• header

FAMILY VACATION

My boys <3

Hej hjärtan!! Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade här på bloggen (uppdaterar insta flitigt dock!) så tänkte det var dags att kika in och berätta lite om vår semester. Nu har vi varit här i en vecka och har en vecka kvar. Vi verkligen NJUTER för fulla muggar!! Det är såklart lite annorlunda att vara på semester med bebis vs utan bebis, det är liksom inte riktigt lika avkopplande (tog med mig 2 böcker, har läst kanske 20 sidor haha) och man måste hela tiden anpassa sig efter barnens behov av sömn & mat osv, men det är mycket roligare och härligare. Varje dag är ett äventyr och det känns som att Nikola utvecklats en massor här. Så roligt att se. Vi har ju även Dani, Babak och Vivvi här också och kan turas om att hänga med barnen i skuggan/gå strandpromenad i solen. Igår t.ex. så unnade jag mig en massage medan Aleks hade Nikola och det var helt underbart!

// Hi sweethearts!! It’s been a few days since I updated my blog (I update insta a lot though!) so I thought it was time to check in and tell you a bit about our vacation. We’ve been here for a week now and we have one week left. We are REALLY enjoying ourselves!! It’s a bit different of course to be on a vacation with baby vs without baby, it’s not as relaxing (I brought 2 books, I’ve read maybe 20 pages haha) and you have to adapt all the time to the kids needs with sleep & food etc, but it’s much more fun and wonderful. Every day is an adventure and it feels like Nikola has developed a lot here. So much fun to see. We also have Dani, Babak and Vivvi with us and can take turns on hanging out with the kids in the shade/go on a beach walk in the sun. Yesterday for example I treated myself with an massage while Aleks had Nikola and it was so lovely!

Paradise

Som jag nämnde tidigare så bor vi på LUX South Ari Atoll och det är så himla fint här. Riktig paradisö och både resorten och personalen är toppklass. Och maten… Wow. Det är nog vår dyraste semester någonsin men jag tycker verkligen det är värt det. Om det är något jag vill lägga lite extra pengar på så är det sånt här. När jag var liten kunde jag bara drömma om sånna här ställen, är så tacksam att jag har möjlighet att åka hit nu.

// As I mentioned earlier we’re staying at LUX South Ari Atoll and it’s so damn beautiful here. A real paradise island and both the resort and the staff are top class. And the food… Wow. It’s probably our most expensive vacation ever but I really think it’s worth it. If there’s anything I want to pay a little extra for, it is these things. When I was a kid I could only dream about these kind of places, I’m so grateful I have the opportunity to go here now.

Bikini from Ginatricot

Hej från vår vattenvilla! Som jag sa på instagram valde vi detta hotell pga att det finns valhajar i närheten. En av Aleks största drömmar har varit att simma med dem och häromdagen fick han göra det. Med flera stycken varav en var 7 meter lång. Han var så lycklig!! Jag hade däremot inte lika mycket tur i lördags när vi åkte ut, inte en enda valhaj i sikte… Nytt försök imorgon, wish us luck!!

// Hello from our water villa! Like I said on insta we chose this resort because they have whale sharks nearby. One of Aleks biggest dreams has been to swim with them and the other day he got to do that. With several whale sharks and one that was 7 meters long. He was so happy!! I wasn’t as lucky though on Saturday when we went out, not a single one in sight… New try tomorrow, wish us luck!!

Food, princess Vienna and my little vacation boy

Vi har all inclusive här vilket betyder att vi kan äta obegränsat från alla restauranger här. Finns både bufféer och restauranger med a la carte. Nikola får för det mesta antingen fisk eller kyckling med potatismos och grönsaker, och vi äter både förrätter, huvudrätter och efterrätter till varje mål. :-)) Lite här och var på stränderna finns det kallt vatten med frukt i, och det finns även en asnajs glassbar, kaffebar samt en liten coconut station där man hämtar obegränsat med kokosbitar. Mums! Finns också massa smarriga stenar, hälsar Vienna. :-)

// We have all inclusive here meaning we can eat as much as we want from all the restaurants here. Both buffets and restaurants with a la carte. Nikola mostly eats fish or chicken with mashed potatoes and veggies, and we eat both appetizers, main courses and desserts to each meal. :-)) Every here and there on the beaches they have cold water with fruits in it, and they also have a super nice ice cream bar and a little coconut station where you can get unlimited coconut pieces. Yum! There are also lots of yummy stones, says Vienna. :-)

Bikini from Coco & Nuts

En bränd räka. Fan vad jag brände mig första dagen och det la sig inte förrän typ igår. Solen är så stark här och det syns för varannan gäst här är helt grillad haha. Man måste verkligen vara noga med hög solskyddsfaktor (SPF 50) och första dagen var jag så fokuserad på att skydda Nikola från solen så att jag glömde mig själv…

// A burned shrimp. Damn I got so burned first day and it didn’t go away until like yesterday. The sun is so strong here and you can tell because every other guest here is completely barbecued haha. You really need to be careful and use high SPF 50 and the first day I was so focused on protecting Nikola from the sun that I forgot myself…

Swimsuit from Monday Swimwear

Vattnet här KRYLLAR av små hajar!! Så jäkla söta. Blev dock livrädd när jag och Dani stod och tog dessa bilder och jag helt plötsligt har en liten haj en meter ifrån mig som verkligen ser ut att ha siktat in sig på mig haha. Så kul att hon fångade det på bild!

Förutom hajar så har vi även sett en liten manta ray precis nedanför vår villa. Och vattensköldpaddor. Och förhoppningsvis valhaj imorgon!

// The water here is FILLED with little sharks!! So damn cute. I got so scared though when Dani and I took these pictures and I suddenly have a little shark one meter away from me and it really looked like it was coming to get me haha. So fun that she caught it on photo!

Except for sharks we have also seen a little manta ray right below our villa. And sea turtles. And hopefully whale shark tomorrow!

Sunsets with them <3

Och så ser vi helt magiska solnedgångar varje kväll som färgar himlen rosa. Det är så vackert här! Nu ska vi promenera till den italienska restaurangen och äta middag. Vet inte när jag uppdaterar här igen men som sagt, uppdaterar på instagram!

Puss kära läsare, hoppas ni alla mår bra. <3

// And we’re also watching magical sunsets here every night that colors the sky in pink. It’s so beautiful here! Now we’re gonna take a walk to the italian restaurant and have dinner. I don’t know when I will update here again but like I said, I update on instagram!

Kisses to my dear readers, I hope you’re all doing fine. <3

2

41 Comments

Camilla

Du kan inte skriva ett inlägg om kostnader på ön/samt hur mycket flyget gick på? Skulle vara intressant att veta vad som är “den dyraste resan någonsin” 😁 Vi förstår ju alla att det är svindyrt där men..hur dyrt liksom 😉

Reply
Josefine

Hotellet kostar ca 100 000 för en 2 veckor 2 vuxna plus ett barn om man kollar på hotels.com. Och då är det kanske enklaste rummet. Lägg på egen havs villa , all inclusivw m.m.. plus då flygbiljetter 😃 skulle tippa på 150 000 för hela kalaset.

Reply
Ida

Håller med! Hade också velat veta mer kring priser, hur man ska tänka när man väljer hotell etc! Kenza verkar duktig på sådant! :) Tycker själv det är jättesvårt med sådant.

Reply
Angelica

Ser ju helt underbart. Vi var på maldiverna på vår bröllopsresa. En dröm som gick i uppfyllelse.

Hoppas kunna ta vår son dit någon gång i framtiden.

Reply
Amber

I’m going to the same resort later this year, seeing your insta stories and blogs makes me so excited! Do you like this resort or the resort you went to last year better?

Reply
MALIN

HELT magiska bilder <3 Men jag fattar dock inte bilden på dig och hajen???? Jag hade ju antingen skitit på mig eller svimmat om en haj var en meter ifrån mig i vattnet hahaha, stor som liten. Är dom inte farliga? *livrädd för hajar*

Reply
Rebecca

Herregud så fina bilder! Blir sugen på att åka utomlands varje gång du lägger ut ett blogginlägg som det här. Ser ut som att ni har det jättemysigt :) Om du vill så får du gärna besöka min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa och vad som behöver göras. Kram!

Reply
Elisabeth h

får Du aldri mageproblem når du drikker vann/drinks med isbiter i på tropiske reiser som her? Vi ( her i Norge) blir typ ALLTID tutet ørene fulle med å unngå vann/isbiter/salat osv…ser så digg ut å kunne bare nyte all typ av mat. Eller har du kanskje veldig sterk mage/tarm?
Ser helt herlig ut der, så glad på deres vegne!

Reply
jennifer

hi kenza <3

you’re literally the only blog i read and not only look at the pictures. you’re such a sweetheart.

greetings from germany to your perfect little family <3

xx jenny

Reply
Sandra

Kan du inte lägga upp en video på varför ni valde just detta hotellet och vad priset är? Har alltid drömt om Maldiverna och vill gärna ha lite info🥰🥰

Reply
Malin Billersjö

måste bara säga att du är så himla fin med din lilla son. Kärleken lyser igenom varenda foto:) ha en underbar semester !

Reply
Beatrice

Önskeinlägg: om hur relationen mellan dig och Aleks påverkats av föräldraskapet? Skulle vara jätteintressant att läsa om hur du tänker kring det.

Reply
Lisa

@Beatrice: here kenza gives an inside of how her relationship with aleks changed since giving birth http://kenzas.se/category/nikola/page/7/
She answeres the questions “Do you and Aleks fight more since you had a kid?” and “How has your relationship changed?” (and also who she now would save from the fire nikola or aleks haha (if you listented to your podcase you will know))

Reply
Aida

How do you edit your photos? Hope you will answer. Love the way your photos are edited

Reply
Johanna

Ser ljuvligt ut!
Vart är UV-dräkten ifrån? Vi ska på semester nästa vecka och jag har inte hittat en dräkt med både lång ärm och långa ben..
Kram

Reply
T

Ja, snälla gör ett inlägg om hur mkt resan kosta. Hoppas ni åker dit nästa år i gen, ser så härligt ut för er!! Kramar

Reply
Elin

Asså går det inte att fixa så att reklamen inte täcker inläggen direkt när man kommer in i bloggen? Det har varit så några år nu, sååååå irriterande.

Ha det bra <3

Reply
Sara

Jättefint hårband ☺️
Kan du inte göra ett inlägg där du tipsar om hårband och diadem? Eller är detta helt ute inför kommande säsong?

Reply
Frances

Your blog is simply adorable. I savored every word and every shot. Everything looks so harmonious. I start dreaming of having the same paradise vacation with my family one day.

Reply
Camilla

Alltså. Vill väldigt gärna höra dina tankar kring Covid-19. Har själv tänkt att resa men avstår för hur 17 gör man om man får Corona eller misstanke om det? Man har ju inte hjärta att sätta sig på ett flyg då.
Tacksam för att veta hur ni tänker?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*