• header

KANTARELLPASTA

Här kommer receptet på vår kantarellpasta! Supergott och superlätt att göra! Kanske något att göra i helgen? :-) När vi lagar mat har vi alltid i mängd etc efter smak men det är tyyyyyp såhär mycket vi använt för ca 4-5 pers.

Kantareller (vi plockade egna och fick inte ihop så många men kör på ba ju mer desto bättre :-))
500 g Bavette pasta
1 gul lök 
3 vitlöksklyftor
ca 2-3 msk smör
3 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan 
1 dl vitt vin (med eller utan alkohol) – eller lite mer för mer vinsmak
en kruka färsk persilja
salt + peppar

Koka upp pastavatten och försök se till att pastan är klar när såsen är klar. Fräs kantarellerna i smör i en stekpanna och lägg sedan i hackad lök och hackad vitlök och fortsätt fräsa. Häll i vinet och låt det koka upp och lägg sedan i grädde. Koka upp igen. Häll i parmesan och rör om. Salta & peppra efter smak. Ha i hackad persilja. Såsen är nu färdig och pastan med. Häll av pastavattnet och häll i kantarellsåsen i kastrullen med pastan och rör om. Klart! Servera med färsk persilja uppepå och eventuellt mer riven parmesan.

// Here’s the recipe of our chanterelle pasta! Super delicious and super easy to cook! Maybe something to cook this weekend? :-) When we cook food we always add amount of ingredients after our own taste but this is kiiiind of how much we used for about 4-5 people.

Chanterelles (we plucked our own and didn’t find so many but add a lot, the more the better :-))
500g Bavette pasta
1 yellow onion
3 garlic cloves
about 2-3 tbsp butter 
3 dl cream 
2 dl grated parmesan 
1 dl white wine (with or without alcohol) – or more for some more wine flavor 
fresh parsley
salt + pepper

Boil pasta water and make sure the pasta is ready when the sauce is ready. Fry the chanterelles in butter in a frying pann and then add chopped onion and chopped garlic and continue to fry. Add the wine and heat up and then add cream. Heat up again. Add parmesan and stir. Add salt and pepper after your own taste. Add the chopped parsley. The sauce is now done and the pasta as well. Pour off the pasta water and add the chanterelle sauce into the saucepan with pasta and stir. Done! Serve with fresh parsley on top and more grated parmesan if you want.

421

28 Comments

Jennifer

Men så gott det låter, Tack för tipsen, måste testas nästa gång vi har varit i skogen och plockat kantareller.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Artikeln är låst så kan inte läsa, men som känt så har vi använt oss av H&Ms produktionsapparat senaste åren och du kan hitta listan med alla fabriker de jobbar med på deras hemsida. Just nu genomgår vi dock en rekonstruktion (vilket förmodligen också är anledningen till varför journalisten inte lyckats nå någon) och jobbar inte med dem längre, och hur framtiden ser ut är oviss. Det kan du läsa mer om på ”highlight” på min Insta profil!

Reply
Cattis

Yesss har väntat på detta recept 😋 nu måste jag bara hitta kantareller så jag kan laga det 🙃

Reply
Alexa

Neeeej! Man måste alltid alltid alltid torrsteka svamp i en panna tills all vätska ångats bort innan man kör i smör. Annars blir svampen kokt istället för stekt = slemmigt.

Reply
Kenza Z

Kenza svar: Har inte upplevt någon slemmig svamp men tack för tips! Ska testa nästa gång :-)

Reply
Elisabeth h

Altså, vi elsker sopp/svamp her, og jeg fikk tips (fra en svenske!🙂) om å ha litt soy sauce ( gjerne den typen med mindre salt)fra Kikkoman i svampstuingen/svampsåsen, og det er bare helt YUM!

Reply
Rebecca

Så gott det ser ut! Har lite svårt för svamp, men jag tror att det säkert går att byta ut till något annat :) Men fint är det! Hoppas du får en superfin dag!

Reply
Amber

This sounds delicious! Going to make it tomorrow :) can you share recipes more often?

Reply
Maria

Pro Tip: set a bit of pasta water aside and put it in the sauce, before you put the pasta in, it makes it even creamier. Sounds super delicious anyhow!

Reply
A

Ja, förväll svampen (torr panna-bort med allt vatten i svampen) sen u med smöret. Blir sååå mycket godare 😊

Reply
Jessica

I just read the new posts and wow, I am so happy for you😍 Will you do a gender reveal like last time? Congratulations to both you and Alex, and little Nikola who just got a promotion to big brother😄

Reply
Emma

Hej Kenza,
Såg din förkossningsvideo på FB under ett konto som heter Daily babies. Har du godkänt det?
Tänkte bara så att du vet om det.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*