• header

Shark diving

Sista dagen i Sydafrika åkte vi iväg på hajdykning! Klockan 4 på morgonen blev vi upphämtade och sedan åkte vi bil i 2 timmar innan vi var framme. Där bjöds det på frukost medan vi skrev på papper – “dör ni så är det inte vårt fel”. Fick lite smått panik när de bad om en familjemedlems namn & telenr om något händer.

Sedan hoppade vi i båten och åkte ut på vågorna. Alla, inklusive mig, blev så jäkla sjösjuka. Fick verkligen kämpa för att inte joina de som kräktes över kanten. När vi var framme började de kasta i fiskrens m.m. för att locka till hajarna. De hade sagt att det är 95% chans att vi får se en haj, och jag skämtade och sa att vi säkert är den där lilla procenten som inte kommer få se en. Lite surt när man betalat och dessutom åker hem till andra sidan jordklotet dagen efter och inte har möjligheten att testa en annan dag (man får komma tillbaka om man inte får se en haj, men ej få pengarna tillbaka).

Timmarna gick, båten guppade och jag mådde verkligen skit. Var så jäkla arg haha. En halvtimme innan vi skulle ge upp och vända tillbaka börjar personalen plötsligt GALLSKRIKA “aaaaaaaaaah!! shaaark!! wohooo!! yeaaahhH!!!”  Jag som sitter och blundar öppnar ögonen och får syn på en stor vithaj. Blev så jäkla rädd haha. Sedan var det snabba puckar. På med vikter och hoppa ner i buren.

Eftersom att vi hittade en haj så sent så fick vi bara ca 10 minuter var (i grupp) nere i vattnet och det sög ju lite och var inte riktigt värt pengarna, men det var coolt att vara så nära en sån haj! Och vi såg även delfiner när vi åkte ut på havet. Så fina!! :)

Trött som fan innan de rullade ner båten Nemo (med oss på) i vattnet.

Väntar på hajar. En dag med trekantsbikini var det enda som behövdes för att få bort den fula brännan haha ;P

Haj! Hajen kom inte till skada utan behandlades väl. Detta var något som företaget var väldigt noga med och frågade oss om efter, alltså om personalen på båten var vänliga mot hajen.

Redo att hoppa i vattnet!

Yaey!

Hajor :)

Lite läskigt var det allt när den öppnade sin stora mun för att bita tag i fiskhuvudena.

Efter att vi hade dykt i var det andra gruppens tur, då satt vi och tog bilder på hajen men det blev mest fenan. Vithajarna är så lata på sommaren för att det är så varmt, det är mest på vintern som de visar sig över ytan, hoppar m.m.

Det är svårt att se på bilden hur stor hajen var, jag tycker att den ser mycket mindre ut. Jag skulle nog säga att den var ca 2,5-3 m lång.

Glad kille :)

Sen kom alla fiskmåsar och ville ha fisk.

206 Comments

Linnea

Ni borde verkligen ha åkt på safari, jag lovar det är värt VARENDA ÖRE! :D du skulle ha älskat det, jag lovar! <3

Reply
Safi

Åhhhhh!!!! Jag skulle så gärna vilja vara med om något sånt eller simma med delfiner. Hört att det är något man MÅSTE göra innan man dör.

Men kul att ni fick göra det och att det kom hajar, hoppas ni hade kul :)

Reply
Jennt

Verkar skitcoolt!
Men en helt annan sak.. du måste gå på den här bloggen:
annaellinor.devote.se
kolla på någon av hennes videobloggar, sjukt roliga!
jag hoppas verkligen du gör detta, det är värt varenda minut! :D
Kramar Jenny

Reply
Hanna

Du är vacker till och med under vattnet?!?!?! Fattar inte? hur lyckas du med att va så himla vacker?:o

Reply
MissBartender

Åååååååh!!! Så fina djur! Har väntat evigheter på denna uppdatering :) himla tur att ni iaf fick se en tillslut!!

Bokade ni resan själva på plats eller hur gick ni till väga? Vad kostade det? Detta är min dröm! Jag hade lätt kunnat åka på bröllopsresa till Sydafrika endast för att få dyka med vitisarna!

Reply
Felicia

Tycker dina vänner och pojkvän att du ska ta bilder? Eller de är kanske bara glada att det går så bra för dig? Hihi kom bara på frågan..

Reply
Zarah-Lou

Fan vad ballt! :D
Denna upplevelse finns med på min bucket list, är något avundsjuk!
Synd på tiden och att hajarna var lite lata just på er dag ;)

Reply
Emma

Gud vad kul :) men synd att det tog så länge innan någon haj kom och att ni blev så kräksjuka …

Reply
Stina-Lee

Fan vad häftigt, vet inte om jag hade vågat alltså. Ser ju precis ut som i hajen-filmerna, tänk lite stämningsfull musik till.. Dun dun dun dun dun.. Nej fy fasen, jäkligt modigt av dig :-p Välkommen hem!

Reply
Moa

Jag verkligen älskar alla bilder som ni tar! Dessutom har det varit otroligt intressant att läsa om redan & allt ni hittat på! Hoppas ni hade en otrolig vecka. ♥

Reply
Ellinor

Fyfan vad läskigt!! Hajar är det värsta jag vet!! Kan inte ens kolla på filmen hitta nemo.. så att de dom två bilderna på hajen, skärde i hjärtat.. börjar nästan gråta så jobbigt jag tycker de är.. Riktigt tufft att du vågade. Nästa gång jag går in på din blogg så kommer jag inte skrolla ner så långt, de vill jag lova! Usch..

Reply
Josefin

Shit vad häftigt! Skulle verkligen vara kul att göra, men tror inte att jag skulle våga, skulle nog gå därifrån om jag fick de där papprena, hahah!

Reply
Nicole

Omg! Sååå coolt! Vill också :D Var du inte rädd??

Studenter, titta hit!
Fick en förfrågan om att göra ett inlägg med klänningar, smycken och skor inför studenten och er önskan är min lag!

Kolla in och låt dig inspireras!

http://inmyshoppingbag.blogg.se/

Xoxo, Nicole

Reply
Mikki

So cool and brave of you!!! aaaaaaaaaaa!!! I wanna shark dive too!!

That last picture is sooooo beautiful!!

Xo
meinmode.blogspot.com

Reply
Andrea

Kenza! please don’t give us these shocks!!!
what if a shark jumps? no no no
we love u :)
and i’m a LITTLE bit jealous that you are on vacation while I’m doing exams, sooo enjoy it twice.
:) kisses from spain

Reply
Linnéa

Åh, vad glad jag blir! Dels över bilderna men speciellt över det långa inlägget, oftast är det bara så långt när du ska försvara dig tyvärr (tyvärr för att du behöver försvara dig från dumma/felsägande kommentarer och tyvärr eftersom jag gillar lite läsning) (hoppas du förstår att jag inte menar något dumt med den kommentaren utan det var positivt). Ni ser ut att ha haft det helt awesome, är så avundsjuk!

Reply
Ulrika

Vilken grej! Och verkligen tur me din bränna!!!!!!!!!!! Haha
värdsliga bekymmer

Reply
karla

hejsan!…vill bara säga att du är såååå vacker..så himla fin..spelar ingen roll om du har smink eller utan eller vad du har på dig så är du lika vacker…sen verkar du vara en trevlig tjeje! älskar din blogg…kram mamma karla

Reply
Liz

Åhh, det där skulle jag också vilja göra :D
Tycker hajar är rätt fina, och favorithajen är ju självklart vithajen^^,
Du är grym, gillar din blogg skarpt! Kram :D

Reply
Linnea

Hej Kenza, jag bor i sydafrika, och om du någonsin kommer ner igen måste du komma till port alfred, jag och två kompisar gick och haj fiskade och dom ick upp en bebis haj, skit läskigt va de även fast den inte var full vuxen, men vi slängde ju självklart tillbaka den i vattnet. En annan andledning till att komma till port alfred är att du kan se allt som du såg i cape town fast billigare, jag har en kompis som bor på en game park och hon har lejon och sånt i huset, också barn lejon :) hoppas att du hade det kul i sydafrika, jag gillar nt det speciellt mkt här men jag bor ju här så jag får se en helt annan sida av det!

Reply
marre

Så skönt o komma bort från kylan lite. kul att man sitter o pluggar… men det lönar sig nog
Btw ni andra son vill får gärna följa mig på trumblr: http://www.marianakosho.tumblr.com

skönt om er:**

Reply
Aimée

En cool upplevelse!
Jag skulle rekomendera dig att se Shark Water för att få den verkliga bilden av hajar och hur snälla dom är :) då får man också upp ögonen för hur viktiga dom är för våran jord!

En riktigt rörande dokumentär, men oj vad jag längtar efter att få möta en haj när jag är nere och dyker! Har fått en sådan respekt för dom :)

Reply
jennycatharina

så jävla FEL. att mata vilda djur och förvirra deras naturliga beteende för turisters vinning.
hajar är inte farliga. jag har själv dykt med hajar dagligen, utan skyddsdräkt, och de vill oss inget illa. men hajarna som bet människor i egypten förra våren var pga just matning som rubbade deras normala matvanor.
så synd att göra reklam för den här typen av vidrigheter.

Reply
line

Hej kenza! Jag har en snabb fråga som jag sjukt gärna skulle vilja få svar på! Hur blir du så brun utan att bränna dig? Använder du en sorts solkräm elr ingen solkräm alls? Skulle gärna vilja få några tips om hur man fixar den bästa brännan! Jag ska nämligen till barbados snart så jag vill passa på att bli extra brun :)<3
Kramkram älskar din blogg!!

Reply
Mahtab - Tjejen som bor i Kanada

Vilken häftig upplevelse att vara så nära en haj!
Jag hoppas att du hade en toppen resa med en massa sol och bad!
Du är jätte söt och din blogg är den bästa!

KRAMAR MAHTAB<33
Synd att vi inte fick se någon hopp-bild från den här resan…

Reply
ida

Det var vågat!! Fin sista bilden var även att det bara var fiskmåsar. Åh, vad man längtar till värmen………

Reply
Felicia

Fy satan vad häftigt! Detta skulle jag också vilja göra. Hela resan verkade ju helt underbar & hade gärna besökt slavmarknanden också! Kändes bara av att läsa/se bilderna kan inte tänka mig hur det måste vart att vara där!

Reply
aaa

vissa tror att hajdykning ökar hajattacker, eftersom hajarna vänjer sig vid människor och därför “hugger” lättare även fast det inte alls är i deras natur

Reply
Ett liv som Madelene-

Oh coolt! Men var det inte sjukt läskigt o sitta i en bur och bli nedhissad under ytan? Jag skulle verkligen vilja klara det men paniken skulle va nära..tror jag! Hoppas ni haft en underbar resa ihop :)

Reply
C.Lindell

Ettannatsverige är ett resultat av ett studentengagemang från Högskolan i Halmstad.

Med reportage om vardagshjältar, satir, lyrik och annat smått och gott försöker vi göra din vardag lite roligare.

Sväng förbi!

Reply
Jessica

Det verkar ascoolt. Jag är inte rädd för just hajar, men jag är rädd för allt annat under vattnet så jag hade aldrig vågat göra det!

Reply
Mire

Vilken underbar upplevelse, med den man älskar. Hoppas ni hade det underbat där & välkommen till kalla Sverige :D ♥

Reply
Philip

Helt galet vad häftigt att simma med hajar! Det tror jag inte att jag skulle våga. En gång i Thailand så gick vi på smala spångar ovan vattenytan, och under oss så simmade livs levande hajar. Dem var dock inte lika stora, men jag kan ändå säga att jag var grymt nervös för att stiga snett! Haha.

Reply
Jossan

Fyfan i helvete vad jag ryser när jag ser bilderna på hajen. Jag har en hatkärlek hajar, tycker dom är sjukt coola oså och jag inspireras av dom samtidigt som jag ba är helt jävla livrädd och när jag ser en haj reser sig håret över hela min kropp!

Reply
hanna

Förstår att det kändes ovärt pågrund av all åksjuka och att det bara var tio minuter. Men vilken grej. det är verkligen något som bara händer once in a life time!

Reply
Louise

Varmt välkommen till min nya blogg, kika gärna in och lämna en kommentar! :)

Reply
jennycatharina

jag postade en kommentar här igår som blev godkänd men som nu är borttagen, vilket känns lite suspekt.

det enda jag skrev var att det är otroligt FEL att mata vilda djur och förvirra deras naturliga, perfekta beteenden för turisters vinning,
och att jag dagligen dykt med hajar, utan skyddsdräkt, matning eller bur, och att dom inte vill oss något illa.

väldigt störande att folk gör reklam för den här typen av vidrigheter.

Reply
Aleksandra

THAT LOOKS KINDA SCARY BUT I LOVE ADRENALINE TOO ! :)

GREETINGS FROM POLAND KENZA <3

PLEASE CHECK OUT OUR FIRST BLOG : "ONELOVEONEDNA" ON BLOGSPOT :)

Reply
Gabrielle

OMG! Jag har jordens haj fobi och får lite smått panik av att bara kolla på dina bilder. Jag hade nog stor bölat vid det laget. Jag hade inte ens hoppat på båten, jag hade aldrig ens tänkt tanken men fan va COOLT! KENZA! jävla cool brud du!

Reply
Hemmafrun i USA

Åh, det där är SÅ på min bucket list, asså! Innan jag dör ska jag ha gjort det där. Har redan dykt med delfiner, men hajar är ett snäpp hetare! :)

Kram

Reply
linnea

Hej! Förstår att det var en häftig upplevelse, men jag hoppas du är medveten om att när de matar hajarna med fiskrens stör det balansen i det naturliga ekesystemet vilket kan leda till förödande konsekvenser. Dessutom lär sig hajarna att assosiera människor med mat vilket inte är så jätte kul.. Därför tycker inte jag att man ska stödja sådana organisationer.

Ha det bra! :)

Reply
Josefine

Gud var kul att vara med hajarna! Skulle också vilja vara det! måste ha varit en riktigt häftig upplevelse!
Ha en kanon kväll!:)
Kram! :)

Reply
becca

åh, mysigt!
inte alls avundsjuk.

läs gärna min blogg.
bland annat mitt inlägg om den nya “bloggerskan” hanna widerstedt.

Reply
S

Kenza! Vad är det för kofta du har på dig på första bilden? Väldigt fin. Är tacksam för svar!

Reply
Alice

usch, är det bara jag, eller ser det ut som att en tjej typ “speglar sig” i hajens fena på den 8de bilden? fan vad läskigt

Reply
emma

Åhh gud gud vad mysigt du och din kille hade där i afrika. jag är verkligen avundsjuk på dig och ditt liv. Du gör ju roliga saker hela tiden. Du lever nästan ett Paris Hilton liv

Reply
hanna

ååh. är så avundsjuk :(
Min största dröm är att få se vithajar.. älskar vithajar de är helt fantastiska djur!
Lyckost dig som har fått vara med om denna erfarenheten!

Reply
IlaafSaaid :D

Heej kenza , jag heter ilaf och är 13 år gammal .
jag tycker din blogg är jätte fin , och du är jätte vacker .
Men jag undrar om du kan sprida min blogg och kolla in den :D
? om du vill alltså :D
Hoppas du har haft en bra dag , glöm inte du är skit vacker
hejdå <3

Reply
Bella

Oh herreguuud! Mitt hjärta hade nog stannat där! Men shit vilken upplevelse det måste ha varit. Coolt!

Reply
Martin Melin

Coolt! Har hört att det är mellan april och september som det är störst chans att se vithaj.
Vilket företag var det som körde det här och vad kostade det?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*