• header

En dag att fira

Idag knallade vi i vanlig ordning ner till stranden för lite sol & bad. Vi blev HELT chockade när vi såg hur mycket folk det var! 1a januari är tydligen dagen då alla från förorten tar sig ut till Camps bay för sol, bad och för att fira in det nya året med sina familerj. Här i Camps bay bor det bara rika (majoriteten vita, som ni kanske förstår) sydafrikaner, men idag såg man inte en skymt av dem.

Vi fick höra att vi var modiga som vågade oss ner på stranden idag. Hmm.. Jag förstår inte riktigt vad det är alla är rädda för. Glada familjer? Lekande barn? Vi hade så sjukt kul idag! Tog massor med fina bilder och pratade med alla glada barn. Alla var så otroligt glada, hoppade framför vår kamera och började dansa, posera, skratta.. Det var så himla kul att se! :)

Tyvärr fanns det även några stycken uppe på gatan som inte var där med sina familjer. Vi fick syn på 6 stycken pojkar i 10-11 års åldern. Gatubarn, och några av dem såg tyvärr ut att vara påverkade av någon drog. En vanlig syn här i Kapstaden. Pojkarna satt på gatan och delade på en minimal fruktsallad. “En till dig…en till dig…en till mig… Nej hörru det är min tur att få en apelsinbit nu!!” Jag fick lite ont i hjärtat när jag såg hur lång kön var till glasståndet där alla barnen stod förväntansfulla hand i hand med sin förälder och väntade på sin glass. Jag gick och köpte sju stycken mjukglassar (jag ville såklart också ha en, hehe) som jag delade ut till pojkarna. Deras stora leenden var värda 10 miljoner glassar.

Även om det inte direkt räddade dem ur deras misär full med hunger & droger så fick de iallafall idag, även om bara för någon minut, också känna att de var en del av nyårsfirandet. Som de andra barnen.

Några bilder vi tog idag

396 Comments

Emilia

Gud vad glad jag blir när jag läser detta inlägget!
Pojkarna kommer alltid att minnas dig som den snälla flickan som gav dem varsin glass. Även om det inte räddar liv så betydde det helt klart supermycket för dem! Du är bäst!! <3 <3 <3 //Emilia

Reply
sofia

Men du är ju för underbar. Snacka om omtänksam och fin tjej. Du äger Kenza! Blir så glad av detta inlägget. Kram på dig!

Reply
Li$A❤ - 22 årig småbarnsmamma

Vilka härliga bilder Kenza!! Tänk dig hur glada dessa människor blev av uppmärksamheten de fick bara för den stunden : ))

Reply
ellen :)

Oh gud! Detta va nog de finaste och vackraste bilder jag nånsin sett! :O Så glada barn! Tycker så sjukt synd om de…revbenen syns ju tillomed, men gud va snäll du va som gav glassar :’)
Haha, bilden på dig och de 2 söta pojkarna asså…så sött!
Kenza, du har ett stort hjärta!<3

Reply
Emma

Shit man märker av detta inlägg vilken varmhjärtad person du är, och jag tror det är tack vare mycket av ditt förflutna.. precis som mig.. trots allt, så stämmer detta citat:

*The most beautiful people we have known are those who have know defeat, known suffering, known struggle, known loss, and have found their way out of those depths. These people have an appreciation, a sensitivity, and an understanding of life that fills them with compassion, gentleness, and a deep loving concern. Beautiful people do not just happen.*
– Elizabeth Kubler Ross

Reply
Petra

jättesnällt gjort av dig. du har ett hjärta utav guld! <3

Kul att se så glada barn och vuxna där på stranden också :D

Reply
Ida

Kenza du har verkligen ett hjärta och bryr dig om andra! Jag och mina kompisar gjorde en gång en liknade sak fast vi köpte en Big mac från donken och gav till en fattig gammal tant om satt och frös på gatan. Hon blev jätte glad och det blev vi också!<3

Reply
Carrooo

Skitfina bilder!! Är det med din kamera? ser ut att vara systemkamera, är det din pojkvän som tagit dom? isåfall borde han få stor credd (du får berätta vem som tog dem)..otroligt lyckliga och fina bilder på människorna iallafall :) kanon alltså :D MVH en amatörfotograf

Reply
sara

Du är så godhjärtad Kenza. Jag blev så berörd.. Det är inte många som hade gjort så som du gjorde, gick och köpte glassar år barnen, även om det inte räddade dem ut situationen blev dem glada för stunden och fick känna att dem var en del av nyårsfirandet. De flesta hade bara gått förbi barnen och ignorerat dem.. jag önskade att alla kunde tänka lite mer som dig!! Jättefina bilder måste jag säga, blev tårögd! Dem spridjer så mycket glädje, alla ser ut att vara så glada… definitivt dem finaste bilderna du någonsin lagt upp under din blogg-tid! Blev så glad av detta inlägg.

Massa kärlek till dig Kenza! <3

Reply
Jennifer

Åh, underbart! Om exakt 2 veckor åker jag till Afrika, Ghana, för att arbeta som volontär på barnhem och dessa bilder får mig att längta nått extremt :)

Reply
ellaannaverafinne

Gud va fint gjort av dig med glassarna och jag vart nästan helt såld på dendär bilden när du sitter med två killar på en av bilderna, så gulliga! Hoppas du har en bra semester ♥

Reply
T

Fint gjort! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! För många hade det nog bara stannat vid en tanke, men du gjorde handling av din tanke. Det är det som behövs! :-)

Reply
Hannah

Det var väldigt fint gjort av dig Kenza! Bland de bästa bilderna du har i din blogg :))
Så jävla vackert men hvete så mkt folk, aldrig sett så mkt folk på en strand xD :D

Läste föresten vad du gjort för “Skitungarna” det var fint det med! :) Du är bäst =)

Reply
Izabelle

Det förändrar kanske inte deras situationen men en sådan enkel gest kan förändra Dem. Ge dem hopp eller en positiv inställning.Det är viktigt.
Och vilka underbara bilder!

Reply
little me

Man eller jag blev så himla glad av bilderna, sitter här ensam och ler för mig själv!! :D
Och det där med glassarna, var till och med tvungen att läsa det två gånger, så himla super fint av dig Kenza! Du gjorde deras dag! Till och med kanske deras vecka!
Önskar att fler skulle göra som du gjorde, i alla fall dom som kan (ekonomiskt tänker jag på).
Fortsatt trevlig resa, du fattar inte hur avis jag är på dig!!!!!!
Kram :D

Reply
Josefin

Vad fint av dig att köpa glass åt dom! Kan tänkte mig att de gjorde deras dag. Vill också åka iväg och se världen på de sättet, göra små goda gärningar, som kan bli så stora för någon.

Reply
amanda

åh va fint! blev verkligen rörd när jag läste detta. älskar människor som dig!

Reply
Julia

Du är en sann förebild!
hjärtat precis där det ska sitta, och jag tror du kan inspirera många unga människor vilket inkluderar mig!

Reply
natta

började nästan lipa bara av att få läsa det :/jag vill också åka och bada :((((((((, du kan gärna skicka lite värme i posten!

Reply
evelina

Det här inlägget gjorde min kväll!

Blir en länkning om det här inlägget på min blogg!
Blir så sjukt glad av sånt här, riktigt fint gjort utav dig!<3

Reply
Mia

Brukar aldrig kommentera, men nu måste jag bara säga att jag blir så otroligt glad när jag hör att det finns snälla människor i den här världen trots allt. Får nästan tillbaka tron på mänskligheten! Så himla bra gjort.

Reply
Mandie

Jag började gråta när jag läste detta inlägget. Har aldrig riktigt gillat nyår, känns så dubbelt att fira det nya året när det finns så mycket olycka i världen. Känner mest en sorgsenhet när jag ser fyrverkerierna i skyn. Vissa kan köpa raketer som går upp i rök för hundratals kronor, andra har inte råd med mat.
Denna texten berörde verkligen mig och fotona var väldigt fina också.

Reply
Julia Fuentes

Ibland ger små handlingar den största lyckan. Du har gett de pojkarna ett minne som de alltid kommer bära med sig och förhoppningsvis även styrkan att fortsätta kämpa för en bra framtid. Var stolt över det stora hjärtat som du har!

Reply
Elin

Vad lycklig jag blev av dessa bilder! Du driver verkligen en grym blogg, men sånna här bilder ser man inte så ofta i din blogg. Härligt! :)

Reply
emelie

jättefint av dej Kenza att ge dem glass, dom någon säger här över: du har hjärtat på rätt plats <3

Reply
hanna

Blir nästan tårögd, alltså du är underbar kenza.. hemskt att läsa om 11-åringar som röker på,,,, det är sjukt.

Reply
Matilda

Gud vilken fantastisk människa du är Kenza.
Om ändå fanns några fler människor hade hjärtat på rätt ställe, det är tur att det finns dom som du!

Reply
Kajsa

Jag håller med resten av gänget. Så otroligt fint av dig. De pojkarna har nog aldrig blivit sedda som du såg dem idag. De uppskattar det till tusen är jag säker på!

Reply
Lisa

Det er tydelig at du er like vakker på innsiden som på utsiden! Jeg unner deg all suksess. Du er unik!

Reply
Sophie

Tyckte det var underbart gjort Kenza, vackert att se hur glada barnen är! Du är bäst!

Reply
Sanna

gud vilka härliga bilder ni har tagit och vad glada alla ser ut !
det är ju ganska stor skillnad på miljön må jag säga här hemma i sverige mot vad det är där. Hade nog hellre varit där i värmen med det vackra vattnet än här i kylan, hahha

Reply
My

Hej Kenza!
Allt jag skriver nu är bara av ren vänlighet. Jag bodde i Sydafrika under två år och har varit runt hela landet, kapstaden, Pretoria, Johannesburg, durban you name it! Det här säger jag bara så du ska förstå att jag vet vad jag talar om. :)
Var försiktig! Många sydafrikaner (svarta) är helt undebara, jag har många kära vänner fortfarande från min tid i Sydafrika men runt om dessa finns även MÅNGA inte lika snälla så att säga. I sydafrika pågår nämligen omvänd rasism om det inte är så tydligt. Under de åren jag bodde i SA hörde jag om många (även vänner till familjen) som råkat ut för dåliga saker. Rån, våldtäkter, mord och allmänt våld.
Jag säger absolut inte att ni inte ska umgås med sydafrikanerna som jag redan sagt är underbara men var försiktig. Skylta inte med smycken, plånböcker och kameror. Va gärna där det gärna finns andra “vita” och gå inte in i slumområden själva. För faktum är om några skulle göra något mot dig och din pojkvän skulle inga andra (av de svarta) stoppa dem, de är få!
Snälla förstå att jag bara säger det här vänskapligt. Fattar att du antagligen inte ens ser det här men det blir lättare på mitt samvete om jag vet att jag sagt något. Så phew! Nu kan jag andas ut!
Ha det trevligt och en underbar semester i VÄRLDENS BÄSTA LAND! ;)

Reply
Adelina

Gud vad fint av dig Kenza !
Jag måste bara få fråga hur lång är du utan klackar, om du minns nu alltså :)?

Reply
Fanny

Kenza, no offence men förut var du bara den snygga tjejen för mig, jag fick inte riktigt någon personlighet utav dig. Men nu! Så fick jag otrolig respekt för dig! Så otroligt fint gjort av dig, verkligen! Du är ju allt, vacker och godhjärtad. Det är inte många som är det, du är UNIK! kom ihåg det! Ha det bra, kram

Reply
A

Hi! Won’t you please tell/write some about how your work-out routine is? You have a stunning body.
Hope you see this :-P

Reply
Frida

Åh, detta gör ju att livsglädjen sprider sig i hela kroppen. Fantastiska bilder, verkligen. Man får verkligen en djup känsla att man själv bara vill göra likadant. Du är en underbar människa Kenza, ändra aldrig på den du är!! <3

Reply
Yasmin

Helt seriöst jag förstår inte hur folk kan säga “BRA KENZA” för att du bjöd ungarna på glass. Du berättar själv om hur dåligt ställt de hade det, så som att de behövde dela på frukt och då tycker jag att du åtminstone kunde gett dem en riktig måltid och jaa du har säkert din egen ekonomi att tänka på men har man det gott ställt kan man hjälpa till och glass kan göra dem glad men de mättar inga magar. Det är inte som att jag förväntar mig mirakel så som att du ska hitta dem ett hem etc men lite mat kunde du ju ändå ha gett!

Reply
Rebecka

Vad ledsen jag blir av att läsa en kommentar ovan om att “du som är så rik borde köpa mer än glass”. Trist att när folk gör något bra för andra människor är det alltid någon som ska klaga och hitta fel. Det viktigaste är väl ändå att Kenza gjorde NÅGOT och brydde sig, mer än så många andra gör.

Vilka härliga bilder dessutom! Du och din pojkvän är så godhjärtade. Ha en fortsatt bra semester

Reply
Shiwa Steen

men gud vad fin av dig Kenza! även om glass inte var så stort så var de ändå någonting! och jag tror bilderna och allt på stranden gjorde alla extra glada. så kul at läsa sånt här, du o din kulle har verkligen stora hjärtan!
due min favvobloggare<3

Reply
Alma.S

Meeen guuud vad fint!! jätte vackra bilder blir helt tårögd:’) sååå många fina leenden och glädjen känner man enda här bort i Sverige när man ser dessa foton!! Guuud vad man blir avis, vill så gäärn hjälpa alla där nere!
Nu vet man vart man ska fira nyår inom några år :D
Det här inlägget berör verkligen! Tack kenza!

Reply
joanna

För de första måste jag bara säga att du är underbart vacker inside and out ! de betydde säkert jätte mycket för dom små pojkarna och det är skönt med folk som bryr sig !!! jag önskar fler var lika vackra,snälla,generösa och underbara som dig! Gott nytt år och ha en god fortsättning underbara kenza !

Reply
malin

Det var så himla fint gjort och bilderna är jättevackra, bilden på dig och två pojkar är ju underbar!:)

Reply
Elin

Kenza, det borde finnas mer personer som dig! du är verkligen en sann tjej med hjärtat på rätt ställe. Även en stor insperationskälla för många unga människor!

Reply
Linnea

Gud va bra du är! Att ge pojkarna glass, så himla snällt. Du är en ängel! så otroligt fin både på insidan och utsidan. De borde finnas mer människor som du. Du äger ska du veta!

Reply
paula

åh gud Kenza, jag började gråta när jag läste detta inlägget! fyfan vad bra gjort, blir så stolt när jag får veta att såna omtänksamma människor verkligen finns. vi borde verkligen hjälpas att att göra världen bättre!!

Reply
alice

Otroligt fint gjort, önskar att få kunna göra likadant en vacker dag! Ditt hjärta är stort Kenza. Be proud!

Reply
anonym

En vän till mig gick bort i dag i en olycka. Log och kände lite lycka för första gången i dag när jag kollade på dessa bilder. Deras leenden smittar av sig precis som min väns också gjorde. Tack, bara.

Reply
Joana

Svar till Rosa: Ja det är klart att hon skulle kunna ha köpt massa mat osv men det hade ju inte heller hjälp dem i längden ifall hon nu inte skulle ha kommit ut med hela mataffären till barnen. Det är väl ändå ganska självklart att hon inte köpte glassen för att de skulle sluta svälta, utan för att de skulle känna sig älskade, det är ju en fin gest. Glass är någonting alla barn uppskattar, speciellt när det är så varmt ute. Självklart är mat viktigast för överlevnad, men en gång räcker inte och eftersom att kenza inte kommer kunna försörja dessa barn föralltid så gjorde hon en annan viktig sak och det är att visa kärlek och visa att de är uppskattade. Sen är kanske det inte är så smart att “skänka en slant” till dessa barn eftersom att de för det första är barn och har nog inte så stor koll på vad pengar bör användas till. Eftersom att de såg lite påverkade ut kanske de hade gått och använt dessa pengar till droger?? Man måste tänka lite logiskt också, och sen bör du tänka på att en människa inte kan göra allt – men alla kan göra något. Kritisera inte en människa som gjort en liten god gärning, för det du anser vara “för” litet kan vara så otroligt stort för någon annan. Kritisera hellre de som inte gör något även fast de har chansen, eller helst av allt fokusera på dig själv och tänk på vad DU kan göra. Och om du redan gör någonting, så är det jätte bra och du kan sova med gott samvete. Men tryck inte ner de människor som gör något bra, för att du inte anser att det är “tillräckligt”, för ingen människa kommer någonsin på egen hand kunna ändra på alla dessa orättvisor. Sen håller jag inte med dig om att mat är det enda viktiga. För att orka överleva är det otroligt viktigt att känna sig älskad också.
(rosa: Du är hur rik som helst och du köpte bara glass? Det var väldigt fint av dig men samtidigt så vill dessa barn ha MAT. Det viktigaste. Du borde kanske skänkt dem en slant? Köpt lite mat? Det är väldigt få som vet vad riktig hunger är…)

Reply
Helena

Alltså, först så tycker jag att du gjorde helt rätt. Klart du ska vara där och bada med dem, och att köpa ngt åt dem är bättre än att ge pengar el dyl. Men klaga inte på dem vita som säger så. Det finns en anledning. Jag har jobbat osm flygvärdinna i mellanöstern och jobbat med sydafrikaner (vita, svarta, färgade) och turistat iJo’burg, Durban, S:t Lucia och närliggande länder. Det finns en anledning till att de är livrädda för alla svarta. Alla som har pengar (ens lite grann) känner ngn som har rånmördats i sitt hem. Hela familjer som bara försvinner. Klart man blir rädd då, och att man generaliserar mot hela masssan av svarta. Det är synd, fel och hemskt men så naturligt och förståeligt. En tjej jag umgicks med brukar säga att alla lämnar. Alla som kan drar för att de vill inte dö eller vara rädda för att dö. Istället för att dumförklara dem så kan man kanske försöka få dem att fatta att det inte är alla som är ondskefulla mördare, även om de tyvärr är rätt många där nere… I jämförelse med andra länder då. Brottsligheten är skyhög. En vän som var indier (med libanesisk farmor) och kom from Jo’burg älskade livet i Amman, Jordanien, för där kunde hon gå på gatorna och gå ut överhuvudtaget. Hemma fick hon inte pga säkerhetsrisken. Hennes pappa äger en Mercedes-Benz dealership….

Reply
frida

Brukar vanligtvis inte kommentera men måste idag. Bilderna på detta inlägget är otroliga! Väldigt vackra. Njut av eran semester. All lycka för det nya året önskar jag er.

Reply
Linnéa

Va fina bilder! Så snällt av dig att prata med dom som var där, och köpa glass till killarna! Du är en inspirerande människa Kenza, hoppas du får njuta av din semester och att du och Aleks har det mysigt :) kram!

Reply
mw

Jag bodde i Cape Town 2004-5, i greenpoint/sea point, ett mindre förmöget område vid kusten så då åtminstone var känt för att vara de olika maffiornas hemvist. Jag upplevde det varje dag, lärde mig att köpa kaffe/mat till de prostituerade och betala street kidsen för att de skulle hålla sig väl med mig. De drogade street kidsen (ffa de lite äldre) är livsfarliga – mycket droger ingen empati.

Jag gillar hur fin du är i hjärtat Kenza! Men håll i minnet att Sydafrika fortfarande är ett farligt land (även om de under 2000-talet verkligen kämpar för att få landet tryggare för turister). Tyvärr blir situationen där inte bättre, som man först trodde, utan sämre och mina planer på att flytta tillbaka är raserade. Jag vill inte bli en av de vita som spärrar in sig i ett palats bakom stora grindar, åker skottsäkra stora bilar och segregerar sig från den fattiga befolkningen där majoriteten är svarta. Jag vill inte leva i ett land där segregationen och ilskan blir värre och inte bättre.

Min vän Tim Murray har en organisation i Cape Town:
https://www.facebook.com/groups/dreamstoreality/¨
en voluntärorganisation som stödjer utbildning och fritid för “the children of South Africa”. De organiserar bland annat aktiviteter på stranden och sportaktiviteter, hjälper till med utbildning, ordnade jul-lunch etc. Kontakta honom om du vill [email protected]
om ni vill hänga med dom och se vad de gör!
Kram

Reply
Jasmine

Alla som skriver elaka kommentarer och klagar på dig samt påstår att du bara bryr dig om dyra kläder och skor kan gå och skita på sig just nu. Detta inlägg är bara så otroligt fantastiskt att jag hoppas att alla som precis sket på sig (förhoppningsvis) skäms för de avundsjuka kommenterarer de bara varit tvungna att skriva för att få känna sig lite “coola” genom dessa år. Ditt hjärta sitter verkligen där det ska sitta Kenza! Njuut av din semester och fortsätt vara den du är. :)

Reply
Linn Wahlgren

kanske är dags att kommentera nu när man ändå blir berörd. Annars är jag ganska loj när det gäller att kommentera. Någon kommentar lyder “du är hur rik som helst och köpte bara en glass”? Man får rannsaka sig själv innan man skriver något sådant, gör man bättre själv? jag gör inte det, med skam, och för dessa pojkar var en glass säkert deras rikedom för några minuter. Man kan inte göra allt, men alla kan göra något.

och leksaker till barnen på barnhemmet låter väl underbart!

Reply
Julia

Åh, jag blev väldigt rörd utav att läsa det du skrev!
Jag har alltid tyckt att du värkar som en varm och medmänsklig person, men detta höjer dig om möjligt i mina ögon ännu mer…
Superfina bilder också!

Reply
Emilia

Vad snällt av dig. Jag önskar jag hade samma möjlighet. Jättesnällt Kenza! Kram

Reply
louise

Åh vad fint av dig, börjar lipa haha! Jag har också jättesvårt att se såntdär, när vi var i thailand förra året så fanns det en hel del hundar vid stranden, vissa så magra, så jag snodde massa småkorvar från hotellfrukosten och kastade ut dom till hundarna på stranden, då känns det ändå som att man gjort nått :)

Reply
Karin

Snällt gjort av dig! Men du har rätt mycket pengar…. och sju st mjukglassar..? om jag var du och sett allt det där hade jag nog skänkt dom mycket mer än sådär och jag har garanterat mycket sämre ekonomi än vad du har. Du kunde ju köpt en massa mat till dom och skänkt dom pengar?

Reply
R

Jag måste säga att det här nog är det bästa inlägget du skrivit… någonsin! Jag blir så glad över bilderna du tagit när man ser hur de dansar och har kul samt att du gav pojkarna glass. Jag vet att du skänker mycket pengar till välgörenhet och så, men detta inlägget förändrade min syn på dig oerhört mycket! För visst är det lätt att “skicka en summa pengar från ett konto till ett annat”, men det krävs fan mycket lojalitet att göra det du gjorde här! Du har ett stort hjärta och det bevisade du ännu en gång. Fan vilken grym tjej du är!

Reply
Isabelle

Kenza, så jävla underbar du är! Verkligen en förebild!
Bara det att ni visade att ni faktiskt kunde vara på samma strand som de, att du köpte glass åt pojkarna och att ni lekte och umgicks med alla visar bara vilka fantastiska människor ni är!
Underbara bilder!
Hälsa din pojkvän att ni är guld värda!
Puss på er!!

Reply
caroline

åååh, blir lycklig i själen och tårögd av detta fina inlägg. de där killarna kommer minnas dig hela deras liv och det var så himla fint av dig! ♥

Reply
Jennie

Såg att det var någon som tyckte att det var rasistiskt sagt av dig när du skrev ”Här bor det bara rika (majoriteten vita, som ni kanske förstår)”, och jag vill bara förtydliga för denna person att läsa på lite historia först.

APARTHEID, människa.

Vet du ingenting om Afrikas, och särskilt Sydafrikas historia? Lär dig lite innan du vill vara dryg mot människor.

Tycker det här inlägget var väldigt fint annars, du verkar vara en bra människa Kenza.

Reply
Anna

Du är en fantastisk person Kenza! Det finns inte många personer som skulle gjort så. Beundrar dig verkligen för det!

Reply
Mini

Härliga bilder! Det bästa inlägget jag läst av dig (är inte inne så ofta).

Reply
adelisa

Du är en sån bra människa Kenza! Blir så glad över att läsa sånt. Finaste bilderna och allting! Du har en sån jävla fin personlighet!!

Reply
EMMA!

Åh vad mycket folk, vad häftigt! Hemskt att se små barn svälta ihjäl, usch!

Reply
elsa

Åh så himla fint! Blev verkligen rörd när jag läste det om glassarna, hade inte annat än gjort detsamma! Du verkar vara en superfin människa Kenza, kram <3

Reply
Ida

Måste bara säga att du har en så fin personlighet! hade gjort exakt samma som dig! keep it on girl! du är fantastisk!

Reply
elin

Skönt att höra att det finns människor som använder sina pengar till något viktigt. Fint gjort utav dig. Keep going!

Reply
keela

Jääääklar vad folk! Och vad härligt att ni har spenderat dagen med dom, verkar som om du(och aleks) har hjärtat på rätt ställe. Så härligt att se.

Reply
Agnes

Brukar inte kommentera men jag måste säga att jag blev alldeles tårögd när jag läste. Så otroligt fint skrivet och fantastiska bilder! Du är en förebild inte bara för unga flickor utan för ALLA!

Reply
Kristin

Åååh vart helt tårögd när jag läste det här, vad snäll du är kenza!<3 det är inte ofta man ser att bloggare skriver sådana här typ av saker..

Reply
Rebecca

Så fint av dig att ge dom varsin glass! Du har verkligen ett hjärta av guld Kenza! <3

Reply
Emma

Åh gud vad fint av dig Kenza, tur att det finns människor som du! Så fint att jag började gråta när jag läste detta <3

Reply
Malin

Vart har du köpt din UNDERBARA sommar kofta kenza? Skulle bli super glad om du berättade det! <3
Älskar din blogg!
Kram

Reply
Sofia

Tummen upp för dig Kenza. Man kan inte förändra världen men man kan göra något i alla fall. Fler borde vara som du kram på dig:)

Reply
V

Vilken underbar människa du är, det ger lite hopp om mänskligheten, fint med förebilder som dig! Massa kärlek till er två och hoppas att du har en fortsatt fantastisk resa <3

Reply
sarah

Jättefint att du köpte glass till killarna och de blev säkert jätteglada. Inte för att vara elak eller nedlåtande på något sätt, men jag tycker det är väldigt provocerande när jag läser kommentarerna här och ser att folk skriver saker som att “du är en ängel, har ett hjärta av guld, du är gudomlig och det att bra att du engagerar dig”. Let’s face it, du köpte glass till några hemlösa killar, det var fint av dig men det gör dig inte till moder Theresa. Jag tror att de flesta med något som helst hjärta och samvete skulle gjort samma sak faktiskt. Du är miljonär, du lägger flera tusen kronor i månaden på KLÄDER men det enda du kan ge till några hemlösa killar är glass. Jag vet att du skänker några hundra varje månad, men med tanke på hur stora pengar du tjänar så är det väldigt lite.

Det finns folk som tjänar en tredjdel av de pengarna du tjänar varje månad men ändå skänker mer pengar till välgörenhet och engagerar sig mer (dvs inte endast köper glass). Och det gör mig väldigt provocerad att du blir så pass hyllad när du egentligen gör så extremt lite i relation till vilka stora tillgångar du har.

Det var bara det jag ville säga. Tack för mig och ha en fortsatt trevlig semester!

Reply
sandra

ett hjärta av guld har du!!! helt otroligt, om alla vore som dig så hade världen varit fri ifrån krig och andra jobbigheter!

Reply
Karin

Precis som nån klok människa sa; ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Själv ska jag till (väst)afrika nästa vecka, ska ta med mig vitaminer, barnalbyl, pennor och block till barnen. Och lite klubbor. Du HAR hjärtat på rätta stället Kenza. Tappa aldrig den fina egenskapen. Kram!

Reply
Oskar

underbara bilder! jag tror många hade tänkt tanken att köpa dom något men få skulle verkligen göra det. du är underbar!
puss på dig!

Reply
mickis

Vilken fint inlägg och vilka underbara bilder! Kan du inte skriva ett inlägg om vilken kamera ni använder?

Reply
Linnea

ÅH VAD DU ÄR SNÄLL! Och så fint du skrev. “att de också fick vara en del av nyårsfirande. Som de andra barnen.”. Du är verkligen snäll och du är verkligen vacker. Din man också. Fortsätt göra goda gärningar, du vet själv hur bra det känns <3

Reply
Eline

I think it’s really nice to read that you’re not only pretty from the outside, but also from the inside!
I’ve got a lot of respect for you!
That you’re sharing happiness with people who really deserve it!

You go girl!

xoxo

Reply
Jennie

Du är en underbar människa, Kenza! Ser verkligen upp till dig :) Du bryr dig så mycket om andra människor!

Reply
Amanda Löfgren Prates

Så himla fint, blir tårögd. Att det finns sådana fina människor som er! Du är så jäkla bra, big love to you!
Massa kramar

Reply
Bea

åhh vad härligt ! Detta som du just upplever är min absoluta dröm ! Flytta ner till sydafrika och hjälpa människorna där som har det svårt att få ett bättre liv !
Bilderna är sedan fantastiska, vilka coola effekter mm !

kram & njut av tiden du är i sydafrika & snälla ! köp en glass till ett fattigt barn från mig !

Reply
halmstadfrida

Otroligt fint av dig det med pojkarna! Jätte roligt spännande, intressant och ja allt gott att säga. Det är jätte “roligt”att följa din blogg nu där du är där borta. Jätte fint!! så fin du är verkligen. Grym människa och vackra personligheten asså <3

Reply
Emma

Så himla fint gjort av dig kenza!! Det skulle finnas fler människor som dig :)

Reply
Sara

Blev tårögd av det här inlägget. Av bilderna, se hur otroligt lyckliga dessa människor är även fast vi sitter och grämer oss över hur hemskt deras liv måste vara. Visst, dem har säkerligen inte samma förutsättningar som många av oss västerlänningar. Men se hur dessa barn och vuxna är helt lyriska och uppspelta av en dag på stranden! Fantastiskt. Och det du gjorde var också fint!

Reply
sanna

när jag läste det du gjorde för de 6 pojkarna fick jag tårar i ögonen. jag kan inte förstå känslan av att göra en sådan god gärning och se dom där pojkarna le på riktigt. det skulle skära så inåt helvete i hjärtat…

Reply
Anna

Måste hålla med dig Sarah. Jag själv är sjukskriven och har väldigt dålig ekonomi. Men istället för o köpa de dyra skorna.Så har jag ett fadderbarn i afrika.

Man blir som sagt lite provocerad. Folk som gråter för detta inlägg. Gör något ni oxå..

Reply
Tara

Gud vad jag blev glad av att du köpte glass till pojkarna skulle nog ha gjort precis samma sak! Du gjorde precis min dag! :) Kärlek till dig <3

Reply
Fatima

Oh. My. God.
Kenza du är en underbar människa som gjorde detta, ja en mjukglass kostar 5 spenn. Men leendet på deras läppar tror jag inte har något PRIS. Det var glassar. Kidsen blev lyckliga. Okey, live with it. Barn var lyckliga, varför klaga?

Och låt mig säga en liten sak. Jag har mina rötter i Afrika och jag vet mycket mer än väl hur det fungerar. Att ge pengar är tyvärr det värsta man kan göra. Många av dessa hungriga barn tar någon slags droger för att inte känna smärta, hunger. Känna sig tillfredställda med någon mänsklig känsla. Och jo saken är att droger kostar – droger kostar pengar just pengar. Och pengar är inte bara rena pengar. Jag menar, jag har själv gått på gatan bland hungriga barn och om dom får någonting så säljer dom det för att ha råd med droger. Ja – de säljer mat för att ha råd med droger. Tyvärr. Så en sak som en glass är en toppen sak att ge ett fattigt barn för ur en glass kommer de inte “utvinna” droger.
Och ni som säger att höga människor inte visar någon sympati – screw you. Ni kan inte dra alla över en kant, det är det ni gör hela tiden. Don’t do it.
Kenza gav antagligen de där barnen en hel dag, ett bra start på året, vem vet? Hon kanske gav barnen hopp? Så kan ni – ICKE HÖGA människor visa lite sympati istället?

:) PEACE.

Reply
Lisa

Buhuu blev tårögd av detta inlägg. sorlig värld, men en gullig liten insats av dig som förmodligen betyder mer än den låter!

Reply
has

kunde inte hjälpa att några tårar föll ner för kinden när jag läste inlägget. Att se barn le över något, är det bästa som finns, även om det varar en liten stund. Tack för att du vill göra världen till en bättre plats och bryr dig om de som har det sämre ställt! <3

Reply
Matilda Gunnarsson

WOOOW, när jag ser dessa bilderna blir jag ännu mer säker på vad jag gör, ger mig och mitt företagande ny kraft. Texten till bilderna berör nästan ännu mer, rädda?! Klyftorna mellan svart och vita, mellan alla nationaliteter behövs komma upp till ytan en gång för alla. Mycket fin och nyttig resa du gjort. För att förändra och få bort det rasistiska tankesättet måste vi även förändra det konkreta, det vi kan ta på och även gå lite bakåt i tiden och försöka rätta till det vi i västvärlden (vita), “ställt” till med. I ett samarbete med en kille i England har vi tagit fram PLÅSTER för alla hudfärger, 5 nyanser! Om vi någonsin ska kunna acceptera och vara på samma nivå i samhället så måste vi också ha samma rättigheter. Hur kan man sälja plåster i KENYA som är VITA? Vitheten som norm måste bort. Kenza, SPREAD THE WORD!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*