• header

En dag att fira

Idag knallade vi i vanlig ordning ner till stranden för lite sol & bad. Vi blev HELT chockade när vi såg hur mycket folk det var! 1a januari är tydligen dagen då alla från förorten tar sig ut till Camps bay för sol, bad och för att fira in det nya året med sina familerj. Här i Camps bay bor det bara rika (majoriteten vita, som ni kanske förstår) sydafrikaner, men idag såg man inte en skymt av dem.

Vi fick höra att vi var modiga som vågade oss ner på stranden idag. Hmm.. Jag förstår inte riktigt vad det är alla är rädda för. Glada familjer? Lekande barn? Vi hade så sjukt kul idag! Tog massor med fina bilder och pratade med alla glada barn. Alla var så otroligt glada, hoppade framför vår kamera och började dansa, posera, skratta.. Det var så himla kul att se! :)

Tyvärr fanns det även några stycken uppe på gatan som inte var där med sina familjer. Vi fick syn på 6 stycken pojkar i 10-11 års åldern. Gatubarn, och några av dem såg tyvärr ut att vara påverkade av någon drog. En vanlig syn här i Kapstaden. Pojkarna satt på gatan och delade på en minimal fruktsallad. “En till dig…en till dig…en till mig… Nej hörru det är min tur att få en apelsinbit nu!!” Jag fick lite ont i hjärtat när jag såg hur lång kön var till glasståndet där alla barnen stod förväntansfulla hand i hand med sin förälder och väntade på sin glass. Jag gick och köpte sju stycken mjukglassar (jag ville såklart också ha en, hehe) som jag delade ut till pojkarna. Deras stora leenden var värda 10 miljoner glassar.

Även om det inte direkt räddade dem ur deras misär full med hunger & droger så fick de iallafall idag, även om bara för någon minut, också känna att de var en del av nyårsfirandet. Som de andra barnen.

Några bilder vi tog idag

396 Comments

E

Världen skulle behöve mera människor som du Kenza! Tänker på andra och lever dig in i deras liv, stort cred till dig!<3

Reply
Evelina

Gud vad snällt av dig :) och gud vad mycket folk det var! man kan ju tro att det var en konsert eller något på g.

Reply
Josefin

Brukar annars aldrig kommentera bloggar, fast jag läser ett dussin om dan, hehe, men nu känner jag att jag måste!

Du är verkligen värd att kallas förebild, Kenza!
Blev nästan tårögd då jag läste om pojkarna..
Väldigt bra av gjort dig, och att du inte över huvudtaget låtit ditt “kändisskap” gå dig åt huvudet.
Fortsätt så! :)

Reply
Amanda

Du är så fin! Nu menar jag inte bara utsidan, du verkar vara en sjukt snäll människa. Det är fan sant, skönhet kommer inifrån. Den texten och bilderna gjorde mig lycklig, du är ett tecken på att snälla människor finns!

Reply
Mary

Do you want to go to poor country as a volunteer? I see that
you have a heart inside! I like you so much Kenza <3

Reply
LouiseBladh

Kenza! du är en sjukt fin människa som gör så för barnen, det verkligen berör. Även om det inte är så mycket så är det ändå en hel del!
Ha en bra resa!

Reply
tanya

kenza kenza kenza! du e en sån bra förebild för alla! vuxna som barn! (kanske låter som en mami nu meeen haha) jag e så stolt över att det finns sådana som du,som har ett varmt hjärta och som tänker på alla! hoppas ni har en toppen resa,ta hand om er! kram från mig

Reply
Lina

Åh, Kenza. Började grina nu. Blir så jäva glad och rörd av att det finns människor som du… som inser att ingen kan göra allt, men att alla kan göra något. Kärlek, respekt och ett gott nytt år!

Reply
elin

första gången jag kommenterar en blogg…måste bara säga en sak, fy fan vilken bra människa du är! ursäkta uttrycket, men var tvungen.
you go girl! ;)

Reply
Lisa

Fantastiskt! Den glädjen som utstrålas! En människa kan inte rädda världen, men man kan visa omtanke vilket du gjorde. Mycket bättre att ge glass än pengar som tyvärr oftast spenderas på droger etc istället.

Reply
bella

wow vad snällt av dig<3
du är en bra förebild och du gör så mycket bra saker som man kan lära av.

Reply
Vendela

Underbart <3 Nej, det räddar kanske dem inte ur sin misär, men om fler gjorde som du skulle många ha det så mycket bättre! :) Många bäckar små.

Reply
alexandra

hej kenza, måste bara säga att du är den finaste personen på både ut & insidan!!
Det du gjorde för barnen var så… aa det värmde verkligen när jag läste det, forsätt så världen behöver fler som du.
btw älskar din blogg
MVH Alexandra

Reply
Amanda Andersson

Aww vilka söta! Att man kan bli så glad av att göra någon annan glad är en helt obeskrivlig känsla :D

Reply
moa lundgren

hej
jag vet att du gillar th
jag har nästan hela samlingen men jaja det va itne det jag skriver för
jag skriver för att jag undra om du ade tid att kolla min blogg den handlar om hur svårt det kan va om man blivigt salgen och utsat tidigare i livet
och det kan jag garanterat säga att det vill man itne va med om så jag vill att folk ska få se hur fel det kan gå så har skrivigt en bok som snart kommer skrivas in på bloggen så folk kan förstå att mobbas är fel jag har varit med om 11 års mobbning övergrep och blivigt salgen hotad fot hot sms och blivigt utfryst ja det mästa som kan hända och jag är bara 14 och jag vill se till att det inte händer att non tar livet av sig min föra klass kompis tiog sit liv nydligen av mobbning han vart 13 och nu gör jag det här med bloggen för hans oc min egen skull jag vill inte att flera ska beöva a tanckar på att begå självmord jag vet hur det känns har och känner så en i dag. ha en bra dag mvh moa

Reply
Sandra

Vad fint gjort! Du bevisar gång på gång vilken fin människa du är! Alla beklagar sig alltid över misären men det är få som verkligen gör något åt den. Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Bra gjort, tjejen! Njut av semestern nu! :)

Reply
seyda

DET HÄR MÅSTE VARA DE UNDERBARASTE BILDERNA SOM DU HAR TAGIT UNDER HELA DIN BLOGGTID. Fyfan vad glad och tårögd jag blir.
Hoppas du och din man har det bäst där!

Reply
lisawho

Vad fint gjort av dig Kenza! Även fast det knappast räddar dom från deras livssituation eller liknande så betydde det nog OTROLIGT mycket för dom! Dom kommer nog alltid minnas den där fina tjejen som köpte dom en varsin glass :’)

Reply
Fins

Fina bilder. Man får en helt annan uppfatting, trodde typ alla var superskinny i afrika (även i sydafrika!) men nu ser man ju att nyheterna vinklar allting..

Du ser förresten väldigt lik ut en afrikan när du sätter upp ditt hår i en coco sådär!

Reply
Dixi Wonderland

Sitter här med tårar i ögonen. För oss här i Sverige är de ingen stor sak men att du har så stort hjärta och köper glass till dessa barnen, jaa jag sitter här och ler som om jag vore en av dom! Du är underbar Kenza vet du de? Nu vill jag bara krama om dig för jag blev så glad av att läsa detta!
Bilderna gör mig bara änu gladare för alla verkar så glada och trevliga. Jag kan lova dig att de du gjorde kommer dom pojkarna bära med sig resten av sina liv!

Reply
M

Hej Kenza!!

Funderade bara om du har nåt tips kring intimrakning? Har lite svårt att få det “bra”… Hur gör du, om man får fråga så? :D Tacksam för svar!

Reply
Issa

Det värmer i hjärtat att läsa hur du på ett så enkelt men så sjukt uppskattat sätt har gjort deras dag!

Reply
Elli

Sötnosar. Och hemska, orättvisa, segregerade jvla värld vi lever i, som skulle kunna vara underbar för oss alla. Fint med glassarna.

Reply
Lise

Åhh kenza du är fantastisk!! Blir helt rörd när jag ser bilderna och läser! Du har sånt hjärta av guld. Fick rysningar!! Grym är du! Kram! :)

Reply
evelina

Hej Kenza! <3
Din blogg är grymt bra, jag följer den också via bloglovin.

Åh, stackars barn, det var väldigt väldigt väldigt snällt av dig att köpa mjukglass till dom killarna, jag tror dom uppskattade det väldigt mycket.
Jag tycker väldigt synd om gatubarn.

Tack & tack & tack igen för att du bloggar så mycket på din semester, när man ändå är där för att njuta.
<33333333 du gör alla dina bloggläsare glada ska du veta.

Föressten, om du kollar andras bloggar & kommenterar dom så skulle jag bli väldigt glad om du kolla in en snabbis på min, ha det bra!

<3333 från din bloggläsare evelina <3333333

Reply
iva

Åh, du är så bra!!! Jag älskar verkligen att du är så godhjärtad och tänker på de fattiga barnen.

Reply
Sofie

Väldigt fint gjort av dig! tack gud för att sånna som du finns kvar på vår jord, det behövs fler som dig!

Reply
L

gud asså det här var nog det finaste inlägget jag läst i din blogg kenza, har fått mycket mer respekt för dig <3 jätte fint att du dessutom delar med dig av historian hoppas ingen skriveer ngt dumt nu -.-

Reply
L

Du kommer säkert att få många dryga kommentarer till det här inlägget. Om att du inte gör tillräckligt och att du bara vill få det att se ut som att du är en sån himla fin människa.

Men faktum är ju faktiskt att man kan inte hjälpa alla, eller göra allt, trots att man kanske har råd. De flesta skulle bara ha gått förbi de där gatubarnen. Ignorerat problemet. Inte ens reflekterat. Bara njutit av sin svenne-semester och varit glad över hur billigt allt är.
Jag tycker ändå att detta visar att du är en väldigt bra person!

Kommenterar inte vanligtvis, men ville bara säga det..

Reply
Lina

Fan vad glad jag blir när jag läser din blogg! Av alla bloggare så är du den mest osjälviska :) det är inte många som skulle köpa glass sådär till andra! så underbart att läsa.. bra start på det nya året ;)

Reply
Frida

måste säga att det du gjorde var verkligen fint! Dom där pojkarna måste ha det svårt, men ni gjorde deras dag!
Du är en sann förebild! :)

Reply
ida

Att köpa glassar till dem var sjukt fint gjort!
och vilka fina bilder ni fick!
det är så kul att ta kort på glada barn, man blir så glad och lycklig inombords!
det är så hemskt hur vissa har det, och man inser det inte förrän man ser det med sina ögon

Reply
Bella

Ååh.. en sån liten handling som att köpa en glass kan bli så stor och göra någon så sjukt glad. Gulligt av dig Kenza, keep going! <3

Reply
N

Detta är verkligen en anledning till varför jag läser din blogg, alltid någonting nytt. Fick ju lära mig nu genom din blogg det du fått lära dig om Camps bay “1 Jan.”. Sedan vill jag bara säga, va fint av dig att göra det du gjorde för pojkarna! hela inlägget hade en inverkan på mig…

Reply
anonym

Jag fick tårar i ögonen när jag läste vilken insats du gjorde för dessa barn. Mer människor som du åt folket!! Love Kenza <3

Reply
Julia

Fan vad häftigt det verkar vara att åka till Afrika! En helt annorlunda resa än att sola järnet någon vecka på ett turistställe i Spaninen liksom. Som du skrev förut får du gärna berätta lite mer om hur det verkligen är där! Skulle vara kul att läsa :)

Reply
Emmie

Du e en sån stor inspirationskälla för alla oss andra kenza! :D Även om det, som du säger, inte gör någån skillnad i längden, så fick dom uppleva att någon kanske bryr sej endå :)
KÄRLEK ti dej !

Reply
Matilda

Fick ju nästan tårar i ögonen när jag läste vad du gjort för pojkarna. Du är grym Kenza som inte bara tänker att du ska göra något utan faktiskt gör det! :D

Reply
Agnesa

vackert att du bryr dig Kenza, jag kan tänka mig att dom andra “rika” inte hade brytt sig ett fjutt om de och bara gått förbi. Det kanske låter konstigt men detta gjort att jag smilade, älskar när andra hjälper andra! :)

Reply
Maria

Jag började nästan gråta när jag läste att du köpte glass till pojkarna, du är en fin människa! <3

Reply
Josefine

Bra gjort Kenza! Verkligen! Man kan inte göra allt, men man kan alltid göra något.

Reply
Cecilia

Du är en sån otrolig fin människa, som tänker på allas välmående! Du är bara för gudomlig!!! :-D
<3. God fortsättning

Reply
nanna.

åh kenza, jag blir så glad av att läsa det här. fler borde göra något spontant och göra någon glad någon dag bara sådär. det är så fint att göra så!

Reply
Lovisa

Det kan vara väldigt svårt att förstå situationen i Afrika när man bor i Sverige, men jag tycker att det har varit jättebra att du har engagerat dig. Jag lovar att du får en massa unga tjejer att vilja hjälpa till! Go Kenza!!

Reply
maja

Jag blev så sjukt glad när du sa att du hade köpt glass åt barnen!:) Ett steg i rätt riktning <3

Reply
victoria

Blev tårögd Kenza. Du är en underbar människa! Önskar dig all lycka 2012 <3

Reply
Linda

Åh, Gud jag blir så berörd.. Kenza, du är helt klart min förebild & jag är så glad att det faktiskt finns folk som du. Ha det fint, puss från Linda

Reply
Fifiness

Fan vad jag älskar dig Kenza! Just för att du är du, kanske känner inte dig på djupet men det du delar med dig av dig och din vardag är tillräckligt för att hysa såna varma känslor mot dig. Tack för en fin blogg!

Reply
Gemma

Åh vad fint gjort av dig <3
du har ett stort och varmt hjärta, blir så glad (:

Reply
Emelie ♥

Herregud vad mycket folk!
Och vilka idioter det verkar finnas där, men sen kollar man på dig och din pojkvän, och ser att det finns riktigt underbara människor också. Det du skrev fick mig nästan att gråta. Och det du gjorde mot killarna var helt fantastiskt.
Många kramar till dig och familjerna där!

Reply
Malin Adéle

Kenza, du fantastiska människa! Jag fick både en och två tårar i ögat när jag läste detta, hur du delar din kärlek med barn som lever i misär. Jag må vara avundsjuk på ditt lyxliv (som jag absolut inte missunnar dig, men avundsjuk får man väl vara? ;)) Men du är värd varenda sekund av det eftersom du är så ödmjuk, snäll, och givmild, och framförallt jobbar din snygga häck av dig. PUSS på dig! <3

Reply
amanda

Du är inte bara bedårande vacker, du är också så himmla godhjärtad! Aleks måste vara överlycklig att ha dig!

Reply
Linnea.O

Såå grymt omtänksam du är! Förstår att dom blev glada!!! :D
Ha en bra fortsättning! :D

Reply
hanna

Usch.. Jag blir berörd.. Och det är så orättvist. Vi måste ta hand om varandra, det är inte okej att det finns sådana klyftor…

Reply
mimmi

hej! vilken kamera använder ni? eller är det din mans?
jättefina bilder! har letat efter en kamera, men vet inte alls vilken jag ska köpa.

Reply
rebecca

Oj, så mycket människor. Vad fantastiskt med alla glada människor, och tråkigt med alla lidande. Men du bidrar till en bättre värld. Tack för det!

Reply
Zayot

what a beautiful story! i think it’s really sweet of u to think about those other children. kisses x

Reply
Louise

Gud, Kenza. Du är så himla snygg! Det får du säkert höra varje dag ;) Men du är ju heelt perfekt!! åhh.. jag vill ha ditt utseende! <3….

Reply
sara

så härliga bilder, så glada alla ser ut att vara!
Riktigt fint av dig att göra något sånt till barnen. Alla förtjänar samma glädje. Ha en bra semester Kenza :)

Reply
savana

herregud va gulligt av dig. Du e verkligen hjälpsam o generös. Önskar det fanns flera som dig!

Reply
WEBPRESENT

Oj vad mycket människor och vilka fina bilder!

Väldigt fint gjort av dig att köpa glassarna! Får också väldigt ont i hjärtat av att se/tänka på sånt…

Stor kram!

Reply
ida

Fy fan vad bra gjort Kenza!!!!!!!!!!!Precis så hade jag oxå gjort!! Och har gjort. För jag har varit i Afrika för många år sedan. Och vi gav dom otroligt mycket. Kläder m.m och dom tog oss som några kungligheter eller idoler typ. Helt galet. Vi såg även hur dom bodde i sina hyddor. Ett minne för livet och även vänner för livet jag ännu skriver brev med. Kram!

Reply
Julia

Asså Gud det är verkligen sånt där man ska göra, spela roll om du inte gav dem massa mat, den där glassen gjorde liksom hela deras dag

Reply
Lina

Kenza, du är så fin både på insidan och utsidan, blev tårögd när jag läste detta inlägg! Kram

Reply
Julia

Alltså Kenza, du är så otroligt fantastiskt megasnäll bara! Gud vad glada barnen måste ha blivit :’)

Reply
Diana

Helt sjukt vad mycket folk det var på typ andra bilden uppifrån!

och det där med glassarna var jättefint gjort av dig Kenza :’)

Reply
Filippa

Kul att se hur mycket du bryr dig om din omgivning :) Jag bor själv i Camps Bay och tycker att det hela nyårs/julfirandet är en positiv och festlig grej. Men anledningen till att “vita” inte spenderar dagen på stranden just idag är inte för att det är rädda för människor som anses vara från förorten. Jag vet precis vad du menar med hur värt det är att göra något lite extra för de med mindre förutsättningar! Gott nytt år!

Reply
Ellika

Kenza, du är så godhjärtad! Jag blir alldeles varm i hjärtat och går runt här hemma och ler när jag läser vad du gör för andra! Själv skulle jag nog bara tänka att det är synd om de pojkarna, jag hade nog inte köpt glass till dem…

Du är verkligen en förebild för andra och jag hoppas verkligen att du kommer få en fin framtid tillsammans med dina kära!

Reply
maria

Du är en sån god människa! Blev alldeles rörd av inlägget och ni verkar ha en sådan underbar resa så blir sugen på att åka dit jag också och bara leva!

Reply
Alex

Blir helt tårögd… tänk hur dom har det.. fy.. riktigt gulligt av dig att köpa glassar <3

Reply
Jess

I am so happy and proud of you for not being afraid to go down to the beach. Everyone looks sooo happy and like they are having a good time. Happy New Year Kenza. xx

Reply
Johanna

Hej Kenza!

Grymma bilder! Detta gjorde min dag!! Jag blev alldeles varm i kroppen! :D Bra insats i glassköpet :P

Reply
Natta

Awwww! Shit vad glad jag blev utav att se detta inlägget. Tänk vad så lite kan göra så mycket. Alla ser så otroligt glada ut! :)

Reply
Cinderbloom

Vadå “Här bor det bara rika (majoriteten vita, som ni kanske förstår)”, tyckte själv att det lät lite rasistiskt eller menar du det på något annat sätt?

Vad gulligt att du köpte glass till barnen :)

Reply
rosa

Du är hur rik som helst och du köpte bara glass? Det var väldigt fint av dig men samtidigt så vill dessa barn ha MAT. Det viktigaste. Du borde kanske skänkt dem en slant? Köpt lite mat? Det är väldigt få som vet vad riktig hunger är…

Reply
Nellie

Bra att veta att det faktiskt finns personer som bryr sig om sina medmänniskor! Det är inte så ofta det händer nu för tiden..

Reply
Hanna

Du är helt underbar Kenza <3 Tänk om alla kunde vara lika öppna och godhjärtade som dig!!!

Reply
Vanessa

Gud, det är inte ofta jag kommenterar här i din blogg men med tanke på att jag är själv är halvafrikan så tog dessa bilder vekligen. Så himla fint <3

Reply
Tove

Det var otroligt fint det du gjorde. Tänk om de fanns fler människor som du, då skulle världen vara ett mycket bättre ställe. Fortsätt och vara den generösa och omtänksamma människa som du är :)

Reply
Viola

Åh fyfan va härliga bilder! Är så sjukt avundsjuk på dig som får uppleva det där! Och du verkar som en sjukt fin människa Kenza <3

Reply
luffse

På något sätt så trodde jag inte att du var en sån stor hjärtad person, men du har verkligen ändrat hur jag tycker om dig. Jag tror jag är kär

Reply
E

Hej!

Jag blir glad av att se sammanhållningen ni upplevde på stranden idag Kenza, men jag vill samtidigt också påpeka att det finns en annan sida av det och att ni ska vara försiktiga, det är fortfarande en kamp mellan folket där och det är tyvärr fortfarande farligt på en del ställen.
Har själv bott i Sydafrika och sett båda sidorna.

Fint att du bjussa killarna på glass! Såg en ovanstående kommentar att du borde skänkt pengar istället men det tycker inte jag, för det skulle kunnat gått till något annat än mat eller så hade dem inte fått behålla dem! Gott med glass och känslan av att få vara barn!

Kramar!

Reply
Tiffany

Verkligen beundransvärt, du har säkert gjort dom där pojkarnas dag! Små generösa gester kan göra så himla mycket, verkligen bra gjort Kenza! Du är verkligen en bra förebild och cool tjej med båda fötterna på jorden, jag är 14 och ser verkligen upp till dig! Hoppas du och Aleks har det bäst i Afrika! Kraam!

Reply
Anna

alltså ååååh, jag brukar typ aldrig i vanliga fall kommentera någon av storbloggar men nu kände jag att jag verkligen ville skriva..
säger som alla andra som redan har kommenterat här, du har verkligen ett hjärta av guld!! blev aldeles tårögd när jag läste om glassarna du köpte, det är just sånt som fler borde göra!
iofs är det som du säger, det räddar ju inte precis dom från deras misära liv.. men kan bara tänka mig hur glada dom måste ha blivit bara av att få känna att dom också passar in lite för en stund, att dom också får vara med & fira som alla andra barn :)

Reply
v

Fy vilka fina bilder!!! :D Man lir så glad!, och vad fint att du köpte glass till pojkarna! <3

Reply
belle

så fett jävla härliga bilder. Härliga, äkta, glada. Så vackra är dom också, och naturen. FINT FINT! Men du kenza, som ju gillar att vara brun osv, fotas inte bredvid afrikanerna, du ser lika blek ut som mig ;) Höhö, ta det med en nypa salt osv om någon skulle illa upp.

Fint att du gav dom glass, skulle jag nog också gjort. Eller ja, en pizza också kanske. Pizza är ju det finaste som gud har skapat. och jag tror inte ens på gud, men det, det kan bara en gud ha skapat helt enkelt.

Reply
e

Rosa: du har ingen aning om hur det är va? läs på lite så vet du att pengar ska man inte ge för de pengarna går till droger istället för mat eftersom att det “hjälper” en längre stund än mat för dem. jag fattar inte varför en del bara måste vara så negativa hela tiden, se det fina i saker och ting istället för att hitta fel i allt hela tiden!

Reply
Kim

Jag blev alldeles tårögd av ditt inlägg- Du har verkligen ett stort hjärta och du är en förebild Kenza.

Reply
cajsa

Så otroligt fint gjort av dej! Bästa sätt att starta det nya året, att dela med sig till barnen som behöver ljus i deras liv. Dom kommer att minnas dig länge! :)

Reply
Cecilia

Du är grym Kinza. Blir så otroligt glad när jag läser din blogg. Älskar verkligen hur du skriver, du verkar vara så himla lycklig. Vilket är så kul att se. Att du uppskattar alla hur man än är. Du är verkligen min förebild. Både du som person, hur du tänker, behandlar andra människor, ditt otroligt snygga utseende och din grymma stil.
Tusen kramar till dig, det är du verkligen värd.

Ps: Den guldiga klänningen du hade på nyår var sjukt fin!

Reply
Anna

Vad fint gjort av dig Kenza! Hoppas du får ett riktigt bra år, det är du värd. <3

Reply
Josefines.se

Du är underbar Kenza.Fortsätt med det du gör,du gjorde hela deras dag bättre bara genom att köpa glass, du är en bra människa !♥

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*