• header

Shark diving

Sista dagen i Sydafrika åkte vi iväg på hajdykning! Klockan 4 på morgonen blev vi upphämtade och sedan åkte vi bil i 2 timmar innan vi var framme. Där bjöds det på frukost medan vi skrev på papper – “dör ni så är det inte vårt fel”. Fick lite smått panik när de bad om en familjemedlems namn & telenr om något händer.

Sedan hoppade vi i båten och åkte ut på vågorna. Alla, inklusive mig, blev så jäkla sjösjuka. Fick verkligen kämpa för att inte joina de som kräktes över kanten. När vi var framme började de kasta i fiskrens m.m. för att locka till hajarna. De hade sagt att det är 95% chans att vi får se en haj, och jag skämtade och sa att vi säkert är den där lilla procenten som inte kommer få se en. Lite surt när man betalat och dessutom åker hem till andra sidan jordklotet dagen efter och inte har möjligheten att testa en annan dag (man får komma tillbaka om man inte får se en haj, men ej få pengarna tillbaka).

Timmarna gick, båten guppade och jag mådde verkligen skit. Var så jäkla arg haha. En halvtimme innan vi skulle ge upp och vända tillbaka börjar personalen plötsligt GALLSKRIKA “aaaaaaaaaah!! shaaark!! wohooo!! yeaaahhH!!!”  Jag som sitter och blundar öppnar ögonen och får syn på en stor vithaj. Blev så jäkla rädd haha. Sedan var det snabba puckar. På med vikter och hoppa ner i buren.

Eftersom att vi hittade en haj så sent så fick vi bara ca 10 minuter var (i grupp) nere i vattnet och det sög ju lite och var inte riktigt värt pengarna, men det var coolt att vara så nära en sån haj! Och vi såg även delfiner när vi åkte ut på havet. Så fina!! :)

Trött som fan innan de rullade ner båten Nemo (med oss på) i vattnet.

Väntar på hajar. En dag med trekantsbikini var det enda som behövdes för att få bort den fula brännan haha ;P

Haj! Hajen kom inte till skada utan behandlades väl. Detta var något som företaget var väldigt noga med och frågade oss om efter, alltså om personalen på båten var vänliga mot hajen.

Redo att hoppa i vattnet!

Yaey!

Hajor :)

Lite läskigt var det allt när den öppnade sin stora mun för att bita tag i fiskhuvudena.

Efter att vi hade dykt i var det andra gruppens tur, då satt vi och tog bilder på hajen men det blev mest fenan. Vithajarna är så lata på sommaren för att det är så varmt, det är mest på vintern som de visar sig över ytan, hoppar m.m.

Det är svårt att se på bilden hur stor hajen var, jag tycker att den ser mycket mindre ut. Jag skulle nog säga att den var ca 2,5-3 m lång.

Glad kille :)

Sen kom alla fiskmåsar och ville ha fisk.

206 Comments

izabella

Hej Kenza :) jag vet att detta är ett lite gammalt inlägg, men jag har en fråga jag verkligen hoppas att du kunde svara på. Vart har du köpt den där vita tröjan du använder på första bilden???
Den ser så otroligt mysig och fin ut!
Otroligt tacksam om du kunde svara, om inte får jag försöka leta upp den endå:)!
Tack för en otroligt inspererande och underbar blogg, du är en riktigt godhjärtad person Kenza, och jag önskar dig allt gott i livet! :)

Reply
jonna

Där har jag också gjort!! sjuuuukt häftligt!! dock fick vi vänta i bara 2 min innan hajarna kom :D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*