• header

Provkör

Jag har provkört en bil jag gillar idag! Ville testa den lite mer så nu har jag lånat hem den över natten. Får se om det blir ett bilköp imorgon!! :)

Tog denna bild när min kompis var inne och handlade i mataffären. Han har vovven i knät och håller i honom, men hur ska jag göra när jag är ute och åker själv? Hur gör ni med era små hundar? Smäller det så sitter han ju som en blodig fläck på rutan. Fy.. Får väl köpa en ordentlig hundväska/bur som jag spänner fast med bältet? Får inte plats i bagageluckan..

Update: tack för tipsen! Vi har nu varit och köpt både bälte/sele och bur! Mani är inte så nöjd haha men säkerheten går först.

20120614-175852.jpg

248 Comments

Anna

jaag veeet vad du ska köpa för bil!!!!!! en mini cooper ;) Har själv en sån, och är suuper nöjd!!!

Reply
Sanna

jag har en hård bur till min lilla hund så att hon kan röra sig där inne och lägga sig som hon vill men ändå vara skyddad om vi måste bromsa.
Dom vänjer sig väldigt fort och tycker nog att det är värd att sitta i buren bara dom få följa med när man ska åka =)

Reply
Kajsa

Viktigt att komma ihåg är att det inte bara är för hundens säkerhet den ska sitta fast. En hund som sitter i baksätet och flyger fram vid krock kan göra väldigt stor skada på människorna i förarsätet.

Så jag rekomenderar säkerhetsbälte för hund (en speciell sele som du sätter fast med en krok i säkerhetsbältet) och att du har hunden i baksätet där ingen airbag finns. Så klart en krocktestat bur i bagagen hade varit bäst men om du inte har plats med det så får det bli säkerhetsbälte!

Reply
A

Om du nu är ute och provkör kan du väl tänka på att ha bälte på dig, annars lär dig körtkort ryka innan du ens har fått det!

Reply
sara

Hoppsan! Min lilla vovve sitter bara löst i bilen. Det kan tålas att tänka på att skaffa nått att ha henne i.

Reply
Lotta

Vi hade en sele som man satt på hunden som man sedan spände fast med det vanliga bilbältet ;) jättebra! så slipper man en bur som tar en massa onödig plats och som man behöver böka fram och tillbaka med ur bilen om man inte har en combi

Reply
Bella

Det finns bilbälten för hundar. Det finns att köpa välsorterade djuraffärer ex :)

Reply
anna

Min hund har lärt sig att älska sin bur!!! (katt/liten hund-bur). Vi la i godis i den och nu kan hon lägga sig och sova i den..När hon var valp /unghund tyckte hon inte om att vara i buren, så det har verkligen hjälpt. Buren är nu hennes lya typ ;)

Hon älskar att åka bil, det är verkligen det bästa hon vet :) Lycka till!

Reply
Ronja

Gud vad kul med bil, haha grattis! :) Blir säkert jätte skönt för dig! Kram

Reply
Ragna

Jeg og kjæresten min har et bur som er så stort at det når fra baksetet til framsetet. Vi har også bilbeltet rundt buret så det står helt stødig. Aldri hatt problemer med denne teknikken og hunden vår er helt trygg! :)

Reply
Maria

“vad ska du med bil till om du bor i innerstaden?” – Kanske för att LÄMNA innerstaden! Roadtrips är ju det bästa som finns! Och ja, tänkte tipsa om hundbälte men det hade ju 200 pers redan gjort :)

Reply
Caroline

Inser här att du förmodligen inte ens ser min kommentar, (inte den första precis) men kan säga att jag har en liten korthårig tax och det tog faktiskt inte så lång tid innan han vande sig vid bälte/sele! Så ett tips kan ju oxå vara att ha selen någon gång ibland utan att ni ska åka bil nu i början bara så att Mani ska vänja sig! :-)

Reply
Mandiz

Roligt att du är så glad över körkortet!! :) Väldigt mkt snack om bilar nu ;)

Jag är en 15 årig tjej som tränar simhopp på elitnivå, kolla in hur mitt liv ser ut i min blogg..

Reply
t.

du är duktig du, kenza! (haha undrar hur det ska gå för Blondinis nu med hunden. hennes första tanke efter att ha haft hunden i en vecka var att flytta. med hunden. :S)

Reply
Daniela

lägg en liten hundbädd nere vid passagerarsätet, där är det säkrast. man kan ha honom fast i koppel eller löst beroende på om han kan hållas stilla där och inte hoppar upp på sätet :O :)

Reply
Sandra

Smäller det så fungerar inte vilken bur/sele/bälte som helst, då kan det vara lika illa som att ha hunden helt lös i bilen. Ska hunden klara sig bra vid krock gäller en krocktestad bur (MIM variocage är en av dom få krocktestade) eller en krocktestad sele/bälte och den enda som finns är Allsafe säkerhetssele.
En 10 kg tung hund väger 300 kg vid krock i ca 90 km/h, så det är inte bara en livsfara för hunden utan även för andra passagerare.

Reply
Sandra

Smäller det så fungerar inte vilken bur/sele/bälte som helst. Då kan det vara lika osäkert som att ha hunden helt lös. Tex “utställningsburar/skrammelburar”, plastburar, trixie bilsele mm ger noll säkerhet, skrammelburarna blir som råttfällor vid krock, viks ihop och mosar hunden.
Ska hunden klara sig väl vid en krock så är det krocktestad bur eller krocktestad sele som gäller. MIM variocage är en (om inte den enda?) av dom få burar som är krocktestade. Används ofta av polisen.
Den enda krocktestade bilselen är Allsafe säkerhetssele.
Nackdelen är dock att bägge dessa alternativ finns inte för dom allra minsta hundarna (tex chihuahua) vad jag vet.

Vid en krock i ca 90 km/h förvandlas en 10 kg tung hund till en 300 kg tung farande projektil. Alltså inte bara en fara för hunden själv utan för alla medpassagerare.

Reply
lisa

det är jättebra med en bur/väska som de kan sitta i. min hund gillade det inte heller i början men nu älskar han att sova i den. ett tips är att låta honom sova i buren några dagar inomhus :)

Reply
NMNN

när ska du byta header??
den du har nu e jättefin min allt behövs ju bytas ut ibland:)

Reply
Ditte

Den enda hundburen som finns är MIM-buren. Skulle du krocka, blir hunden inte ihptryckt i den. Den går att reglera efter storlek på bagaget. Skulle hunden mot förmodan bli skadad i den täcker företaget alla försäkringskostnader för vård av hunden…så, inget snack egentligen,…

http://www.mim.se

Reply
Paddy

Har en rottis-hane på 55kg som får sitta lös bak i bilen. Han irrar omkring o ibland sticker han huvudet ut genom fönstret.

Polisen har flera ggr åkt förbi oss o i vissa fall med ett leende på läpparna. Inte har vi fått några böter för det.

Men för min egen pälsklings skull, funderar jag på att införskaffa mig ett sådant hund-bilbälte!

Reply
emma

jag har en chihuahua och han får såklart plats i en vanlig kattbur (heheh) som vi lagt in filtar osv i. han sitter i mitten av baksätet och är fastspänd med bältet genom “hantaget/öglan” som finns på buren. Vi drar liksom igenom bältet och spänner det som man ska. =) det funkar bra för oss och han trivs bra för han ser ju alla som åker =)

Reply
Madde

Det är lag på att hunden ska vara fastspänd med “hundbält” eller sitta i en hundbur, annars är det 800kr i böter! Jag föredrar en stor hundbur till mina vovvar, då de kan röra sig lite mer fritt!

Reply
Johanna Ebba+Lindell

Hej Kenza!
Jag har en liten kille som ser just ut som din Mani ;)
Romeo heter han och han är ofta ute och åker med mig..
Jag köpte för några år sedan ett slags bälte som man fäster i hundens halsband/sele precis som kopplet(rekomenderar sele för att slippa strypning vid krock) bältet fäster du i hylsan för det vanliga bältet så det tar ingen plats och är enkelt att använda.

Lycka till méd nya bilen :)) kRAM

Reply
Jenny

Det finns ingen lag som säger att du måste ha en hundbur. Lagen säger att du måste lasta säkert. Att sätta sin hund i en tygbur eller korg är sak samma. Det är lika osäkert vilket som. Dom bör ha en bilsele eller krocksäker bur. Bilselen bör va av modell utan plastdetaljer. För i en smäll så lär alla små plastdetaljer flyga all världens väg. Lasta säkert inte bara för din hunds skull utan även för din och dina medtrafikanter.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*