• header

JULEN ÄR HÄR

Okej okej, det var ABSOLUT inte meningen att det skulle gå 2 månader innan jag uppdaterade igen. Haha, fan!!! Nu när jag halkat ur vanan att blogga så är det svårt att hitta den igen. Jag glömmer liksom och vips så har det gått 2 månader?!?! Men men nu kände jag att det var dags att skriva något igen. Så HEJ! :-)

Hoppas att ni alla mår fint och att ni börjar komma i julstämning, trots att julen kanske inte riktigt kommer se likadan ut i år. Vi brukar alltid fira väldigt litet så för oss blir det nästan ingen skillnad. Julen har iallafall flyttat in hos oss och det är faktiskt första gången i denna lägenhet som vi har julgran! Jag har alltid tänkt att det inte får plats en gran här men ack så fel jag hade. Synd bara att jag kom på det efter 3 jular utan gran haha. Hade gärna haft en äkta gran men kände att det fick bli en fake pga Nikola. Tur det, för han är på granjäveln hela tiden (vi har iallafall hängt alla ömtåliga grejer utom räckhåll) och hade den varit äkta hade det inte funnits ett enda barr kvar på julafton. ;-)

//Okay okay, it was DEFINITELY not my plan to wait 2 months before updating. Haha, damn it!!! It’s so easy to blog when you have the habit of it, but as soon as I stop it’s hard to get back to it. I forget about it and suddenly it’s been 2 months!?!? So now I feel like it’s time to write something again. SO HELLO!

I hope you’re doing well and that you’re getting into Christmas mode, even though Christmas is gonna be different this year. We always celebrate with a little group of people so there’ll be no major difference for us. Christmas has moved into our home, this is the first time that we’ve had a Christmas tree in this apartment. I’ve always said that we wouldn’t fit a tree in there but I was wrong. It’s a shame I realized that after 3 Christmases without a tree haha. Of course we’ve would have liked a real Christmas tree but we bought a fake one because of Nikola. I’m glad we did that since he’s all over that damn tree all the time (the fragile stuff is not reachable for him) and if we would have bought a real one, there wouldn’t be anything left of it on Christmas eve;-) 

Tycker granen blev väldigt fin!! Granen och pläden under är från Newport och dekorationen är blandad från Newport, Åhléns, H&M home och Zara home.

Förutom att ha pyntat granen osv så har vi även julbakat. Jag gillar verkligen inte att baka, eller laga mat. Tycker sånt tar alldeles för mycket tid, tid jag hade kunnat lägga på annat. Är inte heller så bra på det så det blir sällan jättegott, haha. Men nu blev jag så himla sugen på dessa saffransbullar med vit choklad som Alexandra tipsade om och kände att näääää nu får jag ställa mig i köket och ge det ett försök. OCH JAG LYCKADES! De blev helt perfekta och sviiiiiingoda. Gillar ni saffransbullar så måste ni testa! Riktigt smarrigt.

// I love our living room with a Christmas tree!! The tree and the blanket are from Newport and the decoration is mixed from Åhléns, Newport, H&M home and Zara home. We’ve also done a little Christmas baking. I really don’t like baking or cooking. It takes too long, I’d rather spend my time doing other stuff. I’m not good at it either so it never turns out very good haha. But I craved these saffron buns with white chocolate, a tip from Alexandra, and I just felt like I haaaad to give it a try. AND I MADE IT! They turned out perfect and sooooo delicious. If you like saffron buns, you’ve gotta try these! So good.

Annars då. Julklappar, har ni börjat köpa sånt än? Vi köper ju bara till barnen i vår familj och så köper jag och Aleks något litet till varandra, och nu i år när Nikola är lite större så kommer han få några julklappar! Det jag planerar att köpa är bla ett leksakskök för jag har förstått att kids älskar sånt. Kanske han slutar dra ut allt ur våra kökslådor då. :-)) Sen vill jag hitta lite roliga grejer att ha i badkaret för vi badar mycket och Nikola älskar det. Vore perfekt att hitta någon typ av hajleksak för han är helt besatt av hajar just nu.

Kanske ni har nå tips på vad man kan köpa till en 1,5 åring? Och till en 36-åring? Haha. Aleks fyller ju år på juldagen också så måste även hitta en present. Alltid lika svårt varje år….

// Have you started shopping Christmas gifts yet? We only buy gifts for the children in our family and then Aleks and I give each other just a little something. And this year when Nikola’s a little bit bigger, he’s gonna get a few Christmas gifts. I’m planning on buying a mini kitchen because from what I’ve heard, kids love them. Maybe then he’ll stop pulling out all our kitchen drawers :-)) And since we take a lot of baths, I would like to find some fun stuff for him to play with in there. It would be perfect if I found a shark toy since he’s obsessed with sharks right now.

Do you guys have any suggestions what to buy a 1,5 year old? And to a 36-year old haha? Aleks’ birthday is the 25th so I have to buy him a birthday gift too. Always so hard every year…

 

Efterfrågade matchande julpyjamasar och fick tips om dessa från Lindex! Lite stor på Nikola (minsta size var 92) men så gulliga. Tänk att nästa jul så har vi en till liten pojke här att tvinga på matchande pyjamas. Känns helt bananas att jag nästa jul kommer sitta här med TVÅ söner. Nu har det gått 9 veckor sedan min förra graviduppdatering (lolllllll, kanske hinner med iallafall en till innan jag föder? sämst är jag) så ni ska få en ny uppdatering i veckan.

Nu ska jag återgå till det jag gjorde innan, sitter nämligen och köper julklappar till några barn för att hjälpa deras mamma som har det tufft. Det var många som också ville hjälpa till när jag tog upp detta på min instagram, så himla fint att se. <3 Vill därför även här tipsa om organisationen Giving People där man kan köpa en julklapp eller en julmatkasse till familjer som har det svårt ekonomiskt. Förra året hjälpte dem 3522 familjer med julmat och/eller julklappar, förstår ni hur bra. Julen är barnens högtid och det minsta de förtjänar är iallafall lite julfirande med mat & trygghet.

Och på tal om mat, medan jag ändå har er på tråden, ni har väl inte missat vår mammabössa för Hela Sverige mot Hungerpandemin? 700 miljoner människor i världen går hungriga och nu riskerar ytterligare 130 miljoner människor att drabbas av akut hungersnöd pga coronakrisen. Var med och hjälp även om ni bara kan avvara en tjuga. Många bäckar små. <3

Puss hjärtan, hörs snart igen. Eller om 2 månader. Vem vet.

// I asked if anyone knew where to find a matching pyjamas and got a tip about these from Lindex! A little big for Nikola (the smallest size was 92) but it’s so cute. Can you imagine that next Christmas we’ll have another little boy who we can force to wear a matching pyjamas. Feels unreal that I’ll sit here with TWO sons next year. It’s been 9 weeks since my last pregnancy update (lollllll, maybe I’ll make one more before I give birth? I suck) so you’re getting a new update this week.

Now I’m returning to what I was doing before, I’m buying Christmas gifts for some children to help there mothers who are having a hard time. Many people wanted to help when I brought this up on my Instagram, it makes me really happy to see <3 I would like to tell you about the organization Giving People where you can buy a Christmas gift or a bag of Christmas food to families who are economically deprived. Last year they helped 3522 families with Christmas food and/or Christmas gifts, that’s truly amazing. Christmas is the children’s holiday and the least thing they deserve is some celebrating with food and safety.

Speaking of food, while you’re still here, I hope you didn’t miss our mammabössa for Whole Sweden Against the Hunger Pandemic? 700 million people in the world are starving and now another 130 million people are risking acute famine because of the corona crisis. Participate and help these people, even if you can only offer a dollar or two. Together we can do a lot <3

Take care of yourselves sweethearts, talk to you soon. Or in 2 months. Who knows.

216

24 Comments

Carolina

En äkta julgran är stickigare så då brukar de små fingrarna ha lättare att hålla sig borta faktiskt. Plastbarren är mjukare och mer inbjudande. Ett tips till nästa jul! 😉

Reply
Sofia

Såå fin gran!!
Och grattis till lillebror 😍

Jag har en ett åring och hon har en del leksaker men det bästa tipset när man ska köpa leksaker till barn (vad jag själv tycker) är att man har en bra ”bas” kanske låter konstigt men det är något barn inte tröttnar på och sen kan man ”spinna” vidare på leksakerna.
Som tex att ha något att bygga med, tex klossar eller duplo. Böcker, pussel, djur i trä eller plast, bilar (polisbilar och brandbilar går hem hos alla barn. Kanske en mjuk fotboll?
Det jag menar med att man kan spinna vidare är att man då kan bygga ett hus till djuren eller ett garage till bilarna? 😃
Om man har ett barn som gillar att röra på sig så rekommenderar jag verkligen en kryp tunneln som man kan ha inomhus!
Om du vill att dit barn ska kunna koncentrera sig en lite längre stund så rekommenderar jag magneter till kylskåp.
Hoppas du fick lite tips 😉😃

Reply
Dovile

Your living room with a christmas tree looks amazing! And lately im obsessed qith your blog. Im reading all of it and Im already on page 2463.

Marry christmas to all your family!

Regards from Spain!

Reply
Claudia

Is there going to be a post about what happened to ivy revel? I ask because you seemed really excited about your brand and then suddenly it just stopped. Promotions on IG and everything. But I understand if it is too painful to talk about if the business went bankrupt. Anyway, I am curious if ivy revel belongs to the past in your life and maybe other people as well so I thought it would be interesting to read about it.

Reply
åsa

Åh! jag har oxå köpt dit! samt skänkt massa av våra barns nygamla kläder dit genom åren, så bra organisation och en lite insats från oss gör hela världen för andra ❣

Reply
Sofia

Vilken fin gran!
Tycker Nikola blivit så lik dig. När han var mindre såg han mest ut som Aleks, men nu ser jag definitivt mest Kenza i honom.

Reply
Dora

I love how you are buying gifts for children of struggling moms as I was one myself, when I was little. Now we do something similair in my hometown to give back to others in need❤️

Gift examples for Aleks: a keychain made of stainless steel in a shape of your liking ( I’ve got a heart shaped one, but that might be too girly 😂). You can engrave something on both sides. For example- one side with Nikolas picture and leave the other one empty to be engraved once your second son is born. Or a wedding pic of you too and a quote like “Drive safe love, your family is waiting for you at home”. I find those to be really special!

For Nikola: my cousins loves ‘quiet books’ when they were toddlers, google the term because I have no idea what’s it called in Sweden 🙈
Maybe one with sharks, someone who does them could do a custom made. Nikola would love it

Reply
Ida

Ett tips på en julklapp, som passar i badet, är badkritor. Köpte sådana till mina syskonbarn och de älskar dem!! :)

Reply
VS

Jättefint av dig att hjälp dom som behöver det! Ingen ska blir bortglömd på julen.
Däremot tycker jag att det är jättesynd att många säger att det är barnens högtid , det är helt fel, julen är till för alla och alla ska bli lika behandlade, och ingen ska som sagt bli bortglömd. De som inte har eller kan få barn, ska dom inte fira jul? Eller bara fira andras barn?
Jättesynd tycker jag att de många ser det som barnens dag, barnens dag är den 13 maj.

Inget illa menat men tycker folk borde tänka om lite, vi är alla barn innerst inne.

Reply
Maria

Hej ! Har en super töntig fråga 😜🤣 hoppas att du svarar ! Jag har sett på (någon) video din barnvagn (ej slover crossen) utan den som går att fälla ihop? Vad är det för märke ? Hittar ingen bra själv :( skulle vara såååååå snällt om du kunde ge tips eller säga vilken det är du använder dig utav nu :) hoppas hoppas verkligen att du ser detta 🙏❤🙏❤🙏❤🙏❤🙏😍

Reply
Jasmin

Hej fina du!
Jag skriver med anledning av spegeln och min stora oro för hur den står förankrad mot väggen eller annat? Jag känner nämligen till alla faror som kan lura i hemmet mär man har små barn, och detta vore verkligen onödigt om någon olycka händer Gud förbjude‼️🙏🏼
Jag hoppas du ser allvarligt på saken.
Må väl!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*