång kommentar men det jag vill få fram är att det kanske kommer av sig själv inom kort? Det är ju dessutom lättare att vänja av amningen om man ”bara” har två uppvak istället för tio. Lycka till oavsett ❤️

Reply
Pupu

Hi Kenza!
I feeeel u! Oh boy, those new teeth!!! One thing that has helped my baby: put an ice cube into the tasting pacifier and give that to Nikola. In Finland it’s also okay to give some Baby Panadol/Burana (painkillers) to babies because it’s truly heartbreaking to see little ones suffering.

Reply
Isa

Vet hur det känns – hjärtat går sönder när min lilla skriker otröstligt. Ibland finns inget annat att göra än trösta och genomlida..

Reply
Fanny

Men varföör sluta nattamma och plåga er? Han är så liten än <3 upp till året kan man få ge mat. Bröstet är inte bara mat! Närhet och trygghet men jag vet att du vet det. Inte meningen att kritisera men han är så liten och ni båda tycker det är jobbigt. Gör det som är enkelt!! Kram

Reply
Amanda

Åh skickar kämparkramar till er. Vi är i samma period med våran 6 månaders.. på dagarna går allt bra.. men nätterna alltså.. Får ångest av att lägga mig på kvällarna.. Jag tänker hela tiden “det blir bättre ” men kl 2 på natten så är man inte så kaxig…
Kramar ❤

Reply
3-barnsmamman

Puh känner med dig!! Här har vi genomlidit mååäånga sådana nätter. Fråga er barnmorska om hon tycker det är ok ni stryker flytande barnalvedon där tänderna kommer, kan hjälpa er lille plutt <3 och håll ut, det vänder alltid!!! Styrkekram!!

Reply
Nella

Hej!
Vet inte om du tror på sånt här men i mitt hemland så tror man på onda ögat. Antingen att någon kan vilja någon ont eller tex när man kallar en bebis för söt osv osv så kan barnet påverkas av detta. Vilket oftast visar sig på nätterna. Barnet kan inte sova, skriker konstant, har mardrömmar och gråter. Varje gång någon i min närhet har haft dessa problem med sina barn så brukar de be böner/ha någon som kan som ber böner i barnets namn. Som sagt, jag vet att ni inte är troende men det finns människor i världen som inte vill alla gott också. Försök tex med att pausa att lägga upp bilder på Nikola ett tag och se om det hjälper. Att addera ett smycke/brosch/armband på Nikola gör också att allas ögon lägger märke till det istället för honom, vilket kan distrahera ond magi/ögon. Som sagt, helt upp till er om ni väljer att tro på detta. Önskar er alla lycka till och fortsätt kämpa!

Reply
Aila

Du är inte ensam! Tredje barnet och aldrig sovit SÅ lite. Snittar på 4h sömn per natt sen 9 mån tbx. Hon vill inte sluta amma men vaknar ändå på nätterna. Somnar dock om utan bröstet vid sittande/vaggande position. Så, inatt är du inte ensam. Inte imorgon heller. Och paniken som infinner sig när dom kollar på en kl 07 imorn bitti och är redo för dagen, den paniken är ENORM but hey. Något vi faktiskt vet är att: this too shall pass. Andas. Hämtmat. Träna ngt. Vila. Kolla hundra miljoner serier. Allt på repeat, för plötsligt händer det. Ni är grymma som kämpar!

Reply
Caroline

Ååååh är i exakt samma situation här med tänder på g för min lilla tjej. Gör så ont i mammahjärtat att se henne ha ont, samtidigt som man bara vill släppa ALLT för att själv få sova 😫

Reply
Sara

Här hemma har vi samma problem. Vägrar sova på natten och sover bra på dagen. Men då har vi ett storasyskon som vill leka och ha uppmärksamhet, så NOLL sömn. Det handlar bara om att överleva en dag i taget. Vi får hoppas att det vänder snart.

Reply
Maja

Vår son var sådär också, bara bröstet och vägra napp. Jag nattammade tills han var 1,5 för det gick inte på annat sätt. Han var också ledsen mycket men det blev bättre när jag bytte d dropparna till vattenbaserade d droppar. Tydligen kan många barn få ont i magen av oljan. Kämpa på!

Reply
Lynn

Hang in there! Det där med jobbiga nätter förstår jag precis… det är tortyr att inte få sova ordentligt. Det kommer bli bättre! Du är inte ensam <3

Reply
Leoni

Vet inte vad vården säger i Sverige men i England kör vi varannan timme paracetamol och ibuprofen (för bebis förstås).

Så om Nikola lägger sig för natten vid 19 så ge paracetamol vid 17 och ibuprofen (inflammationshämmande + smärtlindring) vid 19 innan han somnar. Det ska (här) gå 4h mellan doserna enskilt men 2h mellan diverse medicin, ja, du förstår säkert!

Det hjälper vår tjej på 8 månader jätte mycket! <3

Reply
Maria

Du får gärna skriva om hur du gör för att försöka avvänja med nattmaten! Jag ska nämligen också försöka mig på det snart o känns som ett omöjligt uppdrag då han i dagsläget enbart somnar om ifall han får snutta o äta lite på mig..

Reply
Linn

Du är en krigare!! Har själv en 4-åring och en 2,5-åring och ingen av dom har sovit bra på nätterna. Ammat ihjäl mig praktiskt taget. När vi till slut lyckades vänja av med nattamning vid 9/10 månaders ålder blev det lite bättre men fortfarande flera uppvak.

Idag sover de fortfarande inte hela nätter utan vaknar minst en gång var. Det är tufft som fan. Man är ju van nu men det är fortfarande jobbigt. Det är nog så för vissa barn att de kräver mer närhet. Min barn har varit klängapor sedan födsel och har aldrig gått att lägga ner för att sova förutom i vagnen ibland.

Lycka till och kämpa på! Det kommer bli lättare. Du gör ett bra jobb 👍

Reply
Stana

Någon som har erfarenhet utav att tappa hår när man ammar? Jag har typ inget hår kvar , kan man göra något utav det?

Reply
Malin

Jag tappade massor första fyra månaderna med båda, fick typ kalfläckar vid tinningarna som jag mådde jättedåligt av (ytligt jag vet). Men båda gångerna har det sedan vänt och nu vid åtta månader ser jag ut som en igelkott men det kan jag ta eftersom jag vet att det snart växt ut tillräckligt för att lägga sig ner igen.

Reply
Anna

Har du testat Sempers magdroppar på honom?

Kom det ev magontet när du började med ersättning? Hade väldiga problem med vår lilla tjej, ständigt magont, nätterna var värst, kom aldrig till ro. Några besök på akuten blev det också pga kaskadspyor. Läkarna på barnakuten sa ”testa mjölkfri ersättning, blabla”. Ville inte lyssna på det örat eftersom många drar till med mjölkallergi eller känslighet trots att de inte är det. Runt 11 månaders ålder fick vi nog, magen var totalkaos, likaså humöret (hon har fooortfarande mycket humör 😉). Vi gick på utredning och resultatet var överkänslig mot mjölkprotein/allergisk. Vilken skillnad det blev på det lilla barnet (ingen ok viktkurva heller). Nu är hon 19 månader och vi ska väl snart börja testa mjölkprodukter igen för att kolla läget. Nu vet jag inte alls om din lille bara inte vill sova eller om det är något annat tok. Kan vara värt att ha i bakhuvudet iaf. Lycka till!

Reply
Malin

Hej Kenza. Vill bara säga att vi gav gasnedbrytande Minifom-droppar (så heter de åtminstone här i Norge) före varje måltid till bägge våra barn från de var ca. 4 till 9 månader. Det hade en enorm effekt efter bara ett par dagar! Ni har kanske testat det redan, men om inte är det kanske värt ett försök? Kram, Malin.

Reply
Frida

Massa kärlek till er! Vi hade det supertufft med vår dotter och hennes sömn, det är tortyr att inte få sova och man känner sig fort helt urlakad och slutkörd. Skickar massa styrkekramar och kärlek till er!

Reply
Tilda

Vet inte om du testat men annars; Testa gnugga lite flytande Alvedon på tandköttet inför natten eller under uppvak! Håll ut, kram!

Reply
Angelica

Håll ut, det vänder snart. Känns någon slags tröst i att ni inte kan göra något, det är bara stoppa huvudet i sanden och pusha på. Våra barn har varit samma, båda två. Kaosiga nätter. Oklart varför. Vi har trott en kombo av tänder, båda har fått tidigt, magen, mardrömmen vid alla utvecklingssteg osv. Ipren har hjälpt bitvis, iaf när det är tydligt att de haft tänder på g.

Men det är bara kämpa. Ni gör så gott ni kan. Heja er. Skit i alla måsten och sånt, gör det som är enklast just precis nu, det som funkar för att ni ska överleva. Avvänjning och allt sånt, det kommer sen. Vilken 5åring äter endast bröstmjölk liksom. Det löser sig längs vägen.

Reply
Sonia

Kämpa på, det kommer blir bättre! :) vi kämpade men vår sons sömn som varit väldigt dålig mellan 0-6 mån, men efter de började den stabilisera sig lite. Alltid svårt både me magen och tänder. Vilken ersättning använder ni? Semper lemolac sensipro har vi använt för vår son vilken är väldigt snäll mot magen och innehåller redan mjölksyrabakterier så då behöver man inte ge magdroppar. Sen finns de vetenallar med svag doft av lavendel som ska vara lugnande och skön för för dem att lägga på magen. Något annat som vi gett vår son ibland är några småskedar kamomill te som också är lugnande för magen. Tänderna är lite svårare, som andra skriver man kan ge lite smärtstillande men vi har valt att undvika det. Framförallt då vi inte varit säkra på att de varit just tänderna.
Hoppas de blir bättre och stabilare för er med snart. Vet hur de känns då jag också haft många nätter då ja inte vetat hur ja ska orka ta mig igenom de.. Håll ut! Kram!

Reply
Maria

Gud. Kommer ihåg den där tiden…. Inte kul alltså. Kan bara rekommendera att prioritera bra mat. Få Alex att köpa hem en massa god juice och frukt och laga potatismos och andra tunga grejer. Jag gick ner alldeles för fort, sov max 20 min åt gången, var kontant sjuk och tillslut helt orkeslös. Baby panodil kan vara räddningen! Fy för timslånga gråtsessioner och att sitta och “sova” med bebisen. Men det går över! Håll ut en vecka till och så kommer det säkert vända <3

Reply
Jess

Hej! Snälla kenza kan du ge tips på om godaste HERR parfymerna du vet ??? Vilken använder aleks?? Har precis blivit tsm med en kille jag vart kär i länge. Vill ge honom en parfym i julklapp med har ingen aning om vilken !!

Reply
Evelina

Vår bebis hade sin värsta sömnperiod mellan 4,5 till 6,5 månad. Vaknade och skrek hela tiden. Men gick efter det över av sig självt.. tror det kan va tänder, mage eller vad som helst. Eller helt enkelt att de börjar förstå så mycket och försöker sortera allt och blir oroliga om natten.
Hoppas ni hittar vad som fungerar för er!

Reply
Ella-Mae

Alla gör vi ju som vi själva vill, jag vill bara beslysa om att man inte behöver sluta nattamma vid 6 månader (för de som känner att det är en slags press att sluta). Det är väldigt vanligt att man får det rådet. Jag nattammade utan en tanke på att sluta eftersom barnen själva sedan slutade nattamningen allteftersom (första barnet runt året, likaså andra barnet). Och amma/delamma rekommenderas tills barnet är två år. Inget man behöver göra men jag upplever att det är en hets både från BVC men också andra i ens närhet, med att sluta så fort som möjligt många gånger. Gör det som känns rätt för dig och barnet 🙏 finns inga rätt eller fel :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*