• header

EN VÄLDIGT BRA HELG

Hej bloggen!

Nu ska jag berätta för er om min helg. En helg som var så otroligt efterlängtad. Som jag i två månader drömt mig iväg till när det nätterna varit som tuffast och min gravida kropp gjort ont av trötthet. Nämligen vår barnfria tjejhelg!! När Ines fyllde 30 så sa vi bara “boka in dessa datum, vi ska iväg på spa!” och i fredags var det äntligen dags.

Det var min första hela helg utan Nikola, jag har bara sovit borta enstaka nätter några få gånger och de gångerna har jag tyckt att det varit jobbigt att lämna honom. Men denna helg? Haha med risk för att få kommentarer om att jag är en dålig morsa men jag ba “hejdåååå älskling!!!” och flydde hemmet snabbare än snabbast. :-))) (sen saknade jag honom givetvis hela helgen och ringde Aleks på FaceTime flera gånger för att få se honom, men det fattar väl alla)

//I’m going to tell you about my weekend. A weekend that I’ve been so excited about. For two months I have dreamed about this weekend, when the nights have been tough and my tired pregnant body has been hurting. Our girls-weekend without kids! When Ines turned 30, we told her to “book this dates, we’re going to a spa!” and this Friday, it was time to go. It was my first whole weekend without Nikola, I’ve only slept away for one night tops, and those times it’s been really hard for me to leave him. But this weekend? Haha, with the risk of getting comments about being a bad mom, I was like “goooodbyye honey!!!” and fled our home as fast as I could. :-))) (of course I missed him during the whole weekend and I called Aleks on FaceTime a couple of times just to see him, but I suppose everyone gets that)

Prada boots – Ducie London biker jacket – Boob design maternity leggings – Zara knit – Chimi sunglasses – YSL bag

Så i fredags vid ett lämnade jag hemmet i en extremt färgglad outfit (helsvart på hösten funkar ju alltid!) och hämtade upp tjejerna. Vi körde ut till Yasuragi där vi först käkade ramen till lunch medan vi väntade på vårt rum och sedan överraskade vi Ines med deras finaste svit (badrummet är helt magiskt!! med bastu och varm källa, och sen en jacuzzi på terrassen).

Sen bytte vi om till våra baddräkter och japanska yukatas, hällde upp godis och chips och började spahänget i vårt badrum. När vi tröttnade på att hänga där så gick vi ner till det stora japanska badet, där råder det dock både foto- & mobilförbud så ni får tyvärr inga bilder därifrån. Några timmar innan middagen hade vi köpt en massagebehandling till Ines så medan hon knallade iväg på den låg jag och Dani på en soffa, drack te & åt frukt och slumrade till.

//This Friday at 1pm I left home in an extremely colorful outfit (all black always works during fall!) and picked up the girls. We drove to Yasuragi where we had some ramen for lunch while waiting for our room to be ready, and then we surprised Ines with their finest suite (the bathroom is magical!! with a sauna, hot spring and a jacuzzi on the terrace).

Then we changed to swimwear and Japanese yukatas, got snacks and started to chill out in our bathroom spa. When we got tired of it, we went down to the big Japanese spa, but it’s forbidden to take photos and film there, so unfortunately I don’t have any pictures from there. A couple of hours before dinner, we had bought a massage treatment for Ines, so when she went to her appointment, Dani and I were laying on a couch, had some tea and fruit and took a nap.

Ramen for lunch

Me and the belly! 20 weeks done now and we enter week 21!

Three excited moms and some excited toes as well

Resten av kvällen bestod av en helt fantastisk middag, mojitos (alkoholfria för mig och Dani som också väntar barn!<3) och efterrätt och sedan låg vi i sängen och snackade skit och skrattade så att vi fick ont i magen.

Jag vaknade upp vid åtta på morgonen, helt utvilad efter en riktigt bra natt. Bästa natten sedan innan Nikola kom så jag kände mig som en helt ny människa. Vi gick ner och käkade mackor och pannkakor till frukost och sedan hängde vi ute i vår varma jacuzzi ett tag! Vid 12 hade vi bokat in oss allihopa på varsin behandling, jag och Dani valde gravidmassage och Ines som fick massage kvällen innan fick nu en ansiktsbehandling. Min massage var så otroligt skön. Blev seriöst tårögd när hon började massera mig för att jag för första gången på länge kände mig helt avslappnad.

//The rest of the night we had an amazing dinner, alcohol free mojitos for me and Dani who’s also expecting! <3 and dessert. Then we laid in bed, talked and laughed until we couldn’t breathe.

I woke up at 8am, and felt so energized after a good night. The best night ever since before Nikola was born, so I felt like a completely new human being. We went downstairs and had pancakes and some bread for breakfast, then we spent some more time in our jacuzzi! At 12 o’clock, we all had booked treatments. Dani and I chose pregnant massage and Ines who got a massage the night before did a facial. My massage was lovely. I seriously got tears in my eyes when she started the massage because it was the first time in a really long time I felt completely relaxed. 

Morning selfie – night gown from Intimissimi 

Took a photo with the bump for my instagram, in our bathroom! Bikini from Coco & Nuts

Efter våra behandlingar hängde vi ytterligare några timmar i det stora japanska badet. Doppade oss i deras svinkalla källa, skrubbade oss med salt i deras ångbastu och hängde utomhus i de varma källorna.

Vid fyratiden på eftermiddagen duschade vi och klädde på oss. Det var dags att lämna Yasuragi och åka tillbaka till stan! Med ett snabbt litet lunchstopp på Mc Donalds hehe. Äter verkligen aldrig på donken längre men det satt fan fint! En kycklingburgare med pommes, cheddardipp & cola, några friterade chili cheese och sen en mc flurry daim på det. MMMMMMUMS. Väl tillbaka i stan parkerade vi min bil och så gick vi ner till Nobis Hotel där vi hade bokat ett rum för natten. Äääään var helgen inte slut!

Vi chillade på rummet och sedan gjorde vi oss i ordning och gick ner och käkade på NOI. Glömde tyvärr ta bild på maten men vi alla käkade grillad biff med sallad, pommes och bea och det var riktigt smarrigt! Satan vad med gott vi åt denna helg. Älskar sånna helger. Klockan var bara 22 efter middagen men vi var redan trötta allihopa så vi gick upp på rummet igen, käkade godis och tittade på Pretty Woman innan vi alla däckade.

//After our treatments, we spent a few more hours in the big Japanese spa. We took a dip in their insanely cold spring, did a body scrub with salt in their steam room and chilled out by the hot springs outside.

At 4pm we took a shower and got dressed. It was time to leave Yasuragi and go back to the city! With a quick lunch stop at McDonald’s hehe. I never eat there anymore, but it was actually good! A chicken burger with fries, cheddar dip and coke, some chili cheese and a mc flurry daim with that. YUMMMMY. When we got back to the city, we parked my car and took a walk down to Nobis Hotel where we checked in. The weekend wasn’t over quite yeeeeet!

Checking into Nobis

Dinner ready in shirt from Veronica Virta and tights from Sanne Alexandra 

My Sunday breakfast

På morgonen var det lite svårt att kliva upp för vi visste att nu var det slut på vila haha! Vi alla längtade dock hem till våra små kottar så det blev bara en snabbfrulle (älskar Nobis frukost!) innan vi checkade ut och rörde oss hemåt.

Nikola sov sin nap när jag kom hem och Aleks såg helt förstörd ut efter helgen haha. Det hade varit två bråkiga nätter med lillen, men annars hade allt gått toppen. När Nikola vaknade så busade vi och sedan gick vi ut på promenad och även en sväng till lekplatsen. På eftermiddagen/kvällen var Aleks iväg så jag och Nikola tog igen lite tid ihop, vi badade och läste böcker innan jag nattade honom. Precis innan han somnar brukar han alltid slänga över sin arm runt min hals och dra mitt huvud till sitt och igår var det ett extra hårt grepp. Tror nog att han hade saknat mig han med. <3

Tack tjejer för denna välbehövliga helg! Detta gör vi om snarast. Våra män ba NOOOOO haha….. Nej men jag vill iallafall få till en sån här helg en gång till innan bebisen kommer, för med två små så kommer det såklart bli mycket svårare att få till egentid!

//In the morning, it was hard to get out of bed because we knew that would be no more resting haha! But of course we  missed our babies at home, so we had breakfast really fast (I love the breakfast at Nobis!) before we checked out and went home.

When I got home Nikola was taking his nap and Aleks was a trainwreck after the weekend haha. The boys had two rough nights, but other than that everything went fine. When Nikola woke up, we played inside and then we took a walk to the playground. In the afternoon/night Aleks was away from home, so Nikola and I had some alone time. We took a bath and read books before I put him to sleep. Right before he’s about to fall asleep, he always puts his arm around my neck and drags my head towards his, and yesterday, he held on extra tight. I think he’d missed me too <3 

Thank you ladies for this weekend, I really needed it! We gotta do this again asap. Our men be like NOOOO haha…Jokes aside, I really wanna get one more weekend like this before the baby arrives. Because with two babies at home, it will definitely be harder to get alone time!

490

38 Comments

Elisabeth h

Er du og Dani omtrent like langt i graviditeten? Så himla bra å ha en venninne med barn på ca samme alder, det er GULL!

Reply
Greta

Grattis till graviditeten!! Kollade precis på ditt Youtubeinlägg och funderade lite över din kommande mammaledighet med nya bebis. Du säger att Nikola ska börja på förskola två månader innan bebis föds och det känns konstigt att vara hemma med en annan bebis. Är det inte ett alternativ att ha båda hemma hos dig?? Man måste ju inte lämna det äldre syskonet på förskola när man fortfarande är mammaledig med en annan bebis. Undrar bara vad det är för resonemang där. Alltid intressant att veta.

Reply
Mariah

Det är apjobbigt att ha två så tätt. När nya bebisen kommer vill man såklart ha tid att bekanta sig med den, vilket är omöjligt med en vild ettåring som springer runt, det är säkerhetsaspekten (tex amma bebisen och ettåringen springer in i köket och gör hyss) och att man känner sig sjukt otillräcklig som mamma. Jag har 15 månader mellan mina och första två månaderna höll på att ta kål på mig (hade tänkt ha båda hemma iaf ett år) och sen blev det dagmamma för ettåringen och HALLELUJA! Bebisgos till kl 15 och sen tvåbarnskaoset resten av dagen (dygnet…) Vår dagmamma var dessutom en friggin ängel.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Eftersom att Nikola kräver så otroligt mycket stimulation och behöver aktiveras hela tiden så tror jag tyvärr inte att jag kommer klara av att ha båda hemma samtidigt själv. Jag jobbar dessutom 25-50% (hemifrån) så det blir lite tufft. Så planen är att han ska gå några timmar per dag iallafall! Men sen är vi såklart också beredda på att kidsen i coronatider blir hemskickade för minsta snor så han lär vara hemma en hel del ändå haha. Kram K

Reply
Elisabeth h

Jeg tenker at barn på ca 1.5 år har godt av å få være sammen med andre barn på förskole. Der får de lært og lekt og utfoldet seg på en annen måte enn hjemme , spesielt når det er en liten baby som krever mye, men også ellers. Jeg har arbeidet som förskolelærer i 30 år, og skal ærlig innrømme at jeg ikke synes noe om at barn under 2 år er i förskolan fra 7.30-17 ( det er lenger enn hva vi synes er forsvarlig arbeidstid for voksne…), men alle kan ha glede av å være der t ex 8.30-15. Selvfølgelig er det absolutt ikke slik at man alltid kan velge det, men OM man kan,som Kenza, tror jeg bestemt at Nikola kommer til å fryde seg over nye utfordringer og nye sosiale bekjentskap, OG Kenza og bebbis ( og pappa) får nødvendig tid sammen. WIN-WIN.

Reply
Greta

Supertack för ärligt svar! Vill be om ursäkt ifall det lät som att “pekpinnen” var framme och det var absolut inte så jag menade. Bara intressant att veta hur småbarnsföräldrar väljer att pussla ihop sin vardag då jag själv har två små. Stort lycka till. Ska bli så kul att fortsätta följa dig i graviditeten. <3

Reply
S

Varför tror nutidens småbarnsmammor att dom inte ska klara av sina barn? Man blir så ledsen av den inställningen. Mammor hör andra mammor säga så mer och mer och därmed normaliseras faktumet hela tiden och acceptansen för att ”jag kommer nog inte klara, han trivs nog bättre med andra vuxna o barn på dagarna”. Det känns mer som ett försvar för att jag rättfärdiga att lämna bort sitt barn medan man har det andra under full fokus. Det känns okej för att andra också gör så. Nu för tiden ska man höja mammor till skyarna (med all rätt såklart!!!!) och som att dom är powermoms hela bunten som klarar allt! Men att ha mer än ett barn hemma i taget, nej det går inte. Det är helt uteslutet av vad man klarar. Fattar inte. Hur har man klarat det i ALLA år tidigare? Är dagens mammor lata? Egoistiska? Bekväma? Nåt måste det ju vara när denna syn ändrats. Detta gäller såklart inte bara mammor, utan även män om det är de som är föräldralediga och hemma. Vad tror ni? Denna diskussion är ytterst intressant och relevant tycker jag!

Reply
Mariah

Fast förr hade inte mammor samma krav på sig att vara lektant och pedagogisk och aktivera barnen osv. Min mamma lekte aldrig med oss barn och det gjorde de andra mammorna inte heller. Och min mamma i sin tur växte upp på bondgård och fick börja laga mat innan hon ens var tonåring (till hela familjen och hon hade 8 syskon). Där sågs barnen som en resurs för att få allt att gå runt. Idag ska man sitta med ungarna i sandlådan, boka in dem på alla möjliga kurser, öva på allt möjligt och tusen saker till. Att vara småbarnsmamma nu är ett heltidsjobb.

Sen beror det ju på hur aktiva barn man har, min etta var komplett vild och sov aldrig dagtid. Tvåan en lugn liten krabat som bara behövde matas och bytas på och vaktas.

Reply
Greta

Jag var intresserad av vad just Kenza tyckte i detta i och med att jag själv har två små barn med 17 månaders mellanrum. Vår son började aldrig på förskola innan vår dotter föddes och för mig var det helt otänkbart att han skulle börja efter hennes födsel när jag ändå skulle vara hemma. Som det skrivs verkar detta mer som regel än undantag idag, att äldsta syskonet lämnas på förskola trots att ena föräldern är hemma och är föräldraledig. Jag skulle dock i framtiden aldrig vilja titta tillbaka på småbarnsåren och för en sekund ångra att jag inte spenderade varenda möjlig minut tillsammans med alla mina barn.

Reply
Mariah

Nåja, min första hade utbrott och slogs och sparkade så att jag ständigt hade blåtiror och blåmärken. Vaknade varje morgon av att hon slog mig i ansiktet och skrek. Jag vände mig om och grät i 10 minuter och steg sen upp och gjorde frukost hon sedan slängde i golvet. Ingen aning om varför det var såhär i 3 år. Jag drog runt barnen i dubbelvagnen gråtande med blåmärken och folk stannade och sa till min stora att man inte får slå mamma. Hon bets också. Det var ett helvete men sen vände allt och nu är hon världens finaste. Andra tjejen har varit mer jämn, lite tjurig men annars bara mysig. Och vi har behandlat dem likadant, kärlek och ömhet.

Maria

Nu är det ju inte riktigt så att man klarat det ”i alla år tidigare”. Förr jobbade knappt kvinnor, man var hemma och hjälptes åt med barnen och hemmet. Den äldre generationen bodde kanske hemma med en etc. ”It takes a village” osv. Förskolan är vår ”village” nuförtiden (på gott och ont men det är så det är) pga alla jobbar och lever ett annat liv än vad man gjort ”i alla tider”.

Reply
L

Har väl mycket att göra med det faktum att kvinnor förväntas både ta hand om barnen OCH jobba nu för tiden. Historiskt har män inte tagit hand on barnen öht utan enbart arbetet, medan kvinnan gör allting på hemmaplan. Lägger vi till då det faktum att de flesta kvinnor nu för tiden VILL jobba och gör det kan man inte förvänta sig att de även ska kunna ta hand om barnen på heltid. Kenza specifikt arbetar ju samtidigt som hon har hand om Nikola. Tycker inte det är konstigt alls att känna en inte kan ta hand om alla barnen på heltid samtidigt som en behöver jobba och sköta om vardagen. Det handlar inte om lathet eller att vara egoistisk; det handlar om att äntligen efter alla år av undervärdering av kvinnors arbetsbörda i hemmet så börjar folk inse hur mycket de faktiskt gör och börjar avlasta på olika sätt. Att en då väljer att skaffa dagmamma eller förskola för sina kottar tycker jag inte säger någonting om ens egenskaper som förälder.

Oavsett tycker jag du kanske borde undvika ha negativ inställning genom dina spekulationer och tankar på en blogg som ägs av en småbarnsmamma. Hitta rätt forum för dina diskussioner istället, typ flashback eller familjeliv.

Reply
Mariah

Kenza, här i Tyskland har vi extremt mycket mer restriktioner än hos er i Sverige, tex var alla kindergarten och skolor och Hort (fritis) stänga från mars till och med maj. Nu när barnen går fulltid hade jag väntat mig att få hämta snorande barn men kors i taket, har inte hänt än, trots höstsnorande! Om de kräks eller har feber eller liknande så lär du få hem en unge, men det verkar inte vara så petigt med lite höstsnor 😂 all lycka till, det är jobbigt att ha tätt mellan barnen, men nu när de var hemma under Coronan så hade de ju varann och slapp sitta helt ensamma. Håller du ut de första 3-4 åren så kommer du att vara jättestolt över att dina barn är så bra i sociala sammanhang m tack vare att de har en ständig påminnelse om hur man ska bete sig!

Reply
C

Finns det folk som kommenterar sånt fortfarande?? Du verkar som världens härligaste morsa!! Och så jäkla skönt att läsa om att man verkar få vara sig själv efter man får barn?! Heja dig!!

Reply
Anna

Ser framför mig 3 st superkvinnor! Ni har verkligen förtjänat en helg för er själva <3 Alla behöver få vila ibland för att bli sig själv igen. Ni är jättefina förebilder åt alla! <3

Reply
A

Vilket fint inlägg Kenza!! Verkligen saknat BLOGGEN. Känns som att läsa något ens kompis har skrivit :)

Reply
Viktoria

Gilla-knappen verkar inte funka för mig men WOW vad du var värd detta. Låter helt perfekt. Heja er!

Reply
Jana

Så härlig helg! Har en liten på 6,5månadr o längtar efter lite vuxentid :) Hur gammal var Nikola första gången du och Alex gick på dejt eller så utan han?

Reply
Maria

Åh va kul att Dani också e preggo! När kommer podden tillbaka?? Ni var sååååå bra på det o var så himla kul att följa med graviditeterna via den! Men fattar ju att det är tufft att få till med de små knoddarna.

Reply
Ellinor

I egenskap av tvåbarnsmamma känner jag bara att jag måste ”försvara” K och henens mans planer på att ha sitt stora barn i förskolan:) Det är faktiskt väldigt ovanligt att man väljer att ha båda hemma! Varför förstår man när man har barn tänker jag haha😅 Så Kenza är i gott sällskap! Det enda negativa med att göra så, tyckte vi, var att storebror kom hem med förkylningsvirus som vår lilla dotter fick. Tror vi hade otur helt enkelt. Men förutom det var det väldigt skönt att dels få lugn och ro med ny liten bebis och dessutom veta att storebror fick all den stimulans några timmar om dagen, som jag inte kunde ge honom då. Topp! ❤️

Reply
Mariah

Yes exakt så! Jag planerade att ha båda hemma (drygt ett år mellan dem) men jag höll på att bli galen. Två månader stod jag ut, sen fick ettåringen börja hos dagmamma och VILKEN lättnad! Ett nytt liv!

Reply
Elina

Hej! Stort grattis till graviditeten! Har jobbat på förskola i flera år och märkte stor skillnad på de barn som fick vara hemma dom två första veckorna efter att syskon kommit! Många låter sina förstfödda fortsätta gå på förskolan medan mamma och pappa är hemma med nya syskonet vilket ledde till rätt stora reaktioner hos storasyskonet. Kris, gråt och allmän förvirring. Upplevde därför enorm skillnad på de som fick va hemma 1-2v. Alltså att storasyskonet får vara med och lära känna bebisen tillsammans med er första tiden, för att minska avundsjukan mot bebisen :-) Ingen pekpinne utan mest en observation från en som jobbat på yngrebarnsavdelning i flera år!
Kramar

Reply
Ida

Älskar att bloggen är tillbaka! Så mysigt att läsa om dina tankar och ditt liv i text, känns mer levande :D

Reply
Rebecca

Egentid är alltid viktigt, men jag förstår att det kan vara jobbigt också. Har följt dig ganska länge och är glad att du hittat tillbaka till bloggen igen. Ta hand om dig, och jag hoppas att du får en fin start på nya veckan också :)

Reply
Hej

Varför skriver du så ofta att Nikola är så lik Alex? Han är ju mycket mer lik dig. De är ju bara lika när det kommer till håret.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*