• header

En paus

Hej kära läsare!

Jag vet att ni är många som undrat senaste tiden om jag tröttnat på att blogga pga min dåliga uppdatering här och nu ska jag vara helt ärlig med er. Jag har bloggat sedan jag var 15 år gammal. Jag blir 30 nästa år. Jag har älskat att blogga, jag har älskat att ha kontakten med er som hängt med under så många många år och jag har älskat att dela med mig av både toppar och dalar med er genom halva (!) mitt liv. Och såklart allt gott som bloggen fört med sig. Inte bara för min karriär utan även för mig privat (utan bloggen hade jag kanske aldrig träffat Aleks?! <3) Jag kommer alltid se tillbaka på min blogg och mina läsare med stor tacksamhet och kärlek. Allt började liksom här. Men det senaste året har jag fått känslan av att jag endast gör det av vana “för att jag alltid har gjort det”, jag tycker ärligt talat att det inte är så kul längre. Och jag har alltid lovat mig själv att jag bara kommer fortsätta blogga så länge jag tycker att det är kul.

Det är dock svårt att säga farväl till något man gjort i nästan halva sitt liv och jag vet inte än om det är det jag vill. Så för att inte dra några förhastade slutsatser så kommer jag nu ta en paus på obestämd tid för att fundera och se hur jag vill göra. Kanske jag slutar blogga helt, kanske jag väljer att fortsätta men på ett annat sätt än tidigare. Något måste iallafall ske, för just nu känns min blogg bara som ett ångestladdat måste.

Jag lovar att uppdatera er när jag bestämt mig! Och tills dess så hittar ni mig såklart på instagram. KRAM!! Ta hand om er och var snälla mot varandra. Det behövs extra mycket i dessa tider! <3

// Hello dear readers!
I know many of you have wondered lately if I’ve gotten tired of blogging because of my bad update here and I’m gonna be completely honest with you now. I’ve been blogging since I was 15 years old. I will be 30 next year. I have loved blogging, I have loved to have contact with you who have been with me for so so many years and I have loved to share both highs and lows with you through half (!) of my life. And of course everything good that my blog has brought to me. Not only for my career but also for me in my private life (without my blog I might never have met Aleks?! <3) I will always look back at my blog and my readers with big gratitude and love. Because everything started here. But the past year, I’ve gotten the feeling that I only do it out of habit “because I’ve always done it”, honestly I don’t think it’s that much fun anymore. And I’ve always promised myself that I will only continue blogging as long as I think it’s fun.

However, it’s difficult to say goodbye to something you have done for almost half of your life and I don’t know yet if this is what I want. So not to jump to conclusions, I will now take a pause to think and figure out what I want to do. Maybe I will quit blogging completely, maybe I choose to continue but in a different way than before. Something must happen anyway, because right now my blog only feels like a must filled with anxiety. 

I promise to update you when I’ve decided! And until then you’ll find me on instagram of course. BIG HUG!! Take care and be kind to each other. It’s a bit extra needed in these times! <3

227

128 Comments

Amber

Noooo! :( I’ve been reading your blog for yeeeeeeeeears, it’s so weird to imagine you stopping. But if it’s not fun for you anymore then I understand, even though I’ll miss you posts!!

Reply
Julia

Åh jag hoppas inte att du slutar blogga. Har följt dig sen flera flera år tillbaka. Men jag förstår samtidigt om du skulle göra det! För vem vill göra något som tar mer energi än vad det ger ❤️ Oavsett så tackar jag för allt du har och kommer lägga upp!!

Reply
Ida

Nej vad tråkigt :( Följt din blogg sen jag var 16 och är 28 nu.. Det är lång tid. Har givetvis som många andra märkt att inläggen blivit glesare och inte lika engagerade som förr. Men fullt förståeligt eftersom du har mindre tid nu. En sak som jag aldrig slutat tycka oavsett färre inlägg är att bloggen är mer intressant än Instagram, den har alltid känts mer personlig och det är inte bara snygga bilder som jag upplever att det är på Insta. Dessutom så blir det ju såklart mer text på en blogg vilket jag tycker är mer givande än att bara se vackra instagrambilder. Men givetvis ska du inte blogga om det ger dig ångest, kommer sakna bloggen i alla fall.. Kram

Reply
Michella

Gör det som känns bäst gör dig. Har följt dig från start stort sett. Minns era turer när ni skulle se ditt favorit band Tokyo hotel och mycket mer. Det har varit kul och kommer fortsätta följa dig på insta 😊

Reply
Madelen

Åh nej, vad tråkigt! Du är verkligen duktig på att skriva, även de mest vardagliga sakerna blir roliga att läsa om här. Jag önskar verkligen dig och din fina familj all lycka framöver, känns fan sorgligt att inte få följa er mer efter alla år (din lilla pojke kan vara det sötaste jsg någonsin har sett) 😌. Kram!

Reply
Taleen

I’m so sad 😞 i’ve Been following you for almost a decade now, Thank you for everything you shared with us, you’ve Helped me SO MUCH (similar family situation) i’ve Said it before you’re my hero ❤️ ! I hope it’s just a break or that you can find another way to keep in touch with us 😘
PS : 2020 really is a f*cked up year 😂

Reply
Noni

I’ve always used to think that writing your blog is probably therapeutic for you… but I guess not. I’m sad if you stop, but you gotta do what you have to do….
I’m not fan of Instagram and can’t connect to influencers at all actually – IG posts can be kind of flat, it’s all about what you are wearing, your holiday, all the shiny stuff and parts of your life, etc. Blog is a bit more personal in a way. I’m a 10 year follower, so I guess I need to get used to this too 😅 it’s definitely a habit to go on kenzas.se ☺️

Reply
Marah

Definitely the same for me! Its kind of relaxation for me to read this blog… my favorite for many years and the only one I never stopped reading.

Reply
Angelika

Is it a 1st of April? 🤔😱
I get it. I was always supporting 100% everything you do. But it’s just… sad. I’ve been checking this site for hmm… 10 years now? Maybe even longer. It’ll take time to get rid of a habit typing kenzas into browser 😉😘

Reply
Kara

Wow, that’s a big step. I think it might have something to do with your struggle to conceive your second child? I mean with the first one you only announced it after you got pregnant and weren’t happy blogging – it’s such a hard topic so it’s better to stay away to hide it from your readers like before and live for yourself I guess. All the best!!!

Reply
Am

”Kara” what a weird comment you’ve written,
Your guessing game is not charming at all. Are you always this nosey, I hope not!

Reply
Elin

Oh my GOD, that is NOT a nice assumption to throw in someone’s face! Okay if you think it to yourself but why do you feel the need to write your speculations? In what way do you think this contributed to her situation? Please think twice before you act this nosy towards other people, this behavior was just plain awful (yes, even with that “All the best” at the end).

Reply
Aleksandra

Oh Kenza,
U were My motivation and inspiration for almost 10 years!
When i was traveling around sweden my dream was to meet U and thanks for everything!
Im your age, so I can imagine that our live changed a lot from last 15yrs.
Hope U will continue instagram! Even Im close 30, I still love follow U, lookins for old outfits and remaind how it was.
So much love and luck for U!
U are the BEST !
so sad to hear it, but the same happy about your new part of your life!
LOVE U KENZAS, and Thanks for everything ! :*

Reply
Sandra

Fan vad synd ändå. Har uppskattat din blogg, man har lärt känna -dig-, och inte bara sett dina bilder och samarbeten som IG är till för. Himla trist faktiskt.

Reply
Vivi

It’s break my heart. Even if I knew that one day you will stop and I totally understand after many years of blogging. Your blog was a routine for me for about 11 years now and I grew up with reading your blog so it’s like a little part of my teenage/young adult life is over.
I loved coming on your blog. It was a little « pause » during my days. And seeing your adventures, évolution and everything was gold. I don’t know you in real life of course but it’s like I do know you. When you get married, had your baby boy I was happy as I would be if it was happening to a friend of me.
Your blog is different from instagram because here we feel closer to you, like a diary book.
Hope that you will continue, maybe yes in a different way, with other theme or not so many post. If it’s not I want to thank you for all these years. Thank you so much Kenza. I was not a comment reader but now I felt like I have to tell you (maybe) goodbye.
Virgilia (from France – sorry if english it’s perfect haha)

Reply
Gunilla

Åhh kommer sakna din blogg om du slutar med det. Men såklart gör som du tycker känns bäst. Jag var typ 9-10 år när jag började läsa din blogg. Nu är jag snart 22 haha. Ha det bra❤️

Reply
Randa

❤️ och oavsett vad du väljer att göra vill jag säga TACK för att du har förgyllt och inspirerat under så många år! 😘

Reply
noor

I kinda felt lately that it was not how it was before :) i follow you now for like 6 years I think and I always felt you lived your life to the fullest. You need to do what you want to do and I am sure it will be a right decision, whatever that may be. I wish you and your family all the best, a lot of health and love. ❤ hugs from belgium

Reply
Karolina

Soooo sad to read this! :( But of course everyone need to do what is right for you. I totally understand, but still hope that you will maybe decide to come back. Been following you now for 11 years… wow. This is going to be weird for us too, still remember the day I found your blog. :) Glad that you will stay on instagram. Wishing you and your family the best, stay healthy! <3

Reply
Lina

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ den vänligaste bloggaren jag vet. Tack för du är du.

Reply
Josefin

Hej Kenza <3
Oavsett hur du väljer att göra så vill jag bara säga tack. Tack för att du alltid varit en bra förebild och tack för all inspiration! Jag har följt din blogg (så länge jag kan minnas tänkte jag skriva haha) men sedan jag var typ 12 (är 22 idag) och har alltid alltid älskat din blogg och ditt arbete. När jag gick i gymnasiet fick vi i uppgift att hålla en presentation om en entreprenör vi ser upp till, och utan att ens tveeka valde jag att hålla min presentation om dig. När du var med i Let's Dance tvingade jag hela min familj att heja på dig haha. Och varje gång någon uttalar "KEnza" säger jag "Det uttalas Kinza faktiskt". Har alltid backat dig. Kommer alltid backa dig. Har aldrig kommenterat på din blogg tidigare då jag alltid tycker att det känns så.. konstigt? Jag vet inte. Men nu kändes det som att det ändå var på sin plats att jag talar om för dig att jag verkligen ser upp till dig, har alltid gjort och kommer troligtvis alltid göra. Och om du väljer att sluta blogga så vill jag bara säga tack. Tack för att du alltid varit en bra förebild och tack för all inspiration! <3 Tack för allt!
Kram Jossan

Reply
Felicia

Tråkigt för oss läsare, men du ska såklart göra det som känns rätt för dig och inte fortsätta enbart för vår skull. Kram!

Reply
Aneta

Good luck! do what you want, remember that your fans always will be with you and your decision:) ❤️

Reply
Franka

This makes me so sad because your blog is like my morning newspaper haha 😀 I haven’t been reading it for so long though (since your and Aleks’ wedding). I felt like this blog is your way of communicating with your fans. But if it makes you anxious and unsure I think it’s best to quit then and do something you like to do more 🙂 I don’t really think that you should feel bad about letting this go if it’s something you are not completely happy and passionate about. Choose happines always! Love from Croatia ❤

Reply
Sofia

Åh. Detta gör mig ledsen. Har följt dig i 10 års tid och tycker så himla mycket om att läsa bloggen. Är inte så aktiv på Instagram så detta har varit mitt sätt att fortsätta följa dig. Men du ska följa din magkänsla, you go girl. Be strong girl. Tack så länge för dessa år. Det har varit fint att få följa din resa från outfits i din första lägenhet till foton med din son. Önskar dig all lycka i fortsättningen vart det än bär av!! ❤️❤️❤️

Reply
Fanny

Förstår dig till 100%! Kommer sakna att läsa din blogg men tycker samtidigt att det är viktigt att du inte gör det om du inte tycker att det är kul, såklart. Kommer fortsätta följa dig och stötta dig på andra sätt ändå<3

Reply
Elizabete

I completely understand where you’re coming from. It’s important to do what genuinely makes you happy in life. Though it would be incredibly sad for long-time readers such as myself if you were to quit blogging (11 years of being a reader and still going strong!), do what’s right for you. Sending lots of love! ❤️

Reply
Malin

Brukar aldrig kommentera men vill skicka lite kärlek. Jättetråkigt om du slutar blogga, du kommer saknas! Du är en stjärna. Beundrar dig och allt du delat med dig av.

Reply
Julia

Omg I feel that this habit of 10 years going to your blog is gonna end… Love you Kenza. Thank you for sharing the nicest outfit inspo, lifestyle things and baby stuff I learnt from you. Gonna miss it. ❤️ Xxx

Reply
Lisa

Jag har läst din blogg sedan starten i stort sett. Sedan första ”outfit-filmen” med din svarta basker/mössa och stövlar som Anthony (varför minns jag det namnet haha) filmade. Sedan tiden när du satte scarfs på alla väskor och hade stora Bamboo-örhängen haha. Herregud så lång tid!

Har alltid älskat att komma hit och läsa, det är som en väldigt lång bok på ett sätt. Nya kapitel varje vecka.

Förstår dina tankar, men hoppas att du fortsätter blogga om du finner glädjen i det igen. Instagram i all ära, men det känns som att det är här man får träffa Kenza ”på riktigt” (så riktigt som det blir för oss läsare).

Kram till dig!

Reply
Niki

Åh det skulle bli som tomt utan din blogg! Precis som många andra skriver tycker jag också att bloggen känns mycket mer personlig och djup en typiska insta bilder. Jag hoppas du hittar motivationen och glädjen i bloggandet igen, men du ska självklart inte skriva om det känns jobbigt osv. Jag har följt dig, och din otroligt fina familj, i flera år nu, och jag vill nog faktiskt tacka dig för att du delat med dig på ett väldigt fint sätt av både högt och lågt. Önskar dig och familjen allt det bästa i livet❤️

Reply
Anna Olsson

Du har så höga krav på ditt bloggande. Som läsare behöver man väldigt lite för å bli nöjd, tänk på det.
Å en annan grej tror verkligen inte det är smart karriärmässigt, bloggen är ju din kärna där intresset för dig börjar för dina nya framtida kunder.

Reply
Josefine

Och jag har följt dig i halva mitt liv! Av vana går jag alltid in på din blogg varje dag haha och har gjort det i 13 år typ… så himla himla tråkigt och sorgligt, men jag tycker det är fantastiskt att du lyssnar på dig själv. Är man osäker är det bästa att stanna upp och reflektera! Tack för världens bästa blogg i alla fall :* <3

Reply
Dixiwonderland.com

Du ska göra det som känns rätt för dig Kenza. Jag har läst din blogg ändå sen start! När du inte ens var nummer 1 på blogg.se topplista. Vi har vuxit upp tillsammans du och jag så naturligtvis känns det tråkigt att läsa detta. Dock så kan jag förstå dig. Du har Nikola nu, ett annat fokus. Sen upplever jag att sen du blev gravid så här du fått extremt mycket har mot dig vilket är så fruktansvärt tråkigt. Jag kan förstå att det inte är roligt med tanke på de kommentarer som finns här. Att blogga flera gånger om dagen är något som bara vi i Sverige gjort. De flesta utanför Sverige bloggar 1-3 ggr i veckan. Vissa mer sällan än så. Jag hoppas naturligtvis att du finner ett sätt som gör det roligt för dig igen men om inte så vill jag tacka dig för alla dessa år som jag fått ta del av ditt liv ❤

Reply
Emelie

Följ ditt hjärta och din magkänsla ❤️ Jag har följt dig i runt 12 år här på bloggen, men hänger gärna kvar med dig på Instagram ❤️

Reply
Tereza

Oh nooo! Of course I understand your reasons, but I just want to let you know, that I love reading your blog and I’m always looking forward to a new blog post.. so it’s really reeeaaly sad! But do what is best for you (and I will secretly hope that you change your mind haha).
Sending love, T.

Reply
Julia

Som andra skrivit kommer din blogg om du beslutar dig för att sluta blogga vara väldigt saknad. Har följt dig i sisådär 13 år och har älskat din blogg med alla ändringar som skett. Du har inspirerat, väckt känslor och gett mycket glädje. Oavsett vad du beslutar dig för är det i sig värt ett tack.

Men hoppas vi får se en blogg i framtiden igen, om än i något annat format. ❤️

Reply
Dia

Completely understandable you have to take a break or stop blogging after all these years, do whats best for you <33 Its been amazing to be a little part of your beautiful journey here. all the love to you & your family <3

Reply
Tara

Fina Kenza,

Har har följt dig sen 2007. Jag vill påstå att jag har läst alla dina inlägg i 13-14 år. Det känns som om cirkeln är sluten för dig med bloggen. Du skrev tidigt om en dag då du kanske slutar, t ex då du är mamma. Så fint att se att du bildat dig en familj. Jag har aldrig skrivit en kommentar förut. Men nu vill jag det. Tack för att vi var fått ta del av den person du är. Och att du valt att dela med dig av dig själv. I en värld som har fått många att tappa sig själv har du alltid stått stadigt i dina värderingar genom livet och genom utmaningar som samhället har stått inför; världshändelser, politiska krafter, affärsvärlden, kändisskap med mera. Det är inte för intet som du är ”the Queen”. Du har alltid varit så värdig i allt du mött och delat med dig av det. Jag tycker att du verkar vara en oerhört genuin och godhjärtad person. Tack för att du har spridit det till världen.

Följ ditt hjärta. Det är då du är dig sann, som lyckligast och som bäst!

Kärlek <3

Reply
Cecilia

Håller också med om allt!! Tack för att jag fått hänga med på din resa, Kenza <3 /Cecilia, läsare sedan 2010 som heller aldrig kommenterat

Reply
Noni

+1 här med <3
Du är värd att få göra det som känns 100% rätt i hjärtat!
Tack för allt du delat med dig❤️❤️❤️

Reply
Maggis

Åh så synd:( Du ska inte fortsätta om det ger dig ångest såklart!
Har gått in här minst en gång om dagen sen 2008 någon gång, har verkligen växt upp ”med” dig. Jag kommer också behöva vänja mig vid att din blogg inte finns haha, omställning! Du har verkligen hört till min vardag, även när man gått igenom tuffa perioder har din blogg varit något jag alltid som alltid funnits och hjälpt en att hålla fast vid vardagen.
Så vill bara säga tack för allt jobb och all tid du lagt ned på bloggen! Du är grym och önskar det absolut bästa för dig och din familj
Kram

Reply
Emiza Träning

Hej har följt dig i flera år och har alltid gillat din blogg. Trist att du slutar men det är viktigt att du tycker det är roligt att blogga. Du måste behöver inte blogga varje dag.

Reply
Ida

Åå kommer verkligen att sakna dina inlägg! Jag trycker iaf inte att bloggen varit tråkig! ❤️ Men självklart ska du göra det som känns bäst för dig! Ta hand om dig och din söta familj! ❤️

Reply
Sanna

Neeej! 😭 Hade varit så tråkigt om du slutade blogga. Jag tycker att Instagram inte alls visar samma sida som bloggen. Tycker det är supertråkigt att de flesta influensers generellt blivit sämre på att uppdatera bloggen och mer insta. Instagram blir så opersonligt. Såklart ska man inte göra något som inte längre är roligt och som bara är ett nödvändigt ont! Hoppas du kommer fram till en bra “lösning” på ett annat sätt isåfall ❤️

Läsa bloggar, och speciellt din som man följt i huuundra år, är nästan ett sätt att koppla av. Ligger alltid och läser när jag håller på att lägga barnen och själv varvar ner.
Nåväl, allt gott och man ska givetvis göra vad som känns/är bäst för en själv! Lycka till ❤️

Reply
Anonym

Väldigt tråkigt och läsa. Trodde dock att du tyckte det var roligare att blogga nu när du fått din son 🤔 I ärlighetens namn behöver vi nog din blogg nu i dessa tider! Kram

Reply
rebecca

Förstår dig, men tycker också det är så tråkigt! Precis som du har bloggat halva ditt liv så har jag följt din blogg halva mitt, kommer ihåg så väl när du målade tokio hotel-loggan på din vägg i din första lägenhet. Och tack vare dig gav jag deras musik en chans (kommer du ihåg när du hade en liten spellista med deras musik rullandes här på bloggen?) vilket har lett till att jag träffat så många underbara människor, varav många fortfarande är nära vänner. Så din blogg har lett till mycket gott och inte bara för dig. Jag hoppas du landar i något som känns bra <3

Reply
Ellen

Kram till dig fina du!! Wow tänk att du började när du var 15! Jag har följt dig i många år, vet inte hur många faktiskt! Tycker alltid du är så generös, genuin och go! Tycker heller inte du förtjänat kritiken du får till och från. Men folk verkar gilla att bli irriterade över saker på internet. Ha en skön paus från bloggen och känn efter vad just DU vill! Glad påsk!

Reply
Kasia

If you feel it that whay, dob’t hesitate and just do it! ;) Stop blogging. Now you have your own little family. You need time for child, for husband, for making laundry, some cleanup the home. Every daily duty needs time and it’s hard to do with a little child. And you don’t have maid for help you. You need one hour from a whole day (if you find it) to rest, to stay yourself with your thoughts, to make some hot bath, to talk with your husband and not to spend it on the typing because of the blog. You need some mental balance. And I know, some of the readers maybe won’t understand it. For so many years reading about your life they think about you as about a “false friend”. False because they don’t really know you and they think, that they do, because they know some facts from your life. I myself, coming back from work after 8 hours, have always opened your blog and I have always checked if you wrote something new. It was some relax for me – to read abou the life of Kenza from far Sweden. I checked how you solved your problems, how you was dressed for many occasions, how you live with your friends and family. Definetly your blog is my favourite one. I am the follower of a two bloggers from my country (Poland) and one from Phillippines. You are the most open one and some kind of crazy in a good way. It will be good to stay with you on Instagram. I don’t have an account there but I can watch the photos without making the comments. I hope now the life will be simpler for you, without this balast of the blogging without giving it a soul. I will be with my minds with you! in September, if everything goes good, I will have my little boy too (first baby and in what atmosohere – pandemic!). Many hugs! ;**

Reply
Betty Mello

När Kenza slutar blogga, då vet man att bloggvärlden är död till 150%. Ingen idé att någon annan heller fortsätter blogga, haha! <3
Snyggt kämpat under alla dessa år. En flitig uppdaterare med bra content – du har skött ditt jobb riktigt bra!

Reply
Elin

Jag är gammal i gamet, var med sedan bloggarnas glanstid (2007?) men idag är det bara dig och egoina jag fortfarande följer. Jag förstår flytten från blogg till andra medier – och kanske till ett privatare liv så småningom. Nu är det en ny fas i livet! Tack för allt! Vi kommer sakna dig och din fina familj <3

Reply
Sofia

Urs vad tråkigt, speciellt att inte få följa lilla Nikola djupare 😫 Har själv en son som är tre veckor äldre så har älskat alla nya mammauppdateringar. Hoppas du fortsätter att uppdatera om honom på instagram, om faser, utveckling varje månad osv. Tänkte själv även hur kul detta måste vara att se tillbaka till, du får kanske ha en privat blogg för dig själv eller något? Denna tid med sin lilla älskling är ju den som kommer vara roligast att gå tillbaka till och läsa om om några år. Kram på er!❤️

Reply
Sonia

Oh Kenza
I’ve been following you for 10 years now, can’t believe that won’t stop! Such an habit to put kenza.se on the browser….It’s always a mean for me to escape from my life!
You taught me a lot you have no idea! Throughout your posts and your story, I found many answers to my questions!
But I have to respect your choice, doing something we don’t have passion anymore for is truly not a good thing…
Please know that we will all follow you anyway if it’s on your blog, Instagram or whatever!
You are in our hearts, and that! Won’t never change!

Thank you so much for evrything you’ve done!
A fan who follows you for 10 years now…

Love ❤️

Reply
Joanna

It is so important to be in peace with ourself. If this is how you feel then it is a good décision. I will definitely be missing your blog! Full of honesty and good vibes, I have loved reading it for the past 10 years. Thank you for that! Sending love from Switzerland

Reply
Linnea

Åh! Jag började läsa din blogg 2007. Vilken tid det har varit, fått följa dig genom allt. Så nostalgiskt! Du är verkligen mitt tidigaste minne av bloggar. Tack för allt <3

Reply
Taina

So sad for us who have been your followers for a long time, but of course everyone has its reasons and yours are completely righteous. Hope you’ll make up your mind and will decide not to stop it and maybe carry on with YouTube videos as well. I loved them and find them so entertaining! I like very much your style and your personality. Lots of love from Italy ♥️

Reply
Martina

Take care dear Kenza. Do what hearts tell you. You were always different then other bloggers and that is the reason why you have such supporters. Follow you path and do not be scared.

Reply
Sara

Kenza, jag är 30 år och har följt dig sedan du började mer eller mindre – dvs halva mitt liv också. När jag precis hittat din blogg (som typ 16-åring) klickade jag mig in flera gånger dagligen, men riktigt så är det inte längre. För precis som för dig har även mitt liv förändrats och fokuset skiftat, så nu finns det andra saker i livet som är viktigare. Men jag kikar ändå in på din blogg då och då eftersom du för mig är som en gammal vän som jag tänker på ibland och undrar hur du har det. Nu när jag läser att du ska ta en paus och kanske så småningom sluta helt har du min fulla förståelse! Om du inte tycker det är kul längre är det helt rätt beslut. Men jag vill också att du ska veta hur mycket jag uppskattat att följa dig under alla dessa år. Tack! 💜 Jag önskar dig verkligen allt gott!

Reply
Aldis

I really hope it’s just a temporarily down period from everything that’s going on in the world, it’s not easy to be creative with the writing at the moment I can imagine. Anyway all the best for you!

Reply
K

Kram till dig <3

Har full förståelse för ditt resonemang och att du nått ett nytt skede i ditt liv. Jag har hängt med i bloggen i ca 14 år och du känns som en god vän och storasyster. Tack från botten av mitt hjärta att man fått ta del av din livsresa. Du är en powerkvinna som inspirerat så många till att stå med huvudet högt och vara sig själv sann. Hoppas man kommer kunna fortsätta stötta dig vare sig du väljer att fortsätta blogga eller ej.

Reply
AYA

Jag respekterar ditt beslut❤️ Har följt din blogg i över 7 år nu och förstår att det känns som ett “måste” att du ska uppdatera trots att det inte känns lika roligt som innan. Hoppas du har en fortsatt fin kväll med din familj!
Kram❤️

Reply
Leanne

Jag vill säga, tack för att du skrev. På grund av er har jag lärt mig så mycket svenska och jag vet att det inte är perfekt nu men det är så mycket bättre än det var. För det ska jag vara evigt tacksam. Tack!

Reply
Kim

Har följt din blogg sedan du började… hur sjukt! Hoppas du hittar tillbaka hit❤️❤️❤️

Reply
hanna

Jag har följt dig i tretton år. Sjukt när jag tänker tillbaka på det! Jag förstår att det inte är lika roligt längre och jag tycker att det då är helt rätt beslut att ta en paus/lägga ner. Jag kommenterar aldrig men vill bara tacka för att du alltid har uppmuntrat till att rösta rött och tänka på att alla faktiskt inte har samma möjligheter, att du har pratat om minskad fertilitet och att du visar att det finns vänner som kan vara ens bästaste av vänner utan att de har en lika stor kanal som du själv har. Jag tycker alla de tre delarna saknas i många av Sveriges största sociala kanaler, vilka tyvärr blir förebilder för de som är födda typ 00 och senare. Lycka till med allt!

Reply
María from Spain

My dear Kenza, its María from Spain

I knew you in 2011, I was moving to Fez on those days. I needed to investigate about blogs by moroccan Girls and you were out there ….

And Kenza, I was fascinated with your job from the very first day . I decided to open an amazing website , about moroccan culture , mixed with fashion and beautifull articles , It had many followers , It was too much and after 2 years , It was time to come back to Spain , and I let i go.
Its so lovely When followers day what they think to you 😊

I read you for years Kenza, so that i know a lot about you because When you read a girl every day, you learn about her charácter and thoughts.

When you both get married you asked us for ideas and nice landscapes for your honey Moon Tryp in Spain , its is where i live , so that i wrote to you offering muy House in Spain , and i could show you our luxury vineyard land. It was my present, real, I feel you are a good friend of mine , its like if we meet eachother for ages ; and being older than you, I feel you with a lot of love and sweetness.

I am a client from Yve Revel and When i go to Stockholm i Will go to the shop just to see if you are around hahaha 😜💞 i would really like to Meet you one day .

I talked about your job and blog in Spain to diferent people.

Your efforce is what i admire most , having a blog like your one needs houres and some more.

I LOVE how you both guys have done this together, each day better and better, each day much more , sophisticated and so professional , creating Many Jobs , i suppousse, that It is so important.

Good leaders you are.

Do you know why we like you so much? because you are a great human being and very loyal.

Kenza, your confidence with us its so unbeliable , you opened us your Life, with honestly and frankly, growing up close to us, open us your doubds, fears, happyness, hopes , Aleks, your friends…your desire to be a mother, your personal achievements, your father, mother, your sister, brother and nieces…

We know your birthday and Aleks haha.

Kenza It is so nice to see that you get aeroplanes as others take taxis hahaha , although you dont like flying at all jajaja , in fact you fly to ciudad del Cabo like i go to Madrid from my town that It is north Spain.

My dear pretty, thank you for filling my heures and make me dream.

When i come back to my Office , When this all strange life we have right now Will be done, i Will open your blog every day , its a routine i have BAH ✨✨
I LOVE you guys.
All the BEST for you 💕
Hugs

Reply
Sara

Sällan jag kommenterar och har följt dig sen starten. Så tråkigt om du väljer att sluta helt, blir glad av att läsa dina inlägg om det är så en gång i veckan till fyra ggr om dagen. Men INGET ska ge en ångest. Mår du dåligt av det, sluta. Alt ta en längre paus och känn hur det känns. Dina trogna följare kommer komma tillbaka om du tar en paus. Må bäst, det är det viktigaste!

Många kramar
Sara

Reply
Emma

En podd istället för bloggen hade jag blivit sååååå glad över!! Annars ses vi på insta :))

Reply
Annie

Så himla tråkigt men förstår också ditt eventuella beslut att sluta blogga, tiderna förändras. Både samhället och en själv. Kommer alltid komma ihåg mina besök här på bloggen med värme, inspiration och glädje över att ha fått ta del av ditt liv. Må så väl <333

Reply
Elin

Tråkigt att höra, men förstår dig! Det har alltid varit kul att läsa din blogg och att följa dig och din familjs karriär och vardag.
MEN, slutet på en sak brukar ofta leda till början på något annat!
Gör det som gör dig och din familj nöjdast<3

Reply
Hanna

åh vad ledsen jag blev när jag läste detta, läser typ inga bloggar men din har följt med mig sedan tio år! 😱

jag är en tjej som flyttade från finland till stockholm och älskar nu också bap 🤭 tror att en stor del av din charm är att fast du lever på många sätt ett “influenser-liv” så kan man relatera till dig och du är inte skrytsam. fint gjort att hålla benen på marken!

förstår såklart om det inte känns mera bra, men kommer sakna att kolla om du postat mera om din härliga lilla familj! allt gott ❤️

Reply
Rebecca

Så bra att du verkligen tar hand om din hälsa! Att ha ångest och göra något “per automatik” är inte bra ju. Jag hoppas att du hittar DITT sätt att leva livet. Önskar dig allt gott!

Om du vill så får du gärna kika in på min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa, bland annat om ätstörningar och ångest. Kram!

Reply
Matilda

Jättetråkigt att höra, din blogg är verkligen en av mina favoriter men kan förstå att det är dags för något annat, tack för dessa år ifall du slutar med bloggen! <3

Reply
Sara

Det skulle vara så tråkigt om det blir ett avslut och inte en paus 😕 Men det ska självklart kännas rätt i hjärtat! På instagram är det så lätt att försvinna i flödet. Vissa jag följer ser jag aldrig. Det som läggs upp i stories ligger bara en begränsad tid och då är det lätt att missa. Här på bloggen går en in enbart för att läsa ditt. Jag tycker också att du är en fantastiskt sund röst i den skruvade världen av sociala medier. Fortsätt att vara det ❤️ Vilket formatet nu än blir!

Reply
Emma

Kommer sakna att ha din blogg att läsa! Din blogg är faktiskt den enda som någonsin fått mig att bli fast, ingen annan blogg jag läst har fått mig att vilja läsa varje inlägg och fortsätta göra det i sååå många år.

Om du om en månad, om ett år, om fem år skulle vilja ta upp bloggen igen så är det varmt välkommet. Men om detta visar sig vara slutet så är jag glad för all den tid man fått följa dig och läsa om din roliga, kloka, vardagliga och ibland lite glamourösa värld. Och jag är i så fall också glad att du tar det beslutet, eller kanske rättare sagt inte tar beslutet att fortsätta, för ingen blogg är lika bra och genuin om inte nöjet kommer från båda sidor.

Reply
Matilda

Åh vad synd! Du är en av två bloggar jag fortfarande läser (löwengrip är den andra) och jag har läst era bloggar sedan jag var 17 (31 nu). Tycker alltid att du verkat vara så jordnära, rolig varm och ha ett stort hjärta (socialism <3), du är en sån person som jag gärna haft som vän. Har uppskattat särskilt dina vardagliga betraktelser framför modeinlägg och hoppas att du kommer vara fortsatt personlig (men privat) på Instagram. Lycka till med allt! Du kommer saknas här <3

Reply
Matilda

Ohnoo, och jag som har tagit bort instagram (SÅ skönt att inte ha den beroendeframkallande appen haha) men jag kommer sakna din blogg om du väljer att stänga ner den! Ta hand om dig :)

Reply
Victoria

Hello from Spain, Kenza:( bad news for me. I’ve been following you from the last 11 years. You are such an inspiration to me, something like my bigger sister, i loved to read your blog and learn lot of things from you, even in the last times with your kid ( i am not a mum) but i was learning from you for the future.
I really felt very close to you even I dont know you. but in a lot of ways we are very similar, I met you thanks to an MTV interview you made to TOKIO HOTEL, and in those times I was a big fan of the group, since that day I started following you until today. it breaks my heart.

I really dont feel that instagram is the same…but anyway I understand you. Thank you for everything.
And if one day you want to come back to write in your blog we will be more than happy!!!!

sending you love for those though times!
Victoria xx

Reply
Stephanie

Jag har följt ditt bloggande sen samma år som du startade. Och vanan av att gå in på din blogg kommer ta tid att få bort. Tack för alla år av underbart läsande! Hoppas att du kommer tillbaka på ett eller annat sätt :)

Reply
Saron

It is so sad , if you decide not to blog anymore, I am really going to miss it!
But on the other hand it is a really good decision – listen to yourself and you will be a star :)

Big hug from Saron.

Reply
Ellinor

Kommer sakna din blogg! Har läst nästan från början. Stor kram till dig och din familj!

Reply
Fan fra Norge

Jeg startet å lese bloggen din da vi var gravide samtidig. Vi slet også med å bli gravide, og IVF ble tilslutt vår redning fra ufrivillig barnløshet. Jeg oppdaget deg via Instagram og startet å følge deg for å få inspirasjon til fine gravid-outfits (vanskelig! Ivyrevel kunne kanskje startet startet egen pregnant line?), så videoen din hvor du fortalte om deres vei til Nikola og fikk et helt nytt syn på deg. Du var ikke som alle andre influensere. Står respekt av å dele<3 elsker å følge deg, inspirerende stil, morsomt at våre sønner er like gamle og mange fine reiseinnlegg på bloggen. Har aldri kommentert tidligere, men måtte benytte anledningen om det skulle bli siste mulighet. Ta vare på deg selv <3

Reply
Elif

Ohhh nooooo….I have been reading your blog since 2012 and its a ritual for me every night..

Love you Kenza!

Reply
L.

Dear Kenza,
reading your blog post, I actually had a little tear in my eye. I am not someone who has commented a lot on your blog, maybe once or twice. But I’ve been a quiet reader of your blog since 2008, I think I haven’t missed a single post for 12 years of my/your/our lives. It feels like I’ve grown up with you, even though we’ve never met. I’ve looked up to you back then as I do now… obviously in very different ways – back then it was mostly for your lifestyle and looks (skinny jeans, uggs and huge chunky scarves haha), nowadays you’ve grown into a strong, honest and good person I admire from afar.
I wish you and your little family all the best. Thank you for sharing your life with us on here. <3

Reply
Theodora

Tycker absolut du ska göra Det som känns bäst för dig. Inget är viktigare än att du är lycklig av det du gör. Blir det en ångest av det så kommer det bara leda till negativitet i ditt liv.

Har följt dig i många år, fått mycket glädje och inspiration och därför säger jag från en cyber vän till en annan: du har min (och många andras) support, vad du än beslutar dig för att göra. ♡

Reply
Stafaband

I’ve always used to think that writing your blog is probably therapeutic for you. but I guess not. I’m sad if you stop, but you gotta do what you have

Reply
Ellie

Neej! Kommer sakna din blogg massor. Har följt den sedan vi båda var 16 och köpte alla kläder på Gina Tricot. Var så inspirerad av dina baby doll-klänningar och sidenband på den tiden, hehe tur att vi båda har utvecklats!
Jag har själv haft svårt att bli gravid, och när duberättade att du var gravid med Nikola orkade jag inte följa dig längre :( Tog en paus och återkom till din blogg när jag själv blev gravid i oktober i år! Nu har jag BF för en liten påg 8/6. Vi får fortsätta följa dig och Nikola på Instagram istället för vår stilinspiration (och annan inspiration, typ hur jäkla snäll och rolig du verkar vara med dina kompisar!).

KRAM

Reply
Patrycja

Hello Kenza! Do what’s best for you! I’ve ben following your blog since 2012? Or 11? When did you have your model show with your friend Aleks (?) I find that your blog was not a typical fashion/outfits one, one look and someone may say “oh this pretty girl with easy life”, but you always posted personal struggles as well and were honest so I guess this is why your blog is popular! It is pretty but not sugar-coated. Those who have been reading it for years know how it was and I would like to thank you for your honesty in many posts! Discussing some serious topics. You travelled so many countries but you never visted Warsaw, Poland and it would be my pleasure to be your guide once you come here! I believe you will one day, it is closer than Dubai or Maldives, though of course the weather is a different matter :P
It would be sad if you left altogether, but we the readers are not you, you have to make the decision for yourself. I am glad to see I am not the only one who would not like it if you moved to Instagram only… it has such nice pictures but personally I love reading and writing so I prefer blogs much more. If you are not sure that you want to quit blogging completely, maybe think about the way it will be more convenient for you. For example, two posts a month or once weekly. This will be a bit contradictory to what I just wrote about insta but in Poland we have a blogger, former prime minister’s daughter Kasia Tusk (makelifeeasier.pl) and once a month she does these ‘last month’ posts where she puts 4-pictures collages from inta from the whole month with comments. it’s a mix of fashion, daily life, art, nature… you know,e everything that was happening in a month.
Stay strong girl!
Kisses from Warsaw!
xoxo

Reply
Sarah Z

This breaks my heart! I followed you for the longest time and just re-discovered your blog. I totally understand feeling like you have to write because of your followers. If it doesn’t come naturally and from within, then a break is not a bad idea. I wish you the best and will be re-visiting your blog from time to time to see if you decided to continue writing.

Best of luck in everything.

Reply
Emelie

Har följt din blogg sedan du började. Känns otroligt tråkigt, men förstår dig också. Men jag följer dig inte på instagram, för jag tycker att det blir alldeles för mycket reklamsamarbeten där. Här på bloggen känns du allra mest som dig själv.

Reply
Lina

SKÖNT för dig att ta en paus! Det finns mycket annat man kan göra än att ha ångest över bloggande. :)

Reply
Annika

Touche! Absolutely perfect. You are honest true and great person. I wish all the best for you. Never pretend!

Reply
Lovisa

Bra att du följer hjärtat och känner efter. Ingenting är för evigt i detta liv. Ta hand om dig och din lilla familj!

Reply
Rebecca Goddard

Awe Kenza, I can understand that – and also I really admire you for listening to your own self and saying it’s ok to make a pause or stop completely if you feel like it’s what is best for you and your little family. I know how stressful is can be to run a blog! Not only when you feel the pressure to make the posts, but also when you’re just living your life – it’s hard to just be there and enjoy the moment without thinkin “maybe I should be documenting this for the blog”. So, I get you. I’ll miss your updates but will for sure keep up with you all on IG <3
Big hugs from Berlin

Reply
guld blandare

Fin artikel. Tack för att du delar.. I agree with the article and a few sentences here, you compose the sentence well, I understand what you mean, this will build an opinion in me because in this article reminds me of something in the past in my life.

Reply
Eva

I love how natural you are! I’ve been reading your blog for very long time and I’ll miss having something new to read in here. Fortunately I follow you on Instagram too. Love you and your little family! Lots of kisses from Spain!!

Reply
Jessica

Hej Kenza!
Ville bara säga att jag fick gåshud av ditt senaste inlägg för att jag känner en så stor respekt för dig, din ärlighet och öppna fina personlighet. Du gör helt rätt i att pausa, naturligtvis, tycker det är vettigt och sunt att göra det sånt man tycker är kul. Lycka till med allt och din fina lilla familj. All kärlek Mvh Jessica från Nacka (Ekliden högstadie ;))

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*