• header

Pusselhelvete

Efter att ha knallat runt i gamla stan, käkat riktig kebab och handlat lite roliga spel så handlade vi mat och åkte hem till mig. Vi köpte bland annat ett pussel för att vi tänkte att det skulle vara kul att sätta ihop. Eh…grejen är att vi råkade köpa ett pussel med 2000 bitar. TVÅTUSEN. Det är ju helt omöjligt! Vi har suttit här i en timme och försökt börja någonstans men det går ju fan inte.

Nej, vi ger upp och sätter igång med middagen istället. Det blir tagliatelle, kyckling och grönpepparsås. Mums!

Det omöjliga pusslet..

214 Comments

Mikaela

pussel ja…100 bitar är max för mig, har iinte tålamod att sitta och pillra..slutar med att jag får ryck och tvingar ihop omatchande bitar.. vilket brukar resultera i ett mycket fult pussel, haha! 2000 bitar, ja men grattis då kommer du aldrig mer behöva vara sysslolös då! lycka till med pusslandet!:D

Reply
Malin

2000 bitar, ni tar en långa vägen ni, hoppas ni har mycket tålamod, haha. Ett litet tips, börja med att göra ramen, så har ni iaf nåt att utgå ifrån…lycka till, hoppas ni får ihop det!

Reply
sandra

Det bästa är ju att börja med kanterna för det är lättast… men som det ser ut på kartongen så kanske det inte är några raka kankter och då blir det ju jävligt svårt. Hoppas ni klarar den!

Reply
LiiCee☆彡

börja med ramen, alltså kanterna först.. tänkte sen skriva att du skulle dela in pusslet i de olika färgnyanserna så det blir lättare att hålla koll på, men det va innan jag såg att hela jävla pusslet har samma färg!! >.<

*mvh .*

Reply
Nea

Hej!
Ett tips från coachen (eller pusselnörden…)
Börja med att plocka ut alla kantbitar och gör “ramen” på pusslet, sen kan ni samla ihop alla bitar med samma färg och försöka sätta ihop dem osv, lycka till :)

(Tack för bästa bloggen i världen också!)

Reply
Diana

ÅH ROLIGT!? :D Riktigt fint motiv,Vart hittade du det?!?!

Alla jag funnit har bara vart gråa och tråkiga, typ blommor och hus och skit.

Reply
Millie

Så söt du är Kenza!

Men skulle inte du dra en vinnare idag om vem som vinner en bärbar dator? :) kram och ha en fin kväll med din pojkvän! sötnosar….

Reply
Lovisa

Jag är uppvuxen med en mamma och en storebror som är pussel galna = jag började pussla så fort jag kunde stå i stort sätt :P

Jag älskar det.
Mina tips är att börja med kanterna. samla ihop kanterna och sätta ihop dom, sen sortera färgerna…
När jag var liten försökte min kusin att få mig att sätta ihop olika bitar som inte passar för jag va så bra på pussel.
Jag gick inte på det och satte ihop rätt bitar istället ;) Det hände när jag va typ… 3? hahaha!

Reply
Johanna A

haha du kan ju ha en tävling där man gissar hur långt tid det kommer ta;) Jag gissar på 356 dagar typ. hehe
Var med och tävla om ett presentkort på SF 200kr på min blogg. Du behöver bara motivera vrf du ska vinna;)

Reply
Hanna

Vad roligt med pussel! Vi brukar börja med ramen här hemma, först ta ut hörnbitarna och sedan pussla ihop hela ramen. Efter det sortera upp bitar efter färg. Det är väldigt pilligt och frustrerande när det inte går vägen. Men det är en go känsla när man lyckas =) Lycka till! =)

Reply
julia

S H I T T! Det var inte lite bitar det, hehe. Skulle aldrig ha tålamod med sånt. Hoppas ni får en fin kväll!

Reply
linn

På jul brukar min familj alltid köpa ett tvåtusenbitarspussel och sätta ihop, och det är så orättvist för man får inte ens titta på bilden då.

Reply
Sara

Hahaha oj, jag tycker 500bitars pussel är svåra. När pusslet går i samma färger är det ju såå mkt svårare att pussla med haha och det går ju i massa grått.
Lycka till ;)

Reply
erika

skulle du kunna skriva vad alla dina skor kosar ungefär från din skokolektion? vore jättesnällt om du svarade!

Reply
tk

Du är väl tillräckligt smart att veta man ska först utgå ifrån kantbitarna, därefter sortera konstrukturerna och färgerna på bitarna?

Inte leta som en vilsen höna bland 2000 bitar?

Reply
victoria

kenza jag måste bara fråga eftersom du har en kille som är äldre än vad du är….. alltså när man är med en kille som man är riktigt kär i och så man på ett sätt beundrar eller blir impad av (vilket är anledningen till att man är rikigt kär i killen, han kan vara skitsnygg eller vara äldre eller nåt TILL EXEMPEL)…….det går ju för fan inte att vara normal eller ha fötterna på jorden ! man blir ju helt nervös och konstig, speciellt i början
hur gör du ? har du så bra självförtoende att du tycker att du och din kille befinner er på “samma nivå” typ ? Alltså bli du inte nervös när han är där?

Reply
Sanna

shit va svårt med så många bitar, men det ska nog gå ska ni se.
Ett tips på ett grymt kul puzzel är ett sånt där man får en bild på framsidan av förpacknigen med en reaktion på och så ska du lägga puzzlet oh få fram bilden till vad det är som orsakar reaktionen. Man vet alltså inte från början vad det är för bild man lägger.

Superkul !

Reply
Dena

I’ve said it before and I say it again, I’m going to have to dognap your gorgeous pup one day. he is A M A Z I N G

xoxo

Reply
Erika

försök att börja med kanten, då blir det lättare. leta sedan upp en viss utmärkande färg. t.ex. röda pusselbitar (håret på flickan) och fortsätt så.

Reply
Lella

Om du verkligen älskar kebab så borde du testa att äta i bredäng. Dom har den BÄSTA kebaben!!!
Välj antingen en vanlig kebab med franskt bröd eller en pappas special. Du kommer älska det :D

Reply
Ida

Usch, vad fick er att välja det där läskiga motivet? haha, var ni på dålig humör eller? ;)

Reply
Tessilione

Hoppas bara att du inte tappar bort någon bit, sliter som ett djur för att få ihop pusslet och så saknas det 1….. fan man blir ju helt crazy på sånt ;) hehe

Reply
Spökbloggning

Snön har fortsatt att falla ner även idag. Helt vitt är det ute. Kommer på mig själv med att längta efter regn. När jag känner efter har jag nog längtat efter regn i flera månader nu. Konstigt det där, man vill ha det man inte kan få. Fast å andra sidan älskar jag regn. Är så uppfriskande och befriande på något sätt, man kan känna hur trycket i luften lättar.

Sen att man antagligen uppfattas som en förrymd psykpatient när man står bland alla som stressar för att komma ur regnet, ler vänder upp ansiktet mot himlen och bara njuter. Ja det kan det vara värt.

Reply
emma

Hoppas du ser det här och kollar på tv’n nu snabbt, för det är en på svthd (säkert på svt1 också) som har en rosa jacka från jofama by kenza. :)

Reply
micka

man måste börja med ramen sen utgår man ifrån det.
men alltså ett pussel på 2000 tar jätte lng tid att göra.
min familj har gjort det flera gånger och det tar några veckor.
alltså, man sitter ju liksom inte där från början till slut.
man sitter där då och då och får dit några bitar varje dag kanske.
ge inte upp!!

Reply
M

Jag älskar verkligen din blogg! Jag har läst den i flera år nu och den blir bara bättre och bättre för var dag som går. Den är så varierad med mode, vardag, humor, allvar och allt däremellan. Keep up the good work! :)

Reply
edith

inget är omöjligt!! hahah
men dt va verkligen ett fint pussen! du vet att de finns twilight pussel va??

Reply
cissi

hahaha jävlar! det där blir nog kul att lösa ;p lycka till!

vill passa på att säga oxå att jag fascineras av din blogg, den är väldigt fin och välskriven tkr jag! :D

kramis

Reply
Fredrika

Alla som undrar över motivet:
konstnären heter Victoria Frances, MYCKET begåvad!

Reply
Johanna

Börja med att plocka ut kant-bitarna så att ni får ihop ramen. Blir lättare då :)

Reply
Matilda

Aah. Börja med att sortera ut kantbitarna så blir det alltid lättare. Och så delar ni upp så att en börjar där uppe med huvud och tunnel och den andra med kropparna :).

Reply
Natalie

oh, pussel satte jag å min pappa alltid ihop förut! Så himla kul på något sätt ^^ Mitt tips e att börja med kanterna först, så ramen blir klar. Sen bitar som e lätta att hitta, i denna skulle jag försöka bygga människorna och sist bakgrunden.

Lycka till!

Reply
.

man ska börja med kanterna annars är det ju nästan så gått som omöjligt! Sedan sorterar man bitarna som är i liknande färger och mönster i samma högar. Jag bygger ofta 1500-3000bitars pussel=) riktigt trevligt tidsfördriv

Reply
Benita

Haha lycka till:) Men min kille la ett puzzel på 2500 bitar föreställande himmel och hav så ni borde fixa det lätt, men snacka om tålamods krävande:/

Reply
Linda

Kul grej att göra tillsammans med en pojkvän! Borde ju hålla glädjen (och irritationen) vid liv ett bra tag tillsammans! :D

Reply
M-

tja! för det första, tack för en underbar blogg! :) .. och för det andra kan inte du ta en bild på HELA din garderob! ;) skulle vara kul och se hur mycket och snygga kläder du har! *dräggel* älskar dina outfits! :D
kram

Reply
Cassandra

Hej, jag har en fråga. jag har för mig att du skulle göra en till tatuering och va väldigt ivrig med att få den gjord, ska du fortfarande göra den? om inte varför?

superbra blogg:)

Reply
Michaela

pussel är ju skitkul! fast brukar ha 1000 pussel istället för 2000 ;p men börja med at hitta hörnen och sedan ramen så kommer det gå mycket enklare! :D

Reply
Elin

Haha, det är ju askul med pussel med massor bitar, iaf när man har kommit en bit och är klar, då känner man sig duktig, men det tar ju lååååång tid:o

Reply
Malin

Jag och min familj la ett pussel på 3000 bitar och de tog oss 7 dagar. Så räkna med att de tar tid. Men kul är de när man har kommit in i de :)

Reply
Kristianne

Her hjemme bruker vi å få puslespill i adventskalenderen. Har blitt ett par puslespill med årene ^^
Ett par tips:
Begynn med rammen.
Sorter etter farger.
Sorter etter fasong.

Lykke til ;p Klem fra Norge!

Reply
Amanda

tyckte det såg ut som magdalena forsberg hade den rosa skinnjackan från din kollektion på sig i os-studion idag. kan ha fel men den var riktigt snygg (:

Reply
ida

hej! har du tips på några bra klubbar i sthlm där man kommer in som 18 åring? eller hur man kommer in på de andra. ska dit om 2 veckor och har ingen aning om vart vi ska ta vägen =)

Reply
Sara

Jag lade ett tvåtusen bitars pussel i sommras :) Självklart inte själv. Mem börja med hörnen och bygg sedan ramen och fortsätt därifrån…

Reply
milliz

det tar lite tid men sen så gäller det att ha tålamod också! :)
Jag älskar att pussla förutom att jag får ont i ryggen och nacken ^^

Reply
Ida

Vet du vad såg din jacka på Magdalena Forsberg;D hehe tycker det var lite coolt att hon satt där i vinterstudion med din rosa skinnjacka den är fett snygg! ;D Satt även bra på Magdalena, du måste nästan se på reprisen ;)Var nyss då killarna hade kört sin skidskyttestafett :)Grym på att designa och bloga är du ;)

Reply
Jane

Börja med att leta upp alla bitar till kanterna och bygg ihop det. :) Brukar vara så man gör med enorma pussel

Reply
J V H

Jag kan inte ens läsa barnpussel! Men börja med att lägga ut alla hörnor, och sedan alla rutor mellan hörnorna, det blir lättare då! Nu fick jag ett sug efter att lägga pussel…

Reply
Isabell

börja med att leta upp alla kantbitar (de som har en sida som är rak) och sätt i hop så att det blir som en ram, sedan går det lättare :)

Reply
Emily

Ett tips: Börja med kanterna och arbeta dig inåt. Har byggt en del pussel med alla möjliga motiv på några tusentals bitar! :)

Reply
Frida

Hej. Gillar verkligen din blogg. Du borde köpa ett pussel med mindre bitar men som kan vara lite knepigare ändå. Ett “wasgij?” har jag för mig att det heter. Du ska inte lägga den bilden du ser på locket utan du ska lägga det som en person på locket ser… Så om en fotograf ska fota ett gäng människor och du ser ryggen på fotografen ska du lägga det som människorna ser. Tack för en skitbra blogg

Reply
carro

en fråga (inte relaterad till inlägget men ändå):
Köper du ekologisk mat? Hudvård? Makeup? Kläder?

Tycker det är viktigt att vara snäll mot miljön och sin kropp och hälsa. Inte så hett att schampo i sig gör håret fett och orsakar mjäll. Inte heller att hudvårdsprodukter åldrar hyn i förtid.
Det finns massa lyxiga ekogrejjer som är fantastiska mot både miljö och människa!!

Tips: ekovaruhuset.se (kläder, butik i sthlm), behappy.se (hudvård o annat fint), eleven.se (Massa eko. Schampo, hudvård Spiezia organics är ett märke to die for!! Total lyx!) sundloef.com (hudvård, parfym. butik i sthlm)

Där var en liten del:) Svara gärna på min fråga ändå:)

Reply
Sofia

Börja med kanterna. Välj sen ut nån särskild detalj, typ det blåa i masken som killen håller i. Ingenting är omöjligt! =)

Reply
Evve

Haha jag blir typ galen och börjar gråta för att jag inte klarar ett 100 bitars pussel ;P hhaha har inget bra tålamod.

Reply
Manpreet

Heej :) Frågestund pågår i min blogg så fråga på nu ;dd Den pågår tills på tisdag!

Glöm inte att fråga i inlägget _Frågestund_ :)

Reply
Josefin

Jag e varken serb eller bosnier. Men måste bara få detta sagt. OM HAN FUCKING VILL VISA SITT TECKEN, ja då ska han få göra det. Samma som om jag har kors på mig ska fan inte ta o störa andra. Blir så jävla upprörd över att andra ska bry sig. O att du ska ens ha blivit LIIIITE sur, stör mig. Om jag var du så skulle jag göra samma sak på nästa bild. Det e bara fint, han visa vart han kom ifrån. Alla fatta att han är serb. Irriterad. Men ni e fina ihopp.
INTE KONSTIGT ATT DU INTE VILLE LÄGGA UPP BILD PÅ HONOM FRÅN BÖRJAN. FOLK SKA BARA BÖRJA LETA EFTER FEL, MEN ENDÅ TILLÄGGA ATT NI E FINA IHOPP. RESPEKT.

Reply
Jessica

Varför tog du bort inlägget för ?

Idag tipsar jag om framför allt tjejer som tappat sexlusten på min blogg.

Reply
sabina

hej, du har en grym blogg kenza! keep up the good work. jag undrar vart du har skaffat dina lårhöga svarta stövlar? dom ser ut att vara i mocka men jag vet inte. tycker dock att dom är dö fina! jag undrar vart du har skaffat dom? eller om du vet vart det finns liknande? kram

Reply
Caroline

Plocka ut alla bitar med rak kant och lägg ramen först. Sen så blir det lättare om man lägger bitarna i olika färghögar. Lycka till!

Reply
iji

fin du är!!
haha där det stod: “knallat runt i gamla stan” så läste jag “knullat runt” xD
höhö..

Reply
Sandra

åhh älskar pussel, det e så himla avkopplande att göra det, så säg till om du behöver hjälp:P

Reply
Sebastian

Jadu Kenza, varför köper man ett pussel som är omöjligt. för det hade du kunnat räkna ut innan du köpte det att 2000 bitar är omöjligt. Själv har jag lagt 1-2 pussel i mitt liv, typ Bamse med 10 bitar! Rekommenderas stark! Finns i närmsta barn butik!:) Puss & Kram!

Reply
Emma

DU FÅR TESTA PUSSLET MED DINA TJEJKOMPISAR ISTÄLLET :)
JU FLER MAN ÄN DESTO LÄTTARE ÄR DET! ;)

Reply
Augi - modeblogg

tips: Börja med kanterna, alltså, bygg ihop en fyrkant, då kan man börja se någon form av mönster, sen är det bara att ha alla pusselbitar upplagna och leta efter någon som ser ut att passa, det är ett helvete i början, men efter några timmar är man klar! :D Lycka till! :d Kram Augi!

Reply
L

Nyckeln Kenza är att färgkordinera dom.
Dela upp alla nyanser och börja efter det.
Börja från ovan

Reply
Kerstin

Ojsan allt är ju i samma färg så det blir nog väldigt jobbigt. Jag brukar bygga pussel med 1000 bitar och sorterar då ut alla kantbitar först…finns bilder i min blogg från i helgen på pussel vi byggt här hemma.

Reply
Lena

Fin bild det var av pusslet iaf! Haha, du kanske kan be lilla söta Armani hjälpa dig?

Puss och kram! :)
//Lena

Reply
J.

Jag undrar vart ni köpte pusslet ? :O Det var assnyggt ju :( jag älskar pussel med många bitar men alla motiv är så tråkiga jämt…

Reply
Lisa

Jag har själv försökt mig på ett 2000-bitars pussel, så jag vet hur svårt det är… Men börja med ramen — det är alltid det bästa, och man har då en grund att utgå efter ;)

Reply
Sofia

Tips på jättegod Italiensk kycklingpasta.
Såg vad ni lagade för middag och jag har ett liknanade recept som jag tagit med mig från mitt år när jag bodde i Italien, det är väldigt gott som jag tänkte dela med mig av.

Strimla kycklingen, stek och krydda (fajita kryddan är väldigt god att ha just till detta), koka tagliatellerna. Skär sönder några soltorkade tomater i mindre bitar och blanda med kycklingen. Häll över matlagningsgrädde och lite soja för finare färg. Låt putra medans pastan kokar

Det smakar jättegott :)

Reply
ANNELI BERGMAN

Som en del redan har skrivit: Leta rätt på alla kanter först.. Och sen försök att sortera det i liknande färger!

Jag lägger själv ett 1000 pussel! DET ÄR JÄTTE KUL MED PUSSEL JU! :D

Hoppas att det går bra med pusslet! Vore kul om du kunde ta en blld och hur långt du har kommit. :)

KRAM

Reply
Evelina BÄST PÅ PUSSEL Andersson

Jag är 16 år men bygger trots det jättemycket pussel, har klarat 6000-bitars som mest (över hela tvrumms-golvet).

Några tips är att framförallt börja med RAMEN!

Efter det så kollar du i lådan med bitar efter någon färg som sticker ut, från bilden kan du t.ex. ta ljusen från väggarna eller de målade ansiktet. Rensa ut alla med den färgen och försök bygga ihop.

Det är inte så svårt när man väl kommit igång med ramen, ha tålamod!

Jag brukar dessutom lyssna på ljudbok samtidigt för att inte bli uttråkad, fungerar jättebra! :D

Hoppas du läser, lycka till!

Reply
Moa

Börja med att samla ihop alla kanter! :-) det är alltid lättast, sen gå efter färg. Pussel är så kul, fast jag gör det aldrig själv längre.. ska nog ta tag i det :-)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*