• header

Nässelutslag

Under natten har jag åkt på en allergisk reaktion. Redan igårkväll när jag och älskling skulle sova så började det klia så förbannat på halsen och nacken. Vaknade upp med stora nässelutslag på armarna och nu har det dykt upp på resten av kroppen. Till och med i ansiktet!!

Det värsta är att det kliar så jävla mycket att jag håller på att bli galen. Man ska inte klia, men jag kan inte låta bli. Det är så skönt när man kliar men sen bränns det för att jag har kliat sönder huden. Fan. Jag ligger här i soffan och lider. Tänk er ett kliande myggbett (och vissa typ 5 cm stora) fast gånger 100 och på exakt varenda centimeter på hela kroppen. Till och med röven. Fyfan!! Funderar på att tejpa fast grytvantar på händerna så att jag inte kan klia.

Jag ska på ett event hos Loreal med ett gäng bloggare + bästis klockan fyra där vi bland annat ska få make overs men om det inte försvinner så kan jag inte gå dit. Det kanske inte är så bra att få en massa smink över utslagen i ansiktet. Även hårbotten kliar så mycket att det känns som att jag har en biljon löss där inne så det är nog inte så smart om de ska pilla där och göra frisyrer.

Vi får se, det är 3 timmar kvar så om jag låter bli att klia så kanske det går över. Fast det är lika jobbigt som att sätta en chipsskål framför mig och säga “du får inte äta”.

414 Comments

ANNA

I KNOW! Så jävla jobbigt . Har haft nässelutslag 7 gånger sen jag var liten . det du kan göra är att gå och ta ett pricktest för att se vad du är allergisk mot så du inte får de . du kan ta betapred tabletter i vatten eller spruta, men spruta lär du ju inte behöva förrän de är riktigt allvarligt. tänk på att nässelutslagen kan täppa igen dina lungor och gör att du inte kan andas ordentligt!! kolla om du kan ta ett pricktest, så ser du om du kanske är hundallergisk eller liknande . kan ju också vara värme utslag som man också kan få med nässelutslag ihop .

Reply
amanda

har också råkat ut för nässelutslag, kliade så mkt att jag satte strumpor på händerna för att inte klia sönder huden. krya på dig (:

Reply
Fannie

Hej! Jag har ett jättebra tips om du har nässelutslag, för att jag får också det ibland (jag är allergisk mot ganska många saker redan, så jag är extra känslig)

Det finns en tablett (medicin typ) som heter "Clarityn". Den är pytteliten, och man lägger den på tungan och så smälter den. Smakar verkligen igenting. Gå till apoteket och leta upp "Clarityn" och om du inte tror mig så kan du alltid fråga någon som jobbar på apoteket!
Ps: Det finns en liknande som heter "Loratodin" eller något sånt. Ds.
Hoppas verkligen att du ser min kommentar och att mitt tips hjälper! Hoppas att du mår bättre sedan!
Ha det bra! Puss

Reply
Erika

usch, nässelutslag är inte roligt alltså. jag fick en ordentlig allergisk reaktion när jag var 11 år, svullnade över hela kroppen och såg helt vanställd ut. man kände inte ens igen mig.

vet fortfarande inte vad det hela berodde på, men jag har levt med skiten sen dess. så jag får nässelutslag när jag är ute i kylan för länge och även pga tryck. dvs ifall någon råkar smälla till mig, eller jag river mig själv etc. då svullnar jag upp, blir rödflammig, varm och kli:ig direkt. DET SUGER!

Reply
frida

cetrizin + hydrokortisonsalva hjälper mot nässelutslag. garanterat… finns receptfritt på apoteket :) garanterat bevis fr. en tjej som lider av nässelutslag så fort jag duschar/badar etc. :( hehe

Reply
nathalie

jag förstår dig precis, jag har left med sånt sen jag föddes. blir jag varm om benen (vilket jag blir ungefär varje dag eftersom jag använder leggings och sitter långa stunder under lektionerna i skolan) så blommar det upp .. så jag kan aldrig visa mig i korta skjorts och jag tycker så synd om min pojkvän som alltid kommer vara tvungen att se det. fast för dig försvinner det nog absolut! hoppas det gör det fort :) kram!

Reply
l

jag är alergisk mot mitt eget svett.. haha!
får exakt sånadär utslag när jag tränar.

Reply
Iris

dom är jobbiga! sådana fick jag när jag bodde i spanien 2003-2004.
Dom kom heltplötsligt överallt och dom kliade som fan! Usch.. och det värsta var att min dåvarande pojkvän hade rest bort i en vecka, dagen efter att jag fick utslagen skulle han komma hem. Gissa hur ledsen jag blev, jag hade saknat honom otroligt mycket och såg fram över att få se honom. Jag undrar vad jag åt som orsakade det?

Reply
Emmz

Vet hur du känner dig, åkte på samma skit idag.. Nässelutslag och en allergisk reaktion är inte att leka med.. Så jag vet exakt vad du menar med att det kliar som satan och bränner ännu mer :(

Reply
Charlie

usch ja vet hur de känns ! har kronisk nässelutslag och äter medecin hela tiden… klådan är sjukt jobbig ! man blir galen ! kortison tabl. är bra !

Reply
Sara

Säker på att du inte har fjällros?
Jag fick reda på att jag hade det härromdagen och det finns inget som kan ta bort det.. Det försvinner av sig själv efter några veckor/månader och är en hudsjukdom.
Jag själv kan behöva äta upp till 12 tabletter om dagen mot klåda för att klara av vardagen som en normal människa. Min läkare berättade att han endast ser detta 1-2ggr om året och att vissa läkare inte har sett det alls.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*