• header

A DAY WITH MOM

Mammor alltså. Vad hade man gjort utan dem? Nu pratar jag alltså om min mamma. Som ställer upp i vått och torrt och hjälper till. Så tacksam att hon finns. Min son kommer växa upp med världens bästa mormor! Precis som jag växte upp med världens bästa mormor (och morfar). Mormor var min bästa vän när jag var liten.  <3

Behövde en stund för mig själv imorse och nu när jag ÄNTLIGEN blivit frisk (fortfarande lite snorig men det är typ mitt normaltillstånd nowadays) efter att ha varit förkyld i flera veckor så bokade jag in ett träningspass. Så mamma kom imorse, tog ut Mani i spöregnet medan jag bytte på Nikola och klädde på mig. Sedan tog hon över och jag gick och tränade. Länge sedan jag tränade nu och det lär väl dröja till nästa år (hehe) innan jag kör igen men det var SÅ skönt. Så glad att jag inte ställde in. Var nära på att göra det när jag vaknade för var så satans trött och vädret utanför gjorde det inte bättre direkt, men kändes inte okej när jag visste att mamma klivit upp tidigt på sin lediga dag haha.

Resten av dagen har vi hjälpts åt med Nikola medan vi också skruvat ihop möbler, slängt skräp på återvinningsstationen, promenerat med hunden och ätit saffransbullar från Lillebrors.

//Mothers. What would have done without them? Now I’m talking about my mother, who always helps out. I’m so thankful for her. My son will grow up with the best grandma in the world! Just like I grew up with the best grandma (and grandpa). My grandma was my best friend when I was little. <3 

I needed a moment for myself this morning and now that I’m FINALLY not sick anymore, I booked a workout. So my mom came this morning, took Mani for a walk in the rain while I changed on Nikola and go dressed. Then she took over and I went to the gym. I haven’t worked out in a while and I guess I won’t do it again until next year (hehe) but it felt SO good. I’m so happy I didn’t cancel it. I almost did when I woke up because I was so damn tired and the weather outside didn’t exactly make it better, but it didn’t feel ok when I knew that mom had gotten up early on her day off haha.

The rest of the day we have been taking care of Nikola together while we have also put together furniture, thrown trash at the recycle station, walked the dog and eaten saffron buns.

Workout set from Aim’n. Got so many DM’s about the shoes I wore at the gym too but they are super old, from Adidas. 

39 Comments

Isabell

Hej Kenza☺️
Jag undrar vart Nikola sover nu för tiden?
Du är fantastisk, kram🤗

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Han sover fortfarande med oss i vår säng :-) Men planen är att börja vänja honom vid sin säng snart, när vi är färdiga med att vänja av amning och allt sånt annat haha. Så det inte blir för mycket förändringar på en och samma gång. Kram!

Reply
StrongerLife

Vilken fin mamma du har. Stackars mamma som fick gå ut i regnet :(
Vet inte om jag missat vart Aleks är någonstans, bortrest eller på jobb?
Nu när jag tänker efter, så vet jag inte ens vad Aleks jobbar med. :D
Hoppas din dag blir bra. Och ja du har rätt, mormor är bäst. Min mamma är den bästa mormor för mina barn.

Reply
Natalie

Skulle du inte kunna göra ett inlägg där du visar upp vad ni har för baby-saker. Bästa baby-sittern, skötväskan med mera 🙏🏽

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Har visat det på flera ställen förut (kolla min YouTube t.ex!) så vet inte om det känns lite tjatigt? Men vi har en babysitter från BabyBjörn och skötväskan tillhör vår vagn (Silver Cross wave) :-) Säg till om du undrar något mer! <3

Reply
Sandra

Samma här! Är så tacksam för min mamma och barnens mormor! Vi fick tvillingar för snart 2 år sedan, så skönt att få lite avlastning och hämta andan lite och barnen får sån fin kontakt 🥰 så glad för din blogg, du är verkligen en fin mamma 💕

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Verkligen!! Mammor/mormor(ar? haha) är bäst. Tack så mycket! <3

Reply
Angelica

Åh, det där med träning alltså…Vet att jag borde komma igång med det men med en liten bebis är det svårt att ta sig tiden till det.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Sjukt svårt! Vet inte om du bor i Stockholm, men jag har blivit tipsad om ett mamma-bootcamp där man tar med bebis och kör några gånger i veckan ihop med andra mammor och bebisar. Kan vara kul att prova tänker jag!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Från Stokke! Väldigt smidigt då det är en byrå också liksom. Får plats med en massa där i. :-)

Reply
Stephanie

Men alltså mammor är verkligen bäst!!!!!!❤
Min mamma var ensamstående, alltså kan än idag inte förstå att hon pallade med det!!! Så jävla grym!!👊🏼

Skönt att du kom iväg på träning, man mår ju alltid bättre efteråt, att man kom iväg!😅

(Jag är alltid sämst på att lämna en kommentar här inne, men ska se till att ha det som vana!!! Vi är många som vill att du fortsätter att blogga och delar med dig av er vardag.💖💖💖💖)

Reply
Emilia Bergman

Hej!
Jag är nyfiken på ditt nagellack, väldigt fint! Vilket märke och färg är det?
Hälsningar Emilia

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Diamanthalsbandet (N) är från Sophie by Sophie och den tunna länken är från Albrekts Guld. Eller var det Guldfynd kanske. Haha fan minns inte! :-(

Reply
Dixiwonderland.com

Länge sedan som jag kommenterade nu. Är inne och läser men tiden räcker inte till för att kommentera som tidigare. But I´m still here 😅 Tycker dina träningskläder var så snygga, kul med lite färg. Och det måste vara skönt att få lite egentid. Är säker på att Nikola kommer få en jätte fin relation med sin mormor :D

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det har funkat bra! Badrummet hade varit bättre såklart men det har gått bra ändå :-)

Reply
Jannice Kovács.

Hej Kenza!

Låt det inte gå 1 år till nästa gång… Kom och kör ett pass med mig i min mysiga och personliga träningsstudio MOVEMENTS som ligger vid Fredhäll på Kungsholmen!

Jag tränar bla. många mammor som vill stärka kroppen och komma tillbaka efter en graviditet så jag har en stor kunskap.. och erfarenheter själv om det är intressant för dig 😃
Många som inte gillar att träna brukar jag kunna få att känna helt tvärt om! 🤗

Se det som en julklapp från mig till dig.
God jul! 💞

Kram Jannice Kovács
Du kan se mer om mig och min träning på Instagram bla. @PTmorsan 🤸🏼‍♀️

Reply
Elin

Åh blir varm i hjärtat! Önskar att jag hade min mamma kvar i livet och att hon också skulle få bli mormor en dag, men hon får vara en änglamormor i stället!<3

Reply
Hege

Håper du legger ut noe på youtube snart, savner å se deg der med ditt blide, vakre vesen <3

Reply
Aurora

Jag har aldrig kommenterat här, men nu känner jag att jag vill göra det då jag förstått att du fått mycket negativ kritik på sistone.
Jag har läst din blogg mer eller mindre dagligen i 10 års tid (lite sjukt egentligen haha). Jag hittade din blogg då jag just börjat högstadiet och du blev omedelbart en stor förebild för mig, och det har inte ändrats. I högstadiet försökte jag göra mina outfits så lika dina som möjligt och älskade att läsa om dina “party-äventyr” haha. Men allt medan jag blev äldre uppskattade jag mer och mer dina ärliga texter. Min pappa dog kring samma tid som din, och jag kände hur jag kunde relatera så bra till det du skrev om sorgen och skuldkänslorna. Även det du skrivit om kampen med att få barn har berört mig väldigt mycket.
Jag tycker det är fullt förståeligt att ditt liv kretsar kring Nikola just nu! Du har ju alltid skrivit om det som pågår i ditt liv just då, varför skulle det vara annorlunda nu? Sen kan jag kanske sakna dina djupa inlägg, men jag tycker inte det är så konstigt att man drar sig för att skriva såna med tanke på klimatet i kommentarsfältena.
För mig har du alltid varit mer än bara en “vanlig bloggare”. Du har varit en förebild på så många plan och i så många livssituationer för mig. Glöm inte att vi också finns! Allt gott till dig Kenza, kram från Finland ❤

Reply
Gunilla

Jag måste erkänna…jag är en liiite äldre kvinna som följer din blogg och insta, tycker Du verkar var en lugn härlig glad person som skriver fint och trevligt…och nu till mitt “erkännande”:):)
Dom dagarna jag känner mig utarbetad och trött är det bara att gå in och kolla på bilderna på er underbara solstråle så blir man pigg och upplyft igen…har sällan skådat en sådan lycklig och söt baby, man blir verkligen glad ända in i hjärtat!!

Reply
Helenes underbara jul

Visst är mammor (mormor/farmor) världens bästa uppfinning. Vad hade man gjort utan dem. Va fint att du kunde komma iväg och träna och få lite tid för dig själv. Tror sådant är väldigt viktigt.

Besök gärna min blogg för jultips, julklappstips och massa julmys.

Reply
nicola

Before i say what i have to say, i want to let you know I KNOW i am not entitled to say anything and you and aleks may have had the agreement because it is his (his familys) festive and only one is needed to calm nikola (and that is most likely you since you can also give him the breast) so at least one can have some fun i still think aleks could have taken a bit better care of you last night.
i mean you posted about how much you struggeling while he is having fun and drinking and dancing/singing. when he posted his story i got a bit (very) angry (for you acutally haha). like i said i know its risky to say smth but i could keep my mouth shut.
he could have at least brought you a plate of food over, take nikola for like half an hour or so so you have a least some peace and time to eat and then go over to his brother again to celebrate.
a little help would have been really nice. but here you were starving trying for hours to calm a screaming baby while he had the time of his life.
not nice in my opinion and not thoughful of him. (AGAIN sorry i know i am actually not entitled to comment this but i had to say smth)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: He was taking care of all our 50 guests so even when he asked if he could help me I said no because I knew he was already very stressed. If it wasn’t our party, I would definitely have forced him to take Nikola! <3

Reply
Inke

Hi Kenza,

random comment, I know, but what size are you wearing in the workout outfit? I want to buy there as well but am unsure about the size.

Thanks and keep it up, you are amazing!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*