• header

Barcelona?

Jag har beslutsångest. Jag kan fan inte bestämma mig för om jag orkar resa bort en gång till. Det låter lite knäppt, men jag känner nästan att jag inte orkar vara borta från mina nära & kära en gång till så tätt inpå.

Men så har vi då Dilay. Dilay som har längtat och tjatat om att hon och jag ska resa bort första veckan i augusti. Den enda veckan vi kan innan jobb drar igång. Inte kan jag svika henne? Och en solresa låter ju fan jävligt nice. Åker jag inte iväg kommer jag ångra mig i höst när jag sitter och fryser ihjäl.

Och så har vi då resmålet. Vi vill åka till Barcelona! Ska vi ska vi ska vi? Har varit i Spanien förut men aldrig i Barca.

Så nu behöver jag er hjälp. Speciellt från er som har varit i Barcelona. Kommer jag ångra mig om jag inte åker? Kommer vi ha kul? Är Barca bäst? Coulda, woulda, shoulda?

Nu är det meningen att ni ska säga ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅK så att jag inte har något annat val än att köpa flygbiljetterna jag sitter och kollar på just nu. Haha.

879 Comments

Elina

Jag var där för en månad sen ungefär och det var toppen. Det var dock väldigt varmt, men det klagar man ju inte på! Ett tips – bo nära la rambla eller plaza catalunya (eller cataluna). sen får du allt i ett, shopping och bad! Underbar strand!

Reply
Izzie

Var i Barcelona i sommer, og nå er det min definitive yndlingsby!! Pass på å få et hotell nært Las Ramblas, hovedgaten, der er det alltid liv og røre!! Vi bodde på Barcelona House, det var superfint, og spiste verdens beste tapas på Top Tapas på Las Ramblas. Gå på stranden, se på gatekunstnerne og dyrebutikkene (Las ramblas), se “Havets katedral” (Santa maria del mar), La sagrada familia, shop-shop-shop og gå ut på kveldene!! God tuuur!!

Reply
Linnéa

Du kan (på riktigt) inte åka till någon härligare stad än Barcelona. Det finns så otroligt otroligt otroligt mycket att se! Ficktjuvarna är hemska och många (och en magväska är ju inte ens att tänka på), men annars kan jag faktiskt inte hitta några fel. En kilometerlång strand mitt i staden, billiga jordgubbarna, det spanska blaskiga billiga vinet…
ARKITEKTUREN! Muséeum! MACBA, Park Güell (ETT MÅSTE!), La Sagrada Familia…. HELT MAGISKT! ÅK!!!

Reply
molly

Men herregud ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅKKK! :)
jag hade lungt åkt på en solsemester direkt när jag fick chansen, i höst kan du ju mysa hur mycket som helst med dina nära och kära!
Åk, det blir säkert jätteskönt när du är där och bara kan koppla av :)

Reply
Ida

Barcelona är tveklöst det bästa och mest värda resemål jag rest till. Kostar inte en förmögenhet, ,men har ändå så galet mycket roligt att erbjuda. Kanske inte som Rhodos och Ibiza, med uteställen, men det är fan inte långt ifrån alltså. ÅK! Du kommer inte att ångra dig!

Reply
Sarah

åååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååk :D

Reply
Sepideh

om ni inte åker så kommer ni att ångra er för resten av livet. BARCELONA ÄR VÄRLDENS BÄSTA STAD, med shopping, sol, strand och nattliv !!!!

Reply
Isav

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅK :D Barcelona är bland de bästa städerna jag har vart i :D Så vackert och kulturellt och glatt, varmt, både shopping, strand och sightseeing på samma gång :):)

Reply
Sofia

ÅK till la manga i spanien ist,
precis vid kusten nedanför alicante.
as fint (:

Reply
Tove

Barca ÄR en riktigt jävla underbar stad! Ni kommer att ha det skit kul om ni åker!!

Reply
hanna

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅK! Har varit i Barca 2 ggr ock de är BÄÄÄÄÄÄST! :D

Reply
gabriella

ÅK TILL BARCELONA! En helt underbar stad, sola på stranden på förmiddagrna och gå runt i gamla stans butiker på eftermiddagarna… festa på kvällarna. Och spana in allt snyggt folk!

Reply
dorina :D

Kenza . ja tycker att du ska åka , det är jättefint där borta, speciellt lloret de mar, jättefin strand ! :D
så, ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅK ;D
för du kommer inte ångra dig :D

Reply
Josefine

Det finns ju inte strand i barcelona =/ Ifall ni nu planerade en solsemester.

Reply
ellinor :)

Hej!:)
jag läser din blogg varje dag och jag tycker absolut att du ska åka för du kommer ångra dig annars :D

// din största fan (a)

Reply
a

ja åker till barcelona för andra gången imorgon! bästa staden & party ställen!!! ÅÅÅÅÅKKKK

Reply
Amanda

Ett tips! Titta inte en kille eller gubbe i ögonen, då får dom för sig att det är fritt fram att säga vad dom vill om en och nästan ta på en. Vet inte hur många killar jag fick armbåga när jag var där för drygt en månad sen! Usch. Det var nästan så att man oroade sig för att dom skulle slå en i huvudet och dra med en hem till grottan ungefär. Drar inte alla spanjorer över en kant nu, träffade jättetrevliga människor där också, men det var många riktigt obehagliga gubbar där. Tydligen ska det inte finnas en tredjedel så äckliga gubbar i Madrid. Kanske åker dit nästa gång! Annars rekommenderar jag staden starkt!

Reply
Emma

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅK! Barcelona är den finaste och häftigaste stad jag besökt! Den har allt, shoppingen, maten, staden, stranden, människorna.. Tyvärr kan ajg inte säga ngt om party livet för är endast 16, men kan tänka mig att det är bra! Du kommer inte ångra dig!

Reply
Sandra

Hej Kenza!

Jag bodde 6 månader i Barcelona under 2008 och jag säger bara detta – du kommer att älska det! Utelivet, stränderna, sevärdigheterna, allt!

Tre klubbar som jag varmt rekommenderar är Bikini, Otto Zuts och Opium Mar. Skriv ner dessa innan ni åker (för jag tror nog att du kommer att vilja göra det efter alla kommentarer, hehe) och gå dit o festa!

Något ni också måste göra är att besöka Parc Guell – jättefint ställe gjord av Gaudi, konstnären. Man känner sig som om man är Alice i Underlandet, haha :) Googla bilder så får du se!

Kram på dig <3

Reply
Karin

ÅK!!!!!!!! Jag var i Barcelona förra våren, och det är helt underbart där! Underbar stad, fina människor och mycket att se! Jag ska åka dit någon mer gång, helst på sommaren då man kan schteka lite också. Ha det gött, puss

Reply
Sandra

Jag har precis kommit hem från två härliga semester veckor i Barcelona. Det är verkligen en mysig stad med mycket fina restauranger, klubbar och så klart mycket shopping. Det är även mycket lätt att ta sig till stranden med buss eller Metro :) Det enda man måste se upp för är ficktjuvar.

Reply
Anna-Karin

Sitter i Barcelona nu, passar pa att slappa vid internet när partnern och hans tatoo-vän grejar med tatueringar x) Det är gött svettigt men sa himla underbart att man kan ta cykeln ner till stranden när som helst, storstad och stran= kanon! Det är helt klart värt det… även om jag nog kommer gilla det mer när jag aterkommer i september, sjukt svettigt nu xP

Reply
Nadia

ÅK!! Var där för första gången en halvdag igår, på tok för lite tid. Men hann med tapas och shopping, jag ska absolut tillbaka!! :) Ska lägga upp lite bilder på bloggen strax :)

Reply
LINN

ÅK! ÅK! ÅK! ÅK! ÅK!
Jag älskar den dära staden, jag har varit in där en gång tidigare, och jag vill ditt igen!

Reply
Birgitta

Barca e underbart!!! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅKKK! hahah ;)

Reply
Frida

Åååk! :D jag hade gjort det om jag kunnat! Har varit i Barcelona och det är en underbar stad. Det finns ju massor att göra där! Strand, shopping, sevärdigheter och så är det en väldigt fin stad! Vill åka dit igen!

SÅÅ ÅÅÅÅÅK! :D

Reply
Alex

Go, Kenza, go! I went there about 3 weeks ago and I’m fascinated! “Must go” places in Barca: Park Guell, Sagrada Familia, La Rambla, FCB Stadium and Fountain Show especially by night. You won’t regret! Puss!

Reply
Frida

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅK!Jag har själv aldrig vart i spanien men om jag vore dig så skulle jag åka, för annars kommer du verkligen ångra dig i höst tror jag! Så ÅK! =)

Reply
danni

Absolut, jag var där denna sommaren och känner en hel del promoters/clubarrangörer, så ska ni ut och vill ha nummer till listor och så vidare, mycket lättare för man ska inte behöva betala för uteclubbar i Barca så säg till så mailar jag dig dem :) Kram kram och hoppas ni får det bra, för tycker du borde åka!!

Reply
Olga

AAAAAAAAAK! Barca ar en av mina favorit resmal!!! Du kommer inte att angra dig:)

Reply
Lotta

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅK! Ni kommer inte att ångra er, jag lovar. :)

Reply
evert

det är inte alla som har chansen ( o pengarna ) att åka så mycket utomlands som du. TA VARA PÅ DET!
ååååk :D

Reply
Anna-Lotta

JAAAA ÅK! BARCELONA ÄR HÄFTIGT! vi var med min basketlag till en stad som hette Malgrat de mal (en timme från barcelona).. Den staden var härlig! Den är absolut inte så stor som Barcelona men med tåg tog det bara en timme till Barcelona. :) Hoppas du väljer att åka dit! LOVED IT! :)

Reply
Sanna Bcn

Det e klart du ska komma till Bcn, staden är underbar, finns massor o utforska. Utelivet är helt fantastiskt :)

Kom Kom kom !!! :)

Reply
Emma

hej :) jag var i barcelona i maj 2010, det var helt otroligt vackert och staden är helt underbar! Stranden ligger bara några fotsteg från stan så det är superskönt det med. Och värmen, den ska vi bara inte tala om, herregud vilken hetta :D såå, ÅÅÅÅÅK! :D

Reply
Andrea

Jag tycker du verkligen ska åka. Jag kom nyligen hem från Barcelona och jag tyckte det var underbart. Det finns hur mycket sevärdigheter som helst som segrada familia, la pedrera, la rambla, Fc barcelonas arena mm. Själv har ja vart på alla dessa stället och det var super kul. Stranden var jätte fint, sand strand och genomskinligt vatten. Shoppingen var helt okej ungefär som i sverige. Men lovar att om du drar dit kommer du ha as kul ;)

Reply
CADIZZ

barcelona är helt okej men stränderna i Cadiz är så jävla underbara, jag rekomenderar cadiz!!

Reply
corinne

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅK!!!! va där förra månaden och barcelona är grymt!!!

Reply
johanna

ÅKKKKKKKK FAST TILL LANZAROTE, INTE BARCELONA! Men em bryr sig om det bara åååååååkkkkkkkkk..

Reply
Linna

åk! har varit i barcelona och jag ågrar mig inte! <3
typ bäst och du kan ju lite spanska oxå :)

Reply
:)

Hehe, ÅÅÅÅÅÅK gumman, <3 :D Du kommer få jättekul! Nu har du ju med en kompis och alla dina andra nära och kära finns kvar hemma och väntar, om inte så är dom inte värd dig! ;) Kram och trevlig resa Kenza!

Reply
Linn

JAG HAR VARIT DÄR!
Seriöst, jag skulle amputera mina tår för att få åka dit igen nu, så ja, du kommer definitivt ångra dig om du inte åker!

Reply
:):)

Barcelona är superhärligt, galet nattliv och härliga stränder , mycket shopping!!!! kan ju säga att du kommer ångra dej om du inte åker dit :D

Reply
alice

ÅÅÅÅKK!!
men är det inte friidrotts EM där nu??
SÅ det kanske är ganska mycket folk.
Men jag tycker ändå du ska åka!!!!:):):)

Reply
Klara

Jag kan starkt rekomendera att besöka Formentera! En liten ö som ligger strax utanför Ibiza, 30 min med båt.

Reply
Johanna

Okej, jag verkar vara den enda som inte tycker du ska åka haha! Jag var där förra veckan och jag rent ut sagt HATADE Barcelona..usch vad jag låter pessimistisk, men jag har varit ute och rest en hel del i mitt korta liv och alla ställen förutom Mallorca har varit bättre än Barca :( ficktjuvar precis överallt, alldeles för många turister för min smak och maten var inte bra. Förlåt om det inte var det du ville höra, tänkte det var bra och få höra the downsides också ;) men om du nu åker, se till att pallra dig till 1898’s takterass. Hotellet ligger precis vid ramblan och det är väldigt fint med bra utsikt och goda drinkar :) ha det göööött!

Reply
Elin

Barcelona är typ Europas härligaste stad! Var på Eurotrip nu för några veckor sedan, och Barca blev lätt favoriten. Underbar shopping, fantastiska människor, galna beach clubs och finfina stränder. Du borde ångra dig om du inte åker, haha. Hade kunnat döda för att få dra dit igen!! Så ÅK, för fan!

Reply
DIAMANT

ÅÅK :D hoppas du o dilay har det toppen!! ni hinner ju inte ses så mycket när hon åker iväg och studerar så… bästa bloggen du har kenza:D kram

Reply
wiho

DU SKA ÅKA TILL BARCELONA! DE ÄR UNDERBART OCH DET FINNS SÅ MÅNGA SKÖNA UTESTÄLLEN OCH MYCKET SHOPPING EFTERSOM DU ÄR LITE AV EN SHOPP-OHOLIC! DÄREMOT STRANDEN I BARCELONA ÄR INTE JÄTTE FIN, DEN ÄR OKEJ. MEN OM NI TAR ER TILL EN STRAND SOM LIGGER TYP PÅ ANDRA SIDAN SÅ ÄR DET UNDERBART FINT DÄR. TAR TYP 20 MIN MED BUSS :) MEN DU SKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA DEFENITIVT ÅKA TILL BARCELONA. DU KOMMER VILJA FLYTTA DIT EFTER FÖRSTA GÅNGEN DU HAR VARIT DÄR! SANNA MINA ORD, ÅK DIT!

Reply
Ebba

åk de e fett kul där! ja va där för en månad sen men en sak säger jag bara. akta dig på kvällen de kan vara fett farligt, mycket bråk, mycket mycket horor. och knarkare o sånt skit, asso lite för mycket sånt på kvällarna. man ska vara jätte försiktig om man bara är 2 tjejer. för de händer en mammas skit där. ja o min kompis fick stryptag på oss i en taxi när inte vårat kort fungerade. o sen efetr att vi hade tagit ut pengar åt han släppte han inte oss där vi skulle av utan han körde till nån park o bara släppte av oss där vi visste ingenting vart vi var. men det är jättefint där. och de e fint hav såklart. och de e fett nice att festa där. jäääätttteeee många svenskar är där också de e lite weird men ändå de e skönt . men man kan tro att man e i sverige ibland haha överdrivet med svenskar dära. men åk jag har fått skönaste minnena därifårn även fast de va lite läskigt i vissa tillfällen :)

Reply
Linda

Kenza!!! Du måste åka dit, enligt mig är den staden helt underbar! Den är otroligt renlig, folket är trevliga, arkitekturen och omgivningen är så otroligt vacker helt igenom, finns inga undantag med fula betonghus som inte passar in, både nytt o gammalt i en härlig blandning, turismen är väl utvecklat o det är lätt att vara turist utan att det känns plastigt á la japan-med-begia-shorts-o-kamera ;) plus att världens underbaraste fotbollslag finns där!
En sak dock! vet ej när du ska dit exakt men tänk på att just nu är det friidrotts EM där så en del av kännslan kanske försvinner om det är för mkt stohej kring det :)

Reply
Life`s a party, i Barcelona

Kom hem från Barcelona igår, första gången jag var där och det var så sjuuukt! Barcelona har typ allt, bra shopping, fin strand och grymma uteställe. Bästa uteställena är dem vid stranden (Opium, CDLC, Shoko, Sotavento m.m.). Jag säger bara ÅK. Se bara till att komma in v.i.p. på uteställena (Säkert inte så svårt för din del)Gratis dricka, inträde, ingen kö och du slipper alla äckliga spanjorer. haha! ÅK.

Reply
hanna

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅK! BARCA ÄGER, grym shopping och grymma människor :)

Reply
Linda

Du ska absolut åka! Du kommer inte ångra dig :) ett viktigt tips: ha pengarna i bhn, om ni ska gå på den stora gågatan, La Rambla, vilket ni troligtvis kommer göra! Ficktjuvarna där är riktigt sluga och har ni väskor, så håll koll! Jag såg själv när två försökte sno en plånbok inne på en McDonalds, i kön. Håll uppsikt!
kram

Reply
Filippa

Jag har varit på många ställen runt om i världen men Barcelona är verkligen en stad som man blir helt galen i ! Det finns precis allt !! Bästa klubbarna ligger nere i Barcelonetta, kan tänka mig att en klubb som heter Bikini skulle passa dig i smaken ! För att bo så är det bra att bo nära placa catalonya för det är centralt och bra men sedan kan man ta sig väldigt lätt med tunnelbanan över allt ! Det finns dock ett ställe som heter ravall där det kanske inte är speciellt bra att bo. men resten av stan är helt underbar ! du får inte heller missa deras stora HM som ligger ner mot de gotiska områdena, helt fantastisk ! Sen liggen den mer exklusiva shoppingen vid Diagonal ! se nu till att åka för det är en resa du ADRIG kommer ångra ! Buena suerte !

Reply
Laura

Hi kenza!! I am a Spanish girl from Madrid (the capital of Spain) 5 days ago I was in Barcelona, I particularly liked the Parc Güell, but above all I recommend you go to the beaches of northern Catalonia.
I love your blog, I follow you always like to advise me on this trip so if you want us to get in touch with my email! greetings, Laura.

Reply
elin

Jag kom hem från Barcelona för 2 veckor sen. Och jag lovar att du inte kommer ångra dig. Det är en jättehärlig stad som har ALLT. Storstad och shopping men samtidigt bad o strand. ÅK!:D

Reply
thea

BARCA BARCA BAAARCA. YEP I <3 BCN. men snälla var försiktig om du går på las ramblas, senast jag var där blev vi nästan rånade och de var ICKE kul.
barca e toooppen, men välj något annat än Sitges att bo i kanske, enda hotellet jag bott på i spanien (bor hos kompisar) och det.. ja, SÖG i Sitges, men de va iof träningsläger.. GLÖM INTE SHOKO! Barca's bästa.. partaj ställe ;D ^^ haha ja,ja .. att klämma in en FCB match är inte dumt alltså.. men folk röker på i publiken, inte fresh på något sätt men det är skit coolt på matcherna alltså ;D

Reply
Lovisa

Kenza, varför i all världen skulle du tvivla på att åka till Barcelona delvis bara för att då aldrig varit där innan?

Du har ju varit i Kreta nu i ett antal sommrar i sträck, är det inte dags för något nytt? Någon ny destination liksom. Var inte rädd för att upptäcka det okända. Jag har aldrig varit i Barcelona, men jag vet deremot att vart man än åker finns det alltid något att lära sig från jordens olika hörn.

Det hemma i Sverige finns alltid kvar. Så nu säger jag, ÅÅÅÅÅÅÅK för i helvete!

Reply
adrienne

Du kommer inte ångra dig! Min familj och jag var dit i oktober förra året en vecka o dt va superfint . :)I oktober dock, börjar dt bli lite smått höst där, typ som vår vanliga sommar; kring 20 grader varmt . Vi hade faktiskt tur då vi var dit, dt var ovanligt varmt för att vara oktober o vi hade nog över 25 o ibland över 30 grader den veckan ! Jättefint, fina byggnader o bra shopping . ;)
Hoppas du åker så jag får “återuppleva” resan !

Reply
Anna

ÅÅÅÅÅÅÅK !!
haha(:
mamma og pappa var der for litt siden, og synes det var kjempefint! Mye fint å se, og i tillegg sa mamma: “Ja, mye shopping er det og, mye butikker vi ikke har i Norge (Og sverige) Så, liker man shopping er det myyye der!”
Hallo, du er jo shoppinggaaaleen så det passer jo perfekt! (Jeg er faen meg misunnelig hvis du drar;))

Reply
Emelia

Lite sent men strunt samma!(:
Var i Barcelona för några år sedan, var ganska liten men ändå kommer jag ihåg typ allt! Otroligt!
Härliga restauranger, vattenspel och mycket bad!
Så Kenza, ÅK DIT!
Du kommer ha kul & dessutom kommer det bli ett minne för livet! promisepromise
KramTillDig

Reply
Melania

hi… well kenza i totally recomend to you to come to spain. i’m from barcelona.
you will not repent.
i hope can see you.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*