• header

And the winner of Elite Model Look 2011 WORLD FINAL is….

JULIA SCHNEIDER by Hanna Hedin

Idag gick den stora världsfinalen av stapeln i Shanghai, där alla vinnare från Elite Model Look i 63 olika länder tävlade mot varandra om ett stort internationellt kontrakt värt 150 000 dollar.

Och vem vann? Jo, ingen mindre än vår underbara fantastiska vinnare av Modelljakten 2011!! STORT grattis till Julia Schneider (keep that name in mind!!) som tog hem allt!! Är det inte helt otroligt? Sverige har inte vunnit sedan 1986, och de forna deltagarna Gisele Bundchen, Alessandra Ambrosio, Heidi Klum m.m. som varit med i tävlingen och blev upptäckta där vann inte ens, men blev stora supermodeller! Och nu VANN vår fina Julia!

Jag är så glad och stolt över henne! Hon är så vacker och duktig! Tänk att det var vi som hittade henne där på castingen i Gävle, och nu kommer hon erövra hela modellbranschen. Och vilka möjligheter Modelljakten skapade för flera av de här tjejerna som nu blivit signade och jobbar som modeller. Jag menar….hur coolt är det inte att Linnea (topp 3 Modelljakten) har plåtats för ITALIENSKA VOGUE? STORT GRATTIS TILL ER ALLA!! :) ♥

Två färska bilder från vår överlyckliga svenska vinnare i Kina. Just nu skrivs det om Julia på hemsidor över hela världen!

217 Comments

Tori

Snälla sluta kalla folk som är smala för anorektiker!!!!!! Ni har ingen jävla aning vad den sjukdomen innebär, det är så mkt mer än att vara smal det är som en mardröm som aldrig tar slut, jag mår så dåligt när jag läser att ni säger att denna tjej har anorexia, det är som att ni vill att hon ska ha det som att anorexia är lätt att förstå. Det är en sjukdom som förstör allt i sin väg och som man aldrig blir helt frisk från för det är inte bara vågens siffror som vittnar det är tankarna om att Jag är ful! Alla hatar mig! Jag vill dö! Tårarna rinner nerför mina kinder när jag skriver detta då jag förs tillbaka till den mörka tiden som praktiskt taget förstörde min familj. Sjukdomen är visserligen individuell och alla har sin orsak att drabbas men fy faaan för er som skriver att den här tjejen som uppenbarligen endast är 15 år och mer verkar ha den här sortens kroppsbyggnad, är anorektiskt. Jag blir så förbannad att sådana saker. Jag som anorektiker var ett vandrande skal som ville gömma mig från världen, vissa perioder dö. Ser denna leende tjej ut som det??? Skärp er!!!!!!

Reply
Anna

Det är så sjukt att ingen ändrar idealen. Detta sjukligt smala lever vidare i modevärlden som ska vara förebilder. Det är hemskt…

Reply
Emma

Svar till Louise:

Kanske har du rätt i att det är fel att lägga skulden på enbart modeindustrin, men du som frisk anorektiker borde veta att det inte finns något givet svar på varför man blir sjuk. Jag är själv i behandling för både anorexi och bulimi och visst känner jag igen mig i det där självhatet som du nämner, och det är nog en gemensam sak för dom flesta med ätstörningar – men var det där självhatet kommer ifrån, det är olika för alla. Att försvara modeindustrin och dess ideal och att dessutom påstå att det inte skulle bidra till ätstörningar, det är bara fel – för det vet du inte, oavsett hur du blev sjuk och hur din ätstörning såg ut. Det finns gemensamma saker i oss alla som är sjuka i någon form av ätstörning, men varje människa (och därmed även sjukdom) är unik och vi påverkas olika av olika saker. Men jag skulle då vilja påstå att dessa ideal TYVÄRR bidrar till ätstörningar, så är det..

Reply
sanna (från modelljakten)

Åh, är så stolt och glad för julias skull!
Hon är en av de vackraste människorna jag någonsin träffat.
Smalheten är något som klär henne, och det behöver inte alls ha någonting att göra med anorexia. Ni som inte träffat henne/känner henne kan inte döma utifrån bilder, hon är verkligen hälsosam och sund, tro inget annat. var glada för hennes skull och acceptera att modellvärlden ser ut såhär just nu. puss

Reply
Lilly W

Grym STOLT över henne och alla vi andra i hennes klass!!

Puss & kram till dig Julia så ses vi på måndag ! <3

Reply
Anna Toolanen

ville inte heller vara negativ men hon ser sjukligt smal ut. Och sen att du försvarar henne att det är så hon ser ut? visst hon rår inte för att hon är supersmal. Men varför fanns det ingen normalviktig eller överviktig modell då? De kanske inte heller rår för att de ser ut så. Och kan ha minst lika bra ansikte. Tycker att det hela är sjukt fel. Och du som säger att man ska vara nöjd med sig själv. Hur lätt är det när nästan ALLA modeller är trådsmala?
Men i alla fall grattis Julia, hoppas du lyckas bra i framtiden!

Reply
Louise

Vad lustigt att väldigt många av de som kommenterar i stil med att hon ser undernärd/sjukligt smal ut etc inte vågar stå för vilka de är. Anonyma och utan länk till sin blogg nästan allihop.

Jag håller med Nilla (2011-12-06 @ 22:05:04 ) till fullo! Väldigt många ÄR så smala utan att välja det. Kan inte gå upp i vikt oavsett vad och hur mycket som äts. Vi ser alla olika ut (ja, jadda jadda..). Jag är trött på att folk klankar ner på smala människor utan att veta något om personens liv och vad som valts eller ärvts.

Sjukligt smal? Vad är “normalt”? Är alla smalare än du själv sjukligt smala? Och alla som har mer hull än du själv är äckligt tjocka? Give me a break!

Och btw,
“My: Gud vad roligt och vacker hon är. Och smal.. ångrar lite att jag åt den lussebullejävlene nu när man såg så snygg hon är!!!”
Är det ingen mer än jag som känner att ironin flödar i den kommentaren? Hon vet precis vad hon skrev och vill bara ha reaktioner av lättlurade människor.

Hursomhaver, jag tycker hon är jättevacker och önskar henne all lycka till i framtiden!

Reply
Hanna

GRATTIS FINASTE OCH VACKRASTE JULIA!

till er som tycker att hon är för smal, so? hon platsar perfekt i modevärlden och kommer bli hur stor som helst!
Jag verkligen älskar hur hon kommer in i modelljakten och inte vet någonting men ändå vinner ALLT!
Till er som kommenterar negativt, gå o ät om ni vill men klaga inte på Julias modellkropp! flickan är hur vacker som helst!

Reply
Irma - topponys.blogg.se

Jag känner Julia och har gjort det i många år. Hon har verkligen inte anorexia för hon äter VÄLDIGT mycket!
Hon är sån bara …
Samma som jag, jag äter fan dubbelt så mycket som mina kompisar, men jag går aldrig upp i vikt. Det går inte, hur mycket jag än äter kommer jag aldrig upp i vikt.
Ni kan sluta skriva saker om hennes vikt för det är fan inte kul att bli kallad skinny, vandrande benhög osv …

Reply
Julia

HEJ KENZA, VILL GÄRNA HA DIN RESPONS PÅ DENNA DISKUSSION. I det här inlägget vänder jag mig inte bara till dig, utan också till många tjejer som kommenterat tidigare, så känn dig inte träffad om det inte gäller dig. Hur som helst, jag tycker det är skrattretande att många tjejer skriver saker i stil med ”sluta klanka ner på smala tjejer, alla ser olika ut, acceptera det!”. Hahaha. Det är ju just OLIKHETEN vi efterlyser. Den OBEFINTLIGA OLIKHETEN, eftersom 99 % av modeindustrins tjejer är jättesmala. NEJ JAG SÄGER INTE ATT DET ÄR FULT ELLER FEL ATT VARA SMAL, MEN DET ÄR FULT OCH FEL ATT BARA LÅTA SMALA TJEJER VARA MODELLER. Tänk vad många vackra tjejer och kvinnor som inte får en chans bara för att de väger mer än 55 kg. (Och nu var jag generös – 55 kg är nog i tyngsta laget för en framgångsrik modell.) Så ni tjejer som tycker att det är TASKIGT att ”klanka ner” på Julia Schneider – det är inte henne det handlar om, och det handlar inte om att klanka ner på smala tjejer. Självklart ser vi alla olika ut. Så min fråga är, OM VI ALLA SER SÅ OLIKA UT SOM OCKSÅ NI HÄVDAR (där är vi överens), SKA INTE DETTA ÅTERSPEGLAS I MODELLBRANSCHEN DÅ OCKSÅ? Eller är det en bransch som ska vara helt befriad från mångfald? Bara undrar. En sak till – någon gnällde över att vi som kritiserar detta blogginlägg är fega som inte anger våra bloggadresser. SHOCKING REPORT: ALLA TJEJER BLOGGAR INTE. Välkommen till verkligheten. Min mailadress är [email protected] KRAM

Reply
sofia

blir seriöst ledsen när jag ser sånthär… tjejen är sjuk, det är inte normalt att vara så smal.
Tycker att det är fel att bara smala tjejer ska få chansen.
Tänk om det var lite fler “normala” tjejer i branchen, hur bättre många tjejer hade mått om man fick se en tjej som faktiskt hade lite mer än ben på benen.
min åsikt!

Reply
Emme

GRATTIS JULIA!!! Jag är grymt stolt över dig och jag är inte ensam! :D
puss och kram så ses vi på måndag! ;)<3

Reply
Totte

Om en models ideal skulle vara tjock måste vi då bli rädda att alla måste börja äta, största problemet är vell att folk börjar bli övervicktiga pga attdom ej orkar aktivera sig lättare att klanka ner på dom som orkar göra någe ut o spring så slipper du problem medhjärtat

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*