• header

EYES

Noppar du dina ögonbryn själv eller går du till någon och får det fixat?

Svar: Får ofta frågor om mina bryn, fransar och ögon så jag tänkte ta och svara lite snabbt på det. Ögonbrynen noppar jag själv. Jag har haft samma form (dock liiite tjockare för något/några år sedan) sedan jag var 15 typ så jag går bara efter samma “mall” nu. När jag var 14 hade jag tunna små streck, haha.. Ingen aning om hur de lyckades växa ut ordentligt! Om du har noppat för mycket och vill ha tjockare så gäller det bara att låta pincetten vara.. Ett par snygga ögonbryn gör mycket för ansiktet och känner du att du inte är så duktig på att noppa så ta hjälp av någon som du vet är bra! För er som undrar vad jag använder för ögonbrynspenna så är det H&M’s!

Fransarna.. Jag har alltid haft rätt långa ögonfransar, det har jag fått från min papi. Testade dock Neulash ett par månader för ett bra tag sedan, men slutade när mina ögonfransar började gå av eller bara ramla av. Vet inte om det berodde på själva produkten eller inte men det fick mig att sluta med det. Ögonfransarna längst in var helt plötsligt jättekorta så jag la av och lät ögonfransarna vara. Nu har jag mina naturligt långa fransar igen. Lösögonfransar körde jag på rätt ofta för något år sedan när vi gick ut och dansade, men nu kör jag det oftast bara vid stora event… Och justja, i lördags också! Sådär snygga långa fransar har jag ju inte.. Lösögonfransarna från Make up store är bäst tycker jag.

Ögonen.. Ja vad finns det att säga om dem, haha.. Funkar väl inte riktigt som de ska (har -5.5 på båda ögonen) men de har en fin grön färg så jag gillar dem ändå hehe.. Många av er undrar om jag inte funderar på laseroperation och det är klart, det vore skönt att slippa linser och glasögon men jag vågar inte. Känns läskigt. Har någon av er gjort det? (Nadia skrattar åt att jag gick från att prata om ögonbryn och fransar till min syn haha)

Fransarna utan mascara. Brynen med ögonbrynspenna från H&M.

232 Comments

Sanna Agnäs

Hej!
Gällande laser och op. av dina ögon.
Du har säkert fått tusen tips men jag orkar inte läsa dom.

Dels har jag själv gjort en op som liknar Lasik, den vanligaste. Min var lite mer smärtsam dock!
Jag har också haft nära samarbete med flera ögonläkare då jag själv jobbat inom optikbranchen.
Jag skulle våga säga att op. är riskfri MEN gör den inte om du inte störs av linser och glasögon.

Saken är den att metoden inte är så “gammal”. Men vet idag inte vad som händer med ögonen efter 20, 30, 40 år osv.
Därför kan man aldrig säga att den är “säker” och man ska vara rädd om ögonen, man har ju bara två ;)

Jag själv op. dom då jag hade en plan där dålig syn inte ingick och jag dessutom var allergisk mot linser. Jag hade då -7,50 och det var inte kul med glasögon då!!

Kram och tack för fin blogg!!

Reply
Amanda Carlson

Hejsan! Jag har haft problem med ögonen ca hela mitt liv. Är bara 14 år men men.
Jag har en väldigt sällsynt ögonsjukdom som heter “Gråstarr” Och det finns ungefär 5 styckna i hela Sverige som har det.
Jag har fått ha glasögon varenda dag tills för ungefär två år sedan då slutade jag, började med linser.
Men har börjat slarva med linserna. Och vissa läkare säger att jag ska pröva på sådan laseroperation men risken är att min näthinna kan gå av. Och då är ju synen körd antar jag…
Jag har det i mitt högra öga, så man kan säga att jag kollar bara med vänster öga. Det är väldigt ovant att kolla med båda ögonen när jag har i linserna.
När jag var 4 år fick jag operera mig för gråstarren och sätta in en lins i ögat, dom fick skära upp det!
Men nu är risken stor att jag kommer få “efterstarr” som det kallas, då kommer jag att se superdåligt med ögat.
Vill slippa alla dessa problem, men jag vill göra en laseroperation men det kanske är åldersgräns på det.
Min farfar tror jag det var som gjorde en sådan operation, han ser SUPER nu!

Reply
Sofia

Jag opererade mina ögon i november. Det tog knappt tio minuter och jag hade ont de timmarna man skulle blunda (tre). Sen har jag haft torra ögon och kört med ögondroppar ett par månader. Men det är sååå skönt att se ALLT. Utan obekväma linser eller glasögon.
Jag hade lite taskigt mörkerseende innan och blir lite bländad av ljus i mörker. Ljuskänslig nja, mer så att jag tycker det är bäst om det är ljust.
Välinvesterade pengar från min sida. Och det att det är “nytt”.. Min kusin opererade för typ 20 år sen och ser precis lika bra :)

Reply
LIFE OF FANNY

Min mamma har gjort det, och hon säger att det är UNDERBART nu. Hon behöver inte glasögon eller linser alls, förutom när hon ska läsa. Hon var livrädd innan, men de var jätte-proffesionella, läkaren som gjorde operationen alltså, och hon är väldigt nöjd och glad nu efteråt!

Reply
Emma

Jag har -6.00 på mina ögon, man är ju halvt blind utan linser! Jag ska göra operation så fort jag har har tagit min lärarexamen. :)

Reply
Sandra

Hej Kenza!

Du har aldrig funderat på att tatuera dina fina bryn? Jag jobbar med permanent make up och skulle gladeligen tatuera dina. Du har visserligen supersnygga bryn men det kan alltid vara skönt o slippa fylla i de varje dag.
Själv har jag tatuerat mina och blev sååå himla nöjd! Mina vae typ fyrkantiga innan men kunde ändå bli så snygga! Finns bilder på min sida om du vill se :)

Keep it up girl!

// Sandra

Reply
Isabelle

Min pappa har gjort laseroperationen på ett av ögonen och han är super nöjd. Ena ögat är närsynt och andra ser han på längre håll. Men hjärna kombinerar detta så att han inte behöver glasögon. Han är super nöjd, ångrar det absolut inte :)

Reply
Elina

Hej Kenza! Både min bror och min mamma har gjort laseroperation och dom säger att det är det bästa dom någonsin gjort! Det tog inte mycket mer än fem minuter och gjorde inte alls ont med operationen! Tycker absolut du ska göra det! Puss & kram

Reply
Elle

Min pappa gjorde faktiskt en ögonoperation, dock inte med laser utan han bytte ut de egna linserna i ögonen. Detta gjorde han väl för 3-4 år sen kanske och nu har han kanonsyn.

Vet inte varför jag skriver det, för du läser det väl ändå inte. Men jag tänkte vara snäll och dela med mej bara.

Reply
Annlo

Hejsan.
Jag gjorde en ICL operation på ögonen för ett år sedan ungefär, och då kunde jag se perfekt redan nästa dag och var tillbaka på jobbet. 40000 gick det på men väl värt pengarna.
ICL är när man sätter in en lins i ögat, så man ser. Ungefär som att ha vanliga linser fast de sitter inne i ögat. Lite obehagligt var det under själva ingreppet, men det var över på max 10 minuter och jag såg ganska bra nästan direkt.

Reply
MLI

ja har gjort en laseroperation och e supernöjd =) va inte alls läskigt, de e över på nåra sekunder o ja hade inte ens ont!

Reply
alina

jag har operat mitt ena öga, men jag vet inte om det var laser eller inte? men det var inte direkt läskigt eftersom jag fick bedövning :)

Reply
Helena

Hej Kenza!
Min kompis gjorde laseroperation nyligen och hon är hur nöjd som helst, hon ser lika bra som vi utan glasögon och hon slipper använda linser vilket hon tyckte va pesten.

Så visst finns de risker men det finns det så fort du sätter dig i en bil tex. Har man kommit så långt i utvecklingen att man kan göra såhär för sina ögon så hade ju iaf jag gjort de om jag kunnat.

Min kompis tog lån för det här för kostar ju lite, men hon säger att det är den bästa investering någonsin.
puss

Undrar du mer om min kompis kan du maila o fråga

Reply
Mickis

Hej Kenza!
För de första vill jag bara säga att jag tycker du är en otroligt vacker tjej, dvs naturligt vacker…du behöver inte en massa smink utan du är en sån där tjej som man avundas, som vaknar på morgonen och ser helt perfekt ut =)
Jag gjorde en laseroperation för lite över 1 år sen nu, i Turkiet. Nu tänker du säkert som alla andra man berättar detta för..”hur vågar du göra de i Turkiet?” Saken är den att turkarna har alltid varit ledande i världen när de gäller optik och ögonlaseroperationer, våra läkare åker dit för att lära upp sig när de gäller dessa laseroperationer.
Jag fick tips av en turkisk kompis om en doktor (Dr Bas) och sjukhus där dom utför såna där ögonlaser operationer dagligen. Hon själv och även hennes mamma hade gjort sina laseroperationer där och blev otroligt nöjda, så jag började självklart att söka efter information, och kom över ett företag som anordnar gruppresor till detta sjukhus för att göra ögonlaseroperationer. Du kan gå in på deras hemsida och läsa själv http://www.perfektsyn.se
Priset är ungefär hälften av vad du får betala i Sverige plus att du får tillbringa 4 dagar i Turkiet med hotell + flyg betalt. Jag rekomenderar dock att ta med någon vän eller släkting (dom har extrapris för medföljare) som kan hjälpa dej med ögondropparna första timmarna.
Jag kände ingen smärta under själva ingreppet och det går oerhört snabbt, dom är väldigt proffesionella där och hjälper dig med allt. Jag blev tårögd efter själva ingreppet och väldigt ljuskänslig men ett par solbrillor så fixar de sej.
Gå gärna in på deras hemsida och läs mer och har du några frågor så hör gärna av dej till mej. Jag rekomenderar verkligen detta företag!!
Ögonlaseroperationen är helt klart de bästa jag någonsin har gjort i hela mitt snart 30 åriga liv, jag ångrar att jag inte tog mej råd och tid att göra det tidigare. Tänk va onödigt mycket pengar man slängt i väg på brillor och linser!

Kram//Mickis

Reply
Jacqueline

Hej kenza, jag undrar vad din ögonbrynspenna från HM heter och vilken nyans du har. hade hemskt gärna få svar på den frågan, har länge suttit och tänkt på de, ha det bra! :)

Reply
Evelina

ojojoj! jag trodde att det var en riktigt solbränd megan fox på första bilden :D

Reply
Ella

min mammas syster gjorde laseroperation i ögonen. hon hade jäääävligt ont efteråt och kunde inte se men efter några dagar (tror jag det var) så gick det över och idag mår hennes ” NYA ” ögon superbra! men Kenza, om du inte mår dåligt av dina ögon, gör inget med dom, man kan ju faktiskt bli blind! kram <3

Reply
Ella

det var inte en laseroperation hon gjorde, för läste igenom samma svar, det låter inte rimligt. hon opererade ju ögonen :O

Reply
Emelie

Min mami gjorde en laseroperation för 5 år sedan, o det gjorde super! Dock har hennes mörkerseende försämrats lite..

Reply
johan wallbeck

Blev såå trött på glasögonen och linserna att jag en dag tog saken i egna händer :-) Jag opererade mina ögon med ögonlaser för ca 5 år sen o det är d bästa jag gjort! jag hade bara ont första kvällen! jag upplevde lite bekymmer när jag titta på tv i början men de blev bra efter ett tag!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*