• header

TUNA SANDWICH

Tuna sandwich

Måste vara tipsa om detta! Så jäkla enkelt och gott. Hittade receptet hos Alexandra för länge sedan och har hela tiden tänkt att jag ska testa det, men det blev inte förrän nyligen hehe. Iallafall, perfekt snack om man är sugen på något, eller som en lättare lunch! En skål med detta räcker till typ fyra mackor.

Blanda bara en burk tonfisk (jag använder den i vatten) med lite mer än en halv rödlök, majonäs (ca 1,5 msk) och créme fraiche med smak av paprika & chili (ca 3 msk men det är såklart en smaksak, hur krämig man vill ha!) Jag äter det på mörkt surdegsbröd som jag även rostar innan, och så lägger jag en tomatskiva på. Mmmmm!!

// I just have to tell you about this! So easy and delicious. I found the recipe on Alexandra’s blog a long time ago and since then I’ve wanted to try it but I didn’t do it until recently hehe. Anyway it’s a perfect snack when you’re craving something, or as a light lunch! One bowl of this is enough for four sandwiches.

Just mix a can of tuna (I use the one in water) with half a red onion, some mayo (like 1.5 tbsp), and creme fraiche with taste of paprika and chili (about 3 tbsp but depends on how creamy you want it to be!) I eat it on a dark bread, with tomato on. Yum!

9

34 Comments

Lydia

sounds really good. and omg i wish you could try real dark bread from Germany….Fresh from the bakery. i swear there is nothing better than fresh german bread :)) and also if you toast it. mmmhhhh…. :D
better than any French baguette or swedish crispbread hehehehehe

Reply
Hanna

För dig som vill hjälpa småföretagare kan jag tipsa om att flera restauranger har öppnat för att man kan swisha dem så kör de ut matlådor till sjukhuspersonal! Om du exempelvis säljer en av dina väskor och skänker pengarna skulle det ju kunna räcka till kanske 200 matlådor. Vore så fint av dig! Kram

Reply
Azze

Sug av mig, Hanna. Det vore väldigt fint av dig!
(förstår att den här kommentaren inte släpps igenom men fatta folk ibland eller??)

Reply
Natalie

Onödig kommentar , du kan lika väl sälja din egendom , eller är du ingen medmänniska kanske :p

Reply
Felicia

Trevligt sätt att skänka matlådor men jag förstår faktiskt inte varför hon ska behöva sälja en väska? Låt henne ha sina väskor som betyder mycket för henne. Det finns massor med bättre sätt än att köpa matlådor. Det viktigaste vi kan göra för vården är att engagera oss politiskt och tänka på hur vi röstar. För våra medmänniskor är det att hjälpa dem handla, att ta oss i kragen vad gäller det individuella ansvaret och faktiskt stanna hemma om vi har symptom samt fortsätta stödja besöksnäringen så gott vi kan. Jag förstår faktiskt inte varför offentliga personer ska ha mer krav på sig än vi andra.

Reply
Hanna

Oh, jag brukar göra snarlikt – blanda enbart créme paprika chili med tonfisk, ingen majonnäs – och ha i tacos istället för köttfärs. Går superfort! Bara hacka lite grönsaker och röra ihop, mycket smarr!

Reply
Helen

Mums, älskar tonfisk! Men! Ett viktigt tips till dig och alla andra som läser: Köp bara MSC-märkt tonfisk! Det är en väldigt enkelt sätt att rädda haven i vardagen. Oavsett vad producenterna skriver på sina burkar så är det bara spöfångad och MSC-märkt tonfisk som är garanterat hållbart fiskad.

Reply
Emelie

Älskar tonfisk röra! 😍 Jag blandar ofta ihop tonfisk, majjo, naturell creme fraiche, rödlök, kokt ägg och syrligt äpple tillsammans med dill, salt och peppar. Så gott!

Reply
Hoppla

Haha, håller med. Eller lägg ned bloggen? Vore bättre att lägga ned än att tvinga fram inlägg, du verkar inte längta efter att få uppdatera. Vi tackar dock för din tid, såg dig som en vän mellan 2007-2013 men sen växte vi isär haha. Börjar växa ihop igen när vi båda har små bebisar där hemma.

Reply
Erika

En annan variant som mamma gjort sen vi var små och som jag nu gör till mina barn är:
Tonfisk, bostongurka, majonnäs, salt och peppar!
Du måste testa, godast mellan två vita brödskivor som du delar diagonalt men funkar såklart på mörkt bröd också

Reply
Katarina

I wish I had nice Swedish bread to try this on! But was delicious anyway :) great isolation breakfast after a morning walk with the doggies

Reply
jesus kristus bort glömda bror

åt den när jag hade corona och den gjorde mig frisk och jag förvandlades till en gris med koncentrationsproblem

Reply
J

Köpte precis alla ingredienser till detta!! Även brödet 😂😂 om det inte blir gott skyller jag på dig 😎

Reply
Priti S

Try keeping some horseradish in the fridge – goes really well with fish flavour like this! This sandwich is also good with onions or by switching tuna to salmon. There are some vegan options you can find on Pinterest that use chick peas.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*