• header

Bojkotta Blog awards!

Jag hade tänkt vänta tills jag kom hem till min VIP-inbjudan (så att jag kunde tvinga Mani att uträtta sina behov på den) men det kliar i fingrarna. Jag är riktigt arg och känner att jag behöver skriva detta. Jag antar att jag kommer göra VeckoRevyn väldigt upprörda nu men jag kan inte låta bli. Jag älskar er tidning men nu har ni gått överstyr. Ni som alltid pratar om rättvisa, alla är lika värda och BLABLABLA.

I höst är det dags för VeckoRevyn Blog Awards igen. De har nu skickat ut inbjudningar till en massa bloggare, det står att de gärna vill mingla med dem. OM de betalar 200 kronor. Vad in i helvete?

Det är bara vi som har tillräckligt stora bloggar (alltså vi som kan ge dem tillräckligt mycket gratisreklam) och är nominerade som får komma gratis. De andra måste betala 200 kronor.

Det spelar alltså ingen roll att de redan har en massa sponsorer, för nu måste bloggarna alltså BETALA för att göra reklam för dem. För det är reklam de får. Bloggarna går dit, bloggar om det, bloggar om innehållet i goodiebagsen och får sponsorerna att hurra.

Det här är inte rätt. Det är inte rätt att man ska betala för att få komma och sedan göra reklam för dem och det är ABSOLUT INTE rätt att vissa av oss får komma gratis medan andra måste betala. Nu har ni gjort bort er, VeckoRevyn.

Nu bojkottar jag och flera andra bloggare Blog Awards och jag hoppas att ni är med oss, för det här är inte okej!

490 Comments

Ling-Ling

Bra av dig Kenza! :) Tycker också det är fel vad de gör (även om jag inte är inbjuden alls och alltså inte har med det att göra.) Bra att du visar vad du tycker! :)

Reply
ellen

fan va illa. :/ föredömligt och bra gjort av dig att posta det i bloggen. you go girl! :)

Reply
Elina

Det är bra Kenza! Bojkotta Blog awards! Verkligen inte schysst mot de andra ju.

Reply
Emeliie

bra att du tar ställning till det kenza!
Förresten, kan inte du ta en bild på wildflower: alpha bootsen när du har dom på dig? Beställde hem ett par :)

Reply
Lilja

Jag håller definitivt med! Det är ju fan absurt att säga de som har tillräckligt nog med läsare kommer in gratis medan de andra måste betala :O! Och jag ger dig en applåd för att du står upp för de andra bloggerskor. Väldigt stort gjort av dig Kenza!

Reply
Kimmy

Helt rätt Kenza!! Om några ska få komma gratis, då kan ju lika gärna alla andra också få det?! :P

Reply
Samar

så stolt över att det fortfarande finns såna rättvisa människor som du. bra kenza. du kunde lika gärna som tyvärr de flesta bara ler och säger vi är “kända” vi kommer in gratis ni andra betala, men du visar verkligen va du står för. DU ÄR BÄST. KRAM

Reply
Maria

Va? Ojdå, det där hade jag ingen aning om. Jag trodde att galan var gratis för alla.
Antagligen har väl VeckoRevyn insett vilken succé förra årets gala blev (den var ju ombloggad flera månader efter) och vill nu göra så stor vinst som möjligt på årets Blog Awards. Sjukt.

Reply
ellinor

Det känns lite som om du är fortfarande förbannad över att foki fick ditt pris förra året…..vilket du i för sig har all rätt i & vara.

Reply
Erika

Shit, jag blir helt ställd när jag läser det här, Det är verkligen enormt stupid av vecko revyn att ta betalt för det. Vad är nästa steg? Ta betalt för goodiebagsen ?

Reply
Jennie

Helt sjukt! Tycker absolut ni gör rätt, om ni skiter i det! Stå på er o då menar jag ALLA :)

Reply
Victoria

Va bra skrivet! jag visste inte att det kostade för dom som fått sådana hemskickat, bra skrivet iallafall! :)
kram!

Reply
DiddoLinno

OMG detta kan inte vara sant, håller de verkligen på såhär, detta är verkligen INTE OKEJ! Skäms på er VeckoRevyn.

Reply
The World's Greatest

Brukar inte kommentera, men måste verkligen berömma dig för detta. Helt otroligt av Vecko Revyn att göra på det sättet och det är bra att se att du med så pass stor blogg vågar säga emot.

Reply
Louise

Alltså, fan vad du höjdes i mina ögon nu Kenza! Fan vilken härlig och ärlig tjej du är, fler som dig där ute tack! :)

Reply
martina

Skyll dig själv! Det är du själv som har valt att bli känd! 200kr? Ni bloggare kan gott betala! Du som åker utomlands var och varann vecka har nog råd med det. Som det gör någon större skillnad? Ni gör fortfarande reklam för dem även om ni inte får betala. SLUTA KLAGA KENZA!

Reply
Emily

Fan va härligt att läsa. DU är ju så jäkla down on earth så det finns inte! Tack för att du står på dig, de e riktigt bra. fan va stolt jag blir. Verkligen!

Reply
ellinor

Och förresten Kenza, har du inte tänkt på att det kommer att bli kalabalik om en massa random människor blir inbjudna till blogawards….fatta hur många människor som kommer att köa utanför om blijetterna är helt GRATIS. Någon summa måste man betala om man till exempel inte äger en blogg och är en läsare till någon som driver en framgångsrik blogg….vare sig den är stor eller liten, som vill se när alla får priser eller bara typ, träffa folk som dig, BB, ja you name it. Visst 200 kr är en aning överdrivet för att komma in…..men gratis är helt galet. Det kommer aldrig att funka. Har ni tänkt på det….alla ni som håller med kenza?

Reply
Veronica

Man blir mörkrädd när man går in på bloggar som: Gaybloggen, Dessie, Paow, Kisse mfl.. Det är så jävla skönt att bloggvärden inte bara består av dumma jävla korkade idioter.. Tack för att såna som DU och Tyra finns kvar…

Reply
JFR

Håller utan tvekan med, bra att du tog upp det! Be Mani tugga sönder inbjudan när du kommer hem.

Reply
angi

Du skulle ju lätt ha vunnit! Nu kommer dom ta någon annan jävla skit bloggare som inte har ett enda vettigt skit o säga :(

Reply
Isabelle

hej!
vill bara säga att det var väldigt bra skrivit av dig, håller med dig totalt,
kram på dig, och hoppas du har det bäst i barcelona :)

Reply
Stephanie

Jag tycker att det du/ni gör är helt rätt! Jävligt strongt utav er.
lycka till !

Reply
Emmsan

Det är sant ju. Har prenumererat länge på VR, och ofta skiner dubbelmoralen lika klart som solen i tidningen. VR är inte värda den respekt de en gång hade, nu vill de bara tjäna pengar, och de bryr sig inte ett skit om tjejers självkänsla, inre, och allt som de säger sig representera… :S

Reply
Johanna

Jag älskar din ärlighet, Kenza. Av alla bloggar är du min favorit och har varit hela tiden. Du är äkta. Rakt igenom. Tack. :)

Reply
Marie

Ellinor: De får ju fortfarande inbjudan… Det är ju inte som att folk kommer stå utanför och bli insläppta hur som helst.

Reply
A

Jag beundrar hur rättvis du är! Trots att du har en stor blogg så låter du inte det gå dig över huvudet. Något som borde vara självklar men som inte är det. kanon :)

Reply
ArbnoraUka

helt rätt. missförstå inte nu… men bara för att kändis-bloggare finns så är inte vi andra bloggare mindre betydelsefulla, som det tydligen verkar.
Tummen upp på dig Kenza!

Reply
ERIKA

BloAwards är en jättebra idé tycker jag, men som du säger så är det inte rätt att dom nu tar betalt för det. Det är bra att du som ändå har rätt mycket “makt” elelr vad man ska säga, tar upp det, då vet man ju att dom lyssnar i alla fall! :)

Reply
Hälsogudinnan

Jag skulle få en inbjudan till Bloggawards..(är inte hemma och kan kolla posten) och tar för givet nu då att jag är en av dem som ska betala. ALDRIG! säger jag bara. Tack för att du bojkottar!

Reply
ellinor

Marie, ja men vadå? Ska du bara skicka ut random inbjudingar till en massa slupmässigt valda bloggar? Som OM det där vore rättvist.

Reply
JOSEFINE

Fan vad du är bra som inte går med på att bli mopsad av dem så de kan tjäna pengar på nåt så sjukt. De ska va lika för alla, ant betalar alla, eller så betalar ingen. Sick alltså..

Reply
Mimmi

skit bra skrivet. jag är en av de som är inbjudna o får betala 200 kronor. även om blogawards är en sjukt stor sak o jag är otrlogigt glad för att jag blivit inbjuden. så tänker jag fan i mig inte betala 200 kronor. det här är inte okey !

Reply
TK

Ni bloggare som är så FÖRBASKADE rika och åker på flera resor per år har väl för i helvete råd med 200kr?

Sluta gnäll kärring!

Reply
ida

får vem somhelst utav alla bloggare i sverige komma då? till och med jag, även fast min blogg har minimalt med läsare? kram

Reply
Honi

Tummen upp kenza, tycker det är helt sjukt att dom förväntar sig att folk ska betala för ett så stort reklamjippo (Sponsrat till tänderna).. Du växer i mina ögon!

Reply
glader

hahha OMG är det här slicka röv sidan eller hahahhhahahhahah dör av garv… 200 spänn buuuhuuu stackarn självklart ska vi ta ställning och bojkotta blog awards HAHHAHAHHA…Wake UP bojkotta Israel eller China istället

Reply
My

Ja det känns ju lite konstigt, är man bjuden så är man bjuden och då ska väl alla som sponserar betala för allt. eller så får helt enkelt Alla betala även de nominerade!

http://lovelymy.blogg.se

P to the K

Reply
Damn

Ellinor: Gaah. Grejen är ju att det inte finns hur många inbjudningar som helst, och de kommer inte säljas. Det antalet biljetter som finns (200? 300?) väljs ut till toppbloggare medan mindre bloggare kanske har tur/blir utlottade en plats. Det kommer ju inte direkt vara 50 000 biljetter som ska kunna säljas till halva bloggsverige…

Reply
monika

oj! Jag fick en vip inbjudning men som vartenda år har jag inte haft möjlighet till att gå med tanke på att det är i sthlm o jag är i london då men nu tänker jag inte ens blogga om inbjudningen

XXX

LOVE FROM M POPPY
LIVING IT UP IN LONDON
QUIRKY AS

Reply
Fellan

Oj alltså OJ vad kul att det är just den här “orättvisan” ni bloggare regaerar på. Skit i att hela världen är rätt åt helvete annars, modebloggarna måste precis som alla andra männiksor betala inträde till nånting, OJ. 200 kronor dessutom,vaaa, ett läppstift mindre idag?

Reply
m

BRA skrivet Kenza och att du tar upp det här! För sådär kan det ju fan inte gå till.. Inte för att jag läst veckorevyn på LÄNGE, men nu ska jag aldrig köpa en enda tidning någonsin mer (om jag skulle få för mig…

Dom ska ju vara glada för att så många vill komma överhuvudtaget på deras tillställningar… IDIOTER

Reply
Heyli

grymt bra gjort kenza! härligt att du bojkottar trots att du själv är vip, där steg du ett snäpp högre i mina ögon!

Reply
--

Kenzas! bra att du skrev de där, du känner dig starkare nu när du skrev de.. otroligt bra! :)

Reply
agnes

TK: det är ju inte Kenza o dom som behöver betala! det är de “mindre” bloggarna. och det är ju inte rättvist. ska dom betala får alla göra det, alltså vill Kenza inte gå gratis när vissa ska behöva betala. läs igen och läs rätt

Reply
CAROFLINA ♥

Jag är med och bojkottar. Kommer inte andra in gratis ska jag fan inte heller gå. Vi kan ha fest utanför med saft så bakar jag gratis kanelbullar till alla, stor eller liten blogg, helt jävla GRATIS!

Reply
tamy

svar till ellinor om random människor:
fast nu får du ju använda huvet innan du öppnar käften, eftersom random människor INTE blir inbjudna utan det är bloggare som har mer eller mindre kända bloggar. mongo.

vad girigt av veckorevyn att göra såhär förresten. dom är ju kass.

Reply
Malin

HELT RÄTT GJORT KENZA!!!

TÄVLING PÅ MIN BLOGG!

OLDPEPOLE.BLOGG.SE
OLDPEPOLE.BLOGG.SE
OLDPEPOLE.BLOGG.SE

Reply
Jessica

även att du skulle ha vunnit årets blogg förra gången men de manipulerade rösterna för att det “vore fel att låta Kenza vinna igen”. Sjukt.

Reply
julia

Hade du funnits en “gilla knapp” här som på facebook så hade jag tryckt. you go girl!

Reply
Marie

TK: Kenza skrev ju att hon får komma gratis, det är ju alla småbloggare som får betala… och de åker väl inte på en massa resor varje år. Pröva att läs inlägget ordentligt innan du kallar folk för kärring.

Reply
Lisa

Wow Kenza!!! Du är sååååå ödmjuk! Har alltid vetat att du var ödmjuk men det här.. Wow!!! Helt fantastiskt att du bojkottar Blog Awards!!! Jag blir helt lycklig för det berättar en hel del om dig. Ska bara läsa din blogg och inte de andras!

Reply
Marie

Ellinor: Det är väl bara att skicka ut inbjudan till alla som har fått “möjligheten” att köpa biljetter och säga till dem att anmäla sig på någon sida. Samma princip, förutom att folk slipper betala 200 spänn för att göra gratisreklam.

Reply
Lina

Håller med dig Kenza. Jag tycker att de hade kunnat ta betalt typ 50 kronor för de som vill komma, och då ta betalt av ALLA. Förutom de nominerade :P

Reply
Sofie

jag tycker det är stort av dig att skriva detta kenza. jag brukar inte kommentera men du gör helt rätt i att berätta. och till er som säger “ni storbloggare har råd”
OCH?!
de hör väl inte hit? det ska väl vara lika för alla? oavsett om du tjänar 5000 i månaden eller 80 000? de handlar inte om det utan principen att de har mage att faktiskt ta betalt för något de själv tjänar på ÄNDÅ.

keep up kenza

Reply
Annie

och du har inte tänkt på att bloggarna också får en massa publicitet av VR och Blog Awards….?

Reply
Sanna

Håller inte riktigt med. Blog Awards är väl som vilken show som helst, storbloggarna är underhållningen och småbloggarna är de som betalar för att komma dit och se dem. Köper jag en adidas tröja och går runt med den gör jag ju reklam för adidas, men inte får jag betalt för det. Varför det? Därför ingen bryr sig om att jag har en adidas tröja, jag är ingen storbloggare som alla andra tar efter.

Men i en perfekt värld hade väl veckorevyn struntat i sin egen vinst och istället lagt pengar på att ge alla gratis entre, tyvärr så funkar ju företag inte så.

Reply
Malin

Alltså, alla som klagar på att Kenza har råd att betala: Det är ju för fan inte Kenza som behöver betala, utan de mindre bloggarna! Läs istället för att bli så förbannade

Reply
hanna

till ellinor:

men veckorevyn har ju valt ett antal bloggare som de skickar inbjudan till och de som har mindre bloggar får ju betala, det är inte så att vem som helst får gå?

Reply
bec

GRYMT BRA! underbart att du kan ta ställning till det , trots att det är en stor sak för er bloggare. asbra verkligen, detta fick mig verkligen att gilla dig !

Reply
LISA

Fan vad dåligt!
Håller med dig till 110%! Det här är ju INTE okej!

Bra där Kenza! Bra av dig som sveriges största bloggerska och faktiskt göra rätt. Även fast du får gå gratis. Men u get the point. Bra av dig!

Reply
karin

VA? det är ju helt sjukt. trodde verkligen att det va gratis för alla :o
Grymt bra att du skriver om det (och bojkottar det). I AM WITH YOU !!

Reply
mathias

kan de inte bara va så att det kostar att anordna en sån gala? dom tar väl dit artister gissar jag, har bar och serverar väl mat också (eller har ja helt fel på sista?) och sådant kostar, sure sure, dom har väl sponsorer och dom får väl reklam i bloggarna men dom kan ju inte bjuda alla, och då är det ju klart att dom prioriterar att bjuda dom stora bloggarna? jag ser inte riktigt hur det annars skulle hålla att ha hela galan gratis?

Reply
Lisa

Martina: Kenza behöver inte betala, utan andra mindre kända. Hon står upp för dem! Och jag tror inte hon “valde” att bli känd, det bara hände. Eller hur Kenza?

Reply
Mina

Till TK!!
Hahaha men du hon skrev ju faktiskt att även om hon själv inte behöver betala så tycker hon att det är fel att dom mindre bloggarna ska behöva. Bara för att dom är mindre!! DAAAAA Fatta poängen!! plus varför skulle man betala för något man blir bjuden på!?

Reply
Henna

men va? man kan ju inte ge någon en inbjudan och sen kräva att få betalt för att få komma!? what is thissssssss

Reply
THERÉSE

svar till martina och TK: ni borde kanske läsa inlägget lite mer noggrant.. -.-

och jag tycker att det är otroligt dåligt! fy skäms för vr!

Reply
Amina

nej det är fan inte okej.
men bra kenza, alla stor bloggare går in gratis och dem andra betalar 200, kom igen VR

Reply
Tove

Jag tycker att detta är dubbelmoral Kenza.
Du gick in på collage som 18 åring när det är 23 års-gräns där. Varför fick just du och dina kompisar komma in? Det var för att du har en känd blogg. Så du tycker att det är okej att använda ditt namn för att komma in på klubbar men inte för att gå på en blogg-gala…

Reply
Yazmine

ellinor; de skickar inte inbjudningar till random bloggar, bloggarna måste ha rätt så många besökare .. typ över 1000? och det är inte så många bloggar nuförtiden som har så många besökare heller .. men även om man har över 1000 besökare är det inte ens garanterat att man får en inbjudan .. förra året fick inte apieceofsister.se en inbjudan är de var/är örebros största bloggare .. förstår du?

Reply
lejsa.

jävligt bra sagt, DET BEHÖVS FLER SOM DIG!
“ärlig och härlig”, som ramlösa säger på reklamen
puss &kram!

Reply
anja V

kenza jag måste verkligen berömma dig för att vågar skriva det här om blog awards på din blogg,det vissar hur smart du är,även om jag inte ska gå på blog awards håller jag verkligen med dig till 100%,man ska inte behöva betala 200 kr,för att komma till en sådan gala,forsätt som du gör,du är otroligt smart,!Hoppas du har det i barcelona!:D och en sak till tack för att du är tjejen som lyser upp min vardag,och du har sveriges bästa blogg!:D

Reply
e.nilsson

Håller helt med dig! Om ni får gå in gratis så ska väl alla få gå in gratis, om vissa ska behöva betala 200 kr så ska alla göra det! Ja du fattar, oavsett vilket så ska det ju vara lika för alla, storbloggare eller de med lite mindre bloggare!
Kenza, du kommer komma långt, du har det extra som inte de andra blggarna har!

Reply
l

BRA ATT DU VISAR DEM DET, ATT DU STÅR FÖR VAD DU TYCKER OCH VET ÄR FEL, ÄVEN OM DET ÄR LITE JOBBIGT..I TANKE MED ATT DU VART OMSLAGSTJEJ FÖR DOM NYLIGEN OCH SÅ…MEN DU ÄR SKITBRA KENZA!!!! GOOO YOOO :D

Reply
amanda

bra kenza, gud vad du växte i mina ögon nu!
såhär har det nästan alltid varit, bara att du förmodligen inte lagt märke till det. storbloggarna är de enda som får uppmärksamhet under hela blogawards, vi andra är bara rekvisita typ :)

Reply
bayjulia

de e verkligen fel utav dom, stolt över att vi har någon bloggare som vågar säga ifrån dessutom, go kenza!

kram /bayjulia

Reply
Martina

Vilken dubbelmoral du har Kenza! Håller helt med bloggkommentatorerna om vad de säger gällande detta.

Reply
VIKTORIA TOMIC.SE

Jag fick hem min “inbjudan idag” där jag har “turen” att få köpa min biljett före alla andra, sooooooooom jag skrattade… sedan damp skiten ner i papperskorgen.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*