• header

FRIDAY

3 from today 

Hej hopp! Snart dags för middag och fredagsmys här hemma. Vi har mat över från igår så det blir fisksoppa med bröd till middag, och sen har Aleks också köpt Snickers-glassar till mig. :-))) Och chips. Och wienerbröd. Haha, det blir en riktig ätarkväll. Ska hitta nån bra film att se också!

Idag har jag varit ute och rullat vagn hela dagen. Nikola sover bäst i vagnen på dagen så jag ville se till att han verkligen får ordentligt med naps idag pga KAOSAD kväll igår så jag har gått så sjukt långt idag. Promenerade in till stan och mötte upp Ines och Valentina för kaffe, julklappsshopping och lunch! Åt en himlans trevlig fisktaco på Tures. Mmmm älskar att lyxa till det med god lunch på fredagar. Men på tal om julklappar då: VARFÖR är det så svårt att köpa julklappar till män? Eller är det bara jag?! Vad köper ni till era män? I vår familj köper vi bara julklappar till barnen men jag och Aleks har sagt att vi köper något litet till varandra i år ändå. Och så fyller han ju år på juldagen också så måste fixa något i födelsedagspresent också. Ge mig tiiiiips!!

// Hey guys! Soon time for dinner and Friday chill at home. We have leftovers from yesterday so we’re having fish soup with bread for dinner, and then Aleks also bought Snickers icecreams for me. :-))) And chips. And Danish pastry. Haha, we’re having a real foodie night. Gonna find a good movie to watch as well! 

Today I have been out all day with the stroller. Nikola sleeps best in the stroller at day time so I wanted to make sure that he really gets enough naps today because of a CHAOS night yesterday so I’ve been walking a lot today. Took a walk down town and met up with Ines and Valentina for coffee, Christmas gift shopping and lunch! Had a really nice fish taco at Tures. Mmm I love to treat myself with a really nice lunch on Friday’s. But speaking of Christmas gifts: WHY is it so hard to buy Christmas gifts for men? Or is it just me?! What do you buy for your men? In our family we only buy Christmas gifts for the kids but Aleks and I decided this year to buy something small to each other. And it’s also his birthday on Christmas Day so I have to fix a birthday gift as well. Give me some ideaaaaas!!

60 Comments

hannah

it is SO hard to buy for men because they dont need so much stuff like we girls do. us girls you can always in the worst case give some make-up, parfume, Jewellery ofc or some treatment at a spa or even some clothes if you know what the person likes like maybe some sneakers they wanted or whatever…but guys…i mean how much Jewellery do they need..not much. a watch and maybe some like also to wear a simple chain or a simple bracelete but not all man like that or have already one and they dont feel the need to vary. then most men like to stick to the same parfume and vary maybe between like around 3 or so….and what else does a man need/want what would be nice to give as a gift….they dont freak out over clothes tbh. they dont need make-up….well maybe some books if they like to read but oh wow here babe i bought you a book…great haha. so its really hard unless they have a hobby (like maybe building old cars together so they would need stuff for their little garage or smth or they collect smth) its really hard. i have always every year the same problem. if you found smth you need to tell us afterwards what you actually gave aleks in the end.

Reply
Elliot

I don’t want to come off as rude, but I want to let you know that your comment is rather sexist in my opinion. You’re generalising a lot and more or less say that men don’t care about their appearance and just want to build cars.

And men can wear makeup, pretty jewelry and fancy clothes as well!

And again, I don’t want to be rude just enlighten you that your comment could perhaps have been written in a better way :)

Reply
Em

Håller med! Sjukt svårt att köpa till män! Och min man fyller år precis innan jul.. Kläder kommer ju inte på tal att ens försöka ge sig in på.. Men jag har dock köpt sådant som min man behöver men som han inte köper själv eller tänker att han behöver (snygg ryggsäck, högtalare/headphones), sportutrustning för sådana aktiviteter jag gillar/vill att vi ska göra tsm (slalom hjälm och snygga goggles) eller weekendresor. Grejerna som sådana kanske inte passar till just Alex, men mitt ”tänk” kanske kan vara till hjälp. Lycka till! :)

Reply
Jenny

Eftersom ni är småbarnsföräldrar nu så kanske en hotellnatt bara ni två, kolla ett datum med någon som kan ta Nikola och bara mysa ni två 😍

Reply
Emelie

Jag och min man har i år sagt att vi inte ska köpa något till varandra utan åka iväg på en weekend framöver istället. Och eftersom ni är småbarnsföräldrar så skulle jag rekommendera ett dygn tillsammans, bara ni två, i julklapp/present till din man. Om han uppskattar den typen av presenter förstås. Kanske någon dryckesprovning eller liknande med efterföljande kväll/natt på ett spa.

Reply
Sofia

Jag veeeeet, tortyr att komma på presenter till män 😫 Har min sambos födelsedag, julafton och farsdag inom loppet av en månad typ, inte precis enkelt att komma på fina och användbara presenter, upplevelser eller vad det nu kan tänks bli 🤷🏽‍♀️

Reply
Izabella

Vill börja min kommentar med att säga att du ska fortsätta uppdatera med precis det du vill och som du gör! Skit i alla haters, de finns alltid för många av de! Gillar din blogg med inlägg om mammalivet då det finns mycket att relatera till 😂🙄

Vad gäller julklappstips så har jag gjort olika varje år. Första året vi var tillsammans gav jag honom kallingar och en tröja, 2a året en parfym, 3 året betalade jag downhillkläder som han själv fick välja, 4e året gick vi på en peruansk restaurang, 5e året fick han 2 tjocktröjor från Volt samt kallingar av Zlatans märke (de ska tydligen vara jättebekväma) och det 6e året fick han 3500 kr att spendera på precis vad han ville. Detta året är vi fattiga pga. föräldrapenning så det blir till att baka mitt traditionella julgodis 😁. I födelsedagspresenter har jag gett dator, kamera och oftast går vi ut och käkar, nu senast, himmelskt god libanesisk mat. 🤤 Hoppas du får massa tips! Jag behöver en del också 🤪
Ha det fint!

Reply
joy della vita

Do you already have any ‘New Years resolutions’ related to sustainability for 2020? Like, reducing your carbon footprint, limiting waste to just diapers, no more trips to Dubai, …? i’m curious :)

Reply
Matilda

“Limiting waste to just diapers”? Tf is she gonna do with the rest of the waste? Hide it in a cupboard, let it rot and send to you? 🤔

Reply
P

great question! it would be amazing to see her focus more on this, even though I think putting this 1% rule in all of her contracts is a great start! I would love to see more of this!!

Reply
Bea

Nu när ni har barn kanske det vore mysigt att göra nåt bara ni? Slippa vardagstjafs och dålig sömn. Kanske en övernattning på typ Yasuragi?

Reply
Sham

Cashmere scarf, nice leather gloves or nice winter coat – depending on the budget :) hope you find something nice!

Reply
Z

Min man får en lergryta samt en riktigt fin stekpanna, han älskar att vara i köket och laga mat 😍🎄

Reply
Natalie

Det är omöjligt med julklappar till min man varje år…men till min svärmor är det lätt haha

Reply
Rebecca

Vilken mysig dag!
I år hittade jag en snygg weekend bag till min sambo så det fick det bli! Annars brukar jag köpa något vi ska göra ihop, båda älskar stand up och sen vi blev föräldrar uppskattar vi båda dessa presenter mer än något annat! Lycka till med juklappsletandet, du ska säkert hitta något ☺️

Ha en riktigt god jul!
Kram

Reply
Jessica

Sååååå svårt! Men jag köpte en limiterad rom från zacappa till min man från mig, skäggprodukter och nya hoodies från barnen 😘

Reply
Johanna Johansson

Såååå svårt att köpa till män (sambo, pappa tex) 🙈 men airpods om han inte redan har? Kalsonger, någon snygg tröja/skjorta, skor? Ny adidasdress? 😂

Reply
Maria

My man is always happy to get some new sneakers and he has a collection of byredo perfumes and I can just buy a new one for him, so it’s pretty easy for me hehe

Reply
Mischa

I bought my boyfriend a perfume that mostly I will like him to smell, but of course he would like the smell too :D and he’s in a deep need of new clothes, he likes Star Wars – BAM! A cool SW t-shirt.

Reply
Tomten

Jag har köpt presentkort på body flight till min man. Han är för feg för att hoppa fallskärm.

Reply
Lisa

Lyxig rakkniv plus borste, skjortor, snygga högtalare, fin öl, klocka, och andra typiska killgrejer..hehe

Reply
Therese

Har för mig att du skrivit att Aleks spelar ibland. Min sambo gör också det, så jag har köpt ett par trådlösa gaminglurar till honom, det är visst något som ska uppskattas bland gamingnördarna 🙄
Har även köpt ett par trådlösa Bose soundsport. Typ som airpods, men anpassade för att klara ett riktigt svettigt träningspass! Han har även fått en ny träningsbag, träningskläder och en klocklåda i adventspresent 😊

Reply
Karin

Mitt bästa tips om du inte kommer på vad du ska köpa -köp inget!

Att tvinga fram nåt “bara för att” är bara onödigt. Ge tid, sovmorgon, en extra puss, en middag där du fixar allt, ett kärleksbrev eller något annat med större mening än en tvångsinköpt sak ❤

Behöver han inget – köp inget 🌍

Reply
Ida

Jättebra skrivet! Jag och min sambo köper inte heller julklappar / födelsedagspresenter till varandra om vi inte vet om något specifikt som den andra vill ha och behöver men det är sällan. Vi firar såklart ändå men fokuserar mer på närheten till varandra och allt annat runt omkring :) Sen kan man lägga de pengarna man inte köper presenter för på tex middagar, bio etc. Tycker det är så skönt att slippa stressen över att komma på något att köpa bara för att.

Reply
M

Håller helt med! Jag tycker det dessutom är svårt att köpa till folk som tjänar bra, då de oftast köper det de vill ha och behöver själva 😬😀 Ge tid, sovmorgon eller dylikt 🥰

Reply
Sabina

Nu är det lite sent att beställa, men jag beställde ett stooort och mysigt vitt badlakan från Rofa design med min killes namn på (och en barnstol med namn, födelsedatum osv till hans brorson, ett extra-tips bara), plus att killen får lite speciella gymkläder med vikinga-tema (kanske inget för Aleks, men ändå, haha), och så blir det väl lite smågrejer med, men de blir årets ”riktiga” klappar. :)

Reply
Linda

Jag håller helt med dig! Män är så svåra att köpa till… slutar alltid med att jag hittar en massa till mig själv och tjejerna i min familj i stället haha. Jag och min pojkvän gav varandra julklappar tidigt i år eftersom vi firar jul på olika håll. Jag köpte honom en fotmassage maskin efter att min syster föreslog det och hon har varit gift i över 10 år. Var lite orolig om han faktiskt skulle tycka om den men han ÄLSKAR den!! Haha han kan inte sluta använda den!

Reply
Josefin

Min man fyller år på 13 dagen så jag skriver llt jag köpt till honom (och ja, jag har spårat i mängden och kostnaden för han julklappar och födelsedagspresenter): pulsklocka, mössa & halsduk med emblem för hans favoritlag, biljetter till 4 olika föreställningar.
Personligen tycker jag det är roligt att göra saker tillsammans så en upplevelse är överlag uppskattat oavsett vem som får den!

Reply
Jenny

Ett tips kan vara en tis hos barberare! Annars kanske massage eller något annat han inte unnar sig själv :))

Reply
Michelle

Jättesvårt verkligen!!
Men jag har köpt en parfym (Invictius), en Ralph Lauren skjorta. Och 6st Tupperwareburkar. Han brukar alltid sno sin mammas. Och det är något vi både behöver 😂.

Kram!

Reply
Anna

En upplevelse tillsammans är alltid roligast! Nästa gång min kille fyller tror jag han ska få glasblåsning för två :) sist han fyllde fick han fallskärmshopp. Biljetter till 4d bio? Finns i Uppsala. Vi tjöt av skratt när vi testade det nyss. Gick mitt på dagen en vardag och var dessutom ensamma i salongen. Något roligt annorlunda är alltid roligast enligt mig :)

Reply
Maja

Håller med, det är så svårt att köpa till män! Jag har nu bestämt mig för att anmäla min pojkvän till Toughest eftersom detta är något han har velat göra i flera år. Annars tänkte jag på att ge Sonos-lampan från Ikea, en Nespresso-maskin eller fina kläder. Men landade alltså i att det blir roligast att ge honom en upplevelse då de andra sakerna känns som de bara kommer vara roliga ett kort tag ändå. Lycka till!!

Kram

Reply
Anna

Snygg skjorta brukar gå hem. Någon nice duschkräm, snygg plånbok, nytt skärp.
Annars tänk på hans intressen om det är något där som du kan bidra med. Ny gymoutfit?
Behöver han någon typ av väska?

Reply
Felicia

Jag köpte nyligen en ryggsäck från Tom
Ford till min man i present. Hans var sliten och alltid fräscht med en ny.

Reply
Blavla

Köpte en MIGsvets till min gubbe. Detvär säkert fel sorts svets men en kul “leksak” att öva med i alla fall, tills han har råd med en riktig gassvets.

Annat uppskattat: biljetter till valfri konsert, kallingar, häftiga strumpor, bilgrejer, sportutrustning, årskort på gym/klätterhall/simhall, presentkort till yasuragi (så får man själv följa med hehe)

Reply
Kasia

Whst Aleks likes? He is good in sport – maybe some voucher for other sport that he workouts everyday? Some karate lessons? Or maybe domething for you both – massage with warm stones? If he is crazy – maybe some parachute jumping but in maybe some better weather (mai?) or some ride with wrc-car or jeep in hard conditions? ;P or something small – leather vallet for change or for cards, tie, white shirt (or maybe for aldjs blue one with flowers :P). Wish you good christmas haul ;) Kasia from Poland

Reply
Lina

Parfym, hår/ansikts produkter brukar vara bra, sånt som karlar sällan köper till sig själva 😉

Reply
Amira

Kashmirtröja
Pulsklocka
En lyxig pyjamas från typ NK
Fårskinnstofflor.
Ett par fina skor från churchs
Nya kallingar och strumpor i lite finare material.
Hahaha det var allt jag kom på kanske lite väl gubbiga presenter 😂❣️

Reply
T

Så sjukt svårt. Men min sambo är väldigt intresserad av div sport så brukar alltid köp typ matchbiljetter, en sportresa, ngn bok relaterad till ngt sportperson han diggar.. etc. 😂🤯 brukar iaf bli uppskattat!

Reply
Mirsada

Jag köper en korthållare, så kan man skriva en text på själva korthållaren.. jag byter ut texten varje år förutom första raden.
så då skriver jag Varje gång du öppnar mig, får Mirsada… och en text därefter typ bita dig eller något som jag/vi har gjort till en grej under året 😊
Pojkvännen uppskattar det 😄

Reply
Elin

I would think about the environment and instead of buying something you can give away an experience like a dinner or a night at a hotel in sthlm just the two if you :)

Reply
Alev

Air pods pro! My man always says he doesn’t needs a gift but when I bought him the air pods he loved it because they are noice cancelling too.

Reply
Linda

Hej!
Detta har Inget att göra med inlägget haha..
Men är sååå nyfiken på om Aleks ska lära Nikola serbiska?
Min pojkvän är från Estland och han kommer prata estniska med vårat barn nämligen så bebis lär sig, haha.

Reply
Linda

Här är lite tips också jag har köpt till min man genom åren.
Köpt en klocka, klocklåda med gravering, fler flaskor av hans favoritparfym eftersom den måste beställas och då han använder mycket så nu har han ett lager haha!
Presentkort så han kan köpa mer av sina dumma t-shirts som han älskar även om han har massvis, tycker inte om att köpa kläder till honom.
Morgonrock som känns som en filt och ulltofflor.
Elektrisk rakapparat med nästrimmer och till håret då vi klipper det hemma. Och ett bulldog kit
Hoppa nåt hjälpte i alla fall :)

Reply
Josefine

Jag och min pojkvän brukar inte ge varandra julklappar, vi köper hellre en upplevelse tillsammans om vi känner att vi “måste” köpa något. Kanske ge honom en upplevelse av något han uttryckt vore häftigt att testa? Hoppa fallskärm, skjuta båge, eller så? Eller om han gillar spa såå typ massagebehandling etc? Nu har jag ingen aning om vad Alex gillar, men tänker att det kunde vara kul med något till minnesbanken istället för ännu en pryl som ev landar i en dammig hörna (vad vet jag)? :)

Reply
Helena

Aleks verkar ju gilla att laga mat så jag skulle fax satsa på ngt till köket tex souz vide om ni inte redan har det. Trådlös stektermometer? Eller köp wagu biff (du får gömma paketet i kylskåpet) och be honom laga en god middag☺️ Annars följer jag detta med nyfikenhet då jag oxå har idé torka i år😂

Reply
Tanja Davenhill

Haha jag känner precis igen mig i att det är svårt att hitta present till pojkvännen. Ett år gick jag nog runt i varenda affär som fanns. Jag var så trött så tillslut köpte jag en fritös på Rusta 😂
I år blir det en dammsugare.. 🤦🏻‍♀️
Men han köpte en brödkavel till mig en gång så det var ju inte så kreativt heller.

Reply
Edith

Din blogg är det enda jag fortsatt läsa år efter år, och nu säkert 10 år senare är jag fortfarande inne hos dig dagligen… Det vore verkligen en sorg om du skulle sluta blogga. Jag förstår att de negativa rösterna tar över men tänk att det är SÅ många fler som uppskattar din blogg och att få ta del av ditt liv. Vi trogna läsare vet hur du inte vill vara för privat, och ändå blir jag överraskad över hur generös du kan vara med ditt privatliv. Vet inte riktigt var jag vill komma med denna kommentaren, men jag hoppas verkligen på att du fortsätter blogga, allt annat vore en katastof. Du är verkligen den bästa i denna branschen, på alla sätt och vis! Tusen julkramar till dig och din familj ❤❤❤

Reply
Emma

Min sambo köper alltid såå bra presenter till mig och han avslöjade faktiskt att han under hela året skriver ner varje gång jag säger något i stil med ”det skulle man ha/det där behöver jag”. Så jag känner snarare tvärtom, har såå svårt att välja vad som ska köpas vid vilket tillfälle (födelsedag/jul/årsdagar). Men mitt egentliga tips är väl att ge något som har med hans intresse att göra, eller något som egentligen är rätt enkelt. En prenumeration på hans favorittidning, en mysig pyjamas, ett handskrivet kort där det står att ni ska ut och äta själva och barnvakt är fixat, sånt där du vet! Tack Kenza för världens mysigaste blogg <3

Reply
Charlotte

Jag har köpt en proteinskaker i metall från MetalShake på MMSports i julklapp till min man. Annars uppskattar han precis som jag parfym, lyxiga dushkrämer, ansiktsprodukter etc. Eller så är min man lätt att köpa presenter till, brukar lägga sånt jag vet att han vill ha men inte själv köper på minnet eller sånt jag vet att han behöver 😊

Reply
Felicia

Jag tänker att egentligen är det inte svårt att hitta presenter till män utan alldeles för “lätt” att hitta presenter till kvinnor. Det finns ju en miljardindustri kring kvinnors skönhet där vi hjärntvättas till att tro att vi behöver allt möjligt skit – det är ju delvis det du gör dina pengar på så det vet du ju. Alltså jag själv inkluderad i masspsykosen, idag köpte jag en jacka som jag villhövde, jätteonödigt. Vi kanske ska ge våra barn i julklapp att ge dem en dräglig framtid med en hållbar livsstil utan masskonsumtion.

Reply
Johanna Grahn

Jag och min sambo köper inte till varandra utan ska boka en resa eller något tsm. Bättre att skapa minnen än att köpa materialistiskt tjafs hehe.

Reply
Jonsson

Jag köpte en synundersökning till min man för att han har tjatat flera år att han måste kolla upp synen, men gör det ändå aldrig. :’D

Reply
Charlotte

Vi har just köpt en ny bil, en Tesla. Den var dyrare än vad som egentligen känns rimligt. I samband med det bestämde vi oss för att inte köpa några julklappar till varandra. Nu går jag runt med lätt ångest över att min man ändå hittat på något att köpa till mig 😂. Vi brukar köpa något mer personligt plus att jag oftast köper något knäppt till honom. Funderar på en sån liten grej. Men då är ju risken att han inte köpt något till mig 😂😂😂😂.

Svårt läge…

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*