• header

11e april 2013.

God morgon!

Jag håller på och gör nyttiga bananpannkakor till frukost. Tröttnar aldrig haha! Och det är ju så enkelt. 1 banan, 1 ägg. Och så gärna lite kokos i. Jag har sett att några av er har skrivit att det är omöjligt att få dem att hålla ihop när ni vänder dem. Jag steker mina i smör i en liten stekpanna på låg värme och vänder försiktigt. Ju tjockare de är desto svårare blir det. Men testa att ha i knappt en tesked vetemjöl så går det bättre. Andra har tipsat om mixad havre också men det har jag inte testat.

Nu blir det frukost. Puss! ♥

(ååååhhhh nej helvete nu brände jag den för att jag satt här och bloggade! haha)

// Good morning! I’m making healthy banana pancakes for breakfast. I’m never getting tired of them haha! And it’s super easy. 1 banana, 1 egg. Add some coconut flakes. Some of you write to me and say it’s impossible to make them stick together when you turn them over. I fry mine in butter in a small frying pan on low heat and turning them over carefully. But if you add just one teaspoon of flour it’s much easier. Now it’s time for breakfast. Kisses!

(oohhhh fuck they got burned while I was blogging haha)

Uhm… Finn ett fel?

64 Comments

Lillan

Jag brukar göra just tvärt om faktiskt – göra dem riktigt tjocka och små. Som stora plättar typ. Och ja, låg värme är viktigt har jag märkt. Då blir de riktigt fina, typ som “pippi-pannkakor”! :)

Reply
p.

Eller lägg dem i ett våffeljärn och ät dem som våfflor, funkar kanon det också och då slipper man problemet att vända! :-))

Reply
Sandra

Ett annat sätt som ALLTID fungerar för mig är att ta en tallrik och blöta den under varmt vatten, när det är dags att vända pannkakan (och man känner att den har “lossnat” lite eller att man kan “skaka” runt den i pannan) så vänder man pannkakan helt och hållet (upp och ner) i tallriken, och sen glider den hur bra som helst ner i pannan igen! :D

Reply
Erika

Det är riktigt gott men jag tar 1 banan och 2 ägg och lite smör endast första stekningen, kör i normalstor panna och gör 2 pannkakor i på samma gång. blir hur bra som helst

Reply
nora

Jag har också använt 2 stycke äggs, då håller det lite bättre! Då får man också lite mer protein :-)

Reply
Sandra

Hey Kenza,

i love to read your blog now because you also write in english now. :) Easier to know now what you mean & feel. Sooo much better than the google translater. ;D

I have a question to ask. Its about your clothing collections that you are working on. :) So how much would the clothes cost? Will they be expensive like designer clothes or cheap? Like, for everybody (maybe like gina tricot, h&m…)?

Greetings from Berlin
Sandra

Reply
Pelenor

Jag brukar göra liknande pannkakor fast med en lite klick grädde i, såå gott!

Reply
hedvig

Hej!
Jag gör såna bananpannkakor ofta, hehe typ varje dag..
Och jag tyckte att det blev för svårt med pannkakor så jag gör dem till plättar och äter med lite grädde och sylt :D ♥

Reply
Gullan

Är det Aleks som är bakom dig?
Kan du inte ta mer bilder och dela på maten frukost och middagen du gör?
Ha den fin dag :)

Reply
Åsans värld

Jag har börjat ha i riven kokos, dels sjukt gott och dels håller de ihop bättre. Brukar även ha i lite havssalt, vaniljpulver eller kardemumma i mina. Är lite periodvis besatt av bananpannkakor, ska nog göra en nu.

Reply
Filippa

Vad heter de n där sortens väska? Alltså modellen? Vore väldigt tacksam för svar!

Reply
Sofia

ELLER! Två ägg och en banan och på medelvärme , funkar finfint :) bär på tallriken och så lägga pannkakorna på bären , mmmmm

Reply
Sara

Testa att ha i 1 tsk fiberhusk per ägg/banan. Fungerar utmärkt. Vill du ha fler tips på nyttig och god kost, ta en titt på min blogg om träna & hälsa

Kram Sara

halsanifokus.myshowroom.se

Reply
Tua Esmerald+Lövdahl

Som några andra kommenterat: två ägg och en banan brukar gå prima! Blandar i en tesked jordnötssmör och lite vaniljpulver också. Blir grymt gott tillsammans med blåbär och lönnsirap! :D

Reply
Johanna

Hej Kenza!

Älskar din blogg och är en trogen följare! :)

Skulle du kunna skriva receptet på dina nyttiga bananpannkakor?
Jag har försökt hitta några gods och nyttiga utan resultat.
Vore gulligt! :)

Du är grym!!!

Kram!

Reply
Alexandra

Hej Kenza!
Vill jätte gärna veta vad det är för färg på den väskan? :P
Tack på för hand :)

Kram från Alexandra!

Reply
julia

Har också haft problemet att de fastnar i botten och inte går att vända och det blir pankaka av det hela (hehehe) men sen upptäckte jag att det berodde på att stekpannan som jag använde var gammal/sliten och när jag använde en ny så gick det lätt som en plätt (alltså haha) oavsett ingredienser. Ett litet tips bara!

Känner att jag fick till en hel del ordvitsar här också :)

Reply
Malle

Ytterligare ett tips är att ha i lite fiberhusk i smeten! Det håller ihop pannkakakan bättre och det är både glutenfritt och nyttigt!

Reply
Rebecca

Testa att göra att göra 2-3 små plättar av smeten istället för en stor pannkaka. Mycket lättare att vända då de är mindre.

Reply
a

en banan, två äggvitor, 1-2 skopor proteinpulver med vaniljsmak och lite kanel. Stek som små tunna pannkakor, såå gott och lätt :)

Reply
Sara

Jag gör mina pannkakor med 1 banan 2 äggvitor, kokos, lite havregryn och lite rågmjöl sen har jag även i lite vaniljpulver. Toppar med honung och bär! Jättegoooott!!!

Reply
klara

hej! jag har ett tips och det är att du ska använda dig av nästan en tesked bakpulver i! det funkar! då håller pannkakorna ihop riktigt bra :) och sedan om du vill få de ännu bättre så kan du alltid använda dig av två ägg! blir också mycket lättare haha :D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*