• header

Provkör

Jag har provkört en bil jag gillar idag! Ville testa den lite mer så nu har jag lånat hem den över natten. Får se om det blir ett bilköp imorgon!! :)

Tog denna bild när min kompis var inne och handlade i mataffären. Han har vovven i knät och håller i honom, men hur ska jag göra när jag är ute och åker själv? Hur gör ni med era små hundar? Smäller det så sitter han ju som en blodig fläck på rutan. Fy.. Får väl köpa en ordentlig hundväska/bur som jag spänner fast med bältet? Får inte plats i bagageluckan..

Update: tack för tipsen! Vi har nu varit och köpt både bälte/sele och bur! Mani är inte så nöjd haha men säkerheten går först.

20120614-175852.jpg

248 Comments

suss

det är lag på att ha hund i hundbur eller hundbälte! så det tycker jag att du ska skaffa,, vill du inte ha honom i bagaget inlåst i en bur så är hundbälte ett jättebra alternativ. till min lilla krabat har jag båda beroende på situation :)

Reply
Nea

Hej!
Har du tänkt att köpa en stålbur till din hund? Minsta lilla krock kan utlösa airbagen om du har otur, och det klarar inte hundar av lika bra som människor. Speciellt inte om de åker i framsätet..
Min hund sitter snällt i en bur i baksätet bakom mig och det gör att jag känner mig trygg att veta att hon inte kan skadas om en krock skulle ske. :)
Lycka till med biljakten!

Reply
Sara

Jag har själv en liten vovve och jag använder ett hundsäkerhetsbälte! Det funkar skitbra, det är som en sele som man spänner fast i det vanliga säkerhetsbältet. Finns i vanliga djuraffärer! :)

Reply
Edith

Vi har en malteser i Armani-storlek och han brukar vara lös i baksätet när vi åker. Han har en korg där som han ligger i. Ibland sitter han i förarsätet om någon kör själv för han tycker om att vara nära. Såklart att det skulle vara säkrare att ha honom i bur/väska men han känner sig tryggast när han får vara utan så det har bara blivit så.

Reply
alexandra

Det finns specilla hundesele till hundar som åker i bil. och sen till finns det ett “bälte” som man sätter fast som sitt eget bälte. Vilket gör att hunden inte kan gå för långt eller trilla ner från sittsen. :)

Reply
Gabriella

Vad ska du med bil till om du bor i innerstaden? Onödigt slöseri på miljön. Bara för att du har pengar att köpa en bil betyder inte det att du behöver en bil. Det går lika snabbt med tunnelbana eller buss och är mycket mer miljövänligt.

Reply
Linda

De finns gott om hundburar / tygburar man kan köpa åt småhundar. De är bara du far förbi närmaste djuraffär och rådfråga dem så kan de hjälpa dig med att köpa rätt storlek, dels för att de beror på bilens modell så att buren går in utan att förstöra interiören men även så att storleken blir rätt för hunden. Jag själv använder både en hundbur och en tygbur till mina småhundar (border terrier) och de funkar suveränt!

Reply
sara

Ett tips är att skaffa en säkerhetssele för hund som du spänner fast i säkerhetsbältet i bilen, fungerar jättebra och om det skulle smälla är hunden lika säker som du :) Finns på de flesta djuraffärer.

Reply
Rebecca

Jag har dock en större hund, som vi brukar ha i en hundbur i baget. Den är van vid det och brukar ligga och vila i den när vi åker runt. :)

Reply
sofia

Det finns bilbälten för hudar! :) Har det till min hund och det funkar perfekt :)

Reply
Annetta

det finns speciella selen för hundar som man fäster i bildens säkerhetsbälte :)

Reply
sofia

jag har en hundbur/kattbur till min lilla chihuahua, spänner fast buren med bilbältet :) Han äslkar att åka bil!

Reply
caroline

Köp en bur och ha honom i, finns också tror jag nått slags bilbälte för hundar, men vet inte så mycket om det, googla ;)

Reply
Christine

Har för mig ett det finns ett sorts koppel som man fäster i bältet, eller något sådant. Fråga hos veterinären eller i en djuraffär!

Reply
sara

Antingen en bur i bagaget eller ett hundbälte du fäster i sätet om du vill ha honom på där :)

Reply
Lennita

Jag har en Dogman hundbur till min mellanpudel. Har den i baksätet som jag spänner fast med bältet så han sitter säkert. Finns massa olika tygburar som Mani säker kommer trivas i. Tänk bara på att om han är ovan att sitta i bur att “burträna” honom först.

Reply
Pernilla

Vi har som ett bilbälte fast till hundar, så det blir som ett koppel, funkar bra om man inte ska åka så långt men annars så har vi en ordentlig väska, han är bara en liten toypudel på 3 kg :)

Reply
Alex

Det finns jättebra hundbälten som du använder i bilen. Du sätter på Mani en liten sele som man sedan spänner fast med hjälp av bältet. Annars kan du ju alltid använda en bur som du kilar fast i baksätet, men det är ju lite klumpigare och krångligare (om du inte har den stående i bilen hela tiden vill säga)

Förresten, tänk på att din kompis inte har en chans i världen att hålla fast Mani om ni krockar. Man tror det, men det är omöjligt… Bälta fast honom! :)

Lycka till med bilshoppingen!

Reply
anonym

De är lag på att hundar måste typ sitta i en bur medans man kör annars får man böter

Reply
andrea.

Det finns speciella säkerhetsbälten för hundar. Det är ju lag på att hunden måste vara antingen fastspänd med ett sådant bälte eller i en hundbur i bagaget, så att låta hunden åka i framsätet är ingen bra idé.

Reply
Sofia

Nu vet jag inte vad du har för bil men bur i bagageluckan är väl att föredra. Annars finns det selar som är gjorda just för ändamålet att kunna spänna fast hunden i säkerhetsbältet för att minska olycks- och skaderisken.

Lycka till med bilköpet!

Reply
Rebecca

Det finns bilbälten för hundar, det är också säkrare om hunden sitter bak :)

Reply
Amanda

Det allra smartaste är självklart en hundgallerbur i bagaget. Imed att han är så liten behöver du ju inte ha en fullstor. :)

Reply
Fanny

Det ska finnas selar som man kan koppla fast så att de sitter stilla i framsätet :)

Reply
Sofia Eleonora

Aldrig, aldrig, aldrig!
Gå till en djuraffär och köp dig ett säkerhetsbälte som är till för hundar…!!

Reply
lina

Det finns som en sele man kan köpa till hundar sen man sen spänner fast i bältet. Finns ju även små burar som hunden sitter säkert i både metall, plast och tyg. Annars får man lära hunden att sitta på golvet. Lycka till:-)

Reply
Madde

Hej Kenza.
Kul att du skaffat körkort. Jag har hund och den får sitta i bakluckan i en bur. Jag tycker det är säkrast.
Kram

Reply
Rebecca

Det finns bilbälte för hundar i djuraffärerna. Är helt perfekta! Vovven kan inte springa runt i bilen och den åker säkert. Funkar utmärkt på min lilla tjej :)

Reply
Amanda

Hej Kenza!
Själv har jag ingen hund men mina kusiner har två en stor och en lite och dom sitter i burar i bagaget, typ som deras “säkerhestbälten”

Reply
Agnes stjernberg

Vi köpte en bilsele till våran hund som
Man spänner fast i bältet, finns i massa storlekar och är superbra!

Reply
Madelene

Det finns att köpa speciella hundbälten! Kolla i någon djuraffär eller på internet!

Reply
Agnes

HUNDBILBÄLTE!

Tror till och med att det är lag på att ha det, men vet inte. Bra i alla fall!

Reply
anna

Hej kenza,hoppas du läser detta,det är viktigt!Det är lag på att hundar inte får vara lösa i bilen.Man kan köpa ett “hundbälte” eller en hundbur,men man ska inte ha buren i bältet!man ska ha det i bageutrymmet!men om du inte har ett bagageutrymme så kan du så kan du sätta fast det i bältet där bak!P.S din blogg är sjuuuukt fin älskar den!!!!MVH Anna C.

Reply
My

Vi har en liten bur u baksätet där vi har en korg som hunden känner sig trygg i, och lite leksaker

Reply
javel.

Tror t.o.m det är lag på att hundar ska sitta i en bur i bagage luckan..? Men jag brukar inte ha min hund så. På golvet nere vid fötterna i passagerar sätet brukar han sitta, så jag har honom nära mig.

Reply
molly

De flesta har ju sina hundar lösa eller i bagaget men du vill stoppa din hund i en väska och spänna fast, så himla sött! Haha åh. Det tycker jag lät som en jättebra idé i alla fall :) Kramis

Reply
Elin

Hej, köp en sele som har en bälteshållare i andra änden, det har vi till vår hund!

Reply
Saga

Han skulle kastas fram även om det är någon som håller i honom. Det är nästintill omöjligt att hålla kvar något under en krasch (om det är i relativt snabb hastighet). Det bästa är en bur med mjuka filtar. Jag har flera hundar och alla älskar buren. Väljer den framför vanliga bilsätet. Fast… De väljer någons knä framför allt, så buren är nr 2! Kram på dig :)

Reply
Jenna

Annars finns en speciell mjuk sele som man spänner fast, som ett säkerhetsbälte för hundar. Funkar hur bra som helst med min 6 månader gamla Jack Russell.

Reply
Isabelle

Vet att det ska finnas “hundbälten”, vet dock ej var man kan få tag i det:/ annars är det bur i baksätet som gäller! För vovvens bästa!

Reply
Blizzmia

Kul med ny bil! :-)
Det finns jättebra säkerhetsbälten för hundar i välsorterade djuraffärer men bäst är faktiskt att ha dom i en bur (tex kattbur i plast) fastspänd i baksätet. Min lilla vovve ligger alltid i passagerarsätet när vi är själva. Inte det säkraste men det blir ändå så. ;-) Det viktiga är att hon måste ligga still och inte stå upp.

Reply
sara

vår hund har en stadig liten bur som vi lägger där bak, men så att han ändå kan titta fram (för att förebygga åksjuka).Det gäller för mindre hundar.
man ska helst inte ha hunden i knät i bilen, dels då de kan distrahera en när man kör, dels för att de är väldigt illa ute om man krockar!!!
Det var mitt tips :D

Reply
Julia

Jag har också en chihuahua, han sitter i en bur i baksätet som jag sätter fast med bältet. Inte bra alls att dom är lösa, vad som helst kan hända, även på kortare sträckor. Så köp en bur och se till att ha vovven där varje gång ni åker någonstans :) Min har en filt, något gosedjur och nåt tuggben i sin bur, så blir det lite mysigt och hemtrevligt ^^

Reply
Anna

Om du inte vill ha en hundbur så finns det även hund säkerhetsbälten,de är gjorda av vanligt bälte o min lilla älskling använder ett sånt! :) du har superfin blogg!

Reply
Isabelle

Skoja bara, jag vet visst var man hittar det, hundteknik.se. Vet dock inte hur bra det är osv. Lycka till!

Reply
Johanna

Hej Kenza!

Det säkraste sättet att transportera sin hund i bil är ju i speciella bilburar men de tar ju plats och har ju sätt att du inte tittar på en kombi direkt ;) Så mitt råd till dig är “hundsäkerhetsbälte”. Finns till olika storlekar på hund. Är som en sele som är fastspänt i bilbältet, så lätt att sätta dit och lätt att ta bort om du också ska ha mänskligt sällskap ;) Finns att köpa på olika djuraffärer så bara att ta med hunden och testa storlek i affären.

Har inte testat själv men den lyckliga dag jag äntligen kan skaffa hund, om jag inte har en stor bil då, så är detta det jag har tänkt skaffa :)

Ha de bra! :D

Reply
-

Det finns “motsvarigheter” som funkar lite som babystolar , men jag har ingen aning om var man får tag i dom , men jag vet att det finns såna åt hundar :)

Reply
Hanna

Det är säkrast att köpa en hundbur och ställa den i bakluckan. Typ en sånhär: http://www.aktivhund.se/Images/Hundartiklar/burbild_2.jpg Det finns typ att köpa på de flesta djuraffärer, men man kan också beställa från nätet. Vill man inte ha en “bur” så finns det mjukare kojjor som man också kan ha, fast en vanlig är bäst. Hoppas du får någon nytta av detta, och stort grattis till körkortet! :D <3

Reply
Rebecka

Eftersom vi har kombi har vi hundarna i bagageutrymmet med ett par gallerdörrar, så att de inte hoppar ut när man öppnar luckan. Annars skulle jag rekommendera att köpa en robust stålbur att spänna fast i baksätet.

Reply
Johanna

I bur!! Alla hundar ska egentligen vara i bur i bil för behöver man bromsa snabbt eller krockar klarar inte hundarna det, speciellt inte små hundar!

Reply
Emelie

Köp en bil sele med säkerhets spänne. :)
Finns i “alla” djuraffärer :)

Reply
Natta

Vi har hundbilbälte till vår hund och det funkar jätte bra! Han hålls bra stilla också men han kan ändå röra på sig på sätet! :)

Reply
linn

vi har vår hund på golvet i passagerarsätet :) funkar bra också är dom lite mer skyddade.

Reply
alexandra

Min pappa har sin hund i framsätet när han kör. Men det finns ju bilbälten för hundar.

Reply
Amanda

Hundar måste antingen sitta i bur, i hundbälte eller i bagagelucka med nät/galler som avskiljer baksätet och bagageutrymmet :-)

Reply
Helena

Det finns väldigt bra bilbälten för hundar som man sätter som en sele på hunden och sen fäster i bilbältet. Våra hundar tycker om dem och så slipper de sitta i bur.
Vi ha det här: http://www.smartasaker.se/bilbaltessele-till-hunden.html
det ska vara bäst i test och är även vadderat så att det sitter skönt och inte skär in om det skulle bli en krock.
Hoppas du hittar något bra!

Reply
Bella

Har man inte plats för hundbur är Allsafe-hundbälte det enda som är krocktestat och håller för en smäll. De kostar lite men är det enda som duger i liten bil :)

Reply
Evis

Mina katter åker i varsin bur som jag spänner fast i baksätet med bältet genom handtaget, väska går nog lika bra! Om du har airbag fram så tänk på att inte ha honom i framsätet… Kan bli blodigt det med. :-/

Reply
elin

Hundar ska absolut inte sitta i framsätet, ifall bilen har airbag installerat då hunden skulle dö direkt om den utlöstes – vilket den kan göra vid väldigt små smällar. Min (lilla men större än din) hund sitter jämt i baksätet utan någonting, faktiskt aldrig riktigt tänkt på det… Fast sen åker jag i och för sig med henne själv typ 2 gånger per år, annars ligger hon i famnen på en familjemedlem där bak :)

Reply
frida

De finns ju bilbälte för hundar också :) men bur har jag för mig är säkrar om den sitter fast ordentligt

Reply
Josefine

Vi brukar sätta fast vår hund i en sele som man sedan kopplar fast i bilbältet. Supersmidigt! Finns att köpa på djuraffärer :)

Reply
sara

Bara så du vet så kommer vovven sitta som en blodig fläck i fejset på din kompis om ni skulle krocka. Köp en ordentligt hundbur som sitter rejält stadigt i baksätet, eller ett “hundbälte” och en mysig filt så du inte får sätet förstört. Det är idiotiskt att ha lösa djur (lösa föremål över huvud taget) i bilen när man kör! Var en god förebild men framför allt, var rädd om dig själv, passagerare och din hund, och se till att ge honom en fin bur eller ett bälte!!

Reply
Josefine

Vi brukar sätta fast vår hund i en sele som man sedan kopplar fast med bilbältet. Supersmidigt! Finns att köpa på djuraffärer :)

Reply
jesus

Du får väl plats med en bur i baksätet. Det är ju tur att du inte har en Grand Danois…

Reply
Annika

Det finns speciella bilbälten för hundar. Om du inte har det eller en bur så får du böta 3 000 kr om polisen stoppar dig…

Reply
Hanna

Det finns faktiskt en slags sele till hundar/katter som man fäster i bältet, så det kan sitta i sätet men är ordentligt fastspända :)

Reply
Pshundar

En krocksäker bilbur är ju säkrast men annars finns det hundväskor som man sätter fast i sätet dock inte säker men det är ett alternativ iallafall! Hör av dig om du undrar över något! Har sju egna hundar ;)

Reply
Angelica

Oj vilken liten bil, jag är 19 och kör familjens volvo v70, hehe :) Hunden har jag i knät, fast det är ju såklart det absolut sämsta man kan ha…

Reply
Annie

Till min lilla vovve så har vi en hundsele man sätter fast på vovven så tar man bältet i selen så sitter hunden säkert! Rekommenderar verkligen! :D

Reply
STYLEMIND

Kul! Grattis till körkortet:)) vi har alltid vår vovve i en rejäl bur i baksätet. Det känns som en bra lösning! Lycka till

Reply
Isabelle

okej, detta blir tredje kommentaren på typ.. 10 min? Jag har klickat hem ett hundbälte, tog det för 249:- Den verkade bäst!

Reply
Signe

Det finns bälten för hundar på mekonomen. Kostar runt 150kr. Då kopplar man hundbältet i vanliga bältet så de är skyddade vid krock. :)

Reply
Therese

Har själv hund och hade samma problem, men det finns ett “band” som man sätter i selen (sele behövs!) och andra änden i bälteshållaren. Funkar jättebra och vi köpte vår på mekonomen :) lycka till!

Reply
bella

Det är olagligt att köra med en hund om den inte är fastspänd på något vis. En bur och sedan fäster man bältet i den, som du sa, gör jag med min vovve. Finns även “hundbälten” eller vad man ska kalla det i djuraffärer.

Reply
Gertrud

Vi har säkerhetssele på våran hund, lite större än din. Det är krocktestat och sätts fast i samma fäste som bilbältet. Innan hade vi bur men får inte rum med det längre just p.g.a. bilbyte, men bältet funkar minst lika bra om inte mer då han ser mer nu :)

Reply
Sofie

Jag har en lite större hund hemma och när jag kör med honom så har jag honom på golvet framför passagerar-sätet. Jag vet inte om det är det optimala, man kan ju köpa en hundbur också och ha honom i. Större hundar brukar man ju ha i bagaget (om man har en kombi vill säga) det finns säkert någon som är mycket kunnigare om detta om du går in i någon djur/hund affär :)

Reply
Ida

Vi har våran lilla tjej i en bur som går att spänna fast med säkerhetsbältet. Funkar alldeles utmärkt! Annars finns det ju särskilda hundbälten också, som en sele till hunden som man kopplar fast i bälteshållaren. Också bra, bara viktigt att skydda våra djur på något sätt!

Reply
eemelie

lagligt är ju att du antingen har honom i en hård bur i bagaget, eller att du har en sele som kan tar igenom bilbältet i, vi har det till våran cavalier och personligen tycker jag denna är bäst, för då kan han vara i framsätet och du kan hålla lite koll på honom och han slipper sitta själv samtidigt som han sitter fast. :)
Kram!

Reply
Cornelia

När vi är ute och kör med vår hund så har vi en honom i en väska. Denna väska är speciellt ämnad för att ha när man åker bil, cyklar eller bara ha honom och bära runt i. Väskan i sin tur fäster man med bilbältet och i väskan finns det ett spänne som man fäster hunden i nästan som ett hund bälte ( så han inte far i in i bilrutan om man krockar ) detta fungerar jätte bra. Tänk dock på att ha honom i baksätet när du kör eftersom vid eventuell krock blir hunden mosad av airbagen, hemskt. Kram Cornelia

Reply
Mella

Jag är taxägare sedan några veckor tillbaka och hitintills har jag lagt en filt på bilgolvet vid passagerarsidan och så har han legat där. Funkar bra och det är i alla fall säkrare än att ha honom sittandes i sätet. Sedan ska det finnas bilbälten för hundar som man fäster på de vanliga bältena. Kanske vore något?

Reply
Sarah

Vi har alltid haft våra hundar i bagageutrymmet. Nu är de visserligen stora hundar och väldigt lugna, så de klarar sig utan bur. Om Mani är orolig så kommer du att behöva en bur. Lycka till! :)

Reply
Kissen

Gå till en djuraffär och köp en bil-sele. En sele man knäpper fast i bilbältes-spännet. Sånt funkar bra.
Eller som du säger, en bur man kan sätta fast i bältet. Så länge han sitter fast.

Det är lag på att hundar ska sitta fast i bil, så do it. Så du slipper en blodig liten Armani på vindrutan!

Reply
Evelina

Du måste spänna fast honom, annars får du massor i böter om polisen tar dig. Prata me någon i en djuraffär, de vet a du ska ha :-)

Reply
Nanna

Tack för en toppen blogg och ett stort grattis till körkortet!!
Det finns speciella selar som man kan sätta på hunden och sedan spänna fast i bältet. Allsafe Bilsele är en av dessa.
Kram

Reply
Sara

Kan tipsa om bilbälten för hundar, som en sele typ som man fäster i bilbältena. Oerhört smidigt och hunden slipper vara i en bur. :) Finns i de flesta djuraffärer och i massa storlekar.

Reply
Micha

Vi har en förstärkt sele med en ögla på ryggen som man trär bilbältet genom. Köpt i en hundaffär. Funkar toppen!

Reply
Lisa

Kenza hade samma funderingar när jag köpte bil. Besök http://www.djurkompaniet.se/hund/transport-hund-c-182-1.aspx.

De har bra grejer, bland annat ett hundbälte som du fäster i i vanliga bältet. Beror lite på hur långt du ska köra och hur din vovve reagerar på att åka bil. Vissa gillar bälte och vissa gillar burar bättre. När det gäller transportburar, skulle jag hellre satsa på en mjukare o mysigare variant. Men kolla, säkerheten är bäst.
Min vovve gillar bådeoch, han älskar att åka bil:) Men buren funkar bäst under sommaren då de kan gå in och känna lite sval… :) Glöm dock inte att fästa buren med ett bälte också så att den sitter fast:)

Reply
Ida

Det finns jätte bra hundbilbälten i djuraffärer som vi använde till min hund.det ser ut som en sele med en ögla som
Man stoppar in bilbältet i.och säkrast är ju självklart att hunden sitter i baksätet :) hoppas du hittar något som passar dig.!

Reply
Elin

Jag hade själv samma problem tills jag hittade en bilsele till min vovsing :) kram

Reply
Lisa

Kenza, hade samma funderingar när jag köpte bil.
Kolla in http://www.djurkompaniet.se/hund/transport-hund-c-182-1.aspx.
De har bra grejer, bland annat ett hundbälte som du fäster i i vanliga bältet. Beror lite på hur långt du ska köra och hur din vovve reagerar på att åka bil. Vissa gillar bälte och vissa gillar burar bättre. När det gäller transportburar, skulle jag hellre satsa på en mjukare o mysigare variant. Men kolla, säkerheten är bäst. Man kan ju även sätta fast buren i bältet så att den sitter säkert. Min hund gillar både bilbälte och buren så testa dej fram:)

Reply
Sandra Aigner

Det finns bälte för hundar. Det är som ett kortare koppel som man sedan kan fösta i det vanliga “hålet” som bältet sitter i :)

Reply
Jennifer

Det finns särskilda hundbälten att köpa som man kopplar ihop med bilbältet. Annars kan man ha hunden i baksätet, vad som helst är bättre än att sitta i framsätet!

Reply
Josefine

Vi har småhundar och vi har bur i baksätet.. Fast det sitter ju inte fast med bilbälte hahaha! :D

Reply
josefine

Jag vet inte om dem är bra, men det finns hund-bilbälten. Det är som ett koppel (man spänner det runt hela hundens kropp om du fattar? Vissa har så istället för att bara ha ett halsband när dem är ute och går med sina hundar) som man spänner fast hunden med precis så man spänner fast ett vanligt bilbälte med.Kanske förklarar lite dåligt?! :) Om du googlar på det så kommer det upp några bilder! :)

Reply
maja

det finns säkerhetssele till hundar som man fäster i bilbältet, annars får du leta upp någon bra bur som du sedan får fästa på något bra sätt.

Reply
Sara

Finns en sele du kan köpa som fungerar precis som ett bilbälte fast för hundar :)

Reply
Julia

Bur i bagageluckan är bra! Är buren stor för lilla Mani så kan du ju ha en hundkorg i själva buren också :)

Reply
Sofia

vid de tillfällen när vi inte kan ha våran hund i buren så använder vi oss av sele och hundbälte! Ett typ koppel som man sätter fast på samma sätt som ett vanligt bilbälte! Funkar super, hunden kommer ingenstan och det går att reglera efter storleken på hunden!

Det viktiga är att ha just en sele för att inte riskera att han stryps!

Finns att köpa för 69:- på http://www.shop.textalk.se under fliken Tillbehör Bil/cykel!

Ett billigt och bra allternativ! :)
Hoppas du hittar en bil du trivs med!

Reply
Elin

Till min hund har jag ett hundbälte! köpte det i min närmaste djurbutik för 125kr! :D

Reply
Kaisa

När vi åker bil med vår hund så brukar hon få sitta på en kudde (för hundar) i baksätet med ett spännband som vi sätter fast runt hennes sele och bältet. :)

Reply
Kaisa

När vi åker bil med vår hund så får hon sitta på en kudde (för hundar) i baksätet med ett spännband som sitter fast runt hennes sele och bältet. :)

Reply
Evelina

Jag har hund och vi har köpt ett “hundbälte” till henne. Det finns att köpa på zoo.
PS. Ska inte du byta design snart? :) Det är inget fel på den du har nu men du har haft den så länge nu!
Kraaam<3

Reply
Matilda

Det är lag på att man måste ha hunden i bur eller i koppel. Jag har min i bälte på passagerarsätet eller i knät på den som sitter på passagerarplatsen :) Det kan du köpa på en vanlig djuraffär.
Grattis till körkortet och en toppenblogg!

Reply
L

Jag har en stor kattbur till mig lille vovve (chihuahua) och han absolut älskar den! Jag brukar spänna fast den i baksätet och där ligger han skönt! :)

Reply
-Maria

Köp en BMW 330 xd, smidig bil som är såå skön att köra och den är snygg också;)

Reply
titti

Finns görbra “bälten” till hundar på mekonomen. Alla storlekar, har en liten vovve jag med och när dem har på sig detta så kommer dem inte längre bort än sätet. Fungerar skitbra! kostade typ 129 kr.

Reply
Kajsa

Hej! Jag har en liten 2,5kg vovvsing och hon åker i bur som jag spänner fast med bilbältet. Det funkar jättebra! Lycka till!

Reply
Malin

Hej kenza, jag är inte säker.. Men har hört att de är lag att ha hunden i bur. När min mor kör så har jag ena hunden i knät och den andra i buren, :)
:)

Äskar bloggen!!! :D

Reply
elly

åååååå hur känns det att vara ute på vägarna själv nu då och köra??? :) Roligt antar jag??

Sen undrar jag om nån vet angående Kissie som tagit körkort men hade redan bil fixat tills hon tog kortet.. vad hände med det liksom..? :) ha ha..

Reply
therese

Det är lag på att ha bälte på hunden eller att ha den i bur iallafall här i Norge, om polisen stoppar och man inte har hunden i bälte blir det böter!
jag tycker att det är jättebra, för det är ju farligt!

Reply
Katrine

Så godt å høre at du virkelig tenker på sikkerheten når det gjelder Mani! Det er altfor mange som lar sine småe hunder gå løs i bilen, men om det går galt, så er ikke hunden sikret noe særlig. Så det er kjempe bra at dere har fått kjøpt bur til henne! :-)

Du får vise oss bilen om det blir noe kjøp da!

Reply
Helena

Jag precis exakt en liten mani här hemma. Han åker lös i bilen när han väl åker bil kortare rundor.
Annars finns det krocksäkra hundburar att köpa, kolla upp det. Man vill ju det bästa till sin kära vän!=)
Kram!

Reply
Katrine

Så utrolig bra at du tenker på sikkerheten til Mani også, Kenza! Det er dessverre altfor mange som lar sine småe hunder gå løs i bilen, men det kan jo gå alvorlig galt om det smeller. Så det er veldig bra at dere fikk ordnet bur og sånt til henne :-)

Vis oss bilen visst du kjøper den imorgen da, hihi! :-D

Reply
moa

så söta!
har du kvar din gamla blogg från då du var yngre? skulle vilja läsa den nu eftersom jag började följa dig på denna blogg.
skulle vara kul att läsa:)

Reply
Alexandra

Va bra att du köpte bur o bälte! Det är nämligen olagligt att ha hundar lösa i bilen! (vilket inte många vet)! Ser polisen dig så blir det det böter, inte så roligt kanske om man precis tagit körkort! ;-)

Reply
Mi

Har denna sele till min lilla chihuahua-blandning:
http://www.canicatt.se/hund/hund-i-bil/bilselar/bilsele-karlie.html

Den är superbra verkligen! Fördelen är att när han sitter själv bredvid och man spänt fast den i bilbältet så kan han iaf röra sig lite och lägga sig. Ibland sitter han i mitt knä och då spänner jag bara fast selen i mitt bilbälte istället. Har haft den i flera år och är otroligt nöjd. Lätt att lära hunden att sitta fastspänd i den för den är bekväm också. Min tycker att det är riktigt jobbigt med bur och det har varit svårt att vänja honom vid det. Dessutom blir små hundar mer “instängda” i bur, de ser inte ut lika bra. Min bror har en stor hund och har bur i bagageluckan men den kan ju sitta och titta ut och så, så det är lite lättare. Så denna sele/bälte kan jag absolut rekommendera! Lycka till! Och säkerhet först för de små liven :)

Reply
Yanmay Ho

Du kan använda en hundbur som du har längst bak i bilen, men det tar iförsig plats. Men om du går till djuraffärerna så finns det ett speciellt hundsele som har ett sånt där spänne som man spänner fast bilbältena, fast en sån finns på kopplet som du trycker ner i spännet. Då kan din hund sitta bredvid dig utan att du behöver oroa dig. Hihi, vet inte riktigt hur jag ska förklara. Men hoppas det hjälpte lite iallafall :) Lycka till<3
kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*