• header

RECIPE: SWEET POTATO SALAD WITH FALAFEL AND HERB SAUCE

 

Tonight’s dinner

Vi hade min mamma och bror över på middag ikväll och detta var vad vi åt! Riktigt gott. Det var så himla många som frågade efter receptet på insta så jag tänkte att jag postar det här! :-)

Salladen bestod av:
Sötpotatis
Butternutpumpa
Bladspenat
Halloumi
Körsbärstomater
Chili
Pumpafrön
Olivolja

Vi körde sötpotatisen och pumpan i ugnen (i bitar) och halloumin stektes i bitar. Sen bara blanda med det andra! SUPERLÄTT. Behöver inte skriva ut mått för man tar så mycket man vill ha liksom. Sen kan man ha vad man vill till, vi hade falafel och bröd, samt paprikaröra, hummus & en örtsås (som bestod av 3 dl turkisk yoghurt, en halv kruka färsk persilja, en halv kruka färsk basilika, en halv citron samt lite salt & peppar). :-)

Nu när vi ska försöka gå tillbaka till att äta mindre kött så bli detta en ny favoriträtt att köra lite då och då! Skulle ni tycka det var kul om jag delade med mig av fler recept här på bloggen? Såg att många frågat efter Aleks friterade “munkar” t.ex. så det kanske blir nästa matpost.

// We had my mom and brother over for dinner tonight and this is what we had! It was delicious. So many asked for the recipe on instagram so I thought I could post it here! :-)

The salad was made of:
Sweet potato
Butternut squash
Spinach
Halloumi
Cherry tomatoes 
Chili
Pumpkin seeds
Olive oil

We did the sweet potato and butternut squash in the oven (in pieces) and fried the halloumi in a pan. Then just mix it with the rest of the stuff! SO EASY. No need to write how much of each ingrediens because you take as much as you want. Then you can serve it with anything, we ate it with falafel and bread, plus hummus and herb sauce (which was made of turkish yoghurt, parsley, basil, lemon and some salt & pepper). :-)

Now that we’re gonna try to go back to eating less meat, this will be a new favorite dish to do every now and then! Would you like me to post more recipes here on my blog? Would that be fun? For example many have asked about Aleks fried “donuts” so maybe that will be the next food post.

34 Comments

Ania

Yes Please !!!:):) more recipes, I am a new born mom and I don’t have a lot of time to cook and well not many fun ideas. This salad looks so yammy❤️❤️ And me and my husband we also cut meat since fall 2019 and we eat meat max. once a week and we need some good vegetarian recipes

Reply
Matilda Johansson

Detta lät så himla gott!! Måste verkligen testa detta recept i veckan, har själv börjat äta mindre kött o äta mer vegetariskt 😍 Posta gärna mer sånt här!! 😍

Reply
hannah

i would love to see more recipes again here :)) hasnt been much of it the last couple of years haha <3

but one question and that sounds like a total hater question but i am just curious so please forgive me that i ask haha. you say you posted it because of the comments you got on ig when you showed the video of your dinner. since in that video that dinner was already set up on the table and you were ready to eat how fast did ppl ask for the recipe? or do you always take so many pics of your dinner (and plate) just in case ppl ask. or were you posting the recipe anyways but now that ppl also asked for it you wanted to mention or….? just curious really!!

Reply
Sarah

Kenza is a professional blogger and has been for many years now, so I don’t think it’s unlikely that she takes a lot of pictures of things you might not be inclined to photograph in your daily life (assuming you don’t have an established online presence or a large following). Also, I can imagine that once you’ve been in this business for years, you can sort of anticipate what people are likely to ask for based on previous experiences/responses posting for instance meals on your socials.

Reply
Tuva

Jaaa jättekul med fler recept! Är själv vegetarian och älskar att få inspiration.

Reply
Kajsa

JA absolut! Inspirerande att se andras recept så att man kan byta ut lite av egna vardagsrätterna. 😊

Reply
f.

Men ja! Vad roligt& gott m recept. Gärna mat från Serbien( förlåt ! Om jag säger fel land här ! Tänker på Aleks ursprung här !! ) älskar & laga mat, särskilt från olika länder, är själv fr Colombia. Så konstigt med att vi försökte fritera munkar i fredags & jag hade f lite mjöl & fick ont i magen haha! ✨Tack f en fin blogg ✨Nikola är så himla himla söt 🥰- f

Reply
Sara

Jaa mer recept! Man fastnar så lätt i sina vanliga rätter så alltid bra med inspiration :-)

Reply
Elina

Absolut! Jag försökte googla recept men man hittade nästan bara serbiska ;). “Tur en av mina bästa vänner är serb” tänkte jag 😆.

Reply
Tshego B

Hi Kenza
Thank you so much for this recipe! Im also trying to eat less meat and I’ve noticed you a lot of falafel. Do you make this yourself? I would really appreciate if you could post that recipe too :) or even if its a link to a recipe you use. Thank you in advance and Im soooooo looking forward to making this salad.

Reply
Nina

Ja lämna jättegärna mer recpet. En favorit jag har är från din blogg sen par år tillbaka, en linsgryta med ananas i. Detta lät spännande och gott. Jättebra att tänka på att äta mindre kött

Reply
Anne

My god, how you complain on Instagram? On motherhood, of being sleep deprived and tired? Did you like not know beforehand that being a mom is exhausting? It is really annoying watching you complain so much about what you say is the best thing that happened to you. Please stop.

Reply
Alva

Hej! Kul att ni väljer att äta mindre kött! Om det är för miljöns skull så känner jag mig lite skyldig att vara dryg och berätta att vid produktionen av halloumi så används antibiotika i förebyggande syfte. Detta leder till resistenta bakterier vilket du säkert själv förstår vad det leder till. Om ni vill fortsätta äta halloumi kan ni leta efter svensk producerad som inte har konsekvensen till antibiotika resistens.

Reply
Sara

Eller välj ekologisk :) Där finns det riktlinjer kring antibiotika! Och jag tror att Kenza syftar på klimatet, finns flera aspekter av ”miljö” som alla påverkas på olika sätt. Antibiotika överanvänds dessutom även vid kött, charkuterier och ost i många länder (där ex parmesanost tillhör kategorin).

Reply
Lisa

Ser riktigt gott ut! En fråga! Såg för ett tag sedan på instagram att din son heter Moulay i andranamn. Är det från din marockanska sida? Har nämligen själv en son som kommer att döpas till det i andranamn och det är från min man som är just från Marocko.

Reply
Sarah

The food you post always looks delicious and nutritious, so YES to more recipes! <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*