• header

“What’s goin on…”

Jag vill att ni, framför allt mina yngre läsare som går i skolan, tar en titt på denna video. Sedan vill jag att ni som känner er träffade, på det sättet att ni känner att ni kanske fått någon skolkamrat att må dåligt som pojken i videon, ändrar på er. Ni måste vara snälla mot varandra, för skoltiden kan vara tuff för alla och det är viktigt att man stöttar varandra. Hjälper varandra. Är snälla mot varandra. Ett litet glatt hej kan göra någon överlycklig, så jag ber er… Ta hand om varandra! ♥

470 Comments

Bernice

Det där är hemskt att sådant faktiskt pågår, det berörde mig oehört mycket, men fina ord du hade skrivit!

Reply
sofia

Åh herregud.. vilken fin film <3 Kunde inte låta bli att gråta en skvätt. Varför kan inte alla bara få må bra? Och ha vänner? Världen är alladeles för orättvis…

Reply
Carro - en emo/scene bloggerska

Pojken i videon…skulle lika bra kunnat var jag. Jag har blivit mobbad sedan jag var 6år, nu är jag 14, snart 15. Jag har aldrig förstått varför just jag blivit mobbad, många gånger har jag velat ta livet av mig… men precis som pojken i videon är jag stark nog att inte göra det… men också för att jag inte har modet… När jag såg den här videon, så grät jag, jag grät floder. För han skriver EXAKT hur mitt liv har varit och är, för jag blir mobbad… Jag HAR försökt ta livet av mig… Jag är rädd för att gå till skolan, tack vare mobbarna har jag blivit av med den här tiden, tiden då man ska leva – när man fortfarande är ett barn! När jag skriver detta, så gråter jag, för min enda riktiga vän är min bror…min enda riktiga vän utanför skolan är en tjej som är 2 år äldre än mig… hon vet inte vad som händer med mig i skolan. Mitt skolskåp har orden “WB emo” och “BITCH” inristat på dörren, folk skrattar åt mig när jag går förbi… Nästan varje rast sitter jag inlåst på toaletten och gråter… Det är ett hemskt liv jag lever i… Jag önskar att bara var ett liv som någon hittat på… Men tyvärr är det sant… Detta är mitt liv… Jag är på något sätt glad att pojken i videon har det som mig… Då är jag inte ensam… Kramisar Carro

Reply
Ronja

Min mamma visade den här videon för mig och min syster idag, och jag grät som ett litet barn…. Det är hemskt vad folk måst gå genom, bara för att dom är “böga” eller “homo”. Set spelar absolut ingen roll om man är bi, bög, lesbo, eller hetero, och jag väntar bara på den dagen då folk äntligen fattar det, och slutar bedömma folk.
I support Jonah <3

Reply
Lisa

Fy vilken gripande video. Jag fick en sån himla olust känsla i magen :( Går inte i skolan längre och är så oerhört tacksam över att jag hade en bra skolgång, men samtidigt gör det ont att veta att så många barn blir mobbade.

Reply
Lina.

Sitter här och storbölar just nu vet precis vad killen går igenom. Måste du lägga upp sådana jobbiga klipp? Dock bra då det är så många som läser din blogg och detta ämnet behöver uppmärksammas. Han är i vilket fall en stark person som vågar tala om hur han känner!!

Fortsätt med det du gör för jag gillar att läsa din blogg, Blir inspererad av dig. Du är absolut en fin människa!!
Kram Lina

Reply
Ellen

Angående denna video; sök på youtube och på “what’s goin on.. Take 2” så får du se en genom god person som stöttar Jonah på denna videon!

Reply
Malin

Jättebra Kenza! Fint inlägg och så sant! Vad rädd om varandra, alltid och oavsett :)

Reply
Hanna

Det är helt galet bra vad youtube kan göra egentligen. Flera, väldigt många faktiskt, på facebook la upp den. Jag tror faktiskt att det får många att tänka och handla på ett helt annat sätt. Kanske kan något så otippat som youtube få någons liv att bli bättre.

Ha det fint! :)

Reply
Ellinor

Såg denna video innan, den har verkligen gått runt på facebook också.
Höll på att börja gråta själv, man blir så enormt berörd och man vill bara gå igenom skärmen och ge honom en stor fet kram!

Reply
Julia

vet inte riktigt vad jag ska säga nu. har så otroligt många känslor i kroppen, glädje, sorg, ilska.
jag är otroligt glad och lyklig över att det finns så starka människor som han och dessutom i så låg ålder. Jag känner mig ledsen för att ingen människa ska behöva känna såhär, jag vet hur det känns. Jag har själv kännt mig oönskad och som om ingen vill ha mig, senast jag kände det var bara för ca en timme sedan. Och jag är arg för att sånt här ska inte få hända någon. Jag har aldrig blvit mobbad, eller jo lite men inte på det sättet, däremot har jag ingen som förstår mig. Min låtsas pappa är bipolär och själv har jag tvångstankar och någon sorts ätstörning som jag haft i ca ett halv år nu.
Men ville bara säga att jag beundrar de människor som klarar sig och vill fortsätta leva fast livet är tufft ibland ♥
Ni är beundransvärda

Reply
Ulrika

som ellen degeneres brukar säga i slutet av hennes talkshows “be kind to one another” <3

Reply
Alice

Jag satt seriöst och skakade när jag såg denna film, man blir så otroligt tagen. Jag förstår inte hur någon kan vilja få någon att må så dåligt, eller dåligt över huvud taget, det är ju bara sjukt.

Reply
Sofie

Såg den förut och kunde inte hålla inne tårarna, nu när jag bara ser bilden vill jag börja lipa igen, önska jag kunde få träffa honom, och få han att inse att det finns folk so bryr sig, inte bara en massa idioter!

FÖRSTÅR inte hur man kan säga så mycker elakt som han fått höra, säger som Kenza, TA HAND om era klasskamrater!!!!!!<3

Reply
Mi

Frös till is när jag såg detta, dåliga minnen kom över mig, känner mig ledsen, varför ska det behöva vara så här? Det är nu många år sedan jag slutade skolan, men dagen då jag slutade nian var en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag var under högstadietiden tyvärr en av dem som drabbades av de elaka och vidriga mobbarna. Jag var väldigt ensam, rädd och ledsen… Glåpord, elaka saker skrivna på skåpet, brev med inte så särskilt snälla texter instuckna i skåpet, telefonsamtal, fniss och skratt när jag gick förbi eller när jag skulle svara på något i klassrummet, alltid vald sist, ingen att arbeta med vid grupparbeten, alltid sittandes ensam. Att gå till matsalen var inget att tänka på. Varje dag i skolan var en plåga. Jag frågar mig ibland fortfarande varför? Jag var en helt vanlig tjej i skolan under låg- och mellanstadiet med många kompisar både i skolan och på fritiden, men så fort jag började högstadiet förändrades detta till att jag inte hade någon jag kunde lita på och anförtro mig åt. Till och med min allra bästa vän vände mig ryggen, först under skoltid men senare även på fritiden och jag vet alltså fortfarande inte varför… Det är just det, många gånger vet man inte varför, man råkar bara bli någons hackkyckling och ibland är denna någon en stark person som får väldigt många med sig… Jag har många gånger försökt gissa mig till varför det blev som det blev och det enda jag kommit fram till är att jag hade fått något av mina föräldrar som denna någon inte hade och inte fick, därav falska rykten och så fortsatte det… För min del blev det lättare under gymnasiet, jag fick nya kamrater och blev fri från de värsta mobbarna. Idag mår jag bra, är vuxen, har ett bra jobb, familj och vänner. Tänker väldigt sällan på det som hände under högstadietiden, men det finns där omedvetet i form av att jag har väldigt höga krav på mig själv, är osäker på vad andra ska tycka om mig som person och hur jag utför mitt arbete. Vågar inte riktigt tro på att jag gör något bra, fast jag innerst inne vet att jag kan och gör saker skitbra. Jag har egentligen ingenting att skämmas för, det är de som gjorde mig illa som ska skämmas och faktiskt så tror jag att åtminstone några av dem också gjort det. Till alla er som just nu går igenom det jag en gång gick igenom kan jag bara säga att det blir bättre. Det ni behöver göra NU är att prata med någon vuxen – föräldrar, skolkurator/psykolog, UM. Ni behöver föra upp det till ytan, inte trycka undan det. Och kom ihåg en sak – ni är inte ensamma. Jag är så grymt imponerad av killen i filmen. Det är väldigt starkt gjort av honom. När jag tänker efter så blir jag väldigt glad av att se hans vilja att kämpa vidare. Kram

Reply
bea

Det gör ont att se detta klipp! Stark pojke ändå, som står ut.. (%&/§¤?)=@+@ ska mobbarna ha!

Reply
Victoria

Hej GRYMMA Kenza!!

Du har helt rätt i det du skriver och framförallt att du som har så många läsare tar upp ett sådant här känsligt ämne är så himla bra..

Massa kärlek till dig!!! <3

Reply
matilda

åå jag vill bara krama honom jätte hårt! shit va den där filmen berörde, man börjar genast tänka på alla man kan ha sårat utan att mena de :S tycker också du är jätte bra för att du tar upp såna här saker som faktist är viktiga i bloggen! :D kramar från finland!

Reply
Hannah

Jag tycker du är så himla bra, och du är definitivt min förebild! Jag tror inte jag har läst många bloggar där bloggarna pratar om att man måste ta hand om varandra, utan de babblar mest på om sig själva ^^ jag har lite frågor till dig Kenza;
1: När blev du upptäckt som modell?
2: När/hur/var var din första plåtning, för vad och vilken modellagentur?
Jag vill inget hellre än att bli modell, men jag vågar inte riktigt ta nästa steg. Jag skulle vara jätte tacksam om du läste det här och kanske kunde svara på mina frågor, antingen på min blogg eller på min mejl.
Kram
Hannah

Reply
Martine

Jeg blir så arg og lessen! Vil bare gå til han, holde om han, krama han! Verden er sjuk :/

Reply
piggelin

Så otroligt vacker video, hoppas att han får all lycka i livet framöver! :)

Reply
me

jag håller med dig! tycker det är SJUKT BRA av dig som har yngre läsare att gå ut med det här! många yngre är otroligt taskiga mot andra utan att tänka på konsekvenserna.

Reply
Nina

Det är starkt och viktigt att du lägger upp sånt här.
Kan verkligen inte se denna video utan att gråta. Mobbing är så hemskt, barn har så lätt att bli elaka om de inte tänker lite längre…

Reply
Mihaela

Kunde inte hålla tillbaka tårarna, jag har ingen aning om vad stackars kille måste känna för jag har aldrig varit i den sitsen, men fy vad ont det gjorde att läsa hans ord.

Reply
Sandra

Gråter då jag ser det här! Bli så arg över hur folk kan bete sig. Alla är värld att må bra.
Umgås med personer som får er att må bra, ta inte åt dig skit som du inte förtjänar!!
Ta han om varandra en dag kan det vara för sent!!!

Reply
Sofia

Du är fan en av få unga tjejer som använder din “makt” till bra grejer. Så bra!!

Reply
En blogg om 5 systrar

Uppskattar verkligen att du lägger ut detta!
Din blogg är stor och det är många yngre som läser den.
förmodligen påverkas de yngre av denna film och förhoppningsvis tänker om innan de säger något till någon!

BRA KENZA!! kram från Systrarna Backström

Reply
Jazmine

Fan fan fan! Detta videoklipp var bara alltför rörande. Måste sprida detta helt klart! Tack Kenza för att du försöker vara en bra rollmodell för de yngre!

Reply
natha

Jag får tårar.. tänk att det finns vissa som får uppleva där.. Hoppas att det blir bättre för killen! <3

Reply
Ebba

såg den här idag på facebook, och jag började seriöst gråta. vad är det för värld vi lever i?

Reply
sara

Fin video. Fin du är Kenza som tar upp det och nu gråter jag åtahelvete mycket! :)

Reply
Anonym

Blir så himla berörd av Jonah.
Samtidigt som det glädjer mig att du uppmärksammar detta.
En stor anledning till att se upp till dig! <3

Reply
bell.

Det gör ont att veta att jag är i samma situation som honom. Han tycks dock ha kommit längre, de sista lapparna skulle inte jag hållit upp.

Reply
Katta

Asså shit, blev nästan tårögd. Själv är jag riktigt mot sånt. Tycker så himla synd om honom. Tycker också att det var bra gjort av dig att lägga upp videon, och skriva det du skrev, och jag hoppas på att dina läsare som gör andra personer att må dåligt att dem kanske äntligen förstår att man inte gör så.. Och förändras och börjar tänka på de att andra också har känslor.. Och inte bara leka tuffa. Dem borde börja tänka på hur de själva hade känt sig ifall dem blev illa behandlade av andra, inte bara på sig själva, hur tuffa de kan vara. Tycker att det är jätte dåligt av dem personerna som håller på med sånt.
Och vill tacka dig Kenza att du la upp det! Hoppas bara på att folk börjar förstå! ;)

Reply
Sofia

I aslo saw this just a while ago. I don’t understand why people are so mean, specially some children. I have also been bullied when I was younger and people need to realise that it’s a serious problem! This kid is really brave and should be proud of himself for doing that!

Reply
Jenny

Guud Kenza! Du e så himla fin, go och omtänksam, sjukt rolig med! :) Asså jag älskar verkligen dig för du är så “riktig” du är inte falsk och så, du lägger liksom ut sånt här på din blogg och du använder inga bantningspiller eller liknande :) DUD e så naturlig liksom! Och jag ÄLSKAR verkligen dina kläder :D <3 Kram på dig

Reply
moa

detdär är så hemskt :(
att man kan behandla människor på det sättet så man börjar med såntdär.. det är ofattbart.
vänner ska man ta hand om!
håller med dig helt!

Reply
Cajsa

Fy. Helt jävla oacceptabelt. Fan va människan kan vara grym.
Ändå, starkt av honom och starkt av dig att lägga upp det här klippet.

Reply
M

näeh stackarn :( sånt här har ökat så himla mycket på siståne (helt fruktansvärt)

Reply
E M+M+A

Jag har nog aldrig blivit så berörd som jag blev av den här filmen. Fy fan vad hemsk mobbning är, fattar inte hur människor kan må bra av att göra så att andra mår dåligt!

Reply
Denise

Det värsta är väl ändå fortsätter sitta vid videon och bråka med varandra och kalla varandra saker på kommentarsfältet. Alltså har de inte lärt sig ett skit, vilket är jävligt sorligt.

Reply
maria

ååh, vad rörd man blev av den! Sjukt bra! Fler ungdomar och barn borde lära sig att ta hand om varandra mer, precis som du säger!

Kram, Maria

Reply
Alice

Grät när jag kollade på den här videon, hemskt att det finns människor som trycker ner andra för att de själva mår dåligt. Hittade en fin video med en kille som gjort ett svar till Jonah, så himla fint och rörande. Fick mig att fälla en tår till för att det finns så fina människor som honom som verkligen bryr sig och vill hjälpa till. Här är länken! Värt att kolla på! http://www.youtube.com/watch?v=0s7vrxXHcSg&feature=share Kram

Reply
Mamma till en andra klass dotter

Kanonbudskap Kenza träffar rätt just nu.

Min dotter är uppäten av en kompis i skolan, så det har blivit en liten grej i skolan, men nu har jag pratat med kompisens mamma och förstår läget bättre, hennes föräldrar har precis skilt sig och pappan skiter i henne och syskonen, så tragiskt, kompisen behöver sååå mycket bekräftelse och min dotter är sååå snäll och leker med alla.men nu har kompisen blivit svarta fåret och fler går ihop sig, min dotter har hängt på lite.men nu har jag pratat med min dotter och sagt: Är snäll mot henne för hon har det jobbigt + att hon tyr sig till dig och tycker om dig som en fin vän, hjälp henne, när ni är 2 är ni starkare tillsammans!!!! Vilken film detta var *wow*

Reply
Ellen

Hej Kenza! Ville bara att du skulle veta att denna pojke faktiskt inte är mobbad på riktigt. Han har gjort en “förlåt-video” där han ber om ursäkt och berättar att detta egentligen bara var ett sätt att få uppmärksammhet på! Men att han tackar alla som “stöttat” honom ändå. Enligt mig så tycker jag att det var väldigt onödigt för jag gick på det direkt när jag såg det, men men. Jag är glad att han mår bra ialla fall! puss&kram<3

Reply
Elsa

Vad hemskt..
Jag grät :(

Hittade också en fortsättning på youtube när en äldre kille gör samma sak, han berättade att han också var mobbad. Men han klarade det och nu älskar han sitt liv!Och sa att Jonah kunde prata med han om han ville. Så fiiint :)

Reply
lina

Shit vilken stark video! Jag har inte alltid varit den snällaste mot alla. Det är något som förföljer mig än idag. Idag tror jag stenhårt på kharma, behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Ingen har rätt att bli mobbad och utsatt. Det är så fruktansvärt hemskt. Jag hoppas att allt förändrades till det bättre för denna pojken efter denna filmen kom ut!

Reply
Emma

vilken underbar kille, så jävla stark <3 man kan inte mera än att beundra honom för den han är och hur han måste kämpa, all kärlek till honom!

heh mobba inte min mail… haft sen jag var typ sex år

Reply
Minna

Vad bra att du som är en stor förebild för många, tar upp det här viktiga ämnet! HEJA KENZA! Och heja alla ni som skärper er och är snälla mot varandra. Snällhet sprider tusen gånger mer glädje än elakheter och spydigheter. Kram Minna

Reply
Marianne

Tanken på at nokon har det slik er hjerteskjærande, det gjer at eg har lyst til å hoppe på første flyet å komme å hjelpe han, støtte han og vise at han er ikkje aleine! Visst nokon eit om ein gut eller ei jente som kjenner seg aleine, er det deira plikt til å reise bort å hjelpe denne personen, me vil ikkje at dei skal ha det slik! Verden må bli ein bedre stad.

Reply
Anna Eliasson

Blev så himla rörd när du la upp den här videon.. Det här visar att du är en riktigt bra förebild för alla ungdomar. Visst alla älskar att se dina dagens outfit, jag inkluderat! Men en person som du, har chansen att påverka folk på ett sätt som vi andra inte kan och tack för att du tar det steget. Kände bara att jag behövde skriva det till dig för att det här är ett stort samhällsproblem som finns överallt men många väljer att vända ryggen till det. Och att du väljer att inte göra det gör dig väldigt speciell!Hoppas allt är bra med dig.Kram
Hälsningar Anna

Reply
J.

Fy fan vad hemskt… Hoppas att alla delar detta på facebook! sina bloggar! Twitter! Allt ni kan… för det tänker allafall jag göra… the world needs a big fat change!

Reply
S

Nog för att jag rådiggar din blogg, men mer sånt. Respekt Kenza. Jag älskar dig mer nu! :) Kram

Reply
n

Fick tårar när jag såg den :( vilka mobbare det finns fan hoppas de går igenom samma sak så de lär sig en läa för livet !!!!

Reply
ninni !!

Fick tårar när jag såg den vilka mobbare det finns fan hoppas de går igenom samma sak så de lär sig en läa för livet !!!!

Reply
true story

Jag förstår inte varför alla blir så upprörda för en kille som berättar om att han blir mobbad. EN KILLE. Alla vi ungdomar som går i skolan ser mobbing, men vad gör vi? INTE ETT SKIT. Vi låtsas om att vi inte ser det.
Det är så det ser ut in real life peoples!

Reply
S

Stolt över att du tar ditt förnuft till fånga och använder din blogg till att påverka folk på ett positivt sätt.

Reply
micka

åh herregud, jag bara gråter som ett barn.
Ser att många andra också gjorde det.
Fyfan alltså, sånt här ska inte få pågå, men det gör det ju, varje dag, överallt.
Skolan och lärare måste ta sitt ansvar, om dom inte gör det tycker jag inte barnen ska ha skyldighet att gå till skolan, för dom är inte säkra där.

Jag skulle bli helt förkrossad om jag fick reda på att mitt barn blev mobbad igenom hela skoltiden. Jag skulle göra allt för att rädda henne. Kanske till och med gå dit själv och typ….tok skrika på snorungarna. Hahaha!!!

Men seriöst, vilken sorlig video. Skolor överallt måste ta ansvar som sagt.
Det här är inte okej. Det finns inga bra ursäkter. Och man ska absolut inte flytta på den mobbade, dom har ju inte gjort nåt fel. Stäng av mobbarna!!!!

Reply
Vanja

Jag vill bara ta honom i min famn och hålla om honom länge, länge… Det gör så ont i mig att se andra må dåligt. Kram till dig Kenza för att du är en så fin människa! Och många, många kramar till killen i videon…

Reply
Sandra

Som alla skrivit, det är hemskt! Men det är jätte bra att han inte vill dö, det är allt för många som försöker ta livet av sig för att de är ensamma och illa omtyckta. Han är stark när han klarar sig så bra!

Reply
Jontte

kan erkänna att jag grät när jag så videon. Har blivit mobbad och vet exakt hur killen känner sig! :/ hemskt att det kan existera sådan ondska bland människor

Reply
Jontte

kan erkänna att jag grät när jag så videon. Har blivit mobbad och vet exakt hur killen känner sig! :/ hemskt att det kan existera sådan ondska bland människor!
MEN SKIT STARKT GJORT AV HONOM! SKULLE ALDRIG HA VÅGAT SJÄLV.

Reply
sabina

De e hemskt att man kan mobba nån så mycke!
Fällde många tårar medans jag kollade på denna och många efter..
Såg även att de fanns en till ‘whats goin on 2’, där en kille som oxå tidigare blivit mobbad och visar sitt stöd för Jonah, du borde se den (om du inte redan har)!!

Reply
Hanna

Jävligt bra skrivet! PRECIS sådär måste förebilder arbeta och skriva. Jag är imponerad. Har alltid tyckt att du är en riktigt bra bloggare men nu höjdes du ännu mer i mina ögon. Du är en fin förebild för många tjejer och jag tycker verkligen om att du tar vara på det på rätt sätt.
Och bör kanske nämna också att den killen måste vara otroligt stark för att orka göra en sådan video.

Reply
aaaa

Först (när jag hade sett ca 1/4 av filmen) tänkte jag kommentera något om att han är väldigt snygg. Efter det började jag gråta. För jag vet själv vad jag har gjort. Jag har aldrig varit riktigt elakt. Bara retats lite. Inte mycket. Men lite är OCKSÅ för mycket. Jag har blivit en bättre människa. Alla har väl gjort dåliga saker, eller? Jag ångrar mig varje dag. Jag gör allt för att visa att jag är en bättre människa än så. Men ingen verkar fatta. Fast jag förstår dem. MEN ångesten från mina dåliga tider sitter kvar. Det kommer aldrig gå bort. Det ända jag kan göra nu är att bygga upp ett liv med det jag har. Och hjälpa andra. Hjälpa folk som JAG har varit taskig mot. Om de skulle vilja ha min hjälp. Det tvekar jag på. Men i alla fall Kenza. Du är en väldigt bra förebild. Om fler visar sin ställning mot sånt här kan man få saker att bli bättre. Skolor att bli bättre. Liv att bli bättre. Människor att MÅ bättre.
Jag försöker bli bättre. Varje dag. Det går bättre. Det går bra.

Reply
frida

när man ser den här videon förstår man verkligen hur illa och allvarligt det är med mobbning. Började gråta floder när jag såg videon, ingen förtjänar att bli behandlad så!

Reply
E

Alltså när jag ser den här videon vill jag bara ge honom en jättelång kram, gör så ont att se honom gråta. Tårarna bara strömmade ner för mina kinder när han började gråta. Jag kan verkligen inte beskriva hur mycket jag hatar mobbing. :( :(

Reply
Sara

Så sjukt sorligt :( tårarna trillade när jag såg den..Fuck alla de människor som beter sig så! Det borde fan ha världes skuldkänslor!! Har själv blivit utsatt för mobbning, det är så jävla tufft och man känner sig så sjukt ensam och värdelös! Så förstår hur han känner sig…Hoppas att allt blir bättre för honom!

Reply
Amanda

Håller med de andra, ingen förtjänar att bli mobbad. jag har aldrig sett någon bli mobbad, blivit mobbad eller mobbat själv (jag är 12) och det är jag väldigt glad över. Tycker verkligen vår värld och vårat samhälle behöver en stor förändring. Det skrämmer mig när jag tänker på vad som händer med världen. den här killen har precis samma rättigheter som alla andra och det stör mig verkligen hur vissa kan känna sig tvungna att trycka ner andra för att “komma upp” själva. Och att man kan ha mindre respekt för vissa än andra. Sen så vil jag säga stort tack för att du la upp det här, jag har spridit det vidare och så. Det finns nog ingen som inspirerar mig lika mycket som du, jag ser upp till dig enormt. Fortsätt med det du håller på mig, du är så himla vacker och rolig. Läser din blogg flera gånger om dagen, du får säkert jättemånga såna här kommentarer men det kan väl aldrig bli för många hehe.. Kram!

Reply
adelina

Hörde att han inte var mobbad på riktigt, utan bara sökte uppmärksamhet. Men ändå, videon fick mig att gråta för att jag själv har varit mobbare. Att jag har varit mobbare hade sina anledningar och jag ångrar ALLT! Varje dag i flera månader och år så får jag ångest och vill gråta för att jag själv mobbat. För att jag varit så elak… Men att jag varit mobbare finns och kommer alltid finnas i min historia, så jag säger till alla er som läser detta:
Bli aldrig mobbare! Vad som än händer så håll dig borta. Och om någon blir mobbad så våga stoppa. Ni blir inte mobbade själva utan stoppar en situation. Har själv gått från att vara mobbare till stoppare. Det känns jätte bra! :)

Reply
M

Shit, läskig video. Väntade bara på att han skulle ta livet av sig såg ut som det var en “hej då” hälsning…
Om inget ändrar sig så tar han livet av sig själv inom en snar framtid.. synd.. Om inte det kommer han flippa och mörda någon av mobbarna och åka in på livstid. Du va inte lite snygg på vakna med the voice kollar aldrig på det men det gick ju inte att byta kanal när man ser en så vacker kvinna som du, jag fick vakna med kenza yeeY xD
^^

Reply
jessieh

Usch vad hemskt! :s vet hur det känns har gått igenom mobbning 1-5 och nog är lite fortfarande men inte lika mycket som förut

Reply
S

Han påminer lite om mig själv speciellt under mina yngre dagar! Jag lever fortfarande!

Reply
Julia

Fint att du lade upp videon, det gjorde jag också på min blogg. Har dock nu sett hans youtube kanal och han har drivit med hela grejen. Han har många vänner precis som alla andra och han har bara skämtat om hela grejen. Han är lika värdelös som alla mobbare där ute.
Dock är det bra att dela videon iallafall, eftersom det faktiskt finns de människor som har den verklighet som han beskriver.

Här berättar han alldeles själv. Om det nu är sant, det vet man ju aldrig! Om det här ens är han. Men det ser så ut.
http://www.youtube.com/watch?v=zt5gvl5s2q4

Reply
Yasemin

http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=SE#/watch?v=8VkgwOskUpM

Han ljög! Kolla på den här videon :P

Kenzas svar: Nej, jag tror inte på det där. Det man såg i videon var äkta, men han verkar vara en vilsen pojke som ännu en gång sätter upp en fake-fasad för att skydda sig själv. Han visade sig väldigt sårbar i videon han la upp och jag tror att det skrämde honom.

Hur som helst så har han inspirerat massor med människor och fått folk att tänka till, och det var väl poängen med det hela.

Reply
#17

Det är sant det och det jag nyss fick se är hemskt. Att det finns människor som blir behandlade på detta sätt, men framförallt lärare som inte gör någonting åt saken. Jag hoppas verkligen de som kollar på videon känner sig träffade, eller bara på nått sätt tar åt sig. Det finns folk som går igenom dessa saker varje dag i skolan, tanken att JAG inte kan göra någonting för att hjälpa de här människorna…Å fan det finns faktiskt ingenting VI kan göra åt saken, tyvärr :'( Poor Baby.

Reply
Angelique

http://www.youtube.com/watch?v=IFM1Fjy972o

Han erkänner att det var ett skämt!

Kenzas svar: Nej, jag tror inte på det där. Det man såg i videon var äkta, men han verkar vara en vilsen pojke som ännu en gång sätter upp en fake-fasad för att skydda sig själv. Han visade sig väldigt sårbar i videon han la upp och jag tror att det skrämde honom.

Hur som helst så har han inspirerat massor med människor och det var nog poängen med det hela.

Kenzas svar: Nej, jag tror inte på det där. Han lurar sig själv. Det man såg i videon var äkta, men han verkar vara en vilsen pojke som ännu en gång sätter upp en fake-fasad för att skydda sig själv. Han visade sig väldigt sårbar i videon han la upp som sågs av en miljon människor, bland annat de som mobbat honom, och jag tror att det skrämde honom.

Hur som helst så har han inspirerat massor med människor och det var nog poängen med det hela.

Reply
Ayim

Wow vilken stark kille. Började gråta när jag såg den. Jag hoppas verkligen att alla sprider den vidare, i sina bloggar, på facebok.. överallt!

Reply
Emma

kommer inte ihåg sist jag grät så här mycket! Man får så ont i hjärtat när man ser sånt här.
Men bra att du la upp den Kenza! Jag vill se förändring i vår värld på hur vi behandlar människor runtomkring oss!
Kram <3

Reply
amanda

Ni måste kolla på den hära! det gick inte att länka men sök på det här: HAI DAIR.flv (Jonah mowry Delited video) det är samma kille som du skrivit om ovan. Han säger att ha ninte ar seriös i den där videon…. Kram

Reply
elvira

Det finns ju en video till, om ni inte har sett den, där han säger att alla på hans skola älskar honom och att han har massa kompisar osv. Jag är väldigt skeptisk om denna video är en fejk video eller om han la upp en till video för att visa alla att han faktiskt mår bra nu.
För om han fejkar att han mår skit så är det bara så fel.. finner inte ens ord.

Reply
Frida

Så du vet så e den fejk. Han säger det själv i ett annat klipp. Jävla troll!

Reply
linnea

allt är fake, kolla på youtube!
han har lagt upp en video där han säger att “alla älskar honom i skolan”

Reply
Emma Jutemalm

Den videon är inte på riktigt, han har gjort en ny där han säger att alla i hans skola älskar honom!
Blir så besviken på sånna människor!
Har lagt upp den videon på min blogg och en annan video från en som svarar honom, han är mega-gullig!
Kram

Reply
Victoria

Verkligen hemsk egentligen hur vanligt det är, vet själv hur detta var när man gick i typ låg och mellanstadiet..
Men den här killen är lite konstig, eller , ja.. han har ju (som inläggen åvan säger) lagt upp en ny video på youtube, där jhan säger att det blev lite fel i min förra video, alla på min skola älskar mig! Men han visar även upp sina ärr i den här videon, och tackar alla som har varit så snälla mot honom och säger typ tack till er som har varit elaka moot mig! detta har gjort mej starkare!

http://www.youtube.com/watch?v=zt5gvl5s2q4&feature=share

Reply
Ingrid

Det är fruktansvärt, åh jag blir så upprörd och ledsen! Kunde inte låta bli att fälla en tår, riktigt modigt av den här killen att spela in det. Tycker det är superbra att du uppmärksammar det, det är ständigt aktuellt och vi behöver påminnas om detta så ofta som möjligt!

Reply
CEB

Det värsta är att han i en annan video berättar sanningen och att det inte alls är så som han beskriver det i denna videon!
Men han får iallafall fram ett budskap!
kanske det som räknas?

Reply
marija

Jag förstår ”the message” Men vem gråter på Youtube? Folk gör allt för att få likes och det är bara patetiskt att han ska gråta och visa känslor på det viset.. Alla som gick på det kan ju säga uppföljaren av hans klipp där han flinar och gör narr av sin egna video. Jag tycker det är patetiskt.

Reply
Berlinda

det är fake kolla hans nyaste video! han erkänner att han inte är mobbad och han sitter och garvar! :@

Reply
amanda

visste du att detta är fejk? Det har kommit en ny video med honom där han säger det.. jag känner mig sjukt lurad. Inte kul

Reply
S

Som många andra skrivit ovan så har Jonah Mowry (killen i videon) gått ut med att videon är fake. Fel av honom att ljuga, MEN han fick ju folk att vakna upp eller hur? För även om han inte har det så hemskt som han säger, så finns det dom som har det! Ta hand om varandra!! Kram

Reply
Sanne

Jag känner igen mig själv i det där alldeles för mycke :(
Från första klass var jag mobbad, under hela min skoltid. Det försvann lixom aldrig, inte förens jag började gymnasiet och kom ifrån dom som mobbade mig. Ibland va det till och med så illa så dom slog mig på rasterna. Jag kan inte för fem öre förstå hur folk kan vara så grymma och känslokalla att dom gör nått sånt här. Jag kommer nog heller aldrig att kunna förstå det. Jag kan verklugen säga att jag HATAR folk som mobbas, dom vet nog inte själv hur jävla illa dom gör personen. Det dom säger och gör följer med en för resten av livet. MOBBING FÖRSTÖR LIV OCH I VISSA FALL ÄVEN TAR LIV!

Reply
Samira

KOOOOOOOOLLA PÅ DENNA VIDEO!!!!! Det är en video där han erkänner att han ljög… allt var bara en ända bluff! Men jag tror inte att det är han… tror att nån annan leker honom. Men kolla på denna video och avgör själv!!!!(det går ej att klistra in länken här, men gå in på min blogg för jag har lagt upp videon där!!) :)

Reply
Elin

Jag brukar aldrig gråta till filmer eller så men till den här kom det fan flera tårar alltså, så jävla hemskt :( Har även sett den där andra videon där folk säger att han ljög, men nä, håller med, tror fan inte att han ljög. Han satt för fan och grät och skakade och allting, nä, så jävla hemskt :( I vilket fall som helst hoppas jag att han mår bättre idag!

Reply
anonym

den är väldigt bra!
men han är inte seriös-hans budskap var att motarbeta mobbning. .så nej den videon är fake men han inpererade väldigt många..

Reply
Lizette

Såg precis att han har lagt upp en ny video där han och hans tjejkompis säger att allting bara var ett skämt, ingenting var på riktigt, ett skådespel. Jag tror inte han förstår hur hemskt det är att göra det han har gjort, det finns faktiskt människor där ute som mår så dåligt. Det han har gjort med denna videon är inte okej, jag är riktigt förbannad på ungen nu!

Reply
Mika

Det här är vad som skiljer dig från andra bloggare, du är verkligen grym och tar hänsyn till alla jag kommenterar inte särskilt ofta men jag måste verkligen tala om för dig att din blogg och det du skriver är riktigt fint och äkta. så tack för en fin blogg Kenza!

Reply
Pia

Vad stark han måste vara att lägga upp en sån video! stackars kille! man mår ju dåligt!

Reply
Erika

Jag tyckte först det var bra av honom att visa att mobbing förekommer i samhället och att vi i vissa lägen blundar för den verkliga sanningen men när jag sedan såg en video av honom där han säger att han ljög om allt sjönk han i mina ögon. Att han vågar sitta och säga alla dessa sakerna men sedan sitta och säga att han är älskad av alla på sin skola. Han förlöjligar allting, usch!

Om ni vill se videon jag pratar om, sök då på hans namn Jonah Mowry…

Reply
Tintin

Jag tycker det är fel, Han har ju inte gjort dom något, det finns andra som också blir drabbade och det ska ju inte vara meningen ! jag tycker det är fel att man ska driva någon tills man inte orkar längre
Kram

Reply
Louise Larka

det är faktiskt så att han inte var allvarlig i den videon.
Det va dåligt av han att fejka det där, för det finns faktiskt folk som har sådär varje dag!
Aja, hoppas inte fler folk gör något sånt igen!

Reply
martina

videon är fake, sök på: “(HAI DAIR) Jonah Mowry lied? You decide.” på Youtube. det tycker jag var väldigt dumt gjort, för det finns folk som blir utsatt för mobbning på riktigt!Och verkligen känner som han fejkade. Kram!

Reply
juliaa'

Kenza, det finns en video på youtube där han berättar att han inte var seriös med videon utan att alla på hans skola älskar honom och vill nu inte bli kallad dum. Makes no sense to me… kolla upp det lite mer är du gullig! kram
(HAI DAIR) Jonah Mowry admits he lied @youtube

Reply
Emma

Blev tårögd när man såg. Det jag reagerade över mest var “Because I’m Stronger Than That”. Killen måste vara stark för att orka med sitt liv efter allt.
Jag själv är med i kamratstödjarna, en grupp vi har på skolan för att förebygga mobbing och andra saker som kan trycka ner andra. DET ÄR INTE OKEJ!

Reply
elin bengtsson

Samma kille har lagt upp en ny video där han erkänner att det där inte stämmer, att han har ljugit…

Reply
Naat

När jag såg på denna videon så riktigt kunde jag hur tårarna började att rinna ner för kinderna. Nu efter att jag sett klart den så har jag suttit och gråtit i nästan en kvart. Jag relaterar väldigt mycket med honom. Jag har aldrig skärt mig själv men när jag var 10 år gammal och gick i 3:an så blev jag så mobbad och utstött så jag funderade på att faktiskt börja göra det eller göra någon ännu värre. Och det ska INGEN 10 åring behöva känna. Men jag gjorde alldrig det och det är jag väldigt glad för idag. Visst jag är fet och jag kanske är skitful, men ingen ska behöva känna sig så. Nu går jag i 7:an och jag ska snart fylla 14 år, och jag har “kompisar” fast jag vet inte direkt om jag vill kalla dom det. Jag blir fortfarande mobbad men inte lika mycket som i 3:an och 4:an (mest av mina “kompisar”). Jag blir mest mobbad för att jag vill byta efternamn till något så ovanligt som Pantzar, för att jag inte vill vara en vanlig svensson svensson. Och jag blir väldigt mobbad för min STORA rumpa och för min kropp för att jag är mullig. Men jag är inte helt oskyldig själv jag har också mobbat lite, bara för att jag ville få ut min ilska på någon som jag kunde trycka ner. Och det gör jag fortfarande ibland, om jag t.ex. ser någon med jätte fult hår går förbi så kanske jag kommenterar det. Och nu när jag suttit och skrivit detta så har ännu mera tårar runit. Jag har aldrig pratat med någon eller skrivit om det hära förut och jag insåg inte att det var ett så känsligt ämne hos mig föräns jag nu skrivit det för första gången. Jag ska värkligen försöka att inte komentera fel hos andra från och med nu och jag vill att ALLA ska också sluta göra det!! För om man trycker ner och mobbar någon så mycket så kan det sluta med att den personen facktiskt tar sitt liv..

Reply
Qamilla

Oavsett vilket, så har han verkligen fått folk runt om i hela världen att fälla en tår! Stark kille.. Om det var fake, eller att han sätter upp ännu en fasad nu efteråt..spelar ingen roll.. Hoppas bara han hittar sig själv o blir lycklig i framtiden!

Reply
natta

Men ni missuppfattar videon juuuu. Han mår bättre nu ( läs hans twitter), videon var inspelad för ca 4 månadar sedan. Hans känslor var äkta. Sluta hata, jävla internet.

Reply
Ellen

Han skojade bara… Titta på youtube. :S Tycker inte att man ska skoja om sånthär.

Reply
Katarina

Jag tycker det är bra att folk bryr sig och dena videon är faktisk fake för det finns en video efter där och berättar att han har vänner och allt och att den bara var fake <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*