• header

DENIM INSPO WITH GINATRICOT

– In paid collaboration with Gina Tricot –

Dagny mom jeans HERE // jacket HERE // sweater HERE

90’s hi waist jeans HERE // top HERE // jacket HERE

Slouchy twill mom jeans HERE // blouse HERE

Så glad för att återigen presentera Gina Tricot som min samarbetspartner! :-) Har sagt tidigare att jag vill få in mer mode här på bloggen så det passar ju perfekt. Det är dessutom lite extra kul eftersom att jag varit en trogen kund hos Gina Tricot sedan jag var yngre och att vi jobbat ihop tidigare. Det känns som att vi vuxit upp ihop hehe. Denna gång blir det iallafall fokus på deras sjukt snygga jeans! Har alltid hittat jeans hos dem och nu är dessutom all deras denim gjord av 100% mer hållbar bomull – tummen upp för det!

Eftersom att de har ett väldigt brett denimsortiment så ville jag visa upp tre helt olika modeller i olika färger. Ett par klassiska blåa “mom jeans” som alla bör ha i garderoben, ett par beiga med pösigare ben (väldigt trendig modell just nu!) och så ett par raka svarta med hög midja och 90’s vibe. Och självklart ville jag få lite vårkänsla på detta eftersom att våren är (tyyyyyp) runt hörnet. :-)) Vilken modell och vilken outfit gillar ni mest? HÄR hittar ni alla mina favoriter!

// So happy to again present Gina Tricot as my partner! :-) I’ve said before that I want to add more fashion to my blog so this is perfect. And it’s a bit extra fun since I’ve been a true customer at Gina Tricot since I was younger and that we’ve worked together before. It feels like we’ve grown up together hehe. Anyway this time it’s focus on there super stylish jeans! I’ve always found jeans at Gina Tricot and now all their denim is made of 100% more sustainable cotton – thumbs up for that!

Since they have a very wide denim assortment I wanted to show you three completely different models in different colors. A pair of classic blue “mom jeans” that everyone should have in their closet, a pair of beige ones with slouchy legs (a very trendy model at the moment!) and then a pair with straight legs with high waist and 90’s vibe. And of course I wanted to get some spring feeling in the looks since spring is (kiiiiind of) around the corner. :-)) Which model and which outfit do you like the most? Find all my favorites HERE!

– This post is in paid collaboration with Gina Tricot 

1

20 Comments

Sarah

Ehhh hehe, nu var det inte jackor du gör reklam för men SATAN vad sugen jag blev på vårjackor av det här inlägget. :-) Ge oss sol och 15+ taaaack. Och jeansen var såklart jättefina, speciellt de första.. Ska springa runt i blåjeans och krispiga vita t-shirts hela våren också har jag bestämt.

Reply
Tringa Musa

Hej var har du köpt den bruna väskan? Inte den från chanel utan den andra

Reply
Aleksandra

Hej Kenza! Jag funderar ofta på hur du (och andra influencers) ställer er till överkonsumtion? För i mina ögon handlar er karriär om just det: att få människor att konsumera, mycket. Det spelar liksom ingen roll att jeansen är gjorda av 100 % ”snäll” bomull. Gina Tricot är ett företag som har de flesta av sina fabriker i Bangladesh, när man nu rapporterar om hela byar där barn föds med exempelvis autism, CP-skador, utvecklingsstörningar etc pga det klädindustrin släpper ut. Tänker du på sådant? Eller den ENORMA mängden vatten som krävs för att framställa exempelvis ett par jeans? Jag föreställer mig att du som privatperson måste ha en galet stor garderob, och att mycket av sin inkomst beror på att du uppmuntrar andra att köpa mer kläder och annat, glasögon eller möbler eller väskor. Jag är genuint nyfiken på att du tänker på sådant? Eller har du ett försvar för ditt eget samvete? Vad säger du om andra ifrågasätter detta (jag har tyvärr inte koll på om du svarat på detta innan). Detta är verkligen NO hate, jag undrar genuint om du (samt andra influencers) är medvetna om vad er karriär bygger på. Materialism.

Vänliga hälsningar
Aleks

Reply
Rebecca

Herregud vilka fina outfits! Gillar deras sortiment, hyfsat billigt men ändå rätt bra kvalitet. Tack för inspiration! Besök gärna min blogg om du vill läsa om hur man tar sig ur psykisk ohälsa, bland annat ätstörningar! Kram.

Reply
Vs

Höggravid just nu så levt i leggings och strumpbyxor. Men längtar efter att få använda ginas jeans, dock dom äldre modellerna, Alice och Molly.
Tycker dessvärre 90tals jeans är sååå fula, och framhäver inte alls kvinnans fantastiska former. Förlåt men man måste få vara ärlig :)

Reply
Sofia

Hej!! <3 Förstår att det är helt omöjligt att veta vad som är hållbart på riktigt och inte (även för klädkedjorna) men bomull oavsett om den är ekologisk eller inte kräver enorma mängder vatten när det odlas vilket skapar otroliga problem med vattenbrist. Det är såklart inte hållbart och borde inte få marknadsföras som hållbart. Självklart är det bra att Gina förbättrar sitt hållbarhetsarbete men jag önskar bara att vi blev mer försiktiga i att använda ord som hållbart på sånt som tyvärr faktiskt inte är det.. Förhoppningsvis kommer det lagstiftning så småningom kring hur och vad som får marknadsföras som hållbart men tills dess får vi försöka navigera kring detta så gott vi kan. Så ville bara kommentera detta för att upplysa och absolut inte som kritik till dig Kenza <3 Mvh miljövetarstudent

Reply
Anni

Snyggt! Men får jag fråga varför du gör så många samarbeten med konkurrenter till ditt egna företag Ivyrevel? :O Om jag vore du skulle jag i princip bara göra reklam för mina egna plagg!

Reply
Julie

Hej! Hur är storleken i Dagny Mom jeans och är det mycke stretch? Vilken storlek bär du?
Jättesnygga!!!!

Reply
Sanne

Åh så fint! Kan inte du fixa en rabattkod på Gina tricot? tror många skulle vara intresserade :)

Reply
ZMK

Jag hoppas att folk börjar konsumera lite mer långsiktigt, att handla kläder på de stora kedjorna innebär i princip alltid att man köper en slit- och släng-vara, det är för billigt och för dålig kvalitet för att folk ska bry sig om att ta hand om plaggen. Att man ibland hittar ett plagg som håller under längre tid än så rättfärdigar inte de andra som slängs efter ett par användningar eller inte används alls för att de var ogenomtänkta inköp från början. Det finns heller ingen bomull som är vettig ur ett hållbarhetsperspektiv då all bomull, även ekologisk, kräver´ så mycket vatten under produktionen att det miljömässigt är helt åt skogen. Förutom alla andra steg i produktionen som bidrar till klimathotet och miljöförstörelse, samt till att göra människor och djur sjuka. Tänker att influencers har ett stort ansvar i detta och att det finns andra sätt att skriva om och visa upp mode, som inte kräver att människor ska konsumera mer kläder. Synd att så många av er fortsätter att stötta de absolut sämsta aktörerna inom klädindustrin, samt bidrar till köphetsen.

Reply
Iris

YES QUEEN! Så himla viktigt. Blir så ledsen när influensers gång på gång uppmärksammar att konsumera fast fashion. Extra ledsen blir jag även på alla dessa influencerkollektioner med NAKD (som bara blir fler och fler). Hoppas verkligen att denna köphetstid snart är över och att konsumenterna börjar inse hur dåligt det är, både för miljön och för människor som syr kläderna.

Reply
Johanna

Så himla fina outfits! Jag älskar själv mina Dagny jeans, längtar så tills det blir tillräckligt varmt för att ha dem på med ett par snygga sneakers :)

Reply
Ina

Glöm ej skriva vilken storlek du bär!! Underlättar så mycket för oss läsare.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*