• header

I NEED SUN

Jag och min pojkvän åker om ungefär en månad iväg på vår årliga vinterresa.. Vart? Vi har ingen jävla aning, haha! Sitter och kollar lite nu. Alltså jag ÄLSKAR Thailand och vill verkligen dit igen (jag är tråkig och vill alltid ta det säkra före det osäkra) men min pojkvän vill testa på något nytt ställe eftersom vi varit i Thailand de senaste 2 vintrarna. Vi funderar på antingen någonstans i Sydamerika, eller Vietnam. Någon som har något tips på ett underbart PARADIS-ställe i Sydamerika? Vackra stränder, värme, god mat, härligt folk.. Vi vill inte sitta instängda på någon Ving-resort utan vi vill SE stället/ställena vi åker till!

Här kommer några härliga bilder från Thailand förra året. Då var vi i Bangkok, på Koh Samui, Koh Tao & sedan Ao Nang/Krabi (bäst!) och det var verkligen en helt fantastisk resa.. Vill verkligen göra om den!! Minus matförgiftningen då på regnigaste stället Koh Samui.. Spenderade ju nyårsafton på toaletten och det sprutade ur alla möjliga hål haha..

En halvmulen dag på stranden

Världens mysigaste strandbar på Koh Tao

Shark bay

Vi hyrde moppar en dag på Koh Tao

Chicken Island

Koh Tao. Där gick man runt i flipflops om kvällarna eftersom att man sedan stod och dansade i sanden under stjärnorna, med en bucket i handen såklart!

 Alla dessa söta hundvalpar överallt…

Ett svalkande dopp på Phra Nang Beach

Vild partykväll i Ao Nang

Såhär fint är det på Poda Island!

När vi inte spelade strandtennis låg vi och solade

Min fina prins

Glass i stora lass :D

En dag på stranden

Matar fiskar

Hoppbild på Chicken Island!

815 Comments

Eva

Maldiverna!!!! Kolla bilderna! Forskare säger att den ön inte kommer finnas så länge till , 4-5 år typ! Bäst jag gifter mig snart så jag hinner dit på min honeymooooon :)

Reply
Seppan

Mexiko- playa del carmen är som ett paradis, med trevligt folk och sevärdheter som man inte får missa.

Reply
littttttttttttttttteeeeeeeeeeee

Hur kommer det sig att du inte firar jul med din familj? Jag skulle aldrig kunna göra så mot min familj, älskar de för mycket :)

Reply
Stefi

Ser mange anbefaler Bali som reisemål og jeg er veldig enig!:)) Eneste problemet er at du ikke er garantert sol. Var der julen 2010 og det regnet typ 10 av 14 dager:P I 2007 var jeg der tidligere i desember og da regnet det nesten aldri. Lykke til med reisevalget!:)

Reply
lotta

Om du vill åka till sydamerika och ett paradis som har världens andra största barriärrev och helt underbara människor , åk till Belize. Flyg till Beliz city och ta sedan båten ut till någon av de största öarna typ turneffe islands. Du kan snorkla, åka båt, bada på dom sjukaste sträderna och maten är helt underbar, Det finns en massa olika hotel, hostels osv i olika prisklasser.

Jag reste runt i syd och mellan amerika i några månader och har även rest i asien och europa som backpacker och jag lovar dig det finns inget ställe som Belize’s öar. Det är ett paradis verkligen!!!

Banga Vietnam om du har varit i Thailand! Vietnam är fint och har bra mat och relativt fina stränder men inget i jämförelse med Thailand eller brasilien och aaabsolut inte i jämförelse med Belize.
Kolla runt lite på internet på olika ställen i Belize, U will never regret going there!!!!

Reply
Sonja

Åk till Uruguay! Jag har forskat om det i skolan och det sägs vara de finaste strandlandet i hela Sydamerika! Kram! <3

Reply
Amanda

Jag va för 4 år sedan på Tobago (Trinidad/Tobago)
Liten ö utanför Venezuelas kust. Var nog något av det vackraste jag varit på. Härliga stränder (googla Pigeon Point för bilder) längst kusten och inåt ön regnskog!
En upplevelse för livet måste jag säga :)

Reply
Sara Sundvall

Hej, om du vill ha ett tipps för att inte bli magsjuk utomlands. Ät inte glass i thailand, det är stor risk att man blir sjuk av glassen där, sorligt men sant :(

Reply
Elin

jag skulle varmt rekommendera vietnam om ni är sugna :D ska du till thailand så rekommenderar jag Koh Chang, jättefin ö! finns party, lugn och varma vyer, allt man kan tänka sig. att hyra kanot i Koh Chang är magiskt :D lätt den mest romantiska platsen jag någonsin varit på!

Reply
emma

Kenza! jag skulle rekommendera dig om att åka till Karibien! det är ett jättehärligt ställe, var där för ca 2 veckor sedan! :)

Reply
Linnéa

Alltså – jag har inga bra erfarenheter av Vietnam tyvärr. Maten var underbar, men resten, njaa..

Reply
Hannah

Testa Karibien! Barbados är underbaaart och olikt många andra typiska resemål. Mer avslappnat folk finns nog inte. :)

Reply
Sanna

Bali är fint om man tar sig utanför staden Kuta, sen därifrån är det inte långt ifrån Malaysia som är hur fint som helst! Tioman Island är att rekommendera i Malaysia.

Reply
Amanda

Vad härligt! Själv är jag nu i Australien och ska åka till Fiji om 3 dagar :D
Något som jag rekommenderar er att göra är att blanda kultur och strand, det brukar alltid vara det bästa! Var i Kambodja i förra vintern och var grymt imponerad, Angkor Watt är något man bara måste se och uppleva!! Man kan dess utom bo väldigt fint till ett bra pris och lokalbefolkningen är helt underbar trots deras tragiska historia (se till att hyra en tuktuk och bli runtkörd och guidad). Det går ju lätt att kombinera med Vietnam, Laos eller Thailand. Annars rekommenderar jag Dominikanska Republiken i Caribien. Det är samma ö som jurasic park har spelats in på! Man kan hyra hästar och rida runt i bergen i regnskogen, dricka ur färska kokosnötter och prata med den underbara befolkningen. Det finns otroligt mycket att se och göra, och man kan åka över till Haiti med. Vet dock inte hur de återhämtat sig från jordbävningen. Även detta resemål är en bra kombination av kultur och beach, och det finns otroligt mycket kul att göra om man vill!

Reply
Linn

Costa Rica ska ju vara underbart! Var inte långt ifrån att boka en fiskeresa dit tillsammans killen, men det kostar ju en del. Dock verkar det vara en oförstörd pärla ;)

Reply
eva

åk till vietnam! ett land värt att åka till om man vill upptäcka något nytt :) landet är inte alls som andra länder! jag åker dit varje år, bara för att kunna njuta av allt landet har att erbjuda, maten, folket, shoppingen, trafiken, stranden värmen .. allt! åk dit och njut Kenza!

Reply
annadang

Jag tycker då att du ska åka till Vietnam, Saigon eller Nha Trang. Jag lovar att du inte kommer att ångra dig. Räcker att du är där i ca 2 veckor? Det är otroligt fint, bra shopping och allt är så himla billig. Och stranden och utsikten i Nha Trang är bara att dö för! Om du vill ha mer shopping, mat osv. Så tycker jag att du ska till Saigon!

Reply
Frida Andersson

Jag kommer från Rio de Janeiro och ska dit nu i vinter, en riktigt häftig stad är det. Att gå på Jesusstatyn och bada vid Copacabana, sedan är kulturen helt AMAZING! tror du skulle gillat det :) Men ni ska vara där under Carnevalen också, sjuukt kul att vara på gatorna när brasilianskorna dansar samba!

Reply
Malin

Isla Margarita är en helt underbar ö! Jag var där för några år sedan och det var fantastiskt fint, soligt och varmt!

Reply
Anna

Vill ni se mycket och även resa runt en del så rekommenderar jag verkligen AUSTRALIEN! Jag var där förra vintern under tre veckor och det jag ångrar är att vi inte var där längre, eftersom resan tar rätt lång tid.. Vi var i Cairns i norr (snorklade vid stora barriärrevet, badade i lagunen på julafton m.m.) och i underbara Sydney! Från Sydney gjorde vi ett par andra utflykter ( fallskärmshoppning, blue mountains m.m.) och det finns helt otroligt mycket att se och göra! När jag åker dig igen kommer jag resa mer längs med östkusten, vilket min pojkvän och hans kompisar gjorde.. Vet från hans upplevelser att det finns väldigt mycket fint och spännande där – som surfers paradise och withsundays! Har ni tid för en lite längre resa så åk dit, det är nästan ett måste i livet och alla jag pratat med som varit där vill tillbaka! Det är ett rent och fräscht land med väldigt snälla människor och spännande saker att göra :) Fast egentligen kanske ni inte borde åka dit för jag är avundsjuk på varenda människa jag vet som är där ;)

Reply
nicole

till SHANNON
vad fan säger du j’vla inavlad idiot, chile o colombia är jättefina länder, tror inte du har varit där ens ditt äckel inavlad kamel unge

Reply
Alexandra

Även om det inte är i syd amerika tycker jag att du ska åka till los angeles jag var där i februari 2008 det var så fint och shoppingen är jätte bra men om du inte vill åka dit så åk till dubai igen :D //En tjej på 12 år som älskar din blogg!!!

Reply
Malin

En rundresa i Ecuador. Huvudstaden Quito har mycket fin arkitektur, så man kan kultur-nörda lite. Besök indian-staden Otavalo, 2 timmar norr om Quito. Där finns en fantastisk marknad på lördagar. Åk någonstans i Esmeraldas, vid kusten, där man kan sola, surfa och bada. Och sist men inte minst, åk till Galapagos!!

Reply
Vanessa

Aruba (som är en karibisk ö, inte i asien!)
Mexico-Cabo san Lucas, Playa del Carmen, Cancun
Barbados
Costa Rica
Mauritius
Fiji eller Bali
Filippinerna
Tahiti

Reply
-

De två bästa tipsen är antingen mitt hemland: Chile, då man ska besöka Valparaiso eller Viña del Mar.

Eller så ska man åka till Puerto Rico. Bägge ställena har sol, god mat, underbara människor och stränder. Och det är billigt att shoppa.

Reply
Malin Edvinsson

Ni borde åka till Sydamerika och bo i paradisområdet där Edward Cullen och Bella Swan i Twilight bodde. Eller i närheten. Det är verkligen mitt drömresemål! :)

Reply
Johanna

Om du gillar Thailnad borde du åka till Ban Phe, det är en liten fiskeby typ, hur mysig som helst (och när jag säger fiskeby menar jag inte att det är fisk överallt och luktar fisk haha), iaf så är det nästan inga turister och det finns en jätte fin strand som heter Kims Beach. 10 minuters bilresa från byn ligger det tre stycken Villages, där man kan hyra hus, som är såå himla fina!! Det finns tre stycken och Village 3 är absolut den bästa! Där finns reastaurang och pool och massa annat. I Ban Phe kan man¨åka till Ap templet, Simma med delfiner och massa annat roligt, och det är hur billigt som helst. Man kan också åka båt ut till en ö som heter Koh Samhet, det är den underbaraste paradis ön jag någonsin varit på. Den är ganska ny och där finns en jätte god och mysig restaurang, restaurangen känns lite som en djungel nästan. Vattnet är klar blått och stranden är krit vid + att det inte heller är så mycket folk, speciellt inte på kvällen om man hur en bungaloo. Jag lovar, att om ni åker hit, kommer ni verkligen inte ångra er! Vill ni ha bilder eller mer info så maila mig gärna! Ha de bäst, puss och kram!

Reply
Sandra

Karibien är en juvlig plats, själv har jag varit där 4 ggr och man tröttnar aldrig!! Vita stränder, turkost hav! :)

Reply
Joanna

Tror sydamerika skulle bli asbra! Jag är halv sydamerikan själv. åk inte till något av landen i mitten om ni vill ha stränder bara ;)

Annars kan ni ju åka till typ Mexico :)!

Reply
Ingerid

Du kunne prøvd å dra til Phuket i Thailand i stedet. Det er skikkelig fint der. Spesielt ved Kamala beach. :)

Reply
Marissa

Dra till Hawaii !!!! :D
Så FINT där ju och en massa fina o härliga stränder.

Reply
zara

Kap verde, en ö utanför sydafrika eller dominikanska republiken! Playa del carmen, Cancun eller Punta mita i mexico skulle jag också rekomendera!

Reply
LINA

Jag reste runt i Vietnam över jul & nyår ifjor, det är ett helt FANTASTISKT land! Det finns så otroligt mycket att se och göra! Det jag dock tar med mig mest ifrån resan är de gästvänliga vietnameserna och den goda maten. Och att maten i princip inte kostar någonting gör ju inte saken sämre! Vi åt en skitstor nyårs-buffé för två bestående av typ allt för 49:-. Helt galet! Verkligen ett land värt ett besök :-)

Reply
Micaela

Mexico guapa! Funderar själv på att boka smekmånaden dit! Jag och min fästman var i playa del carmen förförra året och det är lika underbart som alla säger!!!! Annars är alla öarna i karibien väldigt fina (men väldigt lika) åk på en karibien kryssning vetja det kan jag rekommendera <3

Reply
Ida

Åk till Malaysia! Varmt och verkligen jättefint.
Bali är också fint!
Men rekommenderar öarna utanför Malaysia starkt!

Reply
Elin D

Om du har råd far till Maldiverna! Ska inte det typ vara paradisernas paradis!? lol X3

Reply
Rebecca

Kenya, Watamu. en speciell by i kenya med mycket vackra stränder. En strand har blivit utsedd till en av världens 20 vackraste stränder. Man kan snorkla, safari, snakefarm, rida, gå ut, krokodilfarm, god italiensk glass, hälsa på i byar, kolla hur barnen har det i skolorna och sola och bada. ca: 32 grader dygnet runt och 30 – 37 grader i havet. Man kan även hyra en stor båt och åka på djuphavsfiske. Snorklingen är FANTASTISK. tips på hotel: http://www.hemingways.co.ke/

Verkligen verkligen bästa resan man kan göra.

Reply
Ulrika

Om ni åker till Sydafrika så MÅSTE ni åka på safari! Det är det bästa jag någonsin gjort och det var så otroligt underbart! :D

Reply
alex

Om ni tycker om Thailand så mycket som ni gör.. Åk till filippinerna.. white beach på boracay! HELT UNDERBART.. Thailand kan typ slänga sig i väggen. Underbar mat (skaldjur/fisk är BÄST!), härligt folk, genomskinligt vatten… finns typ inget bättre!

Hoppas ni hittar något roligt ställe..

själv åker jag till thailand i mars!

Reply
Emmi

ÅK TILL MEXICO!!!!!!! haha. Alltså där är det helt underbart kan jag lova! Jag har rest en hel del runt i världen och Mexico slår allt, det finns bra shopping, god mat, trevligt folk, sjuuuuuukt vackra stränder och turkost hav och det finns massor att göra. Man behöver inte sitta och ha tråkigt på en och samma strand heller eftersom det finns vackra öar runt omkring som t.ex. Tulum (paradiset på jorden), Isla Mjueres och Cozumel. Sen kan man besöka parken Xcaret där man kan göra mängder av saker och titta på massa olika djur! Tror nu båda skulle älska Mexico om jag ska vara ärlig. :)

Annars är Costa Rica otroligt vackert också med fantastisk natur!

Reply
sara

Goa i Indien, sjuukt fina stränder,god mat, en hel del sevärdheter, varmt, trevliga invånare!

rekommenderas starkt

Reply
Angela

Jag är halv chilenare och har varit i Chile flera gånger . Tycker att landet är så otroligt vackert som har god mat och trevligt folk . Man kan göra allt där men det beror på vad ni är ute efter .Om ni är ute efter att sola bada , shoppa osv så rekomenderar jag Vina del mar , Renaca och Santiago . Men om ni är ute efter att ta det lugnt och bada och så ska ni åka till antingen Iquique ,Antofagasta , Coquimbo ,Arica , San alfonso del mar eller La serena . Om ni är ute efter lite äventyr så ska ni besöka Lago todos los santos , Salar de atacama eller Siete tazas otroligt fint ! I La serena finns även ett stort teleskop där man kan se på stjärnorna . Hoppas ni hittar något som passar er !

Reply
filippa

Turkiet, så bra där! lite som thailand dock men inte lika “smutsigt”

Bali, min kompis har varit där och det är PARADISET!!!!

Reply
Sia

MEXICO MEXICO MEXICO du MÅSTE åka ditt och du kommer att ÄLSKA det … Det går inte att jämföra med Thailand , du kommer att glömma Thailand för gott :P standarden är mycket högre i Mexico (fasiken vilket vackert land Mexico är ) I die , I wanna go back :-(

Reply
sandra

COLOMBIA! Ett helt fantastiskt land med trevliga människor och det finns fina stränder. Cartagena är en jätte charmig stad och så finns det olika öar med asfint vatten! Colombia är inte sådär farligt som alla har fått för sig och man slipper alla turister.

Reply
Danielle

Vietnam tycker jag att ni ska till! Vill ni ha sol och bad så är det givetvis Nha Trang eller Da nang, Phu Quoc (en ö) har också fin strand.

Reply
johanna

skrev en kommentar högre upp men tänkte bara tillägga lite efter jag läst de andra ;) Jag var nyss i Vietnam, åkte först till Thailand stannade där ett par dar, åkte sedan från Bankok till Saigon. Där va de varmt och mycket folk. Bra och billig shopping, lite mycket mopeder då.. efter de åkte jag flyg till ön phu qouc, jätte fint dock väldigt lungt, inte riktigt någon shopping. Maten är rätt annorlunda från i thailand, de är ju vad man själv tycker om bäst. Är själv van vid thaimat mer så tyckt inte de va lika bra i vietman..

Reply
Lotta

Det pratades om resor på radion häromdagen och då sas det att Filippinerna är det “nya Thailand” tydligen.. så gillade du Thailand kan det vara värt att kolla upp kanske?! :)

Reply
Stella

Åk till Maldiverna!
Världens härligaste varma vattten, underbart folk, och otroligt god mat.
Världens härligaste snorkling också, sköldpaddor, färglada fiskar, m.m.
Ni kommer inte ångra er!;)

Reply
sofia [foto & vardag]

Barbados är ett sjukt fint land och jätte varmt! Jätte fin strand & bad.
Tanzania fast där är ju mer typ “safari” eller vad det nu är ;)
Australien är ju rena drömlandet, lovelovelove! Det är ju riktigt varmt och dom har jätte fina stränder & bad. Känner några som bor där och dom ångrade sig verkligen INTE att dom flyttade.
Costa Rica är riktigt fint också! :)

Reply
Sanna

Cartagena i Colombia är så galet romantiskt och underbart! Jag reste igenom hela Sydamerika förra vintern i ett halvår och detta va bäst!! Jag och min pojkvän blev kära i varandra på nytt i denna underbara stad!

Reply
Emelie

Åk till Argentina, det är helt fantastiskt! God mat, underbar kultur, varmt och soligt, fantastiska människor! Åker ni dit MÅSTE ni bara besöka Iguazu falls som ligger på gränsen till Brasilien, finaste jag har sett i hela mitt liv. Sen är Rosario väldigt fint också, det ligger inte vid havet men har dock en flod, parana river, med fina stränder. Om ni inte bara vill ha en fin solsemester utan uppleva en härlig kultur tycker jag att ni definitivt ska åka dit! Hoppas ni hittar nån fin resa hihi. Kramis!

Reply
Annika

MAUIRITIUS!
oförstört, varmt och de har respekt för turisterna så inga jobbiga säljare.

Reply
amanda

om du vill sticka ut från mängden och se en helt ny upplevelse åk då till Cartagena de Indias. Ligger i Colombia men den ligger i karibien, en oupptäck pärla som sticker ut från de klassiska resemålen! lycka till

Reply
Sara

Jag vet att du sa att ni inte ville åka till Thailand igen, men en ö vid namn Koh Lanta utanför Krabi är svårslaget, heeeelt fantastiskt! En liten ö med underbara människor, hav, MAT! Vi bodde på det 5-stjärniga hotellet Rawi Warin, fyfan va det var fint! Det fanns verkligen mycket att göra också, vi red på elefanter och badade i vattenfall med dom, en annan dag åkte vi på en liten trip ute i havet till 4 olika öar och snorklade. Man simmade genom grottor och matade fiskar som sprattlade mot kroppen, helt fantastiskt! En dag åkte vi in till ”storstaden” Saladan där dom hade grym shopping. Jag rekommenderar verkligen Koh Lanta!!

Reply
fanny

kan tipsa om sri lanka ja o min sambo ska själv dit om ungefär en månad, minst lika fint som thailand men mindre turister så du kan få va med befolkningen istället, finns massa fräcka saker att göra!

Reply
Beata

Hej skulle vilja rekommendera Dominikanska republiken som är en jättefin ö. Med superfina stränder och massa billig shopping :D

Reply
Maria

Min vän har åkt iväg till Trinidad och Tobago för att jobba som bartender i ett halvt år. Jag har sett hans bilder på facebook och vi pratar varje dag på skype och jag säger bara en sak, jag skulle åka dit på direkten om jag hade chansen! Att öluffa i caribien skulle vara min dröm.. Allt är superbilligt, vita stränder, exotisk mat, djungel och inte alls lika mycket turister som det sägs vara. Så finns det såklart öar med mer lyx som tex. St vincent och ön mustique, hollywood stjärnornas paradis typ :D

Reply
hedda josefsson

lite fler tips, indien är otroligt mysigt, sjukt härliga stränder, varma kvällar, riktigt god mat, mycket sevärdheter, riktigt trevligt folk och väldigt billigt

mexico är riktigt fint, minns inte så mycket från när vi var där men fina stränder, och roliga sevärdheter. riktigt härligt land,

venezuela, bali, karibien, sri lanka :)

Reply
Jenny

Cuba är ett skönt ställe att resa till! Själv är jag därifrån och älskar att besöka hemlandet! ^^ Gran Canarias i Spanien är väldigt populärt att resa till!

Reply
Anna :)

Hej Kenza! Jag och min familj reser runt en jäkla mycket, så minst sagt vet jag några härliga ställen även fast jag bara är 13 ;) . Jag nämner de som har mycket sol och bad + sevärdheter. Först och främst så har vi Egypten! Coolt ställe, fina stränder på vissa ställen och definitivt otroligt coola sevärdheter. Pyramider etc. Snorkling och sådant också.

Sydafrika är helt jäkla underbart för djurälskare som mig. Vi var i Krugerparken bl.a. Såg så sjukt mycket coola djur och därifrån har jag nog några av de bästa händelserna i hela mitt liv! Sol och bad var det inte så mycket av, men behagligt väder och brun blev man definitivt ändå!

Sen Indien också! Var där för ungefär 2 år sedan. Jag och min familj var i Ghoa där det fanns “hyfsat” fina stränder. Det var mer lugnet som var otroligt skönt. Strandrestauranger, långgrunt vatten och fint, mysigt hotell bodde vi på (ägt av svenskar som vi kände, de hade väldigt noga med att maten var ren och man kunde t.ex. äta glass och sallad och sådant där som kan vara lite risky på andra ställen)! “Upplevelser” var nog mest den underbara kulturen, folk som gick omkring i helt otroliga färger på kläderna, god mat och annat. Det fanns t.ex. en STOR marknad som var varannan månad eller så. Perfekt ställe för att fota, och oroa dig inte. Brun blev man SOLKLART ;) !

Reply
Louise

Jag kan verkligen rekommendera Seychellerna! jätte fina öar med fantastiska stränder och klarblått vatten så långt ögat når. inte så många turister så man får va i fred på stränderna.
Segla i Karibien är inte så dumt det heller! man får gå i land på flera olika ställen och öar, där stannar man en dag eller så innan man åker vidare.

Reply
Jenny

om ni ska åka till sydamerika tycker jag verkligen att ni ska åka till colombia!
Det är sjukt fint där! :)

Reply
...

RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!
RIO DE JANEIRO!!!

SÅ JÄVLA VACKER STAD!!!!

GOOGLA DET!!!!! :D

Reply
Filippa

Var i Kenya på safari förra året var så jäkla härligt asså en veckas sol och bad och en vecka kollandes på vilda djur. Maten var fantastisk och människorna sjukt trevliga. Det är något jag verkligen tipsar om :)

Reply
frida

Vietnam är ett måste! Det underbaraste stället på denna jord om jag får säga vad jag tycker. ta en tut förbi Hanoi och ut i den vietnamesiska “skärgården” med bad och paddling. underbart! sen ner mot södra delen där det är mer stränder och “turistigt”

Reply
Allie

Cartagena, San Andres y Providencia, Santa marta
All three in Colombia and all 3 very beautifull!!! :)

Reply
viktoria

Hej jag ÄLSKAR verkligen din blogg tycker du är jätte duktig och intressant!
Och bara så du vet att jag tyckte du var jätte bra program-ledare!
Kramis

Reply
Riri

Du burde dra til India!!Utrolig stort og vakkert land med såå mye forskjellig å se på :) GOD MAT i tillegg;)
Goa,Kerela,Bombay,Rajastan nydelige steder å besøke :)
Ellers så anbefaler jeg Mexico:)

Reply
kristoffer:)

FLORIDA! du sa att ni INTE ville ha något turistigt. Jag och min familj har varit där en gång förut och vi ska dit igen. riktigt varmt på vintern. Det bästa är att låna bil och åka vid floridas kust. flyg till Miami, va där i några dagar, shoppa festa (även ständerna och sjuuuka). sen fortsätta till fortlauderdale, sen rekomenderar jag stark key west. det ligger längst ner på floridas kust och ligger lika nära västindien som miami.

Reply
Lidia

Har du vart i Mexico någon gång? I så fall, så rekommenderar jag det. Det är ju väldigt fint och härligt där !

Reply
Patricia

Ja! Vietnam, Syd Korea eller har du varit i Afrika? Eller lyx paradiset Mauritius? (Liten ö utanför Afrika -vid Madagaskar)

Reply
rebecca

Jag har ett jätte bra tips!
En bit från miami ligger en liten stad, eller kanske en ö. Hur som helst! Palm beach, jag var där i slutet på sommaren och jag kan säga att jag inte mått så gott på länge!Om man vill åka på solsemester är det dit man ska åka!
det är även UNDERBAR SHOPPING!
Då jag var där var det 30 grader i vattnet, jag låg på en luftmadrass och guppade på vågorna nästan hela dagarna! Strålande sol, och ja! en helt underbar stad! inte all långt från självaste Miami heller! så det är ett starkt tips! :)

Reply
Mi

Jag rekommenderar verkligen vietnam! Var där i somras och det var underbart. Om du vill vara på ett badställe tror jag “paradis-ön” phu quoc skulle passa bra. Det är fortfarande inte så många turister som har hittat dit, så åk dit innan det blir värsta turiststället!!! Om du istället vill ha ett badställe vid en storstad skulle nog Nha Trang vara bättre. Men stranden är finare i phu quoc. Annars bör du spendera några dagar i Saigon, ganska kaos men bra shopping. Missa inte heller Hoi An, “sidenstaden”, där det finns skräddare överallt i gamla små trähus. Det är sjukt mysigt att strosa runt där på kvällen när lyktorna längs gatorna tänds!!!! :)

Reply
Clara

USA! Alltså då syftar jag på Florida mest;) HELT underbart. Det finns mer att bjuda på än vad man kan tro faktiskt;)

Reply
Sandra

Sydamerika – Brasilien – Porto de Galinhas/Rio
I Sydamerika rekommenderar jag verkligen Brasilien, helt underbart land! Porto de Galinhas är en liten stad/by utanför Recife där brasilianarna själva semestrar. Man åker till Recife och tar sedan taxi/buss därifrån. Rekommenderar att ni är där någon vecka och bara relaxar, för att sen ta en tripp till Rio över nyår, helt amazing! Om ni gör det så rekommenderar jag Ipanema straden istället för Copocabana, mindre turister, finare strand och ändå centralt i Rio!

Asien – Filippinerna – Boracay
Ser att det är många som tipsat, men verkligen helt underbart ställe!

Reply
Julia

Sharjag i Förenade Arabemiraterna har jag hört är super, eller så karibien :) Men på sommaren ska man besöka Korsika, speciellt östkusten eller i södra delarna, vattnet är alldeles genomskinligt eller klarblått, beror på stället förstås och sanden är super mjuk! :) Rekommenderas om man kommer för att sola å bada men kanske inte shoppa så mycket om man då inte besöker Porto-Vecchio eller Bonifazio då förstås!

Reply
Hanna

Nu ville ni inte till Thailand kanske, men måste verkligen tipsa om en paradis Ö. Koh Lipe, en helt fantastisk ö. Ingen biltrafik men mycket restaurangen både på en shoppinggata och på stranden. Massa vackra natur öar runt om också!
kram

Reply
Khaza

Åk till Zanzibar som ligger utanför Tanzania. Zanzibar är den perfektaaaa resan lovar jag!

Reply
Oda Sofie

For all del, ikke dra til Vietnam – det er ikke paradis der!!

Dra heller til Maldivene, Zanzibar, Costa Rica, Cuba eller ett sted som virkleig er paradis; Turks and Caicos i caribbean :D

Reply
Felicia

Åh Vietnam,är ett jättefint land!
Var där i somras,riktigt varmt var det och jätte treligt.
Annars ett annat förslag är Malaysia eller Singapore.
Åker dit varje år. Det är varmt där och om du gillar Thailand gillar du nog Malaysia också ;)
De har också väldigt många affärer och långa shoppinggator.
Men det allra bästa är att vara där ute på kvällen! :)

Reply
isabelle

åååååh, thailand! har varit där de två senaste vintrarna och ska dit nu i jul igen!
vi har bott i Aonang varje gång, självklart ska vi bo där nu igen, haha.
träffade en liten kille på ett gatukök typ, han älskade oss och gick med oss överallt. Bikbik heter han och han är typ 5 år, haha. åååååh vad jag saknar han, saknar allt!!! Bankok också, den grymma shoppingen på MBK! to die for!
hoppas du får det bra Kenza! kram

Reply
Anonym

Finaste Kenza! Antagligen blir jag själv om mitt tips, men jag rekommenderar verkligen Moçambique, ett resemål som inte kommer att göra er besvikna om ni är ute efter äventyr, gästvänliga människor och ett exotiskt paradis där ni kan få långa strandremsor för er själva. Jag är själv uppvuxen där och har många fina minnen både från min barndom, men också resor jag gjort dit under åren.

Jag ska själv dit i december och hälsa på släkten, perfekt årstid om man gillar ordentligt med värme och vill uppleva kulturen då de flesta har sina större ledigheter då. Huvudstaden Maputo är numera en stad med mycket puls, nästan som en europeisk storstad (gammal portugisisk koloni), där det finns ett brett utbud: shopping av alla dess slag – fantastiska handarbeten, nattliv, stränder, restauranger av hög klass och glada människor. Bazaruto-arkipelagen som ligger en bit norr om huvudstaden är nåt ni ska lägga på minnet – örörda PARADISÖAR där ni bara njuuter av att bara vara, snorklar eller dyker i en helt annan (vatten)värld och tittar på vackra solnedgångar ;)

Såg även att en del tipsat om Sydafrika som också är ett helt fantastiskt land enligt mig som gränsar till Moçambique. Sydafrika har allt: storstad, mysiga vingårdar på landet, stora nationalparker där vilda djur rör sig fritt, fantastiska stränder, shopping, mat, ja allt!! Kombinationen av dessa två länder lär bli en oförglömlig resa om ni vill uppleva det riktiga Afrika och orörda platser :D

Annars tycker jag Brasilien också är ett heelt fantastiskt land. Stoooort om inte annat och har något för alla ;)

Lycka till :)

Reply
Pernilla

Jag tycker helt klart “yalong bay mangroove tree resort” som ligger i Sanya på Hainan, en liten paradisö nedanför Kina! Helt otroligt ställe, med massor av relaxing och äventyr!

Annars tycker jag Costas Rica :)

Reply
Marina

Jag har hört att Tunisien är det ett jättefint land.Så jag tycker du borde prova Tunisien.
Hahah det finns jättemånga ställen där som heter Marina (som mitt namn haha) Så om du åker så snälla åk till ett ställe som heter så :D
Ps din blogg är den bästa bloggen i Hela värden :D

Reply
Astrid Carolina

Cartagena i Colombia. Beste byen, beste strendene og beste folka! Har selv vært der tre ganger før! Annbefaler det sterkt!

Reply
michelle

jag föreslår att åka till Chile! jag och min pojkvän var där förra året och det är otroligt mysigt, vi var där december/januari då det är riktigt skönt där :) världens största fyrverkier på västkusten på nyårsafton och otroligt mysigt och om man vill se olika kontraster finns möjligheten, då det finns så kallade favelas även här som i Rio.

Staden man ska åka till är Vina del Mar om man ska till ¨Chile. Just för att det ligger på kusten, och kanske är lite mer “turistigt”, med strand, otroligt fina lägenheter endast några meter från strandkanten, köpcenter och en terminal som kan ta dig överallt!
Chile som är världens smalaste land, så tar det endast en och en halvtimma från västkustens Vina del Mar till huvudstaden Santiago som ligger alldeles breve bergskedjan Anderna.

Något annat magnifikt med just chile är att det korsar fyra olika klimatzoner. Högst upp i Norr är det öken (atacamaöknen) under det är det varmare medelhavsklimat (Vina del Mar/Santiago) under det lite svalare och längst i syd, ett klimat som i Sverige men med en mycket vackrare natur!

Rekommenderar detta starkt, vi hade en otrolig resa och man hade solsemester samtidigt som man kunde upptäcka ett land, med alla världsdelars klimat :) Lycka till!

Reply
MInna

Hej, Ni måste åka till bali, ser att några redan skrivit det. Jag har varit på väldigt månmga platser runt om i världen men bali är en stor favorit, har själv varit där 3 gånger. Där finns allt, sol, bad, äventyr och fest. Gilliöarna utanför lombok är helt underbara och så nära paradiset men kan komma. Människorna är underbara, bra shopping och billigt. Ser att många rekomenderat malaysia men åk inte dit, otrevliga människor och inte alls så fint, baar massa stora resort överallt. Däremot så kan jag tipsa att om ni åker till bali åk ändå via Kuala Lumpor, shoppingen där(speciellt för tjejer) går inte att jämföra med andra städer i asien. Då kan man tåla att dom är lite otrevliga :)hoppas ni får en fin resa.

Reply
michelle

glömde tillägga att partystränderna concon och renaca ligger i chile som man jämför med brasiliens partystränder :d

Reply
Felicia Hagel

Jag kan tipsa om Mauritius! Har varit både där och i Thailand och kan inte påstå att skillnaden är jättestor men kulturen är annan och även delar av naturen. Mauritius är en ö utanför madagaskar som är väldigt liten men den har allt! “vilda” delfiner utanför fönstret på morgonen, god mat och väldigt trevlig befolkning.(Ligger ju dock inte i sydamerika men absolut värt att åka till!)
KRAM

Reply
Malin

Du måste åka till indonesien! Åk till bali, och ta speedboat ut till gili-öarna, speciellt gili trawangan. Rekommenderas starkt! När man tänker paradis ö är det detta man föreställer sig.

Reply
Alexandra

Jag har själv rest mycket runt om världen fast och mina favorit ställen är;

1.Mexico- Playa del Carmen, hotell Mayan Place fast vi spenerade knappt någon tid utanför hotellet för det var som en hel dröm by!

2.Eller varför inte ta en kryssing i Karibien?
Jag var på världens största båt (är inte det längre) då man besökta alla små länder i karibien.Jätte härligt plus att det finns allt på båten från Klättervägg till Isbana. Helt otroligt!

3.Cancún i Mexico, där är det finare stränder och mer PARTY!

4.Brasilien, som var helt otroligt varmt, men härliga människor

Reply
Alexandra

Jag tycker ni borde aka till Brasilien. Var i Brasilien over Jul och Nyar 2 ar sedan och det ar hur fint som helst. Vi flog till Rio sen tog vi taxi till Paraty som ligger nagon timme ifran. I Paraty kan man aka pa bat utflykter till oarna runt omkring och det ar den roligaste utflykten ever. Sen akte vi aven till Buzious som ar en ratt sa rik liten stad for att vara brasilien och det ar ocksa super fint, sen drog vi till Foz Iguazu, som ar vattenfallen mellan argentina och brasilien. Sen slutade vi resan i Rio, en vecka i rio med sol och bad :)

Reply
Ida

Jag rekommenderar Cabo San Lucas i Mexico. Det är något av det finaste jag varit med om, och stränderna där var fantastiska.

Reply
Anneli Sundheden

Missa absolut inte dubai på nyår och jul! Bush arab har hjärt till stjärn formade raketer och värsta märkesshoppingen o sale! :) <3 Vet lite eftersom min syrra ha en lägenhet på palmen och har utsikt över bush arab, bush califa och shakens ö och allt! ni är hjärtligt välkomna då!

Reply
Kajsa

hej jag har varit i aruba :) det är min favorit plats i hela världen!!! ååh så fint och underbart det är där! sen är miami helt underbart :D massa massa shopping! sen om man bara vill vara i europa så rekomenderar jag monaco :) väldigt fint!! jag ska till dubai om 1 månad över nyår hoppas det är bra där :D

Reply
M

Jag backpackade i Asien i tre månader förra året och det är lätt det bästa jag gjort! Mitt tips är att flyga till Hanoi, fantastisk stad, och sen köpa en open-bus ticket (busslinje mellan Hanoi & HCMC, man styr när man reser själv mellan de små städerna där emellan) och stanna i städerna längs kusten. Hoi An, Nah Trang, Moi Ne är jättefina, mysiga städer. Efter Vietnam reser man vidare in i Cambodja som också det är helt fantastiskt!

Reply
izabelle

var i Miami beach för 2 veckor sedan, även Clearwater beach och sarasota, miami och claerwater var underbart och ställen man är i paradiset i!
Sarasota var sådär, hade kanske bara otur med vädret men det var inget riktigt paradis som miami och clearwater, något ja verkligen rekomenderar, det är än så länge mitt paradis!

Reply
Bella

Om du vill åka till Sydamerika så rekomenderar jag Ecuador. Ett litet land som precis ligger vid ekvatorn och medan man är där kan man besöka Galapagosöarna, där de har hur otroligt vackra stränder. To die for!!!!

Reply
Ingrid

Heihe!
jeg og familien min var på maldivene for tre år tilbake på en liten øy som heter Mirihi.Jeg vil si at det var en øy som var ment for de som liker å slappe av og ta det rolig noen uker. Så om dere vil til en av de store øyene (med litt mer fart og spenning) kan dere dra til hilton øyen. Begge disse øyene var fantastiske. Så vil klart anbefale det, vil klart ble en av de beste feriene dere har tatt :)

Reply
-kajsa

vet att detta är europa, men varit i thailand, mexico, costa rica och hawaii men det som varit det bästa va turkiet. faktiskt.. side, hotellt heter kumköy spa & beach reosort. ett 5 stjärnigt hotell som är hel pensionerat och all inclusive. allt va bra. inte en gnutta att klaga på.bara kolla på bilderna och om ni åker dit kommer ni inte ångra er. bästa resan jag gjort..

Reply
Monica

Jeg har også vært i Thailand, samme steder som deg :-)
Koh Samui, Koh Tao, Bangkok. Thailand er nydelig! Men et sted jeg liker enda bedre er….Mexico!! Jeg elsker Mexico :-)) For et fantastisk land! Jeg anbefaler Tulum, Playa del Carmen og Cancun i Mexico. Paradis <3

Reply
F

Titta vings resor till maldiverna eller mauritrius!!! Du kommer bli så kääääär när du checkat in det:)Drömmer om att få ååka!

Reply
bor delvis i australien

Om du känner att du har lust att göra av med lite (ganska mycket pengar) så är Whitesundays och Hamilton Island, Australia det närmaste paradiset man kan komma. Men som sagt, smakar det så kostar det. Slår dock Thailand med hästlängder.

Reply
Ulrika

Sydamerika sa du. Vad sägs då om ett lite annorlunda land som Uruguay? :) Inte alla som vart dit. Var själv där för två år sedan och ljuvligt var det! Jag kommer garantera att resa dit igen! :)

Reply
Ester

BALI är ett hett tips från mig, mycket kultur, trevliga människor och mycket att se!
Hade en fantastisk resa där i somras, kommer Absolut att åks tillbaka!
Annars Brasilien! Ammmaaazzzinng! Mycket att de där med! Det beror på var man åker, rio=dans, musik, stränder men även ställen med mindre roligheter. Lite mer fattigt, intressant att uppleva!
:)

Vad ni än väljer, ha det toppen!
Kram:)

Reply
Åsa

Hej Kenza:)))) Jag längtar precis som du till underbara Thailand för sol sol sol. Finns inget bättre i världen.Har varit på exakt samma stlle som du och där är bara så underbart:)))Du får mig att längta ännu mer. Kram

Reply
Julia

Dominikanska republiken är helt fantastiskt! fina stränder, god mat, trevliga människor, bra väder, billigt och mysigt.
Rekomenderar även Hawaii där jag varit, jätte fint ställe men mycket att se!

Reply
victoria

Barbaidos eller hur det stavas är en underbar plats. Ser precis ut som det gör på bilderna :)

Reply
Oliwia

Grand Cayman-öarna är jääääääättefina!! Och det är jättefint klart vatten och trevliga invånare. Var där en vecka och hade jättefint väder och det var varmt alla dagar! Verkligen något jag kan rekomendera! Jättefina ständer och bra mat. Ha det gött!

Reply
Jennifer

Cartagena eller Barranquilla i Colombia eller Costa Rica!!!!<3.Jag är själv från Colombia och har varit där flera gånger, så jag rekommendera starkt en av de här länderna!!! :) Cartagena har en de fiinaste stränderna i Colombia och de har super god mat, mycket fester, massa trevliga människor de är alltid glada och snälla mot en och så brukar de ha stora karnevaler.
Costa Rica har också jätte bra mat och stränderna är hur bra som helst och skit fina och människorna är hur trevliga som helst :))
De här länderna har mycket sevärdigheter och deras kultur är hur coola som helst.!!!!! kram.

Reply
elin

eftersom din kille inte vill till thailand, så kör på DUBAI, AUSTRALIEN eller någon fin Ö, vi ser fram imot massa bilder, världens bästa bloggare! :)

Reply
Tilde

Brasilien är ju VÄRLDENS underbaraste land! Fantastiska stränder, jättetrevlig befolkning, god mat, bra fester, mycket att se. Rio de Janeiro har hur mycket som helst att erbjuda men Ponta negra och Praia da pipa
som ligger i natal och pipa är också hur vackert som helst! Åk till Brasilien du kommer typ vilja flytta dit. Missa inte deras läsk guarana, acaijuice från Amazonas o friterade rötter o deras kött och bönrätt. Ååååh känner nu hur mycket jag vill tillbaka…

Reply
Sofia

Jag säger bara: ARUBA!! Det är nr ett på to do listan för min nästa resa (eller bröllopsresa i framtiden) men verkligen värt ett klick och kanske t o m en biljett ;)

Reply
Kaj

Mexico och Kuba. Kuba borde ni passa på och se nu när Det är så unikt. Det går att se båda länderna med. Finns direktflyg till båda destinationerna med Fritidsresor.

Det är kritvit sand, turkost bländande hav, historiska monument, god mat o underbart…

Reply
titti

För en upplevelse bör ni ju åka till USA, att se rockefeller center vid jul är helt magiskt! Sedan kan ni ju resa vidare till något varmare :)
Annars så är det inget fel på Egypten! Där är det ju alltid hur varmt som helst också :D

Reply
E

Dominikanska republiken är nog det bästa stället man kan åka till! god mat trevliga människor, hur varmt som helst och riktigt häftiga djur! rekommenderas starkt !

Reply
Hanna

Hej! Kan varmt rekommendera att åka till Karibien! Var där för 4 år sedan och har drömt att åka tillbaka sedan dess! Där snackar vi paradis. Blått hav, vita stränder, UNDERBART! Var där i tre veckor då vi seglade runt mellan lite olika öar med min morbrors båt (som han även hyr ut om det skulle låta intressant)Var helt klart en drömresa. St. Lucia, Bequia, den franska ön Martinique, Mystique och Tobago Ceys är några av de fantastiska öarna vi besökte! Underbar mat, underbara människor! Helt klart värt att kolla närmare på tycker jag. :) Om ni skulle vilja kolla närmare på båten som heter Thindra så kan ni gå in och kolla hemsidan, http://www.thindra.se hejhej! hoppas ni hittar någon grym resa!

Reply
Jonna

Just jump in the boat and come to Åbo!! :D the European Culture city of the 2011!! Not so warm but lots of beaches :P

Reply
Matilda

Vet inte om någon sagt det tidigare, men Ecuador är hur bra som helst!! Var där för några år sedan, finns både riktig regnskog (amazonas då alltså), berg, skidorter och sol & badstränder. Människorna där är helt underbara! Ecuador är dessutom ett av de “lugnare” länderna i sydamerika, om man tänker på krig och fattigdom osv. Finns inte heller så mycket turister där så det är ju skönt :D
Annars finns det ju Bonaire i Karibien, vi mellanlandade där och fick gå ut på flygplatsen i 30 minuter, och vi var helt kära! Good luck now! :)

Reply
maria

Jag och min karl har varit och rest omkring i Sydamerika somras där vi också avslutade resan med att gifta oss, i största hemlighet ;) Vi Började resan i Rio de Janeiro, Iguazzu falls, Buenos Aries, Peru-inkaleden och som slutdestination Curacao (ö utanför venuzuela) ABC-öarna skulle jag verkligen rekommendera! Hade vi haft tid och pengar hade jag besökt alla tre, och Kuba ;)
Googla ABC-öarna…do it!

Reply
Lollo

Åk till Colombia! Ett varm land i Sydamerika där det alltid är varmt! jätte fina stränder och undeerbart folk med massa musik och dans, alla är väldigt sociala och glada. Det är väldigt underskattat och stället är inte farligt alls om du inte är insatt i colombiansk politik. En fin upplevelse :)

Reply
malin

hej Kenza!
Jag tycker ni borde åka till Mexico – cabo.
Om ni har sett filmen the heartbreak kid så är det där filmen utspelar sig.
kram!

Reply
anna

brasilien är ett måste! Vackert land, vackert språk och glada människor, helst i rio de janeiro!! brasilien är ett helt otroligt land

Reply
F

Brasilien är helt fantastisk! Hela kusten är underbar, men rekommenderar starkt Búzios nära Rio de Janeiro! Var där förra aret och jag älskade det! Fina stränder, bra mat och party (:

Reply
queenpeach

Halong Bay i Vietnam är underbart! Förresten Queenpeach har nu öppnat butiken igen, mode från Bangkok och personlig shopping direkt från Asien!!

Reply
L

Hej Kenza!

Jag har rest i princip hela Sydostasien, bor nu i Thailand och om du verkligen älskar Thailand så kommer du nog inte tycka om Vietnam som många tipsar om (även fast många inte ens varit där?)

Vill du ha sol och bad i Vietnam finns det i princip bara en ö att åka till, och åker ni norrut i landet kommer det bli kallt! Var i Hanoi förra året och på kvällen när vi landade var det endast 19 grader!

Det enda land som är i närheten av Thailand är Filippinerna! Varken Vietnam, Kambodja, Bali, Malaysia har Thailands fina stränder. Perhentian island i Malaysia är iofs fint men stängt nu pga lågsäsong!

Shoppingen i Filippinerna/Manila är bra och stränderna på Boracay är underbara! Vill ni komma bort från turisterna på Boracay kan ni åka till tex Malapascua. Ön Bohol/Panglao är också fin, underbar snorkling!
Det jobbiga med Filippinerna är dock att man måste flyga överallt. Men lätt värt det!

Annars tycker jag ni ska satsa på en kombinerad sol&bad/safari semester i Tanzania! Lite annorlunda!

Reply
Elin

Hej Kenza! Jag kan rekomendera Costa Rica. Ett litet land i Centralamerika. Gränsar till Nicaragua och Panama. Inte så speciell mat, men jättetrevliga männsikor, fina stränder, regnskog, exotiska djur mm. Och när vi har vinter här så är det sommar där så det är varmt. Riktigt mysigt! Rekomenderas starkt. <3

Reply
Julia

Åk till Novigrad i Kroatien! Det är jätte varmt, och alla hus är så himla vackra! Vi har varit där jätte ofta! :)

Reply
Alva

Zanzibar i Afrika, superfina stränder, trevligt folk..
kan rekomendera Dolphin bay resort det simmar delfiner runt om hotellet jämt, så du kan bara komma ned i vattnet och ta en simtur, hur härligt är inte det?
Annars kan jag rekomendera Maldiverna eller Fillipinerna.
MEN FÖRST ZANZIBAR!

Reply
Emma Johansson

Jäääätte fina bilder! man blir så glad och sugen på att resa!
En kanske väldigt konstig fråga …
vaxar du eller rakar du dina ben och hur långt upp rakar/vaxar du även låren.. för dina ben ser så lena och fina ut.. hehe..
men det kanske är redigerat..
Skulle var otroligt tacksam för svar, jag önska så gärna jag såg ut som du :)

Reply
Andrea

Jag rekomenderar Chile, det är så himla fint och en massa historia, åk till Valparaiso, Viña del mar och norra chile också, du kommer att älska det! Hare bäst :D

Reply
Petra

Costa Rica är heeeelt fantastiskt! Mycket att uppleva, perfekt om man även vill göra annat än att sola och bada.

Reply
Sjefen

Dra til CUUUBA! Før det er for sent :)

Playa Ancón i provinsen Trinidad er fantastisk nydelig! Søk på det på google, så skjønner du hva jeg mener. Der kan dere velge om dere vil bo på All Inclusive Hotel rett i vannkanten, eller dere kan leie rom privat hos cubanere som lærer dere om folk og kultur og lager cubansk mat til dere. Trinidad er en gammel kulturby på UNESCOS verdensarvliste som kan by på gamle bygninger fra 16-1700 tallet, brosteingater, hest og kjerre og strandliv med vannsporter, bading og strandbarerligger ca 5 timer unna Havana, som også er verdt en titt. Gi et pip på bloggen min hvis dere trenger adresser til bra hoteller eller Casa Particulares ;)

Reply
mirjam

Alltså KUBA! Väldans intressant historia! Bästa människorna och bästa landet! Jag var där i vintras och det är verkligen paradis!<3

Reply
Anna

Hej kenza!
Om du ska nu resa till Vietnam så borde du resa till Nha Trang. Det är jätte fint där och väldigt populärt ställe bland både turister och vietnameser! :D

Reply
Anna

En sak till du kan inte heller missa att resa till Maldiva, rena paradiset där! ;o
Sök upp det på google så kommer du förstå mig.. ;)

Reply
sara

har tyvärr inga tips på resmål, har inte rest så mycket hehe. men ville iallafall säga att gud vilka fina bilder!!
du är såå fin kenza!!! avis :D

Reply
Elin :)

Buzios!!!
Världens finaste ställe i Brasilien, lite kallt vatten bara!
Rio är också suuperfint men just Buzios är underbart!! Rekomenderar starkt! Vi firade jul och nyår i Brasilien för några år sedan. På nyår går ca 4 miljoner vitklädda människor ner på stranden i Rio och tittar på fyrverkerier! Absolut en “måste göra innan man dör” ;)
kram!!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*