• header

Our voices sing in union

“Djur ska hållas och skötas i en god djurmiljö och på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa och ger dem möjlighet att bete sig naturligt” – Djurskyddslagen (1988:534) 4§

Om DU vill hjälpa till och få politikerna att agera, få ett stopp på det groteska lidandet och få dessa hemska pälsfarmer nedstängda, gå in HÄR och skicka in ditt namn.

De rödgröna partierna kräver ett förbud mot minkfarmer. Vår jordbruksminister däremot har valt att blunda för problemen. Det är så otroligt fel.

“Förra mandatperioden tog vi rödgröna fram ett förslag till skärpta djurskyddsregler för minkfarmerna, som i praktiken skulle innebära att farmerna fick lägga ner. Förslaget röstades ner av den nya borgerliga majoriteten, men vinner vi valet genomför vi förslaget” – Jan Emanuel Johansson (S)

HÄR kan ni se vad några politiker tycker om pälsdjursuppfödning. De flesta från högern tycker att det är okej så länge djuren har det bra. Har vi inte sett nu rätt klart och tydligt att minkarna inte har det bra?

§ 4 – Sveket mot minkarna from Djurrättsalliansen on Vimeo.

 

Update: Jag har svarat på lite frågor bland kommentarerna! Om b.la. Jofama by Kenza.

382 Comments

Angelica P

Jag är en stor djurvän och när jag var mindre så följde jag med en vän till blekinge. Där bodde vi i en liten stuga och en dag sa hon “vill du se minkfarmen som finns här?” Jag trodde mer att det var en farm där man födde upp minkar som man kunde köpa. Vi kom dit och det var ett av det värsta jag sett i hela mitt liv. Små burar på rad som blev km långa, i varje bur satt det säkert minst 4 minkar. De hade inget “golv” utan fick gå direkt på burgallret för att dem skulle slippa göra rent i deras burar. Runt om hela fabriken fanns det stora staket och innanför fanns det massa vakthundar. Vi gick runt utanför och där låg det flera stycken döda minkar som förmodligen lyckats ta sig ut från burarna men inte kommit så långt. Man såg verkligen hur dåligt dem mådde och flera stycken hade panik och kastade sig runt i burarna. Jag började till och med gråta när jag fick se detta och jag hoppas att jag aldrig ska behöva se något liknande hela mitt liv igen!

Reply
Bra

Har aldrig hållit med dig, förän nu. Skitbra att du tar upp såna här saker, stora bloggar kan påverka väldigt mycket. Få gärna med dig fler bloggare att skriva om detta!

Reply
Claudia

alltså wow, att du orkar med vissa idioter som kommenterar? om inte jag är helt efter så är det väl din blogg och du får väl egentligen skriva exakt vad du vill? och nu skriver du något bra, positivt, att man bör stoppa sånt djurplågeri och då blir folk upprörda? :S
jag var beredd på tusen kommentarer i stil med “bra att du tar upp detta!” men du har ju blandat haha. patetiskt.

aja, superbra blogg och jättebra att du tar upp viktiga ämnen också! din blogg är ju så stor så du berör många :) tummen upp!

kram!

Reply
nina

Kan alla överklass moderater tagga ner, ni inte vara så jävla arroganta. Tro det eller ej, men ni kan faktiskt ha fel (det händer oftare än ni har rätt)

Reply
Melanie

Jättehemskt och sjukt att det får fortsätta, bra att du tar upp det!
Fan vad folk klagar här, bara för att hon tar upp det här problemet ska hon få skit för att hon inte tar upp alla andra världens problem samtidigt? Att hon tar upp det här betyder väl inte att hon tycker att annat djurplågeri är okej för det? Allt djurplågeri är hemskt men just den här gången tog hon upp det här, det är väl bra att hon tar upp något iallafall. Kom igen, vad är det med människor? Sluta klaga på småsaker som att tolvåringar skulle bli påverkade politiskt för att hon uttrycker sin åsikt? De som är tillräckligt gamla för att rösta kan väl tänka själva? Och vilka tolvåringar får ens rösta? Tänk lite!

Reply
Linn

de är så otroligt fel att vi männsikor gör sånt här mot djuren :( ja tycker det är bta att du bryr dig kenza! ja är själv meddlem på djurensrätt som stöttar djuren i allt. och de rödgröna partierna är bäst! kram

Reply
Linn

BRA KENZA! hoppas verkligen pälsfarmerna stängs ner.. jätte bra av dig som bryr dig, och de gör verkligen jag med! kram :)

Reply
Elise

Herregud.
SKITSNACK. Om alla pälsfarmar skulle förbjudas i Sverige vilket den uppenbart labila kvinnan i slutet av filmen säger skulle päls köpas utifrån. Och där är det inga rainbows and sunshines mina vänner.

Det som är synd är att politik blandas in i denna sakfråga, visst är den viktig. Men, jag tycker lidande människor borde uppmärksammas mer. I andrahand tar vi djuren. Och ja, jag har ett hjärta. Den sympatiserar dock mer för hemlösa, sjuka och hjälplösa människor.

Och Kenza. Djurrättsalliansen bör du inte blanda in ditt eget varumärke i. Denna ligistiska hobbyklubb bestående av arga djuraktivister skadar egendom, djur(!!!) och splittrar pälshandlares familjer samt hotar deras barn. (Se uppdrag granskning). Dessa människor har inte alla minkar i buren, så att säga.

Summa sumarum. I vinter bär jag stolt upp min päls samt skänker en tacksam och medlidande tanke till minkarna. Bra inlägg förövrigt och kul att du skriver om politik :)

Reply
TINA

oj satans satan tå ni int föstar eit piss !!!!
Satan int ere ju all minkfarmar såm har e såde !

Å såklart så ha di filma he vässta !!

Nåo ere ju klart fejl ti låta minkan ha e såde
såm på filmin, men tå he ju int all såm har e såde.
Å psykisk dåliga !? jå kiss my ass heldär.

Ni såm int har farm ele int vejt eit piss åm e
så kan satan dra edär i rövin !!

jeeevla dajjor..

fuckin’ stadsboar…tå ni it vejt na.

Släpper dem ut minkan i naturn så sku di ju
int eins klaar se.

he nåo få farmer såm har e dålit ställt
men nåo fins e ju.

Men ti som filmar så söker ju reijda
på tem djuren såm har e vässt,som har såren på hovonin å
“mår psyskisk dåliga “.

Men nejgo di filmar tem såm faktiskt har e bra!
å klart di bli rädd tå di satan filmar å halder på.

Reply
Madde

Vad är det med er människor? Det är ju för fan BRA att hon tar upp detta ämne! Den jävlen som skrev att hon tog upp ämnet bara för att minkarna var söta är ett riktigt pucko, då det är BRA att hon tar upp att en art behandlas dåligt! ELLER HADE DET VART BÄTTRE OM HON TOG UPP ÄMNET OM ATT DIN KATT SPRANG IN I EN SOPTUNNA DÅ DU KASTADE LEKSAKS MUSEN FÖR LÅNGT DIN EGOTRIPPADE JÄVEL!? HÅLL KÄFTEN OM DU INTE HAR NÅGOT VIKTIGT ATT KOMMA MED!

Tack Kenza för att du bryr dej om djuren :)

Reply
erika

alltså seeeeeeeeeriöst!!
jag blir så fruktansvärt förbannad på dessa kommentarer som klagar på Kenza. Kenza har tagit upp andra saker också, ja som om bli fadder, det där om Haiti och massor av saker! Är det inte bra menar ni? Ska ni nu klaga på henne för att hon gör något bra?

Jag blir så förbannad på er jävla idioter som sitter framför dataskärmen och är så fruktansvärt dumma i huvet och efterblivna. Ni är ju innerst inne bara avundsjuk på Kenza att ni inte har något bättre för er än att kommentera dumma saker..

Iallafall, jag håller med dig Kenza, jag har skickat in mitt namn till politikerna, och lagt upp detta på facebook.

Älskar din blogg.
Kram Erika! <3

Reply
Mk

Eftersom att jag inte är vegetarian (och ingen ängel!) så kan jag inte uttala mig om den
saken, att djuren blir dödade för mat, MEN jag tycker att det är en självklarhet att djuren
ska ha det bra, vilket minkarna (och t.ex. grisarna) inte har. Det är där problemet ligger,
att det är så jäkla uppenbart över att de lever i hemska förhållanden men ingen gör något
åt saken ändå.

– Och varför gör inte DU någonting åt det? Varför är inte du vegetarian? För att kött är gott eller? Det är självklart för dig att djuren ska ha det bra och samtidigt stödjer du köttindustrin. Bra där.

Reply
alexandra santala andersson

Men herregud !!!!!!!! Jag kan inte sluta störa mig på er människor som är så trångsynta. Visst att det finns tusentals djurarter i världen som blir utrotningshotade, att människor svälter och att naturkatastrofer gör att många människor lider men man kan inte hjälpa alla oavsett. Det är fysiskt omöjligt. Jag är så himla mycket djurvän som man kan bli, jag tycker att det är jätteviktigt och jättebra att DU Kenza tar upp såna här saker ibland för att uppmana dina läsare och det skulle iofs vara bra om du gjorde det lite oftare men du har gjort något bra idag. Skit i vad dessa människor som tror att de gör saker så himla mycket bättre än dig skriver bakom skärmen. De lär ju sitta och fisa i soffan dag ut och dag in utan att lyfta ett finger.

Jesus, man måste börja någonstans. Vi är bara människor.

Hur ofta skänker NI egentligen pengar och tänker på alla i hela världen samtidigt egentligen ?

Reply
Karin

Usch, jag fick ont i magen bara av att se det. Skickade in mitt namn direkt. Bra att du tog upp det – du räcker ut till så många!
Angående att alla skriver “skriv om dethär och dethär hemska istället, det är värre” så kan de ta sig i bajjan. Ska man klaga på någon som försöker göra en god förändring? Hade världen varit bättre om du INTE hade skrivit om minkarna?
Istället för gnälla som idioter kan de väl se till att göra något åt det hela själva.

Reply
Mk

“Lisa Marie: Men till skillnad från minkar har vi alltid ätit kött och kött är en del utav vår konsumtion
för att vi ska kunna leva och få i oss de proteiner vi behöver.”

Låt mig gissa. Din pappa är bonde och har tutat i dig det där? Hahahaha. Jag har varit vegetarian i 12 år. Jag lever och får i mig precis allt jag behöver. Vad säger du om det? Läs på lite innan du kommer med sådana påståenden.

Reply
mimmie

haha älskar att alla ska försöka läxa upp dig på en gång, sätter en miljon på att mer än hälften av alla som kommenterat inte visste ett dugg/brydde sig inte ett dugg om pälsk/skinn osv, så typsikt vårt släkte att dra ner andra så fort man visar sin åsikt…
Och sen att du är egen företagare betyder väl för i helvete inte att att du måste rösta BLÅTT?! det är väl snarare så att du ska vara RÖD då eftersom du slitit och arbetat hårt! Det är ju inte direkt de blåas stil…(undantag blondinbella som fungerar ungefär som undantaget som bekräftar regeln..)

dock så tycker jag du kan stå på dig lite mer Kenza, du behöver inte sitta och förklara dig för varenda liten jävel som inte tycker som dig, låt folk bli arga om dom vill de kommer fortsätta läsa din blogg ändå, jag lovar.

Reply
Mk

“Postat av: Evelina och jag tycker inte man ska dra alla över en kam. ALLA minkfarmare behandlar inte sina djur som skit.”

– Eh, jo, för det är en minkfarm. Tänk efter lite.

Reply
Esther

Jag har visat det här inlägget för många utav mina vänner, o det e jättebra attt du lägger upp det.

Men när jag läste om din jacka, tänkte jag att det vore väl bättre om du använde den, annars dog ju djuret i onödan?

Du har en jättebra blogg:)

Reply
felicia

Hej Kenza! Min personliga åsikt är att minkfarmar BEHÖVS (ja-aa skrivet med stora bokstäver..) Minkar är förfärliga djur (fast de ser små, lurviga och söta ut)De är ungefär som djurrikets vampyrer.
Minkarna biter sig fast i offrets hals som kan vara allt från småfåglar till kattungar eller hundvalpar och suger blod tills offret dör. De äter också massvis med fågelägg och tar sig in i ladugårdar och hönsfarmar. Minkarna skapar alvarliga problem i både naturen, bland alla vilddjur och sällskaps djur inne på gårdar. Vad gör minkarna för nytta i naturen egentligen? JAG tycker det är bra att minkarna låses in. Hur skulle de sluta om man inte fick “låsa in dem”? De är ju nästan som en lag som skulle låta mördare gå fria.. Är verkligen dålig på att uttrycka mig i text men jag hoppas att du förstod min point och såg saken från naturens sida och inte bara ur de söta minkarnas synvinkel.

Reply
Ida

Underbart att Du tar upp detta enormt viktiga ämne om individers rätt att leva med humana villkor! Det är tecken på att du är en god förebild!!!

Reply
amanda

Fyfan va hemskt det är när djur plågas. Jag tycker man kan döda lite fler människor istället för alla söta djur!

Nu ett annat ämne, det låter som du är sosse, men kan du inte ändå skriva vilket parti du röstar på och varför?
Purree på dig :)

Reply
Sofie

skitbra Kenza! jag tycker att du svarar väldigt bra och insiktsfullt på kommentarerna också. och skönt att se att du har så bra distans till dig själv, folk blir lätt så jäkla upprörda när det gäller såna här frågor (är själv vegan, men brukar undvika att pracka på folk mina åsikter då köttätare verkar tycka att det är fruktansvärt provocerande bara att jag äter veganskt, även om jag inte klagar en stavelse på deras matvanor).
så jag vill bara tipsa dig, om det är så att du vill veta mer även om slakt så är den här fotoutställningen väldigt bra tycker jag. inget vinklande, utan helt enkelt bara en dokumentation av slakt (fotografen var själv köttätare när han påbörjade projektet).
http://www.wallsofglass.se/

Reply
Malin

Herregud vad folk är dumma i huvudet! Jag skäms för att vara människa när jag läser alla dessa idiotiska kommentarer.
Och jag tycker verkligen synd om dig som får läsa allt skit för att du försöker göra något BRA! Sen när blev det fel att göra något bra?!

Du är ju bara EN människa vad jag vet, så det är omöjligt att bry sig om ALLT dåligt som händer ute i världen!
Med det säger jag inte att man INTE ska bry sig, för det ska man, men det är omöjligt att uppmärksamma precis varje dålig sak som händer!
Och svält, krig, död osv är någonting som alla redan vet om och som alla redan borde stödja. Men minkar är (precis som Kenza säger) något som inte alla vet om!

Kan alla som kommenterar vara snälla att tänka med sina hjärnor som vi alla fått en varsin utav?
Kenza kan inte uppmärksamma allt dåligt som händer här i världen, men att hon uppmärksammar något som inte alla i Sverige vet om är BRA och inte dåligt, så kan ni snälla låta bli att komma med era negativa kommentarer och försöka få något BRA att bli dåligt?!

*-KRAM-* till dig Kenza för att du orkar med de här stackars människorna som inte kan tänka.

Reply
sara

Hur många av er har inte gjort fel?? VAAA? Så tänk efter JÄVLIGT noga innan ni springer iväg och köper en skinjacka med pälskrage, och sen kommer hem och sätter er och käkar lite biff och kommenterar på Kenzas blogg att hon är djurplågare!

Reply
Natalie

tycker det är så jäkla löjligt,påverka yngre läsare att rösta rött? lika mycket som alla annan massmedida då lr? alla har rätt till en åsikt för fan! och att dra upp jofama och dubbelmoral tyder ju på dålig kunskap.Det är ju skrattretande.

Själv tycker jag att om man sitter vid makten i Sverige och struntar i en sån här sak för att det inte är lika viktigt som allt annat…är det något som är fel klart man ska prioritera och det gör de borgerliga regeringen ofta och det vore inte första gången de fel prioriterar!

Reply
Moa

Svar till Jenny, som skrev:

“Tycker det är tramsigt. Vi har haft päls ända sen apan blev till människa. Låt dom som vill ha päls ha det, så kan du ha dom kläderna du gillar (som inte alla andra gör, men dom gnäller inte på det), så är alla nöjda.
Kanske borde vi alla sluta äta kött också, och kanske borde vi låta djurriket bestämma över oss människor?”

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta när man ser folk som uttrycker sig precis så som du gör. Är detta ditt argument till att rättfärdiga djurplågeri? Att påstå att människan har haft ett visst beteende sedan fiskstadiet och att det därför är OK att köra vidare på det, är så urbota dumt att man undrar vad folk har innanför pannbenet.

Att vara så likgiltig som du verkar vara är himla trist verkligen. Är det så människan ska tänka och känna? Att så länge det inte berör en personligen så kan det kvitta vem som blir lidande? Att se ett djur flås levande är en ganska så fruktansvärd syn och den etsar sig fast i hjärnan, det vill jag lova dig. Man behöver inte bli värsta skogsmullen, men man kan faktiskt bry sig lite om de som inte har några rättigheter eller egen talan.

Börja tänka på lite mer på vad som händer runt om dig, först då har du rätt till en åsikt. Annars kan du knipa käft.

Reply
sanna

håller med “förvirrad”

det är inte okej att blanda in din syn på politik i en sådan här fråga som väcker så många ungas uppmärksamhet. helt onödigt gjort! du hade som “förvirrad” skrev lätt kunnat få massa underskrifter utan att blanda in tomma löften från partier…

Reply
Sofia

GUd!! VAd är det med folk? KAn nt kenza ha en
Åsikt utan att bli påhoppad ? När jag läser vissa av
Kommentarnerna blir jag nästan lite rädd! Haha!
MEn vill okså bara säga gosh vad du e vacker!
Men jag har en fråga om ditt kontrakt om elit model
det e ju skitstort!! kmr du bli nån supermodell nu?
PUss!

Reply
Sara

Du är så grym! Du är alltid så seriös så jag tror att dom flesta lyssnar på dig och verkligen kollar på videon. Man tänker för sällan på hur djuren har det. Usch detta ska inte ens FINNAS. Tänk, det är människan som gör såhär mot djuren…

Tack för att du är den bästa bloggerskan och bryr dig så mycket om dom som förtjänar det, även dom minsta. TACK!

Reply
Sara Jonsson

Åh, sällan högern ska alltid in och försvara sig. Allt de rödgröna gör, eller specifikt Socialdemokraterna gör är antingen fel eller kommer inte genomföras, en vecka senare tar dem samma förslag och går ut med det. Det spelar väl ingen roll vilket parti som går ut med en viss sak, så länge det gynnar oss, och gynnar vår planet, våra djur för de är lika mycket värda fastän våra röster hörs mer än dem.
Och helt ärligt när fan började moderaterna/högen bry sig om djur eller kvinnors situation i samhället, det enda som spelar roll det är mer pengar för dem med stora företag och som får in stora summor. Kenza var inte rädd för att uttrycka dig politiskt, eftersom du kan påverka. Det spelar faktiskt ingen roll vilket parti du röstar på, du ska också ha rätten att uttrycka dig politiskt fastän du är känd och stor. Mer inlägg om djur och om vilka partier som gör vad.

Reply
JenniferKarlsson :)

VILL LÄGGA UT DENNA VIDEON PÅ MIN BLOGG!
hej jag hade gärna velat lägga ut denna på min blogg men ja hittar inte hur man lägger ut den .
kan du göra ett inlägg om det eller skriva till mig så är du snäll ! / från en djurvän till en annan

Reply
-

jag vet inte om jag var den enda som inte såg det politiska i det här? jag såg endast djur som behandlas helt oacceptabelt och att du med hjälp av din blogg visar människor hur det faktiskt ser ut. du förmedlar fakta, inte dina egna åsikter. jag tycker att det är bra att du skriver om såna här saker. hade du inte skrivit det här på din blogg hade jag antagligen inte insett hur illa det faktiskt är i dagsläget.

det kommer förmodligen alltid finnas människor som klagar på dig och försöker finna fel i det du skriver. och det känns bra att veta att du antagligen inte tar åt dig av vad folk skriver. du ska veta att du är en person som jag ser upp till och jag hoppas att du fortsätter vara precis som du är, för just nu är du riktigt jävla underbar ;)

Reply
Ellen

Sådana här inlägg gör att jag inte kan låta bli att kommentera. Jag tycker att det är oerhört BRA att du skriver om sådant här. Dock så har jag undrat länge om du bryr dig om vad för slags kött du köper, då du uppenbarligen har råd att köpa svenskt, ekologiskt & närproducerat kött. Bryr du dig om det? Jag har inte fått den bilden av dig i alla fall, och det är väldigt väldigt tråkigt. Du kan inte skylla på ekonomi, utbud, lathet eller något annat.

Jag måste också tillägga att du har all rätt i världen att uttala din politiska åsikt i bloggen, oavsett vilken du har. Om Blondinbella får tjata massa om MUF i sin blogg (läser dock inte hennes blogg, men kan tänka mig), så får väl du tjata om politik precis hur mycket du vill, oavsett vad du kommer att rösta i höst. Dessutom kan du vara egenföretagare och ändå rösta rött! Och de som påstår att du gör fel genom att “påverka de yngre läsarna till att rösta rödgrönt” kan ju faktiskt stoppa upp nåt där bak och skaffa sig något bättre att sysselsätta sig med. För det första får man inte rösta förrän man är 18 år, och innan dess lär man ha fått mer intryck av Sveriges politik än att ha läst en inlägg i en blogg. För det andra är du inte opartisk, och du har ingen jävla anledning att vara det heller, då du driver en blogg där du får skriva precis vad du vill. För det tredje är antagligen majoriteten av de som klagar moderater som inte hade sagt ett knyst om det varit någon annan moderatjävel som uttryckt sin politiska åsikt :) Jag antar att folk inte är vana vid att du snackar politik i bloggen, och då blir det en stor grej. Håll aldrig käft, säg vad fan du vill!

Reply
Lisa

Men gud, jag kommenterar vanligtvis inte men asså? Kan folk sluta whina? Ok, eventuellt dubbelmoral med dina Jofamajackor o.s.v, men för det första är skinnindustrin inte alls den samma som pälsindustrin. Sen, dubbelmoral – who gives a fuck när det står för en god sak? Skillnad om du skulle säga att du hatar rasister, och sedan propagerar för SD.

Sen också det här med att du inte ska påverka dina yngre läsare genom att nämna “de rödgröna” i ett positivt sammanhang. DET ÄR VÄL FÖR FAN DIN BLOGG? Du kan skriva att du hatar alla som bajsar, haha, nejmen ärligt. Sen får folk välja om de ska sluta läsa din blogg för det.

Stå på dig, Kenza!

Reply
erica

Hej Kenza, jag tycker det är helt suveränt att du tar upp saker som detta för det är verkligen något som måste uppmärksammas. Men jag förstår inte alla som klankar ner på dig pga detta? Alla kan inte leva som helgon och det är klart att man har vinterjackor som innehåller dun osv (dem flesta av oss). Synd att folk överreagerar när allt du gör är att försöka uppmärsamma folk om vad som händer. Bara för det behöver du inte sedan bli tvingad att bota cancer eller världssvält för att detta också förekommer i världen. Fattar ibland inte vad människor tänker med eftersom att du gör det bästa du kan och bryr dig iallafall till skillnad från vissa andra. Så till alla ni som sitter och kommenterar om ditten och datten, luft på rumpan och gör lite själva då om ni tycker det var så hemskt av Kenza att ta upp detta.

You go girl! Kram

Reply
monghoe!

Kan inte ni som slösar eran energi på att peka ut fel skapa ett eget litet forum med en tråd som heter ”vi som gillar att vara hemma och grina över storbloggare och deras inlägg”?
Stackars små homo sapiens, just DIN åsikt måste verkligen räknas. Jag tror verkligen att Kenza verkligen tar åt sig av vad just DU skriver. Verkligen.
Sluta bitcha, din röst kommer ändå aldrig att bli hörd.

Reply
Pauline

Usch detta är så jävla fruktansvärt! Man skäms över att man är männska när man ser sådant här. ALLA har lika värde, önskar alla kunde få in det.

Reply
unni

tyvärr så tror jag inte att de i affärerna som du besöker kan vara ärliga när de säger att allt är slaktavfall. vad gör de inte för att sälja liksom?
men om du använder sådant, bra. och jag hoppas att du verkligen har koll på vart allt material kommer ifrån när du designar din kollektion. but still så är hela kött- och pälsindustrin helt inhumant och jag tycker det är onödigt att djur slaktas för att vi ska få mat i magen och värme på kroppen.

Reply
H

Ehe, brukar aldrig kommentera bloggar, men det här är ett ämne som ligger nära hjärtat. Jag tycker att det är superkul och bra att du tar ställning mot pälsindustrin, förebild som du är :D

Själv är jag vegeterian och köper syntet istället för päls och läder, både billigare för själen och plånboken. Jag har viss förståelse för ditt ställningstagande för läder, det är ju som sagt en slaktprodukt så äter man kött kan man inte heller klanka ner på folk som bär läder, samma sak lixom. Däremot vill jag uppmana dig att göra dig av med gåsjackan, det hjälper ju inte djuret som satte livet till för just den jackan – men som trendsättare har du ju sånt stort inflytande, fatta hur många jackor som INTE blir sålda om du låter bli att ge märket gratisreklam.

Måste säga att jag ser upp till dig som tar dig an en så stor fråga och ger alla dina läsare en plats att diskutera kring ämnet – kommer ihåg när blondinbella bloggade om sin pälskappa, hon fick många bitska kommentarer (endel med riktigt bra argument!) men bemödade sig aldrig att besvara kritiken. Som djurrättsaktivist tycker jag att det är något av det värsta som finns när folk bara sticker huvudet i sanden, och hon tappade verkligen status i mina ögon när hon inte ens ville ge svar på frågorna hon fick angående hennes stöd av pälsfarmarna.

Vet att jag är värsta moralkärringen nu, men en sista uppmaning/vädjan. Jag fattar att folk inte vill ge upp kött, och i en perfekt värld där djuren lever ett värdigt liv fram till slakten skulle det inte finnas nån anledning. Nu ser ju köttindustrin ut som den gör och den kommer nog ALDRIG att avvecklas helt, men min vädjan till alla köttätare är att ge sitt stöd till dom företag som förtjänar det. Ta reda på var köttet kommer ifrån, lägg några extra kronor på kravmärkt och ekologiskt, köp ägg från frigående höns, osv. Det är ett litet steg mot en bättre värld.

PS, ta inte åt dig av alla bittra moderaters hatkommentarer, dom är bara sura för att dom själva har så lite inflytande ;)

Reply
banana

sen kanske folk borde kolla upp sin egen fakta innan de kommenterar också.

VEM har fått er att tro att djur inom köttindustrin behandlas så bra och har ett fint liv? (okej, ekologisk är en sak)
Men djuren föds för fan upp för att matas till bristningsgränsen och sedan dödas?
det slängs MER än 20000 grisar om året för att köttet inte görs åt? och ändå ska man fortsätta föda upp alla dessa djur? som lever hela sina liv ihoptryckta i trånga bås och ofta trampar ihjäl varandra (precis som minkarna i videon har ihjäl varandra)

Sen var nog kommentaren om att PETA och djurrättsalliansen skulle vara kassa det värsta jag vart med om. låter DJURRÄTT fel? låter People for the Ethical Treatment of Animals så fel?

trodde inte det va.

HEJA KENZA

Reply
E

Ha ha, jag kan inte hålla mig för skratt när jag läser kommentarerna. Människor, var glada att människor försöker hjälpa till här i världen, istället för att klanka ner på dem som gör det. Är ni onda människor eller vad är frågan om?

Och sedan får man rösta på det parti man vill. Det är ju det som är meningen.

Och snacka inte om dubbelmoral för att man bär skinnkläder eller har ett varumärke med sådana kläder. Saken handlar inte om vad man bär, utan, i detta läget, att minkarna far så illa till och plågas till döden. Djuren har också rättigheter och det är ju exakt det som inlägget står för?

Keep up the good work Kenza! Alla, människor som djur, förtjänar det bästa.

Reply
Louise

Bra Kenza! rädda minkarna från dom jävla djurplågarna!
Man kan ju testa att sätta dom i nätgaller ihopträngda med varandra. Det blir säkert mysigt!

Reply
frida

Underbart att du väljer att lysa upp den har frågan kenza! Oavsett politisk åsikt så har du hjälpt otaliga minkar och nu kommer alla partier få upp ögonen för denna fråga. Jag har varit med och stöttat denna fråga sedan ett år tillbaka när djurens rätt först upplyste mig om den, så alla som år intresserade i att hjälpa djuren oh lindra deras onödiga lidande(jag känner minkar i “fångenskap” som mar utmärkt) gå in på djurens rätts hemsida.

Och om inte annat så ska du ha eloge för att ha skapat ett chattforum på din blogg;) och irriterade moderater är ALLTID roligt. Så tack för kvälls underhållning :D

Jag bockar och bugar för dig kenza och din underbara blogg.

Reply
Lisa

Har precis spenderat min tisdagsnatt med att gråta lite till filmen och sedan suttit och muttrat när jag läst kommentarerna till detta inlägg. Vad är det för fel på folk? Ja, det kanske finns viktigare än saker än minkar. Men vi gör redan så mycket vi kan för svält, terrorism och allt vad världsproblem innebär. Men minkarna har ingen röst, de behöver någon som talar för dom. Dom som säger emot borde själva sättas i burar och stanna där tills dom förlorat förnuftet.

Kenza, du har en chans att rädda liv och du tar den. Om jag nånsin träffar dig så kör vi på en high-five, bara för att du mittemellan ett inlägg om modejobb och ett annat om kläder slänger in ett sånt här inlägg. Så från en liten sketby kallad Tällberg, en eloge till dig. Keep up the good work.

Reply
S

Hej Kenza!
Först och främst vill jag bara säga att du är en underbar människa som har uppmärksammat något sånt här hemskt som sker i sverige 2010 – helt sjukt! du är en människa som folk ser upp till och du är stor och kan göra din röst hörd och förändra saker och ting, iallafall göra någon ändring! jag gick direkt och blev medlem och skänkte pengar och vill engagera mig mer i den här frågan-hjälpa till och göra en skillnad! sånt här e oacceptabelt, jag blir otroligt äcklad! tack för ditt engagemang tro mig att detta du gör kommer att göra skillnad, jag tror många som läser det här inlägget och ser det här filmerna kommer tänka en extra gång och jag tror många blir berörda, kan inte fatta att vissa säger att filmerna är tillgjorda osv,-det är sånna som dom som orsakar att sånna här problem finns i världen,- de blundar för verkligheten som också många politiker gör, om man läser vad politikerna säger om detta ser man helt klar att de rödgröna vågar säga att de är emot och vill göra skillnad medans någon sa att det var en svår fråga, man va fan e det svåra, e man blind ser man inte har man inte känslor-va fan e problemet! MÄNNISKOR ÖPPNA ERA ÖGON!

TACK ALLA OCH TACK KENZA SOM ENGAGERAR SIG I DJURFRÅGOR-ETT DJUR KAN INTE SÄGA HUR DEN MÅR KAN INTE SÄGA EMOT PÅ SAMMA SÄTT SOM VI MÄNNISKOR DÄRFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT VI HJÄLPER DOM SOM HAR DET SVÅRT! <3 kärlek o respekt

Reply
madeleine

Helt ärligt så är vissa av er som kommenterar patetiska, ledsen att behöva säga det, men det är sanningen.

Finns det NÅGOT som Kenza gör är bra enligt er? I ett inlägg tog hon upp att hon var världsförälder och tipsade oss om att bli det. Vad fick hon för kommentarer “Men dom där då, dom har det så hemskt, ska du inte skriva om dom?” Nej okej det dög inte. Nu skriver hon om minkarna som behandlas rent ut sagt hemskt och det tror jag att vi alla förstår vid det här laget. Vad får hon för kommentarer nu “Jaaa men tänk på dom svältande barnen i Afrika?” och “Sån jävla dubbelmoral när du själv har skinn i din kollektion”. Ok. Hon säger själv att det är slaktavfall. Inga djur blir slaktade bara för att Kenza ska ha kläder till sin kollektion, det är djur som blir slaktade för att vi ska äta dom. Live with it, alla är inte vegetarianer, så sluta bli så jävla förbannade på att “Det vore bättre om alla var vegetarianer, då behövde inga djur dö” nej men nu är det inte som ni vill.

Vad är problemet? Förstår helt enkelt inte varför ni absolut måste finna fel i vad.hon.än.skriver. Snälla förstå att Kenza menar väl istället! Det är ju så det är så varför inte bara låta det va. Finns det någon rolig människa som vill ha en diskussion om detta står ju min bloggadress under så bara att gå in och mucka med mig istället. Hej tack för mig

Reply
Malin

Postat av: Cecilia
Få seeeeee nu, hur länge regerade sossarna innan borgarna tog över för en fyraårsperiod. Rätt många år va?

Utan att stänga ner eller förbjuda minkfarmerna. Men det är klart, passar bra att uttala sig sådär nu inför valet och ragga lättledda förstagångsväljare.

Kan ju kopiera från den där sidan så du kan få läsa :) Eftersom du inte verkar vara så insatt alltså ;

“FÖRBJUD MINKFARMERNA!

År 2003 gav den statliga pälsdjursutredningen pälsbranschen till 2010 på sig att komma till rätta med djurskyddsproblemen på minkfarmerna. Om brotten mot djurskyddslagen – speciellt förekomsten av stereotypa beteenden – inte hade upphört tills dess föreslog utredningen att näringen skulle läggas ner.

Nu är det 2010 och Djurrättsalliansens undersökning på Sveriges minkfarmer visar att inget har hänt. Vi har sett ungar som tuggar på sina döda kullsyskon, döda djur i burarna och djur med stora öppna sår i huvudet på de flesta farmer. Framför allt har vi sett otaliga djur med stereotypa beteenden vid så gott som alla besök.

Ge inte pälsindustrin fler chanser! De har brutit mot djurskyddslagens fjärde paragraf sedan den trädde i kraft i 1988.

Nu är det dags att göra pälsfarmerna till historia!”

Så moderaterna är väl precis lika dåliga som sossarna? Vad har moderaterna gjort för att förhindra detta? Dom tycker det är okej att djuren plågas för att VI människor ska få päls? Bara för att de rödgröna vill sätta stopp för det här behöver inte varenda lilla moderat som läser detta inlägg klaga på att Kenza propagerar för de rödgröna, SO WHAT om hon gör det. Det är fan på tiden att nån börjar göra nåt åt allt djurplågeri som finns i världen, och jag hoppas verkligen att de rödgröna gör det!! Och btw, ni som klagar på att människor svälter osv. Skulle ni vilja att era syskon föddes upp för att sedan flås levande? Exakt samma sak som det som pågår överallt i världen just nu mot de stackars djuren!(så är det kanske inte i Sverige men) Jag skiter i vilka som vinner valet, bara man gör något åt allt lidande vi utsätter djuren för. Och det gäller såklart slakterier också, har sett hemska bilder på hur det ser ut där, tex; http://www.animalrights.se/wallsofglass/ , och visst jag äter kött, jag älskar kött. Men man blir fan äcklad när man ser sånt där, varför ska djuren födas upp enbart för att dödas och sen ätas/flås för att vi människor vill äta/bära päls/skinn? Och nån skrev svar på tal till mig, att vi människor klarar oss utan kött. Och jag tänker inte sluta äta kött, det har man gjort sedan urminnes tider, men det vore bra om folk åtminstone kunde skära ner på sitt köttintag. Har hört att det räcker med att äta kött en gång per vecka för att täcka den mängd animaliska fetter/proteiner man behöver, och så som det ser ut idag äter man waaaay much more. Men detta som Kenza skrivit är förhoppningsvis en tankeställare för några (förutom ni som bara klagar då, sitt där vid er dator och tänk bara på er själva istället, mycket bättre :))) You go Kenza, tack som fan för du skrev detta!!!

Och om nån har nåt mer att säga så står både min mail och bloggadress där.

Reply
Sofia

Man kan ju inte annat än skratta åt de flesta som kommenterar..

Jag tycker att det är sjukt bra att du lagt upp videon! So what om hon har en Canada Goose jacka, hon har tydligt förklarat att hon inte hade en aning om detta när hon väl köpte den. Och OM hon nu haft en aning om det och köpt den i alla fall,är det väl helt sjukt bra att hon ändrat sin åsikt, för det kan man väl få göra, eller?

Och vad det gäller henne egna skinnjackor, Jofamajackorna, som kommer från slakteriavfall, tycker jag att det är bra att jackorna görs av hud från ett dött djur än från ett levande. Om det nu är så att ett djur dödas pga sitt kött är det väl mer lämpligt att ta vara på så mycket som möjligt av djuret, så att det någonstans var “värt” det, än att inte spara huden alls.

Och till alla satans små statsministrar där ute, som gråter så fort något dumt sägs om ert parti. TITTA PÅ NYHETERNA! Det Kenza skrev idag är all over the news. Bara för att man uttrycker en åsikt, som RÅKAR stämma överens med vad ett parti eller en politiker tycker, betyder det inte att man håller med i allt den/det står för. Sure, hon har stort inflytande på små tolvåringar. Men har dom rösträtt? Nej. Inte på sex år till vad jag vet. Så oroa er inte. Vi över 18 kan nog tänka steget längre och inte rösta på ett parti bara för att dom står för något Kenza skrev på sin blogg, lite längre kan vi nog tänka.

Djurrättsaktivist tror jag inte heller hon är, den här tjejen, för jag har minsann aldrig hört att hon varit inne i en affär som sålt päls och dragit upp en flådd mink på kassan. Och bara för att de står för samma saker i just detta scenario tror jag att vi kan förstå varför efter att ha sett videon.

AWESOME KENZA att du laddade upp videon!
Jag lägger en prutt på er andra : )))))

Reply
Akey

Låt henne uttrycka sig politiskt! Hon uttrycker sin åsikt utan att såra någon annan eller provocera för att få publicitet. Den här tjejen vågar stå för sina åsikter utan att bry sig om hon tappar eller får läsare. Ärlighet på hög nivå.

Reply
Jennifer

DU ÄR HELT JÄKLARS UNDERBAR! Är så troligt glad att du tar upp det här, ÄNTLIGEN någon bloggare som bryr sig! TACK KENZA, TACK!

Reply
rebecka

kenza har du mycket kläder i skinn?:)7

tack för att du visar sånt i bloggen!
tänk va mycket mer namn dom får!

Reply
Emma

du kan fan inte säg att minkarna har det dålig bara för att du har sett en video, borde inte du ha lärt dig att media är super duktiga på att förvränga saker och ting ? om du vill veta hur minkar har det så ska du fanimej ta och besöka en för där har dom fan mycket bättre än vad dom har ute i naturen. man ska inte lita på media för dom har så jävla fel!

Btw, älskar dig blogg men inte när du har dom här åsikterna.

Reply
josefin

Det är sjukt vad folk inte har bättre saker än att klanka ner på någon som säger sin åsikt och vill förbättra världen. Alla som skriver taskiga saker är bara avundsjuka på dig, Kenza, för att du VÅGAR ta för dig och hjälpa, medan de själva sitter och latar sig och inte gör ett skit! :)

Kram, keep going!

Reply
sofi

Hej Kenza!
Jag har läst din blogg ett tag och jag älskar den. Du är en fantastisk förebild och inspirerar mig (och många) hela tiden. Synd att du alltid får skit när du tar upp viktiga ämnen, men kör på! du är grym. kram från 25-årig göteborgare

Reply
AC

Har skickat in mitt namn!!! hemskt hemskt allt detta!! Tycker d är bra att du skriver om d!!!

Reply
Röd

haha älskar alla förbannade moderater här ^^ Gud vad ni är SÖTA! Bara för någon inte tycker som ni ska ni racka och racka. Speciellt när denna någon råkar vara en storbloggerska, OH HJÄLP, det finns någon som inte delar Blondinbellas och er entusiasm för MUFs åsikter.
Komiskt.

Människan före marknaden
Solidaritet

Reply
Isabel

Tänkte bara påpeka att det inte bara är vegetarianer och veganer som låter bli att köpa skinnjackor och liknande, känner flera som är “köttätare” men som ändå låter bli att köpa kläder och liknande som kommer från djuren. Sen kan man tycka vad man vill om den dubbelmoralen…

Och du Kenza: riktigt bra skrivet!!! Bra att någon vågar säga vad man tycker och sprida ett bra budskap!

Reply
Marie

“Och herregud vad ni moderater blir upprörda när någon annan inte tycker som ni” Det gjorde lätt min dag!!! :) Trodde vi levde i ett land som har tryckfrihet åsiktsfrihet osv. Tydligen inte! Det är starkt att du vågar stå för vad du tycker! Jag håller med dig. Sen personen som skriver att du borde rösta blått för du har eget företag är ju en såndär typisk person som borde tänka liiiiite mindre på sig själv. Starkt att du gör en insats iaf!

Reply
linnea

Fy fan va löjliga ni är allihopa -.-‘
Skaffa egna bloggar så kan ni sitta och klaga där. Jag tycker att det var bra gjort av Kenza att ta upp det här problemet och uttala sig om att hon inte tycker det här är bra. Va fan ska ni hålla på och hacka på henne bara för det?

Snacka om att ingen av er har ett liv, moderater alltså… Jag som inte tyckte så mkt om politik, men moderater visar verkligen vad de går för -.-

Reply
Clara

Hej Kenza! Först och främst vill jag säga att du har en grym blogg, grym personlighet och grymt utseende. Jag tror många skulle vilja vara vän med dig!

För det andra, min bror fick en Canada goose jacka i julklapp och om jag inte har helt fel så kommer pälsen från trafikskadade djur, tror till och med att vi fick med en liten “guide” eller vad man ska säga, eller liten bok där de skren om sitt hjälparbete mot utrotningshotade djur. Eventuellt så blandar jag ihop allt nu men jag TROR det var så det var.

För det tredje! Pälsindustrin är hemsk! Det sker inte under goda förhållanden någonstans i världen nästan! I Asien är det värst och om man jämför med Sverige har de svenska minkarna nog det rätt bra, även om det fortfarande är under all kritik här! Det som jag tror skulle kunna hända om man stängde ner alla i Sverige är att det beställs in mer från asien där minkarna har det mycket värre! Och vi kan omöjligt förbjuda minkfarm i hela världen! Så om vi skärper till oss i Sverige tror jag TYVÄRR att det är en bättre lösning än att stänga ner farmerna helt!

Förlåt för att det blevb så långt och hoppas du läste!

Kram Clara, 14 år

Reply
sanna

Otroligt bra gjort av dig Kenza, de värmer riktigt i hjärtat!

Jag är en otroligt stor djurvän och har precis skrivit under mitt namn på sidan du länkade till!

Man kan inte göra allt själv, men alla kan göra något! :)

Reply
Elin

Innan var det grisarna, nu är det minkarna. Sjävklart visar djurrättsalliansen den värsta bilden av detta men allt behöver inte vara sanning. Det hade varit bättre om politikerna själva åkte ut och kollade. Grisarna glömdes fort bort och lika så kommer det bli med minkarna. Sveriges befolkning gnäller så fort köttpriserna går upp, det är inte konstigt djuren får lida i slutet. Det som inte ska glömmas bort är att Sverige har de hårdaste krav på djur i hela VÄRLDEN. För mig som levt på landet är detta faktiskt inget konstigt, det är kanske dags att ni andra också förstår att allt inte är guld och gröna skogar på landet, men självklart, att djuren får lida är fruktansvärt

Reply
Jenny

Bra inlägg! :D När jag gick i gymnasiet gjorde jag ett projektarbete om pälsindustrin och föreläste för en sjundeklass som verkade ta till sig :) Det är riktigt hemskt hur djuren har det och alla kan göra något för att djuren ska få det bättre!

Reply
nilla

Skrev ett lååångt inlägg som jag råkade ta bort. Poäng till mig…

Jag tycker du är en svinbra tjej och hyser inga som helst agg mot dig, och även om du säger att du inte vet vilka du ska rösta på så tyder detta inlägg väldigt mycket på det rödgröna.
Det är såklart helt upp till dig vilka du lägger din röst på och jag bryr mig faktiskt inte supermycket om vilka det är.
MEN, många av dina läsare ser ju dig som någon slags gud och vill helst av allt i hela världen vara som du. Och det kan man ju få göra om man vill det, men det blir väldigt fel när politik blandas in i det. För du säger ju att hoppas att man inte röstar utan att läsa på först, men så är nog tyvärr inte alltid fallet. Tänket går nog mer såhär “ÅH FY vad hemskt med dom där minkarna!! Kenza skriver att de rödgröna vill stoppa det hemska och det vill ju jag med! Ska nog rösta på dom!!”
Tyvärr…
Men tur är väl kanske att jag misstänker att merparten av denna sortens läsare är under 18 och därför inte får rösta. PUH.
Jag tycker att det är väldigt tråkigt att du inte kan skriva vad du tycker och tänker utan att en massa människor ska ta efter dig, men tyvärr är det så, och det måste du tänka på.

Hoppas du inte känner att jag läxar upp dig eller nått sånt för det är inte min mening. Och jag tycker inte du är dum i huvudet ;)

Kram

Reply
elvis

bra att du uppmärksammar det här.
väljer själv bort snygga skor och jackor så fort jag märker att de inte är av syntet. så borde fler göra.

Reply
Mattias

Hej Kenza! Helt underbart att du tar upp det här. Du är en stjärna.

Nu är det dags att stänga ner denna djurskövling för alltid.

Reply
lydiia

man ka ju fan inte säga “skit i minkarna det finns andra som lider” man kan ju fan inte prioritera vilka som ska få hjälp?! man kan väl för fan bry sej både om minkarna och andra som drabbats av naturkatastrofer, krig m.m. alla som behöver förtjänar väl hjälp eller, även om det är en mink? sluta lek Gud och bedöm vilka som förtjänar hjälp och vilka som inte! kan inte alla små bessewissrar bara växa upp och inte ge sej in i politik som de inte förstår!?

scrollade precis upp och upptäckte att de ändå ar ganska många som också håller på minkarna :P så denna kommentaren kanske är lite felriktad blev bara så arg:P men jaja “)

Reply
Sanna! :)

Ja har skrivit under mitt namn,, bra gjort Kenza!!
fyfan va hemskt de var, 05:11-05:48 då ser man först hur en mink försöker gräva sig ut å fy satan va gärna dom vill ut, de syns ju! helvete, näää, nu blev ja bara ledsen å förbannad, människo arten e ju störda i huve på riktigt,
tänk om vi skulle bli plågade sådär för att få människo skinn eller nåt liknande, för kan vi göra de mot djuren kan vi lika gärna göra de mot oss själva! :O

Reply
Päronet

Jag förstår inte, Kenza uppmärksammar och och skriver om någonting som är fruktansvärt och samtidigt viktigt, och en del blir på sura som om dom hade fått en pinne upp i röven? Kom igen, Kenza är ju asgrym som uppmärkasammar sånt här när hon vet att det är så många som läser. Go Kenza!

Reply
sofija'

Jag tycker att det är skit bra att du tog upp en sådan grej i bloggen, du har makten att kunna sprida vidare bra saker.
Creed till dej!

Reply
linda

gud vad glad jag blir nu! haha eller alltså, inte åt de. Men att en sån stor bloggare som du skriver om de. Jag har jobbat med reklamkampanjer åt djurens rätt med just detta och känns sjukt bra att de sprids mer! tack kenza!

Reply
Matilda

Hej Kenza! Måste bara säga att jag är lite imponerad av dig. Själv är jag renodlad vegetarian (påväg att bli vegan) och önskar att alla kunde tänka som jag, haha! Men för att inte vara så extrem tycker jag att du har väldigt mogna, sunda tankar kring det här med djurrätt. Det är ofta ett svårt ämne för folk och de hittar på de mest absurda ursäkter. Att det finns annat som är viktigare t.ex. Men att det finns annat som de värdesätter mer gör det inte okej att blunda för det här. Och jag tycker att det här är mycket viktigare än en tsunami, för det är vi som skapar de här grymheterna. Vi skapar inte tsunamis. Sen om vissa folk inte kan förstå att människan är ett djur som alla andra och som inte är så jävla speciella som vi tror så kan jag bara hoppas att de personerna kommer till den insikten en dag. Jaja, kram på dig! Du är en bra förebild!

Reply
Madde

“Felicia” är du helt sprängd eller? Är du mycket bättre än minkarna på något sätt eller? Minkarna lever som dom alltid har gjort och jag tror nog att vi människor gör värre saker än det minkarna gör för att få mat.

Reply
jon

Det är ju tyvärr såhär att vänstern inte bryr sig speciellt mycket om djur heller. Sossarna har styrt Sverige mer eller mindre oavbrutet i över hundra år. Man var väl medveten om hur djur hanterades långt innan detta. Ändå så gick ingen lag igenom om ökat djurskydd för minkar och andra djur som används för pälsuppfödning. Konstigt va? Det du hör från vänstern är inget annat än valfläsk. Det vi måste göra är jobba för att påverka alla partiers inställning till djurs rättigheter.

Reply
josefin

Tycker detta var ett bra inlägg!! Blir så trött på alla idiotiska kommentarer om att det är idiotiskt att släppa ut dom m.m. Hade dom inte blitt inlåsta i burarna hade dom kanske varit mer anpassade till omgivningen från första början eller..? Så otroligt dumt. Och jag förstår inte alla som ska klaga och säga att det finns större problem och lipa över att du nångång köpt skinnkläder, det är väl bättre att göra något än inget.. Eller är det verkligen allt eller inget som gäller?

Nej klart man ska kämpa för det här, att se djur lida måste nog vara det värsta som finns.

rösta rödgrönt förresten ;)

Reply
Emma Hå

Jag är en stor motståndare till den päls- (och kött-) industri som finns idag. Efter att ha kollat på ett flertal filmer på PETA’s hemsida mår jag illa av bara tanken. Jag ser däremot inget moraliskt fel i att värken äta kött eller bära kläder av skinn/päls. Vi är faktiskt av naturen både växt- och köttätare. Däremot äter vi alldeles för mycket animaliska produkter vilket kräver en industriell hantering av djuren där de nästan garanterat far illa. Jag äter sällan kött och köper alltid ekologisk, svenskt och helst närprocuerat sådant. Om pälsindustrin hade ekoligiska farmar med stora ytor i skogslandskap där djuren fick leva skulle jag vara den första med en ny minkpäls till vintern. De är ju faktiskt både varma och fina.

//Emma Hå

Reply
ida

Kenza, har du någon gång varit på en minkfarm och sett hur det ser ut och hur allting går till? Det verkar inte så. Alla bilder och videos kommer från djurrättsaktivister. Tror du på allvar att dom skulle filma en “minkfamilj” som så sött ligger i en lya och sover tillsammans och har det bra? Nej, utan dom tar ett litet problem och förstorar det så extremt mycket. Jag själv har varit på en minkfarm otroligt många gånger och jag et hur allt går till. Ni får en så fel bild utav minkuppfödningen, det är så orättvist! Minkarna är köttätare och rovdjur, inte några gräsätare. Precis som bland alla andra djur så råder det kamper om saker såsom syskonstatus och så vidare. De busar och bråkar precis som alla andra ungar gör, människor, hundar, katter osv.. Sen menar inte jag att det okej att minkarna biter arandra och behandlas illa, absolut inte för jag själv är en djurvän. Har man en farm med 20 000 djur så är det väl ganska självklart att enstaka djur blir bitna? Något annat vore ju orealistiskt. Och Kenza, det är mycket dålig stil av dig, som har inflytande på så många, att uttala dig om en sak som du egentligen inte vet ett dugg om. Ta reda på lite verklighet istället för att hänvisa till djurrättsaktivisters bilder och liknande, de är enormt långt ifrån den verklighet som faktiskt råder på sveriges minkfarmar. Det är något som alla borde göra, besök en minkfarm och ni kommer ändra uppfattning!

Reply
donika berisha

Jag tog mig tid att se hela den 17 minuter långa videon och jag ska säga att förutom att bli äcklad, upprörd och frustrerad blev jag även otroligt chockad. Inte trodde jag att det såg ut såhär i Sverige, vårt land som är så utvecklat.
Jag tycker att det är mycket bra av dig att ta upp det här och de som klagar på det där med vilket parti du röstar på och att du har en canada goose och även designar kläder/skor för Jofama så tycker jag att de inte har något att säga eftersom ingen människa är perfekt. Varken du, de eller jag. Ingen. Och de ska inte gå och tro att de kan hacka ner på dig sådär. Jag tycker bara att det är bra att du tar upp detta på din blogg så att folk öppnar ögonen lite mer.

MVH En trogen läsare (haha!)

Reply
Hannah

Man borde vara glad över att någon bloggare överhuvudtaget la upp denna videon. Fattar inte varför de flesta måste börja klaga som idioter, det är väl bättre att någon tar upp det än att det ska hållas i skuggan?

Reply
Hanna

Ett djur som mink avlas fram ganska hårt för att få den perfekta pälsen och allt det bara för att någon ska kunna få en liten hatt. Kina har den största pälsindustrin i världen och det är allt ifrån mindre farmar till stora industrier som jobbar med det. Ett djur saknar rättigheter i Kina och dom får därför leva sitt liv i trånga burar. Burarna är stapplade på varandra så djuren har chans att skada varandra genom gallret och det är många som dör innan dom flås. För att lättast få av pälsen så då dom väll flås så flås djuren levande och lämnas sedan för att förblöda. Detta förekommer runt om i Kina och det är ingen hemlighet, dom gör det på marknader och torg. Skinn är däremot slagprodukter från när djuret slaktas för att bli mat. Att bli vegetraian bara för att skydda djuren hjälper tyvärr inte, man måste kämpa mer och uppmärksama folk om vad som egentligen händer. Jag tycker att det var bra att du skrev det här inlägget, det må bara vara ett inlägg men det är något som kan få fler att tänka.

Reply
m

Såg det här på nyheterna igår, verkligen hemskt!
Har skickat mitt namn. Päls är mord, och så är det bara. Tyvärr. Hellre använda en ful fejkpäls-väst än att bära ett plågat djur på sig.
Tack för länken Kenza! Stå på dig!

Reply
Kajsa

Usch, det är bara så hemst, äckligt, stackars djur!
Men istället för att ta tag i problemet så står dom och filmar när djuren äter upp varandras hjärnor? Mums?
Kram

Reply
Anna

Om du skulle ta och besöka en farm och prata med folk som jobbar med detta före du börjar visa massa propaganda videon.

Du vet ingenting

Reply
amanda

Hej! Jag har läst igenom lite kommentarer och måste ge dig stort cred till de vänliga och kloka svaren du gett endel. Det är väldigt tråkigt att det finns folk som inte ens tolererar att människor har olika åsikter. Massor med cred till dig för ett grymt tålamod! Jag skulle själv nog brusa upp om jag var tvungen att svara på vissa kommentarer! Kramar och cred till dig!:)

Reply
Frida

Detta är ju så typiskt, att man inte kan få tycka vad man vill, att vad man än gör är det fel.

Är inte huvudsaken att Kenza tar upp frågan och verkligen bryr sig, inte huruvida hon har skinn på sina produkter i sitt märke eller inte?

Och angående vilket politiskt parti hon ska rösta på har det knappast något med alla er att göra, låt henne bestämma själv. Bara för att man röstar på ett visst parti behöver man inte hålla med om precis allt.

Jag tycker att det är starkt och otroligt bra att du tagit upp frågan, det finns alltid folk som klankar ner på ens åsikter och som försöker hitta andra brister när man gör något bra men det är inget att bry sig om, ingen som kommenterat negativt här har ju gjort något bättre ifrån sig i frågan än vad du har gjort.

Sluta döma Kenza för vad ni tycker hon gör mindre bra om ni själva inte gör något bättre!

Bra jobbat Kenza! Tack för mig!

Reply
e

Du gör ett grymt jobb, både som bloggare och egen företagare. Kan inte förstå hur det kan kallas idioti att vara just egen företagare, och sedan rösta för en röd-grön regering? Folk som inte vet något vettigare sätt att spendera sitt sommarlov på, borde kanske skaffa sig ett jobb istället? Fortsätt med det du gör, du har helt rätt i det du säger!

Reply
Mia

ALLTSÅ. Nej, ALLA minkfarmarna borde stängas NER! Inget djur ska sitta i bur endast för att sedan bli päls! Päls som inte är slaktavfall borde HELT förbjudas och importer från andra länder borde bli illegalt! Så enkelt är det.

Reply
Zandra

Skitsamma vilke parti som engagear sig bara det blir någon skillnad! Borde inte de här farmarna ha inspektion av länsstyrelsen regelbundet precis som andra anläggningar med djur? Tycker det är sjukt att länsstyrelsen bötfäller folk för att de har nån centimeter förstort mellanrum mellan gallren för fönster i stall när det pågår sådant här i vårt avlånga land? Och hur många minkar fins et inte på EN enda minkfarm? De här bilderna är till för att vi människor, VI SOM FAKTISKT HAR MAKTEN ATT GÖRA NÅGOT ska lyfta våra feta arslen och göra det vi kan! Inte för att vi ska tänka, det där är fejk ohhh det där var fett datagjort och bla bla bla!

Nu ska jag skriva upp mitt namn på listan och hoppas att det blir någon skillnad.

Reply
Minna

Du kanske borde besöka en farm före du uttalar dig om saken. De flesta minfarmer har det faktiskt bra. Men det är undantag i allt. Precis som detta, som nu har blivit “avslöjat”.

MÄRK VÄL att minkar klarar sig INTE i det fria!!
Något som de flesta inte vet.
De dödar allt och alla, inte för maten, utan bara för att döda.

Reply
hanna

FAN VAD DU ÄR BRA!! jag tycker det är grymt att du använder din blogg för att sprida något så fruktansvärt som alla borde känna till! ALLA borde se filmen och vara med att påverka vår helt sjuka syn på djurhållning i Sverige!

Reply
cynthia

Jag storgrät under såhär hela filmen, jag fattar inte hur dom kan göra så mot små söta djur.

Reply
Anonym

Du (pucko) som skrev: Hörde just att jordbruksministern har lovat att lägga mer pengar mot att få detta att försvinna om de vinner valet… Och har sagt att det ska upphöra. Så jaa…
Go Moderaterna!!!!

————————————————–

Jordbruksministern är CENTERPARTIST!
Såå Go Centerpartiet?? :)

För övrigt,tack för en grym blogg Kenza! :)

Reply
marija

hej!
Jag fattar inte att man kan låta djur leva på det här sättet. Tänk om vi människor skulle bli utsatta för det istället. Hur många skulle tyckt att det va kul att bo i en bur för resten av livet? att bli galen och sen tugga ihjäl sitt syskon? Att leva med sin avföring precis under näsan?
Dagens asmhälle är beronende av pengar. och så är det bara. Världen kommer aldrig att vara perfekt, om ens väldigt bra och rättvis. Det kommer allltid att finnas en hemlös på gatan, ett djur som bor i en för liten bur. orättvisan kommer alltid att finnas där. Men så e det bara. Man kan inte ställa allt till rätta, det finns alltid någonting att klaga på. Kan djuren inte åtminstonde få bo lite mer självständigt? kan dem inte få röra sig lite mer i naturen som dem borde? Djuren har sina behov, precis som vi.
Snälla, kan man inte bara tänka lite på hur det skulle varit om rollerna var ombytta, pengar är inte hela världen….??

Reply
j

jag håller med dig i ditt inlägg + dina svar på kommentarer. man måste kunna skilja på päls och skinn för det är inte under liknande förhållanden dessa framställs. vill man ta diskussionen om skinn så handlar det väl snarare om ifall man borde äta kött eller inte/ hur mkt av det. att man använder skinnet efter den slakt SOM FÖREKOMMER OCH KOMMER ATT FÖREKOMMA är en självklarhet och något annat vore fan tragiskt. på samma sätt har jag svårt att förstå varför man som många tycker ska bränna och förstöra alla pälsar som redan finns. jag vet att det är “dåligt att uppmuntra till ett sådant mode” för att det kan göra att dessa plagg blir moderna och efterfrågade (typ så som det faktiskt blivit den här hösten). även fuskpälsar är ju typ det värsta plagget tänkbart ur miljösynpunkt, men någonstans måste det vara upp till var och en. själv har jag ingen päls och kommer aldrig heller köpa en. jag är inte vegetarian men en s.k. “deltidsvegetarian”. många bäckar små…

vad gäller politiken undrar jag varför det blir sånt liv? blondinbella och kissie propagerar båda för moderaterna, och än så länge är dennism den enda rödgröna större bloggaren jag känner till även om jag kan ha missat någon. tycker det känns rätt så uppfriskande to be honest.. men sen så är jag ju grön också.
blir för övrigt extremt irriterad på människor som vänder kappan efter vinden och bara tänker på sig själva. nu tycker iofs jag att de gröna har en bra blandning av det bästa från både höger och vänster.

svar: kissies läsare är väl minst lika lättpåverkade som kenzas. det går väl på ett ut am i right?

Reply
Malin W.

Var det någon som tänkte på alla djur som dör varje år för köttindustrin? Alla höns som lever i för trånga burar för att människor ska få ett kokt ägg på morgonen? Framförallt alla människor som tvingas leva i svält och misär varje dag? Minkar tvingas sitta fast i burar, kvinnor som tvingas leva inlåsta som prostituerade då? De kläder som man kanske använder istället för pälsplagg kanske tillverkas av indiska barn som istället för att gå i skolan väljer att arbeta för en timlön på 2 kr?

Någon skrev att man inte kan prioritera vilka som ska få hjälp, men faktiskt så tror jag det. Minkarna har det hemskt, men så har även djur och vi människor. Man kan inte endast argumentera för minkarnas rätt utan att ha perspektiv på hela frågan. Det är vårt ansvar att se till att världen blir bättre och börja med människorna anser åtminstone jag mest relevant om man nu vill ha människor utbildade till den grad att de kan ta ställning till en fråga som t.ex. minkarna. Det är ju rätt många som inte ens vet vad en mink är…

Reply
Agnes

Jättebra att du tar upp det här i din blogg!
Kan dock upplysa om att Canada goos jackor också innehåller dun. Dunet är fjädrar plockade från levande fåglar. Anledningen till att de plockar fjädrarna medan fåglarna fortfarande lever (och på så sätt utsätter de för stor smärta)är för att det inte ska ha kommit blod på dem.

Reply
Stina

skitbra gjort! med tanke på att du har flera tusen läsare kommer videon och texten du la ut på bloggen väcka många! vill inget hellre än att “klicka HÄR och skicka mitt namn” men jag äger skinnväskor, kan jag gå med ändå, haha?

Reply
daniella

”Nääääääheee, erkände du inte precis att det var päls på din Canada Goose-jacka? Och tror inte att du vill veta hur gässen i din lilla jacka behandlades innan de mördades. Dubbelmoral. Bränn jackan och spela in det på video om du nu vill framstå som ett helgon. Sitt inte och propagera för socialdemokraterna heller. Det är okej att ha en egen åsikt men att tuta i dina 12-åriga läsare att sossarna är de enda som bryr sig är lite vrångt. Säger bara: Håll dig till smink och kläder i din blogg och go moderaterna.”

Som hon sa så fort ingen tycker som er så ska ni börja hugga. Låt Kenza rösta på vad fan hon vill, och om hon är egen företagare ? Säg mig vart det står att man inte kan vara socialdemokrat om man är egen företagare ? Så jävla onödigt skrivet

Reply
Hanna

hejsan, jag tycker inte att du ska bry dig om vad andra tycker Kenza, efterallt så är det ju din blogg och då ska ju du få skriva vad DU tycker och tänker. Det spelar ingen roll om man tycker att det med minkarna är rätt eller fel, men att du på DIN blogg försöker få folk att förstå hur du tänker om minkarna är ju bara ett faktum. vill man bara höra sina egna åsikter så kan man ju starta en egen blogg och skriva vad man tycker där istället.

Reply
Klara

vafan?
hur kan det vara dubbelmoral om man nämner de rödgröna och är egenföretagare?
Och VARFÖR blir folk upprörda om man ställer sig mot djurplågeri? Om man inte vill läsa personliga åsikter kanske man inte ska läsa en personlig blogg.

Way to go, Kenza. så jäkla bra är du.

Reply
Camilla

jättebra att du skriver om det här!det behövs,folk vet oftast inte om hur illa djuren blir behandlade..bra att någon engagerar sig för djuren också :)

Reply
inz

BRA ATT DU VISAR DET SOM JUST NU SKER!
det är hemskt, jag förstår inte, skulle kunna göra vadsomhelst för att hjälpa till att få bort allt detta skit. jag satt och grät när jag tittade på videon. hade set det på nyheterna men denna film är verkligen hemsk, och det sjuka e att det är så här dem behandlas i sverige.! tack för att du tog upp det på din blogg.

.detta skitet SKA SLUTA!!!

Reply
.kitsu

Räkna med mig, Kenza! Det gör är skitstarkt och det beundrar jag dig för. Pälstillverkning måste stoppas och att ens många till högern tycker det är ens okej?! Jag blir bara rödare och rödare 8politiskt,, haha) för varje dag som går!

Reply
ANNA

Jag älskar dig kenza, som djurvän är jag stolt över dig.

en läsare till dig har skrivit:

Postat av: KENZA SNÄLLA LÄS DET HÄR:
Den här videon visar när tvättbjörnars tassar HUGGS AV och sedan DRAR människorna AV PÄLSEN, MEDANS DJUREN LEVER!!!

http://www.youtube.com/watch?v=77OXe9HBWBo&NR=1

Snälla Kenza UPPDATERA ditt inlägg, folk lyssnar på dig, lägg upp videon och skriv att man inte ska köpa päls, speciellt inte från asiatiska länder där (inte bara att djuren har haft det dåligt innan) – utan hela processen när djuren ”blir av” med pälsen sker NÄR DJUREN LEVER! FYFAN

(OBS! TVÄTTBJÖRNARNA I VIDEON LEVER ÄVEN EFTER ATT SKINNET/PÄLSEN + TASSARNA BLIVIT ”AVLÄGSNADE”)

den där videon fick mig att gråta floder… tycker du ska lä’nka upp den, du kan påverka många tro mig, snälla ta upp det här.. och jag älskar att du inte bär päls. du är min förebild fast jag e 25 hahaha.. kram

Reply
linn

hörde på radion, dom intervjuade en “minkbonde” som sa att dom går in i ladugårdarna varje dag och plockar döda djur. det är inte normalt. tänk om en mjölkbonde skulle ha en död ko varje dag, vilket jävla liv det skulle bli! att de flesta minkarna på farmerna har beteende störningar måstge väl ändå bero på någonting? man ser ju bara på vissa klipp från nyheterna där minkarna “förvaras” i så små burar att dom knappt får plats. heelt sjuuuuukt! jag tror inte att det är den bästa lösnignen att dra ned på det, men verkligen att ha det i mindre skala så att man kan ha mer kontroll över det! kram o tack för att ud tar upp det!, superbra! =)

Reply
Sandra

Jag ser att min replik till kenza angående hennes självföretagande har fått lite respons. Jag ska förklara lite.

Nej, jag har inte blivit, som någon skrev, blivit hjärntvättad av Blondinbella. Jag har egen erfarenhet av företagande, likaså mina föräldrar som drivit ett eget, litet företag i närmare 25 år. Erfarehet och kunskap om vilken politik som gynnar småföretagare finns.
Det råkar vara så att Sverige är ett land byggt av småföretag. Det är de som göder Sverige och ger befolkningen jobb. Så Kenza, om du vill tänka på de andra 9 miljonerna i Sverige så kanske du ska tänka på det.

Till dig som skrev att många högt uppsatta chefer är röda, många personer som jag träffat som lär ut i ekonomi m.m är blå. Antagligen lika mycket slump åt båda hållen då antar jag. Självklart får man vara röd och företagare. Det är bara inte lika vanligt.

Jag tycker att Kenza är vettig, annars hade jag inte läst hennes blogg. Men glöm inte att hon når ut till en stor skara som antagligen inte alltid kan tänka själva.

Reply
Ana

Läste att det var någon där ovanför som höll på att skriva massor om “du har aldrig varit på en minkfarm”, “det ser inte ut sådär”, “minkarna är rovdjur, inga snälla gräsätare”.

URSÄKTA?! Okej … då kan jag ju säga såhär; låt oss sätta oss människor i en bur och sedan ta av vårt skin och göra en jävla jacka av det. För när man tänker efter så är vi ju rovdjur?
Tänk lite. Vi behöver djuren på den här planeten. Vi behöver vargarnas skönhet i vinterskogarna, bjönarna i skogarna, rävarna, tvättbjörnarna. Inte för att göra en jävla päls av dem. Vi behöver dem för cirkeln i naturen. Att säga att “dem är ju rovdjur” är som att säga att man kan skjuta tigrar för pälsen, för dem är ju rovdjur och dem har ju det bra innan dem dör.

GO KENZA! Fortsätt såhär och stå för dina åsikter, kenza.

Reply
Linda

Det är så övervidrigt och knappast ingen nyhet. Är inte vegetarian men vägrar allt av päls och äkta skinn, lite utav en dubbelmoralist, antar jag.

Tycker dock att det är beklämmande, att i allt detta elände med djur som far så fruktansvärt illa så blir det politiska utspel. Vad säger det om oss människor, bortsett från det att vi under så många år har prytt oss med päls och dylikt för att visa status?

Politiken suger lika hårt som djuruppfödningen som driver det enkom i vinstsyfte och utan en tanke på djuren. Några försöker föra skuggan över det som har dragits fram genom att hävda att de som är seriösa inte sköter det så. Men att det finns överhuvudtaget, för att pälsar ska kunna produceras för rika människors skull kan aldrig någonsin föras i skuggan. Snacka inte om näringsliv, den är bred och kan föras på så många vis utan att det ska handla om att djur måste sätta livet till för att vi ska vara “fina”.

Tyvärr är politiken viktig i många avseende, men just dessa utspel, denna pajkastning och framförallt detta kappvändande gör mig illamående. Röda, gröna, alliansen – oavsett vilka, ni suger och snackar skit.

//Linda

Reply
linn's beautybox - skönhet, fashion & glamour

Vissa som skriver att: det är väl klart bnderna inte plågar sina djur och blablabla. Dels plågar dom dom inte, dom låter dom bra ligga tätt tätt inpå varandra så de dels äter av varandra och dels inte får eget utrymme. Detta på grund av pengabrist – inte på grund av psykopati. Jag lägger min röst på miljöpartiet i år. Ett självklart val.

Reply
Hanna

Hej!
Jag tycker det är toppen att du tar upp ämnet, men det finns fler djur än minkarna som behöver hjälp!
Många människor (nu säger jag inte alla!) utnyttjar sin makt-position och bryr sej inte om att även djur kan känna smärta, att även djur har känslor.
Jag har läst hundratals påstående om att djur inte har samma känslor som en människa.
Att dom inte kan känna glädje, sorg eller smärta.
Det är så otroligt löjligt!
En hund t.ex. gnäller när han har ont, viftar på svansen när han är glad och ni hundägare har nog alla sett sorgen i en hunds ögon.
Filmen som länken leder till är bland det mest hemska jag någonsin sett och jag har aldrig gråtit så mycket men den öppnade mina ögon.
Jag råder alla att se den.
Kram!

http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142&ei=u8dCSrCIHIPM-AbQzoz-Bg&q=Earthlings

Reply
Becka

Det här tycker jag är rent ut sagt löjligt. Det finns jättemånga människor som faktiskt lever på att föda upp minkar, och vad ska alla dom göra om alla minkfarmar stängs ner? Varsågod och hitta arbete åt dem du! Och alla djurrättsaktivister som släpper ut minkar och håller på, och inte vet ett skit om någonting, det är ju bara knäppt. Minkarna förstör jättemycket ute i naturen och vet inte hur dom ska uppföra sig och så, då dom e vana att få maten serverad. Och vad är nu minkar värda? Vad gör det egentligen om dom mår dåligt och bor smått, bara dom uppfyller sin uppgift att ge skinn och sånt.

Och vad ska man göra med alla minkar om farmarna stängs ner? Släppa ut dom i naturen så dom får ställa till med massa besvär?

Ja, jag säger då det. Varsågod och ta hem en mink du i din lägenhet om du nu älskar dom så mycket!

Reply
Carro

Tycker verkligen att det är jättebra att du uppmärksammar detta! Betyder mycket!

Reply
Pontus

Jag är sannerligen varken vegan eller djurrättsaktivist, men det är verkligen för jäkla hemskt hur de låter djuren hållas. Hoppas att det blir ordning på det här. Djuren förtjänar bättre.

Mvh
Pontus

Reply
clara

Bra att du tar upp lite viktigare saker!
Ibland kan det vara bra att läsa om biktigare saker än vilket nagelack som är nytt. Men bara ibland…

Reply
Manda

Äsch vad folk klagar för inget :P Jag tycker det är bra av dig att bry dig om andra, och dessutom uppmuntra andra att engagera sig. Det är nog mer än de flesta här kommer göra (främst med tanke på att vi andra inte alltid har möjlighet att påverka lika många andra). Härligt att se att du som förebild är igång i viktiga frågor! Kul att du besvarar kommentarer med.

Sen är du så jäkla härlig som tar hårda kommentarer med en klackspark. Inte alla som med glimten i ögat kan besvara kritiska (och ofta korkade) pikar och som med ett leende säger hejdå till alla som påstår sig vilja sluta läsa bloggen. Folk kommer alltid lägga hårda kommentarer och kritisera allt och inget, men det är härligt att du har lite distans och skriver svar som får mig att skratta högt =)

Reply
Tina

Go Kenza! Tänk om alla bloggare (inklusive pälsbärande Blondinbella) tyckte som du! Vilken genomslagskraft.
Röstar du på de röda kommer jag tycka ännu bättre om dig!

Reply
Emelie

Läst igenom vad alla tycker och sådant, visst alla ska ha sin åsikt men om anser att det är fel att bära päls och det finns alternativ till fusk päls så anser jag att man ska bojkotta skinn och mocka oxå det finns syntet som liknar skinn som man kan använda, Tror ni verkligen att dom djuren som slaktas och används till skinnjackor blir rätt dödade? det tror jag ej. Minkarna har fått det bättre och mer utrymme, ska man jämnföra sverige med andra länder så har vi många regler att följa och minkarna har det bra. Så ni vill döda ut en art bara för man ej ska producera päls, vet ni att det finns knappt att köpa en ny färdig päls i sverige idag? allt skinn skickas ut ur landet. Finns det inte bättre saker att bry sig om tex. tänk på alla kläder ni köper, vart kommer de ifrån vilka har gjort de? vissa jobbar under slav lön så snälla ta er i kragen.

infomera er om att jag är dotter till en som föder upp minkar. :):)

Reply
Moa

Det var ju värst vilken dubbelmoral människor har.

Bara för att Kenza säger något positivt om den rödgröna oppositionen betyder inte det att hon “propagerar”.

Pratet om att hon skulle influera yngre läsare är LÖJLIGT. Skriver ni samma sak till Blondinbella, eller? Hon är ju stolt moderat och skriver mycket om dem och deras politik (eller har gjort tidigare i alla fall). Skulle vara kul att höra om ni som tjatar om Kenzas påverkan har gjort samma mot Blondinbella.

Jättebra att du tog upp detta, Kenza. Folk måste få veta vad som händer på farmarna och det är nice att se att du som når ut till så många vågar skriva om vettigare grejer än skor ibland. :)

Reply
sofia

Tack!! Jag blev nästan rörd när jag såg det här inlägget. Bra att du tar djurens parti och att du verkar ha riktigt bra åsikter om den här frågan. Kändes även skönt att höra ang. dina märken och det är bra att man tar till vara allt på djuret så att det inte blir något “slöseri”. Jag är en stor djurvän men ingen vegan eller ens vegetarian vilket jag förstår kan vara provocerande för vissa men som du säger blir folk irriterade av vad man än säger eller vilken sida man än står på så =) Att detta står i en av landets största bloggar och når ut till många är heelt perfekt =)

Reply
jennifer

måste bara kommentera det som ”Ebba” där uppe skrev att du använder din makt som bloggare så att andra ska få samma synpunkt som inte är särskilt insatta i politik, man röstar på ju det parti man själv tycker har bäst synpunkter, kenza tog just nu upp en sak som ett parti vill få bort och andra partier putter undan för ”viktigare saker” så betyder inte det att hon på något sätt nobbar alla andra partier utan vill försöka få med sig personer för att kunna stoppa något hon själv och många andra tycker är fruktansvärt! och om detta kan lyckas komma igenom så att andra partier ändrar deras sätt att se på saken, inte för att hon vill att alla ska rösta på ett visst parti!
tror du att fredrik reinfeldt(stavning?) manipulerar folk för att rösta på hans parti också då eller, men nej det är hans jobb, samma som kenzas jobb e hennes blogg, där hon får uttrycka sina synpunkter, och om man nu inte är insatt i politik och röstar på ett visst parti för att en bloggare skrivit bra om de, den rösten borde inte räknas, men om den personen röstat på det parti du nu gillar hade du väll inte klagat?

känner att detta blev rätt så långt, men jag förstod inte riktigt vad problemet för henne var:)

jag själv tycker det var super att du tog upp detta så att fler personer får se hur det är!
kramkram!

Reply
Fiijah

Måste personligen säga att det är så jävla bra av dig Kenza att skriva detta inlägg! Sen att bittra människor ska kommentera att det är fel och bla, bla.. Screw them.. Självklart är det viktigt att alla människor också har det bra! Men man kan väl inte skriva om allt jävla skit som händer i världen hela tiden! Det här har gått på nyheterna massor nu några dagar, det är klart att man uppmärksammat det då! Och vadå fokusera på människor? Många håller inte med mig, men djur har samma rätt att leva bra som vi människor, dom är också födda till denna värld. Vi människor kan göra vår röst hörd! Det kan inte djuren göra, därför måste vi människor som bryr sig göra detta åt dom, vilket Kenza just gjort! Så ge fan i att klaga på allt, alla har sina åsikter men i detta fall känns det bara jävligt bittert att vara negativ.. Tack Kenza för att du bryr dig och för att du hjälper till! :D Kram

Reply
Elin H

Tycker det är jätte bra att ni som har stora bloggar tar upp det här! Själv vet jag inte om jag ska kolla på den här videon, för jag vet att jag bara skulle må så jävla dåligt jätte länge, även om jag aldrig har använt päls och jag tänker aldrig göra det heller! Men jag ska nog kolla på den och sprida den vidare till alla jag känner!! För det är viktigt att vi sprider det här och visar hur hemskt det egentligen är! För dom flesta orkar inte bry sig om det här stora problemet och fortsätter bara att använda päls! Även om jag inte har kollat på just den där videon så vet jag hur jävla hemskt det är och att det måste stoppas!! Här hemma så finns det en minkpäls som är ifrån min mormor som hon köpte för länge sedan.. och efter mamma hade tagit hem den hit så började jag skrika på henne och gråta. För även om det inte är jag som äger den så mår jag så dåligt pågrund att den finns här i huset. Helst av allt så skulle jag vilja slänga den…

För exakt en vecka seden så lade Paulina Danielsson (Paow)upp en video om hur slaktgrisarna har det och efter jag hade kollat på den hemska videon så bestämde jag mej för att jag aldrig mer skulle äta kött! Så sedan en vecka tillbaks så är jag vegetarian och det känns så sjukt bra så det finns inte! :)

Men innan den här kommentaren blir alldeles för lång hehe så vill jag säga att det är väldigt viktigt att vi sprider det här! Skicka videon till era vänner, lägg upp den på era bloggar, facebook eller jag vet inte vad! Det är viktigt att vi sprider det här!

Reply
e

och vartifrån har du fått att eskil erlandsson blundar för detta?? insattser ska göras?!

Reply
fobbe

“MEN jag tycker att det är en självklarhet att djuren ska ha det bra, vilket minkarna (och t.ex. grisarna) inte har. Det är där problemet ligger, att det är så jäkla uppenbart över att de lever i hemska förhållanden men ingen gör något åt saken ändå.”

Tror du allvarligt att det är något skillnad mellan korna och alla andra djur innan slakt? Du är ju rådum!

Reply
Sofia

Det här är nog det bästa inlägget du har gjort. Otroligt bra gjort att skriva om detta. Måååånga creds till dig.

Reply
felicia

Ush det där är så hemskt, jag blir verkligen ledsen.

Jättebra att du tog upp det Kenza, utan det här hade jag nog inte hittat det där med att skicka in sitt namn osv. Stooooort tummen upp för att du använder bloggen till att nå ut med det här!

Reply
Misja

Någon sa att jordbruksministern nu har gått ut och lovar att stänga ned minkfarmarna om de vinner valet. I lsutet av kommentaren stog det “go moderaterna”
Sakupplysning: Eskil Erlandsson är jordbruksminister, centerpartist och har inte lovat något sådant. Även om han gör det ligger C runt 4 % och har ingen möjlighet att påverka de övriga i Alliansen på den frågan.
För örvigt har Eskil inte gjort ett piss för att förbjuda tidelag (sex med djur). Det blev lagligt samtidigt som samkönad sex blev lagligt. Kanske är det överflödigt att säga att det var moderaterna som styrde.

Tycker iaf att det är jättebra att du tar upp den här frågan!! Så jävla härligt att du är en riktig person med hjärta och inte en kapitalistisk plastdocka (har dock aldrig tyckt det om dig).

Reply
Minna

Usch, jag började gråta när jag såg detta.
Om nu djurplågeri är olagligt, varför låter man detta då pågå? För detta ÄR djurplågeri.
Nej, detta får mej att bli mer vegetarian än vad jag redan är.
Ha det bra!

Reply
Ebba

HUR F*N KAN MÄNNISKOR GÖRA SÅ?!! Jag blir riktigt upprörd! Hur kan man sjunka till en så låg nivå, att ens utsätta de helt oskyldiga djuren för något sånt här? Hur kan man vara så känslolös och iskall som person? Känner de inget medlidande alls? Minkarna har inget som helst hopp! Dom kan inte göra någonting, INGENTING alls! Och de blir utsatta för detta HELT ONÖDIGA lidande.. Människan har gjort denna planet till ett helvete för många djur, och vi kommer bara fortsätta göra det för “ingen med makt” gör någonting! Dom står vid sidan om och tittar på! Varför gör dom ingenting, dom är ju definitivt medvetna om det!
Det är ju inte bara minkarna som har psykiska störningar..det är ju även folket som jobbar på dessa farmer!

Skitbra att du tog upp det på bloggen Kenza!

Reply
Linnéa

Kanon Kenza! Höll på att börja gråta när jag såg alla minkar som bara låg en hög :'( Hemskt alltså!!! Bra att du tog upp det :) dagens ros till dig!

Reply
elin

HEJA FINA KENZA! kan du inte också länka bodyshops namninsammling mot sex trafficking av barn och unga?? skulle hjälpa så mycket!

Reply
Elsa

“tycker dock det är dåligt av dig som stor förebild och bloggare att använda din makt för att påverka de yngre läsarna på ett politiskt sätt. De flesta har ingen förståelse eller intresse av politik vilket gör att de påverkas av detta du skriver utan större information om partierna i övrigt.”

Det är inget fel med att skriva:

“De rödgröna partierna kräver ett förbud mot minkfarmer. Vår jordbruksminister däremot har valt att blunda för problemen”,

för när allt kommer omkring är det FAKTA. Sorglig fakta, men Kenza ljuger inte. Hon sprider inte några slags lögner om hur bra/dåliga de olika partierna är; om man som läsare i denna situation skulle tänka “Är det så? Jo, visst, jag är ju verkligen emot det här. Hmm, undrar om de rödgröna har några mer bra åsikter? Jag kanske borde kolla upp det!” så skulle ju detta vara perfekt. Det borde de som läser det här och röstar blått också tycka, för vem vet? Den personen som vill kolla upp de rödgröna kanske finner att den INTE ALLS tycker som dom, i alla andra frågor? Och börjar då försöka pusha på de blåa, så att de förstår hur fruktansvärt detta är!

Sådant här (inlägg som Kenzas) är något bra. Det är bra för alla, så länge folk förstår att de måste skaffa en egen uppfattning om situationen. De som inte gör det, måste man hjälpa. Och då måste man ju berätta för människor hur de olika partierna tycker!

Jag vet vart jag står, och när jag gick in på http://sveketmotminkarna.se/ så blev jag stolt när jag lyssnade på vad politikerna hade och säga om saken.

Reply
Saga

Vad glad jag blir att du utnyttjar din maktposition till att uppmärksamma detta! :) Och att du svarar på så många kommentarer. Jag förstår att det måste tära på dig med att jofama äkta skinn ifrågasättningar men varför inte uppskatta ditt engagemang i detta istället? Hårdare lagar räcker uppenbarligen inte utan lösningen är enkel – vi måste avskaffa det helt. Jag tycker allt liv ska födas fritt inte in i en bur för att dö. Att dessutom få ett ovärdigt liv är..omänskligt? – jag tror döden blir en befrielse för de stackarna. Även om sveriges pälsindustri bara är några procent av världens så måste vi ta ställning och visa att det inte är okej, för det är år 2010 nu inte 1862. Såsmåningom kommer andra länder haka på. (I England är det tex redan förbjudet) Om man tycker päls är snyggt, fine köp fake ingen märker någon skillnad, men vad noga med att påpeka att det inte är äkta så slipper du få röd färg kastad på dig :)

Reply
Sara

BRA Kenza! Vilken underbar människa du verkar vara!
Hoppas verkligen inte att du lägger av bara för att vissa kommentarer är elaka.
Folk blir då aldrig nöjda!

Jag är även sosse. Jag tror på att man ska ta hand om varandra.

Reply
Nathalie

Herregud..jag började gråta när jag såg det här. hur fan kan man göra så här?!
jag är rent ut sagt chockad och arg,minkarna kan inte göra nåt eller försvara sig på något sett..hur har man mage att göra så mot ett oskyldigt djur?

Reply
Alina - aupair i Notting hill

Jag blir alldeles trött i huvudet av alla kommentarer. Varför blir det alltid sån hatisk stämning när någon TYCKER något? Det är som att du inte får skriva bara “stackars minkarna”, utan då måste du lägga till “och grisarna, och dom svältande barnen, och folk som lever i krig” osv osv osv. Jag tycker att det är rätt så underförstått att du tycker att det är synd om människor i katastrofområden (för vem tycker inte det??), fastän du inte nämnde något om det i detta inlägg om MINKAR. Hjälp, hur orkar du Kenza? Ta inte åt dig av alla sketans kommentarer! Du är modig! KRAM!

Reply
Linnea

Tror du att det hade funnits färre minkar just nu om vi hade haft en Röd-Grön regering istället? Nä, det hade det inte.
Och antagligen, om vi hade haft en Röd-Grön regering nu hade problemet varit ungefär likadant som det är nu och då hade Alliansblocket utnyttjat detta tragiska och hemska som sker på minkfarmar mot de Röd-Gröna nu när det är val och allt, precis som de Röd-Gröna gör nu för att vinna fler röster. Smart? -Ja!
Kram!

Reply
sofia

åh seriöst. Om nu kenza hade skrivit om grisarna hade väl någon klagat på att hon inte skrev om minkarna? gud vet huuuuuur många djur som blir behandlade på samma sätt, men man kan väl fan inte skriva om alla?!

Reply
Amanda

Kan ni sluta vara såna bitches, jävla moderatäckel.
Kenza, way to go. Det är bra att du propagerar för att få ett slut på minkfarmarna, jättebra verkligen. Och det är väl skitsamma om hon designat två skinnjackor? Det är fortfarande skinnspill, fattar ni? Det är skinnet från kor som blir över efter att dem blivit slaktade till mat. Det är väl lika bra att använda skinnet till jackor istället för att bara slänga det? Kan ni vara lite förnuftiga och inte helt jävla dumma i huvudet?

Reply
Sanna

Vad fan är det för jävla fel på folk. Läser i flera av kommenatarerna att “jag bryr mig hellre om folk som mår dåligt”. I helvete heller. Människor och djur har samma smärttröskel OCH DOM HAR KÄNSLOR! Jag är en sån person som hellre vill att djur har det bra. Enda anledningen att människor har det dåligt, krig osv är pga människor. Människan får fan skylla sig själv att det är svält Om inte alla hade varit så snåla så hade ingen svält funnits! Det är därför jag tycker så. Fy fan vad förbannad jag är på folk som är FÖR att djur har det dåligt. Nu är jag ARG!
Människor är egoister!
oj vad många människor det är i texten.

Reply
Anna, 26 år

Svar till Sara Jonsson:
Ang. att högern inte gjort något för kvinnors rätt.. Jag är aktiv i en kvinnojour och kan säga att jävligt mycket mer har hänt sedan det blev blå regering! Jag är också politiskt obunden och har inte alls bestämt mig för vad jag ska rösta, men blir så jävla trött på folk som uttalar sig utan fakta.

Herregud, folks kommentarer om politik är ju helt sjuka – både röd och blå “sida”! De flesta dessutom helt vridna till “svart eller vitt”. Inget är svart eller vitt och alla partier har både bra och dåliga sidor. Blundar man för alla valmöjligheter så gör man förmodligen inte rätt val och jag vill inte veta hur många av de här unga tjejerna som kommenterat som blivit påverkade till att tycka en viss sak och bara fått höra dåliga och ibland inkorrekta saker om “den andra sidan”. Hemskt! Gör era egna val och skit i vad andra tycker att ni ska rösta på.

Och till Kenza: Riktigt bra gjort att lägga upp denna video och be folk att engagera sig. Fin tanke och det är hemskt att folk ska ignorera vad du redan svarat och tracka ned, leta fel.

Reply
Renata

Okej, vad bra att du öppnat dina ögon och uppmuntra dina läsare att inte använda päls MEN sanningen är ju så att kor, kycklingar och grisar inte har det så jävla bra heller. Slakthus är ju ett riktigt helvete för djuren. De ligger i sina avföringar och oftast har de väldigt lite utrymme att röra sig på. Det som händer minkarna är ju hemskt, att bära päls är så jävla äckligt (och tacky), men tänk på att de djuren du käkar inte heller har haft ett bra liv. Inte nog med att de dör för att människor ska äta dem så lever de ett skitliv medan de väntar på att bli slaktade. Jag tycker inte vissa överdriver när de säger att köttindustrin är som förintelsen.

Dina kläder som du designar är gjorda av djur. Även om det är skinnet av slaktade djur så är det fortfarande deras skinn du bär och säljer och som jag sa innan livet innan de blir slaktade är inte alls bra eller acceptabelt.

Anyways, min poäng är: människor behandlar djur som skit. Vi utnyttjar de stackarna och oavsett om man använder de för att äta eller bära deras päls så är det lika hemskt det. Menar, tänk om vi gjorde så mot människor också?

also, tipsar dig och alla andra att kolla på Earthlings.
här är länken: http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142#

Reply
v

Hej kenza!
måste säga att jag tycker det är jättebra att du tar upp det här på bloggen!!
och jag blir inte alls påverkad politiskt, jag är ioförsig mindreårig men inlägget handlar ju inte om ploitik utam om djuren som lider. så jag tycker att det var ett mycket bra inlägg! älskar din blogg btw. har följt den lääänge!:D
ha det så bra och lycka till med allt!!

kramar

Reply
Ell

Tack, tack, tack Kenza som tar upp detta! Jag har läst igenom alla dina svar, och tycker att du svarat utomordentligt bra. Jag själv är demivegetarian och hyser stort medlidande för djur.

Tycker det är duktigt att du numera knappt äter gris, och att dina egna produkter är gjorda av slakteriavfall.

Tycker även om ditt yttrande kring politik (då du, till skillnad från många andra) verkar ha kunskap nog i ämnet att du förstår de som tänker på sig själva, men att det kan vara trevligt att tänka på andra också!

Jag vill inte propsa massa djuraktivisttänk på dig, på om du nu skulle läsa detta kan du gärna klicka på adressen jag angivit, som visar något jag försökt få fram i åratål, genom att skriva till olika medier, något alla hittills blundat för. Hoppas du inte låter dina läsare fortsätta blunda, du har gjort bra ifrån dig hittills. Tack på förhand Kenza, du är fin du, inside and out!

Reply
Iza

tummen upp kenza! Jag kan inte fatta att folk fortfarande kan köpa päls. Var även försiktig med att köpa fusk päls oftast från kina. Kineser använder hundpäls istället för syntet päls bara för att det är mycket billigare. Helt sjukt hur folk tänker!

Reply
Joey

Man kan inte hjälpa alla organisationer som finns idag, hur mycket man hade velat. Men detta är ett problem som vi har här hos oss i vårt land. Då borde vi ta och proitera det också. Sluta se problemet som ett politiskt val och försöka komma på vem som säger rätt och fel, satsa istället på att agera tillsammans och se till så att minkarna får en bättre miljö! Och detta gäller alla djur runt omkring oss.

Reply
Nyvinter

Även om du påstår att dina skinnjackor är gjorda av djur som dött för köttets skull, så tycker jag ändå att det blir dubbelmoral.

Jag själv skulle aldrig kunna stötta någon liknande djurrättsorganisation då jag både har skinn och päls hemma. Dessutom äter jag kött varje dag.
Jag (och du) har liksom redan bidragit till pälsodlingen.

Reply
Elin

seriöst .. det är så himla hemskt .. vill bara gråta :(
jag hatar djurplågeri .. stackars minkar , hatar folk som har äkta päls på sig !
fok som håller på med minkfarmer borde brinna *******
och jag menar det !

Reply
Svar till "Malin"

So what om sossarna agerade eller inte agerade innan? Idag rostar du ju forfan pa vad partierna tycker nu, inte vad dem tyckte eller inte tyckte pa 90-talet eller whatever. Om du ar insatt borde du kunna komma upp med nagot battre an den dar dumma kommentaren.

Reply
sjukt

Om päls nu är så jävla exklusivt och fint, varför massproducerar dom och får djuren att må illa? Den dagen någon bestämmer sig för att göra så djuren har det bra på riktigt och avlivar dem på ett humant sätt, kommer pälsar vara exklusiva på riktigt, och jag tror att om alla fick reda på att den här kedjan gör allt bra för djuren, så betalar det det extra pengarna och de andra företagen skulle bli mindre omfattande och mindre djur skulle plågas. Man skulle inte behöva skämmas över att ha päls, och därmed tror jag att många rika människor skulle välja det alternativet. det är inte så att jag stödjer pälskläder, men jag fattar inte att inte någon har kommit fram till den idén än. hade jag varit kändis, älskat päls och kunnat välja ett mer exklusivt och humant alternativ hade jag itne tvekat. folk håller ju inte i pengarna för päls…. kan någon rik jävel snappa upp min ide tack så slipper jag se sånt här och alla blir glada utom svinen som redan håller på?

Reply
amanda

nu ska jag gå o borsta o klappa min fina minkpäls och drömma om minkarna i himlen som givit mig den

Reply
Anna

Tack för att åtminstone en till människa i världen förstår och försöker göra något åt det. Du är som sagt inte mer än människa men du gör vad du kan. Klart du har läder/päls hemma, säg en människa i dagens samhälle som inte har det? Men genom att du inte tänker köpa (om jag uppfattade det rätt) dessa produkter igen betyder ju bara att du förstått allvaret. Din jacka med päls, klart du inte ska slänga den! Du kanske uppskattar den mer nu än vad du gjort hittills?

Reply
Roza

Nu har vi sett det, svart på vitt. Hundratusentals små varelser födda med en underbart fin päls som kommer att kosta de livet.

Jag undrar hur många fler tragiska dokumentärer vi måste se, hur många fler såriga minkar som måste lida tills döden befriar de ur deras burar. Tills vi förstår, tills vi känner medkänsla (inte bara tillfällig medkänsla som känns i ungefär en vecka, tills bilderna har förträngts, tills minkarna har glömts bort).

Det är äckligt, det som pälsindustrin skapar. Groteskt. Ännu äckligare är det att inte hela Sverige, hela världen reagerar.

Den 4 september kommer det att hållas en stor demonstration i Sölvesborg där hälften av landets alla minkfarmer finns. Vi kommer att passera minkfarmerna (i tystnad för att inte störa djuren). Tillsammans kan vi bespara minkarna det lidande pälsindustrin tvingar de att genomgå. (Mer info på Djurrättsalliansens hemsida!)

Du har gjort mycket genom att skriva det här inlägget. Och du har rätt i att “Our voices sing in union”, men om vi inte agerar nu, om alla bara går vidare och glömmer/förtränger bilderna, så kommer minkarnas lidande bara viftas bort. Man kommer att skylla på rebelliska djurrättsaktivister som bara överdrivit.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*