• header

Jofama by Kenza S/S 11

Det är med stor stolthet som jag presenterar min lilla minikollektion Jofama by Kenza S/S 11!

Detta är nu tredje våren jag släppt plagg tillsammans med dem. Jag började våren 2009 med skinnjackor, till hösten släpptes den populära bikerjackan (+ väska & kjol), våren 2010 kom bikerjackan tillbaka i härliga vårfärger och hösten 2010 släppte jag en tuff jacka i lite lätt slitet skinn med fårpälskrage som även den blev riktigt poppis! Och nu, våren 2011 kommer jag (förutom gamla bikerjackan i en schysst blå färg) med något nyare.

Två jackor i armystyle med markerade axlar. Den ena militärgrön med avtagbara kedjor och den andra svart & full med nitar på axlarna, för den som vågar. Jackorna är gjorda av fin mocka och priset för den gröna (som även kommer i en vårig kamelfärg) ligger på 2195:- & den svarta med nitar kostar 2495:-

Efter att själv har varit på jakt efter de perfekta skinnbrallorna och skinnshortsen, men ej hittat några, så tog jag saken i egna händer. Shortsen är lite höga i midjan men utan att ge rumpan en ful form. De silvriga dragkedjorna gör shortsen lite tuffare! Shortsen kommer även dem i kamelfärg och priset ligger på 995:-

Jag valde att göra skinnbyxorna i stretch-skinn just för att de ska sitta som smäck på alla! Därav blev priset mycket högre (3995:-) men de här kan man slita med hälsan, och jag lovar er…. Sätter ni väl på er dem vill ni aldrig ta av dem! Säg hejdå till byxor som sitter bra över rumpan & benen men som ej går att knäppa i midjan! De är otroligt sköna och formar sig efter just dina former. Byxorna har inte bara dragkedjor där uppe under framfickorna utan även där nere vid anklarna. Ni minns väl att ni såg dem på Minna i Idol 2010?

Jag är otroligt stolt över min lilla vårkollektion och jag hoppas att ni gillar den! Jag vet att många av er tycker att det är tråkigt med så höga priser och tro mig, om jag fick bestämma hade jag satt mycket billigare priser men det funkar tyvärr inte så. Jag tycker att kvalité är otroligt viktigt när det handlar om en skinnjacka som man kan ha i många år och som aldrig blir omodern, och vi använder oss av fint skinn/mocka och det kostar! Annars så har ju t.ex. H&M & Ginatricot alltid grymma budgetalternativ så ett tips är att kika där! :)

Plaggen kommer ut i butik i slutet på januari, som vanligt i Sverige, Danmark, Norge, Finland och nu även i Spanien!!! För att hitta din närmaste butik – gå in på Jofamas nyuppdaterade hemsida, klicka er vidare till Jofama by Kenza och sedan RETAILERS.

322 Comments

Malin

Riktigt snygga saker! Skulle gärna vilja införskaffa mig skinnshorts och brallor, men i och med att det inte riktigt är min stil så vill jag nog inte lägga ner så mycket pengar på det.. Som sagt, riktigt snygga grejer, men jag tror inte många som är vanliga studenter med lite pengar kommer köpa det tyvärr.. funderat på att göra en liten billigare kollektion som vi “dödliga” kan köpa? ;)

Reply
Emma

Jag kan förstå att du får design uppdrag för att locka dina läsare, det gillar företagen. Men jag tror verkligen de gör ett misstag här, det är VÄLDIGT FÅ av dina läsare (som är vad, 10-20 års åldern?) som kommer att ha råd med dessa plagg. Det känns lite som en nit från företagets sida. Du kanske inte har något inflytande men om du är seriöst med designer grejen kanske du ska satsa själv, då får du bestämma mer själv. Och jag tror du skulle sälja mer.

Reply
Linn

gud asså, du verkar verkligen leva ett helt underbart, perfekt, overkligt liv. du har verkligen allt, jag avundas dig som in i helvete ;p
du har så jävla mkt grejer men också fina människor omkring dig, pojkvän, vänner och det vackraste utseende jag nånsin sett. skinnbyxorna var jättesnygga, har inte heller hittat några som sitter bra pga att alla är så himla hårda i materialet.
var bara tvungen att skriva av mig lite, du är otroligt lyckligt lottad,hoppas du vet om det :)

Reply
kadde

De svarta/röda klackarna nu har på dig på en av bilderna, är det från din kollektion med? Eller vart kan man köpa dem!!?? Helt underbara ju.

Tack för en sjukt bra blogg :)

Reply
Terese

alltså, kan ingen läsa? allt om priserna står i texten och hon har länkat en sida där man kan hitta alla återförsäljare.

sen priserna, sluta klaga och gå på H&M eller spara och var skitnöjd med ett supersnyggt kvalitétsplagg :-) jag har också bara studiebidraget, so what? har ni aldrig hört orden prioritera? vill man ha någon så fixar man det, och annars vill man inte nog mycket :-)

ville egentligen bara säga att jag älskar shortsen och ska verkligen fara och testa dom när dom kommer ut i butik! hela kollektionen är super! :-D

Reply
Josefin

Asså lägg av så jävla dyrt kan du inte tängka på oss som inte kan plocka fram 4000 ur näven på ett par byxor tycker inte dom är värda de tuvärr men 500 skulle jag köpa dom för dom var fett nice.
Kram.

Reply
RONJA

Fan vad snygga grejer Kenzaa! Och skit bra bilder också.. vill se dom i större format!:) Dreglar över speciellt shortsen där dåra… hihi!

kram!

Reply
isa

vf gnäller ni om att det är för dyrt? vad jag fattat det som är det äkta skinn?!
Super snygg kollektion.. dock lite slampvarning på shortsen!;p

Reply
Maria 17

Verkligen jättefina grejer, jag köpte precis hem din skinnjacka med fårpäls krage och jag verkligen älskar den, är nu riktigt sugna på skinnbrallorna. :D, jättefint allt ihop
puss&kram

Reply
sara

kläderna är grymt snygga!!
men sjukt dyra.. 4000 för ett par shorts hade jag aldrig gett!”/

Reply
Cajsa

Håller med Amina! Men allting är riktigt snyggt! :)
Vart kan man beställa ifrån? :) kramis

Reply
JuniBlomman

Hej. Älskar verkligen shortsen! Har en fråga. Hur mycket tjänar du på att designa för Jofama, Wildflower och Guldfynd?
JuniBlomman.

Reply
AMILIA

KENZA! det här var något av det snyggaste du gjort. I just love it all! helt otroligt. underbart! MAJOR HELT ENKELT!

Reply
JAA

ASSO FAN VA SNÅLT ATT LÄGGA SÅ HÖGA PRISER:( tror inte att du kmr så långt med dom priserna

Reply
fanny

Solglasögonen du har på bilden, är det dina designade? kommer dom säljas? :)

Reply
mersiha

helvete vad dyrt :D jag förstår att du inte kunde bestämma priserna men tror du att många kommer att köpa dom? Det tror inte jag (om det inte är väldigt rika människor vi pratar om). Men riktigt snygga grejer var det iallafall så jag kan ju fortsätta och drömma.
KRAM PÅ DIG!

Reply
Ramsay

höhöhöhö jag har råd. :PpPPPPpPPpppP ett tips är att skaffa ett jobb, tjoho!

nej men.

frågan är om jag har fantastic body nog att klämma ner mig i ett par såna shorts. kanske efter vårens träningsregim så är jag lika fit som Kenza.

dock jackorna är jag jävligt sugen på, ska gå och prova när de når affärerna. gillar din kollektion starkt! det märks att du utvecklas som designer Kenza, kul att följa dig.

seriöst people, sluta klaga, det är kvalité och något ni kommer ha i år framöver, det om något är värt att investera i.

Reply
Siri

fan vad besviken jag blev nu, hade verkligen sett fram emot skinnshortsen (då jag tycker att bikbok & gina’s sitter AP-FULT) men 1000 spänn för ett par shorts är ju orimligt, speciellt om man är en studerande 17åring. åh vad ledsen jag blev nu..

Reply
Sara

Jag har precis den där gröna militär jackan, och jag har själv sytt till axel dekorationerna. Dock kostade min jacka mig 99 kr från H&M och tro mig – jag får kommentarer VART jag än vänder mig. Så läsare, believe me when I say: DET ÄR INTE VÄRT ATT KÖPA EN JACKA FÖR 2200 KR! Helt jävla sjukt pris. När fan använder man sån jacka egentligen? Usch nej.

Kenzmenz om det hade kostat 220 kr hade jag funderat på saken men 2200 är way 2 expensive för fattiglappar som oss ungdommar som icke har en fet blogg som drar in feeeeta cash:P

Reply
Vickan

Till dom som säger att man kan köpa skinnbyxor som är likadana på Gina t.ex, ha, plastskinnbyxor (ja, i skinnimitation) är så äckliga så det finns inte..

Prova äkta skinn så vill ni inte ha annat.. det andas.. jag har det på vintern, för dom har ju som lite foder i sig, jag har dom på hösten i regn och slask, och på våren, innan värmen kommer givetvis..

Men man svettas ändå inte ihjäl.. skinnimitation, då jag hade såna, då fick man ju fan med, det rann svett efter benen så byxorna satt fast på en.. det äckligaste jag varit med om..

Så blir det inte med skinnbyxor.

Dock var 4000 lite saftigt, men 2000-2500 har jag gett några ggr för skinnbyxor.

Skinnshortsen är jag supersugen på iaf, men dom var lite korta och jag kanske skäms lite för mina ben då, jag får se.. hittar jag dom i butik här i Umeå så ska jag prova dom då dom kommit ut :)

Reply
Lina

Det var väl ett jävla tjat om priserna.
Som Kenza skriver, gå till Gina och köp ett par lackleggings för trehundringen och var tysta istället.
Vem vill designa “budget”-kläder om man inte behöver?

Det jag dock inte kan förstå är hur du Kenza som är en sådan oootrolig djurvän väljer att designa skinnkläder?
(och kom snälla inte med nå skit om miljön, om det bara är så att du tycker det är snyggt och skiter fullt i djuren, så säg det bara.)

Tycker dina kläder och skor är superfina, men jag skulle nog inte ha mage själv att designa upp kollektion efter kollektion i skinn.
Om du förstår hur jag menar? :)

Reply
Sandra

Gud. Vad. Du. Är. Vacker !!!!!
Bilden längst ner till höger är min favorit.. Måste vara en av de allra vackraste bilderna på dig! Fast jag har väldigt många favoriter på dig nu, haha! JÄTTEFINA BILDER !!

Reply
nina

Högst vanlig design, inget speciellt eller orginellt – allt detta har man sett tusen gånger förut – dessutom snordyrt. Din målgrupp är väl unga tjejer i 20-års åldern? Du vänder dig knappast till en äldre målgrupp än så – du kommer inte sälja mycket, det är min övertygelse iaf. Håll dig till dina blogginlägg istället!

Reply
Johanna

Jättesnygga kläder! Älskar shortsen, har varit ute efter ett par skinnshorts ett tag nu :)

Synd att priset är så högt, men det är ju kvalité ^^

Reply
Louisa

WOW…. jag älskar den gröna jackan! Så jävla snygg! Jättefin kollektion Kenza, fortsätt med det du gör! :)

Reply
jennifer

åhhhh så snygga shorts funderar kraftigt på om jag inte ska köpa dem synd att de e så dyra :( meen meen ska nog ändå köpa dom åhh älskar din lillla mini kollektion :) kram<3

Reply
Ida

du är så galet grym på det med kläder Kenza!
älskar dina skinnjackor :)
/ kram ida <3

Reply
malin

shit jag dööör!!! måste veta vart solglasögonen kommer från? Älskar din blogg btw, ha en fin dag :) <3

Reply
Elli

Sen att hänvisa dina läsare till H&M eller Gina för billigare produkter? Vad sjutton?Det är ju DIN blogg vi läser och kläderna som du har designat som vi är intresserade av och väldigt gärna skulle vilja köpa. Du måste ju förstå besvikelsen när det visar sig att du inte alls har tänkt på dina läsare när du designade kläderna, jag förstår hur du tänker med kvalité och allt men du måste ju förstå att många blir besvikna! Vi har sett fram emot det här lika mycket som du.

Reply
Emma [ M i s s G r i m m ] Ung, ensamstående mamma

Shit vad folk har problem med läsförståelsen. 90% verkar ha missat att det är Jofama som sätter priserna och inte Kenza…

Skitsnygga kläder, skulle vilja säga att det här var din bästa kollektion någonsin. Du ska vara sjukt stolt över hur mycket du har utvecklats som designer.

Shortsen och byxorna var absolut någon som fick det att vattnas i munnen på mig. Måste tyvärr köpa en ny barnvagn, men man kan ju alltid sitta och drömma lite =)

Reply
Hannah Christensson

äckligt härliga kläder. Duktigt snygg stil har du alltså. Skulle varit spännande att få veta hur du fått alla dina jobb och vad du gjort för att klara av allt ! tell me sweetie :)))

Reply
Amanda

Finfint:) Tycker du är väldigt söt som rekommenderar H&M och Ginatricot för dem som tycker priserna är för höga:) Kram!

Reply
Emelie

Skitsnygga!! Men varför är allt så dyrt? Inga unga människor som har råd med det om man inte har jobb.. För antar att kollektionen riktar sig till ungdomar/yngre vuxna?

Reply
Hello

ÅH, gud vad fint! :)
Kan inte du göra en tävling med jofama? Det skulle vara jätte bra för jag tror inte det är så många som har råd med jofama by kenza jackorna.

Reply
Ellinor

Jag tycker att det var bra tänkt att satsa på bra kvalité! :D Man vill ju hellre lägga ner lite mer pengar på någonting som håller. Allting var superfint! Bra jobbat :D

Reply
Lollo

Fyyyyyyyyyyyyyyy vad snyggt!!! herre gud du har talang! Men så himla dyrt lotta ut några snälla snälla :'( jag åker hellre till semester för pengarna, något jag verkligen behöver :( !

Reply
Anna

Konstigt att en sådan smart tjej som dig väljer att Ställa upp och designa plagg för ett företag som inte ens kan diskutera priserna med dig. Det är ju ändå tänkt att det är DINA läsare som som ska köpa dessa plagg. Det är mycket pga läsarna du har kommit så här långt! Tycker verkligen du ska tänka efter, har du redan glömt hur det va att va ung och inte ha alla dessa pengar?! Sen har jag köpt ett par skor från din kollektion för över 1000 lappen och kvalitén kan ju verkligen diskuteras, Sköna va dom inte heller!

Reply
Fanny

Skitsnygga! Men vart säljs det i Sverige jag får inte fram det på den sidan som det står, det kommer bara upp danmark och Finland.. Så vart?:)

Reply
Johanna

Övergrymt!! under om du skulle vilja skriva ngt om vart din inspiration kommer ifrån och hur det går till när man skapar en design – hade varit himla kul att läsa om!

tack för en inspirerande, rolig och ödmjuk blogg!

Reply
ana

skulle inte du kunna lotta ut skin byxor och shortsen till ngn som kanske inte har råd? :) dom är verkligen jätta fina men jag har inte råd :(

Reply
elin

Men sluta klaga på priserna! Grejerna är jättefina och köper dem hellre för dom här priserna dels för kvaliten men också för att slippa gå runt i massproducerade skinnbyxor som annars varenda sjuttonåring i stan skulle bära. Gå till H&M om ni vill köpa billiga kläder till sämre kvalitet. Det kommer alltid finnas kläder för olika plånböcker, live with it! Man går inte in i en marcjacobsbutik och säger “Faaan va dyyyyrt” för man har själv valt att gå in dit och inte till H&M.

Reply
Mikaela

Om jag hade haft plånboken skulle hela kollektionen snart hänga i min garderob. Grymt snyggt! :)
Speciellt skinnbyxorna!
Fortsätt såhär, mirakelkvinna och förebild :D

Reply
sophia

kläderna är jättefina, fullkomligt älskar shortsen! men varför måste priserna vara så himla höga? det är väldigt synd!

Reply
Christie

That military style black jacket is sooooo freaking badass! I wish they sold your clothes here in the UK.

Reply
Elsa

Snygg kolektion Kenza!
Jag har redan spetsat in mig på dina skinn shorts.
Dom ser helt snygga och faller mig personligen helt in i min smak.
Men jag har bara en fråga, ska du bara designa i skinn eller också i “vanligt” tyg?
För jag skulle jätte gärna se en tröja som du har designat..

Reply
ida

EHHH jag fattar inte… till alla jobbiga jävlar som säger att ni har era mammors skinnjackor; bara för att skinnbyxor håller en längre period betyder det ju inte att det är värt 4000? modet skiftar ju lika ofta som jag byter underkläder, och om något år är det inte alls inne med skinnbyxor. vafan ska ni då göra med era 4000 spänn-byxor? haha. stackars er!

för övrigt är det väldigt fina grejer du har gjort kenza!

Reply
sandra linder

Även fast jag skulle ha råd skulle jag aldrig lägga 4000kr på ett par byxor kenza, oavsett ifall det är äkta skin eller inte. Hade det varit en tidlös klassisk väska, ja!!! men ALDRIG för ett par byxor. Jag tror det här kommer att floppa rejält, just på grund av priserna. Det är SNYGGT, dock har man sett det förut på billigare kedjor. Dra ner hälften ska ni se att ni säljer dubbelt så mycket. Menar verkligen inget illa men det är ungdomar som vill köpa inte kvinnor 40+.

keep up the good work, du är grym!

Reply
Mia

Alltihop var helt stört snyggt! Vill köpa allt :o Tråkigt att jag fortfrande tyvärr bara lever på CSN-bidraget och inte kan köpa något än… Men det blir lätt värt att spara ihop pengar till dom där skinbyxorna! :D haha.
Ha det bra!

Reply
SARA

Skinnshortsen och byxorna var 2die4! Bangar eej. Förstår så klart priset, herregud människor det är inte latexskit vi snackar om här. This is the real stuff. 4 av 5 toasts!

Reply
ee

asså snällaa, tror du dina 15 åriga läsare ska köpa ett par skinnbyxor för 4000 ?!?!?!

Reply
Emma

Hej Kenza!

Måste säga att din kollektion verklingen är awesome! Mycket beröm till dig, tycker du ska vara väldigt nöjd. Har en fråga angående solglasögona på bilden. Vart är dom ifrån, är det också dina?

Har letat efter ett par lika snygg, men dock inte hittat! Vore jätte jätte tacksam för svar!

Reply
Julia

jag älskar hela kollektionen, speciellt skinnshortsen!! :D Om jag hade haft dom pengarna hade jag lätt köpt alltihop! :D

Men jag fattar inte vf alla ska klaga på att det är så dyrt. Kvalitét kostar! Hellre köpa ett lite dyrare plagg som håller än ett för ungefär hälften som går sönder efter en tvätt typ. Jag tycker det är bra att du går mer efter kvalitén på kläderna än på priset, för det gör ju dina kläder mer unika eftersom inte alla har råd :)

Dock skulle det vara riktigt kul om du kunde lotta ut nånting ur din kollektion som du gjorde med dina smycken! :D

KRAM<3

Reply
Minnie

GE MEJ SHORTSEN :D

Tänkte bara meddela en sak till de som tycker priset är för högt; Jag köpte skinnjackan förra året (ni vet den korta med blommigt foder?) Jag är student = skitsnål, men jag provade jackan fyra olika tillfällen innan jag köpte den. Första gången i oktober och jag köpte den i Januari, efter mycket övervägande och jag säger bara en sak: JAG ÄLSKAR MIN SKINNJACKA!

Reply
emilia

Kenza dina kläder är verkligen fina, men en vanlig tjej har inte råd med detta.
jag har det, men det finns många som faktiskt inte har det, sänk priserna och skit i om det är äkta eller inte. du kommer tjäna mer på det!

kraam

Reply
Elin Bengtsson

Hej Kenza!

Skitsnygga kläder, verkligen! Älskar iförsig alla kläder du har designat, precis min stil!
Men finns det inte möjlighet att du kan göra en kollektion, på t.ex. H&M, där det finns mer rimliga priser? Det är väldigt många som vill köpa dina kläder, men säkert 80% av dem har inte råd. Tror nog du skulle tjänat bättre på det, för då skulle de 80% också kunnat köpa dina kläder.
Jag har en av dina ringar i Guldfynd by Kenza kollektionen, ormringen för 259kr, jag älskar den och bär den varje dag!

Skulle varit kul om jag kunde fått svar och få höra vad du själv har och säga, om du inte har möjlighet till det eller du försöker göra så gott du kan.
Puss & kram Elin från skååååne :)

Reply
Tua

Amen sluta! Varför så dyyyrt? Jag DÖR om jag inte får de där skinnshorten, dom är fanimej det snyggaste jag någonsin sett!

Reply
sara

amen gud va snyggt!! skit fina ju!! :) skulle gärna vilja ha allt de där nu ;) skulle passa bra just nu! ;)

fortsätt så där, du lagar jätte fina kläder :)

ha det bra! :) <3

Reply
Martina

Alla pratar om att priset är på tok för högt (vilket det är), men varför är det ingen som reagerar på att det är ÄKTA skinn och ÄKTA läder?! Förstår inte hur du kan stödja nåt sånt Kenza. När du är en förebild för så många…

Reply
Ida fra Norge

Elsker skinnshortsen ! bare synd det er ekte skinn :( Hadde kjøpt den for samme prisen om det ikke var ekte..

Men jeg digger deg Kenza ! du er så fin <3

Reply
Sabina

Sjukt fina grejer! Hur är jackan/kavajen och shortsen i storlek? Tänkte beställa dem.. Bikerjackan var ju nämligen väldigt stor i storlek. Vore jättesnällt om du kunde svara på det. Kram på dig

Reply
vea

fan va onödigt att göra alla saker så dyra, hade gärna haft dom där skinnshortsen i min garderob men min plånbok är liiiiiiiiite för liten för de..

Reply
hej

Hej Kenza.

JAG ÄR SÅ JÄVLA GLAD ATT DU DESIGNADE SKINNBYXOR!!!
Ska sprina och köpa dem i helgen DIREKT!

Reply
frida

Säljer inte du din gamla skinnjacka längre? :O Den är slut överallt och jag VILL verkligen ha en!!! Svara snälla :)

Reply
Kakan

men alltså, det kommer ju gå skitdåligt för dig att sälja dessa med de där priserna… så jävla korkat. jackorna var inte snygga alls. Såg sjukt B ut. Brallorna var väl de ända som lockade lite men kommer aldrig nåågonsin ha råd med de. Å vilken 15 årig tjej har det?? Jag är 23 och har ett normalbetalt jobb men kommer ändå aldrig ha råg att lägga så mkt på ett par brallor man inte direkt kommer använda varje dag. Medelåldern på dina läsare lär ju vara runt 15 bast… hur tänkte du här..? självaklart hade det varit gött med ett par äkta skinn, men utseendet känns som det viktigaste å då bryr jag mig inte om det är fejk eller äkta så länge de inte ser riktigt plastiga ut. Dagens kläder av skinnimmitation görs faktiskt riktigt bra så de kommer att finnas liknande överallt snart men sjuukt mkt billigare… å då kommer alla dina läsare köpa dom mist. typ HM, bikbok, gina… nej, bojkott säger jag. Detta tror jag inte på. Känns så lamt med din trökiga kolelktion här och dina smycken.. aaaallt det finns ju redan öööverallt!? suck.

Reply
lisa

Allt är perfekt! Du vet precis hur man vill ha det!
MEN… hur tar jag hand om mocka-jackan på bästa sätt? Så att den håller sig snygg!
Kram

Reply
Jam

Hej! Bara en rättelse, folk tror att de två mockajackorna du har på bild har olika nyanser, att de är grön o kamel men i själva verket är de samma jacka men färgskillnad på fotona, folk har frågat efter den kamelfärgade högra jackan nämligen och den finns ju inte utan det är grön och ljusbeige. Bara så folk vet de, så underlättar de för oss säljare!=)

Reply
emmy

Kan du sälja de skinn byxorna igen? jag letar överallt på internet men hittar inte dem någonstans, slut överallt,
vill inte ha dem som finns till salu med lite skinn och mer mocka på, tycker inte dem är så snygga, men vill gärna köpa dem skinn byxorna som är på bilden längst upp här på sidan,
tror du att ni kan börja producera dem igen?

Reply
Rebecca

Jag vill också jättegärna att skinnbyxorna ska säljas igen! Kollar fortfarande efter dem!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*