• header

Nässelutslag

Under natten har jag åkt på en allergisk reaktion. Redan igårkväll när jag och älskling skulle sova så började det klia så förbannat på halsen och nacken. Vaknade upp med stora nässelutslag på armarna och nu har det dykt upp på resten av kroppen. Till och med i ansiktet!!

Det värsta är att det kliar så jävla mycket att jag håller på att bli galen. Man ska inte klia, men jag kan inte låta bli. Det är så skönt när man kliar men sen bränns det för att jag har kliat sönder huden. Fan. Jag ligger här i soffan och lider. Tänk er ett kliande myggbett (och vissa typ 5 cm stora) fast gånger 100 och på exakt varenda centimeter på hela kroppen. Till och med röven. Fyfan!! Funderar på att tejpa fast grytvantar på händerna så att jag inte kan klia.

Jag ska på ett event hos Loreal med ett gäng bloggare + bästis klockan fyra där vi bland annat ska få make overs men om det inte försvinner så kan jag inte gå dit. Det kanske inte är så bra att få en massa smink över utslagen i ansiktet. Även hårbotten kliar så mycket att det känns som att jag har en biljon löss där inne så det är nog inte så smart om de ska pilla där och göra frisyrer.

Vi får se, det är 3 timmar kvar så om jag låter bli att klia så kanske det går över. Fast det är lika jobbigt som att sätta en chipsskål framför mig och säga “du får inte äta”.

415 Comments

E

Åk till akuten så får du medicin att dricka så går det över på nån timme, jag har haft det två gånger nämligen..

Reply
gabriella,

det fick jag en gång när jag åt pencillin som jag tydligen inte tålde. det kliade som tusan så att min pojkvän fick ligga och hålla i mina händer hela natten för att jag inte kunde kontrollera mig själv. hela ansiktet svullnade upp, fick inte på mig skor eller byxor nästan. men jag fick som tur var en tid hos en läkare och fick kortison tabletter så det la sig nästan helt samma dag som jag var till läkaren :) hoppas det blir bättre för dig med! kram

Reply
Miss M

Ta clarityn mot klådan. Får det att sluta klia dirket… tro mig! Brukade få allergichokar lite då och då förut där resultatet var nässelutslag. Clarityn var det enda som hjälpte!

Reply
Pamela

Prova att hälla potatismjöl över utslagen. Det funkade när jag hade vattkoppor. Åtminstonde lindrade det klådan. Ett litet tips.

Reply
jw

Du kan lindra utslagen och klådan genom att ta allergitabletter. Det finns receptfria på apoteket. Du kan också stryka på kylbalsam.

Reply
Emma

Hej.
först vill jag säga att du har en fantastisk blogg och är jätte söt:) jag vet hur det är att ha nässelutslag hade det för ett par år sedan och då var det riktigt mycket både på in och ut sidan klia det men det gick över efter att par dagar för mig. men vi får hoppas att du får en underbar dag i alla fall och krya på dig :)
puss å kram Emma

Reply
Bella

Prova att smörja in dig med aloveagel. Det brukar dämpa utslagen och göra att det kliar mindre:) I alla fall för mig.

Reply
sarah

så där har det varit för mej också.
men det kom för att jag inte tålde
min medicin som jag hade.. det
kommer gå över!:)<3

Reply
Bella

Prova att smörja in dig med aloveagel. Det brukar dämpa utslagen och göra att det kliar mindre:) I alla fall för mig.

Reply
Julia

Duscha i kallvatten, då går det över fortare och kliar inte lika mkt, lovar!

Reply
Vanessa

Prova essex hudsalva, finns på apoteket. Det kliar mindre när man är rejält insmörjd. Lycka tll!

Reply
-

En kompis till mig fick det. Hon fick medicin sen försvann det efter någon dag, eller möjligtvid två!

Reply
ida

gud vad jobbigt! hoppas att det går över då, jag har vart med om samma sak och de kliade grymt mycket!

Reply
Anonymous

Åk till akuten! Jag fick sånt en gång också och fick kortison. Det finns risk att du svullnar i halsen bla och inte kan andas.

Reply
Anonymous

jag råkade ut för samma sak för inte så längesedan! riktigt läskigt.. jag åkte in till akuten för att jag fick svårt att andas, så fick jag medicin och vipps så var det borta, men ingen visste varför jag fick det! skumt som fan, hoppas du blir bättre

Reply
ullis

Jag kan också få sådana dumma nässelutslag ibland! För mig funkar det att ta receptfria allergitabletter på apoteket (:

Reply
mtna

Ät inte jordgubbar eller tonfisk och drick inte alkohol under en vecka när du fått detta. Det är ämnen där i som gör att det återkommer. Jag glömde bort det och fick tillbaka utslagen när de nästan försvunnit helt.

Reply
Angelica

Ajajaj, lät inge vidare.. =(
När jag hade vattkoppor satte mamma på mej vantar för att jag inte skulle klia bort dom å jag tror det funkade.. Så grytvantar är nog ingen dålig idé.. ;)
Hoppas att det blir bättre snart iaf. =)

Reply
Johanna

Usch… Jag hade nässelutslag när jag var typ fem, kommer ihåg att det var jättejobbigt och att jag blev jätterädd. Utslagen ser ju rätt äckliga ut :P Hoppas du blir bättre så du kan gå på den där sakedaken :)

Reply
Hanna

Du måste gå till doktorn och få en pencillinshot eller vare var, jag hade likadant. Man får något piller mot kliet också.
Det där var det värsta jag varit med om typ. vänta inte med att gå till läkaren!

Reply
Anonymous

Allergitabletter och kortisonsalva eller tabletter hjälper så spring till ett apotek så ska du se att det går över :) tack för en bra blogg

Reply
SANDRA!

usch låter inte bra.. vad har du fått det ifrån? Testa ta lite alovera gel på utslagen. Det svalkar skönt! Kram

Reply
Kristina

Allergiska reaktioner är inte att leka med! Hoppas att du har tagit antihistamintabletter, annars kan det sätta sig på luftrören och då kan du få en allergisk chock så att du hamnar i koma! :S

Reply
Maria

Hej,
Stryk på kylbalsam och ta allergitabletter som finns att köpa receptfritt på apoteketet så ska det bli bättre seru!

Krya på dig!

Reply
moosom

usch då :o för någon vecka sen så fick jag också sån här allergisk reaktion och det var de värsta veckorna i hela mitt liv, (ja, det gick inte över så lätt). jag var tvungen att ta tevegyl i ca 1 vecka och sen blev det bättre. jag tycker du ska kontakta hurläkaren så att du får recept på nån medicin. lycka till nu och krya på dig!

Reply
Anonymous

Usch, jag vet hur det känns. Jag har också varit med om exakt samma sak. Och då pratade vi med en läkare och han sa att jag skulle ta en kall dusch. Det blev bättre, men försvann inte helt, så då lånade vi en medicin för nässelutslag av en kompis och det blev bättre direkt. Krya på dig!

Reply
Anna

Men Gud, flashback! inte kul att läsa den rubriken! jag fick nässelutslag i fredags fick åka in till akuten fick dock ingen hjälp där. Hade massa utslag främst på benen, och i hårbotten som du beskriver det. I vårdcentralen fick jag recept på tabletter mot allergin och redan efter första tabletten (eller första 16 tabletterna då man måste ta 16 åt gången) blev det bättre. Det som kan vara farligt är om det sprider sig till munnen och svalget. Så jag råder dig att kolla upp det! Lycka till

Reply
Emma

Kör iväg till akutintagningen så får du salva och piller mot det. Då kanske utslagen försvinner på nån timme. Hade det för nåt år sen, man kan få av stress…

Reply
natalie

haru typ ingen salva?
klia inte så mkt, föratt det blir värre.
men fråga typ ngn om de har salva, kanske grannen? annars måste du nog till doktorn o be om salva.
ta på dej typ thights elr jeans elr något så du inte kliar på själva såren.

/ nats.

Reply
josefin ericson

hej kenza!
min kompis fyller år idag och du är hennes förbild! HON ÄLSKAR DIG! det skulle vara så kul om du skrev ett litet inlägg till henne, det skulle göra hennes dag till den största dagen i hennes liv! hon heter Karolina Kostic ! hoppas du lägger upp ett inlägg,kramar

Reply
karolina gaspar

Ta allergitest och köp någon medicin på apoteket. Själv har jag zyrlex mot min allergi, det klias frenetiskt vid vissa tillfällen. Som idag, det såg ut som om jag blivit klösen av en katt haha.

Reply
Sarah

Aj fy fan! Det där ser riktigt jävla smärtsamt ut! Själv har jag eksem som kommer och går i perioder, så jag vet vad du menar med att man försöker att inte klia, men det e så förbannat skönt när man väl gör det. Har du gått till läkarn? Det där kan kanske lämna ärr om det blir infekterat, eftersom du säger att du river upp huden?

Reply
Jennie

Ett tips är att åka till jourläkarcentralen, det du berättar om har hänt mig, höll på hela natten och gick först över efter en spruta och ett besök på sjukhuset, men kan ju klart vara olika från person till person. Lycka till!

Reply
Elsa

Stackars dig som har fått utslag det är inte mysigt asså! Har haft det själv fast inte över hela kroppen bara på magen och under fötterna.
Hoppas du blir bättre och få göra det du vill göra!

Reply
matilda

min kompis har haft något som låter som det du har, dom var hos läkare och tog flera olika tester men de lyckades inte komma fram till vad det var.. hoppas det löser sig!

Reply
Maria

Duscha kallt sa att du kyler ner kroppen. Be nagon köpa receptfri allergimedicin.

Hoppas att du mar bättre snart!

Reply
malin

Men gumman!!

Gå på apoteket och prova något receptfritt antihistamin typ Kestine eller cyrlex det finns massor att välja på där. Jag har problem med urticaria ibland och det är ungefär samma sak det ger sig inte i första taget så det är bra och bryta av det med nåt sånt det går över sen jag vet hur det är!! Köp även hydrokortisonsalva att smörja på vissa ställen där det kanske är som värst eller på nåt litet område där det startar typ. Seså.. spring iväg nu!! Hjälper det inte av det så får du gå till läkaren!

Reply
emma

åh låter inte kul alls!
ett litet tips: använd kylbalsamsom finns att köpa på apoteket. det både kyler och får det att sluta klia
kram

Reply
Emma

Min bror hade massa nässelutslag förra veckan, han var på vårdcentralen och de sa att han kunde köpa allergitabletter på apoteket.. och det försvann direkt för honom. så checka apoteket =)

Reply
Sara

har haft nässelutslag, åkte in till akuten och fick någon slags tabletter, så gick det över på en halvtimme ungefär :)

Reply
Anonymous

Gud va jobbig, jag har också fått denna utslag så jag förstår hur det känns. Jag minns också att mina utslag blev mycket bättre när jag gick ut men det varade i två dagar för min del tills jag fick nån jättebra kräm från apoteket, den hjälper verkligen!

Reply
amanda

jag har också haft nässelutslag.
jag måsta äta pencilin för det! jättejobbigt.
i 7 dagar ungefär. hoppas det blir bättre.
krya på dig!

Reply
Hanna

Heii. Kanske ska kolla upp det? min kompis hade också "nässelutslag" och kollade upp det. Hon var tvungen att smörja HELA kroppen i någon konstig sörja. Hoppas det blir bra!

Såg att du ville göra om din blogg lite. :) Behöver du hjälp så kan jag hjälpa dig. Stipendie i Photoshop. ;)

Mvh Hanna

Reply
nadja

Jag har haft precis samma sak, det är hemskt. Läg dig i badkaret och ha på spolande vatten på hela kroppen, då försvinner det. Hoppas du blir bättre ! / nadja <3

Reply
Emelie

Har också haft besvär med nässelutslag vid ett antal tillfällen, ett bra tips är att köpa clarityn.. Har du tur så försvinner de efter nån dag. Funkar iallafall kanon för mig^^ Hoppas du blir av med skiten, för jag vet att de är absolut inte roligt…kram

Reply
Cicci

Vet precis hur det känns! Lider av kronisk nässelfeber… :/ Men med en hel del medicin klarar man sig bra. :)

Reply
Andrea in Serbia

Du, i oktober i fjol fick jag också utslag. Över HELA kroppen. Dock skonades mitt ansikte, tack gud, men halsen och nedåt var fullproppat med utslag som jag kliade sönder så det blev stora sår. Jag fick panikattacker varje kväll när jag skulle lägga mig för att jag inte kunde sova. Efter TVÅ månader gick de äntligen bort och det efter en 20dagars behandling med steroid sprutor och en viktuppgång på 8kg orsakad av steroiderna. Orsaken till utslagen är ännu okänd. Nu verkar ju inte dina vara som mina, då jag inte hade i ansikte eller hårbotten, så jag hoppas att du blir frisk mycket snabbare än jag! Krya på dig. Kram

Reply
Linn

Jag har också haft nässelfeber det är skitjobbigt! du måste ta några tabletter annars går det ju aldrig över… Det slutade klia efter att jag tagit det, åk till sjukhuset!

Reply
Hanna

Du skulle gå till läkaren och få tabletter mot det? Då försvinner det snabbt..

Reply
Anonymous

om du inte har kliat så de har gått hål, så lägg dig i badet med massa salt i. det dämpar smärtan samtidigt som de gör att de försvinner snabbare.

Reply
Evelina

Har problem med hyn till och från och vet GARANTERAT hur jobbigt det är! Hjälper inte om man får utslag en eller flera gånger, lika jobbigt varje gång. Det finns tabletter som minskar kliandet :) Om du inte viste.

Reply
rebecka :)

ååh fyfan jag hatar sånt! xpp' men hoppas det blir bättre kenzaa :)

första komentaren föresten(y'

Reply
linn

Hat du varit på apoteket och köpt loratadin? den funkar mot klådan! :)

och btw, om du blir svullen i ansiktet.. bli inte rädd ;)

har varit med om precis samma sak, HEMSKT!!!

hoppas det blir bättre snart :)

Reply
Christine

Stackarn… :( prova att ta ett bad eller en kalldusch, det brukar hjälpa en stund iallafall.

hoppas det går över! <33

Reply
Miriam

Shit! Jag tror det var såna jag fick i ansiktet i somras, bara poff utan anledning! Tack och lov avtig dom efter 2 dagar typ..
Hoppas det blir bättre snabbt.

Reply
Kirsi

Dude… that's bad :S

Maybe yoghurt (eller filmjölk) bath would help for the itchy skin?

Take a bath with only natural yoghurt, no water or soap/shower gel. Lay there for about 20-30 minutes. It helps, shouldn't feel so itchy for a couple of hours after that. Send a friend or bf to buy 4-5 cans (or as much as you want) of pure natural yoghurt for you. Put the cans in the fridge for 30 mins before heading to the bathroom with them. Pour the yoghurt on your skin. Lay there for about 20-30 mins. Then shower the yoghurt off with cool water. Then you should put some hydrocortisone on those itchy parts of your skin.

Hope it helps, at least for a while :) Get well soon!

Reply
Karl Axel Metkrok

Usch va jobbigt :( du borde kika in på fass.se och sedan söka på nässelutslag för att se vad du kan göra åt det. Men är du inte allergisk mot något så beror det oftast på ren stress så du kanske skulle må bra av att ta det lugnt ett litet tag(se detta som ett tecken för de) :) hoppas du slipper lida så länge! mvh

Reply
Julia Breitholtz

Jag hade nässelfeber / nässelutslag i lite mer än två år. Jag har ingen aning om vad jag var allergisk mot, men med jämna mellanrum kom det upp jätte stora blaffor med nässelutslag, och som du säger.. det kliar så mycket så man inte vet vart man ska ta vägen!! Håller tummarna att det går över för dig och att det inte håller i sig, som det gjorde för mig i två år.. Det var jätte mycket i början och sen blev det bara mindre och mindre, men ändå..

Som sagt, håller tummarna på att det går över!

Reply
Emelie
2010-02-09 @ 15:49:25

Postat av: Julia Breitholtz

Juste, ta en tavegyl, den är inte så jätte snabbverkande, men den hjälper mot själva allergiska reaktionen och klådan, inte BARA klådan. Tar du denna på kvällen så kan du vara rätt trött dagen efter, bara så du vet!

Reply
matilda

Du måste fixa kortisonsalva!! det finns receptfritt på apoteket, men jag rekomenderar en starkare som läkare kan skriva ut.jag lider själv ibland av samma sak! clarityn är för mesigt, be en läkare skriva ut tavegyl. då lägger det sig på en kvart! gå till en vårdcentral. på akuten får man bara vänta.

kram matilda

Reply
Cornelia

Usch det är så hemskt! Jag har haft precis som du beskriver, hela hösten. Men nu har det försvunnit. Och det var ingen allergi utan efter en förskylning typ (?) så jag åt allergitabletter flera dagar på rad, så försvann det. hoppas att det blir bättre, jag vet hur sjukt jobbigt det är!

Reply
Elin

Hej jag hoppas bara du inte har fått skabb, det hade jag och det ser precis ut sådär, kom över en natt och kliade så ja trodde ja skulle slita av huden..

men det önskar ja ingen att få så ja håler tummarna för dig.
kram

Reply
Anonymous

Jag började också få såna i somras! Dom är kvar fortfarande och kommer då och då…. finns ingenting attt göra åt! säg till om salvorna fungerar!

Reply
Anonymous

Fick också nässelutslag, för bara några veckor sen. Prova clarityn, tabletter mot allergiska reaktioner´(finns på apoteket), du tar dem i en vecka och utslagen och kliandet kommer försvinna. Jag vet, en vecka är mycket men fortfarande bättre än en evighet. Apotekskassörskan sa att nässelutslagen kan ha berott på för mycket solande i solarium :/ Vet inte om det är orsaken i ditt fall, men men…

Reply
Elin Olsson

Usch, har det haft det utslagen började komma på ett släktkalas och sen var jag sjuk med feber.
Men när jag skulle upp till akuten började de försvinna. :)

Reply
Elin

Ush har också haft det :( inte kul alls! Det är dock jätte skönt att smörja in sig med en kall kräm på utslagen

Reply
malin

gå till någon life(hälsokost) butik och fråga efter kalktabletter, jag får sådana där utslag titt som tätt, men när jag tar tabletter så försvinner dem. Det är grymt äckligt, men det hjälper som tusan!

Reply
Sarah

Åh det där är jättejobbigt! Jag får det ibland också men det går över rätt snabbt efter att jag kökat clarityn-S och smörjt in med hudlotion :)

Reply
Issa

Fy fan!! Jag lider med dig… Jag hade oxå världens utslag förra året. Det höll på i en vecka. Du borde gå till en läkare där du kan få extra "fet" kräm….det fick jag och utslagen försvann direkt..
Hoppas det går över snart..=)

Reply
Kristina

NEEJ :/ .. vad synd .. jag fick sånna utslag i sommras , fast bara på armbågen o som in i H* som det kliade , fast jag fick bara på armbågen ^^
TÄNKT DIIIG DÅ ! :O , fahn va syyynd :( <33
hoppas det blir bättre :/
jag kommer ialla fall hålla tummarna så att du kan gå till awards utan några kliproblem <33

Reply
:)

Det är något man tyvärr måste gå till vårdcentralen och få medicin mot:( hoppas det blir bättre

Reply
Sabrina

Sånt hade jag varjedag i flera år.. Stora jäkla nässelutslag också!
Flertal gånger svullna ansiktet upp så jag såg ut som en kines… Det är rätt farligt ifall det skulle sätta sig i halsen, så försök å få tag i allergi tabletter :))

Till mig sa dem att jag bara skulle ha det i ett år.. men jag har haft det i flera år, nu kommer det sällan, men förr var det verkligen varjedag!!

Så jag lider med dig!!

Reply
Simone

Uuuh! Jag lider med dig! Exakt sån reaktion får jag när jag äter vissa röda saker, ex cocktailbär. Hela huden blir som förstörd och mitt ansikte blir helt uppsvullen! Så jag tycker massa synd om dig! Det tar någon dag innan det lugnar ner sig helt… krya på dig!

Reply
Koki

Fick det för två veckor sen, tog allergi tabletter och coticon (om det stavas så), och nu är det bra :) Krya!

Reply
frida

nässelutslag hade jag i helgen. jag förstår dig. man kliar sönder sig! fast jag svullnade upp sen vid knän fötter höfter och händer. så jag inte kunde gå. men då var jag tydligen allergisk mot antibiotika. äter du några tabletter? isf kan det vara det. men hoppas det går över snart:)

Reply
Kattallergikern

Usch jag vet hur det är, fick det när jag var liten… Och jag fick det förra våren fast bara i ansiktet. Det är fett jobbigt, fast jag fick väl skylla mig själv för att jag satt i pojkvännens soffa där hans katter älskar att ligga :(

Reply
carro

usch vad jobbigt :( jag fick nässelutslag helt random en påsk för några år sen. fick åka in till akuten och få någon akut allergimedicin :( hoppas dom försvinner :)

Reply
Anonymous

det hände mig under sommaren men jag fick åk in till sjukhuset och där fick jag en tablett som gjorde att allt gick över inom en timme

Reply
ida

jag har också fått nässelutslag en gång.
men efter någon dag var det så gått som borta och jag tror jag fick salva också av doktorn :)

sjukt fina kläder har du :D

Reply
elin

Usch! sånt fick jag av ingen anledning i somras men det gick över på natten. Ta ett bad och smörj med kylbalsam. För mig hjälpte det jätte mycket att stå ute i solen, men det är ju lite svårt nu ;)

Lycka till! :)

Reply
Annika s

Hej Kenza!
Jag fick också dessa utslag för något år sedan, vaknade mitt i natten och fick panik. Vi åkte in till sjukhuset dagen efter där jag fick allergimedicin, tog det några dagar (4 tror jag) sedan var allt borta.
Hoppas det försvinner fort på dig, jag vet hur jobbigt det är :/

Reply
linda

jag har eksem och utslag varje dag över typ hela kroppen. Hela armarna, knäväcken och så vidare.. Jag hade det från det att jag var två tills jag var sju sedan hade jag det mera. Tills jag blev 13 och nu har jag haft det sedan dess och nu är jag 20 år.

det jag har lärt mig under mina år med eksem det är att man tänker på det mera själv än vad någon annan gör. Alltså folk förstår att det är något man inte tål eller så har man bara en väldigt känslig hy för något som gör att man har såna sår, ärr och så vidare. Men jag har aldrig gått i t-shirt från det att jag var 13 och fram till nu, aldrig shorts på sommaren. Jag går alltid långärmat och långbyxor för jag tycker det känns så obehagligt att visa upp mig. När alla mina vänner är på stranden, åker utomlands och gör massa saker så kan jag aldrig vara med för det känns lite stupid att göra sånt när man absolut inte vill visa sig i bikini. Sen på det så har jag en hudsjukdom som gör satt jag inte tål solen heller, så du kan ju gissa om jag är blekast i världen..

och jag veeet, det går inte att sluta klia! Det är som om fingrarna dras dit och man kan inte säga emot dom.. Sen sitter man där och undrar hur fan man kan sitta och förstöra sin hud ännu mera när man vet att såren blir bara värre och större då man kliar upp dom..

nu till det jag tänkte komma. Jag har ju använt alla cremer i hela mitt liv. Jag har en stor jäkla resväska full med cremer för alla sorts utslag. Om du är torr på såren/eksemen också, då ska du använda mjukgörande creme. Det finns reseptfria på apoteket som är någorlunda, men jag tycker du borde gå till en doktor och få en riktig mjukgörande utskriven så du får det riktigt på en gång och inte sitter med några jäkla fjantsalvor som inte fungerar. Dom mjukgörande som man får utskriven är lite starkare och det svider ganska mycket när man smörjer på, men om det svider då är det som ett "tecken" på att det läker liksom. Så man får lida lite, men det är det värt när såren väl försvinner. Mina brukar försvinna men sedan komma tillbaka när jag slavar, blir lätt att jag slarvar eftersom jag hållit på hela livet och är hyffsat less!

Om du vill veta lite mera om vad det finns för cremer osv och hur du ska försöka få det att inte klia lika mycket så kan du väl skriva något i ett inlägg så får du min mail :) kan lite trix och sånt som gör satt det inte kliar lika mycket! Hoppas det går bra för dig och att det går över! Håller verkligen en tumme för dig :)

Reply
Vero

har också haft nässelutslag på sommaren för några år sen, utan tvekan det värsta jag varit med om! hoppas du har tur och blir av med det snart, mina höll i sig i 2 veckor typ :S

Reply
Anonymous

har också haft nässelutslag på sommaren för några år sen, utan tvekan det värsta jag varit med om! hoppas du har tur och blir av med det snart, mina höll i sig i 2 veckor typ :S

Reply
josse

jag hade nässelutslag för några år sen. Det var inte kul kan jag meddela! Hade det kanske i 2 veckor. Fick tillslut ta pencilin.. Hoppas att det inte blir så allvarligt för dig bara!
kram!

Reply
micka

ååh din stackare.
fan jag fick också det en gång, hade ätit antibiotika mot urinvägsinfektion, så fick jag en allergisk reaktion mot det.
Hade utslag över hela kroppen, och i ansiktet.
Men mina försvann på bara en dag om jag minns rätt.
Men hoppas det blir bättre med kylbalsan, borde vara skönt en stund i alla fall.
hoppas du mår bättre till kvällen!!!!!!!

Reply
Anonymous

Låter inte trevligt, jag hade likadant för ett år sen och det hjälpte inte att smörja osv utan jag gick till vårdcentralen och fick nå tabelletter vilket tog bort utslagen rätt snabbt! Så du kanske ska försöka få medicin mot utslagen ! Hoppas att det fixar sig kram (:

Reply
ida

åååh ja vet precis hur jobbigt de är !!! fick precis samma symptom att de först började klias på halsen & sen myggbettsliknande utslag fast jättestora och över hela kroppen .. gick över efter tre dagar ;) smörjde in me smärtstillande salva men de hjälpte fan inte ett skit !!!

Reply
amelie

hej, jag hade det än gång och då fick jag åka till sjukhuset för att få en spruta, så om de inte försvinner snart borde du nog göra det med :) bara en liten tanke :P

Reply
Sandy

hej!
har du vart till vårdcentralen och kolla upp utslagen du har på kroppen?
För det är nämligen så att jag har två killpolare på min skola som hade skabb och de såg likadant ut och kliande lika mycket!
Kram.

Reply
au

måste bara säga… Välkommen till min värld.. Varje dag likadant hela året om i hela mitt liv. och vad får man för råd av läkaren "lev med det"

Reply
Anonymous

Ja Kenza, nu vet du säkert hur det är att ha eksem. Det här är vad jag i princip går igenom varje dag och trots att jag smörjar in mig med krämer som jag fått receptbelagda från doktorn, så har det inte hjälpt ett skit. Min armar, mina ben och min nacke, det ser förjävligt ut. Hatar att gå runt i t-shirt eller korta kjolar. :'( Så ni som inte har eksem, var glada!
Hoppas du blir bättre snart kenza! :)

Reply
Anonymous

Har fått samma problem av stolar som är indränkta i mögelmedel (så de inte ska mögla vid transport)INTE KUL!

Reply
julia

ÅH JAG HAR OCKSÅ SÅ!!! har haft det till och från i någon vecka nu! skitjobbigt! snälla, om du hittar någon lösning, skriv det!:)

Reply
June girl:-)

Har oxå fått sådan utsslag, vaknade dag efter och fick hela armen full, och det kliade som bara den.fick åkte in till vårdcentral och fick ut några mediciner,det tog tid. men jag blev av med den. Så jag hoppas att du blir av med nässelutslag snart. Förstår hur du känner. Som du har sagt ska ej klia för då komma du klia sönder din hud.Det har jag gjort min misstag på. Så det blev värsta ärr typ över hela mig:-(

Reply
Emma

Nej stackare! <3 Jag har också haft nässelutslag, fick det av ett pencilin som jag åt för ett par år sen. Det är verkligen hemskt <3<3 Men hoppas att det försvinner. Kram

Reply
cillanmaria

stackars dig usch inte roligt! tro mig jag vet får exakt såna utslag varje gång jag trännar över heöla kroppen, plus att jag redan innan har andra exam som kliar på armar och ben inte skoj. Vet du vad de kan bero på, ätit något konstigt?? Hoppas du inte får de igen. Ha de fint.
//
cillanmaria

Reply
julia

Men fy så jobbigt! Klåda är verkligen en av dom värsta känslorna som finns. Det du har låte fruktansvärt obehagligt, skulle aldrig klara av det!

Reply
hanna

Köp antihistamintabletter på apoteket, de tar ned ev svulnad samt gör att klådan minskar rejält!

Reply
Diana

HYDROCORTISON
Jag fick det efter att fått nässelutslag av antibiotika.
Finns receptfritt på apoteket.
Även allergitabletter tyckte de att jag skulle ta.

Hoppas det går över snart

Reply
emelie

usch sjukt jobbig har själv också problem med nässelutslag, de är inte kul :/

Reply
Anonymous

Det kan vara att du har varit ute för länge i kylan utan tillräckligt med kläder. Fick nämligen så när jag kom hem från egypten. Men om du håller dig varm / h¨ller dig borta från orskaen för utslagen så försvinner dem!

Reply
Olivia

Ja, usch har haft exakt samma sak! Det sprider sig på hela kroppen till och med under fötterna och i handflatorna :O iaf på mig. Sjuuuukt jobbigt är det, värsta jag någonsin har varit med om asså!! Lider med dig.

Reply
Maja

Aoow! Vet hur ont det gör, jag fick det efter att jag upptäckt att jag inte tålde en pencilin. Hade både halsfluss och utslag över hela kroppen, inte kul alls! Hoppas dom försvinner snart! Kram

Reply
CassandraSjodin

Jag lider med dig, hade också nässelutslag förra sommaren. Hade då turen att min svärmor är nån slags alterativmedicin människa, alltså naturmedicin å jag fick grejer. de hjälpte å blev fort bra. Har inte haft det igen :)

Hoppas dom försvinner snart! :)

Reply
Jennifer P

Fick det när jag gick i 4an, men en kall dusch eller att bada om man föredrar det hjälper för stunden.
Jag drog in till sjukhuset och fick dricka 2 saker sen var det borta! =)

Reply
Fatima

Hej Kenza

Jag brukar få nässelutslag! Ta en kall dusch de brukar hjälpa eller så finns det medecin du kan ta så går det över på bara en timma!

Reply
madelene

usch då! lät inte vidare kul..

jag hade utslag i somras, dock inte nässelutlsag men värmeutslag eller nåt.. då fick jag tipset att "badda" på potatismjöl…de hjälpte faktiskt mot klådan(om man baddar på nytt varje halvtimma timma kanske:) men du kan ju prova och se om det funkar tills du har fått tabletter eller salva eller så!

gillar din blogg kenza! helt underbar!

kram madde

Reply
amanda

förstår hur du känner dig.. lider själv av en sjukdom som gör att jag ofta får allergiskareaktioner så som nässelutslag.. inte skoj alls! clarityn har blivit min bästa vän och kylbalsam funkar inte alls för mig! testa att lägga dig i badet, brukar göra underverk eller så gör det tvärtom! beror på.. krya på dig! kram

Reply
Petra

Jag var med om exakt samma grej för några år sedan, det hängde ihop med stress och solning. Hade utslag ÖVERALLT förutom i ansiktet. Det gick upp på halsen men inte längre. Men hade till och med i handflatorna och under fötterna. Det är nog det värsta jag varit med om! Läkarna trodde det kunde vara scharlakansfeber oxå så jag fick pencillin och efter några dagar avtog det men allt som allt var jag inte helt okej på ett par veckor… Hoppas ditt försvinner snart, det är ett helvete! KRAM!

Reply
Linda

Sådär har jag haft i 4 år!!! Dock äter jag medicin som hjälper lite, men kliar gör det ofta ändå :( så jag vet vad du går igenom :(

Reply
thess

Lider med dig Kenza, jag fick ngt liknande en gång det var inte nässelutslag men det kliade som fan och jag provade med kylbalsam och det hjälpte verkligen jättemkt. Hoppas det fixar sig för dig också! krya på dig!

kram thess.

Reply
Maria

Jag hade kroniska nässelutslag i 2 års tid. Jag hoppas verkligen du slipper det för det är ett rent helvete att ha.

För mig var det Tavegyl och Cetrizin Mylan som gällde. Hoppas Claritynen hjälper.

Mvh/Maria

Reply
malin

åh, jag hade samma sak för en månad sen ungefär… det jobbiga va att ingen fattade hur mycket det kliades, hur jobbigt det va. VA tvungen att jobba 8 timmar om dagen ändå=) Jag fick mitt av att äta hummerfond, det kan bryta ut av skaldjur å så… bara så du vet=)
det kommer va över tills imon! kram

Reply
Paulina

Min pojkvän fick nässelutslag, man får oftast pga om man tex tränat (är varm i kroppen) sedan kyls ner snabbt ute tex. Jag fick badda honom med en fuktig handduk hela natten och på morgonen var allt borta. Be någon badda och samtidigt dra handduken lite så de hjälper mot kliandet :P

Reply
Linda Joelsson

Fy tusan! Vet hur de känns, brukar själv få de mitt i allt. Cortison tabletter (helst brustabletter) och allergi medicin av nåe slag is the shit! Hjälper mig på direkten så nu för tiden har jag ALLTID de med mig vart jag än går! :)

Reply
Krizia

Du är kanske allergiskt mot något, bäst att du kollar upp det!. Hoppas det går över
Älskar din blogg! :).

Xoxo
Krizia<3

Reply
Rebecca

Vet hur det är, fick nässelutslag efter jag gått på penicillin kur.. Och prickarna gick inte bort på c. 1 – 2 V. :( Ett tips är att du använder en ägg borste eller vare heter som man använder till när man ska lägga på ägg tjossan på bullarna, det funkar helt okej :)

Reply
Dessi

Åh nej!!! Hade det för två tre år sen. Nässelfeber. Fy fan säger jag bara! Men om det inte blir bättre så gå till doktorn. Jag gjorde det och fick kortison, det hjälpte. Aja, krya på dig i alla fall <3.

Reply
AMANDA

Åh jag vet precis hur det är, vaknar upp med det nästan varje dag om jag inte tar allergi tabblett! och så har det vart i c. 2 år nu.. har vart och tagit allergi test men är inte allergisk mot något konstigt nog. Så antar att jag får stå ut med det helt enkelt, men hoppas det löser sig för din del!

Det bästa du kan göra om det skulle hålla i är att ta några allergitester och köpa några riktigt bra allergitabletter så håller det sig nog borta! :)

Reply
celina

Usch nässelutslag är hemsk.. Har haft det en gång, för ca 2 år sedan. Bodde mitt ute på landet då, så jag gick ut och ställde mig på gräsmattan, riktigt skönt. sen la jag blöta handdukar på kroppen. Det var hemskt. Hoppas du snart mår bättre :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*