• header

And the winner of Elite Model Look 2011 WORLD FINAL is….

JULIA SCHNEIDER by Hanna Hedin

Idag gick den stora världsfinalen av stapeln i Shanghai, där alla vinnare från Elite Model Look i 63 olika länder tävlade mot varandra om ett stort internationellt kontrakt värt 150 000 dollar.

Och vem vann? Jo, ingen mindre än vår underbara fantastiska vinnare av Modelljakten 2011!! STORT grattis till Julia Schneider (keep that name in mind!!) som tog hem allt!! Är det inte helt otroligt? Sverige har inte vunnit sedan 1986, och de forna deltagarna Gisele Bundchen, Alessandra Ambrosio, Heidi Klum m.m. som varit med i tävlingen och blev upptäckta där vann inte ens, men blev stora supermodeller! Och nu VANN vår fina Julia!

Jag är så glad och stolt över henne! Hon är så vacker och duktig! Tänk att det var vi som hittade henne där på castingen i Gävle, och nu kommer hon erövra hela modellbranschen. Och vilka möjligheter Modelljakten skapade för flera av de här tjejerna som nu blivit signade och jobbar som modeller. Jag menar….hur coolt är det inte att Linnea (topp 3 Modelljakten) har plåtats för ITALIENSKA VOGUE? STORT GRATTIS TILL ER ALLA!! :) ♥

Två färska bilder från vår överlyckliga svenska vinnare i Kina. Just nu skrivs det om Julia på hemsidor över hela världen!

217 Comments

Mari

Wow!!!! :) så jäkla grymt!! Hon kommer bli hur stor som helst!!! :) hon e ju bara såååå snygg!

Reply
Rebecka

Vad roligt att hon vann! Har kollat på alla avsnitt av modelljakten och tycker tyvärr att de var alldeles för korta avsnitt och för lite utmaningar för att kunna få en bra bild av tjejerna. Du har ingen aning om varför de kortade ner så mycket? :/ Julia måste i alla fall ha varit något extra eftersom hon tog hem allt! Grymt kul, hoppas det går bra för henne nu :)

Reply
Jonathan

JA jag såg också det nu..
Fick gåshud över hela kroppen, då jag älskat henne sen första castingen :)

JULIA SCHNEIDER FOR THE WIN!

Reply
Malin

Wow, hon är verkligen värd vinsten.
Hon hade allt, helt otroligt.
Att Sverige börjar komma igen i
modellbranshen glömmer vi aldrig!

Reply
clara

OMG OMG VAD COOLT!!! OTROLIGT! Jag trodde först du skämtade! SHIT!flyger snart iväg av….stolthet för vårt land. eller nåt xd

Reply
Linan

åh satan i gatan va kul!!
Fick rysningar när ja läste inlägget! å de e ja nog inte ensam om :)

Vet du om finalen i Shanghai går att se på webben nånstans?
kraam<3

Kenzas svar: Finalen i Shanghai har pågått i 2 veckor och på elitemodellook.com kan du hitta små episodes av resan hittills, men det dröjer nog en stund innan sista momentet (där vinnaren presenterades) kommer upp!

Reply
Marie

Wow häftigt!!!
Vet du ngt om hur gick det för Fanny (hade henne som favorit)?

Kenzas svar: Elite stockholm hade också henne som en av favoriterna och har signat henne! Men om hon jobbat något än vet jag inte. Även Linnea, Sara, Alice, Gabriella & Sanna har blivit signade. :)

Reply
Annie

VA?! Coolt att hon vann alltihop!

Lycka till Julia i framtiden,och alla andra som var med i modelljakten 2011 ni var super fina allihop! Du med Kenza :D

Reply
amanda

shit vad coolt! har följt modelljakten sen första avsnittet, har varit så himla kul att följa tjejerna! helt sjukt att julia tog hem alltihop! :) kul att det gått så bra för linnea med! Det vore roligt att veta hur det gått för de andra tjejerna med, har någon annan varit frammåt i modellbranschen? :)

Reply
Frida

Finns det något sätt så att man kan se den stora världsfinalen på datorn? :)

Reply
Aweens

Vaaa??!! NÄÄ fy satans vad jag fick tårar i ögonen nu=D STORT Grattis till henne!! Galet va kul!! Men hon e ju jätte vacker så de va ju inte så konstigt=)

Tänkte även passa på att säga att ni får jätte gärna kolla in min blogg. Har precis gjort ett inlägg om min vän som släppte sin första skiva idag, har länkat till hennes fanpage på FB för den som vill gå in o gilla=) Hade varit super gulligt av er.. Även länkat till hennes hemsida där man kan lyssna på hennes låtar=)

Hoppas de va e lugnt att jag skrev detta här=) Massa kramar!

Reply
Josefines.se

OMG! från att vara en helt vanlig person till att bli en supermodell…helt otrloligt vilka möjligheter modelljakten skapade. Kram<3

Reply
Mimmi Holmner

Alltså fyfaaan vad coolt! Fan vad häftigt det måste vara för Julia! Från liten tjej till supermodell! Och miljonär? Helt jävla underbart kul för henne! Hoppas hon ser detta inlägg! Gratttiiiiiis!!

Reply
sofia

OMG, det är ju faktiskt helt sjukt coolt! Shit, så jävla häftigt. Stort grattis till henne. och Linnea!

Reply
Alexandra

WOW!! Jag får rysningar!!

Vad häftigt och vad roligt för Julia… kan inte låta bli att bli liiiite avundsjuk ^^ men jag är inte model för fem öre så jag får lungt luta mig tillbaka och önska henne all lycka, för det gör jag verkligen :D

Och jösses vad grymt att NI, bland annat du finaste Kenza, hittade denna tjej.

Jag är lite mållös. Shit vad coolt!

Reply
C

Amen GUD! Det är ju helt otroligt sanslöst och galet roligt!! Jag sitter med gåshud över precis hela kroppen. Hon är så grymt snygg och ni har verkligen lyckats hitta en toppmodell! :D Riktigt sjukt faktiskt! GRATTIS till Julia!

Kram på dig Kenza! /C

Reply
ISA

Gud vad roligt! Hur lång är hon? Hon har verkligen modellkropp och utseende, hoppas det går skitbra för henne i framtiden!

Reply
gabriella

Går det att hitta någon länk till när linnea var i Italian Vouge? Skulle vara väldigt kul att se!

Stort grattis till Julia föresten, otroligt vacker tjej!

Reply
Alena

Shiiiiit helt awsome dt är ju ASS coolt trode du skäämta seriöst kraaam<3333:)

Reply
Sara

Gud så roligt att hon vann! Jättefin är hon, och såklart hästtjej hahah. Alla modeller, många i alla fall, håller på med hästar. How come?

Reply
sarah

Kan du berätta hur det gått för alla nu efter modelljakten? Som du gjorde om linnea. Berätta om de andra också :)

Reply
Jenny

Jag vill inte låta negativ här, tycker det är kul att en svensk vann! Men titta på hennes armar! De ser fruktansvärda ut, de ser ohälsosamt smala ut. Söt tjej, men alldeles för smal enligt mig. Är det verkligen vackert att vara så smal?

Kenzas svar: Hon ser ut sådär, precis som du ser ut som du gör och som jag ser ut som jag gör. Kram!

Reply
Hon igen

Låter så grovt när du säger ”tänk att det var vi som hittade henne”, som om det var ni som gjorde henne känd. Om hon nu kommer eröva hela modellbranshen är det för att HON lyckades, HON vann, inte NI. det finns ingen NI. hon tog sig såhär långt själv. tycker det är sjukt coolt att Julia vann varifall men hon är kriiiiiiit vit, kanske jag låter allt för på, men det är bara min åsikt.

Reply
elin

gud vad kul! :) vet du om någon av tjejerna från modelljakten har bloggar? hade varit kul att följa deras väg!! :)

Reply
emelieejanssonn

vad roligt att hon vann !
ni är så duktiga att ni har fått fram en såå bra modell och att hon själv har sånt utseende och personlighet!!!
älskart !

Reply
My

Gud vad roligt och vacker hon är. Och smal.. ångrar lite att jag åt den lussebullejävlene nu när man såg så snygg hon är!!!

Reply
Erika

Väldigt söt tjej, men jag förstår INTE hur man kan utse en sådan tjej som vinnare när det går emot allting alla pratar om. Hon är ju pinnsmal, hon ser sjuk ut på de två sista bilderna! Är det verkligen såhär förebilder till unga tjejer ska se ut? Nä fy..
Jag förstår att modellvärlden ser ut såhär, men jag tycker det är hemskt och fel.

Reply
Erika

Ett tillägg, kolla bara vad den här tjejen kommentar:

My
Gud vad roligt och vacker hon är. Och smal.. ångrar lite att jag åt den lussebullejävlene nu när man såg så snygg hon är!!!

Reply
Johanna

Jättekul och stort grattis till henne!!! Fantastiskt vacker, men hon ser fruktansvärt, fruktansvärt mager ut. Vill inte vara sån, men tycker att det är så synd att man måste vara sjukligt smal för att komma någonvart i modellbranchen, det är inte hälsosamt… Men ändå som sagt, glad för hennes skull :)

Reply
Krisin

Wow, mäktigt, och extra stolt måste jag bli eftersom jag är från gävle ;) har dock aldrig sätt henne! Men hon är så vacker, det förtjänade hon verkligen :)

Reply
Emilia

Herrejösses, se på flickans arm och bröst! Varenda litet ben sticker fram! Och folk undrar varför det är konstiga idéal här i världen och varför folk svälter sig och får ätstörningar.. Inte konstigt när det är beniga kroppar som vinner världens skönhetstävlingar..

Kommentaren här över är ju ett bevis på hur negativt det påverkar:
My: “Gud vad roligt och vacker hon är. Och smal.. ångrar lite att jag åt den lussebullejävlene nu när man såg så snygg hon är!!!”

Säger inte att det är fel med att vara smal, absolut inte! men ingen skall behöva känna skuld för att man äter en extra lussebulle ibland. Det behövs mer mångfald i modevärlden! Alla kroppstyper borde framhävas och hyllas. Inte enbart superskinny girls!

Tack för mig.

Reply
Becca

ÅÅÅHH GUD VAD KUL! hejade på just henne från början, så himla söt och fin personlighet! det är ju tack vare ni i modelljakten, du kenza, som gjort att hon står där idag också:D

Reply
Olivia

Gud vad roligt, hur går det för dem andra som var med i modelljakten? Kan du inte skriva lite kort hur det har gått för de som var med i finalen! Skulle vara super kul!!

Reply
NIcole

Stort grattis till henne.
jag vill ej låta negativit, men ärligt talat, jag tycker inte alls att hon är så vacker..men kolla bara på henne, väldigt smal som ser ut i en barns kropp…som jag sa det det bara vad jag tycker…

Reply
Louise

Erika, det är fel att lägga allt på modeindustrin, ja det är en skev bild som de ger men tyvärr ser industrin ut så eftersom alla kläder som man använder till visningar sys upp i begränsade strl. sedan är det snarare självkänslan och självförtroendet som man behöver jobba med om man inte känner att man trivs med sin vikt eller utseende. Som f.d. anorektiker kan jag bara tala av erfarenhet att jag blev inte sjuk på grund av att modeller jag såg var smala min sjukdom grundade sig snarare i att jag hatade mig själv och kritiserade allt jag gjorde samt hur jag såg ut. Det kanske inte är rätt att det ständigt är pinnsmala tjejer som poträtteras som vacka, alla är ju vackra på sitt eget sätt, men jag finner det fel att säga att detta skulle generera fler tjejer att må dåligt över sin vikt. Modellyrket är inte för alla och detta är inget som modevärlden vill säga heller.

Reply
Dixi Wonderland

Gud va roligt!
Detta är verkligen super stort! Och man märker ju bland kommentarerna hur glada vi är så jag gissar på att Julia är i chock, mega Grattis till henne :D

Reply
Sanna

Hon kanske är sådär smal naturligt och då är det ju bra, men när ser man någonsin någon annan kroppstyp på modeller? Så jävla tröttsamt. Byt namn på modell till klädhängare.

Reply
WTF?

Men snälla! Ni som säger att hon är “sjukligt smal”, alla ser olika ut och vissa människor kan äta hur mycket som helst men ändå syns revbenen, nyckelbenen osv. På samma sätt som MAJORITETEN av befolkningen har det tvärt om, dvs problem med övervikt/går lätt upp i vikt. Men hade ni reagerat på en överviktig person som? Svar NEJ!

Reply
Sarah

ÅHHHHH guuuud va kul men kan du inte berätta lite mer och kan man se nät hon vann på video någonstans eller??????

Reply
Hanna

Tyckte inte att jag är tjock innan jag såg domdär bilderna. Jättekul för henne att hon vann men tycker kanske inte att det var det bästa. Som någon innan sa, hon ser faktiskt riktigt ohälsosam ut :/ nästan sjuk :/

Reply
johanna

stort grattis! sjukt kul att en svensk kammade hem segern!
En fråga, kommer ni ha modelljakten nästa år med? kram

Reply
läsare

hej, snälla svara på det här:). Vart kan man se hela shanghai-showen?:)

tacktakctakc:)

Reply
m

Åh nej.. Jag hade hellre sett en riktig förebild..
Ännu en pinnsmal tjej som får andra att må dåligt.
Jaja Hon var fin i ansiktet iaf :)

Reply
lova

svar till “hon igen”;
det var ju tack vare kenza & gängen som hon tog sig så pass lång som hon gjort. hade dom inte valt henne hade hon inte vunnit & inte heller fått chansen att tävla i shanghai, right?;)

kram

Reply
Julia

När ska modebranchen modernisera sig och inte bara (i princip) visa upp en massa “lik”, alla ser ju olika ut så det är inget fel på att vara så smal men va’fan! Att enbart visa upp en sorts kropp (som inte visar verklighetens kvinnokropp) är så, så, sorgligt….

Men grattis till Julia!

Reply
Malou

Det finns så otroligt många flickor som har ätstörningar -och så är vinnaren ett praktexempel på undernäring! Genom att välja henne som världens bästa nya modell visar man också att det är så en kvinna ska se ut. Är det den bilden av hur en kvinnas kropp ser ut som man vill ge till unga tjejer? Det är ingen tvekan om att Julia Schneider är en extremt duktig och vacker modell, men jag har svårt att tänka mig att hon var så överlägsen de andra modellerna att juryn inte kunnat välja någon hälsosammare. Återigen, inget ont mot Julia, men man måste tänka på vilken bild man ger ut till den unga målgrupp som följer Modelljakten och Elite’s tävling.
Tacksam för svar Kenza!

Reply
Hanna

Anorexia? Ska vi verkligen fortsätta att förespråka det eller?
Kanske inte säkert att hon har det, men den kroppen ser INTE hälsosam ut! (precis som att en större person inte har en hälsosam kropp) Och att säga till försvar att alla ser olika ut funkar inte, för att vara SÅ smal är inte hälsosamt!

Reply
ellen

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, vilken jävla dröm, rent ut sagt! Medger att jag är avundsjuk och kan bara önska henne all lycka. Nu i VS-secret show säsongen, önskar väl alla att dom vore supermodeller :)

Reply
anonym

jag känner julia i verkligheten och hon ser verkligen inte “sjukligt smal” ut då. Sluta kommentera skit som kan såra henne! hon ser ut sådär lika som att du inte kan rå för om du har blåa eller gröna ögon.

Reply
C.

Vad kul för henne! Grattis osv!!

Men tycker det är hemskt att hon är så himla smal… Hej komplex för alla 13-åriga tjejer som ser på det där!

Reply
hej

vill inte låta neg, men helt ärligt så ser det en aning sjukligt smalt ut.. :/ klänningen sitter ju knappt på!

Reply
louise

ÅH blir så jäkla glad för hennes skull! Hon är så JÄKLA snygg och hoppas hon kommer långt som topmodel! all lycka till dig julia!

Reply
Wolfie

fan vad awesome de känns att veta att ngn svensk har vunnit!! Go Julia!!!!! :) Men hon är sjuuuuukt fin så jag är inte förvånad :)

Reply
Empa

Åhhh SÅ STOLT JAG BLIR OVER HENNE, HON ÄR JU BARA FÖÖR VACKER TYCKER JAG, KAN INTE FÖRSTÅ ATT HON BARA ÄR 15ÅR GAMMAL. HOPPAS HON ÄNDÅ VÄLJER ATT SATSA PÅ SKOLAN INNAN HON GER SIG IN HOS DE STORA MÄRKERNA. JAG HAR ÄVEN GJORT EN FANPAGE FÖR HENNE, HON ÄR VERKLIGEN SÅÅ FIN ÅÅHHH JAG VILL TRÄFFA HENNE hihi.

Kramisar

Reply
Ida

Hon är så fantastiskt vacker! Föll för henne redan på castingen! Såklart, då hon var en gävletjej – och hästtjej! :D

Reply
M

Hon var min favorit hela tiden så grymt snygg! Försökte googla på henne igår efter att jag sett svenska finalen men fanns inte ett spår av henne på iternet, annat är det idag! :) Kul!

Reply
Andrea

Men så jävla smart Kenza. Jag hade bara några avsnitt kvar av serien och så avslöjar du vinnaren. SUPERNICE. TACK.

Reply
Alva

Kan man se några klipp
Ifrån Kina när hon vann eller tävlade?
Gud vad smal hon var där!:o

Reply
Nilla

En liten funderare för er som påstår att hon är sjukligt spinkig osv:

Jag är femton år, 170 cm lång och väger 39 kilo. Jag äter mer än alla mina kompisar som väger 50-60 kilo och äter minst 4 gånger om dagen. Är det normalt för er? Förmodligen inte.
När jag såg dessa bilderna på Julia så kunde jag bara tänka på att det är så folk ser mig. Jag börjar äntligen fatta varför folk kommer fram på stan och frågar om jag har anorexia eller att jag borde gå till donken och beställa in deras största meal.
Jag har inte valt att jag ska vara smal, jag har inte valt att jag inte kan han vanliga jeans för att de är för stora, jag har fan heller valt att jag inte kan ha armband om jag inte gör dom själv, för att mina handleder är för smala.
För mig är det förnedrande att folk påstår att hon är sjukligt smal och en dålig förebild för unga flickor med dessa tidernas ideal. Men för mig är Julia en riktig förebild. Hon ser så självsäker ut i sin kropp, även om hon är smal. Hon är en av de vackraste kvinnorna jag har sett, även om hon är smal. Det får mig att tro att jag kanske inte behöver se äcklig och skrämmande ur, bara för att jag är smal. Hon får mig att känna mig vacker.
Tack Julia.

Reply
Elicia

Om du rättfärdigar hennes utseende med att “vissa ser ut sådär”, hur förklarar du då att mannen som var med under castingarna från Elite sa åt hon som gick till final från min stad att hon var tvungen att gå ner 10 kg för att lyckas? Tjejen åt inget annat än frukt i flera veckor och var redan innan SJUUKT smal och fin. Julia är vacker men sådär smal ser hon bara äcklig ut.

Reply
Alicia

Shit va smal hon har blivit… vacker.. men enligt min åsikt.. alldeles alldeles för smal..

Reply
Cecilia

Var kommer KLÄNNINGARNA IFRÅN SOM TJEJERNA HADE PÅ BERNS?!!!! Sååååå sjukt snygga! Den med lite polokrage…

Reply
Elicia

alltså man brukar ju säga att de ska vara smala för att kläderna sitter bättre då men klänningen sitter ju inte direkt snyggt, hon har inga bröst kvar så den ser ut att halka av och armarna är som på en mycket undernärd 97-åring.

Reply
Astrid

Jag är bekant med Julia och vet att hon äter huuur mycket som helst. Hon idrottar och är en sund tjej. Ja hon är smal, men hon svälter sig inte. Julia har absolut inte anorexia för er tror det. Utan har en sådan matsmältning. Gud, låt henne vara! GRATTIS JULIA! :D

Reply
Maria

Jag känner Julia, och hon har ABSOLUT INTE aneroxia! En del har generna att de knappt kan gå upp i vikt. Både Julias syster, och mamma är också så där smala, är säkert något inom släkten.
Hon är en sjukt snygg och värdig vinnare! går på min skola btw, stolt!!! ;D

Reply
Niki

Fy vad spinkig hon är , Ta någon med röv och lite skinn. Inte alls fint ju ! :o

Reply
Johanna

Så extremt coolt :O Finns det någonstans man kan se hela den showen i Shanghai? Letar för fullt men hittar det inte någonstans? :)

Reply
petra

GRATTIS KENZA, GRATTIS KANAL 5, GRATTIS ELITE SVERIGE, GRATTIS TILL ALLA SVENSKAR OCH GRATTIS JULIA. DU ÄR VÄRD DET.
DETTA ÄR DET BÄSTA SOM HÄNT!!!!

Reply
sara

stort grattis till julia!!!
en grymt snygg tjej, som det kommer gå riktigt bra för!!

tänkte bara fråga om du vet ifall modelljakten kommer gå nästa år också? :) tacksam för svar!

btw. din blogg är bara för grym!

Reply
sara

Ja..spinkiga har alltid en chans till och tävla i sånt här och blir modeller. Men inte gör dem ett program om mulliga modeller inte.. för det är “ofint” och “opassande”.

Reply
Louise

Men gud vad underbart!!! :D

Jag hade ärligt talat aldrig kunnat tro att någon av tjejerna skulle komma så långt! Inte för att dom inte klarar det, utan för att konkurrensen är så hård! Vad kul att det blev så ändå! :D

Reply
TILL ER SOM KLAGAR...

jag tror inte hon är så smal som hon ser ut…. ni måste tänka på att hon blir “mindre” på dessa bilder, för om ni kollat på ALLA modelljaktens avsnitt, så ser ni att hon inte är så jäääätteee smal som hon ser ut att vara här.. jag påstår inte att hon inte är smal, det är hon, MEN hon är inte överdrivet. hon är perfekt.. sen på den översta bilden, där ser det ut som att hon ska gå av, men det är ju för att en annan människa “tar bort” halv hennes framsida… om det inte hade skett, så hade ni inte antytt att hon varit så jävla smal.. bara tänk på det! TACK.

Reply
HOPPAS FOLK FÖRSTÅR

Ett stort grattis till henne !

Enligt mig är allt det här med att vara smal och lång riktigt dåligt , tänk hur många tjejer det där påverkar ? Har man ett vackert ansikte ska det inte spela roll hur lång man är eller hur smal/ tjock man är tycker jag !! fel fel feel för man kan vara den vackraste , och ändå kort och lite mullig.

Men ännu en gång grattis till henne :)

Reply
therese

alla snackar om henne här i gävle! så sjukt fort allt har gått för henne, så jäkla ballt allt är! :) önskar henne all lycka i framtiden!

Reply
E

Varför kan vi inte se en “normal” tjej som modell och förebild? Jag är storlek 38/40 och känner mig som jag inte ens borde gå utanför dörren när jag ser dessa.. Jag mår konstant dålig över min vikt och min kropp.. Och jag kan ärligt säga att det här modellerna och “förebilderna” inte gör det bättre.. Dessutom är det flesta mina kompisar naturligt smala och de ser verkligen inte ut sådär!

Reply
Julia

Detta gör mig så fruktansvärt ledsen. NÄR ska vi få se andra typer av kroppar på catwalken? Kenza säger att elite-vinnaren Julia “ser ut sådär” och ja, det ser vi väl att hon gör. Jag bryr mig heller inte så mycket om VARFÖR hon ser ut som hon gör, hon kanske har en stålmannen-metabolism och är född smal och yaddayadda, men det är inte riktigt det som det handlar om här. Det som det handlar om är ENSIDIGHETEN. Jag har ingen statistik, men ärligt talat, alla kan nog hålla med mig om att majoriteten av de senaste decenniernas supermodeller är ruskigt smala. NEJ, jag dissar inte smala tjejer, men det är trist att det BARA är tjejer på 45-55 kilo som är välkomna på catwalken. (Och nu var jag ändå generös – 55 kg är nog i tyngsta laget för en modell idag). Ni som vågat ta upp detta här i kommentatorsfältet, ALL CRED TILL ER. Det är inte bara ni som tycker så, LÄS DETTA: http://blogs.montrealgazette.com/2011/12/06/photo-of-the-day-dec-6-2011/
KRAM

Reply
Julia

Detta gör mig så fruktansvärt ledsen. NÄR ska vi få se andra

typer av kroppar på catwalken? Kenza säger att elite-

vinnaren Julia “ser ut sådär” och ja, det ser vi väl att hon

gör. Jag bryr mig heller inte så mycket om VARFÖR hon ser ut

som hon gör, hon kanske har en stålmannen-metabolism och är

född smal och yaddayadda, men det är inte riktigt det som

det handlar om här. Det som det handlar om är ENSIDIGHETEN.

Jag har ingen statistik, men ärligt talat, alla kan nog

hålla med mig om att majoriteten av de senaste decenniernas

supermodeller är ruskigt smala. NEJ, jag dissar inte smala

tjejer, men det är trist att det BARA är tjejer på 45-55

kilo som är välkomna på catwalken. (Och nu var jag ändå

generös – 55 kg är nog i tyngsta laget för en modell idag).

Ni som vågat ta upp detta här i kommentatorsfältet, ALL CRED

TILL ER.

KRAM

Reply
carro

SÅ JÄVLA BALLT!!!!!
GRATTISS:D hon är så otroligt fin s¨hon förtjänade det verkligen!!!!!!!! gud så kul!

Reply
emily

ahaaa, jag trodde inte att du skulle avslöja att hon vann ALLT. De va lite tråkigt. Säkert jag som missuppfattade. Kram

Reply
sara

Kul att en svensk vann. Men på de 2 undre bilderna ser hon fruktansvärd motbjudande ut. Fattar inte att det anses vara snyggt :S Sorry

Reply
Sara

Fyfan va dålig av er som pekar ut henne som någon med ätstörningar. Precis lika respektlöst och elakt som att säga att någon är tjock. Vissa har naturlig smal benstomme och snabb ämnesomsättning, behöver inte något alls att göra med anorexia! Va glad för hennes skull istället för att påpeka hur hon ser ut.

Reply
Em

Ganska många avundsjuka här som trycker ner henne för att hon är “för smal”. Det är bara att inse att alla ser vi olika ut. Har själv alltid varit supersmal trots jag ätit mängder för att gå upp i vikt. Önskar jag kunde varit nöjd med mig själv men inte lätt när man hör alla negativa kommentarer. Heja Julia, du är jättevacker och har allt som krävs för att bli toppmodell! Det är bara att inse, alla kan inte bli modeller, sångerskor eller skådespelare, konstnärer eller läkare. :)

Reply
bajskorv

jättekul att en svensk tjej tar hem priset!!! Men jag tycker det är riktigt trist att man tycker att en sådan smal kropp är fint, julia är sjukligt smal och det är inget som borde uppmuntras. :(

Reply
razan

Tjejer ärligt Tyra Banks har sagt i sin show att spinkiga modeller inte är ”riktiga” kvinnor och att vi ska vara stolta över oss själva. Så nej ät hur mycket du vill. Och jag tycker Julia är för spinkig, fast vad ska man göra.. Och nej hon hade inte perfekta kroppen i programmet heller, det finns ingen perfekt kropp.. Tycker inte att Julia borde ha vunnit programmet och förstår inte hur hon kunde viinna Elitelook heller, fast när jag såg finalisterna så såg vissa av dom skumma ut. och det såg Julia i modelljakten också.

Reply
razan

Andrea hon har själv skrivit gå kolla på avsnitten nu eller avsnittet eller så gå inte in på hennes blogg.. du får skylla dig själv.

Reply
S

Sluta vara så otoligt bittra tjejer. Antingen accepterar ni att det finns OLIKA typer av kroppar här i världen, såklart. Ganska uppenbart va?
Eller så, tar ni tag i erat liv och börja träna till den kropp ni vill ha, för det verkar ju som att ni inte är nöjda med er själva.

Det går inte att leva i en värld där alla ser likadana ut, har lika kroppar osv.
Vill ni verkligen det?
Nej, varför inte istället GLÄDJAS och tycka att shit va coolt detta är.
Antar att ni inte får tillräckligt med bekräftelse själva så ni måste istället sitta och kritisera att Julia Schneider är för smal, för vit osv osv.

Reply
Daniela

congratulations there are a many beautiful girls, but if you ask me, julia is too thin,
not really a role model for elite!

Reply
angelica

Jag undrar om poängen i den här diskussionen alls handlar om hur smal Julia är. Jag är själv underviktig och får kommentarer om att jag måste äta mer, så för mig är det helt okej att en tjej som Julia vinner detta. Men man måste också förstå att folk med andra kroppstyper reagerar på dagens ideal. Tyvärr är en stor del av modellerna idag pinnsmala och man börjar ju undra lite vilken bild det sänder ut åt dagens ungdomar…

Reply
lina

Åh, blev så glad att jag fick tårar i ögonen! Shit vad kul för henne :D :D GRATTIS JULIA!

Reply
Minna

Så himla smal…Hade jag varit den som tog vidare henne så hade jag sett till så tjejen åt mer än ett salladsblad om dagen. Hon måste ju ha anorexi, vart är världen påväg? Sorgligt alltså att man måste se ut så inom modellvärlden..

Reply
Hanna

Inte för att låta taskig men hon ser väldigt hungrig ut. Asså, fan att denna industrin ska tycka att ‘ideal’ tjejen ska se ut så där. Glad att hon vann, men jag kan inte ta bort detta från tanken att de andra tjejerna just nu svälter sig själva bara för att de inte vann. Jag är själv 17 men låter mig inte påverkas!!! Dessa tjejer kommer in i industrin redan som 14 åringar. Synd tycker jag…

Reply
anna

Shit vad roligt, super grattis till henne och bra gjort av er att ha hittat henne :)

Reply
Fatima

Jag kommer från en familj där vi är smala.

Samhället säger att jag ska vara smal.

Jag tycker om att vara smal.

Jag älskar min kropp.

Jag äter hälsosamt.

Jag är underviktig – ja.

Jag kan inte hjälpa det.

ALLA ÄR OLIKA. ALLA SER OLIKA UT. VI ÄR MÄNNISKOR. INTE MASKINER.

Den här flickan är otroligt duktig och vacker. Live with it or die without it. Ja – för att komma in i modellindustrin måste man vara smal. Vad i helvete tror ni, att man kan bli läkare med ett IQ på 5? Att man kan bli designer om man inte kan hålla en penna? Att man kan bli busschaffis om man är blind? Snälla någon. . modelling är ett yrke som vilket annat yrke som helst och kraven är att du ska vara 170cm lång och vara så smal som möjligt. Tack Och hej.

Reply
Josefin

Detta är såå jävla grymt! Kunde inte föreställa mig att det skulle gå så bra med den tuffa konkurrensen! GOOD WORK

Reply
Emelie

Min första tanke var mer “gaah hon står bredvid kylie minogue” än att hon vann! Men så himla coolt att den svenska tjejen vann!! :)

Reply
Nssi

Julia är 15 år, 15 ÅR! Hon är inte färdigutvecklad fysiskt och det är grymt taskigt att kritisera henne för hur hennes kropp ser ut (vare sig den är smal eller tjock). Om det skulle vara helt rättvist skulle det inte finnas några modelltävlingar där tjejer bedöms för sitt utseende. Att skriva att en “hälsosam” tjej skulle ha vunnit istället är bara motsägelsefullt.

Om man klär på en smal 15-årig tjej (som inte har utvecklat byst) en väldigt avslöjande gala-klänning och sminkar henne sådär dramatiskt är det inte konstigt att bilderna inte kommer ut så smickrande.

Ser iaf lite bättre ut på den bilden från Elite Model Looks sida:

http://www.elitemodellook.com/thefinal/cover/2011-12-07.html

Hon ser inte smalare än någon av de andra tjejerna…
Och om ni har följt serien på tv5 play tycker jag att hon ser ut som vilken söt 15-åring som helst. Hon ser inte alls anorektisk ut.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*