• header

Förvirrad tjej, hej.

Här kommer ett rätt personligt inlägg. Det var länge sedan.

De senaste månaderna har jag inte mått så bra. Som jag skrev förut så bröt jag med min sjuka & alkoholiserade far för ett tag sedan, och även om det var för mitt eget bästa så är det inte direkt det lättaste. Det känns som att jag aldrig kan må riktigt bra, hur jag än gör. Vad för beslut jag än tar.. Minsta lilla motvind bryter ner mig TOTALT och jag kan ligga en hel dag och bara stirra in i väggen. Det spelar ingen roll att jag har underbara människor omkring mig, en sambo som jag älskar mer än vad mitt hjärta klarar av & framförallt ett tryggt hem. För hur mycket jag än försöker intala mig själv att “det är sjukdomen som talar. sjukdomen som talar. sjukdomen som talar” när det kommer sånna smällar så är det väldigt jobbigt. Men allt tar väl sin tid, antar jag.

Det är inte heller det lättaste att skriva en rolig blogg där folk hela tiden förväntar sig att man ska vara felfri när man inte riktigt mår på topp. Denna ständiga jävla pressen där folk av någon anledning fått för sig att jag är en perfekt liten ängel som inte skulle göra en fluga förnär. Och det är nog det som har gjort att jag tappat inspirationen, inte bara till bloggen utan till…allt. När vi åkte iväg till Sardinien var allt upp & ned hemma, men jag fick komma bort och mådde bra. Även om det var svårt att skaka av sig orokänslorna i magen. På Gotland levde jag i en festbubbla och tillät inte mig själv att ha något annat än världens roligaste vecka. Sen kommer man hem och psyket återgår till det normala.

Jag vet inte vart jag vill komma med detta, men ha lite tålamod med mig. Jag befinner mig i en jäkligt förvirrad period, men jag ska ingenstans. Så ni vet.

941 Comments

Thilda

även solen har fläckar! DU är en underbar människa.
Hade så jätte kul i london! Njut människa!
kraam ^^<3

Reply
Marie

Jag hoppas verkligen du läser detta, finaste kenza – jag är också inne i en väldigt svår period just nu, någon som stod mig riktigt nära dog nyligen i cancer, och ja, livet är just nu lite mer än vad jag klarar av. Jag känner igen mig i din text så mycket, och därför vill jag skriva detta till dig, och TA ÅT DIG NU, för det blir bättre , jag lovar!!! Jag har vart där förrut, men för varje dag som går så släpper tyngden du bär ytterligare lite.. Det kanske låter som en klyscha men det är ju sant som tur är! Vi klarar detta tillsammans va???? :)

Kram sötnos, hoppas du mår bättre snart!

Reply
Tove

Tycker att det är jättebra att du skrev det här personliga inlägget. Jag förstår din situation/ditt sätt att framstå i bloggen bättre nu. För av någon anledning har jag sett dig som den perfekta tjejen (som jag inte kunnat relatera till), men nu framstår du som mycket mer sympatisk eller hur jag ska uttrycka mig..

Hoppas att allt löser sig till slut.

Reply
Jennie

Om du kämpar klarar du allt, om du bara tror på dig själv och inte ger upp!
Men kom ihåg, att det är okej och må dåligt ibland, känd eller okänd. Ingen kan säga åt dig att vara glad och perfekt hela tiden, för det kan ingen människa vara
Du är en av dom få personer som inspirerar mig, både som person och dina underbara outfits! Och jag beundrar dig att du vågar och anstärnger dig för att komma med en förklaring, som du inte behövde göra om du inte brydde dig om dina läsare. Vilket jag tycker är grymt! Be strong!
Kram

Reply
Vicci

Ta en paus och ta hand om dig själv tjejen, tid för sig själv är jävligt viktigt när man mår skit. Du är en stor inspiration Kenza, älskar verkligen din blogg!

Hoppas du kommer på fötter igen! <3

Reply
Josse

Beundrar dig för att du är så stark!
Du visar en sådan glad tjej på bloggen medan du inte är detsamma bakom skärmen – (så som jag förstår). men våga visa DIG här på bloggen. Vi stödjer dig oavsett.

Hoppas allt blir bra :)

Reply
Linnéa

Jag förstår dig, ingen är perfect det är något som alla vet. Mitt tips är, skriv (med penna och papper) det behöver inte vara som en dagbok, så fort du får insperation eller bara en känsla, bara skriv av det, eller måla/rita, köp en målarduk och bara gå loss på den.(boxning funkar bra om du vill bli av med aggrision också) Jag önskar dig all lycka, det förtjänar du verkligen!

Reply
ellen

Jag har inte mått bra på några år, och nu har jag börjat gå till en KBT (kognitiv beteende terapi), och det har hjälpt mig massor. Har man hjärnspöken och mår dåligt och inte kan släppa det (vilket man väldigt sällan kan) så kan jag verkligen rekomendera att gå att prata med någon. Dom kan oftast förklara massor som man oftast inte tänkt på. Har tänkt att “så dåligt mär jag ju inte…” men påverkar det ens vardag och liv så kan det vara värt det. Hoppas du mår bättre snart! (Det där med press om att alltid vara glad och härlig har jag också känt, och sånt kan man bla få fin hjälp för!) Kram

Reply
ida

Be strong girl.
Du klarar detta, alla har motgångar i sitt liv.
Och det är det som gör att när allt väl ordnar sig, så uppskattar man livet så mycket mer.
Man märker du mår dåligt, men det gör vi alla ibland. Livet är inte en dans på rosor. För om det var det så skulle vi nog inte orka med saker och ting.
Jag gillar att du är dig själv och tar dig mod och berättar detta för oss läsare, och vi kommer ju alltid att finnas här. Vi gillar bloggen för att den ger oss inspiration. Du inspirerar oss¨. Och dina beslut i livet förstår vi, no matter what. Så lev livet i London, ha det bättre än bäst och verkligen njut av allt. Det är du värd.

Reply
Rebecca

Vilket ärligt inlägg. Var den du är med kanske viss begränsning gällande det privata.

Reply
jossan

du är stark, och det är bara du som bestämmer över ditt liv. låt inga andra påverka dig och känn ingen press över att du måste blogga bra hela tiden, tror alla förstår! med dina egenskaper kommer du fixa detta, även om det tar sin tid. ha den nu grymt i London och försök tänk på annat! styrkekramar till dig, bästa kenza<3

Reply
Anonym

Hej! Jag brukar inte så ofta kommentera, kanske ibland om det är ett inlägg som rör mig eller påverkar mig på något sätt. Eller om jag vill göra min röst hörd om någonting inte står rätt till.
Och jag vet inte riktigt vart jag vill komma med den här kommentaren, men jag tycker din blogg är bra. Den är till och med jätte bra. Den kanske är för bra? Det kan ju hänga ihop lite. Om du måste hålla upp fasaden, och skriva en bra blogg hela tiden. Som att du stänger in dina riktiga känslor. Så, du kanske ska ta en lite längre bloggpaus, eller något sånt. Nu typ virrar jag bort mig och vet inte riktigt vad jag själv menar. Men de kan vara rätt skönt att slippa ha två liv.
Kram, en trogen läsare.

Reply
Antonia

Otroligt starkt av dej att skriva om ditt privatliv så öppet på bloggen! Jag blev otroligt berörd och det kändes “skönt” missförstå mig rätt att du också har ett riktigt liv bakom allt det perfekta du presenterar i bloggen, att även du kan må dåligt osv. Jag hoppas innerligt att du kommer upp till ytan igen och att du bearbetar dej igenom den tuffa tiden på ett bra sätt. Av min egen erfarenhet vill jag bara säga att det brukar lösa sig, på ett eller annat sätt tilslut även om det kan se mörkt ut. Btw diggar jag din blogg a lot! :)))

Reply
Nadja

Hej Kenza!
Jag har läst din blogg jätte länge nu och diggar den till tusen! som alla andra också gör. Du ska veta att du behöver inte känna press på att göra oss glada, skriva något intressant eller så, för du gör oss glada av att bara uppdatera , “Hej ” om du förstår vad jag menar? och ingen av oss förväntar oss att du ska vara felfri, givetvis är du felfri på utsidan, utseendet som alla vill ha, drömkroppen osv. Du har även en bra personlighet, men vi vet ändå att du har ett bagage, alla har det. Det är okej att vara svag, gråta,vara ledsen och VISA KÄNSLOR. du behöver inte försöka låtsas som att du mår bra när du inte gör det , det är okej att inte må bra. ibland behöver man inte må bra. Sådana svackor kommer i livet. Tänk på dig själv, vad du mår bra av, att det faktiskt är ditt egna liv och du kan göra vad du vill med det.Min mamma är narkoman och har varit det hela mitt liv, men det betyder inte att jag inte kan leva mitt liv. jag är säker på att du klarar det har. Du är en stark kvinna, men komihåg. Det är okej att vara svag! ta hand om dig och kom tillbaka när du känner för det. Ha de så bra i London. Många kramar .

Reply
Lisa

Ingen är perfekt faktum är att perfekt är tråkigt och jag lovar att ingen förväntar sig att du ska vara felfri men vi tycker om dig precis som du är. Be strong girl. Det är hemskt jobbigt en tid men det blir bättre. Ta hand om dig fina Kenza !

Reply
Matilda

Det är otroligt starkt och modigt av dig att skriva ut detta och som jag, och säkert många andra känner vill vi inte att du ska känna någon press pågrund av oss läsare. Oavsett hur lång paus du tar, eller hur dåligt du mår kommer vi läsare finnas kvar. Vi vill stötta dig och få dig upp på fötter igen.
Massa kramar till dig, kram matilda

Reply
M

Jag vet vad du går igenom och även om det inte känns som det så blir det bättre.

Du är bäst.

Reply
Helen

Du är stark Kenza och innerst inne vet om om det själv, det finns en anleding till att du har gjort tatueringen på din underarm, stay strong girl <3

Reply
Nicolina

Kenza, jag lover, vi ska ingenstans vi heller.

Ta den tid du behöver. Sätt dig själv i fokus och ta hand om dig själv. Känn ingen press att leva upp till perfektion eller att inspirera dina läsare,sanningen är att det kommer inte ha någon inverkan så länge inte du själv mår bra.

Jag har läst din blogg i fyra år nu men detta är första gången jag kommenterar. Det faktum att du vågar vara personlig och framför allt visa dig sårbar, speciellt med tanke på ditt höga läsarantal är beundransvärt och inspirerande. Ingen mår bra jämt och ständigt, att fejka det där leendet kommer bara skada dig själv i längden. Du är en otroligt bra förebild och starkare än vad du anar.
Ta en paus om du behöver, gör vad du än känner att du behöver.

Jag har själv brutit upp med min far flera år sedan och han vill inte ha något med sina barn att göra. Det har inget med alkoholism att göra men jag har lärt mig acceptera att det inte är mig det är fel på och jag har också insett att jag är starkare och bättre utan honom. Vad vi än går igenom, hur tufft det än må vara – det formar oss, det gör oss starkare.

Ibland när jag känner mig nere (ibland vet jag inte ens varför) brukar jag lyssna på denna länk : http://www.youtube.com/watch?v=eY74ZIYB1nQ och jag mår lite bättre och ångestkänslorna dämpas..

Jag hoppas att mina ord kunde stärka dig (och förhoppninbgsvis andra) i allafall en aning. Styrkekramar till dig – jag lovar – det blir bättre!

Reply
Veronika

jag började tro att ditt liv var helt perfekt och slutade nästan läsa din blogg, för jag orkade inte med alla rosa moln jämt. Vi har alla våra problem och att dela med sig av det ibland gör inte att man är en sämre människa, tvärtom, vi kommer dig ännu närmare… Jag är verkligen ledsen för allt med din pappa det är inte de, men skönt att veta att du är mänsklig!

Reply
Rebecca

Jättebra att du tar lite avstånd från din pappa Kenza, det är det bästa man kan göra med alkoliserade folk. Men jag varnar dig dock att inte stänga av honom helt. Det är bra med en liten paus, och min paus med min alkoliserade far blev 4 år lång och sedan dog han plötsligt och ALLA skuldkänslor och kärleken bubblade upp och jag kan fortfarande inte förlåta mig själv för att jag agerade som jag gjorde. Din pappa slutar aldrig vara din pappa, varken för dig eller honom..

Reply
Lena

Som din tatuering säger: Be strong girl!!
Känn ingen press, det är DIN blogg. Du är fantastisk!

Reply
Mia.

Hej Kenza! Jag brukar inte skriva kommentarer speciellt ofta men efter att ha läst detta inlägget kände jag mig tvungen. Att vi som dina läsare förväntar oss att du ska vara “felfri” stämmer inte. För det första tror inte jag att det finns någon eller något som är helt felfritt. Att vara personlig är det som får många att välja att komma tillbaka, för det är på riktigt. Alla människor har problem och när en bloggerkka visar en “felfri” blogg gör inte det saken bättre. Det bästa är när du är dig själv. Menar inte att du ska spy ut allt som just nu finns inom dig, men att bjuda på lite mer personlighet och att inte må bra varje dag är ett plus. Inte för att du mår dåligt, men för att alla människor har svackor. Jag skickar dig en cyberkram och hoppas att du hittar din inspo igen, och att leendet på dina bilder ska bli äkta! Kraaaam

Reply
Anonym

Min mamma var tvungen att bryta kontakten med hennes mamma för en massa anledningar, det har gjort att vår familj har haft det väldigt svårt kan jag säga dig. Men nu mår vi ja, väldigt bra. Jag tycker du borde prata med någon om det. och du skriver, förvirrad, visst det kanske du är, men om du är rädd innerst inne, och mår dåligt innerst inne, erkänn det för dig själv. Det kan vara svårt att söka hjälp, erkänna att man mår dåligt, men med tanke på hur bättre du förmodligen kommer att må sedan så är det helt klart värt det! kramar!<3

Reply
Evakuera

Jag känner så igen mig i vissa delar av ditt inlägg Kenza! Att tillåta sig själv att må dåligt, vara ledsen och framförallt vara glad är inte något som man ska unna sig, det är en del av livet och man ska ta varje dag som den kommer! Jag hoppas du växer dig starkare efter varje motgång, du verkar vara en helt underbar människa som ger kärlek till så många och du förtjänar att få må bra!

Kram på dig, din blogg är bäst!

Reply
Elin

Hej rara… Det är OKEJ! det gör ingenting att du mår dåligt ibland, tillåt dig själv att må dåligt och vara ledsen, livet behöver sin dalar för att man ska uppskatta när man kommer till toppen.. Hoppas inte att du låter det dra ner dig för mycket så att du blir deprimerad.. Men att vara ledsen och gråta kan vara så skönt ibland..
Dina läsare älskar hela dig tror jag, inte bara den perfekta bilden utav dig utan hela dig, med ”fel” och brister..
Jag kommer själv från en familj med missbruk från både far och mor och det är ett rent helvete att det ska behöva vara så men det är ingenting att göra något åt mer än att visa tydligt att det inte är accepterat och det har du ju visat så du har gjort allt i din makt resten är upp till honom.

Vi tror på dig att du tar dig ígenom detta med välmåendet i behåll.. Ta hand om dig vackra rara..

Reply
Agnes

Att tänka på allt dåligt tar så sjukt mycket energi från kroppen och själen, mitt ordspråk är “forget regret, or life is yours to miss!”
Tänker du på allt dåligt kommer du glömma bort att leva av allt som är bra. Jag vet att det är sjukt svårt att tänka positivt när man mår piss men du är utan tvekan en stark tjej så hang in there! Du är grym!

Reply
freja

du må ha ett perfekt yttre vilket är mer än de flesta har ;) men ingen kan vara helt perfekt du får oxså ha dina brister i livet och självförtroendet och inegn kan klaga på de !! trots att du känner dig helt nere nu så vänder de !! tänk livet som en hiss , du åker i den vare sig den går upp eller ner så de är lika bra att njuta av utsikten medan du är där ;) du verkar vara en super säll och ambitös människa och sluta inte vara dig själv bara för att något dåligt händer utan fortsätt bara så blir du ännu bättre !! puss :D

Reply
Lotta

Hej finaste Kenza!
Du har skrivit förut att du bara delar med dig av en liten liten del av dig själv i bloggen, men jag tror att många av oss läsare kan förstå ändå att du är en underbar och otrolig människa som förtjänar att må bra på alla sätt och vis. Jag hoppas att du känner dig topp snart igen, kram!

Reply
Stina

Kenza, du är stark, du är vacker, du klarar allt och du är en stor inspirationskälla. Hoppas att allt blir bättre,kom ihåg att Allt löser sig. Kramkramkram

Reply
Linnea

Okej det är inte riktigt min grej att kommentera, och jag tror inte att du läser alla 800 kommentarer som det är typ uppe i nu men herregud Kenza du är ju också människa vi alla har våra perioder som man inte mår bra, men det kommer någon dag du känner dig stark igen och kan ta nya tag, men det kan ta tid och det får det göra!
Kram från en redig (“riktig” för er som inte fattar) Skåning <3

Reply
Paulina

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile

Ingen är perfekt, därför kan ingen förvänta sig att du heller ska behöva vara det. Försök inte leva upp till omöjliga krav för då blir det svårt att vara lycklig. Du är stark och jättefin, glöm inte det!
Kramar ♥ ♥

Reply
hanna

Hej Kenza ! läste en bok nydligen som just handlar om att vara anhörig till en alkolist. läs den, jag tror att den kommer ge dig lite stöd, och medkänsla över hur du kan tänkas må. ha det bäst ! vi är inte mer än människor <3

Reply
hanna

Hej Kenza ! läste en bok nydligen som just handlar om att vara anhörig till en alkolist. läs den, jag tror att den kommer ge dig lite stöd, och medkänsla över hur du kan tänkas må. ha det bäst ! vi är inte mer än människor <3 Glömde skriva vad boken hette ! ANHÖRIG skriven av : Katerina Janouch

Reply
Inez

Det mest inspirerande enligt mig är att våga visa sina känslor och våga säga att man mår dåligt. Jag tror också det är det som är skönast att höra för alla tjejer i tonåren som själva går igenom massor av känslor!

Du är modig som vågar säga sanningen!
Det är verkligen beundransvärt :)

Reply
N

Allt ordnar sig i slutändan, ordnar det sig inte så är det inte slutet. Viktigt att komma ihåg det, allt kommer nog bli jättebra och du behöver inte hålla upp imagen hela tiden, det löser sig. Ha så kul i London finaste Kenza! <3

Reply
a.a

hej, jag har inte följt din blogg, men vill gärna skicka styrke-kramar för det <3
Tänk dig en människa som ett träd.
Tänk dig att rötterna att uppväxt/barndom.
En svår uppväxt kan ha skadat rötterna och Människan/trädet får kämpa extra hårt för att nå solens glädjestrålar.

Jag har själv haft en svår uppväxt…
Glöm inte att andas ibland.

Reply
Wilma

Du hittar mycket inspiration från bloggerskorna i KBP! = Caty.nu Keela.se Kandylandy.se Epicfaiil.se och Hofh.se<3 jag lovar :)

Reply
Nina

Kenza, no matter what you post, you will always be my fav’ blog. Don’t let the pressure go to your head. Your health is most important and not what we think of you. I think that most of us will support you no matter what! You’re an amazing girl and even amazing girls have flaws.

Reply
Karin

Kenza! Du är så fin, och jag ville bara säga att jag aldrig kommer sluta läsa din blogg, hur den än kommer utvecklas. Du ger mig massvis med inspiration och jag förstår inte hur du orkar med all press som jag bara kan föreställa mig att du känner. Alla har rätt till att må dåligt, och jag tycker att du är jättestark som vågar dela med dig det här. Brukar aldrig kommentera, men kände att det här var rätt läge. Många kramar till dig <3

Reply
Linn

Starkt inlägg som verkligen berör! Alla har vi våra high and low perioder. Viktigast av allt är nog att veta att man inte är ensam. Jag har kännt mig deppig riktigt länge nu, men tror att jag börjar se ljuset i tunneln. Jag tycker att det är beundransvärt att du faktiskt står upp för dina känslor och skriver om detta i bloggen, som offentlig person (ja eller för vem som helst egentligen) är det psykiska måendet ju ganska tabubelagt..
Btw. Bara du själv kan ändra bilden av en “perfekt” Kenza, detta var en steg i rätt riktning!

Reply
Felicia

Ingenting är lätt här i livet. Vi har alla både fram- och motgångar och så är det. Viktigt att komma ihåg är dock att man inte ska hålla något som tynger en inne, utan istället ta kontakt, prata, be någon lyssna, men framförallt söka stöd, varesig det är hos en familjemedlem, kompis eller som i detta fallet; hos sina bloggläsare. Du ska veta Kenza, att vi finns här för dig. Vi vet hur det kan kännas, tro mig. Det finns de stunder i livet då allt bara är piss, då både orken och motivationen nått botten. Vi blir deprimerade, sårbara och hjälplösa, vi är med andra ord mänskliga. Vi vill dig väl Kenza! Vi finns här för dig, precis på samma sätt som dina nära och kära. Du ska veta att vi ser upp till dig, men inte på det sättet att vi kritiskt granskar dig, utan för att vi ser upp till den otroliga kämpe som du är! Du tacklar problem precis som oss andra, däremot är du så modig att du delar med dig av (stora delar av) ditt privatliv inför flera tusen människor, du vågar blotta dig för oss. Det är oerhört starkt tycker jag! Fortsätt kämpa och var stark, jag hoppas du kan tackla dessa problem. Vi har dig i våra tankar och vi kommer alltid finnas om det är något. I våra ögon är du guld värd, glöm aldrig det <3

Reply
Olivia

Kenza, det är dom här inläggen vi behöver ibland för att förstå att ni också är människor med känlor och problem, för det är lätt för “oss” att glömma det. Jag förstår en del av vad du går igenom och det är inte lätt, folk omkring säger skit i det, gå vidare men det är inte så lätt, man vill inte förstå själv hur det påverkar en själv utan man tänker att det blir bättre, och hela tiden blir man sviken, gång på gång men ändå så är man kvar med “dom/den”. Det är oerhört svårt att släppa taget och försöka må bra. Så just nu tycker jag att du ska skita i bloggen dit liv och mående är väl bra mycket viktigare än din blogg. Ta det lungt och varva ner, för jag vet att dom som följer dig med hjärtat är kvar då du “återhämtat” (mår bättre), lita på det och har det nu skönt i London! (:
Många kramar!
<3

Reply
Sara

Det är okej att må dåligt. Du är inte mer än en människa, med känslor och tankar. Och somliga av oss tänker mer än andra, och känner mer. På gott och ont. Jag är sån och du verkar också vara det. Livet är ingen dans på rosor, eller jo det är den, men taggarna finns också där. Vissa dagar är toppen och andra rent ut sagt botten. Man får acceptera det på något sätt. Kram

Reply
Sanna

Brukar inte heller kommentera, men ville bara lämna en styrkekram här och skriva att vi vet att ingen är perfekt! Jag har också alkoholism i familjen och vet hur det är att vara medberoende.. Självklart mår man skit när man bryter med sin pappa, även om det är det bästa i längden, och det tror jag alla dina läsare förstår! Ta hand om dig och tänk inte på oss :) Vi ska inte heller någonstans :) <3 Hoppas du har det bra i underbara London!

Reply
Karin

Vad jobbigt det verkar med din pappa. På vilket sätt är han sjuk? Kan inte varit lätt att ta steget och bryta kontakten med honom, han är ju ändå din far. Tänker på dig!

Reply
Emma

Vet exakt hur det är att leva med en alkoholiserad pappa, vet också att vilket beslut man än tar vad gäller ens egen relation till honom – så gör allt lika ont, allt känns lika fel, ingenting känns bra och även om det i slutändan kanske inte är samma mörker som omringar en, så släcker man lampan och det KÄNNS som samma mörker. Men Kenza, du ska också veta att du är en otroligt stark individ som orkat ta dig fram till beslutet att DU mår bättre utan din pappa i ditt liv, för vi är otroligt många i detta land som i tystnad önskar att vi hade modet att fatta samma beslut. Kom ihåg det varje gång som det känns tungt.

Sedan vill jag säga en annan sak, och det är att.. visst, du är bloggerska, bloggen är – om än bara en liten del – ditt jobb, men framför allt är du MÄNNISKA och ingen människa är perfekt, ingen människa kan klara av allt och framför allt inte ensam. Så tillåt dig själv att vara liten och ledsen när du är det, stäng ute så många krav och måsten som du bara kan, och hämta inspiration och styrka till att leva livet i allt och alla som du håller kärt och kära. Du är den viktigaste i ditt liv, se till att du själv mår bra först och inspirera oss andra sedan.

Glöm inte det, och ta hand om dig, det är du värd!

Reply
RANA

du e underbar kenza, jag älskar din stil. du e sjukt vacker tjej.. Står vid din sida.stor kram hehe

Reply
hanna

Det är viktigt att tänka på sig själv.Bröt med min pappa för två år sedan. Han behandlade mig, mina syskon och min mamma dåligt. Det var det jobbigaste jag gjort, och det fick mig att må väldigt dåligt. Men jag behövde det, sätta mig själv i första hand och försöka läka mig själv. Även fast såren aldrig kommer att läka riktigt. Mår själv ofta dåligt över min jobbiga uppväxt och är ledsen att den blev som den blev. Men what to do? det enda jag kan göra är att lära mig att själv uppskatta andra och försöka vara en god människa.
vill egentligen säga att du ska ta hand om dig själv, ta det lugnt, göra saker som du vill göra. Gråta om du vill gråta. Våga prata med dina närmsta vänner om det. Hjälpte mig otroligt mycket! Försök göra saker som får dig att må bra. Mysa med pojkvännen, och våga vara ledsen. Det går att må bra igen. Fast det måste få ta sin tid att vara ledsen för att äntligen må bättre igen. jag tror på dig! Kramar

Reply
Joanna

Hej Kenza! Du ska ha stort beröm för detta inlägget. Det är bara bra att du berättar om dina problem, och visar att du faktiskt är en människa. Alla människor har problem och det är bra att du också kan skriva om det, så tonårstjejer som jag förstår att det inte går att vara perfekt. Om folk faktiskt kan fatta det kanske dem kan sluta att hela tiden försöka “förbättra sig själv”.

Kram

Reply
isabella

jag kan inte bli mer en glad när jag ser att så många människor och ungdommar söttar dig Kenza genom att ge starka bra ord som förhoppningvis kommer ge dig lite mer styrka iallafall.
Ingen är perfekt..och livet är fullt med svårigheter! Men du ska veta att allt kommer bli bra.
Lita bara på dig själv och dina närmaste så kommer du fixa denna period galant!
kramisar till dig undebart snygga du!

Reply
Maya

fina Kenza, du ska veta att ingen är perfekt. Så bry dig ej om folk som skriver elaka/sådana knasiga saker,de förstår ej bättre. Ditt problem är tyvärr inte främmande för mig. Har varit/är i situationen. Det tär mycket på en. Jag sa även upp kontakten då det funkade inte. Min pappa ville ej ha hjälp och jag mådde ej bra och tillslut måste jag tänka på mitt eget bästa. Man kan ej tvinga någon som ej är redo. Jag svalde min stolthet och gick till en psykolog i samband med allt detta och det är det bästa jag någonsin gjort. Det är en lång process för att må bra men man kommer komma ur situationen och inse att man är starkare än man tror. Så även du:)

Reply
Sadije

Kenza du är stark du kommer klara det hela vägen ut du vet själv att dina fans och jag kommer alltid vara där och stötta dig hela vägen ut! Du är världs bäst Kenza!!
Bara fortsätt så som du är vi älskar det!
Det finns andra som har det mycket värre eller mycket sämre än dig och tar självmod bara för det du är stark och alla vet det Och det sista jag vill säga är att jag och dina fans är alltid här BARA för DIG Ha det världs bäst! söta underbara vackra du pusss Kenza!<3

Reply
Lowa

Shit, du har verkligen läsare som bryr sig om dig. Och det verkar ju som att vi alla har förståelse för att man inbland inte är på topp. Krya på dig!

Reply
Jennie

Fina fina Kenza. Klart alla har rätten att må dåligt och det är så starkt av dig att vara så pass öppen som du är. Jag hoppas att allt ordnar sig och att du snart mår bättre, många varma kramar till dig! :)

Reply
Nicolina

Vad fint att du delar med oss av ditt hjärta. har många gånger läst din blogg och undrat och du e sådär lycklig hela tiden.. har själv gått igenom mycket tungt. men det är en del av att vara människa. det gör oss starkare, vackrare, mer erfarna. Minns att det finns så mycket hopp och så mycket att leva för!

Reply
Karoliina

Hej, jag ville bara berätta att jag förstår hur du känner dej.

Jag är ett fosterbarn, och detta pga att mina biologiska föräldrar var/är alkoholister. I min fosterfamilj var allt bra före ca 6år sedan då min fosterbror började slå mej, min andra fosterbror och min fostermamma. Detta ledde till att min fostermamma började ta ut sin aggression på mej (hon har psykiskt misshandlat mej sen dess, ibland är misshandlet också fysiskt), så har levt med det.

Sommaren begick min biologiska mamma självmord (träffade henne 1-2ggr i året) och bara ca 4månader senare dog min fosterpappa. Efter det har min fostermamma börjat dricka t.o.m. ett par vinflaskor per dag. Har själv bara några veckor sen brytit kontakten med henne, den enda föräldern jag har kvar, men det är så svårt att leva med henne.

Jag har aldrig varit väldigt nära någon av dessa personer, fast de är mina (olika slags) föräldrar, men självklart det tar ont när något händer/går dåligt för dem.

Ville bara säga att jag förstår, jag bryter också ner över små och löjliga saker. Massor med kramar!

Reply
V

Hej finis!
Blev så fylld av medkänsla så jag ville posta.. Jag känner igen mig så mycket.. Har alltid levt med oro/ångest och en känsla av att ngt inte står rätt till, har haft väldigt låga tankar om mig själv varvade med alldeles för höga. Har haft svårt att känna mig som en del av en grupp och har känt mig väldigt ensam och som om jag är en fasad utan kontakt med innehållet. Min mamma är aktiv alkoholist också såklart.. Jag har fått hjälp i alla fall! Helt otroligt, trodde alltid att livet skulle vara så som det var. Jag har gått ett anhörigprogram på ersta vändpunkten och på al-anon möten och i samtal på en beroendemottagning i nacka. Nu ett par år senare när jag ser tillbaka på tiden innan jag fick hjälp är det som att titta in i en mardröm. Livet är förvandlat, jag har inte ångest längre, bara en sån sak, hade jag aldrig kunnat tro! Det är ett annat liv, mycket finare:) Kenza jag önskar dig allt gott i världen, det är fan inte lätt att vara barn med en så sjuk förälder:( Det finns massa hopp, du är värd att vara lugn och nöjd inuti. Kram!

Reply
Estera

Kenza if you need time off, take it as much as you need to figure things out. And we are here to support you. :*

Reply
Audrey

Hej Kenza!

Jag vet hur det känns exakt. Jag slutade ha kontakt med min sjuka och alkoholiserade far, men har nu återfått kontakten med honom. Ärren sitter dock fortfarande djupt och jag minns att jag mådde sämre när jag sa upp kontakten helt med honom. Träffar honom ibland nu.

Stay strong girl and everything will work out.

Kram!

thebeautifulcode.blogspot.se

Reply
jennie

I’m sending all of my strength to you Kenza. I hope you find a way to feel the way you should feel.

Reply
Sussi

Jag vet att du fått flera hundra peppkommentarer men jag vill bara säga att du inte är ensam! Och det som inte dödar dig gör dig tusen gånger starkare! Du kommer lyckas bra:)
Kram !

Reply
Natalie16år

Hej Kenza! Jag förstår att det kan vara jobbigt att framstå som en liten “barbidocka” utan några som helst problem men tyvärr är det den bilden du har gett oss via din blogg. Och när du efter att ha läst min kommentar om Juliaresan(inte säker på att det var där det satt men man kan ju hoppas) så donerade du 8tusen, så himla fint gjort av dig. Oftast så tror man att de största bloggare skiter i kommentarer eller mejl bara för att de har så fullt upp men där bevisade du motsatsen. Önskar du kunde fixa så att man får mejl om du har kommenterat våran kommentar också..för man orkar inte gå tillbaka varje inlägg man har kommenterat endast för att kolla om du kommer/har svarat.. MEn jag och säkert många fler har full förståelse om du har det jobbigt. Men vill bara säga att vi kommer finnas kvar här och ge dig allt stöd du vill ha gumman! Som tyra sa: du kommer nog ändå ha sveriges största blogg ett bra tag till oavsett om du bara skriver hej! en gång om dan,.. Men det känns sjukt skönt att du kunde öppna upp dig lite och skriva att du inte ska någonstanns. Tack för att du finns. Puss och kram och sköt om dig!

Reply
A

Hej, brukar aldrig kommentera heller men jag ville bara ge dig en STOR KRAM! Glöm inte att du är en fantastisk människa och du gör så mycket gott för andra, mycket mer än vad du tror! Alla människor mår dåligt ibland, men det får en bara att uppskatta det roliga ännu mera! Försök att inte fundera så mycket, många kramar <3

Reply
Sanna

jag kan bara tala för mig själv, men jag kräver aldrig någonsin att du ska vara felfri och perfekt. Snarare tycker jag att bloggen blir mer personlig och bättre då du oxå kan säga att du inte har det toppen.
Men jag hoppas att du repar dig och att du kan hitta inspiration till att leva ditt liv som du vill och göra alla de saker du vill

Reply
Julia

Jag säger bara en sak nu. Du är rätt, du gör rätt. Jag är också en av “DOM”. Dom som inte mår bra. Jag har blivit psykiskt misshandlad och har förlorat mitt jag, låt ingen ta makt över dig, ALDRIG. Du är du. Och även om du inte vet vem jag är, inte vet att jag finns eller något över huvudtaget så ska du veta att du har mitt stöd vad som än händer. Du ska veta att det inte bara är du.

Kram.

Reply
Elsa

Kenza. Vi alla vet att du är en jätte bra person. Bara det räcker för att folk ska tycka du är perfekt! Låt det gå över med tiden och försök inte trycka på att allt ska bli bättre så fort som möjligt. Gör det du känner är bäst för dig själv. ta det lugnt. Men att förtränga det är inte heller bra! Tänk ofta igenom saker för då kommer du kunna ta det bättre med tiden. Och tid är nästan de enda som kan få en att “komma över” något.

Reply
H

Hej Kenza. Har aldrig kommenterat din blogg förr men läst den sen start. vill bara säga nu, bättre sent än aldrig, att fyfan vilken duktig och bra tjej du är. Jag har under hela mitt liv haft samma problem som du, och har under en längre tid gått och velat ifall jag ska ta samma beslut som du.

Att alltid gå runt och undra varför pappa inte ringer, glömmer bort ens födelsedag, och att aldrig få någon uppskattning, någonsin, förutom någon gång När han är berusad. Då får man höra att man är hans allt. Vilket inte går att tro på, för varför gör han då såhär. Varför är han så jävla självisk och struntar i mig om jag nu är hans värld? Den här fruktansvärt äckliga jävla sjukdomen alkoholism. Folk som inte förstår att det är en sjukdom, och istället ser ner på de sjuka. Så mycket man skämts fast man vet att man inte har någon anledning. Så många tårar man fällt och tänkt “jag kommer inte orka leva med det här längre” och varit helt hjälplös. Eller då man tänkt över det här beslutet och sedan ångrat sig med “han kommer bli så ensam”. Klarar inte ens av den tanken.

Ett barn ska aldrig behöva vara förälder åt sin förälder. Oavsett vilket beslut jag nu tar så ska du veta att jag får en sån oerhörd styrka av att läsa detta, du e så stark och jag vet att du kommer klara alla de stunder som inte kommer kännas lätta. Som du skrev har du mycket kärlek runt omkring dig, och det är det som kommer få dig att orka. Så mycket styrka man kan få hos de som älskar en. Ta vara på dem.

Lite jobbigt att skriva om det här, gillar inte att kommentera riktigt men kände ändå att jag var tvungen att säga också att du är inte ensam. Förstår inte Hur du kan va så grym trots all press du har och så detta. Men det är viktigt att låta sig själv strunta i pressen och vara lite svag ibland. Dagarna då man tittar in i väggen behövs, bara att acceptera.

Livet återvänder snart, du måste hålla ut och tro på det bara. De sämre dagarna behövs för att uppskatta när solen i hjärtat börjar värma igen.
Så lev älska de som ger tillbaka och fortsätt va den grymma tjej du är.
Styrkekramar från H

Reply
Julia

JESUS kan ge dig frid. Det har han gett till många många. Han väntar på att bli insläppt i ditt liv. Läs några meningar i bibeln, be. När inte du, eller någon annan kan ge dig tillräckligt med kraft, så kan Gud det. Han älskar dig

Puss och kram. Du har gett många människor glädje, du är värd mycket tillbaka!

Reply
Stina

Som flera andra har skrivit, brukar inte kommentera här, men kände att jag måste säga något.

Det är ett helvete att vara med “medberoende” och när man måste inse gång på gång att man inte kommer före alkoholen.
Du måste tänka på dig själv, göra det som du just mår bra av, om det så bara är för tillfället.
Man måste våga vara egoistisk och sätta sina gränser, även om de kanske gör ont att sätta dem.

I slutändan är man ändå själv och man måste ta hand om sin egen lycka.

Skit i oss för fasen, din lycka är så mycket viktigare.

Kram Stina

Reply
Norge

Hei Kenza! Synes det er trist å lese hvordan du har det nå. Jeg går gjennom akkurat det samme som deg, annet enn at jeg ikke har brutt kontakten med han ennå. Håper ting ordner seg for oss begge <3

Reply
bjullmeister

underbart inlägg! man ser dig i ett helt annat ljus när såna här inlägg kommer och att man förstår att du faktiskt är människa. på datorn tänker man ju att “du bara finns på internet och är skrattretande snygg och har det oförskämt bra”. men du är en otroligt stark människa som vågar skriva det här.

Reply
Malin

Jag vet inte om du läser det här, men jag är i exakt samma sits som dig.
Jag var den som fick ta emot de hysteriska samtalen, fyllesvamlet som man innerst inne visste man inte borde ta på allvar, den som i panik räddade sin egen far från att hänga sig, den som till slut “gav upp” och bröt all kontakt. Det gick inte längre.
Det gör ont, men å andra sidan intalar jag mig att det hade gjort ännu mer ont att fortsätta relationen.
Du får gärna mejla om du vill utbyta erfarenheter, det kan vara skönt att skriva av sig och även få lite gensvar med någon som är i samma sits. Som vet vad det handlar om att behöva/vara tvungen att göra slut med sin egen far…

Kram

Reply
SEVDA YETIS

Jätte starkt av dig att kunna skriva så inför så många människor! You go girl! Du är stark och du kommer klara detta, har gått igenom sjukt mycket jobbigt i mitt liv men det har bara gjort mig starkare och starkare har inte haft en pappa som varit alkoholist men har gått igenom annat att min pappa, mormor och vän dött och massa andra personliga grejjer och det är inte lätt hur lång tid det än tar så kommer det bli bättre med tiden, man måste bara lova sig själv att klara det !! Kram

Reply
Elin

Det är sådana här inlägg som gör din blogg levande, du ska absolut inte tro att andra förväntar sig att du ska vara perfekt och flyga på rosa moln hela dagarna. Vara dig själv, det tjänar du på i längden. Styrke-kramar till dig fina Kenza <3

Reply
Alva

Åh fina kenza..det är så otroligt bra & starkt av dig att berätta för oss! Vi förstår helt! Kanske inte riktigt hur det känns, men med att det är svårt att driva bloggen när du mår såhär förstår vi!! Stora kramar till dig! <3

Reply
sara

Tycker det är fantastiskt modigt och starkt av dig att vara så pass ärlig, även fast du har en jäkligt känd blogg där människor förväntar sig så mycket av en. Jag har fått en otrolig respekt för dig av det du har skrivit.Som läsare kan jag inte mer än ge dig mitt stöd genom skärmen eftersom jag inte är fullt insatt i din situation. Men du förtjänar att vara lycklig och jag hoppas och tror verkligen att du kan ta dig igenom det här.

Reply
sara

Otroligt starkt och modigt skrivet. Fick grym respekt för dig av detta inlägg. Du förtjänar att vara lycklig och jag vet att du kan ta dig igenom det här.

många kramar

Reply
NinaKonjevic

Kenza,”BE STRONG GIRL”,remember? You made me cry because my relationshp with my dad is not very good also. I know every feeling that you wrote up there. Don’t worry about the blog it’s important that you are ok. :) We all love you. And don’t forget to smile. :)) <3 <3 <3

Reply
Tova

Finaste du! Allt tar tid, så småningom kommer du hitta styrkan men däremellan är det okej att må som du mår. Du är stark! Men ibland kan det vara svårt att hitta styrkan ändå. Hoppas det känns bättre snart. Och skulle du vilja skriva av dig till någon utomstående som kanske inte förstår så mycket så har du ju min mejl. PEACE!

Reply
S. Mekonen

Du visar att du är en människa som oss andra och det gör dig attraktiv.
Vet du varför? För då kan vi relatera till dig. Vi kan inte relatera till en robot, för vi är inga.
Ditt liv och din hälsa är viktigare än den här bloggen. Ta hand om dig först och om det betyder att du måste lägga bloggen på “hold”, gör det.

Reply
Steff

Fint inlägg Kenza, det är bra att visa att man är mänsklig och inte är perfekt.

Reply
r

I feel ya, det gör jag verkligen. Jag är i din ålder om fyra år, undra hur det ser ut för mig då.. Men Kenza, ta din tid! Hoppas du kommer kunna gå vidare snart <3

Reply
Hannah

Jag blev verkligen rörd av det här inlägget. Du är stark och modig som vågar berätta om detta. Beundrar dig mer än någonsin nu.

Reply
Carro Dickson

Jag tycker att du är modig som öppnar dig. Det är bra och nyttigt för läsarna som ju oftast är unga att få reda på att det är lugnt även om saker inte är bra hela tiden. Att det är ok att må kasst ibland. Hade en blogg som din funnits när jag var 14 hade jag nog funnit ro i tanken att jag inte är ensam om att vara lite upp och ner stundtals. Stå på dig och kom ihåg att man inte måste vara perfekt jämt!

Reply
A

Jag älskar din blogg precis som den är, läser den varje dag och tycker att du gör ett grymt bra jobb med den. Har följt dig från start och älskar det du gör. Det kan inte vara enkelt!

Men helt ärligt nu, så tycker jag att det kanske är dags för dig att sluta med bloggen. Det är ingen ide om du inte tycker att det är roligt. Du har ändå gjort detta fantastiska i typ 5 år nu och det är kanske dags för dig att gå vidare.

Jag säger det för din skull, för du är fortfarande så ung och du har så många möjligheter. Om jag får säga det så tycker jag att du ska fokusera på andra saker i livet, som du brinner för. Och saker som inspirerar dig.

Och kom ihåg att vi läsare förväntar oss inte att du ska vara på topp hela tiden, faktiskt känns det skönt för oss också att få veta att du också är en helt vanlig människa som har det jobbigt ibland precis som vem som helst.

Du ska veta att vi uppskattar det så jävla mycket att du lägger ner hårt arbete varje dag (och att du har gjort det så länge), till och med på semestern, med att driva den här bloggen. Och vi är glada att vi har en så grymt bra förebild!

Så stort TACK för att du skriver en så bra blogg, trots att du inte har energin till det. Och nu vet jag inte vad du vill och känner för. Men Kenza, ta hand om dig SJÄLV lite också! Så gör det som känns bäst för DIG, det behöver du nu. Vi försvinner inte, vi finns kvar här och stöttar dig vad du än gör.

Nu blev det fett långt haha.. Kram, du är bäst!

Reply
Ninne

Everything will be okay in the end. So if it´s not okat, it´s not the end of it.

Reply
Jennie

Kenza, jag har själv en mamma som är alkoholist, så jag vet precis hur det känns..

Efter många om och men har jag bestämt mig för att leva mitt egna liv..
Det var svårt hon är trots allt min mamma, men jag kan inte leva mitt liv genom henne..

Det är så många saker som är självklara för en annan som
Inte alls blir lika självklara för en alkoholist, tex som att man inte försöker ta livet av sig infamför sina barn ( även fast det inte var meningen att jag skulle gå in i köket just den kvällen ) och det var aldrig hennes mening att jag som då var sju år skulle se..

Mamma vet vad hon har gjort och att det va fel men hon inser inte att hon har en sjukdom.. Vilket är så tragiskt.. Men man väljer sitt eget liv och inte sina föräldrar,tyvärr..

Kämpa på kenza, vi är lika gamla du och jag, kan du kan jag kan du som man brukar säga!
Livet är väldigt orättvist och strunta fullkomligt i vad dina läsare säger, dom vet ingenting om hur det är att leva så som vi gör.
Även fast jag inte är någon känd bloggare så har vi detta problem gemensamt!

Ta väl hand om DIG! Unna dig det bästa och försök att njut så mycket som det går, för det är du värd!

Stora varma kramar!

Reply
Linda

Gått igenom ungefär samma sak med min pappa. Jag bröt kontakten för något år sedan och i början av 2011 lämnade han Sthlm och flyttade till Finland. Det är jobbigt. Men jag mår bättre idag och har växt som person. För mig kändes det inte värt att ha en relation med honom, eftersom den oftast fick mig på dåligt humör och sänkte mitt självförtroende – även om det är alkoholen/sjukdomen som pratar är det svårt att ta in från ens egen förälder. Jag har blivit tvungen att träffa honom några gånger under året, men det har gått bra och han verkar försöka göra det bästa av mötena. Jag har även valt att ta bort honom från facebook och svarar inte när han ringer.

Det är svårt, jobbigt och slitsamt – men det kan vara värt det i slutändan.

Jag hoppas du känner dig bättre snart. Jag kan lova att det blir bättre.

Don’t let it get to you and don’t let it get you down <3

Reply
Katja

Jag känner ingen den där känslan så väl. Man flyr in i den inbillade tryggheten (t ex utomlands) för att slippa den konstanta oron i kroppen. Man tror att man inte längre kan såras och att det är hans/hennes “sjukdom”/svåra barndom/whatever som talar – men likt förbannat såras man. Men det verkar som att du äntligen tagit tag i saken. Strongt. Lycka till! :)

Reply
Freja

Jag föredrar när du säger som det är och inte försöker verka glad och felfri när du är nere. Faktumet att du kan visa alla hur sårbar du verkligen är, det är modigt.
You’re strong, girl.

Reply
Emelie

Alla har sina med och motgångar, och du ska inte behöva känna att du hela tiden måste visa dig vara stark för det är förståeligt.
Jag hoppas att allt blir bättre snart. Styrkekram till dig Kenza!

Reply
johannaK

Kämpa på Kenza, känner igen mig i det du skriver. Du är en stor inspiration när du skriver om hur det verkligen är! Ingen tycker sämre om dig bara för att du inte är “felfri”. Tvärtom, tycker om dig ännu mera. Herregud, finns väl ingen människa som är felfri?? Då är man ju inte människa. KRAM

Reply
Mellissa

Kenza, ja har läst din blogg nästan varje dag i två år. Och just nu respekterar jag dig och gillar dig mer än ja har gjort dom senaste åren. När du skrev innan kunde man tro att du var felfri och perfekt, vilket kan vara lite tråkigt och… omöjligt. Så nu när man läser detta inlägget visar du vilken normal och operfekt person du är. Vilket är så vackert!

Reply
alex

nu vet ju jag ingenting om dig och sa men det kan vara MEDBEROENDE som du kanske drabbats av och da blir man lika sjuk som alkolister, de ar en psykisk sjukdom. och ibland mar man samre an alkolisten tom.
man kan fa hjalp av detta och göra 12 steps programmet. nu vet jag inte hur det funkar i Sverige men dar jag bor sa ar Alano klubben jatte stor. krya pa dig Kenza hoppas du laser detta :)

Reply
LINA, 16 år

Tycker nästan att det låter som om du håller på att gå in i väggen Kenza lilla! Fast jag vet ju inte helt säkert såklart för jag känner ju inte dig “privat”. Du har inte funderat på att ta en bloggpaus ifall du känner dig stressad av bloggen menar jag? Jag mår själv dåligt och har gjort det i 5 år nu ungefär så jag kan nästan tänka mig in hur du mår just nu. Sköt om dig!!! KRAM<3

Reply
Shilli

Kenza! Du är så jävla stark. Vill säga en sak som en lärare så fint sa till mig för inte allt för längesen ang. press, stress och/över förväntningar från andra. “Du vill det som är bäst för allt och alla. Kom ihåg att DU är en del av “alla”.

Jag skriver som någon annan här uppe så fint sa: Gör det som känns bäst för dig. Om det så är att sluta med bloggen så gör det (fast det kanske skulle krossa en liten bit i ditt hjärta en stund)- i slutändan är det hälsa framför ALLT annat. Och även om det skulle göra jätte ont i oss läsare som ÄLSKAR dig (bl.a. jag)… Så FÖRSTÅR vi! Those who matter don’t mind and those who mind don’t matter.

(Isåfall skulle vi ju kanske ha din instagram att kolla på lite då och då iallafall ;) hehe.. Om inte du känner att du vill ta bort den med förstås! Många kramar :) /Shilan

Reply
lillamamma

håll ut fina du! du blir starkare av det ch erfarenheten gör att du kanske kan hjälpa någon i framtiden och tills dess låt dig sjlv få älta det. tills du känner att det r din far som har skapat sin egen situation. inte ditt ansvar som dotter ha inte dåligt samvete om du tar avstånd,lev det förtjänar du! STOR KRAM

Reply
becca

Hej vännen!
Jag vet hur det är att vara uppriven, att ha en pappa som är alkoholist. Jag börjar själv lära mig att leva med det. Skulle vara super kul och snällt om du kan maila mig. Kram <3

Reply
Anna

Kära du.
Det är ingen annan än du själv som bidrar till att måla upp en bild av att vara en “ängel” och ha en “perfekt tillvaro”. Så blir det ju automatiskt om du sällan eller aldrig bjuder på något av dina äkta, innersta känslor utan bara strösslar med outfitbilder och glada festfoton. Våga vara dig själv. Vi är alla människor med samma slags sorger, problem och livsgrubblerier.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*