• header

Nässelutslag

Under natten har jag åkt på en allergisk reaktion. Redan igårkväll när jag och älskling skulle sova så började det klia så förbannat på halsen och nacken. Vaknade upp med stora nässelutslag på armarna och nu har det dykt upp på resten av kroppen. Till och med i ansiktet!!

Det värsta är att det kliar så jävla mycket att jag håller på att bli galen. Man ska inte klia, men jag kan inte låta bli. Det är så skönt när man kliar men sen bränns det för att jag har kliat sönder huden. Fan. Jag ligger här i soffan och lider. Tänk er ett kliande myggbett (och vissa typ 5 cm stora) fast gånger 100 och på exakt varenda centimeter på hela kroppen. Till och med röven. Fyfan!! Funderar på att tejpa fast grytvantar på händerna så att jag inte kan klia.

Jag ska på ett event hos Loreal med ett gäng bloggare + bästis klockan fyra där vi bland annat ska få make overs men om det inte försvinner så kan jag inte gå dit. Det kanske inte är så bra att få en massa smink över utslagen i ansiktet. Även hårbotten kliar så mycket att det känns som att jag har en biljon löss där inne så det är nog inte så smart om de ska pilla där och göra frisyrer.

Vi får se, det är 3 timmar kvar så om jag låter bli att klia så kanske det går över. Fast det är lika jobbigt som att sätta en chipsskål framför mig och säga “du får inte äta”.

415 Comments

natha

stackare.. hoppas det går över då. Det är väl inte faligt?

Är en 16 årig halvthailändsk tjej som skriver om min vardag, hästar, kompisar osv. Bor på en hästgård och har fyra hästar, ta en titt om du vill!

Reply
Noni

Illa men när jag var liten och åkte på det tramset sa alltid pappa ät något surt. Du vet hur man känner att man nära på svettas ihjäl när man äter något riktigt surt. Just precis exakt den känslan gör att man "tvingar" bort utslagen… Vet inte om det faktisk hjälper eller om det mestadels är psykiskt men hey, worth a shot!!
Krya på dig.
XOXO. N.

Reply
Erica

Hej!
fick så där över hela kroppen förra vintern + att mina ögon höll på att täppas igen!
Jag for till Huddinge sjukhus där jag fick kortison och något mot klådan. LIDER med dig men det som kan hjälpa är att ta en allergitabelett, borde hjälpa mot utslagen! men om du ska ut på ett event så effektivast är att gå till akuten och få något mot klåda och utslagen, känslan när det försvinner är helt obeskrivligt skönt :)
Men en allergitabelett borde hjälpa! krya på dig

Reply
S*

Oh shhiit..det där ser inte fint ut..
undrar hur du fick det

Vad synd, hoppas det försvinner fort så du kan gå till L'Oreal eventet!!!
Typiskt..det händer alltid massa skit till oss när man inte behöver det!!

Hoppas du hittar nåt magiskt i apoteket

Reply
Hannah

jag fick nässelutslag och gick till apotekt och köpte tabletter mot hösnuva. Låter lite konstigt med det hjälpte direkt. Det skadar inte att prova.
Hoppas det löser isg
Kram Hannah

Reply
Emelie

Usch! De där är inte kul.. har själv haft akuta nässelutslag och de va inte kul. Man ser ju helt rabbiat ut och kliandet som du skrev är fasiken de sjukaste man vart med om. Jag fick åka in till akuten för efter ett tag kunde jag knappt andas normalt och sen en massa andra bieffekter som du nästan kan gissa ut..

Hoppas i alla fall att du mår bättre snart och sen vill jag tillägga att jag ÄLSKAR din blogg! Trogen läsare varje dag!

Va kul att du va i Aonang där min kusin är bosatt! Skulle inte förvåna mig om du mött henne på Chang bar eller Luna bar. Miss those places!

Ha de underbart!

Reply
Rebecca

Åhh, sånt är jäkligt jobbigt! Jag fick något liknande efter att jag solat alldeles för mycket för någon vår/sommar sen. Jag tror i alla fall att det var pga solen. Det var i alla fall jäkligt jobbigt, kliade som ***, man kunde inte sova eller något. På natten fick jag smörja in mig med något, kommer inte ihåg vad det var, men det hjälpte i alla fall ett litet tag.

Reply
linnea

Men varför då? :( så jävla jobbigt kan inte ens föreställa mig. bara ETT utslag/myggbett som kliar är ju svinirriterande.

Reply
Emi

Stackars dig!! Ta handdukar och badda med kallt vatten på utslagen <3

haha :D

HAR DU OCKSÅ TRÖTTNAT PÅ IDIOTIN BAKOM BLOGGARNA?? LÄS MITT SENASTE INLÄGG OCH GE DIN ÅSIKT!! http://www.emikanzen.blogg.se

INGENTING ONT OM DIG DOCK KENZA <3

Kram <3

Reply
förslag

Hej ta en JÄTTE varm dusch, när det kliar så är det jätte skönt..haha :) hoppas det blir bättre!

Reply
Anna-Lena

Been there done that!

Känner sig riktigt oattraktiv. Iskallt vatten is the shit! Tappa upp ett kallt bad och njut. Eller ta is istället för att klia.

Underbart!

Reply
My

Hej! Låter jobbigt. Tips: köp Antihistamintabletter, finns receptfritt på apoteket.

Reply
LiiCee☆彡

ring vårdcentral och fråga om dom inte kan ordna med en kortisonsalva… Det kommer iaf lindra klådan och därmed bidra till att det försvinner fortare..

Reply
Anonymous

Stackare, spring ner på apoteket och köp tabletter mot nässelutslag, dom är receptfria men brukar faktiskt fungera.

Reply
Hanna

Fy fasiken vad svårt :/ Det är så obehagligt när det kliar över hela kroppen, man kan verkligen få panik då :/
Försök att sysselsätta dig med något så kanske du kan glömma bort att det kliar för en stund.. Hoppas det går över snart!
Min mammas sambo kan få sådana när riktiga kli-attacker så att han kliar sönder huden. Han brukar ta en kylklamp och hålla mot, det ska tydligen hjälpa för stunden. Dessutom kanske svullnaden kan minska något?

Reply
Linda

Min man hade det men det gick inte över på han, han hade det i över en veckan hoppas det går över på dig =)

Reply
Ellen

Vet du var du har reaktion på?…. Jag hade en klänning på för ett tag sen som jag inte tvättade innan (tycker man ju inte man bode) den gjorde så jag fick utslag över hela kroppen…. Vet hur du känner dig just nu….man blir gaaaaaaalen…. Hoppas de försvinner inom 3 h nu så du kommer iväg:)… Grym blogg haru med:).. KramKram

Reply
Stijnas

Men neej! Fy vad jobbigt, jag hade själv det ett par gånger när jag var 18, och vi hade ingen aning om vad det kom ifrån heller. Grymt!

Reply
Maria

Ta en kall dusch? :) hjälper alltid lite! Nässelutslag är så otroligt jobbigt att få har fått det sjävl några gånger. jag hoppas det försvinner snart.

Reply
Zara

Uschh…killen fick det för ett tag sen…Ta en allergi tablett som man tar mot Pollen! Det hjälper!!

Reply
hej

åt du något igår som kan ha orsakat det? det står iaf att det kan ta några dagar att försvinna..

Reply
Sanna

Hej

Köp Zyrtec på apoteket. Går över på nån timme då!
Fungerar i alla fall jätte bra när jag har nässelutslag!

Lycka till med att inte klia ! :)

krya

Reply
emelie

jag hade exakt sama sak för 4 år sedan, de höll i sej i 2 veckor innan det var helt borta och jag fick det på insidan av magen också vilket resulterade i sjuk magknip :( hoppas det int går så för dej !

Reply
malin

Usch, det hände mig en gång. Åk till doktorn så får du adrenalinspruta & så försinner förhoppningsvis utslagen. Du kommer förmodligen också få Tavegyl att äta i några dagar. Åk till doktorn NU!

Reply
Jennifer

Om du har nån kortison-salva/kräm hemma brukar det hjälpa. Och oparfymerad body lotion kan lugna en stund :)

Reply
Emma

du måste åka till doktorn så du får medicin! Det är ända sättet att bli av med det

Reply
Miina

En allergisk reaktion till vadå om man får fråga? :)

Hoppas du blir bra snart <3

Reply
Miranda

åh det är så jobbigt sådant! När jag hade det köpte mamma en medicin till mig på apoteket som heter Zyrlex. Det hjälpte faktiskt, det kan ju vara ett tips!:D Kram

Reply
Anonymous

lider med dig !!! ja har nässelutslag som kommer o går, på bröst & midjan,bara enstaka…. daaamn va de kliar & gör en helt galen..

Reply
Anna L

Vad jobbigt det låter. Vet själv hur det är.. Men jag läste att du kan lindra utslagen och klådan genom att ta allergitabletter. Det finns receptfria på apoteket. Du kan också stryka på kylbalsam. :) Hoppas det går över :)

Reply
Emmapemma

Samma sak hände mig, tål tydligen inte värktabletter. Ring till närmsta läkare, jag fick kortisontabletter som man skulle lösa upp i vatten – gjorde susen!

Reply
Anonymous

Ring vårdcentralen så kan dom skriva ut anti-histaminer, det tar bort nässelutslag på ett par timmar. Vanligast är tavegyl eller atarax (den sistnämnda är väldigt stark och blir man dock helt borta i huvudet av den) Hoppas det ger med sig! :)

Reply
denise

har du ingen medicin mot allergi? clarityn-s finns receptfritt på apoteket..den smälter på tungan och funkar jättebra.

Reply
mel
2010-02-09 @ 13:31:17

URL: http://melikas.blogg.se/

Postat av: Bella

Nej men usch! har också fått det en gång men då reagerade jag på ett penicillin. fick superbra tabletter som tog bort utslagen på bara en halvtimme eller något. hör av dig om du behöver haha.
Krya på dig!

Reply
Anonymous

åk till apoteket och köp en salva, typ som kortison eller något liknande, fråga de på apoteket, vissa salvor är riktigt starka så de kan lindra utslagen redan på en timme…!

Reply
Sofia

Du borde gå till läkaren och få tabletter. Jag hade detta i sommras och valde att "vänta" tills det gick över. Då spred det sig och satte sig på luftvägarna så jag fick åka in akut till sjukhuset. Inget att rekommendera. Läste att du redan har på halsen så du borde verkligen gå till läkaren. Ett tips bara ! :)

Reply
Emsen

Mitt tips är att köpa allergitabletter. Jag fick något liknande en gång och köpte såna receptfritt på apoteket.

Reply
Jonna

Stackars dig! :(

Åk till apoteket och köp antihistaminer då. Finns ju lite olika att välja mellan. Det brukar försvinna direkt.

Mvh: Jonna

Reply
Tesse

URSH! Din stackare hoppas det går över! Jag brukar få allergiska reaktioner av vanliga myggbett och det brukar hjälpa mot kliandet om man kyler ner dem!

Reply
Emelie

Ring din husläkare! Jag har själv haft nässelutslag, fick då tabletter som tog bort klådan.
Ha en fin dag!

Reply
Paulina

Jag har haft mycket problem med nässelutslag och ett tips är att köpa kylbalsam på apoteket. Det hjälper och är jätteskönt mot kliandet men det kan svida om du fortsätter riva på utslagen. Det kan ta tid innan det försvinner men jag hoppas det går bra för dig ändå. Kram :)

Reply
sara heleander

har själv haft väldigt mycket eksem som liten, och det allra bästa du kan göra för att få ned rådnaden, bort med kliandet och att det inte ska vara lika jobbigt är att bara blöta upp kökshanddukar i kallt vatten. funkar alla tiders!

Reply
amanda :)

men nej, jag brukar få det jätte ofta! jag har världens bästa medicin mot det, dock är den recept belagd "tavegyl" lägg dig annars i ett jätte kallt bad/dusch! det brukar lätta utslagen för mig. krya på dig! KLIA INTE!!!

Reply
Therese

Jag har haft liknade jag med. Ställ dig och ta en kall dusch. Hjälper bra faktiskt. Mina "blämmor" blev mindre då och de kliade inte alls lika mycket :D

Reply
Nikki

Kenza jag har haft det & du borde dra till en vårdcentral & få kortisontabletter så det går över. Gör det

Reply
Midia Saleh :)

Jag har exakt samma problem som du fast jag får bara dessa nässelutslag på armbågarna ungefär en halvtimme varje dag på grund utav kylan. För ett par år sedan fick jag överallt i ansiktet också och det som hjälper är varmvatten. Lägg dig i ett varmt bad, KLIA INTE för det gör så att nässelutslagen sprider sig. Jag lovar, been there done that.
Lägg dig i ett varmt bad så ska du se att det lugnar ner sig på en timme :)

Reply
Icky*

Det finns snabbverkande receptfria tabletter på apoteket mot nässelutslag, annars brukar allergimedecin funka bra.

Reply
razone

omggggggg:( krya på dej:(<3 har också haft de engång:( tog en vecka för att det ska bort:(

Reply
Jessica

Det kan vara tvättmedlet (om du har parfymerat sådant) som ställer till det. Jag fick vanliga allergitabletter, som finns receptfritt på apoteket, och det gick över inom ett par timmar.

Reply
Anonymous

det finns medicin på apoteket som hjälper mot sånt där alergi besvär! den hjälper.

Reply
sussie

Jag hade så i höstas, av att jag åt pencilin när jag var sjuk. Mitt höll i sig i två veckor och när jag är kall får jag fortfarande blåa fläckar över hela kroppen. hade iofs i munnen, handflatorna och på fotsulorna också :S var tillslut mer röd och bubblig än prickig/fläckig

Reply
Jonna

Du kan lindra klådan och utslagen genom att ta allergitabletter och du borde även smörja på lite kylbalsam:) hoppas det blir bättre!

Reply
Melinda

När jag hade nässelutslag gick jag till doktorn och fick lite medicin, tog medicinen och de gick över direkt. Kanske något du borde göra? För jag hade det först en natt, sen gick de över på dagen. Du tror inte kommer tillbaka nästa natt igen, så dagen där efter var jag tvungen att gå till doktorn.

Reply
En tjej med nässelutslag

Be din läkare skriva ut medicintabletter till dig som innehåller antihistaminer. Cetrizin är en snäll tablett och inte stark och kan testas om det är första gången du får utslagen. Använd typ aloe vera eller någon annan kylkräm, det dämpar kliandet. Själv får jag utslagen av kyla, så jag kan inte vistas ute så fort temperaturen går över till minusgrader. Andra får utslagen av vatten (när de duschar), svett (tränar) eller av värme (ex i solen).

Hoppas att det löser sig. Nässelutslag är pain in the butthole. :p

Reply
ida

nässelfeber heter det, du har fått en allergisk reaktion från något du inte tål, i 99% av fallen får man inte reda på vad det är. Så det är bara att pallra iväg till doktorn för lite antibiotika, jag hade det för 1 år sen och vet hur fruktansvärt det är. Så du kommer bli säng liggandes ett tag till, hoppas det löser sig för dig:)

Reply
malin

Det låter lite som skabb. Det bryter ut 3 veckor efter smittotillfälle. Det fick jag denna vinter efter att jag var i Thailand. Låter kanske lite konstigt att man kan ha skabb men det var det som jag hade fått! Du kanske har det? Finns receptfri kräm på apoteket iaf :) Fungerade för mig!

Reply
caroline

prova att ta ngt histamin, typ clarityn,kestin…. brukar hjälpa när jag får utslag=)

Reply
Anna

Usch vad jobbigt. Mitt tips är att inhandla kylbalsam på apoteket sen dränkt dig i det.
Fick vattkoppor för 6 år sedan efter jag jobbat på en förskola där det gick och jag inte hade haft det när jag var liten. Då var kylbalsam min räddning. Det var svalkande och skönt och gjorde att det inte kliade. Hoppas det kan hjälpa dig med

Reply
Caroline

Åh, I feel with you! Har haft nässelklåda i totalt fem månader nu. Det är helt vidrigt. Och min verkar inte vara påväg att försvinna… Kram!

Reply
veronica

Hej Kenza!
jag åkte på samma sak förra vinter och då fick jag kortison spruta samt äta allergi tabletter i flera dgr efteråt :S. De gick 2-3 dgr innan de försvann… Jag hoppas det blir bättre snart! Kram

Reply
Anonymous

nej fy va tråkigt :( jag hade oxå nått liknande för ett tag sen… med tiden så går det över :) kämpa dej igenom.

Reply
lillblondin

Usch jag har också haft nässelutslag förut. Det är verkligen SÅÅ jobbigt!
Jag har för mig att jag låg med en fuktig kall handduk på kroppen och det lindrade faktiskt.

Reply
Marie

Jag brukade få såna utslag när jag var liten och det känns mycket bättre om man duschar kallt, prova det! :)

Reply
bee

vet inte om du har löst det, men när jag och mina syskon var små och hade nässelutslag brukade vår farmor ta på potatismjöl.. kanske inte låter så calassy, men det funkade faktiskt :-)

Reply
Anonymous

din blogg funkar inte med mozilla när du har nellyreklamen,tycker det är tråkigt.

Reply
Denise

Åk till läkaren så får du nå flytande typ antibiotika, det fick jag och då försvinner det på typ 10-15 min! :)

Reply
Anonymous

ta en receptfri allergitablett,Zyrlex eller Clarityn. Finns även på Pressbyrå & 7/11. Jag har samma problrm. De lugnar ner inom en timma. Biverkningarna är att du kan bli dosig, eftersom den "lugnar" ner besvären, men även energin=) Men du ska endå uppsöka läkare, efter Loreal eventet hahah
Good luck

Reply
Inna

Ta allergitabletter, sätt kylbalsam eller något annat kallt mot utslaget. Det borde lindra lite :)

Reply
www.lindamed.devote.se

Jag kan få liknande, dock inte lika kraftigt som du verkar ha, under sommaren för jag är gräsallergiker. För mig brukar det hjälpa med en kall lång dusch. Värt ett försök ialla fall? :)

Reply
Annie

Det finns receptfria allergipiller på apoteket. Pröva och se om det hjälper. Vet hur sånt där känns -det är hemskt!! Hoppas det blir bättre för dig snart iaf!

Reply
Anonymous

Jobbigt. Hade samma VARJE kväll och natt i ett halvår, men sen försvann det. Som TUR var. Verkigen jättehemskt. Man blir nere, rädd och vill inte visa sig.

Reply
Sara

Jag brukar med få sådana utslag :(
Ställ dig i duschen och duscha rätt så kallt, sen smörjer du in dig med en parfymfri lotion, så brukar det hjälpa :)

Reply
Anonymous

Jag tycker du borde kolla upp det för det kan vara något. Jah hade det också en gång och det va något som är smittsamt men inte så mkt

Reply
Lisen

Uff, dette høres ikke bra ut. Så kjedelig.
Jeg ønsker deg hvertfall god bedring og håper du blir fort frisk så du kan delta på det loreal-opplegget :)
Lisen

Reply
M

Jag hade nässelutslag för ett par år sedan och jag åkte då in till akuten där jag fick antibiotika som hjälpte enormt ! om det inte går över, så borde du göra det också ..

Reply
simone

åhfyfan feel your pain.. smörj med kall aloe vera (förvara i kylen) och kylbaslam, känns som en orgasm på huden när det kliar och bränner så jävligt!

Reply
Ammie

Ring vårdcentralen eller åk till akuten om inte vårdcentralen kan göra något. Jag fick akutpiller av akuten när jag fick nässelutslag efter att ha ätit honung, kliar som tusan och jag hade det med över hela kroppen… Gick över riktigt snabbet efter tabletterna.

Reply
Alex

Använd hydrokortison, funkar super mot allergiska reaktioner med utslag, finns receptfritt på apoteket!

Reply
SJ

Din stackare! Jag har oxå haft liknande utslag och kliig hårbotten så jag vet exakt hur det känns.
Min läkare skrev ut allergi medicin till mig och det funkade! Om du har nån Cetricin eller tavegyl eller liknande så prova med det.
Hoppas du får lindring snart ;)
Hälsningar
SJ

Reply
Madeleine

använd hydrokortisonkräm. finns receptfritt på apoteket..och tavegyl (?) nått sånt..tabletter..vet inte om dom är receptfria men det hjälper direkt!! Lovar..har haft samma problem..dom på rumpan är värst ;) hhaha

Reply
Sabina

Köp allergitabletter på Apoteket, såna som man tar för pollenallergi. Det brukar hjälpa mot nässelutslag :)

Reply
Ia

Hej!
Jag råkade ut för samma sak i julas och det var fruktansvärt! En allergireaktion av något slag där jag inte kunde lista ut vad som reagerade på. Anyway, jag skulle tippa att det inte går bort av sig självt (det gjorde inte mitt) och så står man dessutom inte ut med den där skiten (det kan nog bli tungt att sova inatt) så jag tipsar om att åka till närakuten och få hjälp, eller gå till apoteket och säga att du fått en allerigisk reaktion. Jag köpte något som heter "Cetirizin mylan 10 mg" och det hjälpte samma dag (jag hade skiten i två dagar innan jag fick tabletterna)! Tror de finns receptfritt! Det är iaf mitt tips :)

Reply
sarab

Stackare! Gå till Apoteket och köp receptfritt Antihistamin (allergitabletter) och kortisonsalva!!!
Hoppas det går över snart!

Reply
Malin

Men fy, stackarn! Hoppas det går över snart gumman. Smörj in dig med kylbalsam om du har det hemma, det gör så klådan försvinner lite, även duscha i ljummet vatten brukar hjälpa! KRAM

Reply
Cicci

Jag får det hela tiden, har du tagit Tabegyl och om du inte har det, clarityn?

Reply
Karin

jag har också fått de där o då gick ja o la mig i badet och då försvann de…prova! :)

Reply
Olivia Lindström

Se till att någon springer och köper Kylbalsam från Apoteket till dig! Det fungerar jättebra mot nässelutslag och annat som kliar.

Stackars dig! Hoppas det går över snart!

/Olivia

Reply
alex

testa med asollösning, det gör så att det slutar klia.Finns receptfritt på apoteket.

Reply
sarah

hade det innan också,,sätt på kylbalsam eller ta en tablett anhestamin(kmr inte ihåg hur det stavas) Det ska hjälpa ganska snabbt men du kan bli trött av tabletten:)

Reply
Anonymous

bästa tipset är att lägga sig i ett kallt bad en stund och sen smörja in utslagen med kortisonsalva efteråt :)

Reply
Emelie

FY! Det där med nässelutslag är ett helvete! Det får jag också ibland och det är lika jobbigt varje gång. //;

Reply
Fanny

Hejsan kenzas, jag har haft såna utslag du pratar om, har haft eksem hela mitt liv, så ett litet tips är att smörja in dig med kylande lotion, gärna väldigt fet. sen ett annat tips är att öppna frysen och ställa dig där en stund, för det svalkar jätteskönt och slutar faktiskt klia för en stund:) kyla får eksemen att bli mindre röda:) lycka till

Reply
K

Usch, det där led jag av i tre år..Så fort jag blev varm så kröp sig de jävla utslagen fram. Det var hemskt!! Om det inte går över, pröva att äta antihistamintabletter. Ceterizin och Zyrlex finns receptfritt på apoteket! Och unvik rödvin då det kan finnas störa mängder histamin i vissa typer!! Usch, lycka till! Lider verkligen med dig. Det är inget roligt!!!

Reply
L

Allergi. Jag är ledsen att säga det, men kanske emot hunden, Armani? jag blev allergisk mot min katt bara helt sådär, och det var en mardröm. Utslag, kliade, hettade, kliade isönder till stora sår.. You name it. Jag såg it som frankenstein själv. Det var inet roligt, och nu två år senare har jag gått på massa tabletter varje dag samt kortisonsalvor osv, nu ser jag fin ut igen.

Men det var hemskt när det var som värst, och glömmer jag ta tabletterna börjar kliandet och allt blossar upp igen.

Det förstörde mitt liv. Hoppas det inte förstört ditt.

Reply
Jo

Allergitablett? finns receptfritt på apoteket! De funkar i nödfall, believe me. :) Hoppas det går över snart! De kan komma och gå i flera dagar om man inte tar a pill. Krya på dig!

Reply
Anonymous

Jag skulle råda dig att åka till sjukhuset. Likadant hände för mig och jag fick 2st adrenalin sprutor, 8st betapred tabletter och 4st clarityn tabletter som jag var tvungen att stoppa i mig. Nu måste jag även bära med mig det där, vart jag än går.

Reply
Malin

Nässelutslag brukar försvinna ungefär 1 dygn efter att de dykt upp, sen kan du ha rodnader och stickningar i ett par dagar efteråt. Jag lider av kroniskt nässelutslag själv, inte kul alls. Så tyvärr hade jag inte varit så optimistisk om ett event idag!

Reply
sofia

hejsan, jag har varit med om något liknande, jag gick då till doktorn och frågade vad det var.
Det ser ju ut som man bränt sig på nässlor och de kliar som attan. Och sen förflyttar sig själva utslagen hela tiden. Det jag fick tills var var att jag hade fått nässelfeber som är ett slags virus. Jag fick några tabletter emot det men jag minns inta vad det var, men sök på nässelfeber på google… :D

Reply
The june

Hei, Kenza <3 Håper det går bra med deg! Har noen nydelige headere jeg vil gi til deg, men finner ingen mail jeg kan sende de på? Min mailadresse er [email protected], så kanskje du kan sende meg en mail, så sender jeg de :)

Reply
♥ MeDinA ♥

fy det låter hemskt. är det jätte mycket? nej jag tror oxå att du ska undvika att lägga smink i ansiktet.

så undvik att klia nu så går det nog snart bort

Reply
F E L I C I A

I somras fick jag en allergisk reaktion (vet fortfarande inte av vad det kom). I flera dagar kliade hela min kropp men an kudne inte se ett enda utslag. Det sved och kliade varenda sekund och exakt överallt. Jag kunde inte sova för att det gjorde så ont. ingen salva eller medicin hjälpte, det enda jag kunde göra var att ligga i sängen, gråta över smärtan och se på film.

Reply
usch

även om du skiter i o läsa dina kommentarer, så ska du se upp så din hals (om utslagen sitter nära munnen) inte svullnar igen. för då är de frågan om minuter. det rådet fick jag av sjukvårdsupplysningen då jag hade nässelutslag.

sen tycker jag du ska ta nåt mot allergin.. antihistaminer. eller i värsta fall få ngt utskrivet o sen fundera på om de är ngt läkemedel eller mat du e allergisk mot. de är asäckligt me nässelfeber/utslag. ansiktet ser ut o ha gått en omgång i en boxningsmatch

Reply
denice

gå till apoteket köp allargi tabletter kan hjälpa mot din reaktion du har fått… hoppas de går över snart

Reply
Anonymous

Jag är en grymt stor allergi tjej :P allergiskt mot massor :O Och när jag får en av de minsta reaktionerna så får jag nässelutslag över kroppen då måste man äta betapred :) För att allt ska gå bort! Annars försvinner de inte, tro knapppast inte att de går bort genom att inte klia liksom! SO good luck kenza ;)

Reply
Annicat

En sval dusch kan hjälpa! Men då menar jag verkligen SVAL på gränsen till iskall, och det är ju rätt obehagligt i sig så då kanske det är skönare att bara låta det vara.

Reply
Anonymous

Jag förstår vad du går igenom men det är farligt! DU måste åka akut till sjukhuset, det kan blir värre och göra att din hals svullnar upp så du får svårt att andas!

Reply
Clara

Usch, usch, usch. Hade det där en gång i ansiktet (det är pga vanlig förkylning va?) och det tog kring fyra dagar att försvinna… hoppas det går lite snabbare för dig. Krya på dig i alla fall <3

Reply
Hanna

Jag har också nässelutslag och jag får äta tabletter som heter tavegyl och då går det bort direkt =) Testa det.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*