• header

ALEKS BIRTHDAY / CHRISTMAS DAY

Look at this little Santa!!! <3

Och sedan kom juldagen! Den 25e är aldrig riktigt jul för oss utan det är först och främst Aleks födelsedag. Och i år blev han 35! Gamle gubben! ;-) Åren har gått så fort.. Första födelsedagen vi firade ihop var när han fyllde 25, då var vi på en nattklubb (jag var 18) och festade loss hela natten. Livet ser ju lite annorlunda ut 10 år senare. :-))

Det är ju dock lite knepigt att fira hans födelsedag då det mesta är stängt, så jag sa till honom att vi kommer fira några dagar senare istället. På dagen gjorde vi inte så mycket. Jag gjorde frukost till oss och sedan gick vi en promenad och bara tog det lugnt.

// And then Christmas Day came! The 25th is never really Christmas for us, it’s mostly Aleks birthday. And this year he turned 35! Old man! ;-) The years has gone so fast.. The first birthday we celebrated together was when he turned 25, we were at a night club (I was 18) and partied all night long. Life looks a bit different now 10 years later. :-))

It’s a bit tricky to celebrate his birthday though since most places are closed, so I told him that we will celebrate a few days later instead. We didn’t do much during the day. I made breakfast and then we took a walk and just chilled. 

Men på kvällen gick vi ut och käkade! Det var inte bara Aleks födelsedag, utan han delar dagen med sin kusin Slobo! Så vi var ett stort gäng som var där för att fira dem båda.

// But we went out for dinner in the evening! It wasn’t Aleks birthday only, he shares the day with his cousin Slobo! So we were a big group of people there to celebrate them both.

Pappa och son. Nikola var så söt i sin lilla tomtedräkt. <3

// Father and son. Nikola was so cute in his little Santa suit. <3

Jag försökte dölja mitt dåliga mående med en glittrig klänning (från Adoore) och smink. Prickiga strumpbyxor från H&M och gammalt diadem från Ivyrevel.

// I tried to hide the way I felt with a glitter dress (from Adoore) and make up. Tights from H&M and old headband from Ivyrevel.

Vi käkade på Pane Vino som har riktigt god tryffelpasta! Kanske inte bästa valet för min krassliga mage men jag kunde inte låta bli. Den är så god.

// We had dinner at Pane Vino and they have an amazing truffle pasta! Maybe not the best choice for my stomach that wasn’t very well but I couldn’t help it. It’s so good.

Nikola satt också med och åt i sin juliga hakklapp från Elodie. När vi är iväg nu tar vi med en klämmis med mat till honom, samt flaska och ersättning. Vi hade dock bara med en ersättning till honom (sån färdigblandad 200 ml) och nu när han helt plötsligt ÄLSKAR ersättning och flaska (från en dag till den andra så bara släppte det?!) så slukade han den så fick Aleks springa iväg och köpa mer. Så jäkla skönt att det äntligen funkar perfekt med flaska nu. Som vi kämpat.

// Nikola also sat and ate with us. Now when we are away we always bring a squeezie with food for him, and bottle and formula. We only brought one formula though (200 ml) and now when he suddenly LOVES formula and bottle (it just happened from one day to another?!) he drank it up so Aleks had to run across the street and buy more. It feels so good that it’s finally working perfectly with bottle-feeding now. We have been struggling a lot.

Nikola med sina fastrar (-ish, det är Aleks kusiner) Ivana och Sanja! <3 Där hade han det bra tills huvudet plötsligt hängde och man såg att han var jättetrött hehe. Vi fick inte plats med barnvagnen vid borden så vi bar in hans bilstol och satte honom i den under bordet och gungade. Han däckade på en gång och sov sedan igenom resten av det högljudda födelsedagsfirandet. Det händer inte ofta så man tackar och tar emot.

// Nikola with his aunts (-ish, they’re Aleks cousins) Ivana and Sanja! <3 He had a great time there until his head was suddenly hanging and we could see that he was super tired hehe. We couldn’t fit the stroller at the tables so we got his car seat and put him in it under the table and rocked it. He fell asleep right away and then slept through the rest of the loud birthday celebration. That doesn’t happen so often so we were thankful.

Puss på min nyblivna 35-åring!! Du är som en flaska vin älskling, blir bara bättre och bättre med åren. ;-) Själv hade man sin peak vid 24 och sedan gick det bara neråt haha.

Det var vår juldag det! Någon annan här som fyller år på juldagen? Hur brukar ni fira då? Några dagar senare? Som ni kanske såg på min insta story igår så överraskade jag Aleks med lite partid, mer om det i nästa inlägg!

// Kisses with my 35 year old!! You are like a bottle of wine baby, you only get better and better with each year. ;-) Compared to me who had my peak at 24 and then it just went downhill haha.

So that was our Christmas Day! Does anyone else here has their birthday on Christmas Day? How do you celebrate it? A few days later? As you might saw on my insta story yesterday I surprised Aleks with some couples time, more about that in the next post!

25 Comments

LP

Merry Christmas to all of you and happy birthday to Aleks! 🎂This may have been expressed before, but I cannot help but notice that he somehow resembles Dragan Nikolic, the late and famous Serbian actor 😆

Reply
Rebecka

Jag har följt dig i ca tio år och inspireras av dig varje dag. Jag är så otroligt glad att du delade med dig av din kamp att få barn. Ungefär än vecka efter att du lagt ut videon visade det sig nämligen att jag har drabbats av precis samma sak som dig bara 25 år gammal och ärlig talat så vet jag inte hur jag hade klarat det om jag inte sett din video innat, det har gett mig lite hopp och livsglädje, tack så hemskt mycket! Du har verkligen varit ett stöd för mig i detta extremt tuffa läge. Vi har nu påbörjat processen med att göra äggdonation Kramar <3

Reply
J

Snälla sluta aldrig lägga upp bilder på Nikola. Alltså den glädjen och goda energin han utstrålar gör verkligen otroligt mycket för mig. Blir typ glad så fort jag ser någon söt bild på din underbara son ❤️

Hoppas detta inte låter creepy 😭

Reply
Hanna

Har du testat medelas bröstmjölkflaska? Funkade direkt med den här efter att flera andra ratats..

Reply
G

Verkligen all credd för att du suddar ut folk i bakgrunden. Ser alldeles för många bloggare som helt struntar i andra människor och inte tänker på att vissa kanske lever med skyddad identitet osv.. och lilla nikola är så sööööt!!

Reply
Hanna

Här har du en till som kämpar som en galning för att få sonen (3 månader) att ta flaska så jag kan få ”ledigt” från en amning någon gång ibland 😅 Berätta gärna hur ni gjort 🤗

Reply
Cecilia

Hej, inte alla vet om detta men man ska inte låta barn sova i bilbarnstolen utanför bilen, googla gärna bilbarnstol spädbarnsdöd för mer info ❤️

Reply
B

Jag tycker som 44-åring att kvinnor blir visare, mer självsäkra, starkare, och mkt mer med åldern. Bara bättre och bättre. Peaken ligger nog snarare vid 78 typ

Reply
Isabelle

Min äldsta son fyller år dagen innan julafton, i år fyllde han 6år 😍 vi brukar alltid fira hans födelsedag ordentligt med familjen! Tårta och ballonger 🎈 för att han ska få känna att det minsann är hans dag, inte en massa julstök…. Jag tycker att det är mysigt, men jag antar att han kommer att hata oss för dålig planering i många år senare i livet… 🙈

Reply
Linnéa

Jag fyller år på julafton och vi kör att morgonen är födelsedag och efter lunch är det jul 😊
Brukar även ha kalas för mig allt mellan 1-3 veckor innan jul. I år blev det 21:e.
Min sambo fyller även han i december fast den 17:e så vi brukar slå ihop kalas😊

Reply
Julia

Mina föräldrar har bröllopsdag på nyårsdagen och de går alltid på bio för det är ungefär det enda som är öppet haha. Men det har blivit en fin tradition, ibland gör de nåt annat också på helgen (om inte nyårsdagen redan är på en helg).

Reply
Natalie

Åh asså de senaste inläggen gör mig verkligen så glad!! Älskar den här stilen av blogginlägg och när vi får ta del av vad du gör under dagarna <33 Du är grym Kenza!

Reply
N

Tack för dagens skratt 😂 “du är som en flaska vin..” helt underbar beskrivning 👌

Reply
Kikki

Hej
Hur brukar ni värma den färdigblandade ersättningen när ni är iväg? Eller ni kanske ger den kall?
Nyfiken då amningen ej fungerade. mitt barn är snart 2 månader och ger den färdigblandade (nan). Vi ej varit i offetlig miljö än. Endast hemma eller hos vänner/ familj.
Ta hand om er och gott nytt år.

Reply
Madelene

Kenza, du blir bara snyggare med aren.. Vill inte hora ngt annat pahitt fran dig, okey? :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*