• header

THURSDAY

Här är det zombiemode deluxe. Både jag och Nikola är snoriga (igen) och jag är så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen. Senaste nätterna har varit helt okej (vi håller på och vänjer Nikola vid att sova i sin egen säng nu och det funkar förvånansvärt bra fram till en viss tid, då vill han bara komma över till vår säng för att ligga nära och snutta) men dagarna suger musten ur mig. Herrejösses vad krävande han är nu haha. Blev alldeles för bortskämd med en lätt och nöjd spädis i början.

Har verkligen ingen aning om hur jag ska balansera detta med mitt jobb men jag tror det kommer gå med bättre planering från min sida. Boka in dagar då min mamma kommer och hjälper till (vilket hon väldigt gärna vill) och då verkligen kötta samarbeten, bilder och annan content för mina sociala medier. Så att jag alltid ligger steget före. För det här med att “jobba lite varje dag” funkar inte längre när man har någon som bara vill klättra på möblerna hela tiden. Behöver nog bara få in en rutin på det så kommer det säkert ordna sig! :-)

Nu måste jag gå. Han var nöjd i sin hoppgunga i hela 5 minuter idag. Herråååååå!! <3

// Zombie mode deluxe here. Both me and Nikola have a little cold going on (again) and I’m so tired I don’t know where to go. The last few nights have been pretty okey (we’re trying to make Nikola sleep in his own bed now and it actually works pretty fine up until a specific time, then he just want to come over to our bed to be close to me and the boob) but the days are taking all m energy. Damn he is so needy now haha. We got way too spoiled in the beginning with a happy satisfied infant. 

I really have no idea how I’m gonna balance this with my job but I think it’s gonna work with a bit better planning from my side. Schedule days when my mom comes and helps (which she really wants) and then work my ass off with collaborations, photos and other content for my social media. So that I’m always one step ahead. Because this whole “work a little every day” is not working anymore when you have someone who wants to climb on the furniture all the time. I probably just need to get a routine on this and I’m sure it will work out! :-)

Now I’ve gotta go. He was satisfied in his jump swing for a total of 5 minutes today. Byeeeeee!! <3

Ute på promenix igår för att få lilleman att somna. På bilderna ska det se ut som att jag är ute och “njuter av solen”. Lyckades jag? PS. Har jättemörka bryn just nu pga gjorde microblading häromdagen och de är alltid supermörka och skarpa tills det läkt.

// Out on a walk yesterday trying to get the little man to fall asleep. It’s supposed to look like I’m out “enjoying the sun”. Did I get nail it? PS. I have really dark brows atm because I did microblading the other day and they are always super dark and sharp until it’s healed.

24 Comments

Annika

Det är därför det heter mammaLEDIG för man har fasen inte tid till mycket när de börjar ta sig runt och härja loss. :-)

Reply
Linda

Känns som om N behöver mer stimulans och intryck under dagarna. Kan öppna förskolan vara något?

Reply
BM

På min arbetsplats kallade vi denna utvecklingsfas för “tiden man aldrig satt still”. Ständigt passande på unge som prövade sina färdigheter att resa sig mot saker och allt annat som följer med att barnet börjar “kunna själv” – men inte alltid med lyckat resultat ;-). Jag läste att hoppgunga inte var bra. Tror det var hjärnan som skumpade. . Jag plockade snabbt bort min som ändå inte var någon succe… det var många år sen dock och hoppgunga finns tydligen kvar. Sedan gäller det att säkra byråar, hyllor i väggen etc så att de inte ramlar om barnet tar tag i möblerna för att stå eller klättra. Skydd på skarpa bordshörn. Men allt går inte förhindra. De slår sig och det går oftast bra. Kanske en lärdom det med..

Reply
S

Vår 9 mån har också varit omöjlig att natta på dagarna. Då sätter jag ner honom i sin spjälsäng med lite leksaker så får han tumla runt där och trötta ut sig. Det ser verkligen ut som om han går en brottningsmatch mot sig själv. Vi har ett relativt högt och ganska tjockt spjälsängsskydd så att han inte slår sig. Inte ens när han ramlar från stående. Sen efter 10 min så brukar det gå lättare att natta.

Funkar också annars när man vill gå på toa ifred!

Reply
Annika

Hej! Kan inte du berätta hur ni gjorde/gör för att få Nikola att nattas i egen säng?
Har en dotter lika gammal som vi nu samsover med men börjat fundera på egen säng då vi väcker varandra. Men det känns så jobbigt och omöjligt att ens börja så tar gärna tips vad som funkat/inte funkat för er :)

Reply
Joanna

Har köpt en tyghjälm till min bebis som nyss börjat ställa sig upp överallt. Bästa köpet någonsin!!! Nu behöver man inte vara orolig på alls samma sätt och ha stenkoll exakt hela tiden.

Reply
Matilda

Känn dig inte stressad att hinna uppdatera för läsarnas skull. Vi förstår att det är mycket och vi finns alltid kvar, det ska du veta <3 Bästa mamman till lilla Nikola är du.

Reply
Sanna

Tips från mig är att ha ett rum där man kan öåta ungen gå lös, skärma av med barngrind o barnsöjra rummet. Ha ett oar hyllor o lådor där det ligger saker de kan slita ut och leka med. Försökte med första barnet att hon skulle lära sig att inte röra vissa saker men insåg sen att fet bara vsr att anpassa efter barnet istället 😂

Reply
Lisa

Okej, så då ska man suga i sig de sista veckorna! Min son blir tre månader på söndag. :) Jag gillar förresten riktigt mörka ögonbryn!! Tycker de ser jättesnygga ut!

Reply
Camilla

Tycker tiden mellan 7 mån och 1,5 år har vart oerhört slitsam med båda barnen. Man älskar ju ihjäl sig, men det är skööönt när de äntligen somnar för natten. Det värsta är att man blir sååå låst, går inte att göra något annat. Då tyckte jag det var bäst med typ öppna förskolan och liknande aktiviteter när man kunde sitta bredvid och dricka kaffe och prata med andra mammor och pappor.

Reply
Majja

Tänkte verkligen på de häromdagen när han började ställa sig upp min flicka är 10 månader men hon var oxå rätt så tidigt började krypa 6 månader och sen dess stått överallt och går med hjälp av möblerna nu. Men till saken jag tänkte på. Jag skulle aldrig våga ha henne sovandes med oss i sängen nu. Hon är så sjukt snabb att krypa förbi oss kan hon nog lätt göra. Hon är rätt så liten av sig oxå Så man skulle väl inte ens märka henne fören hon ligger skrikandes på golvet. Så tänkte hur gör föräldra med barn som kan krypa iväg och ramla kanske dum fråga jag vet inte. Har mer tänkt att de känns så säkert när hon ligger i sin säng där kan hon inte krypa iväg. Fast man vet aldrig hon kan börja klättra över Hahah herregud orkar inte ens tänka på det.

Reply
Sara

Ahh so relatable!! My little boy is 1,5 now. It really helps me to have set days where he has a babysitter or daycare. We didnt do this until he was 1, but Maybe I should have done it sooner!
Because trying to do a little of everyrhing everyday makes me tired and nothing gets completed! For me this week monday and wednesday I worked all day and baby was at daycare and today he had a daddyday. So I cleaned the whole house and got all my errands done. So rest of the days this week can be relaxing mommydays!

Reply
SA

Hej Kenza!
Skulle beställa hem mascaran (clarins be long) som du rekommendera för ja läänge sen men den verkar vara slut överallt har den slutat tillverkas tro? 😅 synd isf hade vela testa den!! Får kolla om det finns kvar i någon fysisk butik 😊

Reply
O

Var gör du Microblading? Har också bokat detta första gången men osäker på om man valt rätt ställe..

Reply
sara

Nej att jobba och ha barn hemma är fan inte lätt. Jag började jobba lite när lillan var 2 veckor och jobbade sedan mer och lite mer under min mammaledighet. Mest för att jag avskydde att vara mammaledig och bara villa komma ut och vara social, känna mig behövd, göra nytta och vara ute bland “den verkliga” världen ha ha. Men också för att jag visste att jag beövdes på jobbet och kände mig mindre stressad om jag drog mitt står till stacken och inte satte de andra i skiten.
Men nu i efterhand fattar jag att jobba och vara mammaleidg är svårt och tufft. Det ena tar ut det andra och man är bara jagad och stressad. Märker det nu om/när jag vabbar och ändå liksom jonglerar jobbet på mail och telefon +kvällar. Det går typ inte utan att jag blir knäckt och trött vilket leder till en mamma med kort stubin. Inte alls bra!

Reply
Hanna

Gå ut på förmiddagen t valfri lekplats, gunga, krypa omkring lite, ”åka” rutschkana.. min yngsta var/är (men går nu på fsk) ett sk monster.. utelek gjorde resten av dagen lite lugnare. Och öppna förskolan! Förstår att det kanske är en ”svår” plats för dig men kanske ni kan gå några tillsammans?

Reply
Sandra

Hej! Tycker dina ögonbryn är jättefina ändå =)
Var det ok för de som gjorde microbladingen att du ammade fortfarande? Kan inte hitta nått ställe här som de gör microblading om man ammar. Jag har gjort microblading innan o vill gärna göra igen men jag ammar fortfarande, så det är därför jag undrar =D
Ha en fin kväll

Reply
C

Ett tips ni kan prova är att när ni lägger honom i sin egna säng så ta en PETflaska med ljummet vatten.
Lägg sen flaskan i en av dina sovtröjor och lägg vid honom, då känner han lukten av dig och ”kroppsvärme”.

Jag har två barn själv men testade aldrig de tipset när ja fick det. Idag är mina barn 3 och 5 och sover ännu i min säng 😂😂

Reply
Lotta

Små gosiga barnfötter bredvid sig är det bästa som finns🥰🥰 min yngsta dotter är 11 månader och vi fick minska vilopauserna på dagen för att hon skulle sova mer på natten. Kanske något att testa?

Reply
Sandra

Hej! Vill bara säg att jag känner med dig, jag minns den tiden som lite svårt att hinna med och bristen på sömn hjälper inte direkt. Min sov vakna och ville amma minst 5 gånger per natt till han blev nio månader. Sedan satte jag stopp. Vi löste sängproblmet med att putta in sängen till väggen så vi inte riskera att han skulle rulla ur. En annan sak, varför är du inte helt mammaledig istället? Vill inte låta klyschig nu men barnen är bara små en gång och ska man pina sig igenom de verkligen? Känns inte värt. Tiden med små aktiva barn och sömnbrist är ju sjukt tufft ändå, jag hade aldrig klarat pressen av att jobba samtidigt. Kanske kräver du lite väl mycket av dig själv?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*