• header

Our voices sing in union

“Djur ska hållas och skötas i en god djurmiljö och på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa och ger dem möjlighet att bete sig naturligt” – Djurskyddslagen (1988:534) 4§

Om DU vill hjälpa till och få politikerna att agera, få ett stopp på det groteska lidandet och få dessa hemska pälsfarmer nedstängda, gå in HÄR och skicka in ditt namn.

De rödgröna partierna kräver ett förbud mot minkfarmer. Vår jordbruksminister däremot har valt att blunda för problemen. Det är så otroligt fel.

“Förra mandatperioden tog vi rödgröna fram ett förslag till skärpta djurskyddsregler för minkfarmerna, som i praktiken skulle innebära att farmerna fick lägga ner. Förslaget röstades ner av den nya borgerliga majoriteten, men vinner vi valet genomför vi förslaget” – Jan Emanuel Johansson (S)

HÄR kan ni se vad några politiker tycker om pälsdjursuppfödning. De flesta från högern tycker att det är okej så länge djuren har det bra. Har vi inte sett nu rätt klart och tydligt att minkarna inte har det bra?

§ 4 – Sveket mot minkarna from Djurrättsalliansen on Vimeo.

 

Update: Jag har svarat på lite frågor bland kommentarerna! Om b.la. Jofama by Kenza.

382 Comments

Tb

Länken funkar inte :( kan du fixa det? vill väldigt gärna skicka in mitt namn!!

Reply
belle

ojojoj, nu blev jag så otroligt glad att du tog upp detta. Du med en sån stor blogg har kraft att påverka och informera. Tack tack tack, Kenza.

Reply
Felizia Höök

sjukt, det är bara helt sjukt fruktansvärt att dom har djuren sådär och inte ändrar på det, inte ens när dom biter ihjäl varandra :S snart lär dom ju bita ihjäl sig själva :s

Reply
Sara

Tycker det är vansinnigt bra att du lägger upp sådant här på din blogg och därigenom uppmärksammar djurens lidande. Kanon Kenza!!

Reply
Jenny

Underbara Kenza, det är så fint att du verkligen lägger upp detta! Ger andra en chans att se och ger framförallt minkarna en chans till ett bättre liv! Efter 22 års lidande!

Fin du är!

Reply
r.n

hej.. har du många plagg med äkta päls ? kram :)

Kenzas svar: Jag äger en Canada Goose-jacka som du kanske vet har päls på luvan. Vad jag trodde var att prärievargarna (pälsen är av deras päls) skjuts i Nordamerika av andra anledningar (förstör jordbruk m.m.) och att man sedan använder pälsen när djuret ändå har dödats, men efter att ha läst runt så har jag förstått att det kanske inte riktigt är hela sanningen. Det är en väldigt varm vinterjacka och det känns onödigt att slänga den, men jag kommer aldrig i hela mitt liv köpa en Canada Goose (eller något med päls överhuvudtaget) igen. Kram!

Reply
r.n

Jag bryr mig mer om folk som blir drabbade av naturkatastrofer. Skänk lite pengar till tex Pakistan istället. kram!

Reply
Rebecka

Hej!
Det är självklart att alla djur ska behandlas väl! Inget snack om det, men att stänga alla minkfarmar vore idioti. Varje år dör tusentals minkar på grund av att aktivister släppt minkar lösa. Minkarna vet inte då hur de ska bete sig i det vilda. Istället dör de av svält eller att de blir uppätna. Inte en mycket finare död enligt mig.
I Sverige har minkar det ändå mycket bättre än i andra länder. Sätt stopp för dem istället, sätt stopp för Kinas massproduktion av minkar som om de vore ett stycke tyg. Då får vi vår päls men från bättre förhållanden!

Kenzas svar: Men du, om man stänger ner minkfarmarna så finns det sedan inga minkar som BEHÖVER släppas ut i det fria för att sedan inte veta hur de ska bete sig.

Reply
Johanna

Bra att du skriver sånt här kenza. Men är det bara jag som tänker på jofama by kenza med SKINNjackor, och även wildflower där det används äkta skinn/mocka… Hm, dubbelmoral?

Kenzas svar: De använder sig av slakteriavfall, dvs skinnet från djur som redan blivit dödade för att bli mat. Eftersom att jag inte är vegetarian (och ingen ängel!) så kan jag inte uttala mig om den saken, att djuren blir dödade för mat, MEN jag tycker att det är en självklarhet att djuren ska ha det bra, vilket minkarna (och t.ex. grisarna) inte har. Det är där problemet ligger, att det är så jäkla uppenbart över att de lever i hemska förhållanden men ingen gör något åt saken ändå.

Reply
Carolina

BRA KENZA!

du har makten att påverka så otroligt många människor och att du skriver sånt här då och då är underbart!

Tack Kenza!

Reply
Evelina&Pandu

vad snäll du är som länkar :D hoppas att det är många som tänker hjälpa till! Vi älskar dig och din blogg kram / Evelina Och Pandu <333333 :D

Reply
Lisa

Jag är en äkta djurvän, och bryr mig om detta otroligt mycket!!! Tyvärr tycker jag det är lite tråkigt att propagera för en röd regering pga detta, som om det skulle bli någon skillnad. Jag tror att djurvänner finns över alla partier, och att de blåa är minst lika engagerade. Viktigare hjärtefrågor finns hos alla partier, och jag ser inte varför Socialdemokraterna skulle angagera sig mer i detta, då det finns mycket “viktigare” saker att tänka på, iallafall om man frågar politikerna. Aja, kram på dig

Kenzas svar: Jag tycker att det här är väldigt viktigt, självklart finns det “viktigare” saker att tänka på men det gör det inte ok att blunda för detta! Kramar

Reply
-

Hörde just att jordbruksministern har lovat att lägga mer pengar mot att få detta att försvinna om de vinner valet… Och har sagt att det ska upphöra. Så jaa…
Go Moderaterna!!!!

Kenzas svar: Vart hörde du det? Bra om det stämmer iallafall! Det var på tiden!

Reply
Joy

Sjukt bra att du skriver om sånt här! Ska för sjutton skriva ngt liknande på min blogg med :P Att döda djur för sånt är ju bara helt insane..

Reply
SAAABINAS

FYFAN säger jag bara! Mycket den där lagen vi har hjälper då.. fattar inte hur man kan göra så! hemskt. Visst att djuren i kina har det ännu värre, men bara för det kan man ju knappast tycka att dem i sverige har det bra ?! Vem fasen behöver äkta päls egentligen, låt djuren leva istället :( Det är ju inte så att vi lever på stenåldern fortfarande och dör utan en värmade päls..

Reply
Elena

Måste säga att en del av bilderna är inte äkta utan fixade, men vissa är även äkta. Den som har en gård och föder upp djur, oavsett om det är för mat eller för päls, vill att djuren ska må bra eftersom det är uppfödarens inkomst. Jag kan nästan påstå att INGEN djuruppfödare låter sina djur fara illa pga han/hon vill plåga djuren. Ju bättre djuren mår desto bättre blir “slutprodukten” och desto mer får uppfödaren betalt.

Genom detta påverkar du väldigt många läsare till att rösta rödgrönt och det skulle innebära slutet för lantbruket och produktionen i Sverige så om 10 år kanske det inte finns några svenska närproducerade varor att köpa eftersom lagarna förbjuder det!

Reply
anonym

jag blir så genuint varm i hjärtat för de gördgröna kommer att göra skillnad när de vinner! VI KOMMER ATT GÖRA skillnad! Älskar ditt inlägg Kenza <3<3<3

Reply
Hanna

shit kunnde kolla i typ 10 sek……

skickar in mitt namn nuuuuuuuu!!!!!!!!!! <3

Reply
LIENE

Bara för att dem är mindre och hjälplösare än oss betyder det inte att de inte har känslor.
Bra inlägg för nu har jag skrivit på mitt namn!

Reply
SVAR TILL -

Tror bara det är bullshit från deras sida för att få röster, hur ska de ha råd att finansiera stopp av minkfarmar om de sänker skatter för de som har det bäst ställt?

Reply
Karin

Om alla modebloggar dissade päls, skulle kanske nåt hända. Hur kan nån överhuvudtaget ta på sig ett plagg som orsakat sån smärta? Helt jävla obegripligt. Vägra päls.

Reply
Sandra

Hm.. Im sorry men det här håller inte.. Att tycka att mocka/skinn är okej och låna ut sitt ansikte till det tom men sen tycka att minkfarmar är det värsta som finns.. Come on, argumenten faller ganska platt.
Du som är egen företagare bör väl ändå inte propagera för en socialdemokratisk regering. Där bet du dig i svansen kan man säga (höhö).

Kenzas svar: Jag har svarat på frågan om Jofama by Kenza ovan. Så rulla upp lite!

Jag har inte bestämt mig för vilka jag ska rösta på än, MEN so what om jag skulle rösta rött och är egen företagare. Sist jag kolla efter så var jag inte den enda personen i detta land utan det bor ca 9 miljoner människor här med mig. Så det finns andra att tänka på också. Kram!

Reply
Jessica

Du är helt f-a-n-tastisk som tar upp det här. Sånt här är så viktigt och du slutar aldrig att växa

Reply
Emelie

Typiskt att folk ska bli sura som helvete så fort något partipolitiskt nämns. Herregud, kan ingen vara lite glad för att åtminstone några bryr sig, sen om det inte råkar vara ens favoritparti så kan man väl tagga ned lite grann. Folk har väl vett nog att tänka efter själva?

Kenzas svar: Jag håller med dig. Alla har väl rätt att ha en åsikt?

Reply
Nanne

it’s cool that you care about things like this, really! you have brain and big heart. we must tell everybody how cruel fur farming is, and stop it as soon as possible!

Reply
Hej bror

Jaaaa partierna snackar väl mycket men det är ju en annan sak att tro på det. Om det verkligen skulle bli så som dem säger vore det toppen men när dem väl blir valda kommer dem förmodligen att säga att förslaget går igenom år 2012 eller senare eftersom det finns så mycket annat som partierna hellre satsar på.
(Tror jag)

Reply
Ebba

Att förslaget har röstats ner av nuvarande ledande parti av landet beror inte på att partiet inte bryr sig om problem som dessa. De beror nog till större del på att nuvarande parti prioriterar andra frågor som de anser vara viktigare, även jag och många andra, då delande parti faktiskt röstats fram av majoriteten av det svenska folket. Men frågor som dessa borde uppmärksammas mer. tycker dock det är dåligt av dig som stor förebild och bloggare att använda din makt för att påverka de yngre läsarna på ett politiskt sätt. De flesta har ingen förståelse eller intresse av poletik vilket gör att de påverkas av detta du skriver utan större information om partierna i övrigt.

Kenzas svar: Jag har som sagt inte bestämt mig för vilka jag ska rösta på än, och det jag skrev i inlägget var bara fakta. Och jag hoppas verkligen inte att någon som inte kan något om politik röstar utan att ha läst på ordentligt först.

Och som jag skrev innan. Självklart finns det “viktigare” saker för politikerna att bry sig om, men när det är så uppenbart är det inte ok att blunda för det! Kramar

Reply
Amanda

gud va bra du e kenza!!! <333
du e en sån himla bra förebild och
det e så himla bra att du bryr dig :D

Reply
Sofie

Bra att du tar upp det och att du självklart är emot behandlingen av djuren! Den där industrin är inget annat än vidrig.

Reply
vonskareng

SKA man bära päls/skinn så SKA djuren ÅTMINSTONE behandlas på ett bra sätt och låtas leva under sådana förhållanden som liknar deras NATURLIGA miljö. tyvärr verkar ingen riktigt fatta detta. jag kan inte säga att jag är den med gloria över huvudet eftersom att jag själv har vissa skinnskor, tex, men detta är fortfarande skamligt. BRA att du tar upp detta Kenza! Hejja de rödgröna. blir verkligen äcklad av hur vissa människor kan bete sig.

nää, nu måste jag gå och pussa lite extra på alla mina husdjur. :O

Reply
Sandra

Problemet är inte att minkfarmar finns, problemet är att minkarna behandlas dåligt! Lösningen är därmed inte att lägga ner alla minkfarmar, lösningen är att lagstifta/certifiera/följa upp/kontrollera hanteringen av minkar.

Reply
aayat

Otroligt bra initiativ av en bloggläsare som dig. Visar på hur godhjärtad du är kenza. Det är val snart och att du uppmärksammar en viktig fråga som ofta glöms bort förtjänar du en stor eloge för. KRAM!

Reply
Johanna

Hej! Tack Kenza för att du lade upp videon. Jag hela och kunde till slut inte hålla tillbaka tårarna. Jag hade ingen aning att det gick till sådär, det är ju hemskt och som veterinären sa så har djur samma smärtröskel som vi människor! Folk som föder upp minkar borde tänka lite på det! Vill också berömma dig för att du är så engagerad och duktig på det du gör. Jag läser din blogg var dag och den är alltid lika underhållande.. :) Kram kram

Reply
lalal

hej kenza! snälla svara på det här: om reglerna skärps finns risken att farmarna inte kan vara kvar i sverige (vilket är bra!) MEN, tänk om de då flyttar utomlands när inga som helst regler finns?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Reply
Cassandra

Skönt att någon som har ”makten” att tala till så många människor också gör det, detta vill vi se mer av! Det är för f-n 2010! Varken djur eller människor ska behöva lida.

Reply
Asamea

Visste inte ens att det fanns minkfarmar i Sverige. Pinsamt ju! Förjuds det skickar de väl bara ner farmarna till Asien :/ tror ni inte? Förbjudet ska det vara i alla fall!

Reply
Ana

Att bära päls är FEL.
Det finns så många andra förslag till hur vi ska hålla oss varma än fjädrar och päls och allt vad det är.
Päls ska sitta på djuren och inte på oss!

Jag blir så glad att du reagerar, Kenza, då du har så stort inflytande på unga tjejer och killar. Tack! =)

Reply
Olivia

Vad innebar lagförslaget som las fram?
Kan det finnas andra anledningar till att regeringen inte godtog lagförslaget?
Det är självklart fruktansvärt att blunda för detta problemet, för det ÄR ett jätteproblem. Men VET vi med säkerhet att regeringen INTE försöker hitta andra vägar, istället för just DET lagförslaget?

Reply
Filippa

“Du som är egen företagare bör väl ändå inte propagera för en socialdemokratisk regering. Där bet du dig i svansen kan man säga (höhö).

Kenzas svar:
Jag har inte bestämt mig för vilka jag ska rösta på än, MEN so what om jag skulle rösta rött och är egen företagare. Sist jag kolla efter så var jag inte den enda personen i detta land utan det bor ca 9 miljoner människor här med mig. Så det finns andra att tänka på också. Kram!”

Fy fan vad bra svarat Kenza. Där ökade min respekt för dig enormt!! Håller med dig helt. Jättebra inlägg öht.
Kram

Reply
sonja

GUUD VA HEEMSKT..ja förstår inte människor som tycker att sånthär e okej o så förstår ja inte heller såna som använder päls-kläder.. de e ju djurplågeri och också FULT!
det här e något att kämpa för!

Reply
lala

Jag tror inte ett dugg på att Jofama bara använder skinavfall. Där ljuger du. Det är bara lögn för att det ska låta bättre :) Precis som företag gör reklam ;) But you got to sell, right? So keep lyin.

Reply
emeline

Oj oj, vad moderaterna blev uppe i varv, efter en massa konkret fakta i ett inlägg? Hänger inte riktigt med. Vad är det för människa som säger att man inte kan vara röd pga. av att man är egen företagare? Då vet man inte mycket om politik. Det finns en massa röda som är högt uppsatta chefer, egen företagare och andra. Jag känner själv många. Trodde att folk visste bättre än så. Folk är så fruktansvärt trångsynta vad det gäller politik idag, de sätter partier i fack och är inte insatta för fem öre. Varför ska man klanka ner på andra så fort man diskuterar politik? Jag är stolt rödgrön, men skulle aldrig få för mig att klanka ner på alliansen anhängare även om jag inte håller med. Var saklig och du vinner debatten!

Tycker det är helt fantastiskt bra att du säger din åsikt i en sådan viktig fråga. Bra Kenza. Älskar din blogg för övrigt, personlig och rolig. Du är verkligen unik.

Reply
Vegetarianen :)

Personligen önskar jag bara att det vore förbjudet att käka djur och att bära päls/skinn osv överhuvudtaget. Jag går hellre lättklädd eller naken (ja bokstavligen haha) än att bära päls.

Människokött däremot – YUMMY! Och människoskinn borde vara lite mysigt att ha på sig… Åh greatest idea ever! Jag skulle kunna klä mina hundar i lite människoskinn på vintern och mata dom med människokött!

Jaja, just wanted to make my opinion heard.

L.O.V.E!

Reply
tove

Det är bra att du tar upp det här och gör folk medvetna om att allt inte är så perfekt och oskyldigt i Sverige.

Dock tycker jag att det är trist med folk som blir sura på dig för att du skriver något politiskt. Att det påverkar unga osv. Men de som är unga nu kommer ju inte få rösta på flera år och då har de haft låång tid på sig att kolla upp annat som partierna står för. Ingen röstar väl på ett parti för att (visserligen Sveriges största/bästa/vackraste bloggerska) skriver någonting om ett parti i ett inlägg? Och vad är det egentligen för fel med att dela sina åsikter? Jag menar om du går in på Blondinbellas blogg (inget ont mot henne) så är det ju hur mycket politiksnack som helst som man kan komma över. Nu såg jag ju att du inte var säker på vad du ville rösta på men jag tycker att du ska slänga ut dina åsikter mer på bloggen. Det är så härligt att se engagerade människor.

(Dessutom så räknas jag kanske som en av de unga så påverkas av dina politiska blablabla eftersom jag är 15 år gammal. Men jag kan säga att jag om jag fick rösta nu inte skulle göra det på sossarna. Visserligen rödgrönt, men endå;)…)

Jäklar lååång kommentar.. hoppas du orkar läsa x).
Många kramar till dig Kenza!

Reply
Röd

Sött av Sandra att säga att man inte kan vara röd även om man är egenföretagare. Vem har tvättats av Blondinbella?

Jag anser att alla har rätt att ha sina åsikter men anser inte att de röda missgynnar småföretagarna. Sedan finns det andra viktiga aspekter: De rödgröna vill stoppa att REGERINGEN utförsäkrar cansersjuka och vi vill se att alla i Sverige omfattas av en gemensam välfärd. Alla ska ha rätt att ha det bra, rik som fattig. Jag mår illa över hur vissa moderater dreglar över USAs lösning med sjukfärsäkringar. Kolla Michael Moores film i ämnet så förstår ni. Eller “Capitalism: A love story”

puss och kram på er, röda som blå.

Reply
Jenny

Tycker det är tramsigt. Vi har haft päls ända sen apan blev till människa. Låt dom som vill ha päls ha det, så kan du ha dom kläderna du gillar (som inte alla andra gör, men dom gnäller inte på det), så är alla nöjda.
Kanske borde vi alla sluta äta kött också, och kanske borde vi låta djurriket bestämma över oss människor?

Reply
Melinda

Fyfan va hemskt de va att se på nyheterna!
Och desamma som dom gjorde förut (gör väl fortfarande) me grisarna!!

Usch…

Reply
dannie

Kul att någon annan bloggare har börjat engagera sig! Jag har skrivit om djurrätt väldigt länge även om pälsindustrin. är bara att det blev så stora nyheter om det för folk kan inte ta reda på sånt här själv fastän det händer hela tiden framför ögonen på dem. Är inte heller vegetarian men det man kan tänka på är ju att dra ner på köttätandet väldigt mycket. Skippa skinka på mackan till frukost tillexempel. Man behöver inte äta kött varje måltid varje dag…

Reply
Hanna

Jag tycker att det är otroligt bra att du, som känd bloggare bryr dig om sådant, för du når ut till otroligt många personer! Jag undrar en sak, är du världsförälder? Eller har du någon gång funderat på att bli något i den stilen?
Tack för en fantastisk blogg!

Reply
Agnes

Det där är så sjukt. Om folk nu tvunget måste ha äkta päls/skin så tycker jag att djuren iaf ska ha haft ett bra liv innan. Det där visar att människan kan göra vad som helst för pengar. Vart är världen på väg egentligen? Dröjer det länge innan fångar hålls så där eller händer det redan?

Reply
Evelina

I filmen sa dom att ungarna trillar igenom näten i burarna för näten är för glesa men så är inte fallet i alla minkfarmar. I vissa fall sätts det in ett extra nät som inte är lika glest som de andra när ungarna är små så dom inte faller igenom.

Kenzas svar: Vvad bra att de inte faller igenom där, då kan de koncentrera sig mer på att äta upp varandras öron.

Reply
K

Men Kenza!!! Vet du att de fullkomligt torterar personalen i en butik i Stockholm? En liten butik som inte har mer päls än en pälskrage i hela butiken! De trakasserar dem, protesterar, går in och kaxar mot personalen och beter sig helt överjävligt! De kom in en gång och slängde en hel död, flådd mink på kassan för inte så länge sedan. Vad tror de att personalen ska göra? De har ju inget inflytande över hur plaggen ser ut! Det är så fegt att de ger sig på en liten butik! Det finns ju hela butiker som specialicerar sig på skinn och päls!

Kenza DU MÅSTE FÖRSTÅ VAD DET ÄR DU REPRESENTERAR OCH VAD DJURRÄTTSALLIANSEN STÅR FÖR!!!

Det här var en besvikelse, oproffsigt och ogenomtänkt. Uppmuntra inte andra till att stödja deras olagliga och tvivelaktiga aktioner.
Djurrättsalliansen är INTE något du vill bli förknippad med.

Det handlar ju om att lagstifta så att minkarna mår bra, så att alla djur mår bra. Lösningen är inte att stödja organisationer som PETA eller Djurrättsalliansen.

Reply
Lisa Marie

Jag förstår inte hur en del utav er resonerar. Päls ska inte bäras över huvud taget vilket Kenza redan har förklarat. Det handlar inte om att djuren ska få bättre förhållanden utan det handlar om att djuren föds upp endast för att personer vill vara vackra och bara päls. Och jag har svårt att förstå att ni argumenterar emot Kenza när det handlar om att hon använder skinn och mocka.

Skinn samt mocka kommer från slakteriavfall, det vill säga från de djur vi faktiskt äter. Äter någon utav er minkar? Minkar föds endast upp för deras päls skull. Hur kan människor vara så grymma? Och jag antar att många vegetarianer anser att människor är tillräckligt grymma som föder upp grisar och kor och så vidare för att de ska bli mat. Men till skillnad från minkar har vi alltid ätit kött och kött är en del utav vår konsumtion för att vi ska kunna leva och få i oss de proteiner vi behöver. På stenåldern använde människor päls, men av anledningen att det inte fanns något annat alternativ och det inte fanns något annat som kunde skydda dem i kylan. Nu finns det fuskpäls samt en mängd andra alternativ och att man ens kan propagera till att det här inte är ett viktigt ämne gör mig sned.

Djur är lika mycket värda som människor. Vi donerar pengar till Röda Korset, Rädda Barnen, Värdsförälder och så vidare men djuren ska inte få någon hjälp? För det är inte lika ‘viktigt’? Vem stödjer ett sådant argument?

Reply
KENZA SNÄLLA LÄS DET HÄR:

Den här videon visar när tvättbjörnars tassar HUGGS AV och sedan DRAR människorna AV PÄLSEN, MEDANS DJUREN LEVER!!!

http://www.youtube.com/watch?v=77OXe9HBWBo&NR=1

Snälla Kenza UPPDATERA ditt inlägg, folk lyssnar på dig, lägg upp videon och skriv att man inte ska köpa päls, speciellt inte från asiatiska länder där (inte bara att djuren har haft det dåligt innan) – utan hela processen när djuren “blir av” med pälsen sker NÄR DJUREN LEVER! :( FYFAN

Reply
Kajsa

Och alla människor som lider då? Var är deras utrymme på din blogg? Är minkarna viktigare än svältande barn i Bangladesh? Än alla de barn som har blivit hem/föräldralösa i Pakistan den senaste veckan? Än de HIV drabbade i länder världen över?

Jag lovar att jag också ska kämpa för varenda liten skalbagge den dagen då alla människor får mat när de är hungriga och har tak över huvudet.

Reply
KENZA SNÄLLA LÄS DET HÄR:

Den här videon visar när tvättbjörnars tassar HUGGS AV och sedan DRAR människorna AV PÄLSEN, MEDANS DJUREN LEVER!!!

http://www.youtube.com/watch?v=77OXe9HBWBo&NR=1

Snälla Kenza UPPDATERA ditt inlägg, folk lyssnar på dig, lägg upp videon och skriv att man inte ska köpa päls, speciellt inte från asiatiska länder där (inte bara att djuren har haft det dåligt innan) – utan hela processen när djuren “blir av” med pälsen sker NÄR DJUREN LEVER! :( FYFAN

(OBS! TVÄTTBJÖRNARNA I VIDEON LEVER ÄVEN EFTER ATT SKINNET/PÄLSEN + TASSARNA BLIVIT “AVLÄGSNADE”)

Reply
belle

men HAHAHAHA till tjejen som skrev att “du som är egen företagare BÖR INTE propagera för en röd regering” – hahaha Lol. Ursäkta men var det en regel att har man ett företag måste man rösta blått? För vissa med företag finns det frågor som är viktigare än just sitt eget företag och pengar. Precis som det finns fattiglappar som bryr sig om annat än sossebidrag. Herregud tjejen. Inte fan ska man väl vara märkt att rösta på ett visst parti pga EN sak, det handlar ju om så myyycket mer? Det hoppas jag iaf du tycker och kollar upp lite vad alla partier står för.

Dessutom skulle jag inte riktigt kalla det att kenza “propagerade”, det var helt enkelt en sak som passade in i ämnet. En ganska viktig sak eller hur, jag menar hon tog ju trots allt upp allt det här med minkfarmar för att få stopp på det och det har en rödgrön regering lovat. Personligen kommer alltid djurens och naturens välfärd väga jävligt tungt för mig i valen så länge jag lever. Mer än pengar för det andra handlar om respekt för levande varelser som INTE ska behandlas som nån sjabbig produkt, hela djurindustrin är så äcklig och motbjudande. Att sverige sägs ha en av “de bästa djurskyddslagarna” i världen betyder INTE att de är bra eller upprättshålls, bara att de inte är lika kassa som alla andras. Och vår jord… för mig är det viktigare att den lever vidare, för gör inte den det så gör inte vi. Återigen en fråga om respekt.

jag tänker rösta på miljöpartiet är jag ganska säker på – dock är jag inte glad att vi mer eller mindre har två partier sedan, röstar jag på miljöpartiet betyder det att jag röstar fram alla andra röda partier som jag kanske inte har lika mycket till övers med och vice versa. Anyways så borde alla verkligen veta vad alla partier stå för innan de röstar. Jag har läst på om alla, hört alla partier propagera för sig själva, debattera osv. Jag har en del kompisar som kommer rösta blått bara för att deras föräldrar har ett eget företag och därmed propagerar för moderaterna, precis som jag har kompisar som röstar rött bara för att det är något som deras syskon gör, som de ser upp till. Alla måste skaffa sig en EGEN fattning.

Peace and Love guapas!

damn, detta blev långt. Kändes så iaf.

Reply
K

KENZA ÄR INTE DINA JOFAMA JACKOR GJORDA AV DÖDA DJUR?!

Kenzas svar: Har som sagt svarat på det där uppe. Och din andra fråga, om våra medmänniskor som har det svårt. Jag har flera gånger uppmanat folk till att bli världsföräldrar och skänka pengar till andra organisationer och jag ser det som en självklarhet att man skänker pengar vid katastrofer och dylikt om man har möjlighet.

Däremot är detta något som många inte vet om och som många blundar för. Och just idag, just nu tänkte jag bry mig lite om de stackars djuren som tyvärr inte kan öppna käften och berätta själva hur de mår. Om det är ok för dig tänker jag fortsätta bry mig om djuren idag!

Reply
Evelina

Jobbade på en liten minkfarm i somras som tidigare haft problem med veganer/djurrättsaktivister som brytit sig in på farmen och släppt ut hundratals minkar (många av dom var dräktiga) som inte hade en chans att klara sig ute i naturen. Är man djurvän om man gör så?

Reply
Ina

Hej. Skitbra att du tog upp detta! men jag har egentligen en annan fråga. Jag vet att du flera gånger berättat om din tinitus. Jag har nyligen fått det och inte alls lyckats vänja mig och slappna av med den. Jag var bara nyfiken på hur högt du upplever din tinitus och om den överröstar mycket i din vardag?
Kramar <3

Reply
louise

jag vill se mer av detta, du har en stor blogg med många som läser! du kan göra någonting viktigt, jag skickade in mitt namn 10 gånger.

Reply
Röd

SLUTA TALA OM FÖR HENNE vilka hon ska stödja eller inte!! Kan inte fatta hur ni har mage att muppa om detta! Tjabba på Paow som håller på och flirtar med SD som vill förbjuda invandring till ett land som har kapacitet att ta emot invandrare. Sjukt illa av er att ens yttra er om detta. Gå till en annan blogg och skrik.

pussar och kramar

Reply
Elle

Jag tycker att det du nyss skrev var jättebra, det var verkligen på tiden att en storbloggare uppmärksammade hur dåligt djur behandlas. Dock är jag inte imponerad över att du stödjer röd/grönt. Det mesta dem säger brukar “glömmas bort” av en konstig anledning.

Reply
K

Nä. Det är inte okej. Jag tycker det är skitkorkat. Självklart är det inte såhär på alla djurfarmar, men det gäller ju att visa upp det mest extrema så att folk går på det, stödjer dem och skänker pengar och tid och sitt stöd till idiotiska aktioner.

Nu har jag, efter tre år, läst färdigt din blogg.

Kenzas svar: Men det är väl klart att man ska stödja deras kamp mot detta fruktansvärda djurplågeri!!!

Ok, hejdå! Jag kommer inte sakna dig! :)

Reply
klara

Hej Kenza, jag vet inte om du läser alla dina kommentarer men om du läser den här skulle jag bli väldigt glad. Jag har ett stort problem med min vikt, det kanske man inte tycker om man ser mig riktigt. Men det är liksom en grej som sitter i huvudet på mig och inte vill försvinna. Tror du att du kan hjälpa mig? Det kanske är lite konstigt att jag frågar dig men du verkar vara bra på råd. Kram.

Kenzas svar: Nej, det syns inte alls. Du verkar vara fixerad vid själva siffrorna på vågen, för du är otroligt fin som du är. Strunta i siffrorna, det viktigaste är att du mår bra (ibland måste man tyvärr dra ner på det onyttiga för att må bättre, bli piggare och orka mer) och har kul. Och jämför dig inte med andra! Vi alla ser olika ut. Precis så som vi har olika hårfärger, ögon, näsor och tår (haha), så har vi olika kroppar. Kram!

Reply
amalia

Till Kenza.
Jag tycker det är jättebra att du svarar på några läsarkommentarer lite då&då! Du visar verkligen att du bryr dig :)
Kram

Reply
Amanda

Så skönt med en bloggare som röstar rött! De blåas tankar och idéer får tyvärr så stor plats i bloggvärlden, så det känns bra med ett rött hjärta som slår för rättvisa och trygghet.

Jag är själv 19 år och Socialdemokrat. Jag kandiderar till fullmäktige hemma i Sala. Vi siktar på makt(s)kifte i kommunen, och så klart i landet.

För djurens skull och för alla människor. Alla barn ska ha samma chans att välja sin egen framtid; oberoende av vilken familj man föds in i.

(ursäkta längden)

Reply
Evelina

och jag tycker inte man ska dra alla över en kam. ALLA minkfarmare behandlar inte sina djur som skit.

Reply
N

Hej Kenza! Nu i valtider så är jag nyfiken på vad du kommer att rösta på? Det här inlägget känns väldigt för de rödgröna och emot den borgliga alliansen..

Kenzas svar: Just det här inlägget symboliserar bara en liten liten del av vad partierna står för. Jag har inte bestämt mig än för jag tycker att det finns en massa positivt och lite negativt hos alla partierna. Kram!

Reply
Linn

Kenza, detta tycker jag är helt underbart att du tar upp!
Du är en enormt bra förebild för andra! Tusen kramar :)

Reply
anna

helt rätt kenza, bra uttalande. hade jag varit kändis som du hade jag utnyttjat det till max att nå ut till folk, tex. djurens rätt. skulle bli skitglad om du verkligen engagerade dig i denna frågan, för den är så jävla viktig.

Reply
emma

Visst är det hemskt att djur lider så. Men ska vi då inte ta upp andra djurs lidande? Som kor, grisar och höns? Deras liv är på vissa ställen precis lika hemska. Att ta upp ett djurs lidande pga av att de råkar vara sötare än de andra djuren tycker jag är väldigt mycket dubbelmoral.

Kenzas svar: Vem har sagt att det handlar om att några djur är “sötare”? Jag har sett hur de svenska grisarna behandlas också och sedan dess äter jag knappt gris. Skillnaden tror jag är att minkarna endast föds upp och har det sådär jävligt bara för att sedan pryda människors kroppar. Självklart gör det inte det mer rätt att grisarna behandlas illa för att vi ska äta dem, det är också väldigt fel.

Reply
Melinda

Det känns en aning idiotiskt att du stödjer detta när du själv bär och säljer djur skinn och päls. Så du är nog den sista människan i planeten som borde yttra dig om detta.

Kenzas svar: Som sagt, rulla upp så ser du vad jag har svarat angående Jofama by Kenza och skinn/mocka i övrigt (för du vet väl att det är slakteriavfall?) Och päls är det absolut inte på mina grejer. Kram!

Reply
rebecka

Kom på en sak medans jag duschade. Det var någon som skrev att Kenza påverkade dom yngre när det gäller deras röst till valet. Men det är ju artonårsgräns på röstningen, och jag tror man vet att man ska ha en egen åsikt när man är arton. Shit jag tror jag ska duscha varje gång jag ska komma på något smart. ;) Kram Kenza!

Reply
R

Hej!

Jättebra gjort. Ville bara säga en sak angående din Canada Goose-jacka som du försvarade halvt innan. Det värsta med den är nog inte pälsen utan dunet den är fylld med. Har du tänkt på varför det heter Canada “Goose”?

Jag har läst flera riktigt hemska artiklar om hur ofattbart illa gässen vars dun vi fyller våra täcken, jackor mm med behandlas. De matas genom att ett rör stoppas in i halsen på dem och magsäcken fylls mångdubbelt mer än den är gjord för, bara för att de ska bli onaturligt stora. Och så vidare. Jag mår illa av att bara tänka på det, men bara för att det är obehagligt kan vi inte blunda för det! Det borde kvitta vart man ligger politiskt, alla kan vi väl känna medkänsla?

Jag förstår att det måste vara jobbigt för dig för att du blir så hårt granskad av alla och folk hittar fel i allt du gör. Jag menar inte att jag vill tvinga dig att skriva om de stackars gässen också utan bara eftersom du kommenterade jackan.

Att du visade upp detta kan ju redan locka fler att tänka efter vad de använder överhuvudtaget och hjälpa inte bara minkarna. Så skitbra att du visar att det här är nånting viktigt som vi inta bara kan skita i! Och lycka till med showen..och allt! Kram

Reply
J

Vissa djurfarmar ser faktiskt inte ut sådär, men jag tror säkert att det är många minkar som lider och jag tyckte så synd om dem. Men det kommer ändå att fortsätta så.. det är så många som tjänar såååå mycket pengar på minkar och de är ju ändå uppfödda för att bli minkpäls till nån snobbig kärring och en annan sak är att alla djurvänner som tycker att det är fel och far till olika farmar och släpper ut minkarna , de tror att de ska överleva , men minkarna har ju inte lärt sig att hitta föda själv och dom dödar allt i sin väg tills dom förmodligen blir överkörda.. men jag säger inte att det inte var hemskt att titta på videon och jag är en riktig djurvän . älskar djur och tycker att alla djurplågare borde få ett ordentligt straff!!

Reply
sara

fyfan vad jag mår dåligt nu efter att ha sett den filmen, har iallafall skrivit upp mig nu.jag vill aldrig se något sånthär igen…så jävla hemskt.

Reply
svarasnälllla

hej kenza! snälla svara på det här: om reglerna skärps finns risken att farmarna inte kan vara kvar i sverige (vilket är bra!) MEN, tänk om de då flyttar utomlands när inga som helst regler finns?

DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Reply
Melinda

Så du har alltså aldrig köpt en skinn jacka i ÄKTA ala djurplågeri skinn? Tänk lite innan du svara på den frågan.

Kenzas svar: Jag vet inte vad för slags skinn du brukar ha på dig, men skinnet jag har på mig kommer från djur som vi äter precis som jag sa innan. Nu när jag jobbar med Jofama vet jag vad det är för skinn vi använder, men när jag köper annars (t.ex. boots) så brukar jag fråga vad det är för slags skinn. Just för att jag inte vill att djur ska ha dödats för skinnet skull, utan för maten och att man sedan använt slaktavfallet (skinnet). Kram!

Reply
Amanda

när jag först såg bilderna på
aftonbladet började jag säriöst gråta :)
jag älskar djur och det e sååå himla bra att
du tar upp det och är emot päls <33333
kram på dig ;)

Reply
Erika

Tycker det var jätte bra att du tog upp detta,det är inte så många storbloggare som gör det. Så klart så skrev jag upp mig!

Reply
Moa

Klart att det finns “viktigare” saker att förbättra i Sverige. Men då vill jag se er som tycker detta är svammel, ha en massa köttsår, avbitna öron mm och fortfarande tycka att detta är något man kan “skjuta upp på”.. Visst det är ett djur, men som den djurvän man är så kan jag inte se på något sätt att de som har minkfarmarna bryr sig om djuren. Man måste vara psykopat om man tycker att detta är OK. För detta är tortyr å ingeting annat. PUNKT SLUT!

Tack Kenza för en lovely blogg och för att du tar upp detta <3 You go girl!

Reply
Camilla

Superbra att du skriver om detta. Och gött att du inte är moderat som alla andra storbloggare. ;)

Kram från en glad vegan som aldrig släppt ut nåt djur från en farm.

Reply
LISOU

Det är lite komiskt att alla som skriver massa negativa grejer om dig och dina åsikter alltid är anonyma.
Ganska sorgligt att dom är så himla svaga som människor att dom inte vågar stå för det dom tycker och tänker.

Reply
Vanja Eriksson

Men kom igen nu tjejer. Om det inte blev verklighet med en ny lag då kommer det inte bli det nu, detta är ingenting som skall bli orsaken till vilket parti man röstar så. Själva syftet med en regering är enligt RF 1:4 Att styra riket och svara inför riksdagen.

Om de röd/gröna som regering inte var kraftigt nog att driva igenom en sådan lag då, utan att bli stoppade av oppositionen, (vilket likväl kan vara personer i det egna partiet, inga krav finns för att rösta enligt vad partiblocken står för) så kommer de inte klara det trots maktskifte, då deras mandat var STARKT förut.

Dessutom kommer med största sannolikhet Alliansen även de att stödja ett sådant lagföslag idag, med tanke på informationen som läckt ut i nyheterna idag inte var aktuell då kan saker som att sänka kostnaden för att starta småföretag, göra det billigare att anställa unga och långtidsarbetslösa för att ge OSS fler jobb etc kommit emellan.

Att man som parti i regerande mandat en gång inte klarat av att driva igenom en sådan viktig regel visar snarare på att de inte är handlingskraftiga. Det här är en av centerns hjärtefrågor (gamla bondepartiet, bättre djurhantering..) och det kommer att drivas igenom.

Rösta för det parti som driver igenom sina förslag istället..

Reply
Beatrice

Jag håller helt och hållet med att djur ska inte behandlas på detta sätt, det är helt fel! Då ska man inte ha djur!
Dom klippen som visas på tv och nätet är hemska. MEN det betyder inte att alla minkfarmare behandlar sina djur på detta sätt! Så det är fel att dra alla under ett streck.
Jag känner en minkfarmare som verkligen tar hand om sin minkfarm och sina djur, han är där varje dag, om det är ett djur som ha skadats eller är sjuk behandlas den omedelbart och placeras i en bur för sig.
Minkarna får bra mat, bra vatten och har leksaker i burarna. Och dom placeras inte trångt, som man såg i vissa av klippen.
Jag själv har varit där och hjälpt till sen flera år tillbaka OCH tagit hand om någon är skadad.

Och tycker du att det är så mycket bättre för djur som sitter inne på zoo? Eller djuren i en djurbutik? Fiskar i ett litet akvarium? Tänk på det.

Så om man inte är riktigt insatt eller har sett det med egna ögon, så tycker jag inte att man kan dra en slutsats. Men visst alla har sina åsikter.

Reply
sofia

okej, nu lägger jag mig i. grisar och kor m.m blir inte dåligt behandlade, folk som tror detta har ingen kunskap om ämnet. I andra länder kanske de inte har det lika bra men i sverige har de djuren inte det dåligt.

de sagt, din outfits är sjuktfina och din blogg är väldigt rolig att läsa.
kram :)

Reply
Audrina

Hej Kenza! Gud vad skönt att du som stor bloggare bloggar om djurplågeri speciellt detta med minkarna för att väcka större uppmärksamhet kring frågan. Jag tycker det är fel att andra säger att du har dubbelmoral när du tydligt ej har det (läste igenom kommentarerna du skrev). Alla borde fokusera på att skriva på, så att djurplågeriet stoppas mot minkarna.

Go Kenza! Jag har skrivit på och hoppas flera skriver på, jag sprider vidare detta.

För att få lite offtopic: Kenza skulle du kunna väcka uppmärksamhet kring namninsamlingen emot size zero som veckorevyn skapat? Det vore bra om det blev mer namninsamling till den namninsamlingen också tror jag. Size zero är ett fruktansvärt dåligt kroppsideal tycker jag. :/

Reply
emma

Men jordbruksministern Eskil Erlandsson kallade väl till typ ett krismöte om detta för ett tag sedan? De bestämde ju typ att skulle ge mer pengar till kontroller på minkfarmarna efter detta hemska avslöjandet om hur det faktiskt går till. Så det är sjukt bra. Det ska verkligen inte vara möjligt att behandla djur så här.
Jag tror dock det handlar mer om inställningen bland svenska folket. Om många köper päls så är det självklart fler som väljer att föda upp djuren, men om ingen skulle vilja köpa det, då skulle de ju inte tjäna pengar på det, vilket leder till att de inte fortsätter föda upp djur enbart för pälsen. Man kan inte undvika att folk köper päls genom att lagstifta om det, de kommer antagligen att köpa päls utomlands. Bara en tanke liksom. :)
Kram

Reply
jen

Till Kajsa:

Varför skulle människor vara viktigare än djur???

Djuren så så underrepresenterade redan så det är inte mer än rätt att de får utrymme! Bra kenza!
Om jag säger så här: Hur många tv-galor går det varje år som samlar in pengar till förmån för djur??
Och sen jämför du hur många galor det går på tv varje år till förmån för människor.

Tragiskt!

Reply
kajsa

hej! åh jag hatar sånt här! djur ska behandlas med respekt! bra att du tar upp det. men kenza, bli vegetarian. alltså köttindustian är ju minst lika jävlig.

Reply
nina

men fuck va folk ska gnälla!! Alla har rätt till en åsikt och det är jävligt bra att någon tar upp problem som folk ignorerar. Det är skillnad på att använda skinn som kommer från slaktade “matdjur” och att flå en mink bara för kappas skull tillexempel. Älskar din blogg och Jofama by kenza jackorna!

Reply
Amanda

vad tänker ni på som klagar
kenza e den bästa bloggaren någonsin
och kmr alltid vara det <3
go kenza! :D

Reply
EN SAK ÄR SOM DOM SÄGER I VIDEON FÖRSÖR ALLT!

Precis i slutet säger tjejen “vi kommer kämpa tills varenda minkfarm i Sverige är nerstängd”, VILKET ÄR HELT JÄVLA FEL!

Människor kommer alltid vilja bära minkpäls, finns det inte då i Sverige, kommer det börja importeras från – just det – KINA (precis som allt annat). Där (i vissa fall) avlägsnas pälsen när djuren lever.

Vad är min poäng? Jo, att tjejen i slutet skulle sagt att dom kommer kämpa tills varenda svensk minkfarm är ekoligisk eller något (att minkarna får MYCKET större utrymme, tillgång till vatten och dödas fort och utan lidelse OSV.)

Reply
lovisa

Jag tycker att du har till viss del rätt, djuren ska såklart ha det bra och ska inte leva som vissa minkar gör, det är jätteviktigt att uppmärksamma det för de kan ju faktiskt inte säga till själva!

Men jag tycker det är lite märkligt att du blandar in svensk politik i det hela. Jag är inte förvånad över att de rödgröna vill förbjuda, kvotera och beskatta, det är ju deras signum.
MEN, om detta vore helt förbjudet skulle illegala minkfarmar startas upp, och där kan man ju behandla djuren hur illa man vill, det är ju lika olagligt i vilket fall.
Alliansens förslag om att ställa krav på uppfödarna så att de ska ha det bra låter mycket vettigare och humanare.

Sen har vi ju andra frågor som är viktiga i valet som jobb och sånt :) Där har vänstern inte mycket att komma med, utom en sanslös ungdomsskatt.

Reply
Rebecca

“Postat av: –
Hörde just att jordbruksministern har lovat att lägga mer pengar mot att få detta att försvinna om de vinner valet… Och har sagt att det ska upphöra. Så jaa…
Go Moderaterna!!!!”

(Tråkigt att du inte har ett namn…)

Nu råkar det ju vara så att Moderaterna inte har hållit ett enda löfte sen de vann… vad får dig att tro att de gör det den här gången?

Reply
sara

vad är det för skillnad på att döda djur för mat och för skinn/päls? egentligen? ingen alls va? blir så less på all denna dubbelmoral och hur folk engagerar sig en vecka om året när en söt mink eller rolig gås plågas men resten av djuren skiter man högaktningsfull i. människan är en vidrig varelse.

Reply
lovisa

Jag lovar dig att skinn från lågpriskedjor som din sko eller h&m inte använder slaktavfall då detta oftast inte finns i större stycken. Känns lite som att du sitter och hittar på för att slippa allt snack om dubbelmoral. Men det lyser igenom

Reply
Simone

Jätte bra att du tar dig tid att uppmärksamma sådanna hemska saker som verkligen inte borde pågå så att vi tillsammans kan göra något för att förändra detta! Och underbart att du står på dig hela tiden, blir så glad över att du säger så kloka saker och dessutom har underbar humor, YOU GO GUUUUUUUUUUUUUUUUUUURRRLL! booya <3

Reply
Kerstin

Toppen att du tar upp en sån här grej i din blogg Kenza!

Tänkte bara säga att jag hoppas inte du ber om ursäkt eller väljer att ta bort det här inlägget, bara för att vissa ilskna personer prompt ska hitta nån slags dubbelmoral i allt. Du är bara människa och jag tycker inte vi kan begära att du ska ha koll på allt eller skriva/säga rätt saker för att det inte ska sticka i ögonen på vissa.

Sen gillar jag dej verkligen 1000 gånger mer för att du skrev såhär: “MEN so what om jag skulle rösta rött och är egen företagare. Sist jag kolla efter så var jag inte den enda personen i detta land utan det bor ca 9 miljoner människor här med mig. Så det finns andra att tänka på också.”

AGREED. Kram till dej!

Reply
Linda

Kul att du skriver lite om politik, skulle verkligen uppskatta om du som är en stor förebild för många förstagångsväljare och har en så stor blogg skulle skriva mer om ämnet för att engegera, oavsett vad man röstar på tycker jag det viktigaste är ATT man röstar. Många i min ålder (jag är 18 och får rösta för första gången i år) tycker att det är skittråkigt, skulle vara kul om du fick fler att engagera sig och bli intresserade! :)

Reply
Håller med "sara"

“Postat av: sara

vad är det för skillnad på att döda djur för mat och för skinn/päls? egentligen? ingen alls va? blir så less på all denna dubbelmoral och hur folk engagerar sig en vecka om året när en söt mink eller rolig gås plågas men resten av djuren skiter man högaktningsfull i. människan är en vidrig varelse.
2010-08-10 @ 20:41:47 ”

HÅLLER MED DIG TILL 100% (dock är jag inte vegitarian men djurplågeri är det värsta som finns. MIN HJÄRNA BLIR FUCKT UP NÄR JAG TÄNKER PÅ DET. Har jag dubbelmoral? Ja, självklart

Reply
Emma L

Kenza det är så bra att du tar upp detta!!! Ta gärna upp fler saker om djurplågeri. De allra flesta lyssnar på dig, hoppas vi kan få slut på detta elände. Djur är värda lika mycket som människor! Kram

Reply
Malin

Kenza, tack för ett bra inlägg!! Skit i idioterna som säger att du har dubbelmoral som bär skinn, äter kött osv. Det är fan inte ens i närheten av att föda upp djur enbart för pälsen. Visst, jag skulle inte bära äkta skinn överhuvudtaget, men det är ändå en helt annan sak än att föda upp djur bara för att sno deras päls. Vi människor har ätit kött under hela vår livstid, vi använde päls på typ stenåldern? Men vi behöver inte päls längre. Finns så många alternativ nuförtiden så jag förstår inte ens hur pälsindustrin kan finnas kvar. Jag hoppas verkligen att allt sånt här försvinner en vacker dag, eller att djuren åtminstone kan få ett anständigt liv trots att de “bara är päls”.. Sen till dig som skrev “men alla människor som lider då?” sure, folk svälter ihjäl i hela världen men vad säger att Kenza inte vill hjälpa dom också då? Sen kan ju tyvärr inte djuren föra någon egen talan, men hur humant är det att föda upp djur, låta dem leva under vidriga förhållanden, för att sedan ta deras päls? Vart fan är världen påväg?
Sen att alla klagar på att du skrev om de rödgröna för att de vill förbjuda detta osv, det är bara så jäkla pinsamt. Kan inte påstå att jag är insatt alls men känns ju som folk bara klagar utan att ha några grunder till det. Tycker också det är pinsamt att folk tror att alla som läser din blogg kommer rösta rödgrönt nu bara för du skrev det, haha vafan liksom. Äsch kanske bäst jag slutar nu innan det blir för långt. Men tack än en gång för detta inlägg Kenza!! Om fler storbloggare skulle ta upp dessa frågor skulle våra djur få ett bättre liv. Kram!!

Reply
Anynym

“Postat av: rebecka

Kom på en sak medans jag duschade. Det var någon som skrev att Kenza påverkade dom yngre när det gäller deras röst till valet. Men det är ju artonårsgräns på röstningen, och jag tror man vet att man ska ha en egen åsikt när man är arton. Shit jag tror jag ska duscha varje gång jag ska komma på något smart. ;) Kram Kenza!
2010-08-10 @ 20:11:53
URL: http://bexflex.blogg.se

Nja, inte riktigt va? Extremt många 18:åringar är helt förvirrade när det gäller valet/politik och har ingen aning om vad de ska rösta på, även om de “SKA” ha en aning enligt dig. Så stay out of the shower, Rebecka ;)

Reply
Ida Lööw

“politikerna har väl viktigare saker att tänka på”

Styr man ett land, så styr man väl inte bara de viktigaste punkterna i landet? Man styr ALLA punkter. Det är därför man har olika slags ministrar (jordbruks- justitie- utrikes, ekonomi mfl….) i varje parti.

Nej, allt är viktigt nog åt en minister.

Och det är btw asnice att du engagerar dig i något sådanthär, och det är trots allt bra det du gör med jofama. Själv är jag vegetarian, så jag föredrar ju att man inte dödar/föder upp djur i fångenskap överhuvudtaget, men ändå. Om alla företag ändå skulle använda den idén skulle det nog se avsevärt mycket bättre ut hos alla farmer.

Reply
alexandra

helt rätt kenza!
Älskar när folk som kan nå ut till folk engagerar sig i verkligheten!

fattar inte varför folk bryr sig om dina “politiska åsikter”, alla har väll rätt att tycka och tänka öppet i Sverige! Och vi läsare går väll ändå bland annat in på din blogg för att läsa om vad du tycker och tänker! Sen om någon tycker att djurplågeri är acceptabelt får dom väll skriva de i sina bloggar!

Reply
Ling-Ling

Bra Kenza! Jag blir skitglad av att du tar upp det här! Stolt över dig, nu växte du ännu mer i mina ögon!

Förbjud minkfarmarna!

Reply
Sanna

BRA KENZA! Skitbra att du skriver om detta, fler måste få upp ögonen! Det är så jävla sjukt hur vi människor låter de försvarslösa djuren lida för att vi ska vara fina osv. Jag tänkte på en annan sak. Vad säger du om djurtestat smink? I stort sett alla märken (förutom typ The Body Shop och Yves Rocher) är djurtestade och det är något som också är helt sjukt. Vad har vi för rätt att låta djur fara illa för VÅR skull? För att vi ska bli MINDRE FULA? GAHHHHHHHHHHHH, jag blir så arg. Rösta rött, svar ja!

Reply
Emma B

TACK KENZA för att du tar upp en sådan här fråga!
Det är tråkigt att folk måste börja gnälla om att du inte ska använda din uppmärksamhet till att propagera för olika partier och organisationer och ifrågasätta vad dina kläder är gjorda av. Jag är vegetarian, men har samma åsikt som du när det gäller skinnkläder.

Poängen i ditt inlägg var att ALLA djur ska få ett bra liv, oavsett om de är husdjur, slaktdjur eller vilda djur. Synd att inte alla förstod det, men det gjorde nog de flesta andra av oss. Och som tur är kan de flesta som är gamla nog att rösta i riksdagsvalet tänka själva, annars borde man nog fundera på att rösta blankt ;)

Men Tack återigen för att du tar upp en viktig fråga. Tack.

Reply
TERREH

Hej Kenza!

Grymt bra att du tar upp detta på din blogg, jag vill verkligen att du ska veta hur jäkla bra det är! Läste lite tidigare kommentarer, och jag kan acceptera att dina kläder av mocka och skinn är från slaktavfall. Vilket jag tycker är helt ok, trots att jag själv är vegetarian. Självklart är det alltid lite bättre om det är fejk alltihop men men. Skulle bli grymt glad om du fortsatte skriva om sånt här, om både djur och människor! Du når ut till tusentals människor. Du är väldigt bra förebild i mina ögon! Ha det bäst! Kramar Therése.

Reply
Hedda

Skämtar du eller?
Missuppfatta nu inte, jag håller helt med det du skriver – pälsmarknaden är hemsk och förslaget är skitbra.
Men, om du nu också tycker så – varför har du då nyss designat två skinnjackor för Jofama?
Känns lite som dubbelmoral.

Förutom det, du har en grym blogg Kenza, fortsätt så!

Reply
Josephine

Angående päls, kött och skinn, så håller jag med dig på allt du säger!!! Bara en sak, lidandet bakom sminket i ditt ansikte, eller ditt schampoo? Kanske borde se över det med., KRAM

Reply
Rebecka

Hej Kenza!

Jag vet inte riktigt om jag ska vara för eller emot pälsfarmning. Eftersom Sverige (och Finland, där jag bor) har en väldigt etablerad pälsnäring kommer det bli jobbigt att stänga ner alla farmer. Men varför stänga ner farmerna i Sverige? Efterfrågan på päls kommer inte minska, och då kommer istället pälsimport från Kina och liknande länder, där djuren har det så mycket sämre än här, öka. Så mängden djur kommer inte minska för att vi stänger ner farmer här – istället ökar Kinas pälsexport… Utbud möter efterfrågan.

H. Rebecka

Reply
Sofia

Fan vad bra att du tar upp det här!
Du men din blogg som är så stor kan verkligen påverka.
keep up!

Reply
-

“..Och päls är det absolut inte på mina grejer.”

Nääääääheee, erkände du inte precis att det var päls på din Canada Goose-jacka? Och tror inte att du vill veta hur gässen i din lilla jacka behandlades innan de mördades. Dubbelmoral. Bränn jackan och spela in det på video om du nu vill framstå som ett helgon. Sitt inte och propagera för socialdemokraterna heller. Det är okej att ha en egen åsikt men att tuta i dina 12-åriga läsare att sossarna är de enda som bryr sig är lite vrångt. Säger bara: Håll dig till smink och kläder i din blogg och go moderaterna.

Kenzas svar: Med mina grejer menade jag Jofama by Kenza. Jag vill inte framstå som ett helgon, för det är jag verkligen inte. Och herregud vad ni moderater blir upprörda så fort någon annan inte tycker som ni.

Reply
tina

Jag kan verkligen INTE förstå hur människor kan vara så hjärtlösa?!! Låt åtminstone djuren vara, dem har all rätt att leva sitt djurliv. Dem har inte gjort oss någonting, så bara låt dem vara. Djuren är bland de bästa varelser som finns på denna jord! Otroligt bra gjort av dig Kenza att upplysa folk om detta! Fortsätt så! :)

Reply
Lotta

Vad är det för skillnad om djuren har dödats för mat eller för skinnets skull? Precis som man kan använda syntetiska material istället för skinn kan man äta vegetariskt istället för kött. Det är ingen skillnad, det är inte som att djuren i köttindustrin har det bättre.

Kenzas svar: Det vore det absolut bästa, men jäkligt omöjligt.. Precis som så att djuren kommer fortsätta jaga varandra och äta varandra. Däremot ska du vara väldigt stolt över att du är vegetarian! Kramar

Reply
Cecilia

Få seeeeee nu, hur länge regerade sossarna innan borgarna tog över för en fyraårsperiod. Rätt många år va?

Utan att stänga ner eller förbjuda minkfarmerna. Men det är klart, passar bra att uttala sig sådär nu inför valet och ragga lättledda förstagångsväljare.

Reply
Anna

värt att tas upp, visst. dock kan jag inte tycka att det är rättvist att vinkla detta åt de rödas fördel – hoppas att folk som läser ditt inlägg inte tror att det kommer bli ändring genom att rösta rött (indirekt på kommunism).

Reply
Jossan

Jag mår verkligen pissdåligt av att se sånahär filmer… djurplågarfilmer, de är så oskyldiga små djur och fattar inte hur människor kan göra sånt! man skäms ju typ över att vara människa när man ser djurplågeri!
Fy för detta,hjärtlösa människor faktiskt!

Reply
sofia

guuud var alla whinar. speciellt “K”.

kan inte folk kolla lite bland kommentarerna innan ni börjar hacka eller?

tycker btw att det är kul att du har svarat så mycket på kommentarerna!

Reply
razone

helt allvar jag fattar inte varför folk kritiserar kenza.
Är det hennes fel att canada goose jackorna är skapade av gäss? är det hennes fel? eller är det ni pantade hjärnor, som nt kan öppna eran käft själva men såfort någon annan gör det är hon plötsligt korkad?
om ni inte kan tåla att det finns en bloggare som är socialdemokrat, och jag är det också. kan ni sluta läsa hennes blogg.

Reply
Bella

Jisses, vad det finns idiotiska människor. För det första, Kenza får för fasen skriva precis vad hon vill, och har inga skyldigheter att vara “politiskt korrekt”. Och om hon nu påverkar någon att rösta röd/grönt, vad gör det? alla röstar precis hur de vill, och man är så lätt påverkad, so what?
Dessutom så fattar jag inte hur detta kan pågå i ett Sverige som sägs ha världens hårdaste djurhållningsregler och hur en del av er verkar vara orörda av detta. Det är hög tid att gör något åt detta!

Reply
Sigg

Jättebra att du tog upp det här i din blogg Kenza! Och det är verkligen på tiden att vi byter ut den här rövhålsregeringen till en regering som faktiskt bryr sig om något annat än att sänka skatter.

Reply
becka

alla reagerar när djur “går på” andra djur… (biter varandra å liknande…) å alla undrar VARFÖR gör de så?!… varför gör människor så? mördar och slår ner varandra…. vi har ju samma beteende som djuren, inte så konstigt att de också gör det

Reply
Aino

Så sjukt att alla ska trycka ner dig bara för att du är storbloggare, dom bara LETAR efter saker att hacka på dig för. Fan alltså vad många bittra människor det finns som inte har tid för annat än att fördärva folks liv. Keep up the good work Kenza!

Reply
Tekla

Tycker det är bra att du tar upp såna här saker! Helt sjukt hur dom behandlar minkarna, själv använder jag aldrig päls, har ju ett eget skinn, så har inget behov att gå runt med någons annans skin (eller päls då)!

Reply
Marie

Jättebra att du skriver om det här Kenza! Håller helt med dig ang. skinn kontra päls också, själv använder jag skinnskor och skinnväskor, men skulle aldrig köpa något som innehåller päls. Kram på dig!

Reply
Ramona

Tänk om alla som gnäller bara kunde hålla käften och sluta klaga på det du gör. Det du gjorde nu är något helt sjukt bra! Du som har en sån tillgång till förändring gör helt rätt i att uppmärksamma andra om den plågeri djuren går igenom just nu. Jag hade inte vetat om det här om du inte hade tagit upp det i din blogg.Så nu har jag klickat mig in och skickat iväg mitt namn jag med. Kenza du är fett grym!! Fortsätt såhär!
Feting kram till dig!

Reply
Hanna

Det är rätt Kenza ! Det är hemskt och det kan man inte blunda för!Jag precis som många andra tycker detta är SÅ fel!

Reply
Carro

Jag har mejlat nu :)
Jätte bra att du tog upp ämnet.
Och alla ni som klagar på skinn, det är skillnad när man använder skinnet på ett djur som ändå skulle bli mat. Djuret avlivas och känner ingen smärta! Men dessa minkar LIDER sjukt mycket, det har beteendestörningar för att de lever för trångt! STOR SKILLNAD hur kan man gemföra det???

Reply
sandra

Heej kenza jag tycker att det är super bra att du tar upp dethär i din blogg. Jag kan inte förstå hur människor kan stödja pälsindustrin… Om man nu tycker att det är snyggt med päls så finns det ju fejk!!! Det finns ju bloggare som går och köper sinna pälsar för 15 000kr och sedan säger att dom inte stödjer pälsindustrin och hur det går till. Man kommer aldrig få ett stop på det om det inte förbjuds!! Jag har själv ett marsvin och den betyder så himla mycket för mig. När den blir sjuk bliv förkyld en gång blev jag livrädd. Måde dåligt över det och ville inte se den lida!! Människorna som äger och driver dessa farmer måste ju inte ha något vet i huvudet. Hur kan man se dessa djur lida och leva under dom konditionerna. Med öppna sår och döda djur lite här och där. Och om inte talla om dom som tar han om slaktningen. Ush nää!!!! När jag såg klippet fick jag tårar i öggonen och en klump i halsen, hur kan man göra det mot dom??? Det gäller inte bara i sverige uttan överallt i världen!!
Dethär video såg jag för några månadersen och det är det hemskaste jag någonsin sett, kunnde inte ens kålla på allt!!
://www.youtube.com/verify_age?next_url=http 3A//www.youtube.com/watch%3Fv%3Dp_jAQAQUfZo

Reply
sara

Malin postade:
Men vi behöver inte päls längre. Finns så många alternativ nuförtiden så jag förstår inte ens hur pälsindustrin kan finnas kvar.

Det finns alternativ till att käka kött också. Alternativ som dessutom är bättre för både kropp OCH miljö.

Reply
Madeleine

dubbelmoral kenza, hört det ordet förut?
Du försöker hela tiden spela bra och gullig och mogen.

waah, kom ner på jorden.
Skinnjackor, som DU själv designat?
Tror du skinnet kommer från plast eller?

ththth..

Reply
Vicki E.

För mig finns det inget värre än när oskyldiga djur skadas av oss människor. Det krossar mig hjärta och får mig att må illa när jag ser sådana filmer eller när jag läser böcker om djurplågeri eller liknande. Jag äter kött och äger vissa skinnskor, dock inget med päls. Om detta skulle då flera kalla att jag har dubbelmoral, jag kan inte säga att de har fel. Men jag skulle aldrig någonsin kunna äta en köttbit eller köpa ett par skor som kom från ett djur som lidit eller plågats!

Ni som nu klagar på Kenza och menar att hon har dubbelmoral pågrund av att hon äger skinn och pälssaker etc. So the fuck what! Hon väcker iaf uppmärksamhet för en fruktansvärd orättvisa och hon vågar dessutom besvara de anklagelser som riktas mot henne. Fy fan vad bra tycker jag!

Kenza du anar inte hur mkt detta inlägg fick dig att växa i mina ögon! Fy fan börja nästan lipa nu (Satans PMS =P), Jaja jag ville bara skriva att det var en jävligt bra grej och bry dig inte om de mindre trevliga kommentarerna ovan (inte för att du gör det…)

Kramar <3

Reply
Carin

Det är skitbra att du tar upp sådana ämnen som det här Kenza!!! Håller helt och hållet med dig!! Fortsätt så!! Älskar din blogg!

Reply
HANNA

Jag vill bara tacka för att du lägger upp sånt här på din blogg då du kan påverka andra. Glöm inte bort att minkarna inte är dem enda djuren som blir illa behandlade. Ser fram emot fler sånnahär inlägg <3

Reply
Nadia

Vet att det här har inget med inlägget att göra, men tänkte bara fråga ifall du ska resa ner till Marocko igen? :P

Reply
Josse

Jag undrar bara en sak, du säger att de är en självklarhet att skänka pengar vid “katastrofer” i andra länder. Men i Sverige då? Våra katastrofer, som t.ex hemlösa?

Reply
Karin

Fan vad bra du är! :D

Alla som säger “vad kommer lädret i dina jackor ifrån?!?!?!” och “blablabla dubbelmoral blabla du borde inte skriva om det här för du är värst själv blablabla go moderaterna” kan vara tysta tycker jag. Försöker DOM ens göra något själva för att göra världen bättre, eller sitter dom möjligtvis bara på sina arslen och gnäller på andra?

Skriv bara på det där och håll käften :)

Reply
förvirrad

Jag är politiskt obunden, men jag kan inte blunda för sådan här propaganda. Du hade lätt kunnat informera dina läsare och få underskrifter utan att ta in massor av tomma löften från partier.. Plötsligt gjorde du minkarnas rätt till en fråga om politik…. Din insats som annars hade uppfattats som toppen verkar nu mer som ett slag under bältet..

Reply
Malin

Tycker det är jätte bra att du bloggar om detta så att fler folk ser vad hemska saker som händer där ute. Det är så hemskt!! Jag kan förstå att man förr i tiden behövde päls/skinn att värma sig med för att överleva men att avnända päls från en massa små minkar när man kan ta skinn från ett störe djur. Då behöver man inte ta lika många liv!! Jag tycker att det är bra att sakerna från jofama är av skinn som ändå skulle ätas. (Detta trots att jag är vegetarian och tycker att det är fel att döda, men kan ju förstå att världen inte skulle funka om alla var vegetarianer.) Fattar dock inte att det som du skrev ovan var så viktigt att nämna att pälsen var fuskpäls, är intebpäls samma sak som skinn fast utan hår? Hur som helst så tycker jag att det är bra att du skrivet om detta i bloggen så att fler folk får veta!! ;)

Reply
zara

keep up the good work girl! starkt att du vågar ta upp sådana här saker trots att du vet att du kommer behöva försvara dig själv. kram!

Reply
Frida

Gud vad bra att du tog upp det här. Väldigt lätt att man glömmer bort att tänka på hur dessa djur verkligen har det om man inte blir påmind. Och med dina höga läsarsiffror kan du påverka sjukt mycket tror jag! Skrev upp mitt namn på listan :) kramar!

Reply
T

Vill uppmana alla att via filmen klicka sig in på Djurrättsalliansen vimeo. Där finns fler filmer att titta på, bland annat om köttindustrin och hur grisarna har det i Sverige.

Förövrigt stuntar jag i om du, Kenza, är konsekvent eller inte. Att du bloggar om det här gör att många människor som kanske annars inte skulle uppmärksammat ämnet gör det.

Människor har så lätt att skjuta undan hemska saker till någon liten vrå i hjärnan, så de kan äta sina köttbitar i lugn och ro. Konkreta bevis genom filmer som denna försvårar den processen och förhoppningsvis kan det påverka åtminstone några människor att tänka ett steg längre.

Heja Kenza!
/Stolt vegan.

Reply
Jessica

Håller med dig, jag själv är vegetarian och har varit det i snart 6år och pluggar djurvård så bryr mig nästan mer om djuren än människorna just för att människor kan tala om vad dom vill och hur dom mår vilket djur inte kan. Men självklart så klagar jag inte på folk som äter kött och eftersom du sitter och skriver att dina jackor är gjorda på slaktavfall så ser jag ingen poäng i att klaga på det, speciellt inte folk som äter kött själva eftersom då är det lika lågt.

Tråkigt nog så fyller jag 18 i nov så får inte rösta i år men det var grymt att du tog upp det =))

Reply
Nora Fazel

Dra åt helvete alla som klagar på henne. Hon tycker vadfan hon vill, vad har NI med saken och göra? Om hon nu är så jävla dryg och… whatever, så kan ni väl bara dra, som fan heller att ni lär bli saknade.

Go Kenza!

Reply
sofia

Gud vad folk klagar! Låt henne vara. Alla har sina egna åsikter. Dessutom jag tycker verkligen inte Kenza har dubbelmoral utan det är ni som förväntar er av henne att vara perfekt. Dom som klagar bakom daton brukar oftast vara osäkra små tjejer som har inget annat att göra än att försöka hitta fel på andra personer som inte ens stämmer.
” The rumors you hear about kenza are probably as fake as the bitch who told you” :P!
Kenza you go girl !
Dessutom dina jackor som du har designat är skit snygga funderar på att köpa någon av dom ((;

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*