• header

MIN PYJAMASPOJKE <3

 Pajamas from Livly

Som jag nämnde så håller vi på och försöker vänja Nikola vid att sova i sin egen säng som står bredvid vår. Inte för att vi vill det haha, vi hade helst sovit med honom hos oss för alltid. Finns ju inget gosigare än att sova med de där varma små fossingarna bredvid mig, eller när han vänder sig mot mig i sömnen, lägger sin lilla arm på mig och drar en liten suck… <3 Men nu när han kryper och ställer sig upp så är vi så himla rädda över att han ska klättra över kuddbarriären (Aleks sover oftast på soffan och då är det kuddar under madrassen på ena sidan) och ramla ner från sängen. Vår säng är så satans hög också så ramlar han där blir det en rejäl smäll. Usch… Sen vill vi också se om han kanske sover bättre själv när han inte stör av oss när vi vänder oss osv men det verkar inte göra någon skillnad, han vaknar lika ofta ändå.

Men men det är det vi testar nu! Så vi nattar honom i vår säng och sedan lyfter vi över honom precis när han håller på och somnar. Det funkar rätt bra! Fram till att vi själva går och lägger oss iallafall. Sen blir det så jäkla jobbigt att ställa sig upp och trösta/klappa på rumpan/ge flaska var eller varannan timme så därför brukar jag lyfta över honom när han vaknar vid 2-3 tiden och lägga honom vid bröstet istället. Det är väl där jag gör fel antar jag, måste ju vänja honom vid att vara kvar i sin säng men alltså…..jag pallar inte. Där når jag min limit för hur mycket jag orkar kämpa haha. Inatt är det Aleks tur (jag ska sova på soffan pga grät av trötthet imorse) så vi får se hur det går för dem.

Tänk ändå, om 15 år kommer vi få KRIGA för att få upp en trött tonåring ur sängen och då kommer dessa sömnlösa nätter vara ett minne blott. Åh, vill inte att min lilla pyjamaspojke ska bli stor. <3

// As I mentioned we are trying to make Nikola get used to sleeping in his own bed that is next to ours. Not because we want to haha, we would prefer sleeping with him forever. There’s nothing more cozy than sleeping with those warm little feet next to me, or when he turn towards me in his sleep, puts his little arm on me and sighs… <3 But now when he is crawling and standing up, we are so damn scared that he’s gonna climb over the pillows (Aleks sleeps on the couch often and then we put pillows under the mattress on one side) and fall down from the bed. Our bed is also super high so if he falls from there it will be hard. Plus we also want to see if he might sleep better alone when not getting disturbed when we turn around etc but that doesn’t seem to make any difference, he wakes up just as much. 

Anyway that’s what we are trying now! So we put him to sleep in our bed and lift him over right when he is about to fall asleep. It works pretty good! Well at least until we go to bed too. Because then it’s so damn hard to get up and comfort/pat on the butt/give the bottle every or every second hour, so therefore I lift him over to our bed when he wakes up around 2-3 and give the boob instead. I guess that’s where I do wrong, cause he needs to get used to staying in his bed but…..I can’t do it. That’s when I reach my limit on how much energy I can put into this haha. Tonight it’s Aleks turn (I’m gonna sleep on the couch because I cried from exhaustion this morning) so we’ll see how it goes for them.

Well can you imagine, that in 15 years we will FIGHT to make a tired teenager get out of bed and then these sleepless nights will be nothing but a memory. Oh, I don’t want my little pajamas boy to grow up. <3

53 Comments

Lind

Så otroligt fin han är. Kan knappt fatta att han är lessen alls eftersom han ser så himla härligt happy ut på alla kort!

Reply
Johanna

Vet precis!!
Har också gjort samma som du när min dotter vaknade 511 gånger per natt. Man gör ju allt för att få sova även om de inte är de bästa för rutinerna skull.. samma sak nu när min dotter sover i sitt eget rum så kommer hon in på natten till oss o ibland redan vid 23 typ men jag har precis somnat då o orkar fan inte stiga upp o gå tillbaka med henne så hon får komma redan då 🤣😋 men bra att ni lär o övar honom att iaf sova där ett tag 😀 blir bättre!!

Reply
L

Hej! Jag vet att det här är oombett tips men så här gör jag för att samsova med bebis som kryper: vi har en kontinentalsäng och har tagit bort underdelen och har bara den översta tjocka madrassen direkt på golvet och sover på. Den ligger i ett hörn så två sidor av sängen är mot väggen. Den tredje sidan har en lång byrå som fallskydd som står med baksidan mot sängen. Den fjärde sidan har en sänghäst som fallskydd (googla så förstår du vad jag menar) och det lilla hålet som återstår för att komma i och ur har en stor kudde nedanför på golvet. Det är inte snyggt men det funkar väldigt bra praktiskt och är ju inte för alltid :)

Reply
Anna

Oftast blir det bättre med sömnen när de små liven slutar äta på natten, så när ni orkar ta den fajten så får du emigrera till soffan, alt någon annanstans där du inte hör (om du inte är superwoman och orkar motstå bebisens krav på tutte 😊)
Så får pappan gå några ronder, läs nätter ensam med bebisen. Sen brukar nattätandet vara över, och då peppar peppar vaknar de mer sällan. Det har iaf fungerat så två gånger för vår del 🙂

Reply
Jessica

Får också lägga vår son (9mån) bredvid mig när han vaknar under natten, oftast runt 4-5 tiden. Annars får ingen av oss sova ut. Man får göra det som funkar helt enkelt för att man ska kunna orka resten av dagen!

Reply
Josefin

Det är ju helt normalt att han vill sova hos er i eran säng och tanka trygghet. Att ligga själv som liten är ju ganska onaturligt. De små behöver närhet när de sover och läste någon gång att de blir tryggare som vuxna om man samsover. Vi har samsovit med alla våra 3 barn tills de varit ca 2-2,5 år (fast egentligen längre) och sen får de självklart komma när de vill (vilket är ganska ofta). Det jag ville få fram var att jag tror du gör helt rätt att ta honom till er när han signalerar det, eftersom det är hans behov just nu. Sen att ni är rädda att han ska krypa ur sängen kan jag verkligen relatera till! Vi har också en sån hög säng så var rätt nojig, speciellt med första. Vi har byggt upp en vägg av täcken å kuddar ovanpå madrassen på de sidor som ingen legat på så de känner att det tar emot om de rullar eller kryper. Sen la vi helt sonika jättestora kuddar som vi hade på golvet för att dämpa ett eventuellt fall. Sen brukar de ju ofta ge ljud ifrån sig när de är så pass vakna så de kryper och som mamma får man ju superhörsel, så jag tror verkligen inte ni behöver oroa er för det! Om de sen skulle råka falla ned ändå så klarar de mer än man tror. Tror alla 3 ramlat ur sängen typ en gång var, de var dock äldre än 1 år då men det har gått bra det med, inga skador. De kommer med tiden ramla och slå sig och hålla på så mycket så skräcken för det kommer också bli mer avdramatiserad även om det kan skära till rejält i både kropp och hjärta när de slår sig eller dyligt. Vill också trösta med att så småningom när han blir äldre och tryggare och du slutar nattamma helt så kommer han (förhoppningsvis) sova nätterna igenom. Mina barn har vaknat heeeela tiden när vi samsovit och nattammat men när jag slutat amma helt ( och det gått en liten tid så barnet vant sig) så har alla tre sovit jättebra. Självklart har de vaknat men somnat så mycket snabbare och lättare. Håll ut, det kommer bli bättre!

Reply
Kristin

I don’t think you’re doing anything wrong… it doesn’t do anyone of you any good if you don’t get any sleep. Our boy came five days after Nikola and while he’s not crawling around yet, we still don’t stress about sleep. We put him to bed in his own room around 7pm, and when he wakes up around 11-12 we just bring him to our bed. Even though I still sleep with my boob out all night, I believe that he will sleep longer and longer in his own bed. That way he will be used to it slowly, and without crying 😊 hang in there!

Reply
Therese Shaibu

Tänker spontant att ni kan lägga madrasserna på golvet för en tid. Alternativt skjuta in sängen mot en vägg. Inredningsmässigt så är det ingen höjdare, men för oss så fick sömn och säkerhet gå före. Sover ni alla bra tillsammans så tycker jag att det är fint att kunna erbjuda den närheten så länge det går ☺

Reply
Caroline

Äsch, jag tänker att alla gör vad som passar dem.
Vi har en tvååring som fortfarande inte sovit en hel natt utan att vakna eller en hel natt i egen säng (och då har vi också provat med eget rum). Men det funkar det med. Whatever works right? Jag tror att ni gör helt rätt med att vänja honom vid små steg i förändringen.

Reply
Marie

Älskar samsovning, vi satte vår säng så att den står in till väggen på ena sidan så har man en säker barriär. Har funkat kanon för oss om man nu vill samsova längre. Våra har sovit Såå mkt bättre när de sovit hos oss.

Reply
HannaN

Såklart att du vet detta – Att det går över. Men kan vara skönt o få höra det ändå. Vi hade det väldigt kämpigt med vår första pojk som vägrade sova längre stunder. Vi vaggade honom från natt till morgon, stod vid fönstret och vaggade honom, tittade ut och till slut va det morgon igen och jag insåg att ännu en natt hade gått utan att jag hade fått sova. Idag är den lilla grabben 5 år och älskar att sova, gärna länge! Kram ❤️

Reply
My

Kämpa på och heja er! Ett litet tips som kanske kan hjälpa/trösta en ledsen bebis är att lägga ner en använd tröja av dig/din man i bebisens säng, så luktar det mamma och pappa hos honom (ju fler dagars användning desto bättre = mer lukt). Jag gjorde det själv just vid avvänjningen av nattamningen och för min lilla fungerade det fint. Sömnen om natten kämpar vi dock fortfarande med 🙈🙉😴

Reply
:)

Sov på madrass? Eller ha sängen mot väggen så kan Nikola sova närmast väggen så slipper du oroa dig över att han ska krypa över något.

Reply
Solen

Sådär höll jag också på med första barnet, upp på natten och försöka söva om i spjälsängen osv… Med andra barnet stod spjälsängen och samlade damm. Bebisen sov med oss, jag sov bäst så och han med. Ammade en massa gjorde jag också. Det sätt som alla får mest sömn på är det bästa sättet (sen kan det se olika ut i olika familjer). Det jag vill säga är väl – släpp alla krav du har på dig själv och bilder om hur det ”ska” vara. Vi sköt in sängen mot väggen så att bebisen inte kunde ramla ner.

Reply
Ida

Försök verkligen testa en värmedyna under hans madrass i bebissängen. Anledningen till att han sover med dig är inte bara “din” närhet utan värmen han får från ditt bröst.

Värmedynan är både billig och bra. Värt ett försök?

Reply
L

Evolutionärt är små barn programmerade för närhet, ja även vuxna. Spjälsängen är en märklig konstruktion ändå, en typiskt västerländsk uppfinning som är baserad på att passa vår idé om hur saker och ting bör fungera (för att bäst matcha vår livsstil) och inte så mycket på kunskap om vår egen art och vad vi (bebisar) behöver.

Reply
.

Hej kenza! Du kämpar ju oavsett så varför inte kriga dig genom 3 nätter (det är endast så långt det tar för bebisen att vänja sig) istället för att ha tuffa nätter varje natt? Jag kan nästan lova att han kommer att sova bättre om han får sova i eget rum och att ni slutar mata honom på nätterna (de ska inte behöva äta på natten efter 6 månader). min son, som är lika gammal som Nikola, somnar 19 för natten och vid 23 ger vi honom ersättning i sömnen och han sover fram till 07, i egen säng och rum. Förstår att du vill mysa och du vill ge honom närhet men det är för både ditt och hans bästa. Det är verkligen inte menas som nån kritik, menar bara väl <3.

Reply
L

Du vet inte vad du pratar om. Kolla in Vilda barn på insta och lär dig, finns massor om sömn och bebisar b.la. Du måste förstå innan du uttalar dig.

Reply
Jen

Jag kollade på vilda barn och det var en en tydligt antropologisk sida. Vilket inte behöver vara fel, men att hänvisa till det och få det att låta som absolut forskning är lite galet..

Tänker att man gör som man vill och funkar det med samsovning för alla är det ju toppen. För många blir det dock inte bra. när vår son var 1 fick han flytta till eget rum och alla har sovit mycket bättre sen dess. Han är 2,5 nu och har sovit hela nätter sen dess, vaknar ibland och ropar och då kommer vi såklart och hämtar honom men det är sällan.
En trygg kille och utvilade föräldrar!

Alla gör som man vill men man märker ju själv vad som passar….

Reply
Sara

Går det att skjuta in er säng så att den står mot en vägg? Så sover den som har nattpasset ytterst?
Så löste vi situationen när vi var i liknande situation, det funkade bra för oss och kändes tryggt ☺️ Bebis kan ju då bara rulla mot en vägg eller den föräldern som sover kvar i sängen, men aldrig ned på golvet!
Tips, lycka till och kämpa vidare 🥰

Reply
T

Varför skulle det vara fel att ha honom i er säng? Han är ju liten och vill ha närhet? Vi möblerade om i sovrummet. Sköt sängen mot väggen och så kunde dom inte ramla ur. Ett tag skruvade vi benen av sängen och sov närmare golvet. Köpte bredare säng när vi fick fler barn så alla fick plats. Människan är det enda djuret som har bråttom att skicka sina ungar från samsovning tror jag. Våra började sova själva när dom själv ville. Runt 7 års ålder. Nu får vi muta dom till att ens ligga och kolla en film med oss….

Reply
Jessica

Jag har alltid undrat men aldrig velat fråga några småbarnsförälder varför den ena föräldern ofta sover på soffan? Är det för trångt när man samsover? Jag och min man har aldrig sovit med bebis (dock alltid, både före och efter barn, med vår hund som vi köpte fyra år innan vi fick barn) och den absolut bästa stunden på dagen för mig och den stund jag hämtar energi ifrån är när jag och min man går och lägger oss; kramas, pratar, har sex, kliar på ryggen eller vad vi nu känner för. Då upplever jag en stund av vuxenliv och så som vårt förhållande var innan barn och vissa dagar betyder det ALLT i världen för mig. Hur gör ni med närheten till varandra när den ena sover på soffan? Det händer självklart alla ibland, vissa nätter bara måste man ju få sova helt ifred, men jag menar liksom till vardags? Hittar ni tid till varandra på dagtid och i så fall när?

Jag vill verkligen påpeka att det är av genuin nyfikenhet och kanske för att få lite tips som vi själva inte tänker på, alla anpassar ju självklart sitt liv så att det ska flyta på så smidigt som möjligt😊

Reply
Annapanna

Om man har en bebis som vaknar ofta varenda natt är det nog ofta därför man delar upp sig så att den andra kan sova lite mer ostört. Bättre att åtminstone EN förälder är någorlunda pigg i stället för att man har två som är dödströtta.

Sen är det nog olika hur man tankar närhet, att sova ihop har aldrig varit dealbreaking för just mig, utan vi får närhet på andra sätt – i tv-soffan på kvällen, gå ut på promenad tillsammans, eller äta vuxenmiddag ihop när barnet sover. Dvs, det är sånt som funkar för oss NU när vårt barn är lite äldre. De första två åren var det mer överlevnad, men så är det ju när man har barn som är lite mer krävande och sover kasst.

Reply
Caroline

Spjälsäng med ena långsidan öppen och ha den mot er säng är ett förslag! En sån som man kan ha i olika höjder. Guld värt, då når man bebben utan att resa sig.

Reply
Ems

Finns en metod som kallas dr Gordon metoden, rekomenderas egentligen från 1 år men iome att du ändå tänkt att försöka få han att sova i egen säng kanske de kan hjälpa ❤️ Ska vara den snällaste och väldigt effektiv metod att sluta nattamma!(få barnet att sova hela natten själv är målet)

Reply
Sylvia

How big is He now? In the pictures He looks bigger than my 1 year old son, wow:) Nikola was always a big baby, but lately He grows like hell:) cute! good luck for trying to make him sleep in his bed, I think its good and He might not get up that many times at night. Hugs!!

Reply
Anna

Hej!
Jag har en pojke på 6 månader och jag orkar inte heller hålla på och vagga och vyssja på nätterna så varje gång han vaknar får han tutta och så somnar han om och jag kan sova vidare. Blir lite mer sömn för min del på det sättet i alla fall. Sen funderar jag på om jag måste vänja av med tuttandet nattetid eller om han kommer sluta av sig själv när han äter mer på dagarna och är mer mätt…hmm.. inte lätt att vara mamma😅
Trevlig helg!

Reply
Carolin

Hej, vad grym du är! Jag fick till mig när min äldsta va liten att de även skulle nattas helt och hållet i sin egen säng, för att vänjer de sig vid att somna själva i egen säng på kvällen, så har de lättare att somna om själva i sin egen säng även under natten. Sen tror jag gärna att man är där och pillar lite för mycket. Min lilla började sova bättre först när jag lät henne vara på natten när hon vaknade. Allt pillande, hjälpande och pratande gjorde henne bara pigg och hon fick svårare att somna om. :) men alla barn är olika. Kämpa på, det vänder snart!

Reply
Anne

Jag har samsovit med alla fyra barn. Har en 240 säng (2×120) och när bebisen börjar krypa tar vi bort benen och skjuter sängen mot en vägg. Jag har också satt två tunna madrasser uppestående mot två väggar så kan inte bebisen krocka huvudet mot väggen i sömnen. Om bebisen vaknar och gnyr i sömnen stryker jag bara på ryggen. På detta sätt har vi sovit som prinsessor i alla år, och både jag och barnen älskar det. Ingen som någonsin ramlat ur sängen och skadat sig. Skulle de ramla är det bara 25 cm. Sovrummet är ingen inredningsdröm förstås men den tiden kommer.

Reply
fanny s

Min lilla pojke trillade ur vår säng när han var runt 6 månader. Han hade börjat utforska världen mitt i natten utan att vi märkte det…det blev en smäll och sedan den natten sover han till största delen i spjälsängen pga det var sååå läskigt 😱

Reply
Malin

Det är ändå skönt att vet att man inte är ensam. Fulgrät så jag inte fick luft imorse pga megasömnbrist. Fick tvillingar i juni och de har alltid sovit i egen säng pga supercrowded annars – och vaknar nu vid 04 och vill stiga upp för dagen. Hej hej sömnbrist. Fortsätter vara vandrande vålnad i Hagaparken även framöver. (Är ju visserligen paradhänget för morsor med
sömnbrist) Är det sommar snart iallafall? KÄMPA!

Reply
Leah

Vår lilla föll ur sängen. Gjorde missen att lägga kuddar runt om=ännu högre fall. Bättre ha kuddar och madrass på golvet nedanför…
Lycka till ska också försöka få över lillen till spjälsäng.

Reply
Linda

Vår lilla är lika gammal som Nikola och ramlade ner från sängen för en vecka sen, vi hade gjort precis som er med en mur av kuddar osv men hon tog sig igenom, vill bara tipsa om att det är bättre att lägga kuddarna osv på golvet för att de ska landa mjukt. Har man dom i sängen så blir fallet bara ännu högre. Vi har inte lyckats med egen säng så jag och lillan sover på soffan varje natt nu 🙈

Reply
Mimmi

Bebisar är ju väldigt olika så vad som funkar o inte är ju omöjligt att säga.
Men ett tips:
Vi har en dotter på snart 5 månader som har sovit bredvid mig i sängen fram till för en vecka sedan.
Hon har vaknat ca 1 gång i timmen i flera månader och jag har varit helt förstörd.
Förra veckan bestämde vi oss för en ändring och pappan har tagit nätterna, hon har fått mat 1-2 gånger natt (istället för 1 gång/timme). Resterande gånger har hon fått somna om utan mat i egen säng. De första två nätterna var riktigt tuffa! Men nu somnar hon relativt lätt för natten och äter 1-2 gånger natt och somnar om efter det.
Alltså såååå värt att ta några tuffa nätter för det resultatet!
Testa om ni orkar! (Kanske ha barnvakt på dagen efter så ni får sova ikapp?)

Reply
Kajsa

Nej – du gör inget fel när du lyfter över honom. Klart han vill känna värmen och närheten från sin mamma och pappa. Du och Alex sover tillsammans och det är likadant med barn – de vill sova tätt intill den/de älskar. Tids nog kommer han aldrig vilja sova i er säng igen. Nu är det tufft – men det blir bättre. Jag lovar!! 😊 Testa att lyfta bort ena kanten på spjälsängen och lägg den tätt intill er säng? Bara att sträcka ut handen för att klappa och trösta.

Reply
Hanna

Han kanske sover bättre i eget rum. Då störs han inte av ni går och lägger er t.ex.
Ni kan ju ha babyvakt på honom med ljud på såklart för då hör ni honom när/Om han vaknar. Testa och sov båda på soffan och ha dörren öppen till sovrummet så ni hör ifall han vaknar. Testa er fram. Det fick jag göra och dottern och även sonen sov bättre själva och stördes inte alls av annat. Hela nätter med sömn.

Reply
Zara

Det är svårt det där med sömnen, när man själv också blir så påverkad. Vi hade många föreställningar om hur vi skulle göra, vi provade så många olika sätt för oss alla att få sova maximalt. Tillslut (tog lång tid) har vi förstått att det bara är att hänga med. Att ta över ett barn till sin säng är inte hela världen, även om man tror att det där med att vara konsekvent är en del av lösningen. Så länge alla får sova hyfsat så tycker jag att DET är lösningen, oavsett vad DET är🙂 Vi har en 8-åring som behöver att vi ligger bredvid henne för att hon ska somna, annars är det mycket oro och läggning kan ta upp emot 3 timmar. Dvs dagen efter blir katastrof. Vi har en 4-åring som somnar med oss i vår säng och sen sover där hela natten. Vi har så många gånger ”varit konsekventa” för att de ska lära sig och det funkar en period. Sen händer nåt, typ utvecklingssprång/trots/ny fröken eller vad som helst som stör hela världsbilden och så påverkas sömn, självständighet, närhetsbehovet osv.
Det vi lärt oss är iaf att det är helt ok att låta barnen styra det mesta runt sömnen, då får vi alla mest av det vi behöver:) Sen har vi vänner med barn som helst vill ha kolsvart, sover hela nätterna och är trygga utan närheten. Så kan det ju också vara😅 Gör det som känns bäst i magen för er familj helt enkelt🤗

Reply
Erica

Vill tipsa om tassmetoden! Började med den när sonen vart 6 månader och det har gått jättebra! Väldigt snäll metod för att natta. Har också gjort att han sover hela nätter och ingen nattammning.

Reply
Petra

Jag brukar natta våran son i våran säng sen när jag märker att han sover djupt, då flyttar jag han. Har gjort så den han va nyfödd, han är snart 2 år. Medan min stora son sov i våran säng tills han var 4 år 😅Numera sover han i sin egna säng.

Reply
Hannah

We had the same problem with the bottle and the boob like every 2h. When the baby is 6 month old he doesn’t need food in the night anymore so maybe you have to try to calm him down without giving food so he will understand that there is no reason anymore to get awake. It helped so much with my baby. But it is very very hard because if you know that food is the easiest way in the night it is hard to not give him any if you are so damn tired. But it really helps sooo good.

Reply
Sara

Min tjej som är 10 dagar yngre än Nikola somnar i sin egen säng, lägger henne helt vaken. Hon vaknar ändå ofta på natten! Ibland för att hon har klämt en arm men oftast för att få hjälp med nappen. Vill äta en flaska vid 2-3 (trots att hon inte borde behöva, hon får en vid 22 också). Orkar inte heller gå upp till spjälsängen hela tiden så jag flyttar alltid över henne till vår säng när hon vill ha nattmat. Säkert dumt men jag tycker det är bäst att göra så att alla får sova så mycket möjligt! Det kommer ju inte vara så här för alltid och för min del får hon gärna sova bredvid mig i flera år :)

Reply
Emma

Skickar kämpekramar!
Vi har en 8 månaders och vi bestämde oss att när hon var 7 månader skulle hon börja sova i sin säng och eget rum för vi alla sov så dåligt. Det vara 8-9 nätter som var förjävliga men vägrade ge mig haha så stod där och vaggade henne i 2h per gång men tillslut vände nu är det oftast 1 händer enstaka nätter att de blir 2 uppvak per natt. Så håll ut och kämpa på, plötsligt går det :)

Reply
Rebecka

Nu början han ju bli ganska stor, men har ni testat beside crib? Vi hade en vanlig spjälsäng till första, men han sov alltid i vår säng men så när lillasyster kom drygt ett år efter så tog vi av ena sidan på spjälsängen hon sov i och satte fast den i vår sängram, på så vis sov hon i egen säng med precis intill oss, inget ställa sig upp på natten och klappa å vagga utan hon va precis bredvid mig. Fantastiskt! Vi va inte speciellt rädda om vår sängram då den ändå skulle bytas ut så vi bara skruvade fast den direkt säng mot säng men går säkert att lösas på annat vis!

Reply
A.R.

i will eat him Kenza!! he is so cute!!!!

dont worry!
I panicked myself, because i thought our daughter is still sleeping with us in bed, but my girlfriend calmed me down and said, even if she puts the kids to bed, after midnight at the latest – they ALL come to their parents’ bed haha

Hugs and kisses!

Reply
Idasofia

Testa speldosa!!! Spela varje kväll när han ska sova om och om igen tillslut kör dom sig att de är sovdags när den spelar. Vi har också många uppvak på natten och drar igång den direkt. (Dom spelar ca 20-30 min) Min dotter använder fortfarande sin o h hon är snart 4 år. Men sonen introducerade vi den redan vid 8 mån och de absolut bästa vi gjort. 😊

Reply
J

Tidigare fanns det företag som man beställde Blöjjor och mat av. Och de dök upp på hotellet. Så slipper man onödigt bagage. Du får ta me allt ni behöver för dit resan i hand bagaget.

Reply
Lana P Engar

Men hur söt är han inte då? Alla säger att tiden går så fort, det går inte att fatta. Ta vara på den här babytiden och sov med honom så länge han själv vill tycker jag :-) Jag har också en 2-månader gammal baby och jag har redan nu ångest över att han någon gång ska flytta hemifrån / Lana

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*