• header

CHRISTMAS EVE 19

Our first Christmas as a little family!

Jag kommer alltid minnas denna jul, vår första jul som tre. Som en egen liten familj. Men ihop med vår stora gemensamma familj såklart! Vi + min mamma och min lillebror firade som vanligt julafton uppe hos Aleks bror och tjejerna. I vanlig ordning åt vi massa mat och godis, tittade på Kalle Anka (“tittade” haha, asså man tål det ju knappt längre efter alla dessa år men det är ju ändå ett måste. undrar hur mamma känner då som sett det sedan hon var pytteliten?) och öppnade paket. Julaftonen såg ut väl som våra senaste julaftnar, men ändå inte. För denna lilla kille var ju med nu! <3

På kvällen körde vi vår lilla tradition med att spela spel och äta tomtegröt nere hos oss. Älskar att avsluta julaftonskvällen så! :-) Här kommer ett gäng bilder! Blev mest på Nikola men inte så konstigt för han var ju sötare än sötast.

// I will always remember this Christmas, our first one as 3. Our own little family. But together with our big family of course! As always we celebrated Christmas Eve at Aleks brother’s place with the girls, my mom and my little brother. And as usual we ate lots of food and sweets, watched Donald Duck (“watched” haha, can barely stand it now after all these years but it’s still a must. I wonder how my mom feels since she hass seen it since she was a kid?) and opened gifts. Christmas Eve looked like our latest Christmas Eve’s, but still not. Because this little guy was with us now! <3

In the evening we had our little tradition at our place with rice porridge and games. I love finishing Christmas Eve like that! :-) Here are a bunch of photos! Mostly of Nikola but that’s not weird since he was cuter than cutest.

Nikola med sin mormor <3

// Nikola and his grandma <3

Jag skippade rött i år (KORS I TAKET) förutom diademet, och körde på en gammal tröja från Acne, kjol med glittertrådar från Lindex, och strumpbyxor från Calzedonia.

// I skipped red this year (I KNOW CRAZY RIGHT) except the headband, and went for an old sweater from Acne, skirt with glitter threads from Lindex, and tights from Calzedonia.

Och så en closeup så ni kan se mina superfina örhängen från Lovisa Barkman x Mockberg!

// And a close up so you can see my beautiful earrings from Lovisa Barkman x Mockberg!

Dags för Kalle Anka och Nikola som annars inte tittar på tv var helt fascinerad. Hans gulliga lilla dräkt är från Babyshop.

// Time for Donald Duck and Nikola who usually don’t watch tv was completely fascinated. His cute little onesie is from Babyshop.
  

Dags att öppna julklappar! Nikola fick ett par stycken (av oss fick han två böcker och en liten leksak) men han ville mest äta dem. Och dra i snöret. :-)) Till Aleks hade jag köpt en ny fin datorväska samt plånbok för båda var sönder. Och presentkort på hans favoritbutik – Akademibokhandeln haha.

// Time to open gifts! Nikola got a few (from us he got two books and a little toy) but he mostly wanted to eat them. And pull the lacing. :-)) To Aleks I bought a new laptop bag and wallet because his were broken. And a gift card at his favorite store – a book store haha.

Tvingade Mani the demon dog att ställa upp på bild också. Lagom nöjd bredvid brorsan.

// Forced Mani the demon dog to be in a photo as well. Not so satisfied next to his bro.

Julhäng i sofforna med kaffe, pepparkakor och godis

// Christmas chill in the couches with coffee, gingerbreads and candy
  

Och så en liten julpuss på det! <3

// And then a little Christmas kiss! <3

1

18 Comments

Patrycja

Love your look! It’s like… such mom from 90s? I mean, you are still young but somehow the headband and the cut of the skirt with the sweater, the outfit is something that seems to be from 90s. In the positive sense of course! Just to clarify. So glad to see your dream come true, to have Christmas with a baby of your own!

Reply
Maria

Haha älskar mani på kortet, så söt😍 Åh eran lilla bebis med såklart!! Roligt att få se eran julafton i lite bilder, fina bilder allihop på er!! Kram ☃️

Reply
Natta

Så Nikola har aldrig tittat på tv innan? Tittar ni inte på tv hemma då? Min dotter som är 4 mån älskar att titta på tecknat, dock så låter jag inte henne titta i mer än ca max 1h om dan. Hon gillar ju det, och följer med blicken.. Undrar om någon vet om det är skadligt?

Reply
AM

Våran dotter kom i april och har heller aldrig kollat på tv. Vi har den aldrig på när hon är vaken utan kollar när hon har lagt sig för natten. Jag har tyvärr ingen källhänvisning men det är vetenskapligt bevisat att skärmtid för barn under 7 år inte är bra. De får liksom inte ut någonting utav de. Små bebisar kan dessutom inte hantera allt som visas (spelar ingen roll vad det är, Babblarna, fotboll, tv-program) för deras hjärnor hinner med att se/processa allt. Därför de blir som klistrade framför tvn. God fortsättning!

Reply
Khloe

Nikola and Mani always look so adorable together. BFF <3 I think that it is really beneficial for children to have contact with animals from the beginning. :-)

Reply
Johanna

Vi har aldrig haft på tv när vår bebis varit vaken. Eller med få undantag iaf..
Han är idag 14 mån. Rekommendationen från ego är INGEN skärmtid innan 2 år, och därefter max 1 timme dagligen

Reply
Lina

Ja, en 4 mån ska inte se så länge på tv enligt forskning. Det är alldeles för mycket intryck för en sån liten hjärna som håller på att utvecklas. Jag tycker själv det kan vara smidigt med tv/iPad i korta stunder med min 1-åring medan jag gör något som jag måste, men jag tror du kan försöka minimera tiden och definitivt inte ha så långa stunder med en 4 mån:) obs, menar inte inlägget som skuldbeläggande!

Reply
Mia

Det finns forskning som säger att barn under 2 inte ska sitta framför en skärm då det faktisk kan göra skada. Tänker att det nog är lite svårt att undvika så pass länge dock, men 4 mån låter väldigt litet för att ha skärmtid.

Reply
Iz

Haha jag älskar Kalle anka! Sjunger med i alla låtar och skrattar åt alla skämt trots att jag är 23 år gammal och har sett det lika många gånger:)

Reply
hannah

oh my good i think the 9. picture (the pic next to the pic of the table and your lefs) is my new fav pic of nikola. the position he sits in..with the elbow and then his little fist on his cheek?!?!?! i could diiie how cute *.* *.* <3
oh and see at the end you found some really good useful stuff for aleks. i wonder what did he get you? :))

Reply
Johanna

Ser ut som att ni haft en underbar jul! Hur ser Nikolas “matschema” ut nuförtiden? :)

Reply
Emelie

Är det en spökkvinna där bakom er på bilden under diadembilden eller har ni en läskig tavla bara? 😱

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*