• header

Koh Tao

Hej allihopa! Klockan är halv åtta här i Thailand och jag sitter i lobbyn på bungalow-hotellet vi bor på och bråkar med internetet. Seeegt!

Vi är iallafall framme på Koh Tao nu! Igårkväll landade vi på Koh Samui efter några dagar i Bangkok, vi tog in på ett hotell nära piren för att sedan ta speedboat till Koh Tao tidigt imorse. Eller nej, inte speedboat. Snarare SPYBÅT. Jag skämtar inte, det var det stördaste jag någonsin varit med om. Resan tog två timmar och båten stannade på tre ställen, efter första stället började den köra riktigt fort och guppade på vågorna som fan. Personalen började gå runt och dela ut spypåsar och sedan var spyfesten igång. Typ ALLA satt och kräktes, hahaha.. Det var helt sjukt!!!

Jag mådde illa av guppandet och såklart av att se alla sitta och spy bredvid mig. Jag trodde att jag skulle kunna hålla mig men när vi började sakta in för att köra in till stranden här på Koh Tao så kunde jag inte hålla emot längre, så jag joinade spyfesten. Vi alla satt liksom och tittade omtänksamt på varandra mellan spyattackerna. Vi alla satt ju i samma båt (HÖHÖ) och visste precis hur dåligt alla mådde.

Mysigt va? Jag fasar inför båtresan tillbaka… Men nu sa vi njuta av denna ö ett par dagar! Idag har vi bara legat på stranden hotellet ligger vid men imorgon ska vi hyra fyrhjulingar och åka runt hela ön, stanna på små stränder osv. Koh Tao rankas som en av de finaste öarna här (speciellt vattnet som är grymt att dyka & snorkla i) så det ska bli kul att se hur det ser ut! :)

Nu ska jag tillbaka ner till vår bungalow. Vi ska göra oss i ordning och sedan gå ut och käka. Nu har vi käkat riktig thaimat i flera dagar så nu är jag sugen på en fet pizza, har ju knappt någon tunga kvar efter alla starka kryddor.

Hoppas att allt är bra med er iallafall! Bloggen kommer lida här på Koh Tao eftersom att internet knappt funkar, men när vi är tillbaka på stora ön Koh Samui igen så lär det gå lite bättre. Men vi hörs nog imorgon igen! Så länge – puss puss puss!

Vid vår bungalow

Min älskling

Det går inte att beskriva känslan att ha lämnat iskalla Sverige för denna vackra miljö!

Haha, finn ett fel

269 Comments

Matilda

Usch.. Jag har också varit på en sån där “spybåt” en gång på Cypern.. Det var verkligen inte roligt, men jag lyckades i alla fall hålla mig från att spy. Vi skulle egentligen kollat på delfiner, men vi fick en annan upplevelse istället. Haha, usch fy fan.

Reply
Elloooh :D

hej kenza :D hoppas du har det riktigt bra där i thailand :) jag har också varit där det är riktigt skönt ;D jag tror att felet är när nån där gör nån kullebytta :D

Reply
Emelie

Hej Kenza! Jag älskar verkligen din blogg och jag läser den flera gånger per dag. Jag tycker att du har den bästa bloggen av alla som jag har besökt, du kan väl besöka min blogg? det skulle vara jätte kul, och så kan du väl slänga in en söt kommentar så att jagvet att du varit inne och kollat? :D <3 kraam!

Reply
amanda

Haha, jag älskar “kunde inte hålla emot längre, så jag joinade spyfesten”´

Reply
Blerta

Haha va fan gör han på tredje bilden :o gör kullerbytta bakåt eller HAHAHA dör av garv, du är ju fin som vanligt :)

Reply
Jali

HAHAHAH Aleks som ligger omvänd där bak, antar att han försöker göra en kullerbyta, eller så ligger han bara tvärtemot alla andra hahah!

Reply
Emelie

Så fint! :D Hoppas ni mår bättre nu efter båtresan. höhö.
Ha an TOPPEN semester i Thailand nu. Är faktist lite avis.

Reply
Jojo

Ser ju inte så tråkigt ut. Åker själv till thai i februari,undrar vart du bokade restaurangbåten ni var på??
Tacksam för svar!

Reply
Sara

Var på Koh Tao i tre veckor i somras, bästa ön :D Passa på att snorkla! Och internet är inte så dåligt, jag använde det både o bungen samt på ett café.. :D

Hoppas du går till Nid’s Kitchen, bästa Thaimaten ever!

Reply
det vill du allt veta va..

kenza är det du som gör en eller försöker göra en kullebytta hahahahahahah :D

Reply
sandija

heej kenza! :D jag hoppas du svara på min svara. jag undrar hur mycket kosta när du använda internet i Thailand. För att jag ska åka dit i 30 dec, vill gärna ta med data. Men hur mycket kosta det?

Reply
Linda

När du kommer till Koh Samui måste du äta på ett ställe som heter Zico’s, ligger i Chaweng. Det är mycket dyrare än ett vanligt thaiställe, men GRYMT god mat. Du gillar ju äta, hehe. Det är brasilianskt och har sambadansare, grillad mat som de serverar på stora spjut och en buffé med en massa tillbehör. Så jäkllllaaa gott! Finns ett typiskt enkelt thaiställe som är väldigt stort och känt där (plaststolar etc), Niras heter det. Super god thaimat.

I Chaweng har de även en bar på en topp som har värsta utsikten, minns inte namnet bara….

Sanden på stranden i Chaweng är jätte fin. Även om det är mycket större där och lite turistigare…eller mycket mera turist.

Ha en fortsatt fin semester….

Reply
Johanna

Va tusan gör den kvinna/mannen som ligger vikt med benen över huvudet? Haha !

Reply
Josefine

Hej hej! Landade precis i Sverige efter 3 veckor i Thailand bland annat 5 dagar på koh tao! Vi bodde på sairee cottage på sairee beach.. Grymt bra boende och mat .. Vi åkte moppe på ön.. Vääääldigt dåliga vägar till stränderna.. Rekomenderar longtailbåt så kan ni passa på och snirkla på alla vackra ställen :)) njut av semestern!!

Reply
ville

Det där med att hyra fyrhjulingar/vespor på Koh Tao rekommenderas inte. Är svinbilligt att hyra men minsta lilla skada, och då menar jag verkligen lilla, får ni betala galet överpris för. Men om ni absolut ska hyra se till att göra det på ett ställe som ligger lite utanför. Kan inte komma på namnet men ligger mittemot ett internetcafe och precis jämte öns bästa restaurang. Precis efter en backe och Bungalows

Vet inte om den beskrivningen var speciellt hjälpande men tycker absolut inte att ni ska hyra överhuvudtaget. Min kompis ramlade med sin när vi var där. Vespan klarade sig jättebra (hon med btw) och vi körde vidare hela dan. När vi sen skulle lämna in fick vi betala 24 000 baht för enbart repor.

Reply
maija

finns åksjuketabletter att köpa på apotek i thailand. De tog jag när åkte speedboat, och de hjälpte!

Reply
Amanda

Hej Kenza! Jag skulle vilja be dig om lite tips ang Thailand! Det är så att jag och min pojkvän tänkte åka i väg i 2veckor i mitten av april (under påsklovet). Har försökt att kika runt lite på internet om vilket ställe folk rekomenderar. Hittar inte något speciellt så tänkte höra med dig vad du rekomenderar? Vi tänkte bara ta en flygstol ner för att sedan hitta hotell i 1 vecka sen åka vidare till något annat hotell i ytterliggare 1 vecka! Skulle uppskatta svar till 1000!

Kram!

Reply
Jeanetta

Hahaha, exakt den båten åkte vi med och jag trodde med att jag skulle klara mig, men fytuuuusan jag joinade spyfesten jag med. Hihi, tycker dom faktiskt kan varna innan. =o Längsta båtresan nånsin!

Reply
Jenny

Jag tycker att jag känner igen mig.. Heter stranden ni bor på Sairee? Jag och min pojkvän bodde på Ban’s 2008. Ser ut som eran bungalow ligger granne med Ban’s restaurang… Det ser så sjuuukt härligt ut.. Längtar tillbaka….

Reply
nicki

stackars dej,jag hatar när folk spyr usshhh har själb blivit nerspytt av min kusin som va full inuti en taxi,ville döda han haha

Reply
Therése

Åååå man blir deprimerad över att vara inne på din blogg just nu. Själv är helt insnöad här i Sverige medan du kan gå runt i bikini varje dag…

Haha snygg kullerbytta förresten ;)

Reply
Elina

Hade inte haft något emot att få vara i där du är just nu, haha. Här är det -6 grader och snöar. ;_;

Reply
Julia

Åååå jag vet precis hur det är att åka båt till en ö i Thailand! Alla är bruna som brownis men blir viiita i ansiktet av illamåendet av det guppande vågorna haha
men det är det värt!

Man måste ha varit i thailand för att verkligen förstå vilket underbart land det är!!!

Hoppas ni får det underbart <3<3

Reply
gabriella

hahah,är det du som gör kullebyttan där borta? :D
haha söt du är kenza!

Reply
Märta

Hej! jag var på Koh Tao i somras, på bild tre ser man en resturang bakom dig den kan jag verkligen rekomendera, man kan beställa in grillar till bordet där man grillar maten själv, SUPERGOTT jag lovar!! :) Sen akn jag även rekomendera att ta båten över till Koh Ngyan något vackrare ställe tror jag inte det finns!
Hoppas mina tips hjälper
Kram

Reply
Nathalie

Jag var ju på koh tao i mars och det är verkligen underbart där! Om ni vill festa måste ni besöka lotus bar det är nog det roligaste festställe jag vart på och då har jag varit på många ställen.

Kram

Reply
A

Hej :-) Jag undrar om du inte kan lägga upp ett inlägg om tips hur man ska sminka sig till Nyår. Skulle var snällt!

Reply
Jennifer

De flesta restaurangerna här nere har wifi.
Cafe del sol nere i maei haad har absolut godaste glassen o gratis wifi :)

Reply
Tina

Hej kenza, jag har en fråga jag känner igen din pojkvän jag har sätt han förr och han står o kollar på tjejers bröst o sånt vislar, tror du att han är otrogen ??

Reply
ullis

Mysigt det låter.. Själv befinner jag mig i Phuket.. Naiharn med andra ord..:) var på koh lanta för en vecka sen:)

Ha så mysigt:)

Reply
esther

ar pa koh samui nu! hoppas jag ser dig nar du e har! har spanat in massa grymma stallen!

Reply
Sheila

Haha felet!! ;D
Nu är jag hemkommen från min Mexicoresa och jag bjuder på massor av bilder, kika in om du vill :)

Ha det fint!

Reply
Natali

Fy fan, låter så himla äckligt. Jag hade hoppat och simmat till ön, hajar eller maneter, hellre det än att sitta och spy en hel resa. Fy fan.

Reply
Katarina

HEJ!
Jag är på koh tao just nuu!! för min pappa bor här så jag hälsar på honom :D jag har varit på koh tao typ 5 ggr så jag kan ju tipsa lite;)
åk till tanote bay uuunderbar snorkling!! men väldigt farlig väg dit så ta en taxi.
shark bay är MYCKET fint, om man snorklar lite längre ut kan man se hajar. jag va där igår och såg hur många som helst plus en stoooor sköldpadda. :D
Koh tao är en paradis ö! det finns stränder här som du inte hitta någon annan stans!

Reply
pauline

ta långsamma båten tillbaka, den brukar gå mitt på dan. billigare och STÖRRE båt, typ som en lastbåt. Gungar inte lika mycket som dom små speedbåtarna :)

Reply
Eva

haha. ja har också åkt den båten. värsta ja vart med om. mådde så sjukt dåligt. satt kvar till sist när vi skulle gå av. var så sjukt skakig att jag inte kunde resa mig. hoppas ni slipper nå mer såna turer. ha en fortsatt trevlig resa!

Reply
miranda :)

hej! jag var på ko samui för ett tag sen och jag bodde på ett sjukt bra hotell, med bästa resturangen, härlig pool och mysig strand! hotellet heter någonting med “Peace resort”, så bra! aja, bara ett litet tips :D ha en härlig semester!

Reply
Keela

fyfan vad vidrigt, era stackar! Jag hade fått panik på en halv röd om jag varit på den båten har något så frukatansvärt svårt med spy. USCH, hoppas färden därifrån blir bättre.

Dmo gångerna vi åkt speedboat har det gått superbra med alla som varit med. rätt skönt! :D

Reply
fäni

Fyfan det är inte sant… Har ni er bungalow sådär nära vattnet som på sista bilden? GOSH! :(

Reply
Åsa

Har du ingen åksjukemedicin funkar det faktiskt med en shot alkohol istället. Det gör balansfunktionen i hjärnan mindre känslig, och det är balansen som kommer i obalans när man blir åksjuk.

Reply
Hanna johansson

Det gäller att ha tur när man åker dom där båtarna… ena dagen är det hur lugnt som helst på havet och då är det bara grymt mysigt att åka den båten..medans det (som i ditt fall) kan vara helt kaos på havet. Jag har själv varit med om båda påväg till Koh tao! Försök passa in dagen rätt med andra ord! :)

Reply
Jag

Hon menar att det nt finns något fel och att det är helt underbart!!

Bli så bruuuuun som du kan Kenza :*

Reply
leah

HEJ HOPPAS VERKLIGEN ATT DU LÄSER DETTA FÖR JAG HAR VARIT PÅ SAMMA BÅT O VA MED OM SAMMA SAK, USCH O FY! MEN SOM TUR E GÅR D ANDRA BÅTAR, SOM DOCK GÅR LITE LÅNGSAMMARE MEN DOM GÅR EJ PÅ VÅGORNA O DÄRFÖR SLIPPER MAN SPY-FESTEN!! haha, lycka till…

Reply
Zlatija :D

Är felet på den sista bilden personen som slår en kullebytta, eller är det möjligtvis du xD?

Reply
Felicia Ganz

Ser hur mysigt ut som helst, min mamma och hennes man är också i thailand och åkte den 22.a till krabi med samma plan som ni och ska vara där i 3 veckor :P

Reply
nicole

Tänkte tipsa om sjösjukepiller till hemresan, finns att köpa på alla apotek( de är gula och kostar ca 10 bath) har åkt denna båt ett antal gånger och alltid ätit sjösjukepillerna och aldrig ens haft tendens till att spy! har bara skrattat åt alla andra! Men däremot blir man törstig av dem, för de e vätskedrivande, så ta med vatten!
Hoppas hemresan blir bättre nu!
Ha en trevlig semester:-)
Ps. finns två olika sorter en sjösjuke piller och en med sömnmedel i så ta rätt!

Reply
emmy

hur ska du fira nyår?:)

Tips om hur man kan få en svart vanlig klänning se glammig ut på nyår? :p

Reply
agnes

var i thailand för 3 år sedan, åkte samma jävla spybåt
alla utom 2 spydde!

haha, feel bad for u

Reply
hazel

kenza du är så fin asså jag är så avensjuk på diig!! jag önskar mig att vara fiiiin som diiig du är så himla fin ååååååååå vill också bli så fin du tar på diig varje dag olika kläder och fina duu är kaaatt!! Men du kan också kolla på min blogg om du vill .. om du inte vill kommentera elr kolla de behövs inte :) roligatjejernaa.bloggplatsen.se

Reply
Sarah

Hej!
Jag har varit både på Koh Samui och Koh Tao, jag vill bara ge dig ett tips!
Precis utanför Koh Tao ligger en liten ö som heter Koh Nagyuan, det är en otrolig ö med bara några få hus. Ön består av 3 sammanlänkade miniöar som binds ihop med en sandstrand.

Jag rekommenderar er verkligen en dagstur dit!!

Reply
Sophia - Mitt liv i Los Angeles

Åh för exakt ett år sedan befann jag mig också på Sairee Beach! Gud jag saknar det så att det gör ont!

Tog även mina två dykcert där. Det bästa jag gjort i hela mitt liv och jag rekommenderar er att testa på det när ni ändå är på den största dykön i hela Thailand! Hoppas ni inte är rädda för valhajar bara ;) Ingen fara, de är vegeterianer…

I vilket fall som helst, njut av den underbara ön som fick mig att besöka den 3 gånger. Ni har säkert redan upptäckt baren Lotus som är fantastisk. Annars finns också Fishbowl i andra änden av stranden. Restaurangen tillhör Ban’s Diving Resort och de brukar ha roliga fester med glada dykare!

Reply
Louise

tror faktiskt inte det är varken kenza eller pojkvännen!
de är en man som gör yoga eller liknande haha! men riktigt go bild måste jag då säga :D

Reply
Yvette

Hahaha, fyfan vad äckligt med spykalas på båten! Jag skulle ha dött :-( Ok, ska inte säga nåt, slirade runt på några spyor på en festival förra året, men ändå.

Reply
Viola

Hej kenza, jag undrar hur du fixat en såndär översättnings-sak på engelska? När jag försöker får jag den bara på svenska :(

Reply
R

Haha, fy fan, vet precis vad du menar med spy-båt. Skulle åka “delfintur” på Teneriffa men det slutade med att alla skrek och ville hem. Jag var nog dock den enda som spydde…

Reply
Frida

inte alls avis;) jo fy fan. bara nyår att se fram emot här hemma. sen får det ta och bli sommar. såg ju vääääldigt mysigt ut det där:)

Reply
Lollo

Kolla in min blogg, där kan ni läsa om mode, min vardag och massor med foton på allt från fester till skolan :D

Reply
röv

Var precis på det hotellet ni är på nu bästa hotellet på hela koh tao. Bästa dykhotellet också så passa på att testa & dyka med den bästa personalen. Ni måste också förbi Lotus bar längre ner längs stranden bästa röjet på kvällarna!

Reply
Lowa

Koh Tao är ju lätt det skönatse stället att vara på. Helt avslappnad stämning, helt rätt ställe att åka till (efter typ Fullmoon och Koh Phangan) när man behöver lugna ner sig lite.

Reply
Melica

Åh skulle göra vad som helst för att få gräva mig ut ur huset och ta första flyg till varmare breddgrader!
Gillar felet!

Reply
anna

Kenza! om ni bor på sairee beach så måste ni äta på papas tapas och även gå o dansa o dricka drinkar på lotus!!
jag tror att Tyra vet vem en av kockarna på papas tapas är, han är nämligen från norrköping!
Kanon bra restaurang!!! gå dit!
njut o ha en underbar fortsatt semester.

Reply
Ida

Jaghar också åkt båtarna, först gången var allt jättebra! Men andra gången var vi beredda på samma fridfylla tur men icke. Asså du beskrev det bra så jag vet exakt vad du menar.! folk stod och kräktes över räcket och alla toaletter var upptagna HA-HA!

Reply
alicia

uuusch det är så hemskt!
När jag och mina vänner var i alanya i somras åkte vi på en båttur och alla mådde prima, utom jag såklart! Det var 40 grader och jag mådde dåligt så in i helskotta. Så visste jag att ÅH vad roligt, 4 timmar till ska jag vara på den här förbannade båten. Men kul minnen efteråt haha :-)

Reply
Emma

Tips om du mår illa på båten när ni ska hem igen:
Ät saltlakrits!
Lägg dig ner på golvet! (Om det finns plats)

Då brukar det kännas bättre :)

Reply
Tette

Usch och fy för spybåten men jag tycker det verkar som att det VERKLIGEN var VÄRT det! God fortsättning!!

Reply
Marie

åh gjorde samma resa som du gör nu för 3årsen från koh samui till koh tao, Koh tao är helt underbart! har för mig att det vär från koh tao man kunde åka till ett ställe som bestod av 3öar som satt ihop med en sand strand som sedan försvinner när det blir tidvatten (eller tvärtom :P)… Kommer inte ihåg vad det heter nu men fråga folket där det är bara ett måste att få se de tre öarna!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*