• header

NAPS

Mama and mini ♥

Vaknade precis upp från en nap. Jag och Nikola låg tätt, ansikte mot ansikte och andades i kapp. Med hans små lena fötter på mitt lår och en liten hand som höll hårt i mitt pekfinger. Jag älskar när jag lyckas napa med honom, oftast kan jag inte komma till ro för att jag känner att jag har en massa andra saker jag borde göra istället (jobba, tvätta håret, städa…ni vet) och så känner jag att jag ändå inte kommer hinna somna innan han vaknar igen. Men ibland så tajmar jag det rätt, då somnar vi samtidigt och det är det gosigaste som finns. Känna hans varma små andetag mot min kind medan jag slumrar till. Och då får allt annat helt enkelt sättas på paus.

Ibland känner jag att jag har för höga krav på mig själv och vad jag ska hinna med under en dag, jag glömmer att jag faktiskt är mammaledig och tar hand om en bebis själv på dagarna. Första månaderna var det lättare att göra andra saker medan han var vaken, men nu kan jag inte titta bort ens en sekund för då har han skjutit in sig under tv-bänken haha. Babysittern och sånt funkar för en stund men han blir snabbare uttråkad nu. Han vill röra sig fritt och upptäcka. Jag förstår att det kommer bli svårare och svårare också när han börjar krypa och gå och sover ännu färre stunder på dagen (vi har precis tagit bort en nap, nu sover han 3 istället för 4). Och jag som redan nu känner att jag inte räcker till ibland.. Hyser sån respekt till alla ensamstående föräldrar där ute, ni med flera barn och ni med tvillingar(!!). Alltså vilket jäkla hästjobb ni gör! <3

Nu ska jag ta en snabbdusch (Aleks kom hem från jobbet för en stund sedan) och sedan ska vi iväg och handla! På torsdag firar deras familj (eller ja, vår får jag väl säga nu) sin slava och Aleks håller i det för första gången, det brukar annars vara min svärfar som fixar. Så mycket mat som ska lagas!! :-)

// We just woke up from a nap. Me and Nikola slept close to each other, face to face and breathed together. With his little smooth feet on my thigh and a little hand that held my finger tight. I love it when I manage to nap together with him, most of the times I can’t relax because I feel that I have a bunch of other stuff to do instead (work, wash my hair, clean….you know) and I also feel that I won’t manage to fall asleep before he wakes up again. But sometimes we get the right timing, we fall asleep together and that is the coziest thing there is. To feel his warm little breaths on my cheek while I fall asleep. And then everything else is simply put on pause. 

Sometimes I feel that I have too high expectations of myself and what I should during in a day, I forget that I’m actually on maternity leave and that I’m taking care of a baby alone during the days. First months it was easier to do other stuff while he was still awake, but now I can’t even look away one second because then he is suddenly under the tv bench haha. The babysitter etc works for a while but he gets bored much faster now. He wants to move freely and explore. I understand that it will get harder and harder when he starts crawling and walking and sleeps less during the day (we have just removed one nap, now he sleeps 3 instead of 4). And I already feel that I’m not enough sometimes.. I have such a big respect for all the single parents out there, you with several kids and you with twins(!!). What a great job you are doing! <3

Now I’m gonna take a quick shower (Aleks got home from work a while ago) and then we’re gonna go and buy groceries! On Thursday it’s the slava of their family (well, I guess I should say our now) and Aleks is hosting it for the first time, it’s usually my father-in-law who hosts it. So lots of food will be cooked!! :-)

32 Comments

Kenza Z

Kenzas svar: Det är en serbisk/ortodox tradition där man firar sitt familjehelgon! Och Aleks familjs helgon är st Nikolaus och firar därför Nikoljdan den 19e december. Så varje år brukar hans pappa laga sjuuuukt mycket mat (fisk) och bjuda in en massa folk för att fira och äta. I år anordnar vi den med Aleks bror! :-)

Reply
Aleksandra

Aww yay! It’s my uncle’s slava so I will be going on Thursday! Lots of yummy food and cookies! :)

Reply
StrongerLife

Du har så rätt i det du skriver om att du har för höga krav på dig själv. Och det är exakt så, man kan bränna ut sig själv trots att man “bara” är hemma med barn. Kraven är för stora, vilostunderna är för få och vips så är du utbränd. Så tänk noga på hur du lägger upp dina dagar.
Ta vara på din tid hemma med bebisen, ta vara på er tid tillsammans och tro mig jag är likadan med vlopauserna, jag kunde inte sova för jag kom inte till ro, hade annat att göra tyckte jag. Men med facit i hand, så ångrar jag mig, vilopauserna är då du återhämtar dig för att vara bra mamma, för att orka, för att klara av de svåra nätterna som kommer att komma, de svåra stunderna och stressen. Du behöver vila.
Kram fina <3

Reply
F.

Älskar också att vila med min lilla. Tack för en fantastisk blogg som jag följt i över 10 års tid och all pepp i världen till dig. Nikola är fantastiskt fin! Kram!

Reply
hannah

what a beautiful text. and i am so happy to see that you shared smth personal. maybe a sign that you dont want to stop blogging and rather turn the vibe in here around again like it used to be :))) would make me so happy.

speaking of hosting festives. are you planning to do christmas stuff with nikola? i guess now he is too young to understand. but will you start baking cookies with him, buying a tree to your place (if i remember you dont have a christmas tree at your place because you always celebrate it at aleks brothers place anyways?) etc.? when will you start doing all the christmas stuff (if you plan to do it) that make this time for the kids so special and cozy and smth they will always rememberß (i will never forget the moments i had with my mom in the kitchen baking all the cookies (we ususally did this around th first advent and baked lots of different ones and ususally not only on one day but like on 2 following weekends and then we had them placed on our livingroom table and had some to eat throughout the whole christmas time) and we decorated the tree together and went to christmas markets and so on. christmas as a kid is the best there is and you will never forget it. i guess thats why all ppl that had a childhood like this feel like this time is so cozy, because of all the memories. and maybe grown-ups that had bad christmases dont like this time of the year at all)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: I’m one of those who had bad christmases growing up, but I still love Christmas! And from next year (this year he is too small to understand) I will definitely put in effort and start giving him the best Christmases ever <3 <3

Reply
Elin

Visst är det. Älskar att sova med min lilla. Han är dock 20 månader nu sen han började dagis för några månader sen blir det ju inte av. Förutom på helgerna. Då myyyser jag och nappar med honom trots att jag egentligen borde plugga när han sover 🙈ah men de är bara små en gång. Gäller att njuta!

Vad fina ni är ❤️🌸

Reply
Emmy

Tycker du gör ett grymt jobb Kenza, att vara förälder är det tuffaste jag gjort i livet (jag har två) och det är inte alltid en dans på rosor. Men det är också det mest givande och jag är tacksam för att jag har en sån bra partner vid min sida. Ni verkar vara en sån fin liten familj ❤️

Reply
johanna

Tror många mammor kan känna igen sig i det du skriver, men som du själv säger ni gör ett hästjobb! Heja alla mammor där ute :) <3

Reply
Karin

Bromsa dina krav. Han är bara liten en gång och han är han även om ni får fler barn.

Reply
Emelie

Jag bävar lite inför barn nummer två ankomst.. Vår dotter är idag åtta månader. Det kommer skilja 11 månader och 26 dagar mellan våra barn om lillebror kommer på beräknad dag.. (som sin syster gjorde) Och kan redan nu känns ”Hur fan ska jag klara av två när jag ibland inte känner att jag klarar av ett?”
Så jag håller med dig! Hatten av alla ensamstående och ni med tvillingar <3

Som tur är så är kvinnan så förbaskat stark! <3

Reply
Nat

njae alltså det blir lättare med 2.an och 3.an, man har rutin och vet vad som funkar. Jag tycker tiden hemma med nr 1 var så mycket svårare och trixigare och allt blev strul och ingen middag hann jag laga. Drack kallt kaffe och var ständigt stressad. Nu har jag tre kids och tycker livet är mycket lättare. När jag var föräldraledig med 3.an så städade vi varje dag, storhandlade jag och lillan och var i lekpark med storebröderna på eftermiddagarna medan hon sov eller tittade på med stora förundrade ögon. Middagen stod på bordet de flesta dar även fast det inte direkt gick till världshistorien som Sveriges mest avancerade matlagning… men middag fixade jag. Så nä det blir bara lättare trots att det borde vara tvärtom

Reply
Malin

Kanske konstig fråga – men upplever du att du inte har samma ”rätt” att klaga på det som är jobbigt med bebistiden, för att du varit öppen med att det var en kamp att bli gravid? Att du pga det ska vara så himla tacksam för allt istället?

Måste bara säga att jag tycker det är lite lustigt med många kommentarer här. Förr när du skrev mer om mode m.m. skrev folk att de älskade när du är mer personlig. Nu när du verkligen är personlig då mycket såklart handlar om det största som hänt dig, tjatar folk om att det är för personligt, vart är allt mode m.m. Kan inte vara lätt att göra folk nöjda haha. Jag har hängt med sedan 2009, sjukt ändå att man kollat in vad du har för dig typ varje dag i 10 år haha…Och självklart varierar innehållet efter hur livet ser ut.

Själv väntar jag första barnet i mars. Längtar så oerhört samtidigt som jag tvivlar lite på mig själv och är nervös. Men jag hoppas det faller på plats sen. Kram

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag tänker också så, att det inte är konstigt att bloggen förändras i takt med att mitt liv förändras. Att det blir mycket barnsnack nu eftersom att jag är mammaledig och hemma med mitt barn. Det där med att jag inte har “rätt” att klaga är nog något jag känner gentemot mig själv bara. Får så jäkla dåligt samvete om jag tappar tålamodet eller så… Men försöker att vifta bort de tankarna. Det är tufft att ha bebis, vare sig man kämpat för att bli gravid eller ej. Åh vad kul att du väntar barn! Jag förstår precis hur du känner, jag kände nämligen likadant. Men vet du vad, det faller sig så otroligt naturligt när bebisen väl kommer. Som att man aldrig gjort något annat. :-) Kram och lycka till!!

Reply
Vic

Hej! Skulle du inte kunna tipsa om hur man ska tänka vid sitt första dyra väskköp??
Vad man ska tänka på o välja osv?
Samt hur man ska ”ursäkta” sig för folk som tycker man är galen att lägga så många tusen på en väska…

Reply
Alexandra

Jag har inga tips, men om du måste ”ursäkta” dig för att du köpt en dyr väska så känns det inte som att du kommer kunna njuta av den om folk i din närhet ska klaga på att den är för dyr 🙈
Men ”ursäkten” kan väl vara att alla gör som dom vill med sina pengar och har man råd att köpa en utan att sätta sig i nån dum skuld så go for it ;)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag hade tänkt på behov (storlek: ska det vara en vardagsväska så ska det rymma sånt du brukar ha med dig) samt att den ska passa till alla olika outfits och färger (en svart väska är det säkraste såklart). Vet inte om du använder skinn men väskor i läder håller längst och åldras fint. Tänk dock på vad för typ av läder så att det inte repas lätt. Och välj inget med krimskrams på som kanske är trendigt nu men inte om ett år. Kör stilrent! :-)

Reply
Alexandra

jag har med tänkt på det där med ensamstående föräldrar! Dom ska ha all heder i världen! Sitter här med min 2 månader gamla dotter och inser att jag aldrig vill vara själv med henne!
Samma med sovstunderna! Ibland om natten varit kaos då kan jag sova men annars är det ”nu sover hon , vart börjar jag ? Röja köket ? Gå på toa och hinna med en dusch ?” Lite lätt kaos 🙈

Reply
Linnea

Ville bara kommentera att jag tycker att du gör ett fantastiskt jobb och är en grym mamma! Har kollat ditt kommentarsfält det senaste och blir så illa berörd av att vissa människor kan skriva så elaka saker. En eloge till dig som pallar med!! Glöm inte att du är bäst, oavsett vad vissa skriver ibland. Har läst din blogg sedan jag var 15, och idag är jag 25 med en liten dotter på fem månader, så det är extra kul att följa dig just nu (även om det alltid är kul, hehe). Du verkar vara en otroligt vettig och genuin person med väldigt fina värderingar som känns väldigt trygg i sitt föräldraskap och i livet generellt. Ville bara påminna dig om att det finns många härute som älskar det du gör! Kram!

Reply
Victoria Siebert

My Boyfriend is also serbian and his slava is tonight and he is hosting his too :) it is very stressful already with the cooking but it will be worth it :-) i hope you have fun tonight! Srecna slava :-)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*