• header

SPA DAY

Som ni vet så fyllde ju min kära make år förra veckan och jag tänkte länge på vad jag skulle ge honom i födelsedagspresent. Det materiella han behövde hade jag köpt i julklapp och jag ville inte köpa något onödigt som han ändå inte hade använt. Sen kom jag på det, med hjälp av era tips… Vi behövde ju lite partid!!! Förutom en biodejt på vår andra bröllopsdag när Nikola var ca 6 veckor gammal, så har vi inte gjort något bara vi två på över ett halvår. Så det var verkligen dags!

Eftersom att han fyller år på juldagen så sa jag att han får vänta några dagar på sin present. Sen kom lördagsmorgonen och mamma kom över till oss för att vara med Nikola. Jag sa åt Aleks att packa träningskläder och så packade jag ner hans badbyxor i smyg för att det inte skulle bli för obvious. Och sedan gick vi iväg hand i hand (fett weird haha, någon puttar ju alltid vagnen) in till Sturebadet där jag hade bokat in oss på en spadag! Alltså det var heeeeelt magiskt. Vi började med att träna (Aleks älskar ju att träna så tänkte det var perfekt att börja dagen så!) och sedan bytte vi om till badkläder och badrockar och så åt vi en svingod lunch. Sedan hängde vi på spat resten av dagen! Vi badade, bastade och sov haha. Man får ju passa på… Aleks tränade ett till pass medan jag chillade med frukt & te och väntade varsin helkroppsmassage på 80 minuter. Ni fattar inte hur skönt det var.

Efter massagen var klockan redan 19 så då promenerade vi hemåt igen och köpte med thaimat på vägen hem. Hemma möttes vi av världens gladaste kille som hade haft det toppen med mormor. <3 Det var första gången mamma var ensam med honom i mer än 1-2 timmar så det var väldigt skönt att höra att allt hade gått så bra. Nu kanske vi vågar oss ut på fler dejter hehe, det hade nog varit bra för oss.

// As you know it was my dear husband’s birthday last week and I thought about his birthday gift for a long time. I had already bought what he needed for Christmas and I didn’t want to buy some unnecessary thing that he wouldn’t use anyway. Then I came up with it, with the help of you… We needed some couple’s time!!! Except a cinema date on our second wedding anniversary when Nikola was around 6 weeks old, we haven’t done anything just the two of us in more than half a year. So it was definitely time!

Since his birthday is on Christmas Day I told him that he would have to wait a few days for his gift. Then Saturday morning came and my mother came over to be with Nikola. I told Aleks to pack workout clothes and I packed his swim shorts so that it wouldn’t be too obvious. And then we walked hand in hand (so weird haha, someone is always pushing the stroller) to Sturebadet where I had booked us in for a spa day! Seriously it was soooo amazing. We started with working out (as you know Aleks loves working out so I thought it was a perfect way to start the day!) and then we changed to swimwear and bathrobes and had a delicious lunch. Then we chilled at the spa the rest of the day! We bathed, used the saunas and slept haha. Gotta take the chance… Aleks did another workout while I relaxed with some fruit and tea and then we had an 80 minutes full body massage. You don’t understand how nice that was. 

After the massage it was already 7 pm so we walked back home and bought thai take out on our way home. At home we met the happiest little guy who had a great day with grandma. <3 It was the first time my mom was alone with him for more than 1-2 hours so it was really nice to hear that everything had went so well. Now maybe we dare to go out on more dates hehe, I think that would be good for us. 

Utanför spat! Jag skojar inte när jag säger att han gick HELA vägen och gissade på vad vi skulle göra. Och han gissade typ rätt och förstörde hela överraskningen. Jag ba ska jag berätta istället så du slipper gissa?!?!?!?! Han ba neeee… Haha.

// Outside the spa! I’m not kidding when I say that the WHOLE way there he made guesses on what we were going to do. And he almost made the right guess and ruined the whole surprise. I was like Do you want me to tell you instead so that you don’t have to guess??!?! And he was like Nooo… Haha

Aja han blev iallafall glad när vi kom in dit! Men ännu gladare när vi gick därifrån, han fattade nog inte hur mycket vi behövde detta.

// Anyway he got happy when we got in there! But even more happy when we left, he didn’t realize how much we needed this.

Först – ett träningspass! Mina träningskläder är från Aim’n.

// First – a workout! My set is from Aim’n.

Efter träningen var vi vråååålhungriga (vilket jag också är nu när jag skriver detta – OMG ge mig nuuuu) och jag åt någon slags asiatisk nudelsallad med friterad kyckling. Mmmm.

// We were staaaaarving after the workout (which I am now as well while writing this – OMG give me this noooow) and I ate some kind of asian noodle salad with fried crispy chicken. Mmmm.

Toalettselfie i bikini från Ginatricot! Var brun för att jag hade använt Ida Wargs BUS kvällen innan. Den är så bra! Kör alltid den på kroppen och Tanrevel i ansiktet.

// Toilet selfie in bikini from Ginatricot! I was tanned because I had used Ida Warg’s tan mousse the night before. It’s so good! I always use that one on my body and Tanrevel on my face.

Deras turkiska bad har en svinkall pool så vi varvade mellan att basta varmt som fan och sedan ner i den kalla poolen.

// Their Turkish spa has a really cold pool so we jumped in after the hot sauna and then back in the sauna again. 

Jag är egentligen inte ett megafan av att basta men Aleks älskar det så jag försöker alltid hålla ut. Slutar med att jag sitter utanför och väntar haha.

// I’m actually not a huge fan of saunas but Aleks loves it so I always try to stay for as long as possible. In the end I’m sitting outside waiting haha.

Ett glatt och EXTREMT avkopplande par innan massagen :-)

// A happy and EXTREMELY relaxed couple before the massage :-)

Smsade bara mamma 3 gånger och bad om bild på min lilla älskling hehe. Så får man den här och då vill man bara SPRINGA HEM och gosa ihjäl. Och det gjorde vi verkligen när vi kom hem sen! Resten av kvällen bara myste vi, åt thai och tittade på serie. Perfekt dag.

// I only texted my mom 3 times and asked for photos of my little baby hehe. Then she sent this and all I wanted to do was to RUN HOME and cuddle. And we definitely did that when we got home! The rest of the night we just chilled, had thai and watched a serie. Perfect day.

23 Comments

Sanna

Hur gör ni med mat till lillen när ni är borta. Jag en dotter på sex månader och ammar mest ännu. Vill gärna ha lite tips då par tid skulle vara guld!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Han äter både vanlig mat och ersättning nu (ammar bara 2-3 ggr per dygn) :-)

Reply
Gabriella

Hej bästa Kenza!
När du poddade med Dani så pratade ni om det här med att nya föräldrar inte hinner dricka kaffe, och jag minns ju att ni precis som jag och säkert många andra inte kan förstå vad som tar sån tid. Kan inte du snälla nu efter en tid som ny mamma skriva ett inlägg om det. Jag har fortfarande svårt att tro att man inte har tid med någonting var de så tidskrävande/inte tidskrävande som du trodde innan. Har du upplevt många dagar där du knappt hunnit kissa eller klä dig?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tidskrävande är det! Men jag hinner både dricka kaffe och kissa hehe. Även om kaffet ibland hinner bli kallt för att det kommer blöjbyte eller matning osv emellan, eller att man måste släpa in babysittern på toaletten. Däremot har man ingen egen fritid om dagarna förutom när bebis sover, men då finns det alltid en massa annat som måste göras 😅

Reply
Elisa

Og noen har baby som KUN sover på dagtid når man går tur med vognen, så da rekker man virkelig ikke mye…..

Reply
Hedda

Haha älskar frågan! Som tvåbarnsmamma kan ja fa att det med kaffet kommer senare. När dom Börjar krypa/klättra o gå men inte har balans haha då får man ibland stå bredvid o äta mat tom o va redo o fånga 😂

Reply
Amanda

Ensamtid med sin partner behövs verkligen! Jag och sambon har endast sovit borta tillsammans 2 olika nätter på 2 år som dottern har funnits, båda gångerna på spa hotell vilket var otroligt härligt men vi har haft betydligt många fler date-dagar vilket också behövs 😁

Reply
Jenny

Hej
När jag o min man fick barn första gången (för 15 år sedan) så bestämde vi att vi skulle åka iväg på övernattning 2 gånger per år. En gång på våren o en gång på hösten. Vi turas om att hitta ställen att åka till. Ibland blir det “bara” hotell med go middag o övernattning men för det mesta spa. Det låter ju inte så ofta kanske -att “bara” ha en date 2 gånger per år men det är bättre än inget. Och vi har haft turen att ha farmor/farfar som barnvakt. Och jag kan ärligt säga att det är mycket pga våra vår – och höst dater som gjort att vi fortfarande har gnistan kvar. Visst är det mycket annat också men det har varit sååå skönt att ha dessa 2 övernattningarna som en ventil. Lite egentid som par. Underbart! Det har inte alltid kostat skjortan heller. Har hittat jättefina övernattningar på trevligt hotell för liten peng o go hotell frukost. Ibland har det räckt långt.
Många av våra vänner har varit lite avis på oss o många har uttryckt glädje för vår skull. Många har önskat att de gjort likadant.
Det är viktigt att få vara “bara” ett par också emellanåt. Så nåt finns kvar den dagen barnen flyttar hemifrån… Jag har vänner som helt gått upp i sina barn, deras aktiviteter mm och sen tappat bort varandra. Inget kul.
Good for you!

Reply
Dixiwonderland.com

Fan va underbart! Jag och min sambo bodde på Upper House i Göreborg (rekommenderar varmt!) nu i December. Det var vår julklapp till varandra istället för att ge presenter. Vi åt gott, blev så väl omhändertagna, gick på Liseberg och njöt av deras spa. Så viktigt att man tar sig tid för varandra oavsett om man har barn eller inte. Antar att Aleks var överlycklig över sin födelsedagspresent :D

Reply
Johanna

Gud så mysigt.
Ja man får inte glömma bort att man är man och fru också och inte bara förälder.
När jag var på Sture badet sist vart jag inte så impad. Har du varit på Centralbadet? Är det bra?
Jag och min man älskar yasuragri!!

Reply
Anna

Hej bästa Kenza och alla läsare!
När ni beställer thaimat – vilka rätter brukar ni beställa? Alltid när någon annan säger att de ska beställa thai så vattnas det i min mun men när jag själv ska beställa så lyckas jag alltid välja rätter som är sådär….. Hit me med era favoriter!!

Puss o kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*