• header

UPPESITTARKVÄLL

Hej kära läsare! Hoppas ni haft en supermysig jul och fått njuta av lite julledighet. Det har jag! Har verkligen kopplat av och vilat, och inatt fick jag till och med sova 7 timmar ostört på soffan. Det behövdes kan jag lova er för jag har inte känt mig 100 i kroppen de senaste dagarna (utan att gå in på detalj så har jag spenderat mycket tid på toan haha….. på toppen av det fick jag tillbaka min mens också med BULLER OCH BÅNG. fan vad ont jag hade) men efter att ha fått lite sömn så känner jag mig bra igen.

Har en hel del att berätta om de senaste dagarna. Vi börjar med kvällen innan julafton!

// Hi dear readers! I hope you’ve had a super cozy Christmas and that you got to enjoy some time off. I have! I have really relaxed and rested, and tonight I got to sleep 7 hours undisturbed on the couch. I really needed it because I haven’t felt 100 in my body the last couple of days (without telling you any details, I have spent a lot of time on the toilet haha…. on top of that I got my period back as well and it came like BIG TIME. damn I had so much pain) but after some sleep I feel good again.

We have quite a lot to tell you about the last few days. Let’s start with the day before Christmas Eve!

Jag fick nämligen uppleva min allra första uppesittarkväll. Eller jag har något vagt minne om att vi gjort detta med mormor och morfar när vi var små men jag är inte säker. Första i vuxen ålder iallafall!

Våra kompisar bjöd över oss hem till sig för pizza och Bingolotto. Alexandra hade bakat så jäkla mycket goda saker, bland annat en kladdkaka på vitchoklad med saffran – MAGISK. Så vi åt och åt och åt, spelade Bingolotto (och jag vann faktiskt! vann en resa till Bali!! Haha nä, vann en ny lott…) och så spelade vi Trivial Pursuit mellan Bingo-spelen. Där vann jag också hehehe. Kändes extra bra att vinna över Otto. Alltså riktigt bra. ;-)

// I got to experience my first “uppesittarkväll” (to explain it in shortly, it’s a yearly tv-show with the game Bingo). Or I have a weak memory that we have done this with my grandparents when we were kids but I’m not sure. First one as a grown up though!

Our friends invited us for pizza and Bingo. Alexandra had baked so much nice stuff, one of them was a white chocolate cake with saffron – AMAZING. So we ate and ate, played the Bingo (and I actually won! I won a trip to Bali!!! Haha no, I won a new lottery…) and then we played Trivial Pursuit I won there as well hehehe. It felt extra good to win over Otto. I mean really good. ;-)

Jag och Nikola hade matchande pyjamasar på oss. :-)) Från PJ Salvage.

Uppesittarkvällen slutar ju vid 23 vilket är långt efter läggdags för Nikola, så jag var lite orolig över hur det skulle gå. Är det för mycket stök runt om kan han ha svårt att komma till ro nämligen. Men han somnade vid 21 i deras säng och vaknade inte ens när vi lyfte över honom till vagnen eller upp honom från vagnen hemma. Phjuuu. Dock vaknade han några gånger medan vi var där men somnade snabbt om med antingen tutte eller bara lite klapp på rumpan.

// Me and Nikola wore matching pajamas. :-))) From PJ Salvage. 

The Bingo show ends at 23 which is way past bed time for Nikola, so I was a bit worried about how it would go. If it’s too much going on around him he can have some troubles with falling asleep. But he fell asleep at 21 in their bed and didn’t even wake up when we lift him over to the stroller. Phjuuu. He woke up a few times while we were there though but fell back asleep quick when he got the boob our just some patting on the butt.

Så trevligt med riktig gran!! Nästa jul bor vi förhoppningsvis lite större (jag vill helst flytta till nästa höst) och har plats för en stor julgran. :-) Nästa år är Nikola 1.5 och då tänker jag att han kanske börjar fatta lite, och då ska vi baka och sånt ihop. <3

Vid midnatt promenerade vi hem iallafall hem i mörkret och la oss direkt när vi kom hem. Sedan upp på julaftonsmorgonen för att fixa all julmat och så. Vår julafton berättar jag om i nästa inlägg!

Tack till våra vänner för världens mysigaste kväll. Det här måste vi definitivt göra om!

// So nice with a real tree!! Next Christmas we will hopefully live in a bigger apartment (I want to move next fall) and have space for a big Christmas tree. :-) Next year Nikola will be 1.5 and my thought is that he might start understanding stuff by then, so then we’re gonna bake together and stuff. <3 

Anyway we took a walk home around midnight and went straight to bed. Then up in the morning on Christmas Eve to fix all the food etc. I will tell you about or Christmas Eve in the next post!

Thanks to our friends for the coziest night ever. We definitely have to do this again!

26 Comments

Frida

Mysigt! Ha inte för stora förväntningar på att baka med din 1,5-åring bara haha :) här hemma blir det kaos när sonen ska vara med och baka, men det har ju sin charm det också :)

Reply
Mila

it’s a great time! with us for the first time in 4 (2 + 2);) be sure to share your inspirations for the new apartment because we are also going to move;) best regards; *

Reply
hannah

ahh how good to see you are back. sad to hear you have been sick the last couple of days i thought you at least enjoy the last couple of days when you were off here. well well at least you seem to feel better now <3

do you have plans for new years eve btw? first one for nikola i wonder how he will react to all the noise and light outside because of the new years rockets and so on.

oh and i have a tip for the days inbetween now a series called YOU. i watched the first season last year and the second season was released yesterday. they release all episodes at once which is both great and not so great haha. its great because you dont have to wait a week until a new one comes out but also not so great because its such a binge watch show because its so thrilling. dont know if you watched the first season or you have missed it but i think you should check it out for sure. you can find it on netflix (its with Dan from GG haha)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: I knoooow I watched it too last year!! I have to see the new season!! But I watched it alone without Aleks and I only have time to watch series in the evening (with Aleks) so I don’t know how to do it haha

Reply
Isabella

Hej Kenza! Jag hittade en artikel om dig https://sweden-today.com/KenzaZouiten-DinaPengar_LibraMethod/ men är inte helt säker på om den är sann eller inte. Har hört om flera andra influensers namn som ofrivilligt blivit använda för att marknadsföra libra method. Hittade inte heller videon på nyhetsmorgon o tyckte den liknande en video du var med i tidigare o tänkte om det var bluff och någon som har klippt ihop. Ville bara dra din uppmärksamhet till detta utifall att det är så. Vore oavsett intressant att höra mer vad du tycker om Libra method, när jag såg att du var insatt i det blev jag direkt intresserad men ja, har läst på jättemycket de senaste dagarna o det verkar som jag har förstått det bitvis vara baserat på en bluff som sätter många i fördärvet. Allt gott, Isabella

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det är en bluffartikel och en bluffsida som endast använder mitt namn för att blåsa folk på pengar :-( Har anmält så hoppas det försvinner snart!

Reply
Mahahahalin

Läste att julgranar har upp till 20 000 småkryp på sig :O
Tur att vi har vår plastgran här hemma, som vi haft länge. Men ha varit sugen på en riktig, men 20 000 småkryp.. njaaa, nej tack ;)

Reply
Anna Jeschko

Tror det är ganska svårt för en 1,5 att baka möjligen titta på och leka med egen visp i bunke. Men dem är för små för att hjälpa till om man inte vill ha helt kaos😅 blir mysigare ju äldre dem blir.

Reply
Cissi

Ja fy, första 1-4 mensperioderna efter förlossning kan va brutala! Minns hur det va efter min 2:a, blev nästan rädd att det var nåt fel, men den gick tillbaks till normalt till slut.. Kanske har nåt samband med att många ofta är extra fertila första ägglossningarna efter man varit gravid..?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ah vette tusan asså. Jag tänkte att det var för att man fortfarande är lite känslig i det området efter graviditet och förlossning?

Reply
Emma

Det är ju mycket skriverier om att det pratas lite för mycket barn i din blogg. Vilket jag också tycker. Ta bort det där detaljerna om läggdags och att han vaknade för en klapp på rumpan för det blir så mycket om bara honom då. Allt behöver inte beskrivas i minsta detalj om hans uppväxt eller hans rutiner med mera.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej! Ärligt talat nu så bryr jag mig inte om vad folk skriver om att det “pratas för mycket barn i min blogg”. Det här är min blogg, där jag skriver om mitt liv, och min blogg har alltid förändrats och kommer alltid förändras i takt med att jag och mitt liv förändras. Att den handlar mycket om mitt barn just nu är inte så konstigt med tanke på att jag är mammaledig och hemma med honom. Det är svårt att göra alla nöjda och väldigt många tycker faktiskt om barnsnacket, och framförallt jag tycker om att skriva om det så jag kommer fortsätta så som jag vill. :-) Helt förståeligt att jag tappar en del läsare på det som inte tycker sånt är intressant, och det är okej. Läsare har kommit och gått under alla åren jag bloggat. Kram och gott nytt år!

Reply
Sara

Men vet du vad ?
Jag har följt Kenza när jag va 18 år (25) nu sen slutade jag för jag fick två underbara barn tätt nu är jag tillbaka ofta eftersom Kenza börjar skriva om något som intresserar mig så mycket .
Precis som Kenza sa bloggen kommer förändras precis som henne liv!
Det bästa som hänt henne i hennes liv är hennes lilla familj så hon kommer skriva om den med glädjen med små minsta detaljer och jag kommer bara önska de god fortsättning .
Vi ska vara glada att hon vill dela små detaljer med oss om hennes privata liv.
Din Syster Sara Från Marocco :)

Reply
Annie

Åh vad jag älskar att få hänga med i ditt liv genom inlägg likt dessa. En liten ljusglimt och ett litet perspektivskifte i min egen vardag. Tack för det här året Kenza, och jag hoppas så att du fortsätter blogga så länge du tycker det känns givande, för vi är många som uppskattar det. Kram till dig och familjen!

Reply
Sofia

Sen du fick Nikola så sticker du ut tungan på typ alla dina videos, varför? :’D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*