• header

27e juni 2012

God morgon!

Sitter och äter frukost och ska snart klä på mig. Om tjugo minuter ska jag iväg, idag är det dags för plåtning! Ska plåta omslag och lite höstmode (!) för en stor tidning. Det ska bli väldigt kul, tar med mig systemkameran och tar massor med bilder under dagen!

Hittade en bild från när jag plåtades för Bubbleroom för över 1 år sedan. Då hade jag tränat 2 gånger i veckan i några månader, det är det enda som krävs för att jag ska bli FIT. Eftersom att min kropp inte är van vid träning annars reagerar den väldigt snabbt och muskler jag inte trodde fanns ploppar upp. Nu har jag inte tränat på flera månader och jag ba känner hur jag förfaller. Är smal naturligt och har alltid varit det, men det börjar ju hänga lite här och där nu…haha. Kan någon ge mig lite träningsmotivation, tack! Kanske någon vill ha en träningskompis? Gym är ju så tråkigt annars och inte kan jag gå ut och springa heller för då dör jag av all pollen typ.

Ok, nu måste jag dra! Puss!

213 Comments

Lyz

I do aerobics three times a week at home. There are a lot of videos on youtube…you can wee them for the moves and then put your fav music on the background ;)

Reply
Isabelle

Strunta i gymmet, dra till en simhall istället! Att simma är både kul och otroligt bra för kroppen, du får snabbt en fit kropp – lovar!
Du tränar hela kroppen på samma gång och du kan variera mellan olika simsätt!
Kram! :D

Reply
K

Jag har slutat på att læsa träningsböcker – istället har jag läst en bok om att bevara motivationen. Boken handlar ochså om att springa, men jag har använt träningsdelen till mycket mer. Den är på dansk, men kanske liknande finns på svenska såklart! “Bliv løber for livet” med Rikke Rønholt

Reply
Vi

Öh vadå hänger här och där? Driver du eller?
Din kropp är fast! Din kropp ser snyggare ut nu än för några år sen. Om du tycker att du har fått lös hud vad tycker du egentligen om kurviga mulliga tjejer då.

Reply
Amanda

Hej!
Jag har också svårt med träningsmotivationen men att ha hund hjälper! Jag har bestämt och har börjat med att efter en pw med hunden innan frukost på ca.40 minuter (beroende på hur mycket tid jag har på mig)så gör jag situps, rumpövningar mm hemma och det är verkligen en skön start på morgonen, man piggnar till och då vet man när dagen är slut, att man iallafall gjort något ;P

Kram
Amanda

Reply
jessica

Kör pilates! Det är enkelt och snabbt, tränar både mage och rygg. Det tar verkligen på musklerna och ger snabbt resultat.

Reply
Frida

Haha låter precis som jag! Måste komma igång med träningen igen :’) du kan ju gå och träna med läsare typ? Tex. Mig hehe ;D

Reply
Åsa

Du kan träna dans, det är alltid roligt. Du kan gå på danspass själv eller med en kompis. Eller träna pardans med pojkvännen. Jag går på danspass och dansar pardans ibland (ex. salsa). Tränar också på gymmet och spelar badminton för att få starka armmuskler. Tips: träna alla muskler.

Reply
Mari

=) Fin bild. Du får gärna hänga med mig och träna, löptränar ute på Lidingö ett par gånger i veckan. Vad sägs ?? =)

Reply
Jakob Andersson

Haha! Åh vad jag känner igen mig i det där Kenza. Jag flyttar förmodligen upp till Stockholm i augusti, haha. Vi kan bli träningsbuddies – Behöver nån att gå att träna med och som sliter med mig och träna så att man får nån ordning på utsidan här. Haha! :D

Reply
Valentina

Åh vad kul! Träna tennis!! Sjukt bra för hela kroppen, och samtidigt jävligt kul! Och jag kan gladerligen hjälpa dig på träningen ;) kram Valentina!

Reply
Jenny

Kenza! Häng med på bodycombat med tränaren tepp sangasri! Han är grym! Å det är sjukt kul! :)

Reply
Madeleine

Jag behöver också komma igång! 2 dagar i veckan är bra. Jag kan bli din träningskompis!! Haha

Reply
Isabelle

Hej!
Jag spelar väldigt mycket tennis och har vunnit många tävlingar, och för att kunna vara en stark tennis spelare måste vi värma upp både innan pch efter vi tränar och har match. Fysar gör vi exakt varje dag för att både bli starka i vår hållning, i vår balans, styrka, magmuskler och mycket mer, annars kommer vi tappa jätte mycket mer vårat spel.
Vi har speciella scheman under sommarlovet nu som vi tränar i för att inte tappa vår styrka och spel, några bra övningar som du inte behöver göra i ett gym utan hemma i vardags rummet tex är dem här övningarna:

FÄLLKNIVEN: Lägg dig på rygg. Du bestämmer själv hur många du vill göra men om jag skulle ha bestämt själv skulle jag ha börjat med 10 stycken för den här övningen känns verkligen i magen. (!)
Lägg dig på rygg. Dra upp både benen så rakt som möjligt medans du drar upp överdelen av kroppen tillsammans mer både armarna, nudda fötterna med finger topparna, efter det dra ner dem igen och låt absolut inte benen och armarna nudda golvet, utan ligg statiskt kvar och gå upp igen.
Väldigt jobbig övning men bra till att få en fin mage med muskler.

HUND LYFT: Ställ dig på knä, dra upp höger ben mot sidan så att det blir som en hund ungefär när den kissar, haha. Gör ungefär 20 stycken, sedan byt till vänster ben och gör så några varv.

SID ROTATION MED BOLL: Sätt dig på rumpan, hämta en 2-3 kilos boll
( om du vill ha tyngre bestämmer du själv! :) ) och ta bollen och vrid på överkroppen medans underkroppen sitter still, gör ungefär 20 stycken, vila och gör det igen.

SID LYFT: Är ungefär som sit ups fast lite bättre. Lägg dig ner på rygg, börja med att dra upp vänster ben samtidigt som du drar upp höger arm, börja med 20 stycken och byt sedan ben när du är klar. Det är ungefär som sit ups fast du tränar både ben och magmusklerna samtidigt.

MYR DÖDARN : Stå mitt i golvet och börja med en viss tid, kanske 1 minut är bra att börja med. Sedan startar du tiden och springer så snabbt du kan på samma ställe, du ska inte flytta ställe utan stå kvar på ett och samma under hela minuten, det kommer kännas mycket i vaderna när du tränar det här. Men det är en väldigt bra övning som gör att man blir stark i benen.

Hoppas det här var till en hjälp!

Kram Isabelle Bylund

Reply
Sarah

En träningskompis brukar funka väldigt bra, men då gäller det att man verkligen tränar också. Brukar se tjejer som gymmar två och två, och det är nästan alltid samma sak; de står och turas om vid en maskin, tramsar och håller på. Tror inte att man får resultat då…

Reply
Emma Mörk

Hej hej fina Kenza,

Jag har också problem med pollen så det blir lite jobbigt att träna ute.. suck.. men jag har kommit på att det fungerar bättre att träna i stan (bor i Uppsala) springer jag där det finns skog är det jobbigt men annars går det ganska bra.. =) om du tar dig till Uppsala kan jag vara din PT så blir du fit på 2 veckor ;D

kram

Reply
Den Sista Tjockisen

Jag kan träna med dig när jag flyttar in till stan :P Jag behöver också pepp, just nu vardagstränar jag mest… Men på min blogg finns MASSOR med inspiration för oss som vill bli med fit!

Stor kram!

/Tjockisen

Reply
Maria

Simma!!! du tränar alla stora muskelgrupper + det är roligare än att springa på ett löpband, eller det är en smaksak men aa..SIMMA!

Reply
chloé

haha fett skönt att vara naturligt smal.. skulle inte direkt göra mej nått om jag var det ;) handlar ju bara om att orka BÖRJA träna, sen när man väl är igång blir det iaf en slags “drog” att fortsätta.. kanske inte så för andra, men kämpa dej igenom de första veckorna så.. :P ja kör ensam, men funkar inte för alla..men du ser ju fit ut iaf så, du behöver inte oroa dej ;) lycka till på plåtningen

Reply
Lina

Hej! Vill bara tacka för en otroligt inspirerande blogg! =) Jag blir glad av dig och tar en tur in här varje dag =) Så nu tänkte jag tipsa dig om träning… Prova på Kampsport, jag själv tränar thaiboxing och det är den bästa, roligaste och socialaste träningen jag provat på någonsinn! (Man kan träna bara, man måste inte fightas ;) ) Du verkar som en lite tuffare tjej med mycket go och girlpower! Try it out! :D Ha en superfin dag! Kram!

Reply
Annika

Pilates! Bästa träningen som finns! Ger snabba resultat med enkla övningar. Avslappnande och meditativt samtidigt som musklerna blir genomarbetade ordentligt. Det måste du testa:)

Reply
Rebeca

Tycker du är hur snygg som helst Kenza! Men det är alltid skönt med träning. Ett tips är gruppträning, typ bodypump, coreboll, spinning och dans. Det får igång min motivation och när jag tränar blir jag mer motiverad att äta bättre också.

Reply
Hanna

Hänger? Hahaha! Jag kan skicka en bild till dig på min 98-kilos kropp. Där finns det inget som INTE hänger!!

Reply
Clara

I think its quite beautiful to be a little curvy, so the waist becomes clearer and more feminine. But of course its healthy going to the gym a couple of times at week, and I think you should do it, because it makes you feel good – be sure of that.
Love your blog!

hugs
xx

Reply
emma

Vad roligt med plåtning, lycka till :)

Du är ju alltid fit, oavsett :)

Men att ha bra musik i öronen är bra, en träningskompis, hitta en träningsgrej som passar dig och så vidare, så får du kanske bättre motivation om du känner att du tycker om det :) Annars inspirerar ju träningsbloggar:)

Reply
Vendela

Det gäller bara att hitta något man tycker är grymt roligt, testa, testa testa tills du verkligen fastnar för något, vilket kommer innebära att du gör det för att det är så jävla roligt och inte för att bli fit, snygg, vara hälsosam. :)

Reply
Mila

Jag är i samma sits som dig. Men har just funnit träningsglädjen igen ! Kan gärna dela med mig, dessutom är jag nyinflyttad till Sthlm från Skåne så , hola I can be your traningbuddie!

Reply
Emelie

Googla 30 day shred! 30 minuter 1 gång om dagen. Med Jillian från biggest loser, haha!

Finns på youtube, är 3 olika steg som man kör varje 10 dagar, sen byter man upp :) Gör underverk!

Reply
http://www.pointblog.se/?go=takidagirl

Så otroligt fin du är!

Nu har jag gått ner över 18 kilo på 13 veckor med lchf på mitt sätt.
Delar med mig av massa goda mättande recept, tips och tricks för att man ska lyckas.
Så kika färbi på min blogg om du också vill gå ner i vikt!

Reply
Sara

Har samma problem… Inte så sugen på gym så jag tänkte testa antingen kickboxning eller nått liknande!:)

Reply
Hanna

Hej kenza!
Jag har länge funderat på o skaffa ombre, och sen när du gjorde det så ville jag ha det ännu, mer. Du är väldigt fin i det och du passar superbra i det också! :)
Men tror du man kan ha brun hårmascara som utväxten istället för o färga hårbottnen som du gjorde? Man borde väl kunna det? Jag har typ samma färg som dig på håret, ungefär :)
men hoppas du kan svara, kram!!

Reply
Linn

Det svåraste ibland med träning är att komma igång och hitta motivation. Men mitt tips är väl att hitta något man faktiskt tycker om, kanske boxning, dans, simning? sen att oxå variera träningen, det är lätt man hittar sin grej men efter ngn vecka tycker man det är tråkigt. så hitta din grej genom att “utforska” lite och sen variera lite! Sen kan det klart bli mycket roligare om någon av dina vänner tycker om samma sak, att träna med ngn annan ger lättare motivation helt klart :) lycka till!!

Reply
Emelie

Skriver nästan aldrig en kommentar men känner verkligen igen mig. Min kropp är precis lika dan, är naturligt smal krävs inte många träningsPass för att musklerna ska börja synas men det är sååå tråkigt o träna på gym o har noll motivation när du hittat din så kan du ju skicka lite till mig också :) kram Emelie

Reply
Sandratherese

Tips kan vara att köpa hem en pilatesboll! Finns hur mycket övningar som helst man kan göra på den!:))

Reply
Lucia

ZUMBA det är det bästa som finns jag tränade 4 ggr i veckan men jag behövde inte det för att se resultat ett riktigt bra tips om du vill bli fit (fast det är du ju redan) :)

Reply
Elin

Jag behöver en träningskompis! du kan ju gå på olika pass, behöver ju inte vara gym hela tiden. Jag har gått på zumba och styrkepass och liknande det är verkligen jättekul! :D Ses vi på friskis och svettis eller? hehe

Reply
Felicia

Du kan haka på och köra gruppträning eller gym med mig på SATS :)Jag har också dålig motivation ibland men det blir så mycket enklare och köra tillsammans med någon :)

Reply
Hanna

Har samma problem här, letar någon att gymma med för det blir fan inte av att gå dit själv alltså… Shit vad tråkigt det är! Tränade i 2 månader tidigare i år och man började direkt skymta muskler, och så skiter jag i det sen. Dumt.

Reply
tess

hej , varför länkar inte du din systers tävling på din blogg? jag tror hon kan vinna om du gör det!

gick in och röstade precis och hon har 13% och ligger 3:a, hon som ligger 1:a har 33%! så tycker du kan hjälpa din syster lite!

http://plus-size.se/modelltavling/
SÅ ALLA GÅR IN OCH RÖSTAR PÅ ZAHRA OLSSON ZOUITEN!

Reply
jolina

du kan ju börja i nån sport :) eller så kan du ta med en kompis till gymmet, annars finns det träning som man kan göra inomhus, man kan välja om man vill göra i 10 min, 20 min eller 30 min :) hur lång tid man än väljer så får man bra träning för kroppen :) man kan tex, använda stolar o andra saker i hemmet, jag har nyss börjat gå ut o jogga o jag är jättenöjd med det, för jag har inte tränat på 3 år :/ men jag är också naturligt smal :) men jag känner att jag börjar få bättre motion :3

Reply
Inez Norgren

Jag är 17 år och blir arton till hösten. För 5 månader sen bestämde jag mig att gå ner i vikt. Jag har aldrig trivts i min egen kropp men de va först då jag bestämde mig för att göra något åt det! Du är som du sa naturligt smal, men jag skrev ut bilder på kroppar som var i riktning med mitt mål och satte på insidan av garderobsdörren. Då såg jag hela tiden mitt mål. En annat sätt att hitta motivation är att tänka att du gör det för att du vill och för att du tycker det är kul! Sen att tänka att du gör det för att kunna leva ! Det funkade för mig, jag har gått från att vara strlek 42 till 36/38 och är nu 13 kilo lättare!
Varma hälslningar – Inez

Reply
linn

ett tips – kolla in stockholm kickboxning på st eriksplan! riktigt rolig & sjukt bra träning! :) jag vill själv bli medlem där!

Reply
camilla Norman

Synd att jag bor i lilla Sala,annars hade jag direkt blivit en bra tränings-date! Har precis kommit igång med att faktiskt tycka att det är lite skönt att träna och musklerna,ja som du säger,dom ploppar upp lite här och där!
Det låter verkligen tråkigt att säga de här men: Du måste nog hitta din form av träning K. Du var ju duktig när du tränade shi-tsu eller vad det heter hahha
Variera om inte annat! Gör ett litet litet schema på saker du tycker kan vara lite roligt. Vem orkar liksom gymma 3 ggr i veckan,varje vecka,varje år? Jag har för mig att du itne tycker om simning,synd för annars är det skönt att få sträcka ut kroppen lite!
Men då blir väl mitt tips bara att du måste hitta några saker du tycker känns helt OK. Variera en massa och kom ihåg känslan hur det känns EFTER att man tränat. Inte många ggr man har hatat sig själv efteråt va? Aldrig arg heller? Oftast är man ju sjukt nöjd med sig själv! :)

Reply
emelie

Har precis kommit igång lite med träningen igen efter att inte ha tränat på typ ett år! Har blivit riktigt seg o har också svårt att hitta motivation, men tänker jag att jag vet att jag kommer känner mig piggare, gladare etc så går det faktiskt mycket lättare att ta mig ut på en löptur =)

Reply
Eliiin

Ååh du har så fint håår tkr jah! :) Du får mej att fundera på om ja ska bli brunett igen, hihi :)
Ha de bra!
Kram

Reply
Eli

Du kan ju försöka träna lite hemma! Om du googlar finns det en del olika övningar man kan göra som inte kräver allt för avancerade redskap. Om du lyssnar på någon bra musik eller tränar tillsammans med din man blir det kanske roligare också! Sedan finns det ju massa roliga träningspass som du kan gå på t.ex. Friskis & Svettis om du är trött på att träna på gym. Ha en fin dag och lycka till på plåtningen!

Reply
Västeråsare

Kör fitness fitness i 30 dagar bra kost plus bra tränings övningar :)

Reply
Terese

Gå på olika träningspass, då har man inte lika stort behov av träningskompis! Body pump är superhärligt och helvetes jobbigt men ger ack så bra resultat! Det är träning för hela kroppen med skivstång med olika vikter. Sedan finns det något som heter punch out (namnen kan kanske variera?) som är en blandning av olika kampsporter, väldigt kul men ack så jobbigt! Brukar vara hemskt mör i kroppen efteråt, både av träningsvärk men också för att det är lite “brutal” träning. Man ska sparka och slå på mitzar i par bland annat. Sedan brukar jag variera bland annat dessa två “tyngre” pass med lite lättare pass så som zumba och liknande. Finns ju verkligen hur mycket roliga pass som helst så man blir aldrig less!

Reply
Emma

Gå mycket promenader! Om du klarar det bättre! Jag gillar inte heller gym och jag har varit väldigt smal men när kvinnoformerna tog tag i mig så trodde jag att jag kunde äta som förr men det kan jag inte! Haha jag är inte tjock men skulle gärna vilja ha en plattmage!;) så jag satsar på att ta cykeln när jag jobbar och gå en lång promenad om dagen och ska börja göra lite små övningar innan jag går och lägger mig :) be din kille motivera dig! Det gjorde jag och det hjälper!

Reply
Michaela

Du är välkommen att börja spela badminton med mig? :) skulle också behöva lite mer motivation! Förena nytta med nöje! :)

Reply
Bella

Hej Kenza!
Jag har ett tips för dig när det kommer till att vilja träna igen, kolla på nya The Karate Kid! Jag blev hur pepp som helst på att börja träna när jag gick ifrån biosalongen haha, dessutom är det en hur bra film som helst :P

Lycka till!

Reply
Jasmin

Testa att gå på olika pass!
Body pump, body combat och sh’bam är så jävulskt roliga och enormt effektiva för kondition och styrka :D

Reply
raisa

if I lived in Stockholm be sure that I would go to the gym with you :) haha
Maybe you need some good music or just find a good gym partner

Reply
bell

Hej! Jag började träna för några månader sen. Innan hade jag noll motivation precis som du känner nu, men jag tänkte hela tiden på vad det kommer göra för mig och hur bra jag mår efteråt! :) Jag sätter upp mindre delmål, för att till slut kunna nå mitt stora mål. Egentligen, vad är en timme av ens liv, det är ju en piss i havet, det kan man allt spendera på träning :) Nu har jag svårt att INTE gå och träna, då får jag nästan lite dåligt samvete. Mitt tips är att skaffa en träningskompis och planera in dina träningsdagar i förväg. Be även dina vänner att pusha dig så att du verkligen går, för när man väl är där så är det ju inga problem att göra det man ska, det jobbiga är att ta sig dit :)
Lycka till! :)

Reply
A-K

Bjj är en superrolig sport. Testa om du inte gjort det. Den ger en bra träning av hela kroppen, men det kan även resultera i flera blåmärken vilket kanske inte är så snyggt om du ska fotas :P

Reply
Alexandra

Hemligheten med att finna träningsglöd är att hitta någon träningsform man trivs med och vill fortsätta med! Det brukar vara lättare om man har någon kompis som också tränar…

Själv ÄLSKAR jag olika typer av dansanta klasser. Där jag tränar finns dansaerobic – and believe me… med rätt instruktör så blir det både askul och skitjobbigt! Zumba vet jag att många gillar… och där jag tränar är stepklasser också bra. Alltså… inte tap dance utan step-up på lådor :)

Löpträna gör jag också, men det är ju en sådan träningsform som man antingen älskar eller hatar, vad jag förstår. Att det är lite knaggligt i början får man f*n ta mig stå ut med – måste kämpa lite ju ;) För när man väl fått löparandan och har bra musik i öronen så blir det ljuvligt att springa.

Yoga kan också rekommenderas. Styrkeyoga. Att kombinera olika typer av tärningsformer är skitbra! Kanske gym o dans?

Hitta glöden Kenza, hitta det som passar dig.

Reply
Josefin

Jag har börjat springa nu och har gjort det i någon månad nu. Jag har dock också pollen och ibland när man är ute och springer så blir det att man nyser lite då och då och springer som en hund med öppen mun haha. Men jag brukar ha “summer beach 2012” i huvet och då springer jag som satan för hur smal och fit man än är så kan man bli ännu mer vältränad, :)

Reply
Jenny

Skönt att höra att det finns fler som tappat motivationen till träningen :) MEN hur hittar man tillbaka till den?

Reply
Maria

Jag tror inte de minsta på att de börjar hänga här och där på dig.. Du har en så snyggg kropp su du anar inte!! :D

Reply
Sara

Hej, testa zumba! det är kul och man får riktig träningsvärk haha, och så är det roligare med kompisar :) lycka till!

Reply
Jenifer

Du kan joina vårt innebandy korplag vettja! :))

Annars är simning bra för hela kroppen och skönt då man blir helt avslappnad, det kan jag rekommendera.. Då får du också ro att skingra tankarna och kan basta efteråt som “belöning” haha.

Tredje rekommendationen är tennis! :) Som jag och ett kompisgäng brukar lira i Kungliga Tennishallen! You should join! Haha

Reply
Pocky

Jag läser inte din blogg så ofta, men nu råkade jag klicka in och komma till en fråga som jag gillar! ditt “problem” med att hitta motivation!
Klassiskt tips är att byta träningsform, dvs om du alltid simmat så prova cykla istället.
Själv brukar jag träna gruppträningsformer, men nu har alla mina favoritledare tagit semester för sommaren och kommer tillbaka till höst. Så jag gymmar, vilket är otroligt tråkigt! x_X Så jag skulle också behöva en träningskompis så kan jag “coacha” dig lite och tvärtom om du är up for the challenge! :)

Reply
Signe

Men börja med poledance! Jag vet att ni provat en gång men en kurs är helt annorlunda. Ni fick ju bara ett litet smakprov. Det är världens bästa träning och man lär känna världens bästa tjejer. :-)

Reply
ida

känner hur vi sitter lite i samma dike du och jag!
Gym vll jag inte på för det är sjukt tråkigt, och springa har jag ingen kondis till och det är också tråkigt.
I höst ska jag ha praktik uppe i stockolm, haha vi kan hitta nått som får oss båda fit for fight ;)

Reply
Sandra

Träna hemma är mitt tips!
Jag har 6 övningar som jag kör hemma 2 gånger i veckan. VIsst kan man träna mer men det är ju mycket bättre än att inte träna alla :) jag kör bland annat plankan, sidplanka med boll, häldopp (använder trappan i trapphuset), utfall. Kör man hemma så kan man göra det framför tvn eller ett snabbt pass innan man äter frukost osv, det finns helt enkelt inga undanflykter, för 6 övningar/2ggr vecka finns det ALLTID tid för! Lycka till :)

Reply
Vickan

Du hade ju testat poledance / polefitness.. North Polestudio i Sthlm kör “mer seriöst” fitness med stretch osv..

Check this abs out ——> http://www.poletry.com/#post111

Hon tränar bara pole :) och hon är stark se här – http://www.youtube.com/watch?v=AlVrcEtRYdo&feature=player_embedded

T.o.m mina egna muskler böööörjas synas igen iaf http://1.bp.blogspot.com/-7x-Gfic25sk/T9vNRL9zqHI/AAAAAAAACV4/1nM4N8fvuSg/s1600/IMAG4619.jpg haha :)

Men man får inte vara rädd för blåmärken :)
Det blir det när man tränar och lär sig nya saker :)
Huden blir sträckt med friktionen mot stången :)

Men det är bra träning för hela kroppen, om det inte är på nån klubb där man bara ålar runt, men tränar man riktig polefitness så blir man stark och tänker inte på att man tränar.
Du kanske skulle ge det en chans till :)

Reply
Edith

Hej ett jättebra träningstips när man tycker det är tråkigt att gå på gym, träna Rockring! Dem finns på Inter sport, stadium osv och kostar ca 250 kr det är som en vanlig Rockring fast med tyngder på, dt stärker ryggen, magen och även om du inte bEhöver gÅ ner i vik så hjälpte det mig att gå ner första veckan gick jag ner 3 kilo! Ett jättebra ph roligt tips
:D

Reply
aida

Kenza prova på zumba eller nia! Jag går på klasser här i göteborg och det är så himla kul! Känns inte ens som man tränar :)

Reply
Nathalie

Att träna och snabbt få resultat som du sa att du får, borde ge dig tillräcklig motivation till att hålla i träningen. En annan får kämpa som fan ! Hitta någonting du tycker är “kul” eller något du iallafall står ut med att göra. Vad hände med boxningen?

Reply
Rebecca

Så önskar jag att mina muskler också betedde sig! Inte för att jag är tjock eller nått, långt ifrån, men det hade ändå varit trevligt att ha lite muskler i alla fall!

Reply
Sara

Om promenader fungerar för dig med pollenallergin är det super för förbränning har jag hört! Gillar du inte gym kan du alltid köra muskelövningar med din egen kroppsvikt hemma.. Sätt på bra träningsmusik och kör en övning 1 minut, vila några sekunder, kör nästa i 1 minut osv. Kör några såna varv så är det ju skitbra :D Då kan du dessutom bestämma musik själv liksom! Träningsmotivation kan du ju få genom att läsa träningsbloggar :)

Reply
Sofi

Jag har extrem pollenallergi men tar medicinerna 20 minuter innan jag drar ut och springer så att de har full effekt när jag är ute. Tar dock bara halvtimmesrundor eftersom det är minimun och undviker helst pollen. Men tänker inte låta det hindra mig. Hoppas detta kanske hjälpte dig lite, kramar :)

Reply
Annika

Kika gärna in på min blogg jag startade för en månad sedan. Den har redan växt till en av de mest lästa och största bloggarna på vimedbarn.se

/ Annika , ung blivande tvåbarnsmamma från Göteborg

Reply
anna

Poledancing!

Det är ingen stripp utan det är seriös träning där man hänger uppochner och gör massor med coola tricks och snurrar! Det är sååå himla kul och superbra träning :) Det är väldigt tuff träning men det är så kul! Har aldrig funnit motivation till att gå till gym eller något sådant heller!

Reply
Emelie

“Dör du av all pollen typ” och du tar raska promenader? Jag anmälde mig till Marathon nästa år och jag är helt otränad. Så den här sommaren och hösten behöver jag komma igång och tänkte att promenixade känns som en bra början. Det kan ju göras vart som och ett göttit sätt att upptäcka Stockholm. Jag och make flyttade hit för tre år sedan från en liten stad. Bor lite söder om söder och jag har aldrig varit längre norr ut än plattan(typ). Jag är 24 och lycklig morsa till en 1årig pöjk. Kan la hojta te’ om du vill ta rej en promenad med mej. Ha de!

Reply
frida ljung

Jag har med haft stora motivationsproblem och jag har därmed kommit på en hel del sätt att tackla problemet.

Kortsiktigt: Du sitter hemma och känner att du verkligen borde ut på en joggingrunda, men du gör det inte för du vill inte. Eller du vill. Men ändå inte. Du orkar inte osv.

How to deal with?
1. Bestäm dig för att ta på dig joggingkläder/gymkläder/etc. och gå till gymmet eller ut till en bra sträcka. Väl där måste du inte göra det om du inte vill. Oftast slutar det med att du kör ett tag ändå, och annars är det också OK för att bara gå dit skapar VANOR. Vanor är det viktigaste i träning.

2. Bestäm dig för att göra det, men endast i fem minuter. Det kan vara att springa 3 varv runt huset eller bara gå en kort promenad. Nästa gång så springer du 4 varv runt huset. 6 minuter. Sen tävlar du med dig själv att öka lite lite varje gång. =Vanor.

3. Tänk som nike och bara gör det. Tvinga dig själv. Det går faktiskt, även om det känns halvt omöjligt.

Långsiktigt. Du känner inte ett behov eller en längtan, eller vilja, i vardagen för att träna.
1. Om du kan: Gå upp 20 minuter tidigare på morgonen varje morgon, vissa dagar för joggning eller annan träning, vissa dagar bara för att ta ett glas vatten och läsa en tidning. Rutinen är att gå upp bara lite tidigare, vanan blir att träna lite mer.

2. Det här är ett effektivt tips: Ljug. Det låter konstigt, men få dig själv att framstå som den personen du vill vara. Gör självklart inte detta med allt, utan just en sak i taget tills du blivit så som du sagt att du är.

Jag ska ge ett exempel på hur detta fungerar. Du vill exempelvis sluta äta vitt bröd. Om du då säger till dina vänner och bekanta att usch, jag fattar inte hur jag kan ha tyckt om vitt bröd? Det är så äckligt, klumpar sig i munnen. Jag skulle aldrig äta det nu.

Resultatet blir att du inte har så mycket val än att sluta äta vitt bröd. Annars kommer du få en del konstiga blickar när du väl gör det, haha. Detta fungerade för mig, jag började tycka om broccoli, typ 2 månader efter att jag börjat säga till alla att jag älskade broccoli.

Men. Det allra allra allra viktigaste tipset inom träning är att den bästa träningen är den som blir av. Vilket betyder hellre en 1km runda än att stanna hemma pga att du känner att du inte orkar en 5km!

Reply
Sara Edelsund

Börja träna på SATS så kan vi träna tillsammans! Har gymmat minst 3 gånger i veckan i två år nu och har fått väldigt många av mina vänner att börja träna och hjälp dom med motivation. Kram :)

Reply
Alicia

Heej kenza!!
Jag skulle rekommendera dig att testa zumba toning måndagar kl 18 i zstudion som ligger i arninge c!! Grymt kul, tonar hela kroppen , garanti svett :p..
Man kör zumbafitness med toningssticks som väger lite!
Kram
Grymt snygg bild!

Reply
Johanna

Jag är naturligt tjock och avskyr också att gymma så vi skulle kompletera varandra =)

Reply
Alicia

Seriöst börja på friskis och svettis!! du som har gått i cheerleading och allt, tror du skulle gilla det!
Har aldrig gillat träning, men sen jag började i januari i år har jag lyckats hålla igång ca. 3 gånger i veckan, och det är bara för att det just är kul!
Så jag tycker verkligen att du ska testa! :D

Reply
Ir

Inte alls många som drömmer om den där kroppen… :(

Så sjukt fin kropppp!!
Älskar dig kenza! :*

Reply
Anonym

Tycker att du bör börja träna på Fitness 24 Seven.Jag vet inte riktigt om det finns i närheten där du bor men jag har tränat på dem flesta gym och inget är nog bättre än det.Det är lugnt eftersom det finns ett speciellt gym för tjejer och där går inte särskilt många “bodybuilders” där utan vanliga människor…Jag vill gärna ha en träningskompis!
Mina råd:
Jag har gjort upp en plan som jag ska hålla mig till(tex träna varje dag och unna mig dag en dag i veckan) och sätta upp rimliga mål som jag hoppas lyckas med.Tex, bli mer fit,friskare,hälsosam.Sen finns det hur många träningbloggar vid det här lagret som kan få dig inspirerad och motiverad!(med motiverade bilder och tips) och till sist bör du investera i fina träningskläder. (Det räcker med ett par löpningstights och linnen/t-shirts i fina färger!

Reply
angelica

Jag tycker det är skit tråkigt att gå till gymmet så jag ska köpa mig ett wii och några wii spel som typ just dance, då rör man verkligen på kroppen och det är skit roligt! :D

Reply
ebba

Jag tränar mycket men har ingen att träna med då ingen kompis/min pojkvän är intresserade av att träna. Det blir till slut lite svårt att peppa sig själv… Men jag har en idé, vi hade kunnat träna på varsitt håll (jag bor i skåne) och bestämma ett mål, typ ett lopp, som vi sedan springer tillsammans!? :-)

Maila om det låter som en kul idé.

Reply
Linda

Jag kan börja träna med dig i höst ;) sålänge du är redo att bila ut till Sollentuna ;) hihi

Reply
Sandra

Jag är i samma sits som dig, behöver motivatioooon! (eller en träningskompis) maila mig om du vill börja träna seriöst, så kan vi peppa varandra och dela tips & råd.

Reply
stockholmsmorsan

Hej!
Jag har träningskort på Sats. För det första har dem den bästa barnpassningen för dem som har barn!
Sen har dem många olika grupper att gå på, man hittar alltid någon klass man vill prova på. Förut tränade jag nästan varje dag, man blir beroende på det sättet så det blir svårt att sluta. Däremot tar det emot om man blir sjuk och sen ska börja träna igen.. But just keep on going!

Reply
Beexi

Vill du ha lite träningsmotivation så kanske jag kan hjälpa dig? Mitt senaste inlägg handlar just om träningsmotivation och hur jag har motiverat mig själv. Precis som du så är jag naturligt smal, men som sagt, man blir ju slapp i musklerna om man inte håller dom i trim! Kolla in en sväng vettja, så kanske du kan få lite träningstips?
Beexi.devote.se
Kram på dig :)

Reply
Pebbles

Hej! Jag är en tjej som är 17 snart 18 år som tränar väldigt mycket, Löpning och gym klasser. Du kanske vill ha en träningskompis? Ha det bra :)

Reply
Katrine

Kos deg masse og lykke til!

Jeg har ingen tips når det kommer til trening, har null motivasjon selv og er så dårlig på å trene! Du har jo helt syk kropp, misunner den veldig :-)

Reply
Jasmine Brown

Jag skulle lätt behöva en gym kompis så hör av dig haha! Man kommer ju aldrig iväg om man inte är fler och peppar varandra..
Ha en bra dag, Kram!

Reply
Alma

Mitt tips är att hitta något som du verkligen tycker om, helst som har en bestämd tid, så att du inte kan skjuta på det själv. Det hjälper mig :)

Reply
Melinda

när jag absolut inte vill träna tänker jag alltid på hur bra jag kommer må efteråt, för det gör man verkligen! Jag sprnger i 20 minuter och mår sedan mycket bättre över mig själv RESTEN AV DAGEN. Värt? Oja! Och om det inte hjälper att tänka så kollar jag på lite Victoria Secret fashion shows på youtube haha. Då blir jag alltid jätte motiverad!

Reply
Linnéa

Anmäl dig till ett lopp! Typ tjejmilen eller liknande (om det funkar med din allergi, vill säga). Världens bästa motivation, man vill ju inte komma sist liksom.

Reply
Dixi Wonderland

När jag ser denna kroppen så vill fan jag också börja träna haha men jag har precis samma problem som dig att jag tappar min motivation efter typ 2 veckor!

Reply
Jonna Wester

Hej Kenza!
Är 18 år och läser din blogg för att min dröm är att bli designer, och du ger mig sån inspiration! Jobbar på gym i täby, så hör bara av dig ifall du vill komma och träna här eller om du vill ses på något gym nära dig! Behöver också komma igång..

Kram Jonna
0735455241

Reply
Mika :)

fråga någon av dina kompisar och skaffa en PT ihop det är så sjukt kul att träna tillsammans med en kompis och om man har en PT kommer ju det bli mycket mera gjort! Jag och min kompis går på thaiboxning vilket är så sjukt kul och man behöver inte liksom betala för en hel säsong utan man kan köpa “klippkort” och gå typ 10 eller 20 det får man välja helt själv. men det är så himla kul och sån sjukt bra träning. PÅ thaiboxningen så finns det en nybörjar grupp och en typ junior grupp typ jag vet inte riktigt men iaf.. man går med en ganska stor grupp eller inte så kanske men ganska stor ändå och då är man oftast två och två och gör massa övningar och dt är såå himla kul! ja stället där man kan köra thaiboxning heter “Fight Club”! Hoppas att jag har gett dig några tips! Även fast du egentligen inte behöver träna ;) Puuss

Reply
hanna

Gruppträning på ex. friskis eller worldclass är sjukt kul. finns massa olika pass (ex spinning, styrkapass, konditionspass, zumba osv) så man kan få stor variation. sen är det oftast en peppande ledare som skapar motivation

Reply
Nati

Skaffade gymkort på worldclass här i Sthlm i veckan. Har inte satt min fot på ett gym sedan 2008, så mer än så här otränad går det nog inte att vara, haha

Hur som helst så kan jag verkligen rekommendera worldclass, fräscht gym, trevliga PT’s och bra läge!

Reply
Ida

Kolla in min träningsblogg och ta åt dig av all träningspepp!http://www.traningspepp.wordpress.com
Tycker absolut vi ska köra ett pass, jag har kört med PT hela våren men nu kommer det inte bli mer pass med honom förutom vid enstaka tillfällen så jag behöver en träningskompiiiis ASAP! :) Har memorerat allt han lärt mig så jag kan lära det vidare ;)

Reply
Amanda

kenza du borde testa friskis och svettis kanske! Då kan du springa,hoppa, studsa och göra armhävningar tillsammans med 30 andra svettiga motionärer :)

Reply
Amanda

nej vadå din kropp är perfekt som den är nu! du ser mer hälsosam ut ( även fast du inte tränar lika mycket:)) och framförallt ser du lycklig ut!!!

Reply
Ida

Hej Kenza.
Jag ska börja träna på Sats och söker en träningskompis att träna med,ge råd,tips,matkost,motivation och stöd. Jag är också en friidrottare tränar mycket utomhus och springer vilket passar perfekt nu till sommaren. Det vore jätte roligt att träna tillsammans hör gärna av dig.

Hälsningar
Ida

Reply
Ida

Musklerna har “muskelminne” vilket betyder att du kommer bli vältränad ännu snabbare nu när du en gång varit fit :)

Reply
T

Jag behöver en boxningskompis (friskisboxning)! Så det är bara å säga till! :) Jag är grymt bra på att motivera och alla som känner mig, (nästan) börjar träna för att jag promotar det så bra!

Reply
Mikaela

Nej, gym är inte tråkigt! Eller okej, att stå på löpband eller crosstrainer är inte min grej, men styrketräning är ju underbart! Att kunna forma kroppen som man vill och man mår så jäkla bra av det! Häng med mig nån gång;)

Reply
LillaJag!:)

Asså…. Jag avgudar dig och försöker vara med i vartenda tävling!! Älskar din blogg och din stil!!! Kan du inte göra en sminkvideo så man kan få se hur du gör din vackra sminkning??? Kramar från LillaJag!:)

Reply
Julia

Man kan ju simträna :) Ha en kvart uppvärmning innan och lägg in lite styrkeövningar, sedan när du väl är i kan du växla tempo lite :) Du kanske känner någon som kan lära dig crawla eller simma ryggsim (obs, ej det ryggsim som gör att man ser ut som en manet) om du inte redan kan det. Glöm ej simma några längder lugnt på slutet samt stretcha!

Reply
C

Man brukar säga att det tar 21 dagar att skapa en ny vana – kör hårt 21 dagar så ska du se att det blir lättare sedan :)

Reply
Sofia

Åh, såg en väldigt klok tjej kommenterat längre upp att du borde testa simning och jag håller med! :D Jag tränar och tävlar i simning och när man väl kommer igång så är det grymt roligt. Dessutom är det bra träning för hela kroppen, hon hon skrev. Plus att simning inte sliter på t.ex. knän som att springa på hårda underlag. Tipstips! Dessutom kan du ju se skillnaden direkt eftersom du har bikini på dig, hahaha ;)

Reply
Diana

Hej Kenza!

Jag är också naturligt smal och med träning känner jag att min hud har blivit mycket fastare och jag har fått fina muskler. Jag tränar hela kroppen men jag har fokus på rumpa (muskler ger den en fin upplyftning) och mage.

Jag tränar ca 3-4 gånger i veckan på gym (Fitness 24) och resterande dagar försöker jag att ta promenader alternativt jogga (dock inte så förtjust i). Jag har tidigare gått en friskvårdskurs där jag lärt mig en del om att vara PT, samt så är min pojkvän väldigt insatt i träning. Det viktigaste är att du sätter upp mål för vad du vill åstadkomma med din träning. Därefter utformas passet. Man kan föra träningsdagbok för att successivt följa förbättringarna.

Det är bra att vara öppen till förändringar i passen, för den bästa träningen är då musklerna förvirras (=träningsvärk).

Jag har väldigt stark viljestyrka och är bra på att motivera andra. Jag tror inte att jag är en bra träningskompis då jag inte gillar att prata och socialisera då jag tränar, men jag skulle kunna visa dig alla övningar jag gör under mina pass och ge dig en hel del tips.

Kom ihåg att det jobbigaste är oftast att ta sig till gymmet, inte att vara där.

Kram
/Diana

Reply
denise m.

vattengympa är sjuktkul, och man bygger såna muskler fast de känns som att man plaskar runt i poolen som vanligt haha! p.s. träningskompis här höhö

Reply
ida

Som om du behöver be om en träningskompis……finns nog tusentals som gärna ställer upp……

Reply
Ellinor

Haha skulle också behöva en träningskompis.. Det blir så tråkigt ibland :)

Reply
Malin

På Friskis & Svettis i Kristianstad finns det något som heter cirkelgym, vet inte om det finns på fler ställen. Det är verkligen kanon om man vill gymma men inte riktigt gillar att gå till det vanliga gymmet. Det är som ett gruppass. 20 stationer (maskiner och fria vikter), man jobbar två och två (även om man inte kommer dit med någon, så kan man para ihop sig med någon annan). ca 45 sek på varje station sen byter man och gör detta två varv. Man tränar hela kroppen, det är en ledare som håller i det och pushar, man behöver inte vänta på att maskiner ska bli lediga! Verkligen perfekt alternativ till den vanliga gymträningen :)

Reply
LINDA

Hej Kenza!
Om du vill träna HELA din kropp utan att gå på gym eller vara ute och springa så tycker jag att du ska köra/dansa Zumba (tror du vet vad det är, annars sök på det!). Asbra träning för hela kroppen och roligt samtidigt! :)

mvh Liinda! :)

Reply
A.

Det där sänkte självförtroendet mycket. Om DU säger att du är tjock då vet jag fan alltså. Jag ser upp till dig och du har en perfekt kropp. Känns bara ledaamt att folk som verklgen är smala säger att dom msåte banta å shit.

Annars så dra in på kolhydraterna, potatis,ris, pasta och sådant, småät inte, skippa läsken och spriten. Och gör lättare mat, alltså använd kanske mjölk istället för matlagningsgrädde (i såsen eller sådant)
Så behöver man inte träna. En kontakt till mig gick ner 20-30 kilo genom att dra bort grädden i maten.

Reply
A.B

Det där sänkte självförtroendet mycket. Om DU säger att du är tjock då vet jag fan alltså. Jag ser upp till dig och du har en perfekt kropp. Känns bara ledaamt att folk som verklgen är smala säger att dom msåte banta å shit.

Annars så dra in på kolhydraterna, potatis,ris, pasta och sådant, småät inte, skippa läsken och spriten. Och gör lättare mat, alltså använd kanske mjölk istället för matlagningsgrädde (i såsen eller sådant)
Så behöver man inte träna. En kontakt till mig gick ner 20-30 kilo genom att dra bort grädden i maten.

Reply
Alva

Kick-boxning är sjukt bra träning och är verkligen skitjobbigt och kul! Även zumba verkar kul (har aldrig testat det själv, men hört om det)! Vanlig dans funkar ju också och det är jäääätteroligt!! Simning är också bra :) ääääälskar din blogg. Kramkram Alva

Reply
Aida

inga ursäkter! :D take yo ass to the gym! när du blir van eller när det blir en rutin så kommer du tycka det är kul ;)

Reply
Tyra

Ladda ner appen Nike Training Club, som är grym. Du hittar motivation och får rewards ju mer du tränar. Appen är gratis, lycka till! :)) <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*