• header

LUNCH BREAK

Lunch time! My pretty sweater is from M-Kae

Här var vi på ett till lunchställe jag gillar här i Vasastan, nämligen Blåbär! Man plockar ihop sin egen tallrik med kyckling/veg/kött + sallader & röror. Och riktigt god (och billig!) latte. Jag hade glömt Nikolas lunch hemma (ni anar inte hur ofta det händer haha.. nybörjarmisstag antar jag) så han fick amma. Tur att det finns lite mjölk kvar i de där urholkade små ärtpåsarna. :-)) Nu när vi försöker ta bort nattmatandet/snuttandet så ammar jag honom bara på kvällen och/eller på morgonen. Eller när jag glömmer ta med mat hehe. Så smidigt ju… Jag tänkte fortsätta amma iallafall tills vi kommer hem från Maldiverna, känns bra att ha en back-up i tuttarna OM något skulle strula där borta! Sen ska jag såklart fylla en liten resväska (om jag fattat det rätt får man ta med all barnmat som handbagage? även färdigblandad ersättning?) med massa frukt- & matklämmisar samt allt pulver (gröt, ersättning & välling). Tanken är att han ska få tillagad mat från restaurangerna också, men bra att ha med ifall att. :-)

Och där blev det ett helt inlägg om mat haha. Det gjorde mig riktigt hungrig. Vi har inte ens ätit frukost än så vi tänkte ge oss ut på stan och käka brunch! Sedan ska jag nog stanna på gymmet och köra ett pass. Bäst att sätta på sig träningskläderna redan nu, större chans att det faktiskt blir av då.

Hoppas ni får en fin söndag! Puss.

// Here we were at another lunch place I like here in Vasastan, it’s called Blåbär! You put together your own plate with chicken/veg/meat + sallad & sauces. And a really good (and cheap!) latte. I had forgotten Nikola’s lunch at home (you have no idea how often that happens haha… beginner mistake I guess) so he got the boob. Luckily there are still some milk left in those little saggy beanbags. :-)) Now when we’re trying to remove the night feeding I only breastfeed him in the evening or/and in the morning. Or when I forget to bring food hehe. My plan is to continue breastfeed at least until we are back from the Maldives, it feels good to have a back-up in the boobs IF something would happen over there! Then I’m also gonna fill a small suitcase (if I have understood it correctly it is allowed to bring all the baby food as hand luggage? even the drinkable formula?) with lots of fruit & food squeezies, and also all the powder (porridge, formula & gruel). The idea is that he will also eat cooked food from the restaurants as well, but it’s good to bring some just in case. :-)

And there I made a whole post about food haha. It made me really hungry. We haven’t even had breakfast yet so we’re gonna go out and have brunch! I also think I’m gonna make a stop at the gym for a workout. I should put on my workout clothes now already, cause then it’s a bigger chance that it will actually happen.

Have a nice Sunday everyone! xx

38 Comments

Mihaela

Ja, man får ta med sig i handbagaget men vissa flygplatser är jäääääätte petiga o ska gå igenom minsta lilla burk för att verkligen kolla att dom inte är öppnade osv. Kommer inte ihåg varifrån vi åkte men vi fick stanna kvar hur länge som helst innan de gick igenom all barnmat. Ha endast med er det ni ska ha på flyget plus reserv, resten checka in det.

Reply
L

And the starving for the maledives continues. Getting up at 7.30 (at least thats when you made your first insta post today) and havent eaten anything until lunch time….and then ofc you must run to the gym real quick afterwards to burn it off. Yes you are def. Over the whole bodyimage pressure and ofc dont do it because you go to the maledives and make all feel bad when they see you in a bikini 👍

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: And as usual you have no idea what you are talking about. I’m eating and working out the way I ALWAYS have. Just because I didn’t post my hamburger and fries, ice creams, chips, candy and all the other “non-clean” stuff I ate this weekend doesn’t mean I didn’t eat it. Seriously, your obsession with my body is out of control. I have no idea what issues you have with yourself, eating disorders or whatever, but you need to stop for your own good.

Reply
L

yes, that i have. but that has nothing to do with the fact that i do not believe that you are over the whole “how the body should look like in your industry”. if you would really dont care you would pose totally differently. a lot relaxter (like janni or alice deler that stand totally normal and dont pose with their legs in a weird way to make them look longer or whatever).

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: It has everything to do with it because your comments on my body, that you have been writing for such a long time EVEN when I was pregnant, need to stop. It is not okey to comment on a persons body like you have been doing. If you don’t like me, the way I pose or whatever, just stop following me. I think that would make you feel a bit better.

Reply
Ellen

You should really thinl about what you are writing to people. Kenza is a real person with feeling and problems. You have no idea what she is going through. I can see that you are mad and/ or jealous, I also get a bit irritated by all perfect images that are shown in social media andsometimes it makes me feel bad about myself. But this, what you are doing is not the right way, its wrong and might do a lot of damage. Kenza is only human and cant (and shouldnt) please everyone.

Reply
Ida

Hur har ni gjort med vaccin (speciellt mässlingen) när ni reser med Nikola? Har själv lust att resa med min lilla men känner mig osäker just på mässlingen, och man hör så mycket olika råd ang tidig vaccinering… Kommer ni vaccinera honom nu när han är 6 månader, och hur gjorde ni inför resan till Dubai?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Inför Dubai vaccinerade vi inte honom mot mässling etc eftersom att han bara var 4 månader. De sa att han hade skydd från magen upp till 6 månader. Men nu när han snart är 8 månader så valde vi att vaccinera honom, vi gjorde det förra veckan så att det skulle hinna gå 2 veckor innan utresa. :-)

Reply
V

Förstår inte riktigt hur man tänker när man väljer att tidigarelägga vaccinering (finns en tanke bakom vaccinationsprogrammet) bara för att man som förälder vill åka utomlands? Tycker överlag att det är så himla onödigt att åka utomlands med bebis dels pga sjukdomar (spec nu med Corona) men också för att de har noll glädje över det. Det är bara jobbigt för dom. Tycker man kan avstå från utlandsresor tills barnet är 2 år iAf.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Du får tycka precis som du vill men jag tycker inte som du! Jag ser ingen mening med att låsa in oss för att det finns farliga saker utanför vår dörr. Jag kan inte skydda honom eller oss från allt ont som kan hända. Att vaccinera tidigare är heller inga problem och ingen fara för barnet, då hade de inte gjort det.

Reply
V

Är väl skillnad att stänga in sig i en lägenhet och resa tusentals mil till ett annat land? Man kan inte skydda dom mot allt men man kan avstå från onödiga risker bara för att man själv vill sola. Om det inte är ngt problem med att vaccinera tidigt varför gör man inte det på alla barn?

Johanna

Det är ju din åsikt och du gör vad som känns bäst för dig och dina barn och Kenza gör vad som är bäst för hon och hennes barn! Och att barn och bebisar skulle må dåligt av att resa utomlands? Varför då? För värmen? Det bor ju och föds miljontals barn i dom länderna med som överlever och mår bra så då borde väl våra bebisar kunna må bra i varma länder med? Om Kenza och andra gillar att resa så låt dom, en glad mamma och pappa ger en glad bebis! Så stanna hemma du om det får er och må bra men skamma inte de som har andra åsikter än du, vi alla är olika!

Silvia

Så skjønne bilder!:) Og du kan ta med alt du vil av babymat i håndbagasjen!:) Vi har reist masse med vår gutt, og det har aldri vært et problem:)

Reply
Katharina

Ja, du får ta med barnmat som handbagage men kom ihåg att ta upp allt ur väskan så att man ser att det är barnmat annars måste vi öppna upp och testa varenda klämmis/burk. Och det måste vara tydligt att det är barnmat, till exempel om du gör egen barnmat och lägger det i en vanlig burk/matlåda så räknas det inte som barnmat. Välling/ersättning i flaska är OK, dock inte flera flaskor.
Hoppas ni får en toppen resa!

Med vänliga hälsningar från en som jobbar i säkerhetskontrollen :)

Reply
E

Jag vet inte om du får fylla handbagaget med massor mat men den inceheckade får du.. det du får ta med i flyget är vad som krävs under resan och kanske lite till men tror ej man kan fylla 1 veckas mat för barn men kan ha fel :))

Reply
Maria

Du får ta med allt till bebis som handbagage 😊 jag har haft färdigblandad ersättning och välling till mina när jag rest plus klämmisar. Så smidigt. Kan verkligen rekommendera att ta bärsele/sjal också även om du har handbagage vagn med. Många sträckor man ofta får bära annars och GULD värd när bebis blir rastlös och vill bli buren från och tillbaka i planet, när man väntar i kö till skötbord eller om man behöver ställa sig och söva i famnen 🙌

Reply
Therese

Många flygbolag har en begränsning på hur mycket barnmat du får ta med som handbagage. Ska du ha med extra så packa för säkerhets skull i resväskan, och ha de mål han behöver udnr resan + två extra I handbagaget.

Kram!

Reply
Anna

Det här är en sådan grej som jag som kört BLW inte riktigt kan förstå. Varför kunde han inte bara äta din mat? Mosa den lite, för-tugga den åt honom, eller ge honom hela bitar att gnaga på? Västvärlden är så lurad att tro att vi behöver mixers och pure för att lära ett barn att äta, tänk alla miljoner föräldrar som inte har det, deras barn lär sig äta ändå, och dessutom lär de sig äta samma mat som resten av familjen äter (det måste ju ändå vara målet, så att barnet inte vill ha burkmat i flera år framåt). Vi körde helt BLW med vår son (dvs. gav honom bitar han fick äta själv) från start vid 6 mån ålder, har aldrig matat honom alls, kanske slumpen men jag tror att det bidragit till hans matglädje. Små barn har kväljreflexen längre fram i munnen och sätter därför sällan i halsen, och tränar dessutom upp förmågan att hantera mat tidigare, vilket MINSKAR risken att de sen sätter i halsen. Börja med mjukt, sen kan man avancera. Oavsett, bröstmjölk is the best, så smidigt att alltid ha kanonerna laddade. :-)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Han brukar få äta det vi äter men inte alltid när vi äter ute när det typ är dressing och sånt som jag inte vet vad det innehåller. Men annars får han! :-)

Reply
Anna

Härligt! (När jag läste min egen kommentar nu så tyckte jag att den lät lite kritisk där i början, jag menade det absolut inte så, läs den med glad positiv röst för: heja heja dig i ditt föräldraskap!) :-)

Reply
En annan där ute

Jag har skrivit till dig förut, vi har haft problematik med embryoutvecklingen. Vi har försökt få barn nu i över fyra år. Och jag vill bara säga att vi fick plus ikväll. Det första plusset någonsin. Vi vågar egentligen inte ens tro på det men vi är så glada. Du är den första jag berättar det för. Tack för det stöd du givit genom att dela med dig om er historia. Vi hörs, kram <3

Reply
Lizette

Hej! Lagar ni mat till Nikola eller kör ni på burkmat? Har du något bra recept så får du gärna dela med dig! 😀

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Han får det mesta vi äter men vi kör även klämmisar ibland. Och gröt! :-)

Reply
Jen

Ni är så himla fina. Ditt barn är den sötaste, gladaste bebisen jag har sett. Undrar ifall han har fått det där med att vara så himla härligt glad hela tiden ifrån Aleks?!

När Aleks var med i Let’s dance så drev ju Hellenius om hur lyrisk han var för din skull varje fredag kväll med smileband som gick från ena örat till det andra. Helt underbart och nu fick er söta son den härliga energin från er båda 🥰

Dör så söt han är varje gång du postar en bild. Kanske han kan vara bebis modell lite för barnkläder? 😊

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tack snälla du! Haha ja han har nog fått det från sin pappa. Hoppas han är så glad hela livet för det smittar av sig. <3 Kram!

Reply
Malin

Tips är att ha med en tom termos och be att få fylla på någon restaurang innanför säkerhetskontrollen.. och ladda all barnmat i en genomskinlig påse och lägga nära datorn så att allt kommer ut utan trassel. Och HÅLL TUMMARNA att ni lyckas träffa på en medgörlig kontrollant. Ibland när vi flyger (Jag flyger alltid själv med mina två kids, tre år och ett halvår) är de supertrevliga och ibland ska de nästan smaka på maten (Ok lite överdrift men hallå, måste de öppna burkarna?!). Barnens pappa bor i ett annat land så vårt liv är ett stök.

Reply
Claes

Vi brukade alltid köpa på oss “svensk” barnmat och klämmisar efter kontrollerna på typ pressbyrån eller vad som nu fanns på flygplatsen. De brukar iaf ha ett antal varianter. Ersättning (pulver) och dyl. var aldrig något problem att få igenom kontrollerna.

Reply
Ellen

Saknar verkligen den där blicken man får av sim bebis när hen ammas. Så mycket kärlek.. min dotter är snart 4 och jag saknar sååå att amma henne.. 🙈

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*