• header

Önskerubrik – 10 saker ni inte visste om mig

Det var flera av er som önskade ett sånt här inlägg, so here it comes! :) Några saker har jag säkert berättat förr..

1. Jag har aldrig ätit blodpudding. Jag äter griskött men jag klarar inte av tanken av att äta…..blod.

2. Varje gång jag kommer hem efter en utekväll så MÅSTE jag ta ett varmt bad. Hur full jag än är. Är jag utomlands och bor på hotell & det inte finns badkar så sätter jag mig på golvet i duschen och sjunger/skriker lite.

3. Jag skulle aldrig lägga mig under kniven och jag blir ledsen när folk opererar sig & sprutar in saker här och där för att passa in i vad som anses vara “vackert”. Att de inte bara kan förstå att de är fina precis som de är. Jag blir också sjukt irriterad på att en sån fråga som “har du gjort läpparna?” har blivit en helt vanlig standardfråga bland unga tjejer.

4. Enligt Aleks förstör jag all mat han gör & sliter i köket med, eftersom att jag sprutar ner rätten med ketchup. Men ketchup tar ju fram smaken mer, eller hur? ;P OBS jag har inte ketchup på pannkakor! Men på det mesta..

5. Jag kan inte dricka rödvin för att det påminner för mycket om min far.

6. Det här har jag berättat förut.. Men förutom att jag är närsynt (-5.5 på båda ögonen) så har jag dålig hörsel & konstant tinnitus. Högra örat är värst och på det örat behöver jag hörapparat (har dock inte varit på hörselkliniken på många år) men jag har alltid vägrat. Vet inte varför. Iallafall, jag kan uppfattas som ignorant på grund av detta. T.ex. på gymnasiet när läraren jag hade i estetisk verksamhet “bara” ville ge mig VG för att jag aldrig lyssnade på vad hon sa utan gjorde tvärtemot. Eller som när jag får mail från läsare som ropat på mig på stan och jag inte ens vänt mig om.. Det handlar om att jag inte hör. Jag lever i min egna lilla värld haha.. Förut skämdes jag och därför tog jag aldrig upp det med lärare osv, men nu vågar jag säga det (vad fan ska jag skämmas för?). Som på uppkörningen när jag skulle ta körkort. Då sa jag till kvinnan jag körde med att hon var tvungen att prata tydligt med mig för att jag har dålig hörsel. Bättre det än att sitta där som ett fån och inte fatta vart jag ska köra. Nu behöver ni inte komma fram och prata med mig som att jag vore 95 bast “HEEEEJ KEEENZAAAA JAG GILLAR DIN BLOOOOOOGGGGGG!” *artikulerartilltusen*, jag hör så länge personen står framför mig och pratar. Och så länge ni inte har skånsk dialekt som min systers man. Fattar inget, haha.. Men detta har ju bidragit till lite roliga historier också (för att se saker ur en positiv vinkel). T.ex. mig och Aleks i början.. I sängen, när han skulle viska fina ord.. Och jag ba VA?!?!?!??! VAD SÄGER DU?!?!? HÖR INTE?! VA?!??! Sen en till grej som jag inte tror att jag är ensam om, hörselskadad eller ej.. När man frågat VA typ 3 gånger och fortfarande inte hör så man håller bara med och skrattar lite. Så visar det sig att personen man pratar med precis berättat att sin hund dött typ.. Heh.. Pinsamt.. Sist detta hände mig var när en gammal vän berättade inne på en högljud klubb att hans morfar dött.. Det var ju inte så jäkla kul så från och med då frågar jag VA tills jag hör. Även om det är 10 gånger.

7. Jag sög på pekfingret tills jag var 11 år, det resulterade i ett lite vridet finger och snea tänder och ett rejält överbett. Tack tandställning!

8. Jag är livrädd för naturkatastrofer (drömmer fortfarande sjukt verkliga drömmar om tsunamis med jämna mellanrum) & går på varenda teori om jordens undergång. Ibland brukar jag fundera på hur jag ska ta livet av både mig & Mani om man till 100% vet att jorden kommer gå under imorgon. Allt för att slippa bli träffad av en våg eller en meteorit (skulle aldrig sett filmen 2012). Sjukt, haha..

9. Jag hoppar över A-brunnar. Råkar jag trampa på en så knackar jag mig själv i ryggen 3 gånger, även om jag går helt för mig själv.

10. Att jag precis frågade min pojkvän om hjälp att komma på saker ni inte vet om mig, och han svarar “hmm.. att du aldrig sover på mage? att du älskar lök? att du tycker att det är jobbigt att läsa i solen?” Det var ju spännande! Haha.. Men nu vet ni det också!

236 Comments

Hanna

Hej Kenza!
Har samma drömmar om tsunamis emellanåt!!
Vill gärna åka till Thailand (har ej vart där) men man tänker ju mycket på det som hände (inte för att det kommer hindra mig till att åka)
Men i drömmen så ligger jag på stranden och så höjs vattnet lite mer å lite mer, sen ser man en gigantisk våg kommer emot en och jag försöker hitta det högsta hotellet att springa upp i. Riktigt läskigt detdär:/ plus att man springer typ i slowmotion i drömmen med!
Tack för en grym blogg!! :D

Reply
Pernilla

VAD är det för fel på folk? VEM har gett er rätten att säga vilka “typer” av människor som kan ha och som inte kan ha komplex över sitt utseende?
Bara för att någon enligt ER ser perfekt ut kanske inte personen gör det för sig själv och likadant kan någon som DU tkr är ful ha jättebra självkänsla. För det är det som det handlar om, självkänslan, och inte vilka gener du har.
Så jag tycker definitivt att Kenza har rätt att uttala sig, förstår inte hur någon kan påstå något annat pga. hur hon ser ut. Ibland förundras jag över hur dumma människor kan vara …

Reply
n

Fast det här med nr 3. Du är vacker naturligt, så det finns inte en chans att du kan veta hur det känns att faktiskt vara ful. Och nu snackar jag inte om “Åh, idag har jag en endaste liten finne vid hårfästet, hela dagen är förstööööörd!” som det förmodligen är i din värld. Nu snackar jag om att försöka ta en ny profilbild till facebook och börja gråta för att bilden visar hur man ser ut, och det man ser är inte vad man själv anser är vackert.

Det är en hemsk känsla att inte trivas med sitt eget utseende, och det blir ännu värre av vackra tjejer som du som säger att man ska vara nöjd med det man har. Man känner sig hemskt ful, och så ska man behöva höra från en snygg tjej att man är en dålig människa för att man känner som man gör.

Som sagt, du är vacker, du vet inte hur det känns att vara ful.

Reply
Malin

Men jävla bitterfittor? Om kenza inte vill lägga sig under kniven är det väl inget att bli kränkt över? Å vadå predikar om att man inte ska operera sig, hon säger att hon blir ledsen att folk gör det, inte att ni inte får !! Jag ska själv operera min näsa, inte fan blir jag upprörd över att nån annan inte tycker som jag? Och precis som kenza skriver så är det jättesynd att man opererar sig pga de sjuka ideal som finns, hade en stor knölig näsa anses vara vackert hae jag väl knappast opererat bort den… suck

Kenza jag hoppas du fortsätter skriva vad du själv tycker i DIN blogg, låt inte bitterfittorna förstöra din blogg, kramiz

Reply
t.

Kenza, sluta skuldbelägga kvinnor som skönhetsopererar sig. Skuldbelägg industrin och hetsen istället!! ffs..

Reply
Annalisa

Du vet väl att “ignorant” är en synonym till okunnig och obildad? :) Antar att du menade att du kan uppfattas som nonchalant.

Reply
anna

Ursäkta men du var ju missnöjd med dina tänder och korrigerade dem med tandställning? Vad är egentligen skillnaden mellan det och att göra ett ingrepp för att rätta till något annat man är missnöjd med?

Reply
Tanja

Hahaha samma här med ketchup älskar det, alla tycker att jag är knäpp för att jag tar det på i princip allt okej inte pannkakor med det framhäver ju smaken faktiskt hehe .. :P

Reply
Anonym

Jag tycker inte ens Kenza är snygg. Hon ser ut som en pojk :D
Men i alla fall. Hon ville ju bara att ni skulle skriva hur snygg hon var, därför hon skrev detta. Bekräftelsebehov kallas det! :)

Reply
Nathalie

Haha du är för himmla go! Hoppar med över A brunnar går vara på K brunnar;D

Reply
Emelie

Hejsan Kenza!
Jag tycker om din blogg på alla sätt och vis, men jag måste bara få ställa denna frågan för jag tycker inte riktigt detta hänger ihop. Men du får gärna förklara om jag har helt fel för mig. Du tycker det är jättehemskt med skönhetsoperationer osv men nedan för skriver du ”TACK för tandställning”. Det är ju också en typ av skönhetsoperation om det inte är för att det skadar munnen på något sätt. Hur kan du tycka det är okej, när man ska känna sig så nöjd med allt annat? Borde man inte acceptera att man har snea tänder lika mycket som man har små bröst tex?

Reply
Cezia

Att ha hörselskada är rätt jobbigt ibland men man får stå upp för sig själv lite, men man vänjer sig när man inte hör. Brukar få gissa vissa ord =)

Reply
matilda ♥

jag tänker också på det där med hur jag ska ta livet av mig om typ en jättevåg kommer mot mig (som förövrigt är min absolut värsta mardröm!!). :/

Reply
Edit Rosenblad

Jag har istället att jag måste gå på A-brunnar med höger fot haha :D

Reply
Ellenor

gå och kolla hörseln (har själv hörappatat, på bägge öronen)! Och ser ett folk skrivit om små typ osynliga hörapparater men vill bara säga att sådanna passar inte alla eftersom den inte funkar för alla sorters hörselnedsättningar. Har själv genomskinliga snäckor och bruna/hudfärgade apparater, tycker själv att de knappt syns, jo visst ser folk dem (främst de som står bredvid eller bakom, när håret är uppsatt). De är förresten inget att skämas över.. haft hörapparat sen jag var 4år. vilket nu är 20år.

Reply
mary

Detta kanske är en personlig fråga,men blir nyfiken. Varför vill du inte påminnas om din pappa?
en nyfiken läsare.

Reply
Zandra

NEJ STACKAS ALEKS! hahahaha.. jag dör av skratt när jag läser det. Min sambo här hemma han gör samma sak som du Kenza! Fy på er, inte kul alls. Jag lagar supergod pasta, han har på ketchup. Jag lagar Potatisklyftor,brunsås, entrecote, han har på ketchup…Nej, kenza – det får du sluta med, du gör oss ledsna. Mig och aleks. Kram på dig du är GRYM!

Reply
Evelina

Haha, kan inte heller gå på A-brunnar, undviker dem tillochmed när jag är ute och kör moped.. Så gott det går alltså!
Har nog inte gått/cyklat/kört på en A-brunn på år, haha!

Reply
Anna

Skaffa hörapparat. Du kan få en gratis, skitsnygg från landstinget eller så kan du köpa en, ännu skitsnyggare!!, från en provat klinik.

Själv har jag phonak Audéo som jag fått från landstinget. Dock hade jag så sjukt gärna velat ha Siemens Vibe. Detta är en hörapparat man måste lägga pengar på själv och dessa pengar har jag tyvärr inte :(
Men men.. Siemens Vibe – Skaffa det! Vore så coolt om hörapparater blev som smycken, precis som glasögon ;)

Reply
tina

Kenza du är min förebild ÄLSKAR din blogg och AALLT DU HAR PÅ DIG (dör lite ) jag önskar att jag hade sett dig på rikitigt och ta en bild med dig :( :( :( :( :'( jag är också LIIVVVRÄÄD FÖR naturkatastrofer asså SKIIIT RÄÄDD vill bara gråta ut allt vatten jag har på kroppen :( trodde jag var själv om det men nej TACK ATT DU FINNS

Reply
Matilda

Du har ju själv haft tandställning (ett sorts skönhetskgrepp för att passa in i idealet)

Reply
L

Känns så konstigt att säga det här när jag inte känner dig men, haha, jag älskar dig! Du är så galet härlig och cool! Jag håller med dig om det där med skönhetsoperationer.. det är sorgligt! Sen att många som gör det har absolut INGET fel med sitt utseende heller?! Blir arg haha! Bara för att man är onöjd över något i sitt utseende behöver man inte operera sig liksom. Har själv mått dåligt över att mina käkben är breda Men inte fasen vill väl jag gå och slipa mina käkben för det? Känns sjujäkla stört att göra må jag säga..Men man kan ju förstå om dom kanske har extrem stor näsa som är i vägen när man gör något eller om man varit med om någon olycka som gjort att man blivit annorlunda utseendemässigt. Men Lea Michele har ju stor näsa och hon är jävligt snygg. Så tycker inte någon ska säga att man är ful för att man har stor näsa.

Jag har nån konstig ångest över att jag är så osportig haha! Alltså att jag saknar bollsinne at all. Kan verkligen inte spela fotboll, innebandy osv. Usch mår typ dåligt över det haha.

Reply
L

“Jag tycker inte ens Kenza är snygg. Hon ser ut som en pojk
Men i alla fall. Hon ville ju bara att ni skulle skriva hur snygg hon var, därför hon skrev detta. Bekräftelsebehov kallas det!”

Hahahahah dör lite grann.
Så om din kompis t.ex. säger att hon vill fylla läpparna och du säger att hon inte behöver göra det, så vill du egentligen att hon ska säga att du har snygga läppar? Eller?

Reply
Jessica pira

Jag ha -8 på mina ögon, närsynt + brytningsfel. Men trodde inte du hade dålig syn också.. Men visst är det jobbigt med dålig syn. Då måste du ha linser, brukar du ha glasögon på dig hemma någonting?

Reply
Nathalie

Hahaha, åh herregud.. jag kan relatera så fruktansvärt till det där med hörsen! Och EXAKT samma sak gäller A-brunnarna!

Reply
Ire

Ja hade alla sett ut som du så hae ingen opererat sig. Det är ditt utseende som har gett dig allt du har i livet från pengar till vänner. Jag har ingeting och det är på grund av mitt utseende så så fort jag har nog med pengar lägger jag mig under kniven för det är de enda som kommer att ge mig någon sorts av framtid och vänner.

Reply
Linnea Elofsson

Haha det sjuka är att nästan allt stämmer in på mig. Detta trodde jag verkligen inte om dig men där ser man. 1,3,4,6,8,9 och 10 stämmer så bra överens med mig (: 2 och 5 vet jag inte eftersom jag inte har börjat dricka alkohol än, haha. Men som på 7:an, jag har också haft tandställning. Tack och lov att det verkligen fanns någon som har ketchup till allt eller som alltid får säga VA VA VA?? Fast tyvärr så är jag ju från skåne men jag pratar faktiskt inte så bred skånska.;) Du är så snygg och älskar din blogg!Hoppas vi ses någon gång i framtiden. Du får ha det bra. Puss och kram.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*