• header

SUNDAY

God morgon bloggen. ♥

Hur mår ni? Hoppas ni alla håller er friska och mår bra. <3 Jag tycker det är så svårt i dessa tider att veta vad jag ska blogga om när jag bara sitter hemma med bebis (eller går promenader) och allt jag gör är typ läser & oroar mig om hela coronasituationen. Jag ville egentligen berätta om våra dagar på Maldiverna men det känns lite passé nu, så jag tänker att jag kikar in här och postar något när jag helt enkelt känner att jag har något att dela med mig av. Just idag blir det massa tankar.

Tycker hela situationen börjar bli riktigt obehaglig nu. Här i Sverige är vi fortfarande rätt “skonade” men vem vet när det vänder? Under lördagen rapporterade Italien över 793 döda på ett dygn. Det är så svårt att ta in. Skulle smittan spridas i samma takt här i Sverige så hinner snart vår sjukvård inte med och då kommer dödsantalet öka rejält här med. Snälla, om ni kan, håll er hemma så mycket som möjligt, håll avstånd från andra när ni är ute, hosta/nys i armvecket (förvånansvärt många som fortfarande nyser rakt ut, skäms på er), var noga med hygienen och såklart isolera er om ni känner minsta lilla symtom eller har umgåtts med någon som är sjuk.

Jag vill också uppmana folk, som har möjligheten (jag vill verkligen poängtera detta, att jag menar de som KAN och inte de som redan förlorat sina jobb eller har det knapert), att fortsätta supporta sina lokala företag som vanligt (menar inte att man ska köpa något i onödan utan fortsätta som vanligt – OM man har den möjligheten) genom att t.ex. handla online, boka in en vistelse på ett spahotell i sommar eller köpa take-away från restaurangerna. Det handlar inte om att rädda företagen, det handlar om att rädda människors jobb och inkomst, att försöka hålla igång ekonomin i vårt land. Det går att vara försiktig och sakta ner smittspridningen utan att pausa hela landet. Iallafall just nu, medan vi fortfarande får gå utanför dörren.

Gör vi allt detta, med fokus såklart på att sakta ner smittspridningen, så tror jag att vi om några månader kommer kunna återgå till våra normala liv igen. Jag hoppas verkligen det. Och då hoppas jag att så många som möjligt fått hålla både sina nära och kära, sina jobb och sin psykiska hälsa.

Stor kram till alla er där ute, och en extra kram till er som på något sätt drabbats av situationen som råder. Försök hålla god ton i kommentarsfältet, tänk på att många är extra sårbara just nu. <3

Avslutar med en glad semesterbild på en glad familj, kan behövas i tider som detta 

5

154 Comments

Anna S

Fast…. du har nyligen kommit hem ifrån en tvåveckors resa i Sydasien? Situationen var allvarlig redan då, trots det väljer du att åka för att sedan komma hem och uppmana andra till karantän. Kasta inte sten i glashus.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag kom hem för nästan 2 veckor sedan, och när vi åkte iväg för en månad sedan så var situationen inte i närheten av vad den är nu så nu tycker jag att du är väldigt orättvis. Iallafall, jag valde för säkerhetsskull att hålla mig borta från folk från att vi kom hem och nu 2 veckor senare känner jag fortfarande inte av något alls. Och ingen av de jag reste med heller.

Reply
wow

You dont understanf how the virus work? All you thinking about is to make money. Wich is fine but dont have double standard. A bit embarrasing.
Just that you spent time in different airports and public transports is enough to catch it. You are you g you might not even have felt it but still carry it. Am so annoyed of how stupid someof you are and dont understand about the virus. You wont dir but the old lady next to you might because you dont give a fuck and «dont feel any symptoms» haha you just been to asia!!!!!

Reply
Elina

Dessutom är Maldiverna ju inte ett högriskområden, alla sportlovsfirare som kom hem från Italien och Österrike är nog bättre att träffa än befolkningen på Maldiverna.

Jag tycker inte det var fel att åka. Man måste leva livet utefter rådande situation hela tiden. Och för en månad sen har vi knappt restriktioner. Du resonerar alltid klokt och omtänksamt. Ta inte åt dig! ❤️

Reply
Ashley

Totally agree with you that those people are in higher risk than people who visited Maldives, for example.
HOWEVER !!!! this is so IMPORTANT and PEOPLE JUST DON’T SEEM TO UNDERSTAND exactly like a reader above mentioned that KENZA was at all those flight, all those airports. Who else were at those airports and flights? Oh yeah, that’s right; the people who spent their school break in Italy and Austria.

WHY CAN’T PEOPLE UNDERSTAND THIS????? So so so so sad.
Kenza appear to be so well-informed when she’s making all these posts about saving companies like her Ivyrevel is strugglig – yet she along with so many other don’t seem to understand that they could’ve contracted it without knowing it totally asymptomatic .

Reply
Josefine

Anna S – dina ord hjälper absolut ingenting, till skillnad från Kenzas text. Hur kastar hon sten i glashus? Och vad gör DU för att förbättra situationen, utöver att skriva elaka kommentarer? Skärp dig!

Reply
K

Ja jag håller nog med dig. Kanske för att jag jobbar inom sjukvården men redan när Kenza åkte iväg tänkte jag att jag aldrig i hela livet skulle
Åka iväg med mitt barn till en ö när ett nytt virus var på frammarsch i världen. Men som sagt kan bero att jag är universitetsutbildad.

Reply
Tina

Jag kommenterar aldrig, men nu måste jag säga att jag är så trött på sättet många (du i detta tilfället) slänger med sina utbildningar.
Jag är själv ”universitetsutbildad” som du kallar det. Aldrig, aldrig har jag, varken mot vänner eller främmande, använt det som ett argument för att jag är smartare/inte kan göra fel. Vad är det ens för argument?
Jag läste 6 år matematik, hur kan jag på något sätt säga ”Det hade inte jag gjort för att jag är universitetsutbildad.”? Vad har det med saken att göra? Universitetet gör dig inte till en bättre människa generellt. Ja, jag är kanske bättre på mattefrågor än tex. min bästa kompis, men hon har ju 100 andra egenskaper som jag inte ens kan mäta mig med. Tänk om jag skulle använda argumentet ”Jag är universitetsutbildad” i varje diskussion vi har? Då hade jag inte haft många vänner kvar.
Usch så fräckt! Något av det värsta som finns är folk som tror de är bättre än andra för att de bara är (för att vara helt ärlig) bättre på att plugga än andra….

Reply
Emelie

Anna S Vad taskigt sagt. Situationen en månad sedan var väldigt annorlunda från idag. Och rekommendationerna ändras dagligen. Det är lätt att säga du skulle gjort si eller så när man kan titta i backspegeln. Om du vet så bra hur man ska reagera, vad tycker du är bäst för samhället nu? Hur ska vi göra för att framtiden ska bli så bra som möjligt om några månader?

Reply
Marie

Jag tycker det är oansvarig av Sveriges att inte sätta hela befolkningen i karantän och förstå allvaret och se vad som ske i världen. Jag följer mycket nyheter både från Sverige och Spanien där jag bor och ser skillnaden hur man resonerar är glad att jag är bosatt i Spanien
snart inne 2 veckor karantän här i Spanien och det kommer pågå till den 14 april vem vet kanske till och med längre och fortsatta restriktioner efter,här är allt stängt inga köpcenter restauranger barer t och med strand stäng allt inget liv alls ute mer än handla mat och nödvändigheter i ditt närområde och besöka läkare Apotek, läskigt gå ut på gatorna då dem få man möter går med munskydd och handskar tomt på gatorna och allt igenbommat, måste ta handsprit och handskar innan du går in i matbutiken avdelningar i större matbutiker som säljer elektronik kläder mm har dessa sektionerna stängda endast mat nödvändigheter, och i Sverige handlar så mycket om att supporta med hem körnings mat shoppa på nätet mm jag själv hade aldrig i livet i dessa tider velat köpa mat från en smutsig restaurang
Men man känner att landet gör något för att få stop på det och alla hjälpt åt genom att hålla sig inne flera borde tänka på det det kan vara din mamma pappa mor förälder som far illa pga att man oförsiktig och ej tänker på andra
Tillsamman ska vi besegra viruset

Reply
Jenny

Här där jag bor är det jättemycket folk ute på barer och restauranger. Tyvärr väldigt mycket folk från Stockholm som inte vågar vara hemma i den skit de själva skapat. Så nu tar de skiten hit istället, jättekul :) butikerna står dock tomma, och här finns inga butikskedjor.

Reply
Limpan

Självklart inte bra att åka till andra regioner från tex Sthlm nu, tycker också man ska ta ansvar och stanna hemma. Men reagerade på ”den skit de själva skapat”? Vad menar du med det? Obehaglig mening, lägg ner den retoriken. Stay safe alla, vi är i det här tillsammans.

Reply
Jenny

Nej tack jag vill inte sitta i detta med en massa stockholmare som tror att virus inte spris på västkusten :)

Reply
Limpan

Bra! Då hoppas jag att du själv aldrig varit i tex Sthlm, Göteborg, Malmö och att du aldrig rest någonstans i hela ditt liv utanför den plats du bor på, enda sättet du kan säga att du inte varit med och ”skapat skiten”. Låter inte så troligt.

Reply
Isabel

Jenny jenny jenny.. En av de första som tog hit Coronaviruset var en man i 30 årsåldern från Göteborg som varit i alperna med sina kollegor; också från Göteborg. Han flög till arlanda och tog sedan tåget hem till goa göteborg. Men han kanske inte räknas för dig?

Reply
Emma

Tack äntligen en vettig kommentar! Är så urless på vissa utanför Sthlm som på allvar tror att det är stockholmare som skapat detta. Kom igen!!säger er wuhan någonting???

Reply
Nicki

Hej Kenza!

Tack för att du skriver om detta, många kända personer gör det vilket är bra eftersom att Ni kan få folk att lyssna.

Kram

Reply
Linda

Det är så himla märkligt att uppmana människor att stänga in sig i sina bostäder, myndigheterna har inte rekommenderar det. Virus smittas dessutom inte ute i friska luften förutsatt att du inte gnider dig/smörjer in dig i någons saliv/snor som du passerar. Håll avstånd till andra, lås inte in er. Det är oerhört dåligt för hälsan att sitta stilla. Undantag är väl om man bor i extremt trångbodda städer (som de flesta Italienare gör) då är det i regel svårare att undvika folk.
Den ekonomiska kollapsen kommer göra större skada mot samhället än själva sjukdomen (som inte är farlig för personer som inte befinner sig i en riskgrupp dvs. äldre och de som har kroniska sjukdomar, eller sjukdomar i organ).

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tycker inte heller att man ska stänga in sig helt (jag går ut iallafall en gång per dag för som du säger så är det viktigt med motion och frisk luft) men jag tycker att man måste vara mer försiktig än vad många är. Att gå ut och festa på nattklubb eller sitta och fika på trånga caféer (köp med hem istället!) känns så onödigt.

Reply
Hanna

Hej Linda, jag kommenterar annars aldrig på bloggar, men råkade se din kommentar och är tvungen att säga någonting. Snälla ta detta virus på allvar, jag håller med om att det är bättre för allmänt välmående att man åtminstone kunde ta en promenad ute, men då folk lämnar sin lägenhet, måste de ta i dörrhandtag, trycka på hissknappar, äldre måste hålla i trappräck, i butiken då du köper mat måste man röra vid saker som andra rör vid, som tänger, i kassan, och till och med produkter nån annan haft i handen. Det handlar om att uppmuntra preventiva åtgärder, och framgå med gott exempel, så att 95% av befolkningen håller sig till dem, så att viruset inte sprids, inte för att stänga in nån som bor långt ute på landet med närmaste granne 10km ifrån. Ja, om du är under 30 och bor i ett egnahemshus ute på landet och går på en promenad i skogen och kommer tillbaka till ditt eget dörrhandtag, kommer du antagligen inte att smitta någon, men det handlar om personer som KAN smitta någon. Och nej en normalfrisk 20-30 åring har bara en risk på ca 1% att dö av covid-19, men om jag gav dig en skål med godis och sa att det finns 100 stycken karameller, men bara en av dem innehåller dödligt gift, tror jag inte att du glatt skulle mumsa i dig några karameller eller?

Snälla förstå att din attityd till viruset är farlig, inte pga att du kanske smittas eller smittar någon, speciellt om du håller dig till alla andra preventiva åtgärder, som att tvätta händer osv, utan för att andra människor är lättpåverkade. Andra mänskor som kanske inte är lika noggranna med handtvätt.
Hälsningar från en trött arbetare som just kommit hem från ett 48h skift, som bor i ett annat europeiskt land, som jobbar inom sjukvården.

Reply
Eva

Fast det låter på dig som om du tror att det går att stoppa viruset. Det går inte. Däremot kan man bromsa takten. Om alla tvättar händerna och stannar hemma när man är sjuk så skulle det bromsas till en bättre takt. Virus kan i laboratoriemiljö överleva ett tag utanför kroppen, men den risken är väldigt liten i verkligheten och du inte typ nyser i handen, tar i ett handtag och en annan person direkt tar i det. Särskilt om folk tvättar händerna. De allra flesta av oss kommer att få det. Många kommer att dö. Det är supersorgligt, men ofrånkomligt. Om alla stannar inne, så måste vi en dag ut och då kommer en ny våg. Så det är ingen lösning.

Reply
Karro

Snälla, sluta sprida information att sjukdomen “bara” är farlig för riskgrupp, äldre och de med kroniska sjukdomar. Jag är 30+, konstaterad sjuk i corona och rejält andningspåverkad, hög feber och tryck över lungorna. Inga bakomliggande sjukdomar (Bor i Spanien).

Reply
Mathilda

Det är korrekt information att sjukdomen bara är livshotande för 65+ samt personer medbakomliggande sjukdomar. Det är du som sprider felaktig info.
Jag har just tillfrisknat från corona-viruset och hade samma som du ont i bröstet och andningspåverkad (ska fylla 39 i sommar), dock var jag aldrig döende. Så lugna ner dig och sluta skrämma folk.

Reply
Olivia

sjukdomen är inte enbart livshotande för 65+… flera yngre som dött i t.ex. Spanien, Italien och nu en 16 åring som dött i Frankrike som inte hade några bakomliggande sjukdomar. Viruset är dödligt för alla men i olika grad. Ja, yngre har större chans att klara sig än någon som är 65+ men det innebär inte att de som är under 65 inte kan bli allvarligt sjuka eller dö. Bara att de har en bättre chans att klara sig inte att de är odödliga.

Reply
Jossi

Fast visste du Linda att den yngsta personen som ligger på intensiven är 26 år och har inga sjukdomar eller är på något sätt en riskgrupp. Så uttala dig inte om saker du inte förstår dig på

Reply
Leoni

Han har leukemi, skulle nog säga att det är en sjukdom som påverkar hur en hanterar corona. Ha all fakta innan du sprider den vidare.

Reply
Elisabeth h

Linda, ny kunnskap viser at unge, ellers friske, mennesker ikke er så beskyttet mot viruset som man først trodde. Ca 1/4 av dem som er innlagt med bekreftet corona-smitte på sykehus her, altså som er så syke at de må ha sykehusbehandling, er tidligere friske mennesker under 30 år. Så man får ikke tro man ikke er utsatt selv om man ikke er i gruppen eldre mennesker med underliggende sykdommer!
Ellers holder jeg med deg i at man ( om man ikke er syk) må gå ut hver dag! Både for å se noe annet enn hjemmet sitt, for å få lit mosjon, for å se andre mennesker ( på avstand), for å høre fuglesang….et litt fint fenomen oppi alt det her er at hvertfall her ( i Oslo ) har ukjente begynt å nikke til hverandre, si «hei!», hilse på hverandre når man tilfeldigvis møtes ute på tur. Det er ellers noe vi nordmenn bare gjør, om vi ser folk ute i skogen eller på fjellet. Ikke i urbane strøk. Typ, nå som vi alle må holde fysisk avstand, holder vi sammen, selv med ukjente. Alle vet at ALLE strever med samme sorts tunge tanker, redsel, uro i disse tider.
Og Kenza, bare blogg om hva du vil. Nå, mer enn ellers, trenger vi også lett «underholdning», hverdagsglimt, bilder av søte barn og dyr!

Reply
Alina

Såg sååå många förra helgen som trängdes på uteserveringar. Gjorde mig spyfärdig. Då hjälper det inte att man är utomhus – rekommendationen är oavsett att hålla avstånd. Blir provocerad av alla dessa krögare också som beklagar sig – medan inte särskilt många av dem verkar ta ansvar genom att t ex möblera lite glesare (läst om få undantag där man får sitta i separata rum, där vartannat bord tagits bort etc).

Reply
Leila

Hej Kenza!

Maldiverna är ett av mina dröm-resemål så ser fram emot att läsa mer om din resa när du känner för det.
Personligen tycker jag det är skönt att koppla ifrån hjärnan från rådande situationen och dagdrömma om resor/livet efter isoleringarna.
MEN jag har full förståelse och respekt över att det är en svår avgränsning för dig att veta vad du ska dela med dig av och att du får kritik oavsett dina beslut.

Instämmer totalt med att det är viktigt att ekonomin rullar på, jag tror hotet mot folks leverbröd kommer vara extremt mycket större än hotet mot livet. Speciellt unga (främst kvinnor ) med otrygga anställningar och ensamstående föräldrar som behöver stanna hemma när skolorna stänger. Jag kommer dra mitt strå till stacken och tycker det är fint att du uppmuntrar fler med den möjligheten att göra det <3

Reply
Jenny

Hej fina du!

Vet inte om det känns betryggande, men dödsfallen i italien kommer verkligen aldrig bli lika i sverige! Förra året när jag var i italien så pratade vi med lokalborna som berättade att de har extrema problem med fattigdom, de har inget bra pensionssystem så äldre jobbar tills de stupar, så många unga dör varje år på gatan för de inte får jobb.

Så tänk dig den situationen och lägger på ett starkt förkylningsvirus :/ = katastrof!

Reply
Alexa

Vad har fattigdom med det att göra? Du pratade med lokalbefolkningen? I hela Italien? Du uttrycker dig verkligen ointelligent, det är pinsamt. Situationen i Sverige kommer att bli likadan.

Reply
Josefin

Men självklart går det inte att jämföra Italien med Sverige. I Italien bor det mer än 60 miljoner människor på en relativt liten yta. Det är otroligt trångbott, ofta sambor äldre med sina yngre släktingar osv. Sen var smittan redan spridd i Italien innan Kina ens gick ut med informationen om Corona. De hade alltså inte en chans att påverka spridningen eftersom den redan var i full gång. Så jag tror det ska väldigt mycket till om situationen ska bli densamma i Sverige. Men ingen vet ju helt säkert och det är så sorgligt och skrämmande hur läget är i Italien och många andra länder.

Reply
Erika

Jenny?! Jag bor i Italien. Vad pratar du om? Italien har 100 % gratis sjukvård och väldigt bra sjukvård, klassad som en av de bästa i Europa. De pensionärer jag känner får mer än min mormor och farmor i Sverige.
Dör unga på gatorna? Va? Det är inte så stor skillnad på Sverige och Italien.
I Italien så vårdas många äldre på sjukhus mycket längre än vad man gör i Sverige. I Sverige vill man ha äldre ett par dagar på sjukhuset i Italien kan de stanna flera veckor, så äldre har ju också blivit utsatta på sjukhusen.
Norra Italien har också Europas äldsta befolkning.
I södra där många inte betalar skatt har du rätt i att pensionen kan vara dålig men skulle nån inte få vård för det? Och de flesta slutar jobba vid 67.

Reply
moahh

rumours says you are suffering financially. But you have so many jewlerys and bags. And I dont think you are really loosing as you made a fortune, and am pretty sure you have invested. And if you lost through investments well then its yours loss… its funny you want people to buy online, you just spent 5-6000 euro on a maldive luxury trip😂Greed dont stop

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Then you got it completely wrong. So far I have not noticed anything on my personal finances, my partners are still booking collaborations but I’m sure that could change soon. I’m not worried for myself, I’ve got myself and my family covered which I’m very thankful for. However, my other company Ivyrevel is struggling right now just like many other businesses out there. Companies are shutting down/cutting staff leading thousands of thousands of people unemployed already. Closing Ivyrevel is not something that would affect me financially since I’m not making any money at all of it and never have, but it would break my heart of it comes to that point that we have to leave all of our employees (which are mostly young women) unemployed. If I can do anything to try to prevent that, I will. If you want to blame me for that, go ahead!

Reply
Nyfken

Så du menar att aleks inte heller tagit någon inkomst från ivyrevel? Tjänar ni ingenting själva av ert företag :) ?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Precis så som det låter. Att företaget endast kostat mig pengar och att jag inte tar ut någon lön. Inget konstigt för en företagsägare innan bolaget blivit lönsamt.

Reply
Hanna

Jobbar Aleks också gratis för Ivyrevel? Konstigt att formulera sig att man inte tjänar nåt på företaget om ens man gör det?

Ess

Sanning med modifikation. De tar inte ut månatlig lön, istället utdelningar då det skattemässigt är mer fördelaktigt.

Tycker dock det är lite fult av dig Kenza att blåneka och ljuga dina unga följare rätt upp i ansiktet.

Du har utseendet, men inte direkt brains.

S

Wtf vrf ha ett företag om man inte får ut en ända krona? Helt klart en lögn. Sen så investerade stora företag i er och ni hade det riktigt bra ekonomiskt på ivyrevel så varför ljuga och säga att du ej fått en ända krona. Billigt.

Reply
Hanna

Men om vi som kunder fortsätter handla på restauranger/caféer kommer de fortsätta hålla öppet, och de som jobbar där kommer inte kunna isolera sig. Om alla slutar gå i butiker eller på restauranger/caféer kommer de snart att stänga ner, och smittspridningen kommer minska. Varför är det alla influencers hjärtefråga att få köpa tanke-away varje dag??

Reply
Sabina

De som jobbar inom restaurang och café kan inte isolera sig ändå, utan att förlora sina jobb och sin inkomst. Vissa verkar inte förstå att valet för människor inom den här branschen att isolera sig inte finns, restaurangerna och caféerna måste hålla öppet för att tjäna in pengar att betala sitt uppehälle med. Min kollega blev varslad i dagarna med alla provanställda inom samma kedja i hela Sverige.

Reply
E

Ja, om alla friska människor sluta handla eller köpa från restauranger kommer företagen tvingas stänga, men inte för att vi som arbetar inom branschen ska kunna gå hem och isolera oss. De kommer tvingas säga upp oss.
När detta är över och de som jobbat hemifrån, bunkrat upp och isolerat sig vågar sig ut på stan igen kommer väldigt många inte ha ett jobb att återvända till.

Reply
Olivia

restauranger/hotell kan inte bara stänga. De går i konkurs då de fortfarande måste betala räkningar, hyra osv och utan gäster har de ingen inkomst. Det som är problemet. De som jobbar i restaurang/hotell blir uppsagda nu för de får inte in några pengar för ingen går på restaurang eller bor på hotell just nu.

Reply
Sofia

Tycker det är skitbra att du skriver om detta, och att du pratar om ekonomin! Känns som att alla bara pratar om karantänen (god knows att jag känner till det där, vet ej hur länge jag kommer sitta inne här i Spanien), men det experter har börjat prata om är ju att ekonomiska krisen kan komma att få mycket större följder på vårt samhälle om vi bara slutar konsumera helt i några veckor/månader. Heja dig!

Reply
Lizette

Tack för att du slår en slag för folks jobb och företag! Jag har precis startat upp min firma (i december) som nyföddfotograf (är bröllopsfotograf sedan tidigare) och hos mig är ju varje dag hygiendag – eftersom så små bebisar inte har något immunförsvar och redan är infektionskänsliga. Men corona göra ju att de som tänkt komma till mig kanske inte vågar pga de måste lämna hemmet, trots att fotograferingen i sig är säker. Just nu känner jag att jag verkligen hade behövt en boost, för som det ser ut nu så finns det risk att det inte kommer fungera resten av 2020. Så tack för att du uppmärksammar!

Reply
Jessica

Italien är först och främst ett äldre land med äldre invånare, deras sociala kultur är helt annorlunda än för oss och det är därför det har delvis blivit som det blivit. Det är skrämmande med höga dödsantal per dygn, jag håller med, men vi i Sverige har varit väldigt noga med att göra smittspårning från början (vilket nu har lagts ner dock men det är en bra start och grund till att minska smittspridningen). I italien är man väldigt fysisk – det är vi knappast här i samma utsträckning. De samlas många och bor trängre. Vi har normalt sett ett mycket mer socialt fysiskt avstånd till andra människor dessutom brukar vi inte träffas mer än 2-3 st i samma sociala grupp. Detta utgör många risker och de tog inte situationen tillräckligt tidigt på allvar. Jag säger givetvis inte att det inte kommer hända här men med hur vi har hanterat situationen så är det mindre riskfyllt att det bli så. Se på utvecklingen hitills, 1700 ish är smittade och 20 är döda, vi ökar sakta jämfört med många många länder. Jag skulle helt ärligt hålla mig undan att konstant uppdatera sig själv med information om läget. En gång om dagen max, för oron och stressen man upplever genom att vara rädd för att sina nära och kära – den är inte heller bra. Följ råd, ingå inte i hysterin, bidra till ekonomin som vanligt, motionera och skydda riskgrupper.

Reply
Inte ok

Folk dör. Sjukvården saknar resurser i form av material och personal. Vi tampas dagligen med att kunna ha tillräckligt många intensivvårdsplatser till de svårast sjuka. Och du väljer att fokusera på konsumtion? Fräsch!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Man läser det man vill läsa antar jag. Du har uppenbarligen missat halva mitt inlägg.

Reply
Cara

Kenza, det kommer alltid att finnas idioter, även människor som läser din blogg, låt dej inte tryckas ner av dem! Vad du säger är OERHÖRT viktigt, vi är redan långt inne i Coronakrisen, och det är fint att det finns individer som du som redan nu står upp och ringer i varningsklockan inför nästa kris, nämligen den ekonomiska krisen. Vi kommer att se många av våra nära och kära, mista sina företag, sina jobb, sina hem och sin trygghet i och med detta. Tack för att du Kenza visar sunt förnuft och är förutseende, synd att det finns folk som klankar ner på dej när du bara vill väl.

Och till “Inte ok”:
Det handlar inte om konsumtion, det handlar om att sätta pengar i rörelse, så att de som behöver pengar ens har en chans att lyckas förtjäna dem. Vad tror du att händer när pengar slutar cirkulera? jo sen kan färre människor köpa saker, för att det finns mindre pengar, och när folk inte köper saker, får andra personer inte in pengar, och då kan de inte betala sina räkningar, eller sina mediciner, eller sin hyra. Och när dessa personer inte får in pengar på att hyra ut sina bostäder eller restauranglokaler, eller får betalt för sina utskickade räkningar, kan de inte betala sina räkningar. Och så börjar hela korthuset rasa. Korthuset som heter vårt samhälle.

Vad moget av dig “Inte ok” att inte ens skriva under dina ogenomtänkta åsikter och påhopp med ett namn.

Reply
MN

Vissas kommentarer här tydliggör precis hur dåliga en del är på att härbärgera sina känslor. Verkar gå tätt ihop med en oförmåga att ta in fakta. I dagsläget har vi tex inte brist på intensivvårdsplatser, antalet sjuka som behöver intensivvård understiger ännu antalet platser med råge. Dessutom arbetar man på att få fram fler intensivvårdsplatser för att kunna möta en större efterfrågan framåt.

Reply
Sofia

Var också förfärad över Italiens siffror, sen tror jag det var Italiens president som sa att det är alla döda i Italien. Så det är inte bara avlidna av Corona, utan även ”vanliga dödsfall” typ stroke, hjärtattack osv.

Reply
Mathilda

Ja och de har 46 000 dödsfall normalt på en månad i Italien så 700 på en dag är normala dödssiffror.

Reply
R

Nej, men det är ju inte sant det är de som dött av viruset. Visa gärna en källa på var ni fått den felaktiga informationen.

Reply
Josefin

Han uttryckte sig lite klumpigt. Alla de 793 som dog under ett dygn i Italien var testade positivt för Corona men det han menade var att det var ju inte helt säkert de dog just av viruset eftersom många var väldigt gamla och hade andra sjukdomar som kanske i något fall var orsaken. Men alla var smittade av Corona.

Reply
ab

De dog med coronavirus (smittade) men dog inte nödvändigtvis av coronavirus (skulle ha dött även om de inte fick viruset).

Reply
Wideovixen

Du får gärna skriva lite om din semester och andra vardagssaker! Tycker snarare det är fint att få se och läsa om några ljusglimtar när man spenderar 99% av sin tid inomhus 😊

Reply
Emmie

793 är de som dött i Italien på ett dygn var i helhet ovadsett om de va i Corona eller annan sjukdom så de har blivit vinklat lite fel av media som gör de mer hysterisk än va de är då många av dessa som dött inte ens har sjukdomen. Men obehagligt är de för de :/

Reply
johanna

Det är en udda situation vi är i nu, jag har exempelvis slutat gå till gymmet, då det känns som ett ställe där man verkligen kan sprida smittan men samtidigt går jag till jobbet fortfarande. Men försöker undvika buss och försöker vara ute i friska luften mer.

Reply
Anna

Tycker du kan skriva om Maldiverna! :) Suttit hemma nu i ca 2 veckor och vill gärna läsa om något ej Corona relaterat. Det mest fram emot semester bilderna på din söta son!

Reply
sam

Hur känner du över att många av dina influencer kollegor vädjar till sina följare att stödja lokala företag, minska smittspridningen genom att stanna hemma men fortfarande syns ute och festar i större grupper på sina instagram stories? Tycker det är riktigt dubbelmoral bland flera influencers i sverige, bland annat Danijela, och margaux. Detta gäller inte dig, tycker du har varit tydlig med vad du tycker både i handlingar och ord.

Reply
Malin

Viktigt att poängtera, och som jag tycker att många missar att nämna, är att de framförallt är våra äldre som riskerar att råka illa ut. Att det dyker upp svårt sjuka även bland unga sker varje år med våra vanliga influensor det är tyvärr så det är. Är man inte i riskzon för en vanlig influensa och inte springer runt och oroar sig normalt så finns det ingen mening med att drabbas av hysteri nu. Alla unga behöver lugna sig, hjälpa till att hålla de äldre trygga och kämpa på för att vårat samhälle ska undvika en ekonomisk kollaps

Reply
Nina

Ja det är riktigt otäckt vart det är på väg i världen.. Vi får stanna upp våra liv och hålla andan en stund. Såå många människor som blir berörda av detta och alla småproblemen man tänkte på innan känns rätt fjantiga nu..
Ta hand om varandra och kör på med Maldiverna inlägg när du känner för det vi är många som behöver drömma oss bort och tänka på annat!
Massa kramar

Reply
hannah

i think you wrote a really good text and everyone that just hates against you and twists your words (like oh you only think about money while ppl are out here dying) should maybe just read it again. i agree with what you are saying. here in germany everything is closed besides shops that sell food (e.g. supermarkets, bakery, restaurants (only open during the day though and with strict rules like tables have to stand at least one meter from each other)), and shops that sell hygiene articles and so one. schools are closed but kids are educated from at home via an programme where the teacher and the class is online at the same time and classes are held through that online programme (the teacher can also see if all the students are really online or not). so at least the education is still continuing as normal. i still go to work but we are struggeling already. its a big fear that we will lose our job and my company has to shut down. i dont know how long this whole thing will go one. i just hope that it will soon end and we can go back to a normal life. i am really in fear for us all. but one thing i wanted to mention is that since this virus is new and even experts dont know much about it newer cases show that even young and healthy ppl can be affected by it to a point where they have to be in a hospital. so its not quite right that only old ppl can die from it but also young/healthy ppl. just a heads up. so stay inside as much as you can. if you go out keep a distance and as you said IF you have the chance to support smaller buisnesses pls do so so ppl can keep their jobs <3 we all need to stick together now. we are all in this.

Reply
Läsare

Jag har längtat efter din Maldiverna-inlägg, hade bara blivit glad av det nu i kaoset! Så trist att folk hemskt gärna fokuserar på att hitta fel och sprida negativ energi just nu…

Reply
Lina

Snälla sluta vara så girig. Vem i hela helvete bryr sig om att ditt bolag ivyrevel ska klara sig, som vill sälja kina-krafs för extrema överpriset sett till den totalt värdelösa kvaliteten ?! Herregud Kenza skärp dig, du är pinsam. Åk iväg till Maldiverna igen. Ciao.

Reply
J

Ja precis ingen bryr sig om dig ändå så sluta följa så kanske du slipper känna dig så avundsjuk på Kenza. ”Ciao”

Reply
Anastasija

Att vara influencer = uppmuntra till kapitalism och miljöförstöring! Inte särskilt roligt just nu! Influensers tid är passé. Att fota sig själv och skryta om hur bra din familj har det ekonomiskt är enligt mig mycket konstigt och fult!

Reply
Jessica

Haha säger du som antagligen lever på soc bidrag och är tjock o fet. Svenska avundsjukan är värre än corona viruset🤣

Reply
Sofie

Tjock och fet, är det något fel att vara det menar du? Eller hur kan man skriva det på det sättet som du gör?

Reply
Anonym

Fint! Men jag tycker att ni med mycket pengar skulle kunna bidra med pengar för att öka lönen till de som arbetar inom vården, de som i princip räddar Sverige. Att bidra med pengar kan ge vården resurser som krävs och som idag saknas

Reply
MN

Alla individer som arbetar legitimitet i Sverige bidrar med pengar till sjukvården och allt det andra gemensamma. Det räcker med att ha en lön på runt 40’ och uppåt så bidrar man plötsligt med hälften av sin lön till det gemensamma varje månad, året runt. Då har jag alltså inte räknat med de ”dolda” skatterna såsom arbetsgivaravgifter mm. Att jag skulle ge MER än hälften av min lön till stat, region och kommun är faktiskt helt otänkbart för mig. Man kanske skulle minska på slöseriet av skattepengar istället?

Reply
Rebecca

Så bra inlägg! Jag är sjukskriven för psykisk ohälsa och är hemma rätt mycket ändå. Men det är också massor av mottagningar jag måste ta mig till. Att hela samhället stannar upp är inte särskilt kul för någon, precis som du säger. Jag är inte i riskgruppen, och försöker att inte träffa för mycket människor. Det enda jag tycker är extra jobbigt är att ett viktigt möte som är viktigt för min framtid om jag kommer kunna komma ur min psykiska ohälsa eller bli sjukare och behöva gå till jobbet. Det är väl en liten fjärt i rymden kanske, men att stötta lokala affärer och restauranger är viktigt. Ta hand om dig, och det här inlägget var verkligen väldigt bra! Om ni vill läsa mer om att tackla psykisk ohälsa som ätstörningar och ångest så får ni gärna kika in på min blogg! Kram

Reply
Gullan

Du menar att du vill att vi ska återgå till kapitalistiska skadliga konsumtionsbeteenden som bygger på att skapa behov som inte finns. Som bygger på att skapa osäkerhet hos människor för att få dem att handla era sponsrade produkter. Jag vill uppmana alla som läser: Blanda inte ihop #supportyourlocal med onyttigt komsumtionsbeteende! Självklart har influencers ett intresse av att upprätthålla en hög inkomst med anledning av deras utgifter och är därför nu ute och propagerar för att ni ska köpa deras betalda rekommendationer. Våra oändliga behov av att konsumera är ju orsaken till varför vi är i den här situationen med coronavirus! Ta hand om varandra och var klimatsmarta i era stöttande köp.

Reply
K

Du åker På en resa för typ 100.000, får allt annat betalt (renoveringar, mat, skönhetsprylar, kläder) men vill att andra ska dra ur dig ur skiten? Nä tack, du har för länge sedan visat att allt bara handlar om dig i din värld, men tyvärr funkar inte den yttre världen så. Du är inte så viktig där ute så ta hand om dig själv och låt folk hjälpa de som verkligen behöver det.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Alltså suck.. Spelar ju fan ingen roll vad jag säger. Har aldrig bett någon hjälpa mig, jag är inte ens i skiten så jag förstår verkligen inte varför du ens skriver så. Jag försökte uppmuntra folk som har möjligheten att hålla ekonomin i rullning så att färre förlorar sina jobb. Det har inte med mig att göra, jag personligen är inte ens påverkad. Är det så jäkla svårt att tro att jag bryr mig om andra? Förstår verkligen inte hur man kan tolka det så fel, men har man en negativ åsikt om mig (vilket du uppenbarligen har) så blir det väl så. Riktigt trött på dig och andra som dag in och dag ut bara sitter och spyr galla över mig och andra ”influencers”. Gör er själva en tjänst och lägg er tid på något vettigt istället.

Reply
Lina

Jag tycker texten var jättebra och förstår precis vad du menar. Förlorar folk sina jobb ökar psykisk ohälsa och frågan är varför folk bagatelliserar det jämfört med fysisk sjukdom?
Heja dig som vågar uttrycka din åsikt Kenza! 🙌👍🌟

Reply
Stina

Det blir lite konstigt här kenza. Du har en läsare som onekligen provoceras och ger dig kritik och du besvarar henne med att svära och ett otrevligt svar? Har du inte ett kommentarsfält för att folk ska kunna få kommentera och lämna sin åsikt? Jag har så svårt att se att ett seriöst bolag skulle svara på samma sätt om de fick kritik?

Du kan ju inte neka att du fått väldigt mycket betalt och kWh själv reagerade på att vi nu ska “rädda” ivyrevel när jag inte upplevt ngn ansträngning för det tidigare? Ex genom att du inte använder kläderna själv samt gör reklam för direkt konkurrerande märken. Kan du besvara kritiken på ett sansat sätt utan att ta det personligt?

Reply
Azze

Det var ju ett personangrepp. Håller meddelandet städat men du kan ju tänka dig vad jag egentligen hade velat svara på en kommentar som denna.

Reply
Olivia

tycker det är intressant att folk läser in att Kenza uppmanat folk till att handla på IvyRevel. Hon har inte ens nämnt sitt eget företag i inlägget utan skrivit att folk som har möjlighet bör försöka hålla ekonomin i rullning genom att handla online, i butiker, köpa hämtmat. Inget i hennes inlägg är riktat att uppmuntra att handla på hennes företag utan hon skriver generellt att ekonomin behöver hållas i rullning för att människor inte ska förlora sina jobb. I och med att vi inte handlar går butiker i konkurs för de har inga kunder och därmed kan de inte betala sina kostader att driva butikerna. Så ja det är en bra uppmaning att hålla ekonomin i rullning för att människor inte ska förlora sina jobb.

Reply
Mari

Synd att du känner dig så oviktig och måste smitta det vidare till Kenza och försöka få henne att känna sig oviktig! Hade hon tänkt på sig själv hade hon väl inte skrivit något om situationen alls då hon har det fortfarande gott ställt? Att hon spenderar 1 kr eller 100 000 kr på en resa, det är väl fortfarande pengar hon har slitit och jobbat för i alla år och vem är du ens att yttra dig gällande NÅGONS personliga ekonomi. Tycker du att det är ens en passande tid o kasta hat från höger o vänster, gör något vettigt lilla vän!

Reply
Annica

Fast personen har en poäng, du har visst bett folk hjälpa dig. Du bad ju dina följare att handla från IvyRevel för att visa support så att ni inte går under. Sen drog du även kvinnokortet på det. Varför ska den bördan läggas på någon annan? Ni omfattas väl av krispaketet? Jag förstår att det är konstigt att någon lever lyxliv och sen ber folk som kanske knappt vet om de kommer ha kvar sina jobb inom en snar framtid att handla skit som de antagligen inte behöver då folk dör som flugor just nu. Sen är ditt svar extremt aggressivt, visst att man kan bli provocerad, men snälla…

Reply
J

Men snälla vad är det för fel på er? Gå med er avundsjuka någon annanstans. Småungar. Kenza ditt inlägg va helt rätt !! Måste rädda samhället o alla företag innan samhällskrisen blir värre än corona självt.

Reply
Sanna

Nä snälla berätta om er tid på Maldiverna. I dessa tider vore det skönt att läsa om något annat än Corona, och se lite vackra bilder 😍

Reply
Anna

Jag tycker det är toppen att du skriver om det som ändå alla tänker på nu, resor känns ju ganska sekundärt i nuläget. Skriv gärna även om du inte har något särskilt att skriva om :)

Reply
Sara

Skriv om Maldiverna! Jag behöver få drömma lite. Få känna lite hopp i all skit. Hade planerat att åka dit i sommar och såg framemot en review av LUX! Kan du inte göra lite typ sminktutorials också? Kanske någon återblick från förr, med gamla outfits eller nåt? Bara allmänt sköna inlägg som inte handlar om kaoset? Saknar din blogg 😘

Reply
noor

Take care Kenza. I hope this virus will leave asap. The situation in Italy is so bad, I feel so sorry for the people who try to save lives because they work 24/7. :(

Here in Belgium there are already +3000 infectants. Everything is closed, except for pharmacies and supermarkets.

<3

Reply
Anna

Håller 100% med Tina!! Vidrigt och utbildat sagt av”K”. Om du nu är så klok som du påstår så kan du föra dina argument bättre…..

/”Universitetsutbildad”

Reply
G

Till skillnad från Kenza som är intellektualiteten själv och vill “allas bästa” trots att hon dagligen reproducerar skadliga ideal. Jo… vad var din poäng nu igen?

Reply
Julia

Kenza säger i princip samma sak som Folkhälsomyndigheten när det kommer till smittspridning, och samma sak som statsminister Stefan Löfven säger när det kommer till att stötta småföretag i den mån vi kan.Låt oss stå samman i krissituationer istället för att vara otrevliga mot varandra.

Reply
Emelie

Blir så besviken när jag ser alla dessa elaka kommentarer och personangrepp. Jag hoppas verkligen att du, Kenza, och alla andra här förstår att det bara är personer som inte har något bättre för sig i sina liv än att sprida negativitet. Inget handlar om utbildning, pengar eller liknande.. deras rent av dumma kommentarer handlar enbart om att såra eller att få en reaktion. Du är fantastisk och alla här som är snälla mot varandra och försöker vara positiva i dessa konstiga och oroliga tider är precis lika fantastiska! Med ett kallt huvud, ett varmt hjärta och rena händer kommer vi långt! Och till dig som vill säga något om min kommentar, kör hårt! Kunde inte bry mig mindre. Kramar till er allihop! :)

Reply
Isabelle

Om du bryr dig om dina anställda så sälj dina märkesväskor, skor. Flytta till en billigare lägenhet etc, finns mycket du kan göra för att ge dina anställda sin lön? Men du skriver om när ni nästa gång ska resa..

Reply
Ida

Alltså fan vilka trista kommentarer du får! Jag hade blivit knäpp. Jag blir knäpp av att läsa trots att de inte är riktade mot mig. Bättre att bemöta folk med positivitet tror jag, och inte ta åt sig. Bara skita i dessa typer av kommentarer med ett leende på läpparna. Men i ärlighetens namn hade jag nog spytt galla tillbaka över dessa kommentarer. Jag tycker det är imponerande att du (och många andra) orkar fortsätta med att dela med er! Äsch vet inte vart jag vill komma med detta, ville nog bara stötta lite grann och säga att SKIT i de negativa kommentarerna, folk som letar fel hittar alltid fel. De vänder på det man säger/skriver till ens nackdel. Ingen idé att lägga energi på.
Nu ska jag beställa en pizza från min lokala Pizzeria.. mums! allihopa ;)

Reply
Azze

Tja Ida! Svär jag blir också knäpp, chockad knäpp över människors förbittring och avundsjuka och fulhet. Så fula själar vissa har, kommer och skriver fult skit där som sitter i sina fula kläder med sina osexiga partners fast med sin mediokra hjärna och oförmögna att någonsin se världens skönhet och existensen magi. Det är sorgligt, men ändå förbannande att påminnas om deras existens såhär i ngns kommentarsfält. Som att plötsligt bli bajsad på av en fågel när man är ute och tar en promenad.

Reply
Khloe

Someone said: “Pretty words are not always true, and true words are not always pretty.”

I don’t think that constructive criticism shouldn’t be expressed. We live in a free society. I always try to show compassion for a person and I want to express my compassion for you, Kenza, as well – I get it how hard it is to accept criticism because you know there’s no way back for you: supporting consumerism and fancy lifestyle is your 24/7 job and people, in general, are not capable to adapt to a lower standard of living by reducing consumerism. But at the same time please try to understand why some people find it ridiculous that you are encouraging people on Instagram to buy more Ivyrevel stuff to save people’s jobs: you and your husband co-founded this company, right? Can you give us a more reasonable explanation of how come you didn’t get any money out of it? You are a married couple, he works there, right? Does he volunteer there? I don’t get it what you meant by it. The only explanation to me is that the business isn’t going well since the beginning and that you end up with a negative revenue each year. But I doubt that is the case because how can you keep the company running for so many years if you don’t get any profit for it? Again – can you explain how this is possible?

Also, try to understand that people are mad because you are worried for the salaries of your workers but at the same time you own designer bags which last XXXX EUR each and can afford family vacation that costs smth like XX.XXX EUR. I’m sure you could pay many workers with this money during these hard months. That’s not hating – these are the facts.

Being influencer might be easy on a daily basis because of all the luxury and free stuff you get but people will never see this job as smth relevant, most people see it as harmful – unnecessary traveling (had to do smth with corona as well), consumerism, etc. It’s an easy way for influencers to get out of real-life struggles (college, stressful job that requires a lot of daily time …) at the cost of other people / our planet.

This was supposed to be constructive criticism – I have never doubted that you are a good person. I’m sure you are.

Reply
Azze

This is not constructive, are you blaming corona spread on influencers for example? If People see ibfluencing as that bad, they are the ones making ut happen just by engaging in social media and following the social media. Influencers are What People want apparently because they would never have become this big so ehatever People think, they are giving Kenza the bags and the trips of their own accord.

And that IS the case with the business. Why should that be so surprising, in this world how could you pissibly think there would be any winnings with a Company like that? Kenza dis this because she loved it, not to make money.

The workers are payed with the money connected to the Company IvyRevel, I guess. The bags are bought by money connected to the blog. Why should she give away money she earns ny herselft in her blog to people working in IvyRevel?

You can try and polish a turd as much as you want, it’s still a turd.

Reply
.

Håller med denna kommentar, spot on! Ser också många företag som istället för att tigga faktiskt använder sina fabriker till att tillverka annat för att hjälpa sjukhusen med redskap. exempel på såna företaget är absolut vodka och H&M. Tycker det är helt fantastiskt initiativ!

Reply
Anonymm

Något skaver när du skriver att “de som blir arbetslösa är unga kvinnor” och att du skulle göra ”allt du kan för att motverka att få dem arbetslösa” _samtidigt_ som du sponsrar och gör reklam för företag som har kvinnor som arbetar för slavlöner i Bangladesh, så att du kan tjäna pengar.

Reply
nadja

why did you decide to not translate this post? the whole world is affected by the virus and its not only a problem sweden is facing. i would just love to know why you decided that way? :) did you fear that because in every country the problem looks like different and the rules are different that you would face some (more) critism from those who have stricter rules?

Reply
E

Fina, kloka, omtänksamma du! Jag skulle älska att läsa om din resa. Eller kanske ett inlägg om resmål du skulle vilja besöka! Och som förstagångsmamma själv får jag inte nog av lilla Nikola, inlägg från din dag där du berättar vad du åt till frukost, något gosigt Nikola gjort eller så, är jätteuppskattade. Fortsätt vara som du är!

Reply
Elisabeth h

Kenza, håper du vet innerst inne at de fleste som følger deg, liker det du gjør, og skjønner meningen bak det du skriver om å støtte lokale små bedrifter. Haters will hate. Haters will find a reason to hate. Vær sammen med din lille familie, kjenn på kjærligheten og gleden den gir, kjenn på varmen fra dem som heier på deg. Stor klem.

Reply
Z

Jag gillar dig men kan samtidigt inte låta bli att tänka att alla pengar ni lägger på take away just nu kanske istället borde gå till Ivyrevel? Eller är andras anställda mer viktiga än dina?

Reply
Caroline

Nej, skriv om din Maldiverna resa!! Vi behöver annat att tänka på än Corona som tar över våra liv vart vi än går, vem vi en pratar med..

Reply
Linda

Fint inlägg! 🌸☀️ Vad tråkigt att så många kommenterar negativt. Mer positivitet till folket vi ska göra allt vi kan för att överleva det här tillsammans💕 Hoppas också att vi på andra sidan av denna kris kommer ut som starka, målinriktade och med nytt fokus så vi kan bygga upp ett tryggt samhälle igen.

Reply
Sofia

Brukar aldrig kommentera något, trots att jag följt dig i många år 😊 Tror folk kommer hata oavsett hur du skriver och jag tycker det är synd och helt oacceptabelt. För ni som hatar sprider bara mer elände runt er och skapar ännu mer negativ energi. Kan inte ni som skriver hat och kallar Kenza för det ena och det andra bara tänka att man istället för att vara elak kan vara snäll? Det är ju inte jättesvårt och dessutom är det såååå mycket trevligare 😊 Tips!!!

Reply
Julia

Kriser som denna skapar rädsla och osäkerhet vilket tar fram det bästa men också det värsta i människor. Jag tycker det är häpnadsväckande att se hur många av er som skriver så mycket elakt till Kenza och till varann. Det är också skrämmande vilka påståenden som görs av vissa. Hur vågar ni uttrycka er med sån säkerhet, vad har ni för kunskap om det ni säger? Om vem denna sjukdom drabbar hårdast, eller om en influensers motiv eller människosyn? Vad vet någon av oss?

I dessa tider önskar jag att vi alla kunde vara extra försiktiga med vilken information vi sprider och hur vi talar med varann. Vi är alla i risk att drabbas av denna situation på ett eller annat vis, oavsett om vi vill tro det eller ej. I dagsläget är allt oklart. Inte ens experterna kan med säkerhet säga exakt hur detta kommer gå i längden, varken medicinskt eller samhällsmässigt. Så under tiden vi väntar på resultat, på svar, kan vi inte göra det tillsammans? Gå inte i attack mot era medmänniskor utan stötta, förstå och ha tålamod med varann. Följ FHMs rekommendationer, var källkritisk och tänk med både hjärna och hjärta innan ni delar eller kommenterar! Vi är alla i detta tillsammans, rik, fattig, gammal och ung, det spelar ingen roll.

Kenza, jag hoppas att du vet att vi är många MÅNGA fler som ser att dina intentioner är fullgoda. Som är tacksamma för att du som influencer delar goda, välmenande råd. Du är och förblir en förebild och positiv påverkan på dona följare. Det är lätt att hoppa på någon som är tillgänglig och simpla människor väljer den lätta vägen. 💕

Reply
Karolina

793 var det totala antalet som dog i Italien den dagen; cancerpatienter, äldre mm.
Så ngt missvisande uppgifter av media.

Reply
Johanna

Jättebra skrivet!!!!

Förstår precis vad du menar. Tycker det var supertydligt.

Reply
Maria

Her i Norge har vi stengt alle frisører, hudpleiere, skoler og barnehager, de fleste resturanter er stengt! Det har hjulpet på spredningen! Handler mat på butikken som vanlig og går innom andre butikker hvis vi må. Går tur med barnet mitt hvertfall en gang om dagen men unngår mennesker og holder oss mest hjemme!

Reply
malin

Bra skrivet! Det är viktigt att sprida kunskap och försiktighet utan att skapa panik och oro, du gör det bra!

Reply
Molly

Det här med att nysa och hosta rakt ut, wow, spot on. Och att överhuvudtaget gå ut när man är sjuk. Jag jobbar i en stor matbutik och fick höra att en Coronasmittad hade varit där och bunkrat, sagt att hela familjen ska sätta sig i karantän och passade på att hosta rakt ut på kassörskanm. Hon fick gå rakt på dagen :)))
Var finns respekten hos vissa? :(

Reply
Sara

Åh herregud konstigt att det är krig i världen när ett fint och välmenande inlägg leder till såna här kommentarer 😂 Vill varmt rekommendera avsnittet ”Agnes Wold!” från podden Skäringer & Mannheimer. Så bra, informativt och faktiskt roligt! Nu är vi solidariska mot varandra och kör social distansering all in. Kärlek till er alla ❤️ (Det verkar behövas 🤪)

Reply
Jonna

Mycket bra skrivet, Kenza.
Jag jobbar inom ett stort företag där vi blir drabbade genom både permittering och varsel. För oss är det katastrof! Jag och min sambo jobbar dessutom på samma ställe, vilket gör att vi kommer att lida väldigt ekonomiskt.
I förlängningen kommer det slita enormt mycket på alla slags relationer att vara hemma hela tiden, ha ekonomisk stress osv. Det kommer även leda till ökad psykisk ohälsa, eftersom många (liksom jag) inte mår bra alls av att vara sysslolös och inte lämna hemmet.

Håller tummarna för att detta vänder så snart som möjligt, så människor slipper lida. Oavsett om det lidandet är fysiskt, psykiskt eller ekonomiskt.

Reply
ss

Tack för att du uppmanar folk till bry sig om sig själva och andra. Så bra att du använder din plattform till det!

Oavsett hur man vänder och vrider på det du skriver så är budskapet bara respektfullt, ansvarfullt och viktigt! Hur folk kan vända det här mot dig i kommentarsfältet är en gåta för mig.

Styrkekramar till dig och din familj! jättefint foto!

Reply
F

Men ni som tjatar om att folk vänder hennes inlägg till något negativt, det är ju inte inlägget folk reagerar på utan hennes uppmaning på instagram att handla från ivyrevel så folk inte blir arbetslösa!

Reply
Ardita

Helt rätt Kenza! Jag fortsätter att shoppa och beställ hem mat!❤😊Skit i bitterf….

Reply
Amelia

Jätte bra inlägg.
Det syns att du bryr dig om andra och försöker hjälpa till så gott du kan ❤️ Jag uppskattade det du skrev

Reply
Martha

I just think we should have act way sooner and closed all the countrys in Europe+the fligths which where comming in. They should have stayed 2 weeks for quarantine. And everyone else could just work normally. It will be a very hard time financially/economyc and I think there is way more than the Virus behind it…. everybody who works in the Medicine field knows that this extremly HYPED up&is too late and not necessery (for example the influenza) and most of us probably already had it just different Symptoms.

Reply
Martha

& please to the other ppl in the comments dont act like you are a virologist and the experts in this field… they all Play with your fear and thats the best thing to do if you want to have the power over ppl. Don`t think this will end in 2 weeks or 4 weeks it will be till end 2020. I think the best would be that everybody goes normally to work wash your Hands+desinfection thats it. Stay Strong Kenza<3

Reply
Rebecca

joooo skriv om maldiverna!!
enda man löser överallt är om corona, förståeligt dock. men jag måste läsa annat innan man deppar ihop totalt.

men förstår att vissa nötter kommer skriva dumma kommentarer till dig om du lägger ut om maldiverna. förstår inte ens vad de gör här inne isf.
du gör så bra du kan! och tycker du låter väldigt relevant och genuin!
så ah, suck på andra människor som säger annat..

kram på dig och din familj <3

Reply
Anastasija

För kännedom så står INTE influencers med på regeringens framtagna lista över samhällsviktiga tjänster!!! Ett råd fortsätt skriv om vad du äter/vad du senast har inhandlat för väska och låt Folkhälsomyndigheten göra det de är bäst på nämligen informera om Corona.

Reply
Anna

Jag hatar att dra läkarkortet, men jag blir så frustrerad på folks elaka och ogenomtänkta kommentarer

Jag är narkosläkare på en intensivvårdsavdelning i Sverige. Jag har förlorat en av mina patienter till Corona. Jag är förtvivlad över situationen, men jag tycker du har en klok inställning. Inget blir bättre av att alla isolerar sig helt och slutar göra de saker som fortsatt är möjliga.

Du skriver klokt och förtydligar dina tankar upprepat – men folk vill misstolka.

Jag håller med dig. Vi ska stötta företag på de vis vi kan utifrån denna situation. Inte för företagen i sig, men för att undvika kommande arbetslöshet i den mån det går ❤️

Reply
Diana

Smittan kan spridas genom takeaway eller genom att köpa kläder online. Den kan vara på kläderna och i luften flera timmar!!!

Reply
Ebba

Fint inlägg, håller med dig helt, speciellt när det gäller att supporta lokala företag så gott det går.
Jag bor numer i Australien och här bestämde premiärministern att stänga alla “Non essential services” vilket betyder att restaurangen/baren jag jobbar på har fått stänga. Vi ska försöka hålla öppet för Take Away så att inte företaget går under, men alla oss deltidsanställda får inga timmar vilket gör att alla är i en jobbig situation. Men jag vill ha ett jobb att gå tillbaka till när denna period är över, vilket gör det extra viktigt att alla supportar vår restaurang och faktiskt köper mat hos oss. Så det du säger med att om folk kan (utifrån sin finansiella situation) köpa Take Away är det extremt viktigt att folk gör det, annars kommer många av oss att stå utan jobb även efter detta är över.

Kram på dig <3

Reply
Diana

Hej Kenza!
Jag brukar kommentera ibland och tycker alltid att man ska peppa andra på sociala medier, speciellt vi kvinnor! Jag brukar alltid kommentera med kärlek och pepp till både dig och andra influencers. Men det måste också finnas utrymme för diskussion där vi har ett samtal om det som ni influencers skriver om då ni oftast uppmanar till konsumtion, då detta är något som ni idag lever på! Däremot så tycker jag att man kan göra det på ett schysst sätt precis som man skulle göra med en nära vän. Däremot kan jag hålla med om kritiken och tycker du kan lyfta mer hur pengar kan röra sig inom samhället under denna kris utan att vi ska köpa kläder från ditt företag. Jag tycker du är väldigt klok och uppskattar din blogg så mycket då jag läst den i 10 år och vi har fått en son samma år ( helt galet). Kanske kan du lyfta upp i din blogg hur man kan hjälpa till att bidra med pengar till olika organisationer som hjälper utsatta människor? Dock vill jag påpeka att ingen av oss som kommenterar verkar göra något och använda våran röst? Så låt oss istället jobba tillsammans! Kanske alla kan kommentera här hur man kan hjälpa till att lyfta fram olika utsatta yrken under denna tid och var man kan göra för att hjälpa till?tycker inte heller att man ska förvänta att du ska bära ansvaret för att alltid veta vad man ska säga eller göra bara för att du är en offentlig person! Kärlek/ Diana

Reply
Emilia L

När Kenza försöker vara smart… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Reply
Angelique

90% av alla i det här kommentarsfältet borde bara hålla tyst. Kenza sprider faktiskt en del kloka insikter medan det enda ni verkar kunna göra är att sprida hysteri och negativitet. En eloge till dig Kenza som kämpar med att göra intressant content trots alla dryga människor som inte lärt sig allmänt hyfs. Men vi är många som kanske inte alltid kommenterar som tycker du är grym!

Reply
Lie

Typiskt tjejer, kvinnor! Jag läser kommentarerna här inne och får ont i magen. Vi tjejer stöttar varandra, yeah! FUCK NO! Ni som stör er på Kenza, VARFÖR GÅR NI IN HÄR? Skit i henne och lägg er tid på något annat. Orka kommentera. Ni som gillar Kenza… nice. Fortsätt som ni gör. Men nästa person som säger att vi kvinnor stöttar varandra kan fara och flyga. Vi är sååå långt ifrån att stötta varandra så jag blir rädd.

Reply
Zandrah

Jag ville bara säga att jag blir så imponerad av hur du uttrycker dig (som vanligt)! Så genomtänkt, så äkta, så fint och snällt! Och jag tycker att du är så stark som klarar av att stå emot all kritik och fula kommentarer som du får utstå i ditt jobb.

Och så tycker jag det är så himla bra att du som influencer använder din möjlighet att påverka på detta sätt!

Du är bara så himla bra och man liksom känner i hjärtat att man skulle vilja ha dig som sin bästa vän! Kram på’re! ❤️

Reply
Eva

Hur orkar människor skriva så otrevliga kommentarer?! Jag blir mörkrädd varje gång jag nu som då läser kommentarer på olika bloggar, helt otroligt. Jag har aldrig förstått hur man med gott samvete kan säga så otrevliga saker till nån annan.

Så jag vill skriva en positiv kommentar till dig och sända dig en stor kram Kenza (no worries, det är en virtuell kram, hehe)! Tack för att du är du och för att du fortsätter skriva en blogg som jag alltid ser fram emot att läsa! Jag har läst din blogg i säkert 10 år och har inga planer på att sluta så jag hoppas du fortsätter skriva så länge du tycker det är roligt! Love from Finland!

Reply
N

Något jag tror kan hjälpa företag att rulla på starkare är om man fokuserar på hållbarhet och använder enbart 100% nedbrytbara material och satsar på kläder som sträcker sig längre än några “säsonger”. Jag skulle aldrig handla i kategorin fast fashion igen.

Reply
Matilda

Bra inlägg Kenza skrivet på ett bra sätt. Blir bara mörkrädd över hur påhoppad du blir i kommentarsfältet. God ton folket.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*