• header

FRIDAY

Förra fredagen testade vi (jag, Ines, Dani och våra kids) på öppna förskolan här i Vasastan! Har börjat känna att jag måste komma iväg och aktivera Nikola ibland nu när han är igång hela tiden och det här är ett perfekt ställe för det. Fullt med leksaker osv, god fika för föräldrarna och en sprudlande glad kvinna som trollbinder alla barnen med sin roliga sång.

Idag var jag och Ines där igen och det var så kul. Tror Nikola också tycker det men det var också lite läskigt. Under sångstunden sitter man i en stor ring och han kryper iväg flera gånger på upptäcktsfärd men när han sedan plötsligt kommer på att jag inte längre är precis vid honom så stannar han upp, sätter sig och börjar gråta haha. Stackaren. <3 Han har aldrig reagerat så förut, aldrig blivit ledsen när jag lämnat rummet eller när någon annan hållit honom men det kanske är lite separationsångest på g.

// Last Friday we tried out this thing called “open kindergarten” here in Vasastan! I’m starting to feel that I need to go and activate Nikola sometimes now and this is a perfect place for that. Lots of toys etc, yummy coffee and sandwiches and pie for the parents and a super happy woman who enchants all the kids with her funny songs. 

Ines and I were there today as well and it was so much fun. I think Nikola thinks that as well but it was also a bit scary. During the song hour everyone sits in a big ring and he wants to discover everything so he crawls away, but when he suddenly realizes that I’m no longer right next to him, he stops, sits up and starts crying haha. Poor thing. <3 He have never reacted like that before, never gets sad when I leave the room or when someone else holds him but maybe some separation anxiety is on it’s way.

Valentina & Nikola – tried to take a cute photo of them together but Nikola couldn’t be still for one second hehe

Efter besöket där så somnade barnen som små stockar (sover stockar?) i sina vagnar medan vi promenerade i det härliga vädret. Det dröjde inte länge innan i blev hungriga igen och då styrde vi kosan mot Sturegallerian där vi satte oss ner på ett fullproppat Tures. Vi hänger ofta där för de har alltid så god lunchmeny och det finns gott om barnstolar och plats för vagn. Och så en bit bord i gallerian finns det toalett med skötbord. Bra lunchtips till er med bebisar! Speciellt om man kommer lite innan/efter den mest populära lunchtiden.

Nikola vaknade precis när maten kom in (som alltid hehe) så han fick äta han med. Han har precis lärt sig “pincettgreppet” så jag försöker att alltid ge honom något han kan äta själv också. Jag måste fortfarande mata honom annars får han inte i sig så mycket, men tänker det ändå kan va bra att alltid ge honom något han kan plocka själv också så att han lär sig. Typ ärtor, små bitar av macka, äggbitar eller liknande. Har ni tips på vad mer man kan ge? Helst sånt som går snabbt att fixa.

// After the visit there, the kids fell asleep in their strollers while we walked around in the lovely weather. Then we got hungry again already so we went to Sturegallerian and had lunch at Tures. We eat there a lot because they always have such a delicious lunch menu and there are plenty of baby chairs and room for strollers. And in that mall they also have toilet with changing table. Good lunch place for us with babies! Especially if you come a bit before/after the most popular lunch hour.

Nikola woke up when the food came in (as always hehe) so he got lunch as well. He recently learned the “pincer grasp” so I always try to give him something he can eat on his own as well. I still have to feed him otherwise he doesn’t get that much food, but I think it might be good to always give him something he can pluck on his own as well so that he learns. Like peas, small pieces of a sandwich, egg pieces or stuff like that. Do you have any other ideas on what to give him? Preferably stuff that is quick to prepare and that I can bring since we are often on the go.

I had fish tacos! Ceviche in fried tortilla bread with guacamole. Mmm

Sedan sa jag och Ines hejdå till varandra för hon skulle iväg och lyzza på Yasuragi med sin man och jag var tvungen att röra mig hemåt och fixa middag till Nikolajsen. Här blir det inte så supermycket alla hjärtans dag-firande ikväll men det är rätt skönt det med. Vi har precis beställt indiskt via Foodora och sedan ska Aleks göra priganice. Det som är så skönt nu när Nikola har fasta sovtider och lägger sig vid 19 tiden (idag liiite senare dock) är att vi får en stund ihop bara vi två. <3

Nu är maten strax här. Got to go! Hoppas ni har en trevlig kväll. Puss.

// Then Ines and I said goodbye to each other because she was off to spa with her man and I had to go home and fix dinner for Nikolajsen. We’re not celebrating Valentine’s Day that much tonight but that is pretty nice too. We have just ordered indian food and then Aleks is going to make priganice. What’s nice now when Nikola has the same sleeping hours every day and goes to bed at 19 (today a little bit later though) is that we get a moment together just the two of us. <3

The food is almost here. Got to go! I hope you’re having a nice evening. xx

 

Matching in blue with my little bear <3 And oh, he is 8 months today!!! 8 month update coming up….

36 Comments

Mia

Inte snabbt att fixa men om man gör en stor sats kan man frysa ner och sen tina upp snabbt. 400g kycklingmaletkött, 2 rivna morötter, 1 rivet äppel, 1dl havregryn + kryddor. 200grader 30min.
Mikromuffins. 1dl rivet äpple, 1 ägg, 1 tsk olja, 0,5dl havregryn. Blanda, lägg i två koppar. In i mikron (en i taget) 2-3min.
Vår kille som nu är 1,5år älskade dom här när han var liten. :)

Reply
Emma

Vid 8 månader kommer den stora separationfasen, då upptäcker dom små att dom helt plötsligt kan bli lämnade och det är otroligt ledsamt för många barn
Det håller i sig ett tag men blir bättre med tiden 😊

Reply
Sara

Åh ser verkligen fram emot en 8-månaders uppdatering! Min dotter är en månad yngre än Nikola så är småkul att se hur saker är om en månad. Det är ju så mycket som händer hela tiden! Berätta gärna mer om sovrutiner på kvällen. Hur gör du/ni för att han ska somna vid 19? Sover han ett tag utan att vakna då? Vår tjej är väldigt oregelbunden i sin kvälls- och nattsömn och vaknar oftast hela tiden för att amma, så jag och min sambo får ingen egentid 😑 saknar det verkligen!

Reply
Hajdheuzn

What a cutie, he is beautiful baby, you are such a great mother, can’t wait for 8 month update

Reply
Elisabeth h

Banan-pannekaker /« lapper» er super enkelt å lage, og å spise for små søtnoser med få tenner, lett å plukke fra hverandre og putte i munnen!

Reply
Sarah

Majs och makaroner gav jag mina killar när de var små. Bra saker att öva pincettgreppet på åh uppskattade smaker👌

Reply
Victoria

Färdigkokta kikärtor! En riktig hit hos min 9 månaders som övar på sitt pincettgrepp!

Reply
Nina

Har gett rån till mina barn. Kanske inte det nyttigaste men skönt när tänderna kliar. Finns även majskrokar som brukar vara populärt.

Reply
Ronja

Små bitar av leverpastej gav jag min son. Och färska hallon. De var bra att träna pincettgrepp samt att lära sig justera hur hårt man skulle trycka sitt pincettgrepp hehe.

Reply
Ebba

Rå tofu som man skär i stavar eller små bitar! Supernyttigt och perfekt konsistens för en bebis :) pastaskruvar, majskorn, kikärtor och edamamebönor är andra tips!

Reply
Emilie

Läste att du fått 200 000kr i böter för att du inte reklammarkerar dina inlägg. Är det något du skippar medvetet eller bara glömt?

Reply
Johanna

Min son åt mycket grötpinnar (ägg, banan, havregryn och grötpulver + smak), banan, köttbitar/bullar, pasta, avokado och leverpastej macka i den åldern. Ägg tyckte han nog var lite svårt att äta.

Reply
Alexandra

Min dotter vägrade allt som inte var bitar så vi kokade de mest och då lite överkokt, makaroner, broccoli, köttbullar ja allt möjligt och de gick toppen för henne att äta själv 👌🏽

Reply
Johanna

Nikola är så himla söt! Kul med förskolan, det är nog en bra strategi att successivt introducera det för honokm. Ha en fortsatt trevlig helg och ta hand om familjen!

Reply
Erica

Leverpastej, blodpudding, ärtor, majs, ost i små bitar alternativt riven ost, korv, avokado, kokt ägg, bär, kokta morotsstavar, makaroner, mjukt päron i tunna skivor, nudlar/spaghetti, kokt potatis, apelsin i bitar, pannkakor…ja allt som är mjukt och går och dela i bitar 😅 Våra tvillingar har aldrig velat bli matade och inte velat ha puré så dom har fått bitar ifrån börja..och Dom började inte äta riktigt med mat förens efter dom fyllt 1 år så stressa inte om han inte vill!!

Reply
Rebecca

Låter ju jättemysigt! Tyvärr har jag inga tips på mat. Men besök gärna min blogg om du vill läsa lite om psykisk ohälsa som bland annat ätstörningar och ångest! Kram

Reply
Sofia

Banan, avocado, blåbär, jordgubbar, mini babybel och smörgåsrån i små bitar:)

Reply
C

Blodpudding! Skär i stavar och snabbt in i mikron. Tar nolltid och min unge älskar det!

Reply
Emelie

Leverpastejstavar var en riktig favorit hos dottern i Nikolas ålder. Lätt att fixa också. 😊👌

Reply
fabiola

Åh gullis 😍! Min son är 6 år jag blir fortfarande gråtig inombords när han gråter *hönsmamma*, haha.majskrokar , granatäpple & filead apelsin ( åt apelsin t frukost som kid & nu med & var förkyld 1-2 ggr ish /år) åt mitt lilla kex i nikolss ålder.

Jag vill varna för kopparspiraler,då vården Bayer yer ( tillverkarna) inte vill kännas / tro på oss ca: 6800 (& counting kr kvinnor som blivit sjuka. .,sv biverkningarna, 20-30 & här & counting. Kraftiga menstruation är alltså i n t e den enda endokrina sjukdomar är standard som ; graves sjukdom( över prod. & hashimoto( underptod ; sköldkörtel ( biverkningen. I denna grupp på FB ; https://m.facebook.com/groups/866824313330784/?ref=group_header&view=group finns all symptom.

Levaxin är standardmedicinerinenn,,som oinsatta läkare Insisterar p & den kan ger biverkningarna som för tidigt klimakteriet, hjärndimma mm mm & direkt farligt att ge vid trötta binjurar, en utav bovarna bakom sköldkörtel problem. Här kan en läsa vad d är / hur man läker d själv osv : https://hypotyreos.info/behandling/10-tips-for-starkare-binjurar-hpa-axel/ & FB ; naturlig sköldkörtel hormon ( NDT ,) kan ges Ist Levaxin , om den inte fungera bra.
I båda grupperna finns mkt information, medsystrar & pepp.
Min 6-åring har aldrig sett mig frisk, jag lever idag utan sköldkörtel & exolftalmus ) googla & sover m sexiga fuktkammare ( hot mess ✨) pga kopparspiralerna puttade mina redan trötta injicerar / stressade binjurarna pga dödsfall i familjen, bl a. Önskar ingen den mardröm som jag& min famig levt de senaste 5 åren. Ingen. Om jag kan rädda ngn endaste så har jag inte vart sjuk förgäves, the struggle is real ✊🏻❤️

Tack Kenza f en mega blogg, blir glad att läsa om ditt mammaliv & Nikola( gulligaste bebisen i stan 🥰)!, Ni verkar har sån fin relation du & Alex. Måste även säga du är himla vacker, smart & opretentiöst på samma gång : älskar’r Allt gott 🙌🏻😘! Med vänlig hälsning -f

Reply
Ann

Sååå fina kläder i din kollektion. Önskar jag hade barn hahaha. Grymt jobbat!

Reply
Anna

Majskrokar och smörgåsrån är perfekt att ha i skötväskan (de blir ju inte dåligt) men håller dem sysselsatta en stund. Finns via Semper ett recept på grötpinnar, tror jag de kallade dem (jag brukade göra dem som kakor istället) de funkade bra som mellis om man ville variera lite

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*