• header

ELITE MODEL LOOK

Jag ska vara med och hjälpa min agentur Elite att hitta Sveriges nästa toppmodell!

Många av er kanske har hört talas om Elite Model Look, världens största modelltävling som pågår parallellt i över 80 länder. Vinnaren i Sverige får åka och representera Sverige i den stora internationella finalen som hålls i Shanghai i oktober. Den tjej som vinner där i finalen får ett modellkontrakt med Elite värt 1 miljon kronor.

Hur grymt låter inte det? Legender som Linda Evangelista, Gisele Bündchen och Cindy Crawford är alla tidigare Elite Model Look deltagare!

Det här är en stor chans för er som alltid ha drömt om att bli modell och nu kickar vi igång årets Elite Model Look-tävling!

Vi söker främst tjejer 13-18 år som är 170-180 cm långa. Man kan söka antingen på www.elitemodel.se (för norra och östra Sverige) samt www.modellink.se (för södra och västra Sverige). Så bor ni i norra eller östra Sverige ska ni skicka in er ansökan HÄR och bor ni i södra eller västra Sverige ska ni skicka in HÄR.

Ni kan också komma personligen och söka på våra öppna castings den 27e och 28e augusti i Nordstan i Göteborg. Jag själv kommer finnas på plats en stund på eftermiddagen den 27e! Hoppas vi ses där :)

So.. Wanna be on top? Hehe.. Tveka inte! 

Vackra supermodellen Gisele började som deltagare i Elite Model Look!

231 Comments

josefin

gud vad kul, jag är verkligen intresserad!!
Men jag är 14 och är 1,65 gör det något? Måste man vara över 1,70..?:(
SVARA GÄRNA KENZA SÅ JAG VET! Du kan kolla på min blogg efter modellbilder, brukar modellera ibland:)

Reply
e

Hej Kenza!

Vill bara tacka för en fin blogg som förgyller mina vardagar! Jag är inte modeintresserad även om det är skoj att se på vackra kläder ibland, jag har ingen koll på modeller eller helt enkelt något som du pysslar med. Men jag har fastnat i din blogg! Läser den nästan varje dag!(Skor älskar jag däremot – din kollektion är underbar! Skall gå och kika i butik nu på ett par av dem!)

Ta hand om dig!

//e

Reply
rolf

Är du för gamal att bli modell.Du skulle passa perfekt som modell.om du skulle ställa upp,då skulle du vinna direkt.du har väll alla lijer som en modell ska ha.kram

Reply
josefine

Vad roligt, skulle inte ha något emot att vara modell om jag bara var lite längre, men fick spåklart dvärg-genen :P

Reply
amanda

åh va kul! men jag, som är 1.65, har jag någon chans?

och när jag var inne på guldfynd i göteborg och trollhättan sa dem att din kollektion med smycken är försenad…. men kan du inte visa upp lite ur kollektionen här på bloggen? :) :) :)
KRAM

Reply
Charlotte

Hej! :)
Jag är 17år och 177cm lång men har ca.70cm runt midjan. Tycker du att man kan söka då? Jag kollade nämligen runt på Elites hemsida och deras modeller är ju ca.60cm i midjan.. Är riktigt sugen, men vill ju inte göra bort mig bland pinnsmala modeller. ;)
Tack på förhand :)

Reply
Sara

kan man söka dit även om man är 1,67 cm lång?? för det står ju att de FÖREDRAR de över 170, inte ett måste?

Reply
Danique

Jag presenterar i år i denna tävling att representera Spanien, mitt land, men de fångade mig. Är bland finalisterna i gjutning av Madrid:)
Jag önskar er lycka tävlingen och välja den bästa! Stor kyss

Jag älskar din blogg, du är awesome!

Reply
K

Häftigt! Hoppas det är många som söker. jag tycker du borde ansöka själv hihi, du är superfin och verkar dessutom jävligt rolig. :)

Reply
Isabelle

Hej Kenza! Jag fyller 20 snart men detta har alltid varit min dröm! Jag är 174 lång och har kropp och sinne för det här. Är det någon idé för mig att söka, eller får man inte vara över 18? Mvh

Reply
Sophie

I can’t believe you only have to be 1.70 in Sweden! Here in Holland you have to be 1.73 :( Well, I’m too short anyway but it’s close to my height: 1.67

Reply
wilma

Gud va kul! Kan man va t.ex kortare och yngre/äldre? Det skulle ju vara väldigt roligt! :D

Reply
malin

Hatar att man måste va så lång! SKulle vilja testa på det där, sen ja sätt Top Model o massa, men är ju ynka 155…. Det är nog kört för min del.

Reply
Nattis

åååååååååååååh skulle så gärna vilja vara det!! Men är 14 år och typ 1,55 så… :( Kan inte nån ha en modellutagning för korta nån gång?! :)

Reply
Nattis

Tänkte lite, du är snäll och berättar det för alla oss men varför söker du inte själv?! Du skulle lätt ta alla:) Kraaaam

Reply
M

Kul tävling, skulle jättegärna varit med men eftersom jag redan har en agentur (i New York) vet jag inte om jag får eller kan :S

Reply
isabella

Oj, hade gärna velat.
Men jag har verkligen inte tid med sånt.
Jag såg reklam för det och en snygg bild på dig i Nordstan i Göteborg idag :)

Reply
isabella

Oj, hade gärna velat.
Men jag har verkligen inte tid med sånt.
Jag såg reklam för det och en snygg bild på dig i Nordstan i Göteborg idag :)
Kram

Reply
tina

många har ju frågat & så , men jag är 1.69 , gör det något? lr måste man vara 1.70 & längre?

Reply
rebecca

om man har rätt längd är de ju bra, men om man är mer utav dom lite mer mulligare, asså ingen AS SMAL mage , kan man söka ändå ?
verkar som de är fler som undrar lite frågor angående det här , så kan du inte skriva lite mer vad som går bra och mindre bra ? :)

Reply
Kimmie

hejsan kenza!
GRYM BLOGG!
Jo jag undrade hur du gick till väga när du blev model? jag har sökt till många olika model agenturer under sommaren och bland annat elite då, dock har jag inte fått svar från alla och dom som har svarat har sagt att de skall kolla på bilderna och överväga eller något!
Kan du ge mig några tips på vad man skall tänka på när man går på ett möte och vilka sorters bilder man skall skicka! jag har bilder på mig på min blogg om du tyckte någon var värd att skicka in…

Kramar
Kimmie

Reply
Emma

Snälla snälla kenza om du ser detta så ta upp det i bloggen eller svara. Kostar det något om man går vidare?

Reply
Ellinor

Då är jag för liten ännu…. bara 11 år…….
Men jag skulle ändå inte ha nån chans att bli modell.

Undrar bara hur många besökare har du ungefär per dag ?

Reply
therese

när jag klickar på “ansök här” kommer det upp något helt annat, du skulle inte orka skriva vad sidan heter? :)

Reply
Signe

Åh fyfan va kul det hade varit! Men sånt vågar jag inte! Tänk så många snygga, smala och långa tjejer som kommer vara där liksom…

Reply
julia

Synd att jag inte är längre, att bli modell var min dröm tills för något år sedan. Då gav jag upp eftersom jag insåg att jag skulle bli alldeleds för kort, haha.

Reply
Ronja

Hej kenza! :)
Undrar som många andra om man MÅSTE vara 170?
Om man är tillexempel, 165, kan man inte söka då? :(
svara gärna så jag och många andra vet om man har någon chans.
Kram ronja

Reply
sofia w

coolt har alltid viljat bli model , men är ite vid 170 . får man inte vara med om man är under 170 ?

Reply
Josefin

Hej! Jag är verkligen jätte sugen på att söka men jag är bara 167 cm och undrar ifall de där 3 centimetrarna har så stor betydelse? Det står så lite info om det där på hemsidan så det vore bra om jag fick svar! :)

Reply
Natalie

Kan inte fatta att jag skriver det här men ändå. Har flera gånger funderat på att bli modell, sökt till ett par olika argenturer men inte hänt så mycket. Har kanske inte de “rätta” utseendet.
Nu är jag 20 så är lite äldre än vad som kanske söks, men blir ju inte ygnre så ska jag göra något så kanske det är dax nu.

Det jag vill fråga är om det ens är någon idé att söka om man är 20 ?

Mvh Natalie

Reply
towää

gud va kul!
på ansökan ska man lägga upp en bild på sin kropp?
hur ska man tolka de. du måååååste svara!:)

Reply
Gabriella

Hej,

jag har en liten fråga ang. ansökan där. Jag är 20år, väldigt lång och smal – men jag är vindögd och har inte världens bästa hy. Är det någon större idé att söka när man är vindögd?

Tänkte fråga dig eftersom att du är lite insatt i branschen ;)

Reply
malin

synd bara att som modell måste man vara pinnsmal som hon på bilden så jag har ju inte en chans att vara med som har lite mer former.. äckligt jävla ideal

Reply
Love fashion

Kenza podria ir tu! si si ..
o No PUEDE apuntarte si Tiene una esperiencia modelaje ? ¿
permitirian de Argel un 1.68cm ? ¿
Por favor Contestame wapa , Estoy interesada = )
Gracias !

Reply
Julia

så man får inte söka om man är kortare än 170? Man kan ju faktiskt lyckas endå!

Reply
dine

Hej:) Jag har velat bli modell sen i trean typ, och innan dess var det nog prinsessa som gällde.
Jag fyller 14 om ett par veckar och jag är runt 1,62 lång tror jag, alltså för kort. Om jag fick välja en längd bara sådär skulle jag säga typ 1,73. Jag tror jag kan bli så lång, eller i alla fall 1,70.Har ju endå ett par år kvar att växa.
Tycker du att jag ska söka endå? Är det någon vits?Jag vill, vill,vill verkligen, men man kan ju inte vara 1,70…kan man bara skriva att man är det i alla fall och så får de se sen?
kram, din blogg är bäst:)

Reply
viktoria

Vilken tid ska man vara på plats? Vad ska man ha på sig? Tacksam för svar

Reply
Isabelle

Jag tycker det är jätte tråkigt och orättvist att man måste vara över 1.70, själv är jag bara 1.64 och vill så otroligt gärna bli modell. :/

Reply
Tove

Fan , 12 år och 163 ;p
men om nåra år ( och cm längre ) så ska jag slå världen med häpnad . remember my name ;)

Reply
Jennifer

Jag tycker det är diskriminering för dem som är korta. Jag vill bli modell men jag är bara 155cm fast jag är 17år. Jag undrar om man kan söka någonstans för ansiktsmodell, reklammodell eller liknande. Skulle vara tacksam om du svarade på detta.

Mvh Jennifer

Reply
cccccccc

Verkar kul men vågar absolut inte.. är inte pinnsmal och är inte vacker elr något sådant.. och ofta JAG har en chans hahha.. men ska bli spännande =)

Reply
nicolebica

Oh, jag hade jättegärna velat.
Men är 12, så för liten, och sedan är jag väldigt kort, bara 158, så för kort också.. SUCKS :(
Ska ni inte ha något sånt här igen om några år?

Reply
linda

hej kenza jag är bara 1.65 cm lång tror du det räcker , det är den absolut bästa chansen för mig men är 5 cm för kort . snälla skriv om du tror att det går pusss

Reply
HANNA

låter riktigt najs :D Jag är 14 och 1.76 typ och väldigt smal.. och blond. men är inte 14 för lite ? :)

Reply
Elena

Hej Kenza!

Jag bor i norra sverige och vill söka, men när jag klickade på länken som du har med i inlägget så står det “Model Look 2009”. Kan jag söka där ändå? Provade även att gå in på elitemodel.com men där står det bara information om händelsen, det finns ingen länk till att ansöka,eller ska man ansöka till tävlingen på samma sätt som man annars skulle ansöka till elite?

Tacksam för svar,
för jag vill verkligen söka!

Reply
Jaag

Jag gråter snart.. Jag vill inget hellre än att blir det! Men jag är inte bra på engelska och just nu har jag fått ful hy, av någon konstig anledning, för.. Jag har alltid haft fin.. Jag är 19 år också. Men men.. Ger väl upp min dröm. Fast jag sagt att man aldrig ska ge upp!

Reply
Carro (;

Hej Kenza! Måste man vara exakt 170 cm för att kunna bli modell? Jag är 1.65 och 14 år och tycker jag är ganska lång! Ens dröm ska väl inte få krossas för att man är 5 cm från att få chansen? -.-

Reply
Patricia

hm.. jag är 174 cm men inte sådär pinnsmal, typ smal men inte pinnsmal. skulle vara kul att söka ändå! :) min storasyrra är 183.. alltså för lång, hihi

Reply
F I L I P P A

synd att jag är så kort :( har velat bli modell ett tag och har fotats för intersport, ellos, nellyKIDS, hehe :D du borde söka kenza, avgudar din kropp och ditt utseende och ditt hår! ALLT! :D vet du någon agentur som “söker”/”tar in” modeller som är kortare än 170? :D svara gärna kenza, skulle vara så snällt av dig, jag är 14 så man kanske måste vänta några år? svara gärna på mailen eller i bloggen, kram

Reply
E

Hejhej,jag är en tjej på 14 år och 182 .Skulle det vara ngt? Skulle ju alltid vara kul,eller är det speciellt den längden,Stop vid 180?

Reply
Carolina ♥ [Fotograf]

Hoppas du läser vad folk kommenterar på detta inlägget. Dem önskar de var smalare, längre, snyggare… Hade hoppats du inte skulle delta i någon modelljakt för att visa dina läsare att alla duger som de är. Men tydligen krävs det rätt längd och kroppsideal för att delta i den tävlingen du är med i, och det hoppades jag inte om dig för du är alltid en sån bra förebild för dina (speciellt yngre) läsare.

Reply
E

jag är 165, det här är verkligen min DRÖM, de föredrar ju modeller från 170 men då måste man väl inte vara exakt 170?
men jag track på länken för att ansöka men man kunde bara välja från 170. Jag är extremt ledsen, SNÄLLA Kenza jag ber dig svara på det här.. :(
Jag tycker verkligen att jag har en bra kropp och ett bra ansikte, så därför vill jag jättejätte gärna att du svarar på det här, fan vad jag är besviken.
svara snälla. :(

Reply
Louise

Hej kenza! Jag skulle gärna vilja söka in men jag är 1.69, går det ändå, hör av dig snälla!
kram

Reply
madds

Hej Kenza, jag har en kompis som är nybliven modell, men jag bad henne söka in till det där! :P Elin Gustafsson!
Vet inte riktigt om den kom fram! är det du som kollar på sånt? Hihih
Skulle bli så glad om hon kom med, :D
Tack

Reply
Emelie

när man ska skicka in ett foto står det att man inte ska ha smink och man ska foto på kroppen. Då undrar jag det är med kläder? haha jag mena man ska inte ha bikini eller något? Bara undra så man inte misstolkar det. Skulle vara extremt pinsamt ! Tacksam för svar så jag slipper antagligen skämma ut mig.

Reply
Sara

varför finns det här inte i finland? i så fall sku jag söka genast, har alltid villa bli modell, har också lite exotiska drag, är också själv halvmarockansk.. skulle ännu vara perfekt längd, 176..fast vikten var väl lite för mycket :P

Reply
Rebecca

Känns ju så upplyftande att man är för gammal för att bli modell… det är ju oftast inte så att man som, säg 23-åring ser gammal och hängig ut… vet du varför det är så låg åldersgräns? Har alltid undrat…

Reply
Rebecka

Vet självklart att det inte är du som bestämmer ålder och längd men jag tycker 13 år är alldeles för ungt, då är man ju fortfarande ett barn och inte färdigutvecklad ens. Vad tycker du om den låga åldern? :/ Kram

Reply
julia

Åhh vilken tid kommer du att vara där!? jag kommer iallafall gå in på nordstan efter skolan för att se om du är där:D

Reply
Sofie

hej Kenza! jag har velat bli modell hela livet. jag är 16 år och 1.74cm lång! men mitt problem är att jag har tandställning.. som jag ska ta bort om ca. en månad. man kan inte söka ändå? eller hur vill dom att man gör?
skulle bli riktigt glad om du svarade
MVH Sofie

Reply
Franziska

Jag är 16 år och ca 1.74 cm lång. Folk har frågat om jag är modell och att jag borde bli och så. Men jag har ingen tidigare erfarenhet över huvud taget.. är det ett krav? :)

Reply
Vera

Hej, det låter helt fantastskt!! Men jag är femton och ca 165, kan man söka då? :)

Reply
Lina

Hej! säker på att det inte var från 14? för det stog på deras hemsida… komer det en ny tävling nästa år? skulle vara sjUUUUUUUUkt tacksam för svar, är nämligen 13 och 167 :)

Reply
Elsa

Du skriver att man kan vara 13 år, men på anmälningsblanketten är 14 det minsta.

Reply
Florentina

Hej Kenza, du är så vacker! Blev glad att se detta, så jag skickade in en ansöken, man vet ju aldrig:) Ha det så bra Kram!

Reply
Caroline

Låter lockande :D Blev faktikst frågad av en modellscot från Mikas i sommrasi stan, men jag är 13 och 1,68 så jag skulle vänta tills jul men Elite är mycket större ju..

Reply
johanna

Jag är väldigt intresserad , men är dock för kort. Vet du någon annan tävling eller liknande som man kan skicka in till, där det inte gör något om man är kortare..?

Reply
D;

ÅÅh guud va roligt! Jag är 14 år men är 167 cm lång, med långa ben och smal! synd bara att jag inte är lite längre och har tandställning:/ Hade varit så roligt, vill verkligen göra det. Gör det något om man är några centimeter för kort? :)

Reply
Lajke

Menar du inte att det här är vår stora chans att bli modell om vi når upp till kraven – längd, BMI, vikt, utseende…? Jag fotar mycket själv så förstår ju att modellen måste vara speciell på nåt sätt, men gillar inte riktigt att du stödjer det :( Du brukar vara så bra på sånt annars… kanske du kan få igenom nåt, vem vet?

Reply
Matilda

Asså gud vad jag vill va meee! är 14 år och 170 lång, fasen att man ska bo så långt ifrån då :/

Reply
Sara

Hej Kenza!

Jag undrar bara om bilderna på ens kropp ska vara fullt påklädda eller i underkläder?
För övrigt vill jag bara säga att du har en grym blogg och inspirerar mig både klädsmässigt och med din positiva attityd! kram :)

Reply
Linda

hatar att man måste vara så låååååång :P haha Kör för korta modeller ist, säg det till dem ;)

Reply
hanna

åh så kul att dom har startat något i sverige för har alltid viljat det. skulle gjärna vilja men man är ju för kort också, hehe.. :)

Reply
Maria

Hej Kenza!
Jag har provat att ansöka nu, men det går inte! Jag söker från norra sverige, och då när jag fyllt i alla fält så klickar jag vidare.. och då är alla fält tomma, och det syns inte att man skickar med bilder. Ansökan skickas som den ska, men det verkar ju som om ingenting har skickats? Vore jättebra ifall du kunde kolla, eller fråga om det är fler som har haft problem med det? :)
Kram /Maria

Reply
linnéa

så fruktansvärt synd att jag bara är 166, vill verkligen så sjukt mycket.
men det kortaste alternativet är 170.
sucks to be shorter, men kan ju tyvärr inte rå för det.
:|

Reply
Jenny

Hade varit skoj att testa vars man kan komma, men är bara 164cm, så det är väl ingen idé att försöka ens :P

Reply
Emma - ROCK THE BLOGG

Ha ha,, tro det eller ej,, jag representerade Sverige i den tävlingen,, fast 1990!! ha ha,, många av er läsare fanns knappt då??! ha ha,,

Men det var kul, i Brasilien

Kram kram

Reply
Rebecca

Shanghai är dessutom en härlig stoooooooooooooooor stad med många fina och trevliga nattklubbar :) Dock så är det ju tillåtet att röka inomhus på alla dessa.
Däremot stänger de inte framåt morgonkvisten, mina kompisar är aldrig hemma förrän 8 snåret medan jag brukar sticka vid 6 :)

Reply
Evie-Lynn

Faan faan jag vill också är 165 cm varför ska livet vara så himla orättvist för oss shorties :( hehe

men tydligen är jag för gammal ändå? är 23 lol

Reply
Jessica

Vadå va mellan 170-180? Jag blir förbannad på sånt! Varför skulle man inte kunna va nästa top modell om man är kortare? Det är ju inte längden som gör en människa vacker

Reply
Tove

Haha känns så frustrerande att man är 2 cm ifrån att kunna söka.. Liksom, mät upp 2cm mellan fingrarna.. Fast å andra sidan så är dom flesta toppmodellerna uppåt 1,80 så det lär väl märkas om jag ställer mig där bredvid ;p
Ska ta viljestyrkan och växa 2 cm till nästa år!

Reply
Evelina

Jag blir så ledsen att du kan stå upp för att ge så unga tjejer komplex över sina kroppar Kenza. Och nej alla tjejer under 170 eller med kvinnliga former, ni kommer INTE att komma in, gå in på elite models hemsida så kan ni klicka er fram och se hur tjejerna ser ut där…

Alla tjejer som vill bli modeller som och inte är spinkiga och långa, sök till veckoreyns modellargentur (de tar in tjejer i alla åldrar och kroppsformer). Gå in på http://www.veckorevyn.com och klicka er vidare för att söka in.

Stå upp för sunda ideal,modebranchen måste inse att unga kvinnor idag inte ser ut som Barbiedockor!

Kramar från Evelina

Reply
E

Kenza snälla svara, jag vill verkligen veta om man måste vara minst 170 cm för jag är 165,
Jag måste veta.. svara tack :)

Reply
Rebecca

Trist att man har hunnit bli både för gammal och för bred om häcken! Haha.

Annars råder jag alla som kan att söka, Elite Model Look är en av väldigt få seriösa modelltävlingar.

Reply
Linda

MEEEEEN KAN DU INTE HA EN MODELL TÄVLING FÖR KORTA MÄNNISKOR! VI SOM ÄR TYP 1.62!!! SWEDENS NEXT PETIT TOP MODEL!?!?!? SNÄLLA!!! FAN ATT MAN ÄR KORT :(

LOVE UR BLOG BTW! KRAAAAM!

Reply
Jonna

DAGENS FRÅGA: Är inte den tävlingen någonting för dig? Skulle du kunna tänka dig att anmäla dig?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*